|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Ja też się dzisiaj witam z mroźnej krainy
![]() Tż szybko rano zebrał się i pojechał zmienić opony. Podobno była już kolejka, a to była dopiero 9 rano. Mój pies po dzisiejszym spacerze wyglądał jak jakiś niedźwiedź z Himalajów ![]() Cytat:
Choć znajomi opowiadali, że przećwiczyli wcześniej zakładanie fotelika, trwało to chwilę. Natomiast jak wychodzili ze szpitala to emocje były tak duże, że koledze zajęło to 40 minut ![]() Ale nie wiadomo czy nie trwałoby jeszcze dłużej, gdyby wcześniej nie ćwiczyli. ![]() Odnośnie ubrań to ja też uważam, że nie ma co przesadzać, zwłaszcza jak się jedzie samochodem. Bo potem się okaże, że dziecko w tych wszystkich ubraniach jest na dworze łącznie kilka minut, a potem pół godziny ( czy dłużej) kisi się w aucie. Ja za dodatkową warstwę wezmę po prostu kocyk do przykrycia jak będzie naprawdę zimno. Z tą pieluszką na buzię to też bardzo dobry pomysł. Dzięki Ja tak mniej więcej wiem co chciałabym założyć, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce, jak będzie ciepło. Może położne też coś doradzą. Kombinezon i czapkę mam więc mała nie zamarznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wymaz miałam robiony wczoraj, czyli skończony 34 tydzień. Któraś pisała, że im później tym lepiej. |
|||
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak przed obciazeniem glukoza marudzilam dla tz zebysmy zrobili a on dobra zrobimy kiedys i zaluje.tak mi sie chce ze szok![]() Cytat:
ale slodzicie dziewczyny ![]() co do diety matki karmiacej...na poczatek nie radze smazonego-bo jest ciezkie wiadomo, dan wzdymajacych i produktow mocno uczulajacych typu czekolada, cytrusy, orzechy etc.a tak to probowac powolutku wprowadzac.ale nie wszytsko naraz zebyscie wiedzialy po czym ewentualnie jest problem. |
||
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jak dzisiaj zobaczyłam ten śnieg to już zaczęło mi się wydawać, że tak blisko do porodu.
Cały czas miałam w głowie, że póki nie ma śniegu to jeszcze duuuuużo czasu, ale nie wzięłam pod uwagę, że śnieg może spaść pod koniec października. ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...20Z%20KAPTUREM
o matko ale cudo ...ale w zarze sa ciuchy cudne ............ a jakie ceny ;(
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
juz mam dosc tych remontow ;/
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...69278/Sukienki
o matkoooooooooooooooo chce wszystkie te ciuchyyyyyyyyyyyyy ;( ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TE%20DI%20ROMA o nieeeeeeee padąłam... ;O jakie piekneeeeee
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Melduję, że jeszcze w dwupaku mimo że w nocy już miałam jechać na IP. Wczoraj specjalnie nosiłam meble, myłam podłogę na kolanach, wieszałam firanki... Już mam dość tych bóli brzucha i chciałabym urodzić. W środku nocy piszczałam z bólu i ze szczęścia - bóle co 10 minut, podbrzusze jak na okres tylko ze mocniej plus okropny ból krzyża. Niestety, przeszło Kuba na serio nie zamierza chyba jeszcze wyjść. ![]() Dziś usłyszałam od koleżanki że wyglądam jak śmierć. No ale co się dziwić, jak od poniedziałku praktycznie nie sypiam... do tego strasznie mnie boli ten brzuch i mnie czyści i mam całą twarz spuchniętą ![]() A co do wymazu to ja miałam wymaz robiony w 35 chyba tygodniu, wyszły bakterie więc w przyszłym tygodniu mam powtórkę badania. No i jutro zaczynamy 38 tc, nie wiem czy jutro będę więc dziś się chwalę ![]() Buziaki, kocham Was i tęsknię, no i trzymajcie kciuki żeby wreszcie ten Kuba wyszedł ze mnie bo chyba oszaleję |
|
|
|
#3431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja w 37tygodniu robiłam
Cytat:
może poproszę mamę o upieczenie ryby w folii i to będę mogła zjeść![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kia, ale z Ciebie lachon ![]() moje firanki się szyją, na poniedziałek będą gotowe
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Aerien No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatmnio z tż bylismy w zarze, bo chcailam kurtke zobaczyc, ale jak zobaczylam ceny kurtek dla mnie ponad 700 zł to dziekuje..w koncu kupilam w tk maxx-my wogole stamtąd mamy kuupe ciuchow i roznych rzeczy nawet fotel tam kupilismy ![]() a w zarze piekne mają ciuszki dla dzieci ale ceny tez takie ze szok nie ma co tyle wydawac, no chyba ze kogos stac, ale po co jak dziecko tak szybko wyrasta |
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
jestem kilka stron do tyłu, urodziła któraś?
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że już długo tak się nie będziesz męczyć |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kto to, ale coż bywa tez bylam w zwiazku 7letnim i na szcescie zmądrzalam
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raz chyba bylam i głupio się tam czułam...wszyscy tacy ą ę a ja jak jakiś wsiuk ciuchy na mnie mi tam się średnio podobaja... jakos nie wyobrazam sobie siebie w tych spodniach dziwnych czy bluzkach i marynarkach... ale płaszcze są fajne, torebki też... no ale nie stać mnie niestety ;D ale tylko tyle co sobie na stronie to poogladam za to dla dzieci te ciuchy biją wszystkie na głowe... no masakra cudne są.... ale wiadomo ze nie kupie... Cytat:
wow jakby coś takiego było to ja bym cały grudzien tam przesiedziała dzień w dzień
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
landi trzymam kciuki..no coz nasze dzidzie sa uparte...ja to teraz zaczelam plan seksu co dzien , od wczoraj juz trzy razy i nawert skurcza nie mam ale przynajmniej jest mega przyjemnie
wreszcie mam luz w glowie, ze mozemy ![]() mialam zamiar umyc okna, ale moj mąz umył ...jak obiad robilam wiec troche bylam zla a pozneij stwierdzilam ze no nic no musze inne zajecie sobie wymyslic.heheheh a obiad mielismy pyszniutki bo żeberka, ziemniaki puree z koperkiem i surowkę z pora..mmmm |
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej dziewczynki mąż zasnął to mogę Was trochę ponadrabiac Dzis bylismy na usg i Laura pozostała Laurą Buziaka nie chciała za bardzo pokazać,ale troszkę widzieliśmy i ma polichy jak Ryszard Kalisz Waży około 2270g i lekarz sugerował,ze bedzie spora,ale patrzyłam na rozpiske z 1 strony i idealnie koło 50 centyla czyli pośrodku jest, nie wiem czemu ten lekarz tak mnie nastraszyl Hmm chyba spojrzałam na ukończony 34 tydzień,a powinnam 33,zaraz zajrze. Ogólnie było bardzo fajnie, mąż w końcu mógł ze mną iść i bardzo jest zadowolony z przeżycia. Wszystkie narządy sprawdzone: nereczki,serduszko,pęcher z,brzuszek,móżdzek,kręgos łupek idealne A jak u Was? coś sie dzieje? w tą pogode to chyba żadne dziecko nie chce się urodzic
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
kia-w zarze ciuchy dla facetow na przyklad to czyste gejostwo..masakra
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
moj w 34 miał 2500 wiec sie nie martw w normie jest a teraz ma 3 kilo wiec tez nie jakis olbrzym
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nawet nigdy nie ogladalam ale domyslam sie... dla mnie w h&m sa gejowskie i moj mąz niczego by z tamtad nie zalozyl wiec w zarze to juz masakra musi byc
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to nie Cytat:
|
||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, trudno. Ważne że niebawem będzie miała dzidzię przy cycu T'ai przekaż Aerien całusy i gorące pozdrowienia!!! I niech da znać kiedy cc żebyśmy mogły trzymać kciuki
|
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
landi
za jutrzejsze rozpoczęcie 38 tyg. Według naszej położnej z sr, dzieci po ukoczeniu 37 tyg są donoszone, czyli Kubuś już śmiało może wychodzić (jeśli tylko zechce,bo narazie to chyba twardo się zapiera )aerien współczuje przeżyć,ale dobrze,że już pomogli mocne za cesarke zaciskam. anielka
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
ee tam ci lekarze to wiesz, moj lekarz jak w 28 tygodniu maly wazyl 2 kilo to stwierdzil ze o jezu co za wielkie dziecko..i bylam przerazona wtedy
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Biedna Aerien
no ale lepiej moze jak będą ją monitorować w razie czego... Peperonik super ! super się czyta takie wiadomosci najwazniejsze ze zdrowa i wszystko ok a waga sie nie przejmuj tak dokładnie to oni przeciez tez nie mierzą...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

pamietam jak przed obciazeniem glukoza marudzilam dla tz zebysmy zrobili a on dobra zrobimy kiedys i zaluje.tak mi sie chce ze szok

...ale w zarze sa ciuchy cudne ............ a jakie ceny ;(

z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012