Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2424 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 22:02   #72691
Majka1503
EDUkator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Tak a propo protein to sie zastanawiam czy jakies proteinki nie pomoglyby moim wloskom sie bardziej krecic (ladnie sie kreca ale moznabym im pomoc :p) choc wiekszy problem jest nadal z wypadaniem

prince_polo bylamna twoim blogu masz nieziemskie loczki
i przesliczne dzieciatko
Mi keratyna pomaga na skręt
Wypadanie też się teraz wzmogło... Mam nadzieję, że tym razem to od przesilenia i szybko minie...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:06   #72692
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Kupilam na iherb.com. Za puche o pojemnosci ok 240 ml (8 uncji dokladnie) z przesylka wyszlo ok 50 zl. Tyle zaplacilam za Biosilka Hard Rock w Superpharmie
To nie tak źle, rozważę zakup
Cytat:
Tak a propo protein to sie zastanawiam czy jakies proteinki nie pomoglyby moim wloskom sie bardziej krecic (ladnie sie kreca ale moznabym im pomoc :p) choc wiekszy problem jest nadal z wypadaniem
cysteina mogłaby pomóc.
Stary 2012-10-27, 22:07   #72693
aleksandra987x
Rozeznanie

Pamięta mnie tu ktoś jeszcze?
Melduję, ze o włosy dbam, mam teraz coś w stylu mocnych faj i miejscami sprężynek, końcówki świeżo podcięte, fryzjer na szczęście niczego nie spartaczył włosy są miękkie, gładkie, przy tej pogodzie lubia się puszyć, ciut spadła im porowatośc, muszę uważać z tym co kładę po myciu, bo zbyt bogata maska czy odzywka (nawet po SLSie) oblepia, powoduje przyklap, przetłuszcz, i ogólny bleee wygląd. Lubię je bardzo i nie oddam nikomu

Wgle wpadłam do was po poradę: czym zastąpić Isanę z babassu? Coś o podobnym składzie i działaniu... Garnier z awokado i karite testowałam ostatnio, kiedyś robił mi kuku, teraz jest w miarę okej, ale mój skalp średnio go lubi. Nie wiem, jakaś inna Isana? Alterra? Doradzicie?
I co z pianką Isany do loków? Kupiłam ostatnio, myślałam, ze tylko zmienili opakowanie, a tu jakieś świństwa w składzie. Cg nie jestem i silikon czy pq mi w kosmetykach nie straszne, ale czy aby cos z tego nowego składu nie zrobi włosom krzywdy?

Co ten Rossman wyrabia, hm?

Podczytuję was w wolnych chwilach i widzę wysyp PIĘKNYCH włosów i aż mi wstyd, bo nie chce mi się dzisiaj nic zrobić ze swoimi, umyłam, dałam na chwile odzywkę, piankę i czekam aż podeschną żeby nawinąć na papiloty i iść spać Nie bedę wypisywać po nickach, ale dla was
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:11   #72694
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Melduję, ze o włosy dbam, mam teraz coś w stylu mocnych faj i miejscami sprężynek, końcówki świeżo podcięte, fryzjer na szczęście niczego nie spartaczył włosy są miękkie, gładkie, przy tej pogodzie lubia się puszyć, ciut spadła im porowatośc, muszę uważać z tym co kładę po myciu, bo zbyt bogata maska czy odzywka (nawet po SLSie) oblepia, powoduje przyklap, przetłuszcz, i ogólny bleee wygląd. Lubię je bardzo i nie oddam nikomu

Wgle wpadłam do was po poradę: czym zastąpić Isanę z babassu? Coś o podobnym składzie i działaniu... Garnier z awokado i karite testowałam ostatnio, kiedyś robił mi kuku, teraz jest w miarę okej, ale mój skalp średnio go lubi. Nie wiem, jakaś inna Isana? Alterra? Doradzicie?
I co z pianką Isany do loków? Kupiłam ostatnio, myślałam, ze tylko zmienili opakowanie, a tu jakieś świństwa w składzie. Cg nie jestem i silikon czy pq mi w kosmetykach nie straszne, ale czy aby cos z tego nowego składu nie zrobi włosom krzywdy?

Co ten Rossman wyrabia, hm?

Podczytuję was w wolnych chwilach i widzę wysyp PIĘKNYCH włosów i aż mi wstyd, bo nie chce mi się dzisiaj nic zrobić ze swoimi, umyłam, dałam na chwile odzywkę, piankę i czekam aż podeschną żeby nawinąć na papiloty i iść spać Nie bedę wypisywać po nickach, ale dla was
Z tego co pamiętam, to on chyba zawiera teraz betainę kokamidopropylową a to detergent, więc może wysuszać.
Stary 2012-10-27, 22:21   #72695
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mi keratyna pomaga na skręt
Wypadanie też się teraz wzmogło... Mam nadzieję, że tym razem to od przesilenia i szybko minie...

U mnie jak narazie nie chce minac... Juz widac ewidentnie ze wypadlo mi sporo wlosow widac po objetosci ze jest ich sporo mniej ale walcze dalej nie poddaje sie choc czasem mam ochote sie poddac

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
cysteina mogłaby pomóc.

w takim razie chyba zakupie aby wyprobowac

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2012-10-27 o 22:31
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:24   #72696
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Pamięta!
Cytat:
Melduję, ze o włosy dbam, mam teraz coś w stylu mocnych faj i miejscami sprężynek, końcówki świeżo podcięte, fryzjer na szczęście niczego nie spartaczył
..i zdjęcia by obejrzał!
ja też dzisiaj podcięta, hihi

Cytat:
Wgle wpadłam do was po poradę: czym zastąpić Isanę z babassu?
Nie wiem czy chodzi ci o mycie czy standardowe odżywkowanie,ale...
Beauty Formulas, Treatment Wax, Avocado Oil
- Marta kiedyś pisała, że fajnie się nią myje. aż trafiłam na niezłą promocje i kupiłam.
Szał, myje się może nawet lepiej niż Isaną! tylko za drogo wyjdzie na dłuższą metę jako odżywka przeciętna (ale ostatnio Isana na moich włosach też średnio się sprawdza)
aleeeeeeeee tenże Avocado treatment wax występuje też pod postacią maski w 500ml opakowaniu i w niej olej oraz kolagen są już przed zapachem. kilka razy użyłam i tak, byłam zadowolona
Stary 2012-10-27, 22:44   #72697
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jak narazie nie chce minac... Juz widac ewidentnie ze wypadlo mi sporo wlosow widac po objetosci ze jest ich sporo mniej ale walcze dalej nie poddaje sie choc czasem mam ochote sie poddac
Mi też okropnie lecą. I to nie te najdłuższe, a takie 10 cm też.
Chyba się przejdę do dermatologa, ale jak znowu mnie odeśle bez niczego konkretnego to bez sensu.
Stary 2012-10-27, 22:54   #72698
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Mi też okropnie lecą. I to nie te najdłuższe, a takie 10 cm też.
Chyba się przejdę do dermatologa, ale jak znowu mnie odeśle bez niczego konkretnego to bez sensu.
Ja jestem po 3 wizycie i po początkowej poprawie znowu jest gorzej.
Dlatego mam nadzieję, że to przesilenie...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-10-27, 23:15   #72699
jula85
Raczkowanie

dziewczyny jak uzywacie masek bingospa?przed myciem czy jako d/s? sa w miare tresciwe uzywane solo czy trzeba je dopieszczac?
jak uzywacie artiste z keratyna? przed myciem czy jako d/s?jak dlugo na wlosach i w jaki sposob dajecie cos emolientowego do niej.z gory dziekuje za odpowiedzi
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 23:27   #72700
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem po 3 wizycie i po początkowej poprawie znowu jest gorzej.
Dlatego mam nadzieję, że to przesilenie...
U mnie na wiosnę leciały, lato spokojniej, teraz znów lecą. No i właśnie nie te najdłuższe, ale te powiedzmy roczne tez, 10 cm. Więc nie lecą ze 'starości'. Od trzech lat w sumie lecą mi te włosy, raz mniej raz więcej, czasem wcale.
I dermatolog nie potrafi powiedzieć czemu.
Stary 2012-10-28, 00:44   #72701
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam, to on chyba zawiera teraz betainę kokamidopropylową a to detergent, więc może wysuszać.
Potwierdzam, ja bym nie zostawiła bez spłukiwania.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 07:50   #72702
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak uzywacie masek bingospa?przed myciem czy jako d/s? sa w miare tresciwe uzywane solo czy trzeba je dopieszczac?
jak uzywacie artiste z keratyna? przed myciem czy jako d/s?jak dlugo na wlosach i w jaki sposob dajecie cos emolientowego do niej.z gory dziekuje za odpowiedzi
Ja używam maski Bingo Spa, czasami do obydwu OMO i obowiązkowo jako maskę na kilka godzin, moje włosy ją uwielbiają Nie "podrasowuję" żadnych kosmetyków więc niestety nie wiem czy ją tez trzeba

Co do wypadania włosow, ja tez zauważyłam że zaczęły mi wypadać, i nie wiem czy to od braku czesania mi się wydaje że więcej wypadają, a może wypadają przez szampon Babydream (czytałam różne opinie, związane z jego pH...) albo po prostu taki czas - przesilenie? Kupiłam wczoraj pokrzywę i wracam do picia, bo mialam miesiąc przerwy

Dziewczyny, jakie wymagania musi spełniać odżywka do pierwszego O? Mam w domu prawie całą odżywkę Matrixa kupioną kiedyś u fryzjera, z "podejrzanych" składników których nie umiem rozszyfrować to: Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional. Jak myślicie, nada się? Chciałabym ją do czegoś zużyć
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 08:06   #72703
JudytaKas
Zakorzenienie

AjriszMarta skasowało mi Twój cytat rybki jem, oleje w sumie też ale od zawsze miałam problemy z niedokrwistością i już chyba taki mój urok (chodze do lekarzy, łykam tabletki i ciągle to samo). Masło shea używam - bez niego w zimie łapki chyba by mi popękały na całego a i moje włosięta lubią trzeba się jakoś ratować
Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Teraz już nie jestem w stanie stwierdzić, bo ponad 2 lata myję dziecięcymi i różnicę widzę, jak myję jakimiś dorosłymi nie tylko na plus, jak w przypadku nivei long repair ale i na minus (niektóre mnie wysuszają, puszą itp.). Ogólnie, to o wiele dłużej wytrzymują, są świeższe, puszyste (uniesione w sensie) i łatwiej je układać

W ogóle to jestem bardzo zadowolona: w czwartek w południe myłam, a wieczorem zmoczyłam trochę włosy i z lnianym wgniotłam trochę kremu do modelowania (bo tylko ten mam i gumę od brata, ale jej nie chcę), upięłam na czubku w zawijaska i do spania. Wczoraj nic z nimi nei zrobiłam, ani nie dotykałam ani nic, na noc zaplotłam warkocza zwyczajnego. Dziś mam ładnie trzymające się poskręcane włosiwo, nie są to loki typu: 5-godzin-siedziałam-u-fryzjera-i-mam-ciężarówkę-lakieru, ale nie potrzebuję takiego looku dziś, więc jestem bardzo zadowolona, że się skręt chociaż trochę utrzymał

Wracam do olejowania (miałam parę tygodni przerwy) i aż boję się pomyśleć jakby wyglądały po trzech dniach, jakbym tak się o nie zatroszczyła (nie to, co dziś )

chcecie bonusik?

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

JudytaKas,
super, że włoski mocniejsze. Oby TŻ-owi też pomogło. Słuchawki mogły się po części przyczynic do przerzedzenia.
oj to chyba nie do mnie
ale włoski masz śliczne
Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
We Wrocławiu pada od rana dzisiaj i z tego co wiem to u mnie w domu sypie jak to mama stwierdziła. Ciekawe co na to moje włosy, jeszcze dzisiaj nie wychodziłam

A to ja po powrocie do normalności po chwili wyłamania się od fal i zdecydowanie ta wersja mnie podoba mi się bardziej Sory za jakość, ale mam tylko do dyspozycji aparat w telefonie
ładnie i puchu brak
Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
mój się trochę oburzył na moje zachwyty nad innym przedstawicielem jego rasy idę go pomiziać na przeprosiny

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Muszę pomyśleć o czymś wewnętrznie.. Jakieś CP, albo Skrzypowita czy coś w ten deseń
CP - , jeszcze kończę opakowanie Silica - też polecam, Skrzypowita mi nie służyła, chyba za słaba(ale nie mam opakowanie żeby porównać składy).

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Śnieg pada, Eloe pewnie już deskę pucuje

Cytat:
Dziękuję

Ja jej kiedyś używałam jako b/s, była całkiem fajna. Fakt, ma to quaternium, ale nie zauważyłam, żeby używana u mnie nawet regularnie robiła przyklap.

Grzywka mi się zakręciła Zawsze każę jej leżeć prosto a dziś bunt. Zdjęcia robione kalkulatorem.
Na drugim już ją zarzuciłam na jej stronę. A reszta to puch, bo leniuchuje dziś w pościelach.
słodko
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moje dziecie mnie wytargało za wlosy
przyłączam się do ogólnego zachwytu śliczne masz dziecię, targanie można więc wybaczyć
Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Ale wy wszystkie macie cudne włosy ja też chcę!

Póki co nałożyłam oliwę z oliwek i zobaczymy co z tego jutro wyniknie
wyjdzie pięknie innej opcji nie ma
Cytat:

Pamiętamy i na zdjęcia czekamy fajnie, że włoski zdrowsze

to ja zasuwam zmywać maskę (miód, żółtko, olej, biowax)- moje włoski wszystko zjedzą a na twarzy przecudowne algi - wyglądam jak na Hallowen

Oczywiście zamiast o tej godzinie spać w wolny dzień to ja od 6 chodzę i kombinuję

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:52   #72704
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Bingo spa na wszystkie sposoby Dopieszczać zawsze można, ale wydaje mi się, że nawet solo są fajne
Artiste używam najczęściej jako bs - wcześniej bsem jest odżywka emolientowa ds (ostatnio Garnier AiK). W tej wersji używam Artiste oszczędnie, bo zbyt duża ilość mnie przylizuje . Jako ds używam mieszając z odżywką emolientową i trzymam tyle ile zajmuje mi prysznic.
Stary 2012-10-28, 10:00   #72705
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Udało mi się znaleźć bingo w końcu i dzisiaj testowałam Narazie czekam na sucharki, ale grzywka już mi wyschła i jest bardzo fajna w dotyku i się układa w miarę Coś czuję że chyba się polubimy
Stary 2012-10-28, 10:02   #72706
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

oj to chyba nie do mnie
ale włoski masz śliczne
Ojej, faktycznie -to Karmenka pisała o TŻ i jego problemie, ale Ty chyba wspomniałaś o zdrowszych przy skórze i połączyłam to jakoś.... Przepraszam tyle postów, tyle osób ... Za to Twoich włosków nie pomylę na pewno-z takim skrętem mało nas tu

Prince-polo, boskie lokasy, przypominają mi włosy Basi.

Karmenka, świetna grzywa!

Wojownicza
, u mnie keratyna podkręca skręt (masło maślane mi wyszło)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-10-28 o 10:09
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:09   #72707
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jakie wymagania musi spełniać odżywka do pierwszego O? Mam w domu prawie całą odżywkę Matrixa kupioną kiedyś u fryzjera, z "podejrzanych" składników których nie umiem rozszyfrować to: Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional. Jak myślicie, nada się? Chciałabym ją do czegoś zużyć
silikon, ale zmyjesz go łagodnym szamponem. a reszta nic złego nie robi, emolient, konserwant, zapach.
Stary 2012-10-28, 10:30   #72708
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, pomogłybyście?
Mnie np. pogoda nie prostuje, ale wiadomo - co włos to zwyczaj. Fala zmienną jest i jeżeli proteiny, mocniejszy stylizator itp nie pomaga to nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Potwierdzam, ja bym nie zostawiła bez spłukiwania.
Po co detergent w piance

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
CP - , jeszcze kończę opakowanie Silica - też polecam, Skrzypowita mi nie służyła, chyba za słaba(ale nie mam opakowanie żeby porównać składy).
Muszę poczytać, dzięki

Cytat:
Udało mi się znaleźć bingo w końcu i dzisiaj testowałam Narazie czekam na sucharki, ale grzywka już mi wyschła i jest bardzo fajna w dotyku i się układa w miarę Coś czuję że chyba się polubimy
Którego bingacza dorwałaś?

W Sosnowcu śnieg, normalnie biało
A mnie włosy irytują - robią mi się strąki, ze 3 razy w ciągu dnia je rozczesuje (najlepsze, że się nie puszą i wyglądają ładnie - jakby tego chciały) i nie wiem co z tym zrobić. Muszę je mocno podkarmić chyba
Stary 2012-10-28, 10:48   #72709
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:

Którego bingacza dorwałaś?
Shea i 5 alg
Stary 2012-10-28, 11:11   #72710
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja silikonowe odżywki, których nie chciałam w żadnym wypadku kłaść na włosy (loreal i jakiś stary garnier) zużyłam do golenia nóg, spisały się na tyle rewelacyjnie, ze już palnuję zakup jakiegoś silikoniacza jak tylko znajdę w promocji, dla mnie wszytskie żele i pianki do golenia nóg chowają się przy tych odzywkach, a dodatkowo nogi tak gładziutkie, że jak zapomniałąm się pobalsamować to nie musiałam świecić sucharami bo i bez tego były ładnie nawilżone
Cytat:
Shea i 5 alg
ojj jak ja chcę jakiegoś bingacza, a u mnie posucha w tym temacie

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:18   #72711
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam maski Bingo Spa, czasami do obydwu OMO i obowiązkowo jako maskę na kilka godzin, moje włosy ją uwielbiają Nie "podrasowuję" żadnych kosmetyków więc niestety nie wiem czy ją tez trzeba
ja wychodzę z założenia, że każdy kosmetyk warto czymś podrasować , ale to może już moje małe spaczenie. ^^

Cytat:
Co do wypadania włosow, ja tez zauważyłam że zaczęły mi wypadać, i nie wiem czy to od braku czesania mi się wydaje że więcej wypadają, a może wypadają przez szampon Babydream (czytałam różne opinie, związane z jego pH...) albo po prostu taki czas - przesilenie? Kupiłam wczoraj pokrzywę i wracam do picia, bo mialam miesiąc przerwy
ja mówię, jedna odpowiedź na wszystko: przesilenie i smacznej pokrzywy, ja właśnie też niedawno wróciłam do picia.

Cytat:
musi być tania i nie zawierać świństw, a ta nie zawiera, tzn. jeden silikon tylko, ale chyba z tych lżejszych

nauczona doświadczeniami ostatniego mycia włosów teraz myję w ciągu dnia i jestem ciekawa, czy Potters zmył mi olej, bo jak nie...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:19   #72712
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Ja artiste daje jako d/s na 30 minut (czasami je troche podgrzewam suszarka i pod czepek) a nastepnie nakładam cos emolientowego na kilka minut i spłukuje razem. Uzyta w ten sposob wzmacnia mi skręt.

Co do bingo: shea i 5 alg używam solo albo z olejem.
Solo - duza objetość, lekkie i miękkie.
Z olejem- luźniejszy skęt, bardziej dociążone.
Bingo z glinką Ghassoul łącze z pantenolem - zawsze wtedy błyszczą jak głupie
Czasami jeszcze uzywam ich do mycia, obydwie bardzo dobrze domywaja.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:34   #72713
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
ja silikonowe odżywki, których nie chciałam w żadnym wypadku kłaść na włosy (loreal i jakiś stary garnier) zużyłam do golenia nóg, spisały się na tyle rewelacyjnie, ze już palnuję zakup jakiegoś silikoniacza jak tylko znajdę w promocji, dla mnie wszytskie żele i pianki do golenia nóg chowają się przy tych odzywkach, a dodatkowo nogi tak gładziutkie, że jak zapomniałąm się pobalsamować to nie musiałam świecić sucharami bo i bez tego były ładnie nawilżone

ojj jak ja chcę jakiegoś bingacza, a u mnie posucha w tym temacie :(
ja czekałam aż zacznie się rok akademicki, bo u mnie w mieście rodzinnym to samo
Stary 2012-10-28, 12:16   #72714
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Mnie np. pogoda nie prostuje, ale wiadomo - co włos to zwyczaj. Fala zmienną jest i jeżeli proteiny, mocniejszy stylizator itp nie pomaga to nie mam pomysłu

W Sosnowcu śnieg, normalnie biało
A mnie włosy irytują - robią mi się strąki, ze 3 razy w ciągu dnia je rozczesuje (najlepsze, że się nie puszą i wyglądają ładnie - jakby tego chciały) i nie wiem co z tym zrobić. Muszę je mocno podkarmić chyba
Dziękuję bardzo.
Właśnie je podkarmiam proteinami po raz kolejny, do tej pory żel rozrabiałam z wodą w pojemniku pianotwórczym i nakładałam jak piankę, ale spróbuję dziś nierozcieńczonego.

U mnie (35 km od Sosnowca ) też zupełnie biało

Stary 2012-10-28, 12:35   #72715
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Ja artiste daje jako d/s na 30 minut (czasami je troche podgrzewam suszarka i pod czepek) a nastepnie nakładam cos emolientowego na kilka minut i spłukuje razem. Uzyta w ten sposob wzmacnia mi skręt.
genialnie, bo się czaję na nią i już będę wiedziała, jak używać

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:44   #72716
olkka16
Rozeznanie

Ja tych masek bingoSpa nie umiem nigdzie znaleźć, chyba w końcu zamówię przez internet. Jeszcze mam do Was pytanie- ile mogę trzymać zrobiony żel lniany?
Stary 2012-10-28, 12:51   #72717
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Ja tych masek bingoSpa nie umiem nigdzie znaleźć, chyba w końcu zamówię przez internet. Jeszcze mam do Was pytanie- ile mogę trzymać zrobiony żel lniany?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775 w tym wątku byłaś?

żel lniany - póki nie zacznie dziwnie śmierdzieć :P
Stary 2012-10-28, 13:11   #72718
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775 w tym wątku byłaś?

żel lniany - póki nie zacznie dziwnie śmierdzieć :P
Ale żel lniany generalnie dziwnie pachnie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:12   #72719
katie100
Wtajemniczenie

a ja tylko się wpadłam szybko pochwalić, bo jestem w mikro szoku - moje dzisiejsze włoski - 5ty dzień, dziś zero reanimacji, wczoraj (4ty) tylko parowanie i ugniecenie ze sprayem Mała Księżniczka Bobini, przedwczoraj (3ci )tylko troszkę żelu dokładałam i oleju na końce, dzień wcześniej zero reanimacji (2gi)
kocham tę maską sprzed ostatniego mycia, teraz zrobię dokładnie to samo i zobaczę, co wyjdzie
(one wyglądają tak jak na lewej fotce tylko ciut jaśniej, prawa jest prześwietlona i przez to wyglądają bardziej "postrzępione", ale tylko tak cyknęłam całość)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.10.28.jpg (33,0 KB, 97 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-28 o 13:14
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:25   #72720
dzolls
Zakorzenienie

Hej

zmyłam rano oliwę z oliwek i do poprzedniego zestawu dołączyłam dziś płukankę octową (ocet balsamiczny, ten czarny) i gratis do żelu lnianego krem modelujący shock waves

Włosy są już prawie suche, odciśnięte. Efekty same oceńcie

ps. co zrobić z gorszą stroną, która słabiej mi się zwija niż ta lepsza? Ciężko się z nią cokolwiek robi, bo zawsze wyskakuje przed szereg i robi co chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0100.jpg (30,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0104 (2).jpg (29,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0101.jpg (158,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0102.jpg (152,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0103.jpg (128,9 KB, 13 załadowań)

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości