|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Mam wyniki morfologi, rozmazu, płytek, moczu, CMV, glukozy, Hbs, HCV, różyczki i toxo - wszystko w normach, ale jak porównałam z Waszymi normami ciążowymi to hemoglobina i leukocyty troszkę poza normami, zapytam gina za miesiąc.
Czekam na HIV i kiłę jeszcze (no i grupę krwi ale to formalność), chyba będą dopiero w poniedziałek eh muszę się przestać wkręcać bo szkodzę pączkowi :/ Przed chwilą wpadł tata TŻ niezapowiedziany z gratulacjami i kuferkiem z Sephory dla mnie
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp masz racje.... Będę spokojniejsza, a kżywdy to na pewno nie chcą zrobić tym USG.
U was w niedziele przyjmują lekarze???
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mdłości to ja mogę się tylko cieszyć, że miałam lekkie
Teraz mam jeszcze od czasu do czasu, zrobi mi się niedobrze i za chwilę spokój. Źle reaguję na niektóre zapachy ale to luzik Ciekawe kiedy przejdą całkowicie
|
|
|
|
#3484 |
|
Przyczajenie
|
Ja to mam straszne mdłości
Codziennie wymiotuję po kilka razy no ale z tego co wyczytałam tutaj to oznacza, że moje dziecko będzie inteligentne, hihi To mogę wymiotować ![]()
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
a mi do moich mdłości i niemożności picia doszła infekcja dróg moczowych... jak zwykle na weekend
mam taki "roślinny antybiotyk" (nasturcja i chrzan w drażetkach), który się stosuje na infekcje dróg oddechowych i moczowych, na gardło jest pierwszorzędny i nie raz mnie ratował po nieudanej próbie z antybiotykiem, ale nie ma badań na kobietach w ciąży, więc profilaktycznie nie zalecają staram się sączyć ziółka, których też nie przebadano na ciężarnych, no ale co mam zrobić...
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
podliczylam ile wydam na badania bo mam wykaz na necie ile za co u nas... 267,50... o kurde...
wypisze wam co kazał zrobić i popatrzylybyscie czy coś zapomnial?? HIV, HCV TSH, FT4 VDRL PTA LISS Grupa kriw Jonogram Cukier Mocz ogólne Morfologia Toxoplazmoza IGM oraz IGG
|
#3487 |
|
Przyczajenie
|
Nuna mi nikt nie kazał robić tego jonogramu i pta liss
![]() Jakoś mało piszecie, pewnie dlatego, że weekend i spędzacie czas ze swoimi Ukochanymi Mój dziś poszedł z kolegami się zabawić i siedzę sama
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ashy jak już pisałam kiedyś to mi właśnie dużo osób mówiło że w 12 tc lub 14tc (2 trymestr) wszelakie dolegliwości odchodzą "jak ręką" odjął z dnia na dzień, tak o! ja mdłości nie mam dlatego czekam na wasze relacje jak to wygląda. Trzymam kciuki żeby mdłości już nie wróciły. Cytat:
Mi teściowa sprawiła kapcie do ich domu żeby mi u nich stópki nie marzły ![]() Nuna ja chodzę prywatnie, ona ma gabinet na dole u siebie w domu więc jak jest potrzeba to przyjmuje o każdej porze dnia i nocy (o ile nie jest na dyżurze). Jak wtedy plamiłam i dzwoniłam do niego to kazał przyjechać od razu (była sobota, grubo po 20). Dziewczyny mam w domu biurko ( z biura brata) które w sumie jest nieużywane i początkowo planowałam że pójdzie do piwnicy. Ale tak sobie pomyślałam czy nie zrobić sobie takich 2 szuflad i na nich pudełka coś w tym stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...281/#/10221591 po 3 lub 4 na jednej szufladzie (w różnych kolorach) a na dole takie coś http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...849/#/10099289 albo coś podobnego. W tych pierwszych trzymałabym akcesoria dla dziecka (pieluszki, chusteczki, waciki itd) a w tych ostatnich zapasy a w przyszłości malec trzymałby tam zabawki. A na górze biurka zamontowałabym przewijak. I tym sposobem wszystko miałabym pod ręką. Początkowo myślałam o koszach wiklinowych żeby powstało coś takiego http://allegro.pl/komoda-wiklinowa-r...734852913.html (bez przegród między komodami i 3x4) ale pudełka materiałowe można wyprać, są kolorowe i co najważniejsze tańsze ![]() co myślicie o czymś takim? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- tego nie miałam nawet nie wiem co to jest;/ ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- TSH to nie jest jedno z badań morfologii? bo to się tyczy tarczycy tak samo jak ft4, po pta liss dowiesz się czy jest konflikt między Tobą a dzieckiem. Tyle wyczytałam
|
||
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego rozwiązania z biurkiem - na pewno byłoby tańsze niż komoa, no i wykorzystałabyś mebel, który już masz. Jeśli jesteś w stanie znaleźć wszystko w kolorystyce, która będzie Ci odpowiadać to może to byuć i wygodniejsze i barziej ekonomiczne rozwiązanie. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-27 o 20:33 |
||
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- i pij dużo żurawiny np herbatka żurawinowa lub sok |
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja dobry pomysł z wykorzystaniem biurka
![]() Coś mnie brzuch boli, idę leżeć
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-27 o 20:46 |
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
tylko się chyba przeliczyłam z wymiarami;/
muszę to poobliczać ile mi czego wejdzie
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później koniecznie się pochwal My musimy nad jakąś komodą pomyśleć ale to pewnie po nowym roku Ale tu no problem, mężu jest stolarzem, więc zrobi dla Maluszka piękny mebelek dobra, idę leżeć |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sok żurawinowy muszę sobie najpierw kupić. oczywiście na bawarii sklepy dopiero w poniedziałek będą otwarte... nic to, podratuję się do tego czasu ziółkami.któraś dziewczyna pytała o ból nad wzgórkiem łonowym czy jakoś tak - czytałam, że to właśnie infekcje dróg moczowych czasami przebiegają bezobjawowo, czasami typowo z pieczeniem/bólem przy oddawaniu moczu, a czasami właśnie boli podbrzusze. lekarz powinien zbadać mocz i ewentualnie zadziałać antybiotykiem! jeśli bakterii nie ma jeszcze zbyt dużo, to wtedy może wystarczyć żurawina, duuuuużo picia (taaa.... zaraz się porzygam, a dzisiaj może mi się 3 szklanki płynów uzbierały). no i właśnie to moczenie... nie mam kory dębu akurat, ale może rumianek?
|
|
#3496 |
|
Przyczajenie
|
Korzystając z okazji, że mój Ukochany poszedł z kolegami zrobię sobie małe SPA
![]() ![]() odezwę się jutro, dobranoc
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
witam. po pracy. nudno zimno, sama siedzę bez tż, ząb boli, jeść nie mogę, normalnie kumulacja
![]() Ale jutro wolne.. |
|
|
|
#3498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze robił to mój mąż A teraz w ciąży to już wogóleCytat:
![]() Przez 2 tygodnie męczyło mnie od rana do nocy na okrągło było mi niedobrze obrzydliwie. Teraz powoli przechodzi,ale na wieczór mnie jeszcze łapie. A nie daj Boże jak poczuje papierosy Cytat:
Na weekend to chyba normalka na forach,że jest cisza w miare![]() Witam się wieczorkiem ![]() Ja już w łożeczku leżę z paluszkami solonymi. Jedynie one i marchewka jako tako łagodzą mdłości... od rana przez cały dzień sypał śnieg u nas,a teraz jest chlapa:/
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
podziel się
![]() ja zaraz zmykam pod prysznic. Jak słyszę ten deszcz za oknem to nie chce mi się nic;/ |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas i śnieg doszedł dziś
Zrobiłam sobie w końcu ten koktajl truskawkowy ale to nie to samo co latem |
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paluszki.. zjadłabym cos co nie jest miękką ciapką,a chrupiącym amciu ![]() pada?tu niee, ale wieje niemiłosiernie.. |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Papierosy strasznie mnie odrzucają- ale to od zawsze. Ogólnie chyba jedyną rzeczą na jaką jestem wyczulona w ciąży to alkohol, zwłaszcza piwo. Fee strasznie mi teraz śmierdzi
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue te mdłości całodobowe przeszły na mnie... i niestety wymiotuje wieczorami,... co prawda nie dużo no ale...
sharp pomysłowa jesteś ![]() mążposzedł na 6 nocke
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
współczuje
jak ja się cieszę że mój ma tylko 1 zmianę
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piwo... oj tak! Mąż tylko łyka weźmie a ja nie mogę go czuć ![]() Nuna mój chce iść od listopada na noc ![]() Teraz chodzi tylko na rano i chociaż mnie w nocy grzeje No ale na nocce to zawsze dodatek
|
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię się dzielić![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest to,że człowiek nie zdawał sobie nawet sprawy jak to śmierdzi!!! Teraz to wiem i mam nadzieje,że do palenia nie wrócę już nigdy!!!
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
cały dzień dziś mam cały napięty brzuch i plamienia, i takie lekkie bóle. bardzo leciutkie, czuje, że mam brzuch. zauważyłam, że u mnie średnio raz w tygodniu się takie coś powtarza. lekarze mówili, że mogą być plamienia, ale nie rozumiem tego pobolewania... Mąż mówi żeby się nie martwić, bo Maluch rośnie, kosmówka pracuje, tuż przy szyjce, no i tak jest, ale znów cały dzień się martwię.
za to Mężuś znalazł sposób, żebym jadła owoce - micha sałatki bananowo-jabłkowo-mandarynkowej polana miodem, pycha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Teraz mam jeszcze od czasu do czasu, zrobi mi się niedobrze i za chwilę spokój. Źle reaguję na niektóre zapachy ale to luzik
Ciekawe kiedy przejdą całkowicie
Codziennie wymiotuję po kilka razy no ale z tego co wyczytałam tutaj to oznacza, że moje dziecko będzie inteligentne, hihi 

a sok żurawinowy muszę sobie najpierw kupić. oczywiście na bawarii sklepy dopiero w poniedziałek będą otwarte... nic to, podratuję się do tego czasu ziółkami.