|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest taka mała plamka na dziąśle ale to chyba nie od zęba, pleśniawka też nie bo smarowałam a jak było tak jest więc nie wiem.
|
|
|
|
#3393 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Byliśmy dziś na imprezce. Leoś był bardzo grzeczny na roczku swojej kuzynki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=nadalka;37278640 Kurde, jak mnie denerwują te jej ręce, ciągle je pakuje do buzi, no non stop :/ W foteliku, w leżaczku, na leżąco na wznak, na brzuszku , na boku.. cały czas je memla i memla.. :/[/QUOTE] u nas to samo ![]() Cytat:
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Branzoletka
|
Poczytałam, przywitam się i zmykam.
Pogoda taka jak u większości z was czyli śnieg spadł wieczorem a tak pizgało,że na spacer się nie dało wyjść Kurtki zimowe dziś wyciągnęłam gdzieś jeszcze podziałam buty śniegowce, teraz se przypomniałam więc zaraz ide szukać. Spoko ja chyba w środe myślałam, że następnego dnia jest sobota a wczoraj zdziwiłam się, że dzisiaj już ma być sobota Przy pierwszym dziecku też tak miałam ale co się dziwić skoro dzień podobny do dnia ![]() Co do HELU nie pomogę Spacerówka z mega ciepłym śpiworem, rozkładana do pozycji leżącej na ceneo chodzi po 0k.720zł. Myśmy dostali używaną z DE i jak mały z gondoli wyrośnie będzie miał kolejną fajną furę Link do strony tej spacerówki(producenta) jakby któraś była nim zainteresowana: http://www.gesslein.de/buggy-swift.htm Cudownie, że Patryk zaczął głużyć bardziej na bogato, padam przy tym nie raz ze śmiechu Dziecko se pewnie myśli - matka wariatka ja do niej gadam a ta się śmieje ![]() Dobrej nocy dzielne dziewoje
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2. Najpierw piorę ręcznie a potem jeszcze w pralce. W dziecięcym proszku.
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A moje dziecię na stópki tylko zerka. Zauważyła je już jakiś czas temu i miała śmieszną minkę, jak się zorientowała, że to ona nimi rusza, ale na razie nawet nie próbuje złapać.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-27 o 22:48 |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
też powoli chowam ubranka 62
|
#3400 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie coraz częściej mi się zdarza, że zapominam co chciałam napisać. Cytat:
![]() właśnie dlatego nie miałam czekoladowej fontanny Jestem straszne oferma więc pewnie wylądowałaby na mnie cała czekolada ![]() Cytat:
![]() Dziękuję |
|||
|
|
|
#3402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam
![]() Cytat:
![]() jem już od jakiegoś czasu i małemu nic nie jest. Cytat:
http://smokowo.pl/sklep/product.php?id_product=116 u nas tak samo Cytat:
dla JasiaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A swoją drogą, to co robicie z ubrankami, które są już za małe na dzieciaczki? Zostawiacie, oddajecie czy sprzedajecie komuś? Ja zostawiam tylko te, które najbardziej mi się podobają oraz te, które okazały się być bardzo praktyczne. Pozostałe oddaję, bo nie chce mi się tego wszystkiego przetrzymywać. I doszłam do wniosku, że przecież w kolejnej ciąży też z radością zakupię niemowlęce ubranka
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Hey. no to macie mnie
też się chyba skusze na lamaze.... myśle o kocie albo żyrafce na próbę. ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BLUE pytałas o te worki powiem Ci że sa super, powietrze z nich nie uchodzi, ja zamknełam doś dużo ubranek Jasia i nie zajęłam nawet 1 worka mam 80x60 z tego co pamiętam
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria a jakiej wielkości jest ten konik z rycerzem?
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to dziwne, ale co mi tam... Sprzedać przecież zawsze zdążę. Jak nie będę miała na nie miejsca w mieszkaniu, to szczelnie zapakuję i wywiozę na wieś. Darowane oddam, ale mam ich niewiele i część w dużych rozmiarach, więc trochę później. |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie też
chociaż niektóre 62 są już za małe, a 68 jeszcze wszystko za duże ![]() Cytat:
A co to masz za worki? może też bym się w takie zaopatrzyła, bo w szafach już coraz mniej miejsca ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- swoją drogą obawiam, się dzisiejszej nocy bo Hani się dzisiaj udzielił ten "śpiący" dzień i co chwile spała albo drzemała teraz śpi i mogła by tak pospać do rana
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-10-27 o 22:27 |
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj położona na brzuchu odstawiała takie cyrki, że myślałam, że się posikam ze śmiechu. Stwierdziła, że ona MUSI się przesunąć do przodu, bo tam coś ciekawego jest i zapierała się albo na obu stópkach albo na kolankach, podnosiła dupkę wysoko do góry i próbowała się przesuwać. W pewnym momencie miałam nawet wrażenie, że próbuje podnieść całe ciałko na czworaka, ale że była za słaba na to, to się rozryczała. Później położyłam ją raz jeszcze i jak jej robiłam podparcie pod stópkami, to tak się przesuwała do przodu, że szok ![]() Cytat:
Luśka też pół dnia przespała. Małż twierdził, że w takim razie pewnie nie uśnie o swojej godzinie (czyli 21), ale tylko dłużej trochę się pokręciła w łóżeczku i ostatecznie poszła spać
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
wlanie mam pytanie czy Wasze dzieciaczki kiedy czuja cos pod stopami prostuja nogi? Bo Amelia jak poczuje cos pod stopami nawet jak sa to moje dlonie to sie odpycha :P
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I musze juz ja w lezaczku zapinac(czego wczesniej nie robilam) bo tak wierzga dupa ze niedlugo mi rozwali ten lezaczek
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy myślałam, że od przenoszenia wózka, a za kilka dni wszystko było jasne. A jak ją dzisiaj podniosłam pod paszki, to znów (bo robiła to na samym początku) podciągnęła nóżki do góry. |
|
|
|
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą. U nas też śnieg. Dzień spokojny i bardzo miły, Martynka bardzo radosna.
Wanillko dziękuję za miłe słowa Cytat:
Cytat:
a urodziłam sie z tydzień po terminie porodu TŻ z lipca, Martynka z lipca. Co ciekawe mama TZta miała termin porodu na 22 lipca, tak jak i ja z Martynką. Ostatecznie M. się pośpieszyła troszkę.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak z doskoku, bo w telefonie. Przyszłam się pochwalić. Robiłam na kolację pomysł na żeberka w coli i wyszły super
tylko następnym razem dam ostry ketchup.Pisałyscie o dziąsełkach. Fabi też wszystko miażdży, a w miejscu dolnych jedynek dziąsło jest jaśniejsze... Co do urodzin, to ja zimowa, więc u mnie się nie sprawdziło ![]() Coś jeszcze miałam pisać,ale wypadło mi z głowy w związku z tym idę spać. Dobranoc
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Już teraz życzę Wam miłej niedzieli Pamiętajcie o zmianie czasu ![]() Dodatkowa godzina snu-bezcenna
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 3 powiesz Marysi, że jest 2 i dostanie jeść za godzinę? Obawiam się, że taki numer nie przejdzie. Dobranoc. |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas zmiana czasu skutkuje tym ze syn od godziny jest wyspany i ani mysli drzemac dalej. Za jego tata śpi w najlepsze
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie mogło być na odwrót to powiem mi któraś jaki duży jest ten konik z rycerzem bo jak nie to będzie łomot a dobra, już wiem, odpisał mi facio z allegro ;]
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-28 o 08:08 |
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wogóle dziwne bo mały budził sie na karmienie a jadł bardzo malutko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

a jak kombinezon będzie dobry to tym lepiej
tym bardziej że całość za 15,50
ubranka na 62 to ja już muszę schować do kartonu. Dobre są na 68 i niektóre na 74. Kombinezon na 62 cm mam, ale nie zdążyłam go założyć.[COLOR="Silver"]

Kurtki zimowe dziś wyciągnęłam gdzieś jeszcze podziałam buty śniegowce, teraz se przypomniałam więc zaraz ide szukać.

Ślicznie 

jakby nie mogło być na odwrót