|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bara bara, bere bere- z nami wyprawisz cudne wesele - PM 2012 cz.30
Cytat:
![]() WRzucam Ci uniwersalną ulotkę ![]() Jeśli minęło mniej niż 12 godzin od kiedy pominęła Pani tabletkę, skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana. Powinna Pani przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze. Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od chwili przyjęcia tabletki, skuteczność działania preparatu może być zmniejszona. Im więcej kolejnych tabletek Pani pominęła, tym większe ryzyko zmniejszonego działania antykoncepcyjnego. Szczególnie duże ryzyko zajścia w ciążę występuje wtedy, gdy pominie Pani tabletki na początku lub na końcu opakowania. W takim przypadku powinna Pani przestrzegać zasad podanych poniżej (patrz również na schemat poniżej). Pominięta więcej niż 1 tabletka z opakowania Powinna Pani zwrócić się do swojego lekarza. Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza. |
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;37285136]w ulotkach z reguły pisze żeby zażyć jak najszybciej pominiętą dawkę a następną normalnie. Tak masz żażyć dwie naraz
![]() WRzucam Ci uniwersalną ulotkę ![]() Jeśli minęło mniej niż 12 godzin od kiedy pominęła Pani tabletkę, skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana. Powinna Pani przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze. Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od chwili przyjęcia tabletki, skuteczność działania preparatu może być zmniejszona. Im więcej kolejnych tabletek Pani pominęła, tym większe ryzyko zmniejszonego działania antykoncepcyjnego. Szczególnie duże ryzyko zajścia w ciążę występuje wtedy, gdy pominie Pani tabletki na początku lub na końcu opakowania. W takim przypadku powinna Pani przestrzegać zasad podanych poniżej (patrz również na schemat poniżej). Pominięta więcej niż 1 tabletka z opakowania Powinna Pani zwrócić się do swojego lekarza. Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza.[/QUOTE] Dzięki
|
#4803 |
|
Konto usunięte
|
no a mnie cholernie bolą ręce szczególnie palce bo szorowałam z moim mężem kafelki na podłodze bo koleś tak je zafugował że całe kafelki były w tym a sa szorstkie z takimi wyżłobieniami i tam tego tyle nalazło że szorowaliśmy 2 godz
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- laski zmiana czasu jest w nocy z 3 na 2 wiec godz dłużej śpimy
|
|
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
Justynce i wszystkim innym dzisiejszym PM-kom życzę wszystkiego naj najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności i udanej zabawy do białego rana !!!
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo pamietacie mnie jeszcze wiem swinia ze mnie nie odzywam sie nie pisze nie odnosze ale tesknie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co ja mam w piekarniku?? Ciasto dyniowe by Chatkowy Lobo
![]() pierwszy raz mialam do czynienia z dynią:P i nie wiedzialam jak się za nią zabrać:P Na szczeście mój mąż sobie z nią poradził ![]() ciekawe czy ciacho wyjdzie dam znać
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dziś tak myślałam gdzie to się Pani podziewa
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
aktualnie kupuje mieszkanie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
no dosyc od ponad 5 lat wynajmujemy i okazalo sie ze odstepne jest wieksze niz rata kredytu
bede mieszkac pod kielcami w miejscowosci gdzie jest zamek takze w wolnych chwilach moge straszyc
|
|
|
#4811 |
|
Konto usunięte
|
no kawo tylko nie uciekaj juz od nas bo coraz mniej aktywnych żonek jest .
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;37284981]wiem że jak pominiesz jedną i minie więcej jak 12h to powinnaś się zabezpieczać przez kolejne 7dni. Chociaż ja tam nigdy nie stosuje zabezpieczenia jak pominę, ale ja biorę z końską dawką hormonów to mnie nawet chroni podczas 7dniowej przerwy na @ [/QUOTE]Wszystkie tabsy chronią w przerwie przecież. Tu info o tabletkach, warto poczytać w wolnej chwili: http://tabletkiantykoncepcyjne.info/...epcyjnych.html
Edytowane przez Blacky Czas edycji: 2012-10-27 o 22:47 |
|
|
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
))przepraszam, ze tak zniknelam pare m-cy temu bez slowa, ale to pewnie dlatego,ze moj slub wrzesniowy zostal przesuniety na nastepny rok wybieram kwieciel lub pazdziernik i nie potrafie sie zdecydowac,ktory m-c bedzie lepszy... wiem nie jestem juz PMka z Waszego wątku aleeee swego czasu mialysmy podobne koncepcje co do sukni z AUDREY i LADYSTAR, stad moje pytanie: czy nie chciałybyście dziewczyny się ich pozbyć i sprzedać w dobre ręce???p.s. mam nadzieje, że wszystkie jesteście szczęśliwymi żonami i PMkami, trzymam za wszystkie mocno kciuki!!! pozdrawiam
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4816 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
|
Z jednej strony ja bym raczej strzelała w październik. Ale z drugiej do kwietnia jest dużo bliżej, aż pół roku.
![]() A jak z dostępnością sal?
|
|
#4818 | |
|
Rozeznanie
|
Justynko wszystkiego najlepszego!Dużo szczęścia miłości i zadowolenia z męża
Już jesteś żonką i się pewnie wyśmienicie bawisz Cytat:
I chyba nawet wiem w którym tym zamku będziesz straszyć![]() Czyżby Chęciny?
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Trzeba by pomyśleć o nowym tytule, bo niedługo koniec.
![]() Ci powiecie na: "Do wydania Kuku mamy, więc o ślubach wciąż gadamy" Albo: "Mało panien już zostało, ale nas to nie wstrzymało"? ![]() Lub bardziej zimowo: "Zima już jest za oknami, a PMki ciągle z nami" ![]() "Jest już zimno, śnieżek pada, a nam tu się świetnie gada" Tym inspirującym akcentem muszę się pożegnać. Dobrej nocy ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Ja nie lubię gorąca, więc celowałam w nieco chłodniejsze miesiące, żeby się nie upocić. W dniu ślubu kapało rano, ale podczas przejazdu do kościoła i potem już było ładnie.
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
i do mnie dotarł śnieg
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się i w końcu pojawił się śnieżek za oknem
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
także wszystko zależy od składu zapewne ![]() Agnes fajnie że wróciłaś a czemu przesunęliście ślub?Kawa jasne że pamiętamy ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- do nas też dotarł śnieg, więc zaraz jedziemy po buty zimowe, i opony trzeba będzie zmienić, ale pewnie śnieg zaraz zniknie
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;37292357]do nas też dotarł śnieg, więc zaraz jedziemy po buty zimowe, i opony trzeba będzie zmienić, ale pewnie śnieg zaraz zniknie
[/QUOTE]My to zrobiliśmy wczoraj Tż odebrał też nowe fotele do autka, bo były już bardzo zniszczone i dał tapicerowi do obszycia. Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają
|
#4825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najwyżej pożyczymy auta od taty i po problemie
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Wro opruszony śnieżykiem, który pewnie zaraz zniknie, bo słonko wyszło Asz koda, bo lubię pogodę śnieżno-słonkową ![]() W pokoju stoi piramida ze skrzynek, bo wczoraj pakowałam książki - ile ja tego mam, a co ciężkię Cytat:
No to superek ![]() |
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też jest śnieg a ja popitalam w jesiennej kurtałce
witam się z kacem gigantem głowa mi pęka więc nie dam rady nadrabiać, zostawię to na jutro
|
|
|
|
#4828 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejo
A w temacie tabletek anty...a słyszałyście o krążkach? Byłam u gina 10 dni temu i tak rozmawialiśmy o antykoncepcji..... mówiłam, że odstawiłam tabsy już jakiś czas temu. Zachęcił mnie do krążków, przepisał recepte na 3, na początek, żeby spróbować i wyrobić sobie zdanie. Teraz mam @ więc pierwszy krążek pójdzie w ruch za 4 dni Są "zdrowsze" niż tabsy, bo nie męczą wątroby, a hormony i tak są uwalniane, skuteczność jest identyczna jak wszystkich innych środków anty (czyli 99%). No i czyste lenistwo ma miejsce by się popisać, bo o krążku trzeba pamiętać tylko raz w miesiącu Wkłada się taki krążek na 3tyg. po czym się go wyjmuje na 7dni, podczas których występuje krwawienie...i w ósmej dobie znów wkłada się kolejny krążek.Cytat:
Ale Mąż mnie zniechęcił....bo powiedział, że jak już się wydostanie środek dyni, to później ta pozostałość dyni śmierdzi Jak to jest? Cytat:
W jakim banku kredyt? My sami coś myślimy....choć kusi Nas budowa
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieciaki w lesie bałwana lepią
Mąż wyglądając przez okno, powniedział, że jeszcze choinki brakuje Śmiał się, że wybierzemy sobie choinkę i ją przystroimy i będziemy tą choinkę odwiedzać w lesie Cytat:
po x latach ma się już na włąsność i w razie czeg można sprzedać gdyby chciało się dom budować GRATULACJE ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- "Śnieżek pada, a nam tu się świetnie gada" ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- już kiedyś pisałam, że wstaje rano 6 razy w tygodniu, często 7 razy w tygodniu jak się cieszę, że w tym tygodniu tylko połowa dni wstawać będę wcześniej, a pozostałe to laba ![]() Cytat:
w życiu ciasta nie piekłam
|
||
|
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
No ja jestem na TAK dla pomysłu z choinką Twojego męża, niusiu
Wszystkie z propozycji zimowych Blacky mi się podobają Choć wpadło mi do głowy też coś takiego:Ostatnia PM 2012 za mąż wydana, a my wciąż wizażujemy do białego rana
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Biorę je zawsze o 11 rano i wczoraj była pierwsza tabletka po przerwie. Będę mogła wziąć następną dopiero jutro koło 18. Mam tam ulotkę, ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć i chyba zwariuję do jutra zanim ją przeczytam
I chyba nawet wiem w którym tym zamku będziesz straszyć
także wszystko zależy od składu zapewne
głowa mi pęka więc nie dam rady nadrabiać, zostawię to na jutro