BEZROBOTNI łączmy się! Część V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 09:44   #841
Zapach deszczu
Zadomowienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się! Część V

Melduje się i ja

- setki wysłanych CV
- kilkanaście rozmów o prace

i zaczynam się załamywać......

Muszę zmienić taktykę poszukiwania pracy i zrobię to od poniedziałku. Na razie też szarpie się z byłym pracodawcą, bo musze załatwić jakieś formalności.

Dziewczyny uda nam się !!! Wierze w to. Ale czasem cierpliwość już mi się kończy.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 22:01   #842
quamar
Raczkowanie

witam ponownie
sie pochwaliłam nową pracą, a co. taka super jest, że z chęcią w pracoholizm popadnę. Czekam ponad miesiąc. telefon 28.09 mój do pracodawcy:
-na którą mam przyjść w poniedziałek (01.10)?
-A kto pani powiedział, że praca jest od pierwszego? Czekac ma pani na telefon. nie wiemy od kiedy praca, zarząd nie podpisał umów.

No super, moim celem zyciowym jest czekanie na telefon. firma prowadzi rekrutację jednocześnie w pup ( wymagania: TYLKO z orzeczeniem o niepełnosprawności, a ja nie mam) w salonie w którym mam pracowac są egipskie ciemności i generalnie to lipa. Odpuściłam sobie, choć są tacy boscy. Ciekawe czy w ogóle zadzwonią?
Stary 2012-10-24, 01:23   #843
Kawa48
Przyczajenie

Hej, mam doła i musze gdzieś się "wygadać" i tak jakoś trafiłam tu. No więc szukam pracy juz od dwóch lat i nic. Mam mgr z zarządzania i marketingu i podyplomówkę z administracji. Mieszkam w malutkim mieście gdzie pracy brak a jak jest to tylko po znajomoście. Mam 1,5 roczne doświadczenie w administracji publicznej więc najwięcej wysyłam papierów na oferty do urzędów i nie nie powiem, jestm od czasu do czasu zapraszana na konkursy. Ale albo od razu widać, że są one z góry ustawione, albo pytania dotyczą zupełnie czego innego niż było w ogłoszeniu albo jest po 150-200 kandydatów. Z firm nawet raz się do mnie nie odezwali bo nie mam doświadczenia w pracy w firmach. Ja już naprawdę nie wiem co robić. Znam angielski, jestem inteligentną ogarniętą osobą, która chce pracować a nikt nie chce dać mi szansy. Jest mi tak strasznie wstyd i źle mi z tym że przez dwa lata nic nie mogę znaleźć. Dobrze, że rodzice rozumieją, że to nie moja wina, że im siedzę na głowie i że mnie nie dręczą i nie wypominają niczego.
Kawa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 06:38   #844
Annes 77
Raczkowanie

Hej Kawa

Nie załamuj mnie ,znasz angielski,jesteś po studiach,a piszesz,że od dwóch lat nie możesz znaleźć pracy,to jakiś koszmar
Chodzilaś na kurs angielskiego,czy jesteś samoukiem?
Co byś doradziła? Noszę się z zamiarem nauki języka angielskiego.

Pozdrawiam
Stary 2012-10-24, 07:48   #845
niv_
Zakorzenienie

Niestety, ale studia i znajomość angielskiego teraz mało co znaczą.

Jestem w podobnej sytuacji. Pracy szukam od maja tego roku, bez powodzenia. Mam 5 - letnie doświadczenie w pracy w administracji publicznej, ale co z tego? Firmy prywatnie mają mnie przez to gdzieś, a instytucje państwowe najczęściej przyjmują "swoich", osoba bez znajmomości i to mocnych, ma w nich małe szanse na zatrudnienie, ale próbować trzebać, bo co innego Nam zostaje.

Angielskiego się ciągle uczę, chodzę na kurs językowy, ale teraz łatwiej znaleźć pracę znająć język niemiecki.W mojej okolicy tylko ten język się liczy.
Stary 2012-10-24, 12:30   #846
Kawa48
Przyczajenie

Hej, dzięki za słowa pocieszenia

Angielskiego uczyłam się od zawsze sama (miałam angielski w liceum ale za dużó to mi to nie dąło). Czytam książki po angielksju, oglądam filmy/seriale no i jakiś czas temu byłam pół roku w Anglii co dało bardzo dużo.

Moja przyjaciółka zna niemiecki bardzo dobrze, kilka lat spędziła w Niemczech, od miesiąca szuka pracy a nawet nikt się do niej nie odezwał.

Znalezienie pracy w administracji publicznej to jakiś koszmar! Jak nie masz wujka starosty czy innego burmistrza to możesz sobie flaki wyprówać a pracę i tak dostanie jego siostrzeniec. Tak było ze mną. Mi Starostwa podziękował mimo pochwał i próśb naczelnika i pani kierownik żeby mnie zostawić a na moje miejsce przyjęli synka radnego z okolicy. Co z tego że inteligencją nie grzeszył i że miał wszystko i wszystkich gdzieś. Ważne jakiego miał tatusia.

Zgadam się z tym, że doświadczenie w administracji publicznej dla większości osób nic nie znaczy. Nie wiem dlaczego tak jest.
Kawa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 12:37   #847
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kawa48 Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za słowa pocieszenia

Angielskiego uczyłam się od zawsze sama (miałam angielski w liceum ale za dużó to mi to nie dąło). Czytam książki po angielksju, oglądam filmy/seriale no i jakiś czas temu byłam pół roku w Anglii co dało bardzo dużo.

Moja przyjaciółka zna niemiecki bardzo dobrze, kilka lat spędziła w Niemczech, od miesiąca szuka pracy a nawet nikt się do niej nie odezwał.

Znalezienie pracy w administracji publicznej to jakiś koszmar! Jak nie masz wujka starosty czy innego burmistrza to możesz sobie flaki wyprówać a pracę i tak dostanie jego siostrzeniec. Tak było ze mną. Mi Starostwa podziękował mimo pochwał i próśb naczelnika i pani kierownik żeby mnie zostawić a na moje miejsce przyjęli synka radnego z okolicy. Co z tego że inteligencją nie grzeszył i że miał wszystko i wszystkich gdzieś. Ważne jakiego miał tatusia.

Zgadam się z tym, że doświadczenie w administracji publicznej dla większości osób nic nie znaczy. Nie wiem dlaczego tak jest.
Nie myślałaś o przeprowadzce za pracą do większego miasta? Nawet gdybyś znalazła tam pracę za pieniądze niewystarczające na początku do przeżycia, to Twoi rodzice, tak jak teraz, utrzymując Cię, mogliby Ci dokładać. Ale doświadczenie w CV by rosło i nie miałabyś dziury w nim...

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 14:54   #848
Pussy22
Raczkowanie

mogę się wyżalić??
zaczynam chyba popadać w depresje, każdy tylko sie pyta " i jak tam, prace znalazłaś" , czuje sie dyskryminowana z tego powodu że siedze w domu i nie mam pracy, mój mąż truje mi że praca jest, ale to taka praca w stylu mc donald kfc ale on nie rozumie że ja do takiej pracy nie pójde. Wiem że nie ma sie co wstydzic pracy ale nie jestem az tak zdesperowana żeby isc tam. Tak samo mowia mi zebym szla towar wykladac, ale po to skonczylam mgr zeby teraz towar wykladac ?
ciagle tylko slysze ze gdybym chciala to juz dawno prace bym znalazła.

Edytowane przez Pussy22
Czas edycji: 2012-10-24 o 14:59
Pussy22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 21:45   #849
_ewe_
Raczkowanie

Pussy - Kilka lat temu jak jeszcze nie szukałam pracy - studiowałam to też byłam przekonana że kto chce to znajdzie prace, teraz powoli od tego odchodzę, tylko że miałam kilka możliwości z których zrezygnowałam,

siedzenie na bezrobociu nie jest łatwe, sama popadam w chwiejne nastroje i bardziej niż zwykle potrzebuje wsparcia i zrozumienia choć nie zawsze je dostaje. Mimo, że nie pracuje jestem zadowolona że skończyłam studia, chociaż czasem myślę że mogłam inny kierunek to może by było łatwiej itd.

Jeśli inni znajdują pracę to my też prędzej czy później ją znajdziemy, mam nadzieję że prędzej niż później. a jak już dochodzi to myślenie depresyjne to warto czymś się zająć.
_ewe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 11:08   #850
Kukunia23
Rozeznanie

Powiedzcie mi bo mam taką sytuację z moją znajomą. Jej ojciec jest dobrym znajomym starosty widuja się co jakiś czas , tacy można powiedzieć koledzy, ta zanjoma teraza pracuje ale chce zmienić pracę bo dojazd ma fatalny, no i jej ojciec gadał z tym starostą i starosta kazał mu przyjnieść jej cv dla niego. Dowiedziałam się niedawno o tej sytuacji od tej znajomej, i trochę mi ręce opadły że ja nie mam takich znajomości, bo może miałabym jakąś nadzieję na lepszą pracę , albo na jakąkolwiek...
Pytanie do was,Myślicie że ten strarosta jej coś znajdzie?Coś załatwi? Czy takie znajomości gwarantują prędzej czy później pracę w administracji publicznej?

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 11:11   #851
Pussy22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi bo mam taką sytuację z moją znajomą. Jej ojciec jest dobrym znajomym starosty widuja się co jakiś czas , tacy można powiedzieć koledzy, ta zanjoma teraza pracuje ale chce zmienić pracę bo dojazd ma fatalny, no i jej ojciec gadał z tym starostą i starosta kazał mu przyjnieść jej cv dla niego. Dowiedziałam się niedawno o tej sytuacji od tej znajomej, i trochę mi ręce opadły że ja nie mam takich znajomości, bo może miałabym jakąś nadzieję na lepszą pracę , albo na jakąkolwiek...
Pytanie do was,Myślicie że ten strarosta jej coś znajdzie?Coś załatwi? Czy takie znajomości gwarantują prędzej czy później pracę w administracji publicznej?
na pewno jej załatwi pracę. Będzię "konkurs" ale posada i tak już zajęta.
Pussy22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 11:19   #852
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie, moi rodzice maja znajomosci jeszcze wyzej ze tak powiem i niestety nie udalo sie juz "zalatwic" dla mnie pracy. To samo widze po niektorych znajomych, ktorych rodzice probuja jakos im pomoc. Znajomosci nie gwarantuja dostania pracy. Nie tak prosto w dzisiejszych czasach o to, nawet na najnizsze stanowiska.
O albo inny przyklad tutaj nie z administracji publicznej. Maz przyjaciolki polecil swojego znajomego do pracy, tamten prace dostal a po tygodniu go zwolnini. To jest najgorsze, typ sie napalil, tez dlugo szukal pracy, doswiadczenie mial. Zatrudnili z grzecznosci, a zwolnini bo de facto nie potrzebowali pracownikow. Takze z dwojga zlego, wg mnie lepiej, zeby mnie nie zatrudnili niz znalezc sie w takiej sytuacji. Lol troche chyba zbieglam z tematu.

Edytowane przez Flofferek
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:22
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 17:08   #853
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Może się uda coś załatwić. Zwłaszcza jezeli mówimy o małej miejscowości, a znajomości są naprawdę mocne.
Stary 2012-10-25, 19:13   #854
lena 21
Raczkowanie

Ja szukam pracy od roku . Niestety bez rezultatów czasami to mam ochotę wziąć sznurek i się powiesić. Każdy tylko ? Znalazłaś pracę ? Jakby to było takie łatwe. Co z tego że studia skończyłam skoro mieszkam w małym mieście w który liczą się tylko znajomości . Byłam już na kilkudziesięciu rozmowach ( jeden facet chciał mnie przyjąć na recepcję ale miesiąc miałam pracować za darmo i niewiadomo czy zostałabym przyjęta) jak mam nabrać doświadczenie skoro nikt nie chce mnie przyjąć
Moi znajomi są po średniej szkole i wielu z nich pracuje w biurach lub urzędach a ja ręce mi po prostu opadają . Teraz nawet głupie staże są ustawiane.
Stary 2012-10-26, 16:24   #855
Misua
Przyczajenie

Niestety muszę do was dołączyć się W czerwcu skończyłam studia i niestety, ale nie ma dla mnie miejsca w dzisiejszym świecie. Na dodatek mieszkam w małym mieście, zero perspektyw. Jeżeli jakaś oferta już się zdarza, to raczej po znajomości. Przez ciągłe siedzenie w domu i zamęczanie się, czuję się zmęczona jakbym pracowała w kopalniWiem również to, że siedzenie i narzekanie nic nie da, działam wysyłam Cv, pytam znajomych, nie wiem co mam jeszcze zrobić. Chociaż mam uczucie, że jeszcze czegoś nie zrobiłam.
Stary 2012-10-26, 18:23   #856
_ewe_
Raczkowanie

Ja też szukam pracy bezskutecznie od lipca i wciąż nie mogę nic znaleźć, i tak już czasem myślę,iż znalezienie pracy graniczy z cudem. Zapraszana na rozmowy też często nie jestem, przez dwa ostatnie tygodnie telefon milczy. I do tego czuję się bezwartościowa, ale na szczęście mam tak od czasu do czasu.
_ewe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 08:29   #857
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cześć dziewczynki Teraz i ja zaliczam się do grona bezrobotnych. Wczoraj po ponad 2 latach pracy dostałam wypowiedzenie. Czułam, że kierowniczka coś knuje, ale i tak jest mi cholernie przykro. Nawet mimo tego, że z całego serca nienawidziłam tej pracy... No, ale zawsze to było jakieś zajęcie i jakiś pieniądz W poniedziałek mam zamiar pojechać do urzędu zarejestrować się jako bezrobotna. Nie wiecie czy będę do tego potrzebowała świadectwa pracy? Nie mam go narazie ;/
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 09:26   #858
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Teraz i ja zaliczam się do grona bezrobotnych. Wczoraj po ponad 2 latach pracy dostałam wypowiedzenie. Czułam, że kierowniczka coś knuje, ale i tak jest mi cholernie przykro. Nawet mimo tego, że z całego serca nienawidziłam tej pracy... No, ale zawsze to było jakieś zajęcie i jakiś pieniądz W poniedziałek mam zamiar pojechać do urzędu zarejestrować się jako bezrobotna. Nie wiecie czy będę do tego potrzebowała świadectwa pracy? Nie mam go narazie ;/
A jednak dostalas wypowiedzenie czytalam Twoj watek, ze masz przeczucie, ze zostaniesz zwolniona. Do zarejetrowania nie potrzeba swiadectwa pracy, jest ono potrzebne do ewentualnego zasilku, ale chyba jest 7 dni na doniesienie (u mnie chyba tak bylo).
Stary 2012-10-28, 09:35   #859
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
A jednak dostalas wypowiedzenie czytalam Twoj watek, ze masz przeczucie, ze zostaniesz zwolniona. Do zarejetrowania nie potrzeba swiadectwa pracy, jest ono potrzebne do ewentualnego zasilku, ale chyba jest 7 dni na doniesienie (u mnie chyba tak bylo).
Tak, niestety mnie zwolnili... Ale może wyjdzie mi to na dobre? To nie była dobra firma Mam jeszcze jedno pytanie. Wypowiedzenie kończy mi się dopiero 10 listopada, ale czy mogę wcześniej zarejestrowac w urzędzie? Czy muszę czekać do końca wypowiedzenia?
Stary 2012-10-28, 10:49   #860
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, niestety mnie zwolnili... Ale może wyjdzie mi to na dobre? To nie była dobra firma Mam jeszcze jedno pytanie. Wypowiedzenie kończy mi się dopiero 10 listopada, ale czy mogę wcześniej zarejestrowac w urzędzie? Czy muszę czekać do końca wypowiedzenia?
Jestem pewna, ze wyjdzie Ci to na dobre ja 3 miesiace temu odeszlam z pracy, bo bylo strasznie, ponizanie, praca ponad sily, zero motywacji, wsparcia przelozonych. Niewazne co i jak dobrze sie zrobilo, to i tak bylo zle. Czasem mam dni, ze mysle, kurde a moze dalabym rade, ale od kazdego slysze, ze dobrze zrobilam, ze w koncu znajde prace. Takze i u Ciebie wiem, ze bedzie lepiej, pytanie tylko kiedy. Oby jak najszybciej
A co do pytania o rejestracje, to musisz czekac do konca wypowiedzenia. Musisz byc bezrobotna.
Stary 2012-10-28, 17:06   #861
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w takiej sytuacji jak ty jakieś niecałe pół roku temu, mnie zwolnienie wyszło na dobre. Bede trzymać kciuki tez i za ciebie
Możesz się zarejestrować na okresie wypowiedzenia tylko po co Ubezpieczenie zdrowotne będziesz miała do końca listopada, a nawet jeszcze w grudniu.

Masz 2 lata pracy więc należy ci się zasiłek, jednak aby otrzymać zasiłek potrzebujesz świadectwo pracy. Jeśli zarejestrujesz się teraz to będziesz mieć 7 dni na doniesienie świadectwa. Świadectwo wystawia się do tygodnia po wypowiedzeniu - czyli muszą wysłać je pocztą poleconą do 17 listopada. Jeśli zarejestrujesz się dużo wcześniej to może minąć ci 7 dni na doniesienie świadectwa i nie wiem co wtedy z twoim zasiłkiem :/ Lepiej poczekaj aż będziesz mieć wszystkie dokumenty w ręce

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 18:38   #862
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Możesz się zarejestrować na okresie wypowiedzenia tylko po co Ubezpieczenie zdrowotne będziesz miała do końca listopada, a nawet jeszcze w grudniu.
Mozna sie rejestrowac w okresie wypowiedzenia? O jajc nie wiedzialam. A to nie jest tak, ze mimo ze jest sie na wypowiedzeniu, to jest sie pracownikiem?
Stary 2012-10-29, 06:01   #863
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Dzięki za rady Ja to już dzisiaj rano chciałam lecieć do urzędu i się rejestrować :P
Stary 2012-10-29, 11:28   #864
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Mozna sie rejestrowac w okresie wypowiedzenia? O jajc nie wiedzialam. A to nie jest tak, ze mimo ze jest sie na wypowiedzeniu, to jest sie pracownikiem?
Można, wtedy wpisują cię jako "poszukująca pracy" a dopiero potem zmieniają status na "bezrobotny"

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 12:55   #865
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Można, wtedy wpisują cię jako "poszukująca pracy" a dopiero potem zmieniają status na "bezrobotny"
A faktycznie patrzac w ten sposob jest mozliwosc. Ja po prostu patrzylam ze wzgledu na ubezpieczenie, choc pracownik i tak ma je jeszcze przez miesiac.
Stary 2012-10-29, 15:06   #866
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
jak już raz byłaś na stażu to też go nie dostaniesz
Dokładnie, co inny urząd to inne obyczaje. W moim rodzinnym mieście nie można było się podjąć dwóch takich samych staży czyli np. nie mogłaś dwa razy być na stażu jako pracownik biurowy.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Zarejestrowac sie w UP możesz w miejscu zameldowania stałego lub tymczasowego. ja specjalnie musze się zameldować, co zamierzam uczynic w przyszlym tygodniu

Aby zameldowac sie tymczasowo wystarczy podpisana umowa wynajmu mieszkania badx poswiadczenie wlasciciela, ze się w danym miejscu mieszka.

Co więcej w Polce wciąż istnieje obowiązek meldunkowy, więc masz nie tylko prawo, ale i obowiązek tymczasowego meldunku .
W którym mieście? Twój post wywołał moją ekscytację. Najpierw w urzędzie pracy dali mi numer do urzędu dzielnicy na której mieszkam a tam jakiś Pan powiedział że osobiście właściciel mieszkania melduje... Dostałam numer telefonu żeby się dopytać ale nikt nie odbiera.
Cytat:
Napisane przez Annyah Pokaż wiadomość
Witam. Piszę głównie do osób które pracowały dla Jobmana. Mam pewien problem, ponieważ z umowy i z tego co jest napisane na ich stronie trzeba mieć własną kartę zleceniodawcy i dawać ją codziennie do podpisania. Oddanie takiej uzupełnionej karty jest podstawą do przyznania wynagrodzenia. W pierwszy dzień pracy przyniosłam wydrukowaną kartę a kierowniczka powiedziała, że nie ma takiej potrzeby,żeby to podpisywać bo oni prowadzą własne karty pracowników i wysyłają je do pracodawcy. Tylko, że te karty są inne od tych dostępnych na stronie Jobmana. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda z tymi kartami?
Musisz mieć kartę podpisaną z Jobmana bo na jej podstawie dostajesz pieniądze. Oni później potwierdzają to, sprawdzając z listą obecności w Twoim miejscu pracy.

Edit: Dodzwoniłam się pod podany numer i powiedziano mi że jeśli mam umowę najmu to mogę się zameldować jeśli nie ma w umowie żadnej adnotacji że nie mogę się zameldować. Przeczytałam umowę i nie ma takiego punktu jednak jak się kiedyś pytałam właścicielki czy może mnie zameldować to powiedziała że tego nie robi. I teraz zwariowałam. Nie wiem czy mogę się zameldować czy nie. Jeśli się zamelduję a w umowie jest jej imię i nazwisko oraz seria i numer dowodu to przecież się chyba z nią nie skontaktują żeby poinformować?
Dwa, jak jest z tym obowiązkiem meldunkowym? Jeśli już mieszkam tak od lutego 2012 i dopiero teraz się zamelduję to nie poniosę konsekwencji?

Edytowane przez Alexandre
Czas edycji: 2012-10-29 o 15:31
Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 20:23   #867
Selfish Girl
Life is a drink ...

Powyżej 4 tygodni musisz się 'zamledować' ale jak masz meldunek stały gdzie indziej to nie poniesiesz żadnej konsekwencji bo przecież wynajmować mieszkanie możesz a niekoniecznie przeciez mieszkasz w tym miejscu przez 24 h 7 dni w tygodniu :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:37   #868
amg88
BAN stały

Ile u Was w mieście zarabia się w kawiarnii? Ja pracowałam 6 zl za godzinę i zrezygnowałam i przeszłam do kulkolandii, za 7zl za godzinę, normalne godziny, atmosfera inna, czyli lepsza.
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:29   #869
martynusia222
Zakorzenienie

Witam. Czy któraś z Was miała rozmowę kwalifikacyjną przez telefon? Chodzi tu o Bank Citi Handlowy. Byłam dziś na mieście i dzwoni do mnie kobieta, myślałam, że chce umówić na rozmowę, a ona najpierw zadała mi pytanie, dlaczego tam chcę pracować, a później z tekstem, że przejdźmy do rozmowy po angielsku. Ja się zestresowałam, za bardzo nie mogłam gadać, więc ma niby zadzwonić w poniedziałek. Tylko, że ja angielskiego za bardzo nie umiem, co mam napisane w cv ( poziom podstawowy, nigdy nie lubiłam tego języka). Zresztą naukę tego języka skończyłam z 3 lata temu. Wiecie lub macie pomysły o co może pytać ???
Stary 2012-11-02, 17:54   #870
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Witam. Czy któraś z Was miała rozmowę kwalifikacyjną przez telefon? Chodzi tu o Bank Citi Handlowy. Byłam dziś na mieście i dzwoni do mnie kobieta, myślałam, że chce umówić na rozmowę, a ona najpierw zadała mi pytanie, dlaczego tam chcę pracować, a później z tekstem, że przejdźmy do rozmowy po angielsku. Ja się zestresowałam, za bardzo nie mogłam gadać, więc ma niby zadzwonić w poniedziałek. Tylko, że ja angielskiego za bardzo nie umiem, co mam napisane w cv ( poziom podstawowy, nigdy nie lubiłam tego języka). Zresztą naukę tego języka skończyłam z 3 lata temu. Wiecie lub macie pomysły o co może pytać ???
Ja miałam w Eurobanku, to dość częste w bankach, nie tracą czasu na spotkania i Ty przy okazji też nie. Mi e Eurobanku kazali jeszcze przygotować prezentacje na temat mocnych stron ich oferty produktowej.

Mogą pytać o twoją poprzednia prace, mogą być jakies scenki sprzedażowe, o sytuacje stresowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości