Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 13:31   #3691
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ufff udalo sie przez weekend przetrzymac Kubusia, tym razem mame posluchal tak wiec od dzis zaczynamy dzialac za 4-5h bedzie tż wec mozemy sie juz ruszac hi hiiii
tylko ja czuje ze mi jakos lepiej wiec sie nie zapowiada zeby sie gdzies wybieral.... kuuurcze
Dzis zaczynamy jakis tydzien....kurcze tylko juz nie wiem ktory 40 chyba
Jutro pelnia wiec moze Kubusiowi sie zachce wyjsc na swiat ..
Trzymam kciuki kochana

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Mnie tez jest gorąco, Tz odkreca kaloryfery a ja przykrecam i mogłabym w krótkiej koszulce latać, ostatnio spalismy oddzielnie bo on chory i kaszle pól nocy więc ja w sypialni twierdzi ze lodówkę zrobiłam
Mnie zawsze bylo goraco a w ciazy to juz wogole . na dworze dzisiaj 0 a ja mam okno uchylone . inaczej bym nie wyrobila ..

Piszecie o zlobkach .. ja zostaje z mlodym w domu 3 lata .. potem idzie do przedszkola a ja sobie szukam jakiejs pracy .. Innej mozliwosci nie mamy ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:32   #3692
marti86
Zakorzenienie

co do zlobka to tez gdybym nie musiala to bym nie oddawala ale przedszkole jak najbardziej jest na + dla malucha

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:35   #3693
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
a ja sie z Toba nie zgodze
po 1 nie kazda ma taka mozliwosc jak Wy
po 2 dzieci w przedszkolu rozwijaja sie duzo lepiej jak w domu.ja nie musialam oddawac malej do przedszkola ale zrobilam to ze wg na nia.i mam nadzieje ze Mikolaj rowniez sie gdzies dostanie do przedszkola.dzieci ucza sie zycia w spolecznosci a to bardzo wazny aspekt zyciowy.rozwijaja rozne umiejetnosci ktorych my jakbysmy nie wiem jak stawaly na glowie na codzien nie dalaybysmy rady rozwjac.ale to tylko moje skromne zdanie
Dokladnie .. synek mojej siostry ma problemy z mową .. logodepa zalecil oddanie mlodego do przedszkola mimo ze moja siostra i tak siedzi w domu . Podobno kontakt z rowiesnikami dziala cuda ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-28, 13:35   #3694
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nawet jakbym nie musiała pracować to bym dała 2-3 latka chociaż na kilka godzin do przedszkola by miał kontakt z innymi dzieciakami
dokładnie

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:35   #3695
marti86
Zakorzenienie

Listopadowki-czy tylko ja nie mam "ubranego" lozeczka??

Stary 2012-10-28, 13:35   #3696
Sola1
Zakorzenienie

A ja po niedzielnym spacerku. Jest genialna pogoda

Ja również czekam na pełnię. Mam nadzieję, że coś ruszy u nas

Cytat:
kobieto Ty spij w nocy a nie!!
a roznice w przegladajacych moga wynikac z tzw profili niewidocznych
Chyba niektórzy wystraszyli się, że będziemy ich wywoływać
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:36   #3697
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może to ciśnienie jest związane z emocjami. Ja jakbym wcześniej wiedziała kiedy mam poród to pewnie ciśnienie miałabym ze 200 z tych wszystkich emocji Niestety muszę czekać, aż mnie zaatakuje znienacka
poród jak sraczka - przychodzi znienacka

Cytat:

Agasobo widzę że mamy wizytę tego samego dnia
mam nadzieję, że to ostatnia u mojego znachora

PS. czy Wy prosicie na, teoretycznie ostatniej wizycie, o skierowanie do szpitala - wiem, że w razie porodu nie jest konieczne, ale rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i mówiła, że szybciej to wszystko idzie jak ma się skierowanie....

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja tez... mam cholernie suche i popekane usta... jak wstaje na siku to smaruje je kremem lub wazelina...
ja też mam suche i co trochę smaruję pomadką, ale myślę, że u mnie to dlatego, że ogólnie mam dość sucho w mieszkaniu - muszę kupić jakiś nawilżacz...

Cytat:
Wiadomości od Aerien

Ogólnie macie wszystkie pozdrowienia . W szpitalu nudno .Szwy ciągną i dostaje antybiotyk.Ale jest ktg 2 razy dziennie i monitorują tętno malutkiej. Czekamy aż lekarz zarządzi cc - może się opóźnić o 2-3 dni przez ten ropień ale jutro powinna już wiedzieć co i jak
i pozdrowienia

Cytat:
Dzis zaczynamy jakis tydzien....kurcze tylko juz nie wiem ktory 40 chyba

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
Nie bylam nigdzie... po prostu ten strach mnie tak sparaliżował, ze w ogole mam strasznego doła... Naprawde... boje sie, ze umre
Znalazłam na necie wypowiedz babki, ktora miala identyczne objawy jak ja, z tym,ze miala je az 3 krotnie. Kazali jej zrobic badania okulistyczne i neurologiczne , pozniej robiła chyba rezonans magnetyczny czy cos ...
Nie wiem na razie mam metlik w glowie i strasznie sie boje ale jutro jade do lekarza i zobaczymy co powie............
Cytat:
Bedzie dobrze tz-towi powiedzialas?
o to samo miałam zapytać i widziałam już odpowiedź
Kochana musisz mu powiedzieć, bo gdyby to się znów zdarzyło, to lepiej, żeby był przygotowany ( tfu tfu tfu)

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:38   #3698
marti86
Zakorzenienie

z podobnych tematow-mam kolezanke ktora jest typem matki "kwoki" do przedszkola nie-tylko niania.mala ma 4 lata i jest wyreczana we wszytskim.jak miala 2 lata kanapke miala tak krojona ze porownalabym do starej na tarce raczki co 5 min musza byc myte. itp itd i dziecko jest takim "gamoniem" ze az zal....i to tylko z winy rodzicow:/ bo wszytsko za nia robia....

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-10-28 o 13:40
Stary 2012-10-28, 13:38   #3699
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
po 2 dzieci w przedszkolu rozwijaja sie duzo lepiej jak w domu.ja nie musialam oddawac malej do przedszkola ale zrobilam to ze wg na nia.i mam nadzieje ze Mikolaj rowniez sie gdzies dostanie do przedszkola.dzieci ucza sie zycia w spolecznosci a to bardzo wazny aspekt zyciowy.rozwijaja rozne umiejetnosci ktorych my jakbysmy nie wiem jak stawaly na glowie na codzien nie dalaybysmy rady rozwjac.ale to tylko moje skromne zdanie
Zgadzam się z Tobą

Cytat:
Ja wczoraj pościeliłam, ale jeszcze został mi ochraniacz do wyprania i założenia.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:39   #3700
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz mam od miesiaca przygotowane .. ale ja to ja . Wszystko robie duzo wczesniej niz potrzeba .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-28, 13:41   #3701
marti86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja również czekam na pełnię. Mam nadzieję, że coś ruszy u nas

Chyba niektórzy wystraszyli się, że będziemy ich wywoływać
calkiem mozliwe

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że to ostatnia u mojego znachora

PS. czy Wy prosicie na, teoretycznie ostatniej wizycie, o skierowanie do szpitala - wiem, że w razie porodu nie jest konieczne, ale rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i mówiła, że szybciej to wszystko idzie jak ma się skierowanie....

ja też mam suche i co trochę smaruję pomadką, ale myślę, że u mnie to dlatego, że ogólnie mam dość sucho w mieszkaniu - muszę kupić jakiś nawilżacz...

i pozdrowienia

o to samo miałam zapytać i widziałam już odpowiedź
Kochana musisz mu powiedzieć, bo gdyby to się znów zdarzyło, to lepiej, żeby był przygotowany ( tfu tfu tfu)

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

a ja jakos sie boje ze sie zakurzy...i czekam az tz przyjedzie i wtedy to zrobie...ale chyba dzis wypiore bo kurde juz czas co??

Stary 2012-10-28, 13:42   #3702
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też

Cytat:

sama nie wiem jak to będzie
jak nie da skierowania to będę gadać żeby chociaż zwolnienie dostać ciut dłużej bo 22-gi to sobota a zaraz 24-go Wigilia
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:42   #3703
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mozecie bezposrednio do gdanska przyleciec?? co do wesela to zawsze mozna babcie zabrac ze soba i niech siedzi z maluszkiem w hotelu a Wy bedziecie tancowac.jedynie problem z przyjazdem.mysle ze najlepszym rozwiazaniem jak masz byc sama to jednak lot.kilka godzin i bedziesz ma msc a tz dojedzie.
no można i tak.. ja kombinowałam, że ja wcześniej przylecę do siebie do Opola i pozałatwiam różne papierkowe sprawy - tż doleci i pojedziemy na wesele jak moi rodzice się zajmą dzieckiem - a po weselu jedziemy po dziecko i do Gdańska, żeby tż mógł z rodzicami swoimi trochę pobyć.. no jest trochę w tym logistyki i kombinowania..

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochaniutkie

Mój mąż pojechał na meczyk tak więc wpadłam na chwilkę

Wczoraj jak mąż wrócił zabraliśmy się za resztę prańska i prasowanka. Mąż złożył już łóżeczko i ja pościeliłam dla malutkiej. Wyglada ślicznie O 23 zamówiliśmy pizze zjedliśmy i oczywiście byliśmy tak za sobą stęsknieni, że poseksiliśmy się trochę Najlepsze jest to, że o tak intensywnym popołudniu i wieczorku nie miałam żadnych bóli i skurczów..
Daj zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
widzę, że temat opieki nad dzieckiem się rozwinął, ja swoich dzieci do żadnych żłobków ani przedszkoli nie mam zamiaru posyłać, jak do tej pory sami się zajmujemy Klaudią, tż pracuje cały czas na jedną zmianę zwykle do 14-16, on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące, nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka cały dzień i jeszcze malutkiego, no i nie mam zaufania do żłobków, nigdy bym dziecka nie oddała co do przedszkola to też podchodzę sceptycznie, ale rozumiem matki co muszą do pracy wrócić i dziecko zostawić w przedszkolu my akurat tak się ustawiliśmy, że nie musimy tego robić
a czym się zajmujesz, że z domu pracujesz? bo ja szukam coś do robienia.. może i ja bym mogła z domu pracowac, ale nie wiem co

Cytat:
ja to sobie mogę liczyć
co trzeci cykl bez owulacji i jeszcze wahania od 29 do 42 dni
no to faktycznie ciężko policzyć - moje cykle w miarę regularne.. największe wahanie to 25 i 31 dni

Cytat:
zgadzam się, że fajnie żeby było z rówieśnikami, bo dużo to daje, ale ja myślę, ze to dopiero ma sens jak dziecko ma już 2-3 lata.. ale jeśli chodzi o żłobek to ja jakoś też nie jestem przekonana..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:44   #3704
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jakos sie boje ze sie zakurzy...i czekam az tz przyjedzie i wtedy to zrobie...ale chyba dzis wypiore bo kurde juz czas co??
ja myślę że już czas

łóżeczka co prawda nie mam ale są na miejscu w sklepach więc luz
ale pościele i prześcieradła poprałam i spakowałam szczelnie w worek wtedy to tylko chwila by wyjąć
jedynie za jakiś miesiąc poszewkę od materaca jeszcze przepiorę i to będzie wszystko

w ogóle wczoraj ostatnie prasowanie robiłam i został mi ledwo rożek do wyprania
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:44   #3705
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
a co tu ubierać? my mamy pościel tylko.. machnę zdjęcie to Ci pokaże
wsadziłam zabawki, żeby pusto nie wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (48,2 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-28 o 13:50
Stary 2012-10-28, 13:45   #3706
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Niee.... to zadanie tżta jak ja bede w szpitalu, przeciez to sie wszystko kurzy dziewczyny, naszej poscieli tez na wierzchu nie trzymamy

A co do zlobkow, przedszkoli....wiele bym dala zeby moc pierwszy caly rok spedzic z Kubusiem w domu, nie mam zaufania do niań, zlobek wydaje mi sie czyms nienaturalnym ale cos......zeycie pokazuje inaczej moze uda sie z babcia, a moze woogle pracy nie dostane i bedziemy zyc za jedna marna pensyjke....tylko wtedy to sie wogole pochlastam
a przedszkole obowiazkowo - ja wspominam ten czas super, Kubus na pewno tez bedzie a wzgledy rozwojowe to nawet bez dyskusyjne
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:45   #3707
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio niestety mamy same sraczki

Cytat:

Jeszcze to przede mną, ale wydaje mi się, że trzeba się zapytać, bo co w sytuacji, kiedy będziesz mieć 42 tydzień i nic nie będzie się działo.
Tak to nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie jak już zaczynasz rodzić.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:46   #3708
evvelina88
Rozeznanie

Witam się w tą piękną i słoneczną niedzielę,

niestety tż pomaga dziś cały dzień moim rodzicom, więc spędzamy z astronautą po raz pierwszy od 4 lat weekend samotnie, jednak relaksujemy się przy dobrej muzyce, którą postanowiliśmy się z Wami podzielić (wysłałam na maila).

Niedługo wrzucę tam dość popularne piosenki dla takich małych bobo jak nosimy jeszcze w brzuszkach.

Mam nadzieję, że dziś jakiś już się urodzi, bo aż ciarki przechodzą po postach dziewczyn które już mają przedsmak porodu, mam nadzieję że szybciutko urodzimy i przeniesiemy się w odchowalnie.: love:

Kilka dni temu pisałam Wam jakie łóżeczko i pościel kupiłam, niestety nie polecam, karton był solidnie zapakowany, pościel ładna ale na razie jeszcze jej nie prałam więc nie wiem czy nie jest tylko ładna, jednak okazało się że szczebelek łóżeczka jest pęknięty od elementu na którym kładziemy materac i regulujemy wysokość.: mad:
Oczywiście napisałam maila, ale kontakt z sprzedawcą też nie jest płynny, odpisuje po 2 dniach, a że łóżeczko przyszło w piątek, to pewnie do wtorku będę czekać, a tak już się cieszyłam, mieliśmy w piątek je składać.

Uciekamy na spacerek łapać witaminkę D (z słoneczka) bo jest ona bardzo ważna w diecie ciążowej

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:50   #3709
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
zgadzam się, że fajnie żeby było z rówieśnikami, bo dużo to daje, ale ja myślę, ze to dopiero ma sens jak dziecko ma już 2-3 lata.. ale jeśli chodzi o żłobek to ja jakoś też nie jestem przekonana..
Wiecie co dziewczyny, ja pracuję w przedszkolu jako nauczyciel - wychowawca i powiem Wam, że tam wcale nie jest tak strasznie, a dzieci naprawdę dużo uczą się nawzajem od siebie. Ale do żłobka nie planuję oddawać maluszka. Na szczęście moja mama będzie się mogła nim zająć, jak wrócę do pracy, bo ona ma czas i mieszka tuż obok.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:50   #3710
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam, stoi w gospodarczym niezłożone, tż będzie składać jak już urodzę i będę jeszcze w szpitalu, pościel poprana i naszykowana
Cytat:
a czym się zajmujesz, że z domu pracujesz? bo ja szukam coś do robienia.. może i ja bym mogła z domu pracowac, ale nie wiem co
ja robie różne usługi i przeróbki krawieckie
Stary 2012-10-28, 13:52   #3711
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze to przede mną, ale wydaje mi się, że trzeba się zapytać, bo co w sytuacji, kiedy będziesz mieć 42 tydzień i nic nie będzie się działo.
Jeśli macie lekarza prowadzącego ciąże w szpitalu w którym chcecie rodzić to polecam zabrać.

Mój ginek wspominał, że mi wypisze bo wtedy może pisać np. że mają podać ZOO czy z cesarką się nie ociągać.
Dał do zrozumienia, że wtedy lepiej się mną zajmą, chociaż najbardziej liczę na siebie, zdrowy rozsądek i męża, a ostatnio ciągle wbijam sobie do głowy że jeśli przejdę ten ból to zobaczę mojego upragnionego synka a to teraz jest dla mnie największym marzeniem.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:53   #3712
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Ja też nie mam tutaj rodziny, mam tylko na cmentarzu - ale tutaj to trudno będzie o pomoc
Jeśli chodzi o znajomych to każdy zabiegany i wiadomo jak to jest.

Jeśli będziecie chcieli gdzieś wyskoczyć to jak się nauczę obsługi noworodka to możecie liczyć na moją pomoc, jeśli oczywiście będziecie chcieli skorzystać. Ja tam żadnej kasy na pewno nie będę chciała
Dzięki kochana możesz również liczyć na naszą pomoc.

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Żłobki ...
Nie, żebym miała cos przeciwko, po prostu sam temat szukania opieki dla małego mnie przeraża, od dłuższego czasu... Ja do pracy wracam po 24 tyg macierzyńskiego i 11 tygodniach urlopu wypoczynkowego a i tak zostanie mi jeszcze 2 tygodnie, hehe. Tyle mam zaległego
Ja się nie zdecyduję na żłobek, bo na państwowy nie mamy najmniejszych szans a prywatny w Warszawie to koszt porównywalny do opiekunki, więc będę szukac niani. Mam silne przekonanie że dziecko min. do ukończenia 1 roku życia potrzebuje osoby, która jest skoncentrowana na nim jednym, a w żłobku nie ma na to szans, wiadomo. Wiadomo, najlepiej byłoby gdyby to była mama, no ale czasy wspólczesne sa jakie są i trzeba wracac do pracy
Tylko obawiam sie, czy znajdę nianię, która mi odpowiada, bo sama byłam nianią podczas studiów więc wiem, jakie mam wymagania

Ja kilka ładnych lat temu nie zgadzałam się pracować za mniej jak za 2-2,3

Generalnie ja nie mam zaufania do prywatnych żłobków, bo one nie są objęte jakąkolwiek kontrolą - no chyba że te z pełnym monitoringiem tak abym w pracy mogła widzieć co się z maluchem dzieje.

Co do niani to wiem z doświadczenia moich koleżanek że znaleźć zaufaną opiekunkę w Warszawie to graniczy z cudem dlatego ten temat zupełnie odpuszczam - szkoda moich nerw i nerw dziecka.

Wiem również że maluchy oddawane do żłobka bardzo szybko stają się samodzielne i znacznie szybciej się rozwijają niż dzieci które spędzają czas w domu z rodzicami. Sama jestem dzieckiem siedzącym z mamą w domu i wiem jak mi było ciężko nadrobić to czego dzieci się nauczyły w przdszkolu i jaka byłam zła na mamę że mnie do przedszkola nie posłała.
Poza tym wiem że w sytuacji kiedy nie będę widziała malucha cały dzień to każda spędzona z nim chwila będzie wykorzystana na 100 %. Będziemy się starali z mężem tak ustalić grafik aby malutka była w żlobku max 6-7 godzin.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:55   #3713
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę że już czas

łóżeczka co prawda nie mam ale są na miejscu w sklepach więc luz
ale pościele i prześcieradła poprałam i spakowałam szczelnie w worek wtedy to tylko chwila by wyjąć
jedynie za jakiś miesiąc poszewkę od materaca jeszcze przepiorę i to będzie wszystko

w ogóle wczoraj ostatnie prasowanie robiłam i został mi ledwo rożek do wyprania
ja dopiero pierwsza partie bialego wyprałamjutro bede prasowac, ubranka też pakowałaś w worki?

co do pościeli to Tz ubierze, jak bedziemy w szpitalu

Cytat:

chyba tydzien po terminie powinno sie samemu zgłosic do szpitala, przynajmniej tak słyszałam

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Witam się w tą piękną i słoneczną niedzielę,

niestety tż pomaga dziś cały dzień moim rodzicom, więc spędzamy z astronautą po raz pierwszy od 4 lat weekend samotnie, jednak relaksujemy się przy dobrej muzyce, którą postanowiliśmy się z Wami podzielić (wysłałam na maila).

Niedługo wrzucę tam dość popularne piosenki dla takich małych bobo jak nosimy jeszcze w brzuszkach.

Mam nadzieję, że dziś jakiś już się urodzi, bo aż ciarki przechodzą po postach dziewczyn które już mają przedsmak porodu, mam nadzieję że szybciutko urodzimy i przeniesiemy się w odchowalnie.: love:

Kilka dni temu pisałam Wam jakie łóżeczko i pościel kupiłam, niestety nie polecam, karton był solidnie zapakowany, pościel ładna ale na razie jeszcze jej nie prałam więc nie wiem czy nie jest tylko ładna, jednak okazało się że szczebelek łóżeczka jest pęknięty od elementu na którym kładziemy materac i regulujemy wysokość.: mad:
Oczywiście napisałam maila, ale kontakt z sprzedawcą też nie jest płynny, odpisuje po 2 dniach, a że łóżeczko przyszło w piątek, to pewnie do wtorku będę czekać, a tak już się cieszyłam, mieliśmy w piątek je składać.

Uciekamy na spacerek łapać witaminkę D (z słoneczka) bo jest ona bardzo ważna w diecie ciążowej
szkoda, że tak wyszło z tym łóżeczkiem

u nas słoneczka brak

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:55   #3714
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
no można i tak.. ja kombinowałam, że ja wcześniej przylecę do siebie do Opola i pozałatwiam różne papierkowe sprawy - tż doleci i pojedziemy na wesele jak moi rodzice się zajmą dzieckiem - a po weselu jedziemy po dziecko i do Gdańska, żeby tż mógł z rodzicami swoimi trochę pobyć.. no jest trochę w tym logistyki i kombinowania..

Daj zdjęcie!

no to faktycznie ciężko policzyć - moje cykle w miarę regularne.. największe wahanie to 25 i 31 dni

u nas do przedszkola przyjmuja dopiero od 3 lat.wczesniej to tylko zlobek do ktorego ja bym nie oddala.wolalabym niani poszukac raczej.

Cytat:
a co tu ubierać? my mamy pościel tylko.. machnę zdjęcie to Ci pokaże
wsadziłam zabawki, żeby pusto nie wyglądało
ja mam ochraniacz jeszcze

Justa no wlasnie ja tez nie chce za szybko bo sie kurzy.chyba upiore wyprasuje i wsadze w ten worek w ktory byla zapakowana a jakos po przyjedzie tz wyciagne i zaloze.

Stary 2012-10-28, 13:55   #3715
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

ja robie różne usługi i przeróbki krawieckie
a ja do tego się nie nadaję.. do szycia to mam dwie lewe ręce..
przerobiłam sobie sukienkę bawełnianą na wdzianko do rodzenia.. hehe - nie wiem do końca czy w tym wystąpię, bo wstydze się to założyć - krzywe ściegi i w ogóle amatorka zupełna.. ale z drugiej strony to na raz i do wyrzucenia byłoby idealnie

Stary 2012-10-28, 14:03   #3716
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
widzę, że temat opieki nad dzieckiem się rozwinął, ja swoich dzieci do żadnych żłobków ani przedszkoli nie mam zamiaru posyłać, jak do tej pory sami się zajmujemy Klaudią, tż pracuje cały czas na jedną zmianę zwykle do 14-16, on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące, nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka cały dzień i jeszcze malutkiego, no i nie mam zaufania do żłobków, nigdy bym dziecka nie oddała co do przedszkola to też podchodzę sceptycznie, ale rozumiem matki co muszą do pracy wrócić i dziecko zostawić w przedszkolu my akurat tak się ustawiliśmy, że nie musimy tego robić
a co robisz w domku, jeśli można spytać?

to ja też się wypowiem w temacie, a co!
ja jestem dzieckiem "nieprzedszkolnym", poszłam dopiero do obowiązkowej zerówki. Przez 5 lat mieszkałam z dziadkami na wsi. Razem ze mną mój 2 lata młodszy brat. Wszędzie nas było pełno, koło nas mieszkał rok młodszy ode mnie sąsiad, we trójkę byliśmy taką "bandą" powsinogów, codziennie obiad u innych sąsiadów, bawiliśmy się przednio, do naszej dyspozycji cała wieś
Nigdy nie miałam wielkich problemów z życiem w społeczeństwie, tak samo mój brat jak i sąsiad. On jest nauczycielem, mój brat informatykiem, a ja "siedzę w ciuchach" Nie miałam problemów w szkole, żeby nauczyć się czytać, pisać itp.
ok, może ja jestem z nich największym samotnikiem, ale myślę, że to raczej wynika z mojego charakteru, niż z tego, że nie chodziłam do przedszkola
Wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od samego dziecka, jak i od rodziny.
Mój brat ma 2,5 letniego synka, Dominika. Opiekuje się nim babcia, dziadek, czasami prababcia lub 2ga babcia. Mały jest bardzo rozwinięty na swój wiek, niczego się nie boi, gada jak najęty - ostatnio byli w lesie, to on z detalami opisywał jakie grzyby zbierali.
Rodzice wszędzie go ze sobą zabierają, ostatnio byli w Amsterdamie i Paryżu - mały z nimi.
Byłam razem z nimi w KFC, Mitek jadł normalnie udka z kurczaka, zapił soczkiem. Jada kiełbasę z grilla, czasami słodycze ( chociaż póki co nie przepada za czekoladą), dostanie łyka coli. Jak byliśmy na placu zabaw, to nie miał problemów z nawiązaniem kontaktu czy z młodszymi czy ze starszymi rówieśnikami.

Tak więc wydaje mi się, że dużo zależy od nas, czyli rodziców. Jak ktoś trzyma wiecznie dziecko pod kloszem, to wiadomo, że się nie bardzo rozwija, ale jak ludzie żyją z dzieckiem "normalnie" to myślę, że bez przedszkola też jest ok.

Cytat:
yyy no ja czekam aż mój tż 01.11 pomaluje nasz pokój, a łóżeczko i komoda stoją w pakach tak jak przyjechały..... jedyne co, to mam pościel upraną - jeden komplet wyprasowany, 2gi jeszcze nie
Ale na razie nie panikuję nawet jak z małym ze szpitala przyjedziemy, to można złożyć... yyy tak myślę

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:04   #3717
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

hehej dziewczyny po tygodniu bycia pod kroplowka w koncu od wczoraj jestem na fenoterolu w tabletkach.jutro mam miec robione usg i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo. Od kiedy trafilam na oddzial ze ze skurczami powoli odchodzi mi czop ale tym sie nie martwie . Jak wszystko bedzie ok to we wtorek wyjde do domu takze trzymajcie za nas kciuki. Goraco Was wszystkie sciskam

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:05   #3718
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
u nas do przedszkola przyjmuja dopiero od 3 lat.wczesniej to tylko zlobek do ktorego ja bym nie oddala.wolalabym niani poszukac raczej.
u nas tez pre-school jest od 3 lat dopiero - i 15 godz w tyg jest za darmo - można ustalić, czy po 3h dziennie czy jakoś inaczej.. znajoma chodzi z synkiem - mimo, że sama tylko dwie nocki w tygodniu pracuje.
Co do niani - to ja sama nie wiem.. jakby trafił się ktoś zaufany.. może tej koleżance będę dziecko podrzucać.. tylko jej metody wychowawcze mnie przerażają.. ale to juz inna dluższa historia

Stary 2012-10-28, 14:08   #3719
natallkaa
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Witam się z Wami w tą leniwą niedzielę. Przyjechał do nas teść i poszłi z TŻ na Bonda - ja już nie mam na to ochoty. Nie wiem jak u Was - ale u nas w Heliosie są średnio wygodne siedzenia i jak byliśmy ostatnio w kinie ok. 3tyg temu to juz ledwo wytrzymałam.
Jak wrócą to zamawiamy pizze- właśnie wybieram

Ja też juz powoli się martwię jak szybko miną te m-ce i trzeba będzie wracać do pracy. Przeraża mnie to.
Osttanio jak byłam w pracy ze zwolnieniem to juz mnie kolega pytał kiedy wracam noszzz kurdę!! niech mi urodzić najpierw dadzą.
Najchętniej wzięłabym kilka m-cy wychowawczego jeszcze ale nie wiem czy będzie nas na to stać.
W każdym razie blisko nas jest taki klubik dladzieci - podobnoprzyjmują od 6 m-ca życia - muszę się dowiedzieć jak to wygląda i ile kosztuje w ogóle.....

DeKajka współczuję tych bóli, może jutrzejsza pełnia podziała na Adasia?

Edytowane przez natallkaa
Czas edycji: 2012-10-28 o 14:09
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 14:10   #3720
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
hehej dziewczyny po tygodniu bycia pod kroplowka w koncu od wczoraj jestem na fenoterolu w tabletkach.jutro mam miec robione usg i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo. Od kiedy trafilam na oddzial ze ze skurczami powoli odchodzi mi czop ale tym sie nie martwie . Jak wszystko bedzie ok to we wtorek wyjde do domu takze trzymajcie za nas kciuki. Goraco Was wszystkie sciskam
Perelko fajnie ze sie odezwalas za szybki powrot do domku!!!! i za to zeby maluszek posiedzial jeszcze w brzusiu!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości