|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasza waga oszalała - ponad 100 kg pokazała !! Na początek 100 dni :)
Witam
A co tu znowu tak cichutko?Rozumiem-niedziela,rodzina,obiadki ...U mnie zima na całego,za oknem cudne krajobrazy,A ja znów pełna zwątpienia...Chce mi sie pobiec na wagę i się zważyć,ale aż się boję,bo bardzo grzeczna ostatnio nie byłam...Miłej niedzieli Wam życzę.
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
No i mamy zimę na całego My już z Wojtusiem ulepiliśmy bałwanka hihihi a raczej misia :P U mnie nadal dietkowo. Ś : jajko na twardo - szt 3 + chlebek razowy też 3 kromeczki małe IIŚ : resztka wczorajszej zupy porowej O-zupa ryżowo-warzywna (z mieszkanki zimowej) P- a właściwie II danie : pierś z kury+szpinak+ziemniaki (kilka szt - bez tłuszczu) K-serek wiejski i sałatka z pomidorem, ogórkiem, cebulką Jak tylko uda mi się uśpić mojego Bąbla - to czeka mnie rowerek ![]() Po za tym czekam na Męża - wraca dzisiaj po tygodniu nieobecności!! Duszku - a jak u ciebie ze sportem ? Bo coś mi się wydaje, że komputer jest górą ? chodzisz jeszcze do szkoły ?? Ciekawe jak tam ozdoby Delicatnej w szkole ? Mirabelka już wróciła ale ciekawe czy się odezwie :P
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Delikatna - masakra ta akcja u lekarza O_o . Ja bym pewnie nie zdąrzyła się dowiedzieć co jest nie tak z moim serdem, bo po usłyszeniu tego co Ty, padłabym na zawał
Dzielna babka z Ciebie . A powiedz mi jak to ta miarowośc jest spowodowana wiekiem? To ile Ty masz lat? Bo ja uż chyba nie wiem ![]() No i jak zwykle hratuluję spadku ![]() P.S. Czekam na zdjęcia wiązanek!!! ![]() daaaria288, fajnie, że waga spada, nie przrejmuj sięm że nie udało Ci się wykonać swojego planu. Ludzki organizm to taki złośliwy potrafi być,że ciężko jest coś zakładać w ogóle Do 65kg już całkiem nie daleko, więc trzymaj się ![]() patrycja1901 - gratuluję samozaparcia! Przyznaję że takie smakowite placty, to musiało być nie lada wyzwanie . A te gołąbki o których piszesz, to są z winiary pomysł na "gołąbki inaczej" ... czy jakoś tak, dokładnie nie pamiętam, w każdym bądź razie możesz popatrzeć, poszukać, zrobić sobie takie same w razie czego ![]() Principessa220 - coraz bardziej zazdroszę Ci Tych zabiegów. Straty wagowe i w cm i tak co prawda wolę przypisać Twojej ciężkiej pracy (BRAWO!), natomiast to jak opisujesz te zabiegi ... no sama przyjemność Nocny Duszku, witaj ponownie Słuchaj się dziewczyn, bo dobrze piszą. Posiłek ostatni nie później niż 3h przed snem, bo inaczej przegładzasz swój organim, a co gorsza wieczorem tak ssie z głodu, że cięzko nad tym zapanować, tym bardziej, że z tego co piszesz, to Ty po prostu lubisz jeść i masz niezły apetyt Dieta 1000 kcal zupełnie nie nadaje się dla mężczyzny (z resztą kiepsko się nadaje dla jakiej kolwiek kobiety, to specyficzna dieta, która często powoduje różne zaburzenia), faceci mają znaczenie wyże zapotrzebowanie kaloryczne od kobiet. Niestety nie jestem w stanie wyliczyć Ci Twojej (oczywiście +/-) dziennej dawki, bo dalej brakuje mi Twojego wieku i poziomu aktywności fizycznej. Wiem, że pisałeś że "aktywność zerowa", ale cięzko mi to sobie wyobrazić. Aktywność fizyczna to nie to samo co sport. Chodzi o to czy np. masz pracę siedzącą, czy wymaga wysiłku, czy w ciągu dnia wykonujesz jakieś tam czynności (np. odkurzanie, zakupy, spacer z psem, czy W-f w szkole). Zerową aktywność ma ktoś kto np. cały dzień leży w łóżku przykuty do niego ciężką chorobą ... , zakłądam, że nie masz takiego problemu Co do słodyczy - osobiście zaliczam wodę "kolorową" właśnie do tej grupy, dobrze, że z tego zrezygnowałeś. Jeśli jednak będzie Ci za ciężko od razu się przerzucić na mineralki, to pozwól sobie na początek pić wody mineralne smakowe. Owszem też jest w nich cuker i sztuczne aromaty, ale znacznie mniej, a Tobie na pewno będzie łatwiej.Następna sprawa sałatki - sałatki są "złe" właśnie głównie przez majonez. Tak przy okazji ... wiesz z czego robi się majonez? Z ... oleju! Tak, zwykły olej to główny składnik majonezu, do tego dodaje się jajko, musztardę i przyprawy + często cukier i jakieś chemiczne niezdrowe dodatki, ażeby tylko polepszyć smak. Dlatego właśnie majonez ma tk dużo "tłustych" kalorii.Jogurt to zdecydowanie lepsza opcja, ale zdecydowanie zmienia smak sałatki. Reguralne posiłki do bardzo dobry pomysł na początek, trzymaj się tego. Jeśli masz apetyt taki jak ja, to to pomoże Ci go trochę okiełznać Na zasadzie "zjadłbym, ale to jeszcze nie pora na posiłek, więc pas.". Dobrze też że jesz mięso. Mięso w diecie jest bardzo ważne ... warzywa również. Są jakieś warzywa, które lubisz jadać? Albo surówki?Co do efektów, to szybkość ich zauważenie jest proporcjonalna do ilości wprowadzonych zmian Jeżeli na razie tylko tyłeś, to wprowadząc drobne zmiany powinieneś na razie zatrzymać tycie. Aby schudnąć zmiany musż abyć większe.Na pewno odstaw WSZYSTKIE fast foody (ew. raz w tygodniu z kumplami jakiaś zapiekanka czy coś), alkohol też tzreba odstawić (mówi się, że to puste kalorie i TO PRAWDA! Alkohol ma bardzo dużo kalorii, ale nie dostarcza ani węglowodanów, ani białka, ani tłuszczy, sportowcy unikają go jak ognia), o smażeniu trzeba zapomnieć zwłaszcza mięs panierowanych, ew. możesz sobie podsmarzać na odrobinie tłuszczu mięso bez panierki w samych przyprawach (polecam np. pomysł na "papirus" - banalnie proste i bardzo dobre), zasmażki i sosy na mące też odpadają .... . A to wszystko to tak dopiero "na początek" . Nie bój się, może brzmi strasznie, ale w cale takie nie jest, człowiek NAPRAWDĘ szybko się przyzwyczaja ![]() P.S. Manga i anime to moja pasja od ponad 13 lat Teraz mam na to znacznie mniej czasu, ale kiedyś.... Co do tytułów, to będzie trochę klasyków: Neon Genesis Evangelion ( lol ), bardzo lubię też starsze pełnometrarzówki studia Ghibli, poza tym Bleach, Blood, Highschool of the Dead ...... i ... większość hentai ![]() kasieńka ... PO TYGODNIOWEJ NIEOBECNOŚCI?! Uważaj, żeby się to kolejną ciążą nie skończyło Hihi, a tak poważnie, to jak się siebie dopadniecie, to będziesz mieć wystarczająco dużo "ruchu", rowerek może sobie na wieczór darować Hihi. Bawcie się dobrze ![]() Twoje menu bardzo mi się podoba Mądra dziewczyna
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
WITAM ,WITAM VITALIJKI
Dziewczyny widze coraz lepsze rezultaty po zabiegach ,spodnie zrobily sie luzne w udach i przelatuja mi przez biodra.Moze wagowo tak sobie ale cm leca i widac to bardzo. U nas pogoda barowa (pada od samego rana).Ale dzwonilam do mojej mamci i mowila ,ze w Polandii spadl snieg. KASIU-czekaj ,czekaj na mezusia,wyobrazam sobie jak tesknilas.Ciekawe czy twojemu mezowi spodoba sie twoj rowerek.Moj zamowil sobie orbitreka i przywioza go w przyszlym tygodniu.MOj maz bardzo sie cieszy moimi spadec<kami,bo wie ile wysilku w to wkladam.Przywitaj go najlepiej jak umiesz "ONI"to lubia. A wojtus cieszyl sie sniegiem??bo nie wiem jak zareaguje moja Alessia n snieg ,bo chyba nie pamieta juz. Fajnie wam,ze mozecie o tej porze roku balwanki lepic Ha ha ha (ja nie nawidze zimy),bo jestem strasznym zmarzluchem. Mahhdalena-jestesmy tylko ludzmi i kazda z nas zapewne ma jakies grzeszki dietetyczne ,wiec kochana glowa i piers do gory ,alleluja i doprzodu.To co bylo to to minelo najwyzej odpusc sobie wazenie w tym tygodniu,zebys byla spokojniejsza .Ja jak mam jakies zachcianki to zawsze wmawiam sobie ,ze moze to jest i dobre i smaczne ale wyrzadza mi krzywde w postaci wzrostu kg i powoduje wyrzuty sumienia.Pomysl sobie ,ze to ci bardzo szkodzi.Widzisz ja juz mam takiego fisia,ze jak pislam wczesniej lekarz pprzepisal mi na recepte jedna pizze co 15 dni a ja glupia mam wyrzuty sumienia!a przeciez nie jadam innych wegli typu pieczywo ,makarony ,ryze.Kochaniutka bedzie dobrze a nawet lepiej wiec dzialaj dalej a zobaczysz rezultaty. Rodzynku-bardzo piatka,ze zrezygnowales z tych barwionych napoi,ktore zawieraja bardzo duzo cukru i innych swinstw.Jesli zas chodzi o diete postaw na warzywa ,kurczaki,indyki ,kroliki,chude serkiDziewczyny widze coraz lepsze rezultaty po zabiegach ,spodnie zrobily sie luzne w udach i przelatuja mi przez biodra.Moze wagowo tak sobie ale cm leca i widac to bardzo. U nas pogoda barowa (pada od samego rana).Ale dzwonilam do mojej mamci i mowila ,ze w Polandii spadl snieg.TE 10 PRODUKTÓW CIĘ ODCHUDZI! Dobór właściwych produktów, które będą sprzymierzeńcami w walce z pozbyciem się dodatkowych kilogramów jest bardzo ważny. Istnieją bowiem naturalne substancje, które pozwolą nam efektywniej spalać tłuszcz, trawić posiłki bądź pozostać sytymi. Znajomość ich jest niezbędna jeśli chcemy szybko i trwale odchudzić się. Oto 10 z nich: 1). ZIELONA HEBATA Zawiera mnóstwo antyoksydantów, przyspiesza przemianę materii i pozwala efektywniej spalać tłuszcz. W naturalny sposób zapobiega spadkom cukru w organizmie, zmniejszając tym samym napadowe uczucie głodu. 2). OLEJ KOKOSOWY Zawiera średniej długości kwasy tłuszczowe, które są bardzo łatwo trawione stając się cennym źródłem energii dla organizmu. Regularne spożywanie oleju kokosowego przyspiesza metabolizm. Działa on także destrukcyjnie wobec grzybów szczególnie z rodziny Candida, które to mogą być jedną z przyczyn nadwagi. 3). GREJPFRUT Ten niskaloryczny owoc, bogaty w błonnik pozwoli Ci czuć się dłużej sytą. Grejpfrut skutecznie obniża poziom LDL (tzw. „złego cholesterolu”). Różowy i czerwony grejpfrut dodatkowo zawiera likopen - naturalny przeciwutleniacz. 4). ANANAS Ananas jako jedyny wśród owoców zawiera unikalny enzym – bromeline. Ułatwia on trawienie i przyspiesza metabolizm. Jest on świetnym aromatycznym dodatkiem do owocowych koktajli. 5). MACA Jest doskonałym źródłem błonnika, witamin z grupy B, żelaza, niacyny, magnezu i potasu. Zawiera wszystkie niezbędne składniki niezbędne do prawidłowej pracy tarczycy, której to niedoczynność jest bardzo często powodem nadwagi wśród kobiet. Nie należy do produktów szczególnie niskokalorycznych, ale znana jest ze swoich właściwości zwiększających siły witalne organizmu. Zwiększa efektywność wysiłków zwiększając energię. 6). QUINOA (Komosa ryżowa) Bogata w proteiny, minerały i witaminy jest niezbędnym elementem zdrowego i pełnowartościowego posiłku. Ma niski indeks glikemiczny, a co za tym idzie nie powoduje wahań poziomu cukru we krwi. Jest też bardzo dobrym źródłem błonnika. 7). AWOKADO Mimo, iż jest bogate w tłuszcze, ten owoc z całą pewnością jest kluczem do szczupłej sylwetki. Nienasycone kwasy tłuszczowe właściwie pomagają efektywnie gubić zbędne kilogramy. Przyczyniają się szczególnie do pozbycia nadmiaru tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha (tzw. Otyłość aneroidalna). Awokado jest naturalnym źródłem l-karnityny, często występującej, jako składnik tabletek wspomagających proces odchudzania, niezbędnej do spalania tłuszczu. 8). FASOLA Fasole są niskokalorycznym źródłem białka i błonnika. Są świetnym zamiennikiem mięsa, przy czym pozwalają zaoszczędzić zbędne kalorie pochodzące z nasyconych kwasów tłuszczowych. Można spożywać je jako przekąskę bądź mogą być dodatkiem do sałatek bądź zup. 9). NIEGAZOWANA WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ Pozwala pozbyć się zbędnych produktów przemiany materii, usprawniając tym samym metabolizm. Oprócz działania detoksykacyjnego duża zawartość pektyn w cytrynie skutecznie hamuje apetyt. 10). SUSZONE ŚLIWKI Skutecznie zmniejszają apetyt, wspomagają trawienie, są bogate w przeciwutleniacze. Na długo pozostawiają uczucie sytości. Można dodawać je do porannej owsianki, kupić w formie gotowych soków bądź potraktować je jako zdrową przekąskę. Odpowiednie zmniejszenie codziennej podaży kalorii, regularna umiarkowana aktywność fizyczna oraz włączenie do diety wyżej wymienionych produktów daje możliwość utraty zbędnych kilogramów bez żadnego efektu jo-jo. Spróbuj już dziś! Moje menu:S-koktajl wysokobialkowy P-nic O-kasza gryczana +udko z kurczaka +duzo salaty z pomidorkami P i K -jeszcze nie wiem . MILUTKIEJ NIEDZIELI I MILEGO SANECZKOWANIA ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Rodzynku jeszcze cos dla ciebie Aby dieta odchudzająca była skuteczna musisz pamiętać o kilku rzeczach! Poniżej kilka sztuczek, które ułatwią zbijanie zbędnych kilogramów. W czasie diety (i nie tylko) pamiętaj: o płatkach owsianych Badania pokazują, że osoby jedzące przynajmniej trzy razy w tygodniu płatki owsiane z mlekiem lub wodą na śniadanie są o kilka kilogramów szczuplejsze od osób sięgających po kanapki lub słodkie płatki śniadaniowe! Płatki górskie (nie błyskawiczne!) są bogate w błonnik, który na długo zaspokaja uczucie głodu i minimalizuje chęć podjadania. o warzywach strączkowych Nie dość że są bardzo zdrowe - bogate w lecytynę i minerały, to zawierają sporo wysokowartościowego białka. Aby strawić soję czy soczewicę organizm potrzebuje energię, którą czerpie z ... naszej tkanki tłuszczowej! Białko dodatkowo pomaga utrzymać tkankę mięśniową, którą tracimy w trakcie kuracji odchudzających. Obowiązkowo raz w tygodniu zastąp tradycyjny mięsny obiad daniem wegetariańskim. o chromie Jego niedobór powoduje wzmożony apetyt na słodycze! Zamiast kupować tabletki włącz do codziennego menu kiełki pszenicy, płatki owsiane, drożdże, wołowinę, jabłka, ryby, brokuły i groszek zielony. Chrom dba o prawidłowy metabolizm cukru, przyspiesza spalanie tłuszczu co w rezultacie pomaga schudnąć Jego poziom spada wraz z wiekiem, czyli ... im jesteśmy starsi tym mamy większe zapotrzebowanie na chrom. o wodzie Nie wyobrażam sobie lepszego i tańszego przyspieszacza odchudzania! Oczywiście samo picie wody nie spowoduje, że możemy zarzucić dietę, ale zdecydowanie przyspieszy metabolizm oraz wspomoże usuwanie toksyn z organizmu. Miej zawsze przy sobie małą buteleczkę wody i gaś nią pragnienie. o ruchu Spacerkiem po zdrowie i szczupłą sylwetkę. Najnowsza piramida zdrowia stawia aktywność fizyczną na pierwszym (najważniejszym) miejscu! Aktywny styl życia oznaczający codzienne, co najmniej 30. minutowe ćwiczenia jest kluczem do szczupłej sylwetki oraz doskonałą profilaktyką chorób układu krążenia. Justyna Marszałkowska-Jakubik - dietetyk medyczny Oto kilka metod , które pomogą wam osiągnąć lepszą przemianę materii : 1. Ruszaj się jak najwięcej ! Nie siedź w domu na kanapie tylko idź pobiegaj , popływaj! 2. Staraj się spożywać posiłki o tych samych porach. 3. Pij duże ilości wody minimum 1,5 litra dziennie 4. Spożywaj potrawy bogate w błonnik pokarmowy 5. Używaj ostrych przypraw w kuchni 6. Staraj się zjeść jedno jabłko dziennie 7. Ostatni posiłek zjedz 2-3 godzinny przed snem. |
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
kasienka u mnie też wciąż rowerek na topie,dziś już pierwsza tura za mną-27km i 400 kalorii,jupi!Tylko tyłek wciąż boli
U mnie mimo załamki też dietkowo,na Sniadanie 2 kromki słonecznikowego z serem i salami +warzywka, potem oczywiscie niesmiertelna kiszona,potem pół jabłka,marchewka i ćwiara kalarepki,a na koniec kurczę pieczone bez tłuszczu+brokuł+zielona sałata.A jutro to nieszczęsne ważenie
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
fatass - po 1. Cieszę się BARDZO że w końcu ci się moje Menu spodobało
dla jasności - pierś była z papirusa (spróbowałam obydwa smaki - i jak dla mnie rewelacji nie ma ;/ - Wolę swój zestaw przypraw) po 2. Ciąża mi nie grozi bo ja z tych mało 'pylnych' jestem ze względu na PCO - więc można do oporu ![]() Principesa220 - Oj, tak bardzo tęskniłam. Choć częściej sobie działamy na nerwy to jednak nie lubię jak jesteśmy osobno. Ja wtedy nie potrafię funkcjonować, nie śpię spokojnie, nic mi się nie chce. A jak wiem, że on jest to działam - dzisiaj np po mimo niedzieli posprzątałam - bo Wiem że przyjedzie, wiem że mam dla kogo Alissa - na pewno ucieszy się też ze śniegu. Sanki, bałwanki i te sprawy Ja z Wojtusiem byłam tylko na 40 min. Ale i tak miał frajdę - do czasu jak nie zdjął sobie rękawiczek - i było mu za zimno. Skończyło się płaczem ![]() A zima - to dla mnie, jak i za pewne dla ciebie mogła by nie istnieć !! Ja też jestem zmarzluch I to bardzo. Jeszcze kilka lat temu, jak mieszkałam jeszcze z rodzicami to zimą spałam w dresie z skarpetkami w Śpiworze i pod kołdrą i kocem hahahah
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
fatass niemiarowość zatokowa występuje u dzieci i młodych osób i zanika z wiekiem, ja mam 23 lata dlatego jest ona spowodowana moim wiekiem, nie ma sie o co matwic jest ok
Kasiu ciesze sie ze Twój mąż wraca, pewnie bardzo tęskniłaś Muszę się Wam pochwalić ze zmierzyłam sie po tygodniu i mam bardzo ładne spadki w cm Principessa220 ![]() ![]() Na lekcjach nie było wiązanek za to bukiety, mam tu 2 zdjęcia jedna praca jest moja druga tż, napiszcie która sie Wam bardziej podoba
107,5 ------>??????????---------->57 ![]() "... Tu Ciebie nie ma, lecz jesteś przecież... I pozostaniesz w jasnym świecie, Jest coś co mrokom się opiera, Jest pamięć. A ona nie umiera... " Edytowane przez Delicatna Czas edycji: 2012-10-28 o 21:17 |
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
witam.
Jestem i ja krąże szukam i szukam wsparcia przerabiałam już dukana udało mi się zrzucić aż 50kg ale później ciąża waga znów 3 cyfrowa po ciąży minęło 5miesięcy i d..a raz w dół raz w górę coś okrutnego.
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Pandzia_2010 Witam Cie serdecznie,po pierwsze gratulacje dla Ciebie ze udało Ci sie raz pozbyc tylu kg, myslę ze i tym razem dasz rade
![]() My babki jestesmy twarde ![]() Widze ze mniej wiecej w tym samym czasie zaczynałysmy bo ja 21.o7
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tylko Ty widzę dopięłaś swego
a ja chyba musze poprawić datę od jutra---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- i widzę Ty z Lublina ja z Deblina
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Łooj do dopięcia to mi jeszcze drugie tyle brakuje
Wazne ze waga mniejsza niz na starcie u Cb widze też mniejsza, powoli to powoli wazne ze nie rośnie
107,5 ------>??????????---------->57 ![]() "... Tu Ciebie nie ma, lecz jesteś przecież... I pozostaniesz w jasnym świecie, Jest coś co mrokom się opiera, Jest pamięć. A ona nie umiera... " Edytowane przez Delicatna Czas edycji: 2012-10-28 o 18:40 |
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
co ja bym dała żeby ważyć te 81
![]() jaka diete stosujesz?
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Stosuje diete mż i wr
Sama sobie układam menu,nie trzymam sie sztywno zasad , poprostu zmienilam nawyki i wprowadziłam zdrowe jedzenie.
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję wytrwałości
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo.
![]() Chociaż może z tym wr to przesadzam bo ostatnimi czasy nie ćwicze,raczej sporadycznie al w wakacje duzo cwiczyłam,jezdziłam na rowerze i wtedy mialam najwieksze efekty ale teraz zwolniłam i tez jest ok .
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Jestem drugi tydzień na diecie. W zeszłym tygodniu zeszłam 5 kg, teraz waga mi stoi. Zdołowałam się tym, ponieważ trzymam dietę i dołożyłam ćwiczenia w domu. Macie może jakieś pomysły co mam dalej robić? Nie chcę się poddać, a czuję, że idzie to w tym kierunku....
|
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Pandzia - Witaj wśród Nas
![]() monika - Ciebie również Witam Żeby co kolwiek ci doradzić, musisz napisać coś więcej o sobie. Wagę, wzrost, jakie ćwiczenia... jaką dietę stosujesz... A najlepiej to przykładowe menu Wtedy będziemy lepiej zorientowane i coś ci doradzimy
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Delicatna oba bukiety są cudne,jednak mnie bardziej podoba się ten z prawej...
Pandzia witam,u nas na pewno znajdziesz wsparcie...A Twój wcześniejszy spadek wagi to po prostu szok! monika nie załamuj się na początku,ja mam to samo,waga stoi,ale optycznie mnie mniej
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Mam 24 lata, urodziłam 3 miesiące temu syna. Przed ciążą miałam ogromne problemy hormonalne i przytyłam do 110 kg, a podczas ciąży również. Waga po urodzeniu wyniosła 142 kg..
(Nie karmię piersią, więc syn nie może mnie "wypijać". Stosuję dietę niskokaloryczną np. serki wiejskie, jogurty naturalne, danio light, ciemne pieczywo (jedna kromka na dzień), gotowane warzywa, na parze lub z patelni. Gotowane mięso - kurczak, indyk. Wędlina chuda. Owoce (pomarańcza, banan, jabłko). Pomidory, ogórki, rzodkiewki - takie "kanapkowe". Sałatki różne. Nie jem w ogóle słodyczy, nic gazowanego - tylko woda, herbata bez cukru, kawa z chudym mlekiem. Staram się jeść 5 posiłków dziennie, ale nie zawsze się udaje... W tej chwili ważę 137 kg. W tym tygodniu zaczęłam ćwiczyć w domu - znalazłam w necie ćwiczenia, na spalanie tkanki tłuszczowej i robię brzuszki. Chodzę z Małym na spacery, w tej chwili to nie wiem jak będzie bo pogoda jest fatalna. Nie wiem, czy robię coś źle...Tylko Wy możecie mi pomóc... |
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
mahhdalena dziękuje
ten z prawej to mojego tż,ma chłop wyczucie do tego,uwielbia kwiaty ![]() monika_2424 witam Cie. Co masz zrobic? nie poddawać sie, organizm czasami tak reaguje na diete, musisz dalej trzymać sie diety i ćwiczen i waga sie ruszy. Czytałam o tym i moze to wystąpic nawet pare razy podczas diety,więc głowa do góry Ewentualnie mozesz troszkę zwiekszyc ilośc ćwiczeń .Z tego co napisałas to robisz wszystko ok, jadasz mniej wiecej to samo co my, cwiczysz, 5 posiłkow dziennie jest wiec raczej ok, no ale napisz jeszcze menu przykładowe bo moze za mało jesz
107,5 ------>??????????---------->57 ![]() "... Tu Ciebie nie ma, lecz jesteś przecież... I pozostaniesz w jasnym świecie, Jest coś co mrokom się opiera, Jest pamięć. A ona nie umiera... " Edytowane przez Delicatna Czas edycji: 2012-10-28 o 21:13 |
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Monika pod żadnym pozorem się nie poddawaj! Przez pewien czas waga może stać ale potem znowu ruszy ^^ Może być tak że twój organizm przechowuje wodę. Po pewnym czasie się jej pozbędziesz i powinno być okej. Wiem że jest to bardzo demotywujące jak się starasz ale nie wychodzi jednak trzeba to przeczekać ^^
Delicatna śliczne te wiązanki ^^ Też bym chciała umieć takie robić ale ja się bardziej specjalizuje w sztuce takiej jak rysunek i malarstwo ^^ Fatass za szybko mnie pochwaliłaś ;< Wróciłam własnie z wesela i chyba z 5 kg na nim przytyłam. Najpierw było okej. Podali obiad a ja nałożyłam sobie roladę i sałatkę. Nawet oparłam się kluskom i frytkom. Potem podali tort. To stwierdzilam że ten jeden kawałek to nie jakaś wielka tragedia zwłaszcza że jestem na weselu. I vcały czas piłam wodę. Ale potem.... Nie umiem tańczyć więc zamiast bawić się na parkiecie to cały czas siedziałam przy stole. I tak, tu jeden cukierek, tam drugi, potem kole wypiłam, kolejny cukierek i zjadłam ich chyba z 5. Następnie była kolacja. Zjadłam chyba z 3 jajka z taką pastą, 2 kromki jasnego pieczywa i wypiłam z 3 literatki Mirindy ;/ Jak weszłam teraz na wagę to 2 kg więcej ;/ Wiem że powinnam ważyć się rano ale nie wiem nawet czy jest sens ;/ A i ja tez mam fioła na punkcie Anime i Mangi ;p Z tym że mam nieco inny gust ;p Moje ulubione to Bleach, BBB, Kuroshitsuji, Vampire Knight, Death Note i inne w tych klimatach ;p Osobiście próbowałam rysować ale poprzestałam na głowie ;p Nie umiem rysować samego ciała ;< Mahhdalena 27 km na rowerku domowym?1 Łał! Gratulację ;* Ja na domowym po prostu nie umiem jeździć ;/ Co innego na zwykłym. Ale sama nie lubię a jak jadę z kimś innym to mi głupio bo męczę się po 10 min ;p Principessa fajnie że wstawiłaś listę tych produktów ;p Sok z grejpfruta piję codziennie. Może zacznę też zieloną herbatę chociaż jej nie znoszę. A z wodą nie ma problemu, dorzucę tylko cytrynkę i już ;p Nie za bardzo tylko łapię co mają ostre przyprawy kuchenne do diety? Nocny Duszek wielki plus za rezygnację z tych kolorowych "świństw" ;p Wiem że są pyszne ale na prawdę Ci się to opłaci ;p |
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja
Część ostrych przypraw zawiera w sobie tzw. kapsaicynę - związek, który w ostatnich latach poddawany jest licznym badaniom naukowców. Wykazano, że ma ona korzystny wpływ w profilaktyce nowotworów oraz leczeniu otyłości. Kapsaicyna nadaje ostry smak papryczce chilli, a jej pochodne odpowiadają za smak pieprzu i innych ostrych przypraw. Ten związek chemiczny sam w sobie - wyizolowany - jest toksyczny dla człowieka. Producenci przypraw mogą dysponować czystą formą kapsaicyny, ale proces produkcji wymaga od nich bardzo dużej dokładności w określaniu jej dawek w poszczególnych produktach, np. w sosach, aby nie wywoływała ona negatywnych skutków zdrowotnych. W połączeniach, w których występuje naturalnie oraz dodawana do potraw w małych ilościach jest bezpieczna dla zdrowia. Waga przypraw Badania z udziałem zwierząt pokazały, że zawartość kapsaicyny w diecie sprzyja zahamowaniu budowania tkanki tłuszczowej. Są to dobre wiadomości dla osób borykających się z nadwagą. Jednak teraz badacze muszą sprawdzić, czy taki sam efekt kapsaicyna będzie miała w przypadku ludzi. Problem otyłości dotyka już bardzo szerokie grono ludzi na całym świecie, stąd tak ważne jest, aby szukać pomocy w naturalnych metodach utraty masy ciała. Inne eksperymenty, ale już prowadzone z udziałem ludzi pokazały, że potrawy zawierające pochodne kapsaicyny mają wpływ na przyspieszenie spalania tkanki tłuszczowej. Naukowcy tłumaczą, że spożycie ostro przyprawionej żywności wysyła do mózgu informację, na którą organizm reaguje (w dużym uproszczeniu) wyrzutem adrenaliny i przyspieszeniem akcji serca, co z kolei wywołuje proces spalania kalorii. Kapsaicyna w profilaktyce nowotworów Poza dobrymi wiadomościami dla osób odchudzających się, są też dobre wieści dla osób zagrożonych ryzykiem wystąpienia nowotworu. Ostre przyprawy, w których składzie znajduje się kapsaicyna i związki pochodne od wielu lat postrzegane są jako źródło antyoksydantów - substancji zalecanych w profilaktyce nowotworów. Stanowią one źródło witamin (A, C) oraz składników mineralnych takich jak potas czy magnez. |
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
patrycja "łykendowe" grzechy zdarzyły się nie tylko Tobie,ale pamiętaj o naszej zasadzie,którą wszystkie wzajemnie sie wspieramy-trudno stało się,ale idziemy dalej
Nie poddajemy się.monika,a byłaś u lekarza?Może to wciąż działanie hormonów?Bo wg tego co piszesz,to niemalże idealnie dietkujesz...Faktycznie napisz nam swoje konkretne menu,zobaczymy.I nie załamuj się.Każda z nas jest tutaj,bo nasza waga jest dla nas problemem,nieważne ile która z nas waży,szczęśliwe z powodu tej wagi nie jesteśmy.Każda z nas ma słabości,chwile zwątpienia,ale staramy się uparcie dążyć do celu,więc zostań z nami,walcz z nami,nie poddawaj się.
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Delicatna-piekne bukiety i pierwszy i drugi naprawde sliczne.Widac,ze macie do tego powolanie.Kiedys jak otworzycie kwiaciarnie to bedziecie miec wielu,wielu klientow.
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Principessa dla mnie to super! Uwielbiam ostre smaki ^^ A teraz jak wiem że pomagają przy odchudzaniu to zaprzyjaźnię się z nimi jeszcze bardziej ;p
Mahhdalena wiem wiem, dlatego też wykonałam własnie serię brzuszków i od jutra dalej trwam w diecie ;p Zostały mi już niestety tylko 3 dni siłowni ;< |
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo dziewczyny,jest mi miło ze się Wam podobają
![]() Tez mam nadzieję ze bedzie ruch w naszej kwiaciarni.Szkoda tylko ze w tej szkole jest tak mało kwiatów na te bukiety,bo dostalismy po 3 kwiatki na głowe no i zieleń,jesli jakies zostały to moglismy sobie dobrac ale osob w klasie 30 ;/ Za to dodatkow do bukietów jest multum.Chociaz bukietów ma przyciągć oczy kwiatami a nie dodatkami. Myślę ze bukiety byłyby dużżżo ładniejsze gdybyśmy mieli wiecej kwiatów,ale jak bede już na swoim to bede układała lepsze ![]() Patrycja o ja za to rysowac wcale nie umiem,można to porównać z rysunkami przedszkolaka hahahha a chciałabym mieć taki talent. Nie zamiartwiaj sie z powodu wesela,miałaś ochote to zjadłaś i nic wielkiego się nie stało,ważne żebyś od dzisiaj znowu trzymała ładne diete.Ja wczoraj zjadłam dwa tosty ze sztucznym sosem czosnkowym(jako 6 posiłek ) i nie martwiłam sie i dobrze bo waga dzisiaj taka sama. Trzeba mieć zdrowe podejście do odchudzanmia i nie wypominać sobie kazdego nieplanowanego kęsa,poprostu trzeba iśc dalej.I tak pięknie sie trzymałas przez ten cały czas ![]()
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam się dzisiaj jednak zważyć. Ku mojemu zdziwieniu waga zjechała do 95,1 (w zeszłym tygodniu było 96,3) tyle tylko że ważyłam się bez ubrań więc spadek ten nie jest z pewnością aż tak duży. Ale i tak bardzo się cieszę że na razie waga się nie zatrzymała chociaż wiem że za niedługo pewnie tak się stanie ;p
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Powróciłam od rodziców do męża po 3 tygodniach
Maż oczywiscie szczesliwy ja tez sie ciesze ze znów razem ale powrót do tego domu z tesciami nie nalezy do radosnych;( Dieta poszła na bok. Mam problemy zdrowotne o których niechce mówic zbytnio. Jak tylko poprawi sie moje zdrówko to dołącze znów do was kochane. Bede was czytac i wspierac w waszych zmaganiach z okrutnymi kilogramami. Moja waga spadła troszke i kilka cm poszlo w doł ale musialam przestac dietowac i cwiczyc bo nie dawalam rady ze zdrowiem. Gratuluje tym co osiagaja sukcesy i tym które do nich dąrzą. Witam nowe kolezanki i trzymam za was wszystkie mega kciuki. Buziaki na ten zimowy poranek. ja biore sie za sprzatanie pranie i musze kilka spraw zalatwic obiadek mam z wczoraja rosolek.
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
WITAM ODCHUDZACZKI
Mnie sie dzis tak dobrze spalo,ze wstalam przed 6 przygotowalam mezowi koktajl proteinowy , wrocilam do lozka i zasnelam jak niemowle.Obudzilysmy sie razem z moja corcia i zjadlysmy sniadanko.wic dzis po 14 wskakuje na bieznie i spalam kcal. Wczoraj o 18 wybralimy sie polazic po sklepach i kupilismy kapciuszki dla Alessi i w domu okazalo sie ,ze jeden ma z przodu kwiatuszek a drugi serduszko,a cholerka mierzyla i widzielismy te kapcie i nie dostrzeglismy roznicy.Zaraz sie wyszykujemy i jedziemy je wymienic. a w sobote kupilam mojej niuni kiecke sylwestrowa ale mi sie podoba ,pozniej wstawie fotke. Patrycja-w Polandii w sklepie biedronka sa takie malutkie ogoreczki korniszone z papryczka chili,sa super ostre ja zakupilam trzy zgrzewki ,bo sa pyszne no i od nich nie przytyjesz.Kup sobie jeden sloik na sprobowanie. Jesli pijesz kawke ,nawet zbozowa dodaj odrobine cynamonu tak ciut ciut a po 2 tygodniach rowniez zobaczysz efekty. Kasiu -jak tam przywitanie meza?wreszcie masz cala rodzine w domku wiec spokojnie mozna przejsc do dietkowania.Jakie masz na dzisiaj menu?Ile km juz zrobilas na rowerku? a ja tak bardzo przywiazalam sie do mojej biezni i za nic w swiecie jej nie odstawie w kat ,ona zawsze bedzie numerem 1 a orbi moze popoludniu,zobaczymy jakie wtedy beda efekty. MENU:S-dwa bialka z jajek +150g lososia +6 pomidorkow koktajlowych P-jablko O-soczewica(bo juz dawno nie jadlam ha ha ha)+1 lyzka oleju lnianego P-grejpfrut K-nie mam pojecia MILUTKIEGO DNIA |
|
|
|
#690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad 2) Uwielbiam i używam już od jakiegoś czasu Jest pyszny i bardzo zdrowy. Świetnie nadaje się na zimno i na gorąco, fantastycznie się mięsko na tym robi (i nie, nie smakuje później kokosowo )Ad3) i Ad 4) Ad5) Serio? Musze doczytać najwyraźniej, aczkolwiek jeśli jest robiona z mąki to dla mnie odpada ![]() Ad6) Chodze od dłuższego czasu i szukam po sklepach. Chciałabym z seri "skarby ziemi" (czy jakoś tak) od firmy Sante, ale prawdę mówiąc to z żadnej firmy nie widziałam jeszcze nigdzie, nawet w moim "zdrowym sklepie" jej nie ma Widział ktoś gdzieś w jakiejś sieciówce???Ad7) Bardzo zdrowy owoc, który smakuje jak najpaskudniejsze warzywo Nie odnalazłam jeszcze techniki jedzenia go. Tylko w sushi mi podchodzi, ale sushi jem raz na 2 lata ![]() Ad 8) Warzyw strączkowych unikam, jak znajdę w czeluściach swoich zapisków, to napiszę dokładniej dlaczego Ad 9) Tutaj ludzie często się mylą. Mówi się że powinno się pić min. 1,5-2L wody mineralnej dziennie. Tymczasem nie jest to do końca prawda. Wyróżniamy dwa rodzaje wód - mineralna (Cisowianka/Nałęczowianka/Muszynianka itp.) i naturalną zwana też źródlaną (żywiec zdrój, kropla beskidu, Arctic, Primavera). Woda mineralna jak sama nazwa wskazuje zawiera minerały. Jest nimi dość mocno wzbogacana. Jest zdrowa, ale nie powinno jej się wypijać zbyt wiele w ciągu dnia. Co innego woda naturalna, to właśnie wody tego typu powinno wypijać się najwięcej ![]() Ad 10) Kilka śliwek na noc i rano działa jak natura chciała ...---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
? Wyglądają naprawdę świetnie ![]() Co do tej niemiarowości... występuje u dzieci i młodych osób powiadasz. Jak to fajnie znów poczuć się młodo w wieku lat 23 ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
. Raz się udało to teraz znowu się uda, nie martw się ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Będzie dobrze! Gratuluję Maluszka i podziwiam, że jesteś tak zaradna, że potrafisz zajmować się takim maluszkiem i jeszcze znaleźć czas na odchudzanie Ja nie potrafiłam pogodzić tych rzeczy Co do Twojego menu. Powiem Ci, że większość ze znanych mi dietetyków odradza jedzenie nabiału na diecie, przynajmniej w dużych ilościach. Część z nich wręcz każe go odstawić zupełnie w początkowej fazie diety (zupełnie inaczej niż dukan) i ja patrząc na efekty w odchudzaniu wielu osób i późniejsze jo-jo lub ich brak jestem skłonna przychylić się do tej opinii. Myślę, że w Twoim wypadku wystarczy troszkę to ograniczyć, np. do jogurtów naturalnych, kefiru i np. twarogu białego. Jeśli masz ochotę na jakieś danio, jogurty naturalne czy serki homogenizowane to nigdy nie wybieraj tych ligh albo 0% tłuszczu. Witaminy i minerały z nabiału sa bowiem przyswajalne w TŁUSZCZU. Więc jedząc zupełnie odtłuszczone organizm nie przyswaja żadnych konkretnych wartości, tylko kalorie. Co do owoców, lepsze są te z niskim indeksem glikemicznym ( tutaj link do tabelki - https://polki.pl/dieta_indeks_glikemiczny.html#ig_niski ) . Nie powinno się ich jeść zbyt wiele w ciągu diety. Podałaś z przykładowych " pomarańcza, banan, jabłko", zastąp banana ananasem Takim świeżym oczywiście nie z puszki Warzyw możesz jeść bardzo dużo. Spokojnie do pół kilograma do każdego posiłku . Mięso nie koniecznie musi być gotowane tylko. Jeśli nie będzie smażone w panierce to już będzie super Możesz gotować, dusić, piec, gotować na parze, grillować, albo podsmażać w samych przyprawach na odrobinie tłuszczu. Pieczywo ciemne, jedna kromka na dzień to bardzo mało. Bierz pod uwagę, że mimo wszystko masz dość spore zapotrzebowanie kaloryczne. Jeśli podasz mi swój wzrost to policzymy
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2012-10-29 o 09:33 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

A co tu znowu tak cichutko?Rozumiem-niedziela,rodzina,obiadki ...U mnie zima na całego,za oknem cudne krajobrazy,A ja znów pełna zwątpienia...Chce mi sie pobiec na wagę i się zważyć,ale aż się boję,bo bardzo grzeczna ostatnio nie byłam...Miłej niedzieli Wam życzę.

Bo ja uż chyba nie wiem
U mnie mimo załamki też dietkowo,na Sniadanie 2 kromki słonecznikowego z serem i salami

coś okrutnego.