|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Dziewczyny jaki to może być kolor? Czy Vitalitys 8.44 wychodzi bardzo pomarańczowo?
|
|
|
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jakie masz odrosty? (jeśli masz, bo nie wiem czy ten jasny blond to naturalka czy farba )Ja dłuższy czas farbuję 8.34 (innej firmy) i 3% mi w zupełności wystarczał a mam ciemniejszy podkład ![]() fakt, że efekt po rabowaniu może wyjść intensywniej i troszkę ciemniej od oczekiwanego, ale ładnie się wymywa ![]() Mi po środowym farbowaniu wyszła taka cudna, czysta miedź chociaż wiem, że niedługo wypłucze się do typowego 8.34 ![]() Ale tak to jest jak się nie ma miarki i farbę się miesza "na oko" czasami wychodzi bardziej miedź, czasami jaśniej ale teraz wyszła chyba najładniej z wszystkich moich farbowań ![]() miszona 8.44 wyjdzie pomarańczowo, bo to jest podwójna miedź także intensywnie będzie
Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-10-27 o 23:58 |
|
|
|
|
#3843 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny , jak Wam ładnie wyjdzie to chwalcie się zdjęciami z podpisem jaka farba , jakie oxy
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się.
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Muszę poszperać, jakie firmy mają 9,4, 9,04, wiem, że Artego ma 9,4 i 9,44, RB chyba też.....?
|
|
|
|
#3847 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- na RB tez uważaj bo ciemniej/dużo ciemniej wychodzi
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
O nie, to za RB dziękuję
, ja chcę typowo poziom 9. Kathy, używałaś już Revlona? Bo bardzo mnie ta 9,04 kusi.
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szczerze mówiąc zastanawiam się nad powrotem - kolory jak Mjirel ale o wiele łagodniejsza wersja zastanawiam sie tez nad twoim Matrixem...mam juz jasne włoski i chce mi sie jeszcze jasniej![]() dodam jeszcze że mozna kupic oryginalna małą wodę do Revlonu
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Revlon ma 9,04?? Ja widze tylko 8,04. Podrzucisz linka?
|
|
#3851 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedź
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to jeśli chodzi o moje włoski z natury ciemny brąz, po długości poziom 7- 8, natomiast ten sam kolor u osoby mającej w 98 % siwe włosy wyszedł ostry orange przy odroście a włosków po długości farbowanych na czerwień nie złapał. Ogólnie wyjątkowo nie wyjściowy wyszedł na tej osobie. Myślę że dobre farby pod warunkiem że ktoś trafi w kolor i dobrze dobierze oxydant - ja już teraz wiem że u mnie to musi być 9% przy odroście.
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie masz numery z Matrixa? |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mam 8.44 z Vitalitys - coś bardziej złoto-miedzianego i jasniejszego.
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
To musiałabyś tą mieszankę Coco wypróbować, 9G z odrobiną 8C albo CC.
|
|
|
|
#3856 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
No to rewelacja, masz dwie opcje:
9G (3/4) i 8C (1/4), wtedy uzyskasz taki delikatny rudy, coś w stylu Nicole Kidmann albo daj 1/4 tego CC, wtedy uzyskasz coś takiego jak wstawiłaś. Na Twoim miejscu wypróbowałabym najpierw C a jak uznasz, że za mało intensywne to wtedy CC. |
|
|
|
#3858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Marzy mi się kolor na poziomie 9. A co myślisz o mieszance beżowego blondu z miedzianym ale tym z koncówką 44 ? Bo ten złoty blond jakoś mi się nie widzi. Mojem mamie kiedyś robiłam Matrixem 9G dodałam odrobinę 8C + woda 9% i wyszło dosyć ciemno, bez wyrazu.
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Przyczajenie
|
Ok to wkładam zdjęcia,Jak widać włosy po długości OK - czyli te zniszczone, włosy nowsze mniej zniszczone ciemniejsze , bardziej czerwone...
zdjęcia robione w świetle na balkonie |
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie 8.44 z ce-ce jest stonowany, w palecie cece ostry rudy to 8.45 Cytat:
![]() ps. znasz dobre odzywki bezsilikonowe?? mam tak ciezkie wlosy, ze odkad wprowadzilam wiecej silikonow mam efekt totalnie oblepionych wlosow coco ja robilam samym 7.44 z vita kiedys, wyszedl ciemniej i nieco czerwono na pewno, ale wtedy strasznie szybko mi sie splukal
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2012-10-29 o 09:56 |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- no to juz wiadomo, jesli chcesz zostac przy obecnej farbie to przy odroście ( plusto co ciemniejsze) daj wyższy oxydant np 9% po długosci juz tylko 6%, ewentualnie farbę o ton jasniejszą i również o ton wyższy oxydant.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-10-29 o 13:18 |
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy a co jeszcze moze wplywac na to jak wygladaja
![]() wiem, ze latem przesadzalam znowu z myciem i farbowaniem, ale teraz mam po nalozeniu maski z silikonami masakre totalna, jesli po silikonach nie uzyje barwy to nie ma mowy by nawet lekka odzywka nie zrobila mi strakow ![]() wszelkie wskazowki mile widziane, w tym maski itd, przegladam watki o pielegnacji bezsilikonowej i musze sie obkupic bo jest zle
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyyyyny!!!
Mam do Was ogromną prośbę! Pomóżcie! Niech mi ktoś powie czy mogę wymieszać ze sobą dwie farby... Kupiłam 2 x Loreal Feria Preference Odcienie: Pure Paprika i Mango Opakowania wyglądają identycznie, więc spodziewałam się takiej samej zawartości a tu patrzę i w jednej jest KREM a w drugiej ŻEL koloryzujący. Mają różne składy, jeden ma czas trzymania na włosach 30 min, drugi 35 min. Reszta się nie różni, utleniacze są takie same itd. Czy mogę je wymieszać??? Czy nie bardzo??? |
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#3866 |
|
Przyczajenie
|
kathy579
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- "bardzo ciemny kolor Ok. Dziś zamierzam zrobić kąpiel. Zamówiłam rozjaśniacz Goldwella, utleniacz tej samej firmy 6%. Czy te proporcje, które podałaś wystarczą do włosów za ramiona? czy zakwaszać należy po rozjaśnieniu czy już po położeniu farby? |
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Morik;37315039]kathy579
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- "bardzo ciemny kolor Ok. Dziś zamierzam zrobić kąpiel. Zamówiłam rozjaśniacz Goldwella, utleniacz tej samej firmy 6%. Czy te proporcje, które podałaś wystarczą do włosów za ramiona? czy zakwaszać należy po rozjaśnieniu czy już po położeniu farby?[ powinno wystarczyc, zakwaszamy po farbowaniu płukanka octowa
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny farbujecie włosy same czy prosicie kogoś o pomoc?
Trochę mi szkoda ciągle na fryzjera wydawać bo to ok 100 zł a samemu dużo taniej wyjdzie... Tylko czy samemu da się włosy ufarbować, bez pomocy? Żeby ładnie wyszło
|
#3869 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- [QUOTE=kathy579;37315581] Cytat:
Teraz schnie, zerkam do lusterka i wyglada całkiem całkiem. Aż zaczynam się zastanawiać czy kłaść farbę ![]() Kurcze, jakim cudem ja przez tyle lat biegałam z taką ciemnicą na głowie
Edytowane przez Morik Czas edycji: 2012-10-29 o 17:37 |
||
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

a jakie masz odrosty? (jeśli masz, bo nie wiem czy ten jasny blond to naturalka czy farba 

- to jeśli chodzi o moje włoski z natury ciemny brąz, po długości poziom 7- 8, natomiast ten sam kolor u osoby mającej w 98 % siwe włosy wyszedł ostry orange
przy odroście a włosków po długości farbowanych na czerwień nie złapał. Ogólnie wyjątkowo nie wyjściowy wyszedł na tej osobie. Myślę że dobre farby pod warunkiem że ktoś trafi w kolor i dobrze dobierze oxydant - ja już teraz wiem że u mnie to musi być 9% przy odroście.
Marzy mi się kolor na poziomie 9. A co myślisz o mieszance beżowego blondu z miedzianym ale tym z koncówką 44 ? Bo ten złoty blond jakoś mi się nie widzi. Mojem mamie kiedyś robiłam Matrixem 9G dodałam odrobinę 8C + woda 9% i wyszło dosyć ciemno, bez wyrazu.