|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Nie mam jeszcze lozeczka ani zamiennika
Cytat:
Halwaya poka wdzianko
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
mam mega załamke
((
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( nie mam juz sily. jeszcze to co pisalam wam na fejsie w depresje mnie chyba wprowadzi (po chuja te remonty wszystkie jak i tak sobie sama nie dam rady ;(
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla mamuś chłopaczków: http://wrolimamy.pl/2012/10/25/co-z-tym-siusiakiem/
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Nie mam czasu ani siły nadrabiać. Jak wiecie od poniedziałku byłam w Bydg. u teściów ze względu na jazdy L-ką tam na miejscu było mi wygodniej i wczoraj wieczorkiem wróciłam do domku. Troszkę bałagan jest wiadomo zostawić faceta na kilka dni samego, więc sprzątam dziś choć wiadomo, że niedzielna praca w gówno się obraca. Więc zaczęłam od zmiany pościeli brudną wrzuciłam jak zwykle do pralki włączyłam ją jak zwykle na 60 st. pierze lekko ponad 2 godz. i co 7 minut przed końcem zepsuła się, no ja ☠☠☠☠☠☠☠e półtora roczna pralka, bęben po prostu siadł, w☠☠☠☠ić się można, wrrrrr a prania mam jeszcze z pół łazienki no ale mam w☠☠☠☠a a żeby tego było mało to mam wszystkie możliwe inne paragony a paragonu za pralkę nie ma ja ☠☠☠☠☠☠☠e nie wyrobie dziś....
|
|
#3728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeeej..... ja to bym poszla na Bonda jak by tu bylo kino w tej pipidowce ![]() Podor jak sraczak przychodzi z nienacka - a cos o zaparciach?? :/ w ogole az mi glupio ze mam takie problemy ale sama nie wiem czy to zaparcia czy to maly sie pcha tak mnie juz ciagnie w dol ze maaatkooo.... i czuje jak by miala isc do wc a nie ma z czym :/ o :/ brawo....pielegniarka i nie wie czy to zaparcie czy porod ![]() :brzyda l:ale coz, zjadlam suszone sliwki, pije kawke ( ostatnio coraz czesciej, ale trzymam sie zeby co 2 dzien max i to z plaskiej lyzeczki ) i zobaczymy jak efekty jak sie okaze ze rodze to dam znac hehe
|
||
|
|
|
#3729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mówie o przedszkolu, które uważam niemalże za obowiązkowe, ze względu na rozwój społeczny dziecka, mówiłam o żłobkach. I nie uważam, że 1-1,5 roczne dziecko musi być samodzielne... moim zdaniem w tym okresie powstaje podwalina jego charakteru i przyszłych zachowań, więc absolutnie bezdyskusyjne i najważniejsze jest to, aby dac mu w tym okresie poczucie bezpieczeństwa, miłości i pewność, że bez względu na wszystko ktoś przy nim jest i w razie czego pomoże. Samodzielność oczywiście tak, dawkowana odpowiednio do wieku. Jeśli którys z rodziców nie może cały dzień przebywać z takim maleństwem, to dobrym rozwiązaniem wg mnie jest jakaś inna osoba - ale jedna, która poświęca mu swoja uwagę. Ale ja jestem pedagogiem z wyszkałcenia (choć niepracującym w zawodzie), pokładającym dużą ufność w psychologii niemowlaka (gdyby moja babcia to słyszała....... ) , z uwzględnieniem oczywiście zdrowego rozsądku. Więc jeśli o ten temat chodzi jestem nieco zwichrowana ![]() Edit: gdybym miała możliwość, oczywiście zostawiłabym dziecko pod opieką kogoś z rodziny, ale niestety nasze rodziny są daleko, więc sami musimy dać radę
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-28 o 14:30 |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Halawaya dopiero teraz fotke zobaczylam
karuzeli ni e kupujecie??Cytat:
Ausente ja juz nie wiem co mam Ci powiedziec:/ ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Aha Pokrzywko moze masz fakture??ja za pralke mam fakture a nie paragon.poszukaj!! |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Poniżej wkleje ci jak w zamyśle powinno wyglądac - u mnie jest podobnie.. w kolorze aqua - mam do tego sportowy stanik też
Cytat:
|
|
#3733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja również dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś szybko wróciła do domu
|
|||
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujemy.. tylko jeszcze nie wiem jaką.. może jakąś używaną by się dało z ebaya wyhaczyć (hehe strasznie żydze z tymi używkami
).. na razie i tak chyba nie będzie potrzebna.. jak się dziecko urodzi to zaobaczymy na co najlepiej reaguje
|
#3735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prania mam na 4 wsady conajmniej
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy mało miejsca to trzeba kombinować.
|
|
#3738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście chyba ludzie się ukrywają. Przed chwilą 22 użytkowników, z czego naliczyłam 18 nicków. Czuję się jakby obserwował mnie z ukrycia sąsiad.
---- A tak w ogóle jeśli ktoś nie jest wybitnym kucharzem,Magdzie Gessler może co najwyżej wąchać skarpety i nie lubi długo stać nad garnkami to polecam spaghetti carbonara - jest to taka bardziej spolszczona wersja. Robi się to błyskawicznie. http://www.kuchniabazylii.pl/2012/04...carbonara.html Ja zamiast boczku dodałam szynkę, zamiast kremówki dałam w proporcji pół na pół jogurt grecki i zwykłą śmietanę 18 - tkę oraz do smażonej cebulki dodałam również ze 2 ząbki czosnku. Ale to taka moja mniej tłusta wersja. W Biedronie niestety nie ma parmezanu, a nie chciało mi się specjalnie po niego iść to dałam starty zwykły żółty ser. Pyszne
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Oj Soluś, ja to domatorka, ciężko mnie gdzieś wyciągnąć, książki, łóżeczko, spacer z psem... to moje hobby
![]() Cytat:
na tym portalu "w roli mamy" jest dużo takich art, są fajne, bo pisane przez mamy właśnie ![]() ja na razie nie kupuję karuzeli i leżaczka-bujaczka - mam nadzieję, że mały od dziadków dostanie na Mikołaja
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam carbonarrę
|
|
#3743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mala uwielbiala karuzele.i zaczelismy z niej korzystac jak miala jakies 2-3 tygodnie http://www.youtube.com/watch?v=GR6nq...9&feature=plcp tu miesieczna mala i karuzela z disneya z kolorami zielono-czerwonymi-na takie dzieci najlepiej reagujaCytat:
Cytat:
Agus dzieki za artykul wstyd sie przyznac ale nie ja nie mam pojecia co to te stulejki napletki itd!! naprawde!!! siusiak to siusiak-wazne ze wiem jak duzego obsluzyc-fachowe nazewnictwo nie jest mi do tego potrzebne ![]() zjaldam 2 mleczne kanapki...ciekawe co na to moja trzustka
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-10-28 o 14:51 |
|||
|
|
|
#3744 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a swoja droga....jestem debilem, chyba porod sie zbliza bo podobno im blizej tym bardziej czlowiek glupieje.... w koncu kupiwalam przewijak na lozko skoro na lozko to gdzie do cholery mialby lezec?? ![]() :brzyda l: ratunku...... ![]() a tu tyle przegladajacych - ja tu o glupocie mojej a sasiad czyta hehehe ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Justa ja w swoim mam jakies srubki(jeszcze zapakowany jest w folie) i nie wiem do czego one sa
moze to jakies ograniczniki zeby sie nie wysunal z lozeczka co??tez macie jakies srubki i takie kolki??
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko widze ze ten przewijak nie tai lekki, nie wiem czy bedzie potrzeba montowania tych kolkow |
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
a masz tam dzurki na to??bo ja nie ale moze trzeba te tworzywo po prostu przebic??bo teraz ich nie widac??
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze w tym artyluje jest napisane ze wrecz powinno sie zakazac pediatrze zsuwania napletka u malego! ciekawe.... na sr polozna mowila ze mozna bardzo rzadko i baaaardzo delikatnie sprobowac, ale to wyjatkowo
Potem zerkne na ten wyklad urologa |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
My mamy przewijak nakładany na łóżeczko więc też zasłonimy małej świat
![]() Nam się udało kupić karuzelkę używaną tzn. była włączona może ze 3 razy bo dziecko tych ludzi nie chciało leżec w łóżeczku i zamiast 200 zł zapłaciliśmy 90 zł http://www.ceneo.pl/4724790 Planuję dokupić jeszcze coś kontrastowego do wózka http://allegro.pl/bright-starts-sens...727302474.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

powodzenia!
((

moze to jakies ograniczniki zeby sie nie wysunal z lozeczka co??tez macie jakies srubki i takie kolki??