|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Nafiyqa gratulacje
U nas tez masa sniegu. 0 stopni na dworze a w mieszkaniu tak cieplutko ze masakra, z checia bym okno otworzyla, chyba sasiedzi zaczeli grzac. Szaja piekna brzuchatka z Ciebie ![]() Dzisiaj mamy 6 miechow po slubie, maz przylazl do lozka z lapkiem i obejrzelismy troche filmu z wesela, potem odcinek the big bang, moze jeszcze uda mi sie go namowic na 2 odcinki white collar a co! Wiecznie by tylko pracowal ![]() Znalazlam plaszczyk ciazowy na zime na allegro za 19.90, chyba kupie, najwyzej troszke skroce jak bedzie za dlugi ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Meduzza a gdzie okolice szczecina? Ja sie urodzilam w Kamieniu Pomorskim i w okolicach mam rodzine ![]() Djerba moj za to powiedzial kiedys, ze wolalby mi kupic samochod tylko dla mnie, zebym tylko jego nie jezdzila, heh, faceci
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
niom, ja zawsze chciałam owczarka niemieckiego bo lubię duże psy, a yorki mnie drażnią no i co po prawie roku po tego nie zgłosił się właściciel, który go zakupił i nam siostra męża sprezentowała, oczywiście mogliśmy odmówić, po pierwsze ranne wstawanie przed pracą z psem na to za leniwa jestem, ale żal nam było, poza tym mąż jest uczulony a ten ma włosy. Yorki mnie drażnią ale ten jest inny nie szczeka i jak ja kładę się spać czy poleżeć to on ze mną.
To mój drugi pies, pierwszy też wzięty od małego, wyglądał jak 7 nieszczęść, chory na padaczkę i był z nami 17 lat, umierał przy mnie, nawet, głaskałam go dalej nawet jak już serduszko przestało bić. Cytat:
, ja mam do Szczecina 130km---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- coś źle wcześniej wyliczyłam, zaczęłam właśnie 30 tydzień, ALE SIĘ boję. Zdjęcie brzuszka przesłałam Wam wcześniej, bo nie wszystkie dziewczyny są w klubie, to było robione w 28 tygodniu. |
|
|
|
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Eh ja się przyznam bez bicia że super kierowcą to nie jestem. Prawko zdałam w styczniu tego roku i tak naprawdę to uczę się jeździć. Ostatnio nie zauważyłam drzewa na parkingu. ![]() Nie wiem jak ja to zrobiłam .Lekko tylko rysnełam zderzak. ![]() Skupiłam się na krawężnikach bo zderzaki mam nisko w mojej furze. (swoją drogą-drzewo na parkingu Tylko jakiś facet się śmiał (nie wiem z jakiego niby powodu Kurza twarz,jak mnie dzisiaj głowa boli a moja niunia to wcale nie kopie dzisiaj. Siedzę i czekam od rana. Nawet 3 ciastka zjadłam żeby tylko wierzgneła a tu cisza.
|
|
|
|
#4864 |
|
BAN stały
|
Cześć kochane
u mnie też biało dzisiaj do tego jest słoneczko więc w ogóle przyjemnie. Pochłonęło mnie sprzątnie w pokoju dla dziecka ostatnio. Opróżniam nasze szafki, wyrzucam to co niepotrzebne, przekładam nasze graty żeby zwolnić miejsce dla Emilki. W piątek jedziemy na zakupy do ikei i być może kupimy wreszcie łóżeczko A tak poza tym to mąż poszedł właśnie biegać a mnie szlag trafia od wczoraj że ja nie mogę sobie poćwiczyć tego co bym chciała ![]() Ciężko u mnie z motywacją do ćwiczenia w domu samej...ale chyba muszę w tym celu poczynić pewne kroki Ciekawe co mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również się witam
wczoraj tak jak mówiłam , wysprzątałam pokój na glancuś i byłam z siebie meeeega dumna dziś wstałam już o 6, umyłam jeszcze podłogi i nagotowałam gar kapuśniaku potem zrobię coś normalnego. Szajka dziękuję za wstawienie fotki masz bardzo fajny brzusio.U mnie nadal zero śniegu
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
No nie wytrzymam
W taki przymrozek!!! 80 letnia babka a później będzie płacz jak się rozchoruje....Jeny starzy ludzie a tacy nieodpowiedzialni. Ja rozumiem sezon wszystkich świętych itd ale zdrowie staruszki jest ważniejsze od tego czy pomnik jej zmarłego męża będzie miał liście czy nie;/ Zresztą moja teściowa też nie powinna na takim zimnie siedzieć.... wrrrr
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Nareszcie wolne po ciężkim piątku i dłuuugiej, monotonnej sobocie. Dzisiaj odwołali nam jedne zajęcia, w wyniku czego wróciłam do domu o 13:00, zamiast o 16:00, teraz odpoczywam i czekam na obiadek (mama przygotowała kapuśniak z grzybami i kaszą oraz pieczoną golonkę, która dochodzi w piecu ).Na razie mam lenia i nie chce mi się nic robić, ale później przeczytam wszystkie zaległości - mam nadzieję, że wszystko u wszystkich okej? ![]() Szaja, śliczniutki brzuszek, szkoda, że tak rzadko go nam pokazujesz. Duuuuży już jest!
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale jestem przymulona jakaś od rana, ciśnienie mam niskie, śniadania nie jadłam, obiadu nie jadłam, tylko piję jedną herbatę za drugą ![]() mąż przyjeżdża już jutro w nocy, a nie dopiero na 1 listopada, bo coś mu samochód szwankuje i do mechanika musi go zawieźć, więc będzie tydzień w domu siedział ![]() mój pies dzisiaj lisa wypatrzył niedaleko domu i zaczął go gonić i dobrze, że mu się nie udało, bo nie wiadomo co by z tego wyszło Cytat:
no i widzisz, panika i nerwy były niepotrzebne
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz sie nie moge doczekac az sie rozpakujemy i wtedy zabierzemy sie za skrecanie lozeczka i typowe zakupy dla dzieciaczka ![]() Siostra dzis do mnie dzwoni, ze u nich tyle sniegu, ze idzie z tata jezdzic na sankach ![]() Ja w szoku, bo w Gdansku 0 sniegu i piekne slonce swieci
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki
Ale u mnie śniegu! Wczoraj padało od rana do nocy i w konsekwencji z 10 cm śniegu leży! Od 5 rano latali z łopatami i odśnieżali więc miałam przerwę w spaniu jak mi pod oknem pan tą łopatą działał.Wstawiam mojego brzucholka w 30 tc i dowód na to że u synka w pokoiku coś zaczęło się dziać. Plany na najbliższe zakupy to materac do łóżeczka + pościel no i wózek.
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!!
Przepraszam, że ostatnio Was zaniedbałam, ale ostatnio tyle spraw się na mnie zwaliło, że czasu zabrakło na wizaz albo byłam już tak padnięta że nie miałam siły siedzieć jeszcze przed komputerem Zaczoł mi się rok akademicki i na dzień dobry dwa zjazdy tydzień o tygodniu. A teraz mam dwa weekendy wolne a potem znów dwa zjazdy pod rząd A tak z ciekawostek to tydzień temu zaczęłam 8 miesiąc Na USG byłam dzień wcześniej, mała ważyła 1553 g. Wszystkie pomiary ok wyszły. Zdjęć nie dostałam, bo podczas robienia USG nie puścił na drukarkę . Jak zaczęliśmy chodzić do tej szkoły rodzenia to dotarła do mnie wizja zbliżającego się porodu , ale mój mąż jest coraz bardziej zdecydowany na poród rodzinny co mnie bardzo cieszy.Z ciekawostek, bo czytałam że rozpisywałyście się o znieczuleniu zewnątrz oponowym. To znieczulenie podają do 4 cm rozwarcia, więc trzeba być wcześniej zdecydowanym, bo potem już nie podadzą. U mnie w szpitalu to znieczulenie podają na żądanie, ale położna mówiła żę coraz mniej kobiet decyduje się na to znieczulenie. Tyle, że u mnie jest jeszcze możliwośc wyboru gazu, leku przeciwbólowego dolarganu i jeszcze jakieś tam inne przeciwbólowe. Ja w sumie jeszcze nie wiem czy się zdecyduję na to znieczulenie czy nie. Pisałyście też o odwiedzinach, ja chcę żeby tylko do mnie przychodził mąż i mama moja. Z teściową nie żyję w zbyt dobrych stosunkach, więc w szpitalu jej sobie nie życzyłabym. Kurde mam nadzieję, że nie będzie zakazu odwiedzin w szpitalu, bo będziemy rodzić w takim czasie gdzie zwykle te zakazy odwiedzin na oddziałach noworodkowych są. U mnie np. w tym momencie jest zakaz odwiedzin, bo dużo ludzi choruje .Chciałam się pochwalić jeszcze, że już mamy prawie całą wyprawkę dla Oli, brakuje jeszcze nam tylko wózka, fotelika i skarpetek frote. Wózek wczoraj mój tata się zdeklarował, że nam kupi pod koniec listopada. Co mnie bardzo ucieszyło. Kompletuję już torbę do szpitala, bo na szkole rodzenia powiedzieli nam, że już w 36 tygodniu ciąży torba ma być przygotowana więc czasu relatywnie mam mało, bo w piątek zaczęłam 33 tydzień. Kończę mój wywód, potem się odezwę. Idę zrobić szybki obiadek. Smażony syr z frytkami i sałatką. Mąż mnie namówił, żebym zrobiła. Jak byliśmy pierwszy raz na Słowacji to mężowi posmakował i mnie męczy żebym zrobiła od czasu do czasu. |
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to zaczyna wyglądąć a skąd masz komodę?
|
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
tak własnie myslałam, bo chyba też nam się zmieści koło łóżeczka i się nad nią zastanawiałam
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra cena i bardzo pojemne te szuflady więc ja jestem zadowolona. No i przewijak fajnie się mieści bo głęboka jest.
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, nerwow byla cala masa, TZ tez chodzil nabuzowany. Wczoraj rozmawialismy lezac juz w lozku i stwierdzil, ze w koncu bedzie mial przespana noc, bo kamien spadl mu z serca
![]() A Wy znow o tym smazonym serze, kusicielki jedne
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie miałam to pisać, że następna z serem wyskakuje
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej! witam się w piękne białe popołudnie
![]() Niedziela leniwie mija. jutro rano wizyta a zaraz potem kupno mebelków ![]() już nie moge się doczekać. Mam nadzieje że z Maleństwem wszystko ok ![]() Trzymajcie kciuki! mały mi się pręży, czasem mam taki twardy brzuch jakbym kamień miala w środku a za chwilkę już normalny, miękki. Ciekawe co to, główka, dupcia, plecki ![]() Piekne fotki! Brzusia cudne, pokoik też ![]() Miłego odpoczynku! |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion bardzo fajnie zaczyna się dziać u synka
brzuszek masz podobny do mojego wielkością mi aż pępek wysadziło ninagg fajnie ze jestes i ze wszystko u cb ok ![]() Jeżeli chodzi o umeblowanie pokoju itd to tak- Synek będzie z nami bo nie ma niestety innej możliwości. Mieszkamy z moimi rodzicami i mamy do dyspozycji tylko jeden pokój jak narazie. Już jest ciasno a jak rozłożymy łóżeczko to będzie masakra. Pooddawałam połowę rzeczy z pokoju żeby było luźniej ale i tak slabo to widzę. Pokój jest niby duży ale... W szafkach to samo,nie mogę się pomiescić żeby było w miarę rozsądnie. Męczy mnie taka sytuacja... Wszystko na ścisk po nocach nie śpię tylko myśle jak co przestawić i gdzie co ułożyć a w efekcie i tak wszystko jest upchniete gdzie tylko się da. Zawsze miałam wszystko poukładane i wszystko miało swoje miejsce. A teraz... Jedną szafkę zrobiłam TYLKO MAŁEMU gdzie są jego ubranka,ale np kombinezony( małego oczywiście) trzymam u siebie w ciuchach wyjściowych . Nosidełko też u mnie w szafie. Ciuchy takie domowe mam w jednej szafce z mężem bo swoją odstąpiłam dziecku. Ehh nie po mojemu to wszystko w tej kwestii jestem pedantem i przez to czuje się źle ze mam taki bałagan... A gdzie tu pomiescić więcej rzeczy małego? Bo przecież z tych szybko wyrośnie.
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Przewijak kupiłam oddzielnie
|
#4881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37292167]I mój brzucho:[/QUOTE] wow fajny brzusiek Cytat:
Cytat:
mi najbardziej pomogly jazdy takie dlugie,pewnego dnia siedzielismy z tztem i stwierdzil ze mam kierowac do torunia 320 km, ale bylam przerazona, ale wlasnie przez takie dlugie trasy nauczyłam się jeździć i byc cwana za kółkiem Moja dzidzia tez leniwa bardzo jakos w ten weekend..;/ Poza tym hej Laski bylam dzis z tztem i tesciami w kinie na skyfall fajny film ;p poza tym mam takie wzdecia,boli mnie przez to brzuch i moze dlatego dzidzia taka leniwa?hmmm.... poza tym mam wozek i nosidelko! ale jestem jeszcze u tesciowej a tzt wyjal z samochodu szwagra i od razu wlozyl do naszego,takze w domu oblukam, mam nadzieje ze bede zadowolona, jak go ogarne itd pstrykne fote;d
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-28 o 15:50 |
|||
|
|
|
#4882 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokoik dla synusia nabiera ładu i składu ![]() Cytat:
fajnie że z dzidzią wszystko w porządku i gratuluje prawie całej wyprawki bo u mnie jeszcze dużo rzeczy brakuje ale mam nadzieję że jakoś się z tym wszystkim ogarnę do grudnia ![]() Cytat:
oby się to nam udało. Mam nadzieję że wy też to jakoś sprawnie ogarniecie trzymam
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Ja muszę przeorganizować szafę wnękową w korytarzu, bo też szafek nam brakuje jak małej rzeczy się pojawiły. Muszę zainwestować w pudełka i worki próżniowe, to wtedy to ogarnę. U mnie wszystko ma mieć swoje miejsce. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- A jak ty chcesz ustawić ten przewijak na tej komodzie?? Tak jak na zdjęciu?? |
||
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady mam prośbę czy mogłabyś podac jeszcze raz ten link do tych kosmetyków dla dzieci? bo z tego co pamiętam to chyba Ty coś wklejałaś ;>
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka albo hope kojarzycie sklep Baby Land na Długosza? jak sprawdzam na mapie, to wychodzi mi na to, że to gdzieś w okolicach plant, jak ta apteka, tylko po drugiej stronie ulicy
ale za cholerę nic takiego sobie tam nie przypominam
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie jak piszesz - na przeciwko jest apteka, a dalej zjazd na Młyńską w kierunku szpitala. Tylko ze nie jest na tym odcinku jak Planty, tylko w kierunku PKSu. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Zastanawiałam się dzisiaj nad wanienką i kupimy taki zestaw: http://allegro.pl/6-element-zestaw-d...724384558.html Początkowo myślałam o zwykłej wanience 1m, ale jednak uważanie na uszy jest kłopotliwe, więc znalazłam anatomiczną, że główka jest wyżej. Ale z kolei takie wanienki są małe, więc i tak by trzeba potem kupić większej. W tym zestawie fotelik robi z wanienki 2 w1 i to chyba najlepsze wyjście
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-28 o 18:35 |
||
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u mnie rano też było bielutko... nie cierpię zimy, natomiast uwielbiam atmosferę świąt. te dekoracje, prezenty, zapach świerka i cynamonu ale patrzcie jeszcze 2-3 tygodnie i czas myśleć o Mikołaju, a potem święta i nasze maleństwa będą z nami... ale ten czas leci...
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naszym kolejnym poważnym zakupem będzie docelowa duża szafa w sypialni - teraz mamy małą szafę (metrową na szerokość) i są tam tylko moje ubrania, obok szafy stoi ta metrowa szuflada, w której trzymam ubranka dla dziecka (szafa i szuflada z kompletu mebli sprzed X-lat a dalej służy). Miałam plan tam właśnie trzymac ubranka, ale jednak źle się jej używa - jak jest załadowana to ciężko się otwiera i przesuwa się po podłodze od ściany no i nie widac ubranek, trzeba by wszystko wyciągać. Na początku postaram się jakoś wynieść część moich ubrań z szafy i tam dać dziecięce, ale długo tak nie pociagnę Mieliśmy odkładać na zmywarkę, ale jednak wczoraj doszłam do wniosku, że szafa pilniejsza.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-28 o 18:59 |
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Brrr, co za okropna pogoda. W dzien sloneczko, a teraz okropnie zimno. Na szczescie sniegu nie ma. Zajadam sobie twixa, a co mi tam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

.Lekko tylko rysnełam zderzak. 
Nawet 3 ciastka zjadłam żeby tylko wierzgneła a tu cisza.

W taki przymrozek!!! 80 letnia babka a później będzie płacz jak się rozchoruje....Jeny starzy ludzie a tacy nieodpowiedzialni. Ja rozumiem sezon wszystkich świętych itd ale zdrowie staruszki jest ważniejsze od tego czy pomnik jej zmarłego męża będzie miał liście czy nie;/ Zresztą moja teściowa też nie powinna na takim zimnie siedzieć.... wrrrr

no i widzisz, panika i nerwy były niepotrzebne

, ale mój mąż jest coraz bardziej zdecydowany na poród rodzinny co mnie bardzo cieszy.

sam rozbił swojego opla 4 lata temu, bo mu się spieszyło i cały przód był do roboty to teraz każdego swoją miarą mierzy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)