|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby poszło gładko
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
zaniedbałam troche zdjęcia Robsonowe, wiec wrzuciłam na maila kilka dzisiejszych
Jakość nie powala, ale dziecko widoczne
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
Mravka - Robson jest taki słodki, że bym go wycmokała
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jak ja kocham te wieczory, kiedy dzieci śpią a ja mam święty spokój Tylko trochę mi się za TŻ tęsknim, nie ma się z kim ''pomiździolić'' Jeszcze dzisiaj mi konkretnie w końcu powiedział, że gdzieś w grudniu wróci. Ciężko będzie, ale dam radę jakoś. Muszę, bo innego wyjścia i tak nie mam Za to później będzie zakupowy szaaał ![]() Młody to albo nudzi się bo: a) jest już zimno i nie ma zbytnio co robić na podwórku, gdzie spędzał całe dnie b) tęskni mu się za tatą i nie wie jak to wyrazić, Tak mi daje popalić, bije mnie, rozrabia. Zamiast się bawić, to psoci i niszczy, żadne kary nie skutkuja, a odwrotnie jest jeszcze gorzej. Zaczynam mieć go dosyć. Wiem, że to okrutne co własna matka na swoje dziecię mówi, ale ja przestaje z nim sobie dawać radę Jak on taki dalej będzie to wyrośnie mi huligan, ah Nawiasem mówiąc to on taki skręcony i nieposłuszny od zawsze. Basie sadzam na kocu, porozrzucam zabawki i ona siedzi z 1h jak nie lepiej. A jak Maćka sadzałam to wszystkie zabawki były be, kręcił się i nie mógł się niczym zająć. Masakra po prostu, teściowa mówiła, że mój TZ też taki był, ale jednak mówi, że Maciek go pod tym kątem przebija Emigra Nie przejmuj się, że Julcia nie dogania pod wszystkimi względami inne dzieciaczki. Zauważ, że Basia jest o dzień zaledwie młodsza, to prawie w tym samym czasie urodzone. Julcia już ma ząbek, mówisz, że ładnie siedzi i na nóżki się garni jak ją kąpiesz, na brzuszek się przewraca chociaż nie lubi. Jednak są u Ciebie te postępy. Basia już nieźle na siedząco się trzyma, żadko się przewróci, ale sama nie usiądzie. Na brzuchu nie chce leżeć, wciąż na zgiętych rączkach, zresztą przewrócić się potrafi na ten brzuch, ale jak widzi, że zaraz to się stanie, to się z pędem odwraca na plecy, bo nie lubi na nim przebywać. No i do tego jej nie zmuszę, bo się drze. Zęba u nas nie ma, nawet zbytnio nie widać, mam wrażenie, że ma zgrubione dolne 2-ki ale jeszcze nic za bardzo nie widać, z tym, że tam zawsze paluszki wsadza i przegryza. Pełzać nie pełza, ani się nie czołga i może będzię zwyczajnie tą, która nie będzie chciała raczkować. Młody mi się nauczył w parę dni raczkować, miał 9 miesięcy, gdzieś jak miał z 10 to sam już siadał z leżenia, a siedział sztywno jak miał 8. Stawać zaczął jak miał z 11 a poszedł dopiero jak miał 13. Wszystko zależy od układu nerwowego dziecka, to on decyduje co i kiedy. I nie musi być dziecko grube czy za szczupłe, to on odgrywa główną rolę. Ja myślałam, że Maciek za szczupły bo niejadek, że tak późno raczkował. Basia teraz je wszystko i gruba też nie jest tylko właśnie taka jak powinien bobas być z fałdeczkami i co.... pewnie też nie wcześniej od brata zacznie. A na weselu rok temu jak byłam to był chłopczyk 10 miesięcy i posadzony jeszcze nie siedział, rodzice mówili, że u lekarzy byli i wszystko ok Nie wszystkie maluszki tak się śpieszą, jeszcze będziemy wzdychać za czasami, gdy całkowicie były zależne od nas ![]() A u mnie okres się pojawił po 5,5 miesiącach, ale to pewnie dlatego, że Azalię brałam, później takie minimalne plamienia. Teraz nie biorę tabsów. Już myślałam, że @ nie będzie bo się nie pojawiła wcale ( przy mini tabletkach mogą być i nie być @) a tu po prawie 2tyg spóźnienia nadeszła bardzo skąpa @. Dalej karmię, ale Basia coraz skuteczniej odrzuca cyca w dzień. Dzisiaj tylko o 7 i 15 jadła. Za to w nocy je. Nawet są plusy tego, bo można dziecko bez obaw zostawić i jakieś sprawy poza domem załatwić :0 mama d oby ciocia długo nie męczyła Cię swoją obecnościa ![]() MoniaHanSuper że Hania się czołga Może uda nam się spotkać latem. Daleko Włodawa jest od Chełma? Coś jeszcze pisać miałam, ale już się zapomniałam :P
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Mravka, nie tylko w parowarze przyżądzam, ale często. Rybę, na ogół łososia jak tam robię, to bez żadnych przypraw, ani dla nas ani dla Matyldy. I powiem Ci, że smakuje super, ta ryba sama w sobie jest delikatnie słona...
Robcio słodziak Gratulujemy ząbków!Karolca, no to sprawa się wyjaśniła
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() moj kawaler śpi ,wiec szybciutko nadrabiam chociaz troche ![]() dzis mielismy super nocke, po 12 Mateuszek popłakiwał i wzielam go do nas do łozka i tak mi sie dobrze z nim spalo, ze moglabym codziennie, a jaki kochany jak sie budzi )Mateuszek ostatnio byl tak nieznosny, TZ mi nie pomagał, a ja bylam taka wnerwiona przez to wszystko, ze nawet nic mi sie tu nie chcialo pisac. U nas obie górne jedyneczki przebite, wokół nich zauwazylam nawet małe ranki, wiec musialo go to bardzo bolec. No i moje dziecko jest zachrypiete, mam tylko nadzieje, ze nie przerodzi mu sie to w cos gorszego. Dziewczyny mnie kedys męczył tłok i gwar w galeriach handlowych, ale odkad siedzimy cały tydzien z Mateuszkiem sami w domu, lubie ( z reszta mały łobuz najwidoczniej tez)wybrac sie na zakupy, polazic, popatrzyc na ludzi z dziecmi, Mateuszek jest w siódmym niebie, piszczy, wierzga nogami, no widac ,ze mu sie podoba
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-10-28 o 20:08 |
|
|
|
#3547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wróci tż to trzeba będzie zacząć brać, bo meżuś stęskniony będzie
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Oooo i zapomniałam o tym gaworzeniu. Basia jak sprawdzałam to dobry słuch ma, ale ani słowa baba ani mama, nic. Może nie będzie prędko mówić, są takie dzieci
Zresztą jeszcze czas ma na to piwerwsze słowo, bodajże do 10 miesiąca.Maciek dla porównania to miał 6 m-cy jak baba krzyczał, koło roku było świadome baba, mama, tata, dada a po roku coraz więcej słówek, jak miał 2 lata to już ładnie się dogadywał a do 3 lat to już wszystko. Znam takie dziecko, że ma 3 lata i nie chce mówić. Wcześniej jak mówiło, mama i tata tak teraz skraca na ma i ta i do tego nie. Byli u lekarzy, u logopedy i nic nie poradzą muszą poczekać niestety. Ale do przedszkola niedawno poszło, może tam się otworzy, bo bardzo się spodobało. A znam też takie, gdzie do 4 lat niewiele mówiło, brat młodszy lepiej mówił a potem potok słów
|
|
#3549 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() W ogole ciesze sie tym wyjazdem do Polski takze dlatego,ze odwiedze normalnych lekarzy.Przede wszystkim pojde do ginekologa,bo przeciez ani w ciazy ani po ciazy nikt mnie nie badal.Chcialabym tez przeswietlenie pluc sobie zrobic.Karmienie chyba nie jest przeszkoda,czy jest?Ktos wie?Z Erykiem pojde do pediatry.Z Wiki na pewno dentysta i dermatolog.Oj sakiewke pieniazkow musze zabrac na lekarzy Cytat:
Eryk mial byc dynia,ale w koncu uleglam Wiki i ona wybrala dla Eryka pajac -kosciotrup.Bo podobno musi byc strasznie,a dynia straszna nie jest.Moj Klusek bedzie wiec kosciotrupem A Wiki bedzie wampirzyca ![]() Cytat:
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Och tak, mam już na powrót męża tabletki Będzie się działo po powrocie, bo to 3 jego wyjazd, a wiem, że tęsknota swoje robi Drugim plusem jest to, że i kłótni później zabardzo nie ma, dogadujemy się lepiej
|
|
|
#3551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, staram się wyciągać z tego konsekwencje. Stawiam do konta, mówię za co i on mówi, że będzie grzeczny itp, co z tego, że tak mówi jak za chwilę wymyśla co innego. To taka próba sił, on jest bardzo zawzięty niestety i uparty po mnie Niezła mieszanka wybuchowa wyszła ze mnie i TŻ... Zobaczę Gosia, jak młody zachowa się po powrocie TŻ, jeśli po powrocie się zmieni to oznacza, że z tęsknoty, jeśli nie to wybiorę się bo szkoda dziecka. Niestety jednak TŻ musi tam być, bo z pracą ciężko a pieniądze potrzebne, szukał tutaj już wszędzie ale co z tego. Zarobi 1300, 300zł na Zus itp, a do miasta 20 km, kolejne 300 zł trzeba na drogę przeznaczyć, to z 700 zł opłaty domowe nasze (telefon, tv, internet) i co zostaje na jakieś 2 azy na zakupy spożywcze i po kasie a gdzie reszta. Żeby więcej zarobić, to trzeba u nas mieć szczęście. Takie czasy mamy, że wybić się ciężko ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tynka gratuluję ząbka ![]() Roksape może faktycznie Maciuś tęskni za tatą i dlatego jest taki nieznośny. Doszłam do wniosku tak jak chyba Zia pisała wczoraj że Oskar potrzebuje mojej bliskości do usypiania. Po kąpaniu nakarmiłam i dałam do łóżeczka a tam marudzenie dałam tetrową , przytulił się do niej ale nadal marudzenie więc pomyślałam spróbuję z moją piżamą dałam mu ją przytulił i momentalnie odleciał Chciałam go przeciągnąć dłużej ale w sumie od 17 już mi marudził na spanie więc maksymalnie do 18 udało się i potem ta kąpiel. itd |
||
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Roksape, co do zachowań Maciusia, to ja polecam książki, które kiedyś wrzucałam na maila: Wychowanie bez porażek i "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały..."
Są takie szkolenia opierające się na tych książkach i właśnie nie wiem czy czasem nie w Chełmie prowadzi to kobietka za darmo... ale muszę Męża zapytać jak wróci. I tak w ramach porady: stawianie do kąta nie jest konsekwencją a karą... konsekwencja to naturalny skutek jakiegoś zachowania... hmm, np jak u mnie w grupie jakieś dziecko nie uczestniczy w zajęciach (przeszkadza albo się bawi zabawkami) to potem, kiedy dzieci mają czas na zabawy swobodne, to taki delikwent pracuje ze mną (robi wszystko to, co dzieci na zajęciach)... No i ważne jest by rodzic był konsekwentny w tym co mówi - jeśli powiesz, że np za to, że nie sprząta zabawek, Ty je posprzątasz i nie będzie miał do nich dostępu jakiś okreslony czas, to choćby nie wiem co musisz dotrzymać słowa... Bo potem takie dziecko powie: "a mamusia to kłamała, bo mówiła, że zabierze zabawki, ale nie zabrała" - ostatnio coś takiego usłyszałam w przedszkolu od jednej z dziewczynek. W przedszkolu taki system naprawdę działa i wierzę, że w domu też podziała. Na Hanię jeszcze trochę za wcześnie, ale już niedługo będzie można zaczynać... |
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fakt z tą konsekwencją, masz rację, tylko u mnie już jest drugi problem i żeby to naprawić to muszę podszkolić teściów, żeby jak mówili to i tak robili a nie na gadaniu koniec. Bo teściowa potrafi powiedzieć, że jak zaraz się nie uspokoisz to mama Cię do konta ustawi i po tych słowach kary nie ma, a on robi swoje. Akurat teściowie to jeszcze może się posłuchają jak im się łopatologicznie to wytłumaczy i przekona teścia, który uważa, że wie najlepiej, że może trzeba zmienić tor wychowawczy. Ale w domu jest jeszcze teściowej mama i ta jak Maciek płacze swoją drogą płaczem wymuszonym, to bierze go na ręce i nosi jak bobasa to jeszcze jak Maciek rozrzuci zabawki ja karze mu je posprzątać, a on tego nie robi to zaraz leci babcia, która uważa, że za dużo wymagam i nękam dziecko, bo wredna jestem, a sama sprząta. Ale jej tłumaczyć to ciężko, bo ona już po 80 z myśleniem czasem ciężko, w sumie to jak drugie dziecko, bo się potrafi o byle co obrażać, albo przegrzyźnia jak się jej coś powie. Stroi się przed lusterkiem jak nastolatka, podbiera nam kremy, lakiery do włosów, ostatnio wysmarowała się moim podkładem gdzie wyglądała jak po solarce. No masakra czasami
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
o masakra
A swoją drogą, to ja tak sobie myślę, że Maciuś może rzeczywiście tęsknić za tatą i stąd mogą być takie zachowania... co oczywiście nie oznacza, że Ty masz takie zachowania akceptować. Fajnie by było znaleźć coś takiego, czym Maciuś mógłby pokazać, wyładować trudne emocje (tęsknotę) - może mógłby np z Tobą albo z Dziadkiem przez dłuższy czas tworzyć coś dla taty... może jakiś album by zrobił z rysunkami dla taty, na których pokazywałby co robił przez ten czas jak taty nie było... albo robiłby jakiś prezent dla taty - takie tworzenie powinno trwać dłuższy czas, ale Maciuś powinien efekty widzieć dość szybko (jeszcze jest malutki) W sumie to takie moje pomysły na szybko, postaram sie o tym pomyśleć jeszcze i ewentualnie coś konkretnego Ci doradzić - nie znam też Maciusia i to Tobie łatwiej będzie wymyslić coś, co Go wciągnie na dłuższy czas... I nie przejmuj się babciami i dziadkami - rób swoje. Dzieci czują sie bezpiecznie gdy mają jasno okreslone granice, zasady... I wbrew pozorom nie będą lgnąć do osób, które są niekonsekwentne i rozpieszczają, ale będą szły tak, gdzie jest poczucie bezpieczeństwa... Ale się rozpisałam... przepraszam - zboczenie zawodowe
|
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
gkatarzynka dla mnie możesz pisać dalej, lubię czytać, poza tym każda rada będzie dla mnie bezcenna, zwłaszcza, że masz i doświadczenie i wykształcenie w tym kierunku, do tego z takimi dziećmi pracujesz na codzień.
Jego ciężko zachęcić do rysowania, nie umie nic prócz kółka narysować, chociaż inne kształty nazwie, łamie kredki, pomaże, pomaże i rzuci. Pochwale oczywiście, że ładnie jak coś narysuje, że może by spróbował co innego jeszcze, ale jego takie rzeczy nie interesują. On uwielbia przebywać na świerzym powietrzu, teraz to już nie pora i stąd problem też, a czym starszy tym gorzej. On lubi chodzić za tatą i robić to co on, bawić się w piasku, a chyba najbardziej to naśladować, np. ładuje piasek na przyczepkę łopatką i wywozi. Tak o to robi co tatuś (ładuje zboże i wywozi) mały rolnik Niby naśladuje te zabawy po dorosłych ale i z dziećmi ma kontakt, ale jeszcze niedawno ciężko było mu się z kolegą porozumieć. Wymieniali się zabawkami i jeden się bawił w jednym kącie a drugi w drugim kącie.
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
http://www.zabawydladzieci.com.pl/zabawy,1
tu jest fajna stronka, choć mocno się nie wczytywałam jeszcze hmmm... to ja sobie musze troszkę pomyśleć co by takiego wciągnęło Maciusia, żeby trwało dłużej a nie zniechęciło... i żeby było w zakresie Jego możliwości.... ale to nie takie łatwe... choć ja lubię wyzwania więc mam motywację
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn 1 drzemka trwała ponad 2 godz jak nigdy, po prostu mówiłam jej że dziś dłużej śpimy a nie powiedziałam że rano, więc nadrobiła później poszła spać jak zawsze po 19 ![]() Ost Madzię też zaczęłam nazywać człowiekiem demolką gdzie nie pójdzie to sieje zniszczenie rozrabia na całego i jeszcze czasem te okrzyki "aja" jeszcze jak podchodzi np do głośnika a ja mówię że nie wolno, odwraca się do mnie uśmiecha mówi "aaaaaaa" i dalej idzie. Taka mała a już dyskutuje
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Już tam zaglądam, książki też ściągnęłam.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc, postaram się zrobić wszystko by Maciusia jakoś ułożyć, bo wiem, że im później się za to zabiore tym trudniej będzie.
9.11.2014 Oleńka Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2012-10-28 o 22:28 |
|
|
|
#3561 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O super ta stronka jest
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Roksape, już się położyłam, ale mnie olśniło i wróciłam... może, skoro Maciuś jest taki wpatrzony w tatę... to tatę wciągniesz w zabawę... niech wymyśla Maciusiowi zadania do wykonania - takie na jeden dzień i takie np na trzy dni... wykonane zadanie można tacie opowiedzieć, zrobić zdjęcie i z tego jakiś album, filmik... Np tata może chcieć zobaczyć wspaniałą budowlę z klocków... a potem piękny porządek w pokoju Maciusia...itd... każde wykonane zadanie trzeba wtedy pochwalić (szczególnie tata) i udokumentować... No i generalnie tata wracając do domu może wymienić taki album z wykonanymi zadaniami na jakąś super fajną zabawkę... I ważne jest to, że tata wymienia a nie przywozi prezent czy coś. Maciuś będzie miał wtedy poczucie, że zapracował... i to ciężko pracował...
Miałam czekać na Męża... ale chyba nie dam rady... smutno mi trochę, bo dziś jeszcze nie wrócił a jutro znów na 9 do pracy... nie ma GO od piątku a w poprzednim tygodniu na 7 dni w domu był dwa wieczory...ehhh Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-10-28 o 23:12 |
|
|
|
#3563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha, nadrobiłam!!! Ale pisac juz nie mam siły....z tego co pamietam to: Cytrynka- okulary fajne ale na pierwszym zdjeciu masz lepszy kolor włosów, pieknie podkreślajacy zielone oczy Natkulec, mama d- zazdroszczę spotkania i wspolnego spacerku Gosia-dobrze, że atmosfera w domu sie oczyściła, no i super, że przyjazd do Polski jest juz pewny Karolca- Ewelinka baaardzo szybko sie rozwija, gratuluję zdolnej coreczki; piekne zdjecie w avatarku Flower- słodkie zdjecie w avatarku, Morfeuszek podobny jest do mojego Filipka troche, ach te ciemne oczka i długie rzesiska Mravka- gratuluje ząbka! Udalo nam sie dzis pojechac z tz do kina, polecam nowego Bonda - Skyfall, fajny film, nie tylko dla fanów serii ( ja uwielbiam wszystkie te filmy ![]() Moj maluszek ladnie dziś zniosl zmianę czasu, zobaczymy jak rano bedzie, mam nadzieje, ze nie obudzi rano za wcześnie i bede mogla się do pracy przyszykować na spokojnie ![]() Zmykam juz, dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynko,oj
|
|
|
|
#3565 |
|
Gang Iren
|
Dobranoc laseczki!
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet oczy mam niebieskie to antyrefleks w okularach
śle nie ty jedną się nabrałas a do tego koloru włosów właśnie chce wrócić U nas nocka dobrże, młody po kopieli chce że mną spędzać czas ale tylko z tatusiem usypia ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- dziewczyny czy wg was mozna wychodzic z dzieckiem przy kazdej temperaturze w zimie?? |
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Papaya, pomysłów to ja mam dużo, ale do pracy z przedszkolakami... przy niemowlęciu trochę się gubię....niestety, ale ćwiczenie czyni mistrza...
Cytrynko, co do temperatury, to ja jak by był większy niż -10st to napewno nie będę wychodzić... mówią, że to niebezpieczne...ale tak sobie myślę, że tak do -5 to raczej bez oporów, ale więcej, to chyba będę bardziej balkonować U nas nocka koszmarna... Marcin wrócił o 1 a o 1.25 Hania stwierdziła, że pora na obracanie się na brzuszek - co oczywiście kończyło się marudzeniem, bo na brzuszku, to trzeba mieć główkę w górze...o 3 dla Hani zaczął się dzień i miotała się najpierw po łóżeczku, a potem po naszym łóżku jęcząc i popłakując... wsadziła mi kilka razy palce do oczu i uszu, podrapała po twarzy i skopała po brzuchu i plecach - a to wszystko w czasie kiedy była cicho - musiała się widocznie skupić na tych czynnościach O 5 włączyłam Jej Gadowskiego na telefonie i trochę się zajęła (15 minut) Teraz też cały czas marudzi i nie chce jeść, a jak Ją kładę na pleckach, to zaczyna wrzeszczeć i wierzgać.... |
|
|
|
#3568 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kroję 3 razy na pół czyli na 8 części, wrzucam do miski - polewam oliwą, sypie solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków, a jak nie mam to sól, pieprz, koperek, mejeranek, paprykę słodką i ostrą, wszystko to mieszam-dobra jest micha z przykrywką ale jak nie ma to mechlam ręką![]() blachę z piekarnika wykłądam folią aluminiową, układam ziemniaczki, wkładam do piekarnika, z jeden strony piekę 25 minut wyciągam, obracam i z drugiej tak samo 25 minut, wyciągam i wcinamy z ketchupem, majonezem albo sosem czosnkowym jako dodatek bardzo lekkie danie ale raz się żyje![]() Cytat:
A co do nocki to u nas standardzik 24...3...po 5...i o 6 już wstałem ale śpie od 7.15 znowu wiec mam czas na wizaż i wystawianie butów na allegro
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka dobra pobudki 23, 2.30,4.30 i o 6 koniec spania a ja do pracy. Może moja maruda będzie miała lepszy dzień niż ostatnie weekendowe.
Miłego dnia. Jeszcze mam pytanie które zęby wychodzą po dolnych jedynkach: górne jedynki? |
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mamy 0 i wybieramy się na spacer. Zakładacie kombinezony?? Dobry U Nas pobudki o 21.15,23,1,5 i 7.30. Teraz Oskar jest w pokoju obok z babcią i pradziadkiem a ja lecę ogarnąć mieszkanie bo mam potem gości - Karo z Piotrusiem ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

Jak on taki dalej będzie to wyrośnie mi huligan, ah