Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 10:28   #4231
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Czyli jutro uroczyście otwieramy sezon na rodzenie!
Trzymam kciuki za nasze cesarzowe
a kiedy naturalnie zaczniemy rodzic??
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dojotka ja nei wiem czemu ty nie rodzisz, a ja nie rodze, bo mojemu malemu sie nei chce ja na pewno przenosze , chyba ze mnei tesciowa zdenerwuje bo przyjezda w czwartek a juz slysze jej super pomysly na nasze meiszkanie to mnie krew zalewa....znowu bedzie kłótnia
no mojemu malemu chyba tez sie odechcialo...
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
u mnie takie słońce praży że chyba wcisnę ten rożek do pralki to może przeschnie

a i wszystko wróciło do normalności u mnie
z 7 razy to na pewno byłam w nocy siku
ale fikanie synka poczułam dopiero o 8.30, ja nie wiem - w sen zimowy mi zapada czy co
moj chyba tez bo jakos taki malo ruchliwy...

ale mnie bola pachwiny... masakra jakas az sprawdzalam czy czasem glowka nie wychodzi juz
Stary 2012-10-29, 10:29   #4232
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

niteczka haha nie mam pojecia ale tak mi neonatolog powiedziała, heh jak dobre to dobre to dlaczego on gardzi nimi

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:30   #4233
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Dojotka nooo po porodzie Filipowym juz po poludniu (a urodzilam o 12:40) mialam wszytskie 3 przeczytane
miazdzysz
Stary 2012-10-29, 10:30   #4234
kaaamila1
Zakorzenienie

Wpadłam jeszcze na troszeczkę, bo mąż pojechał załatwic parę spraw do pracy.

Karolka- pytałas o wielkośc torby Moja jest dośc spora, ale to właśnie te ręczniki i podkłady ją tak wypchały

Halwaya- w którymś z postów pisałaś abym pokazała łóżeczko ! Zrobię Wam fotkę w tygodniu jak założę ochraniacz, bo jeszcze jest do wyprania.

....................

Zrobiłam sobie dzisiaj fotkę brzuszka. Już dawno nie wstawiałam tak wiec specjalnie dla Was- lecący 38 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0008.jpg (71,0 KB, 56 załadowań)

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:32   #4235
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dzisiaj fotkę brzuszka. Już dawno nie wstawiałam tak wiec specjalnie dla Was- lecący 38 tydzień
nie dowiary ze to 38 tydzien)
Stary 2012-10-29, 10:33   #4236
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
witam się w 39tyg

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
DeKajka widzę, że znów jakaś akcja była ze skurczami strasznie dużo i często masz skurcze ale to dobrze, bo Twoja macica będzie perfekcyjnie przygotowana i jak przyjdzie do porodu to mały wyskoczy raz-dwa i będzie po sprawie

No i też jest kwestia imion w rodzinie, żeby się nie powtarzało imię przy tym samym nazwisku, a że my mamy bardzo popularne w naszej wsi nazwisko więc sprawa jeszcze bardziej się skomplikowała, ale na szczęście znaleźliśmy imię, którego jeszcze nie ma w rodzinie wiem jaki to jest kłopot, jak z jednego roku jest np. 2 chłopaków z tym samym imieniem i nazwiskiem z jednej wsi. (tż miał kiedyś przez to problemy na studiach bo w urzędzie pomylili go z innym chłopakiem który tak samo się nazywał, ale to inna historia)
Moje imię z moim panieńskim nazwiskiem było wręcz niespotykane dopóki nie okazało się że istnieje w Polsce jeszcze jedna dziewczyna o tym samym imieniu i nazwisku co ja. Do tego mieszka/mieszkała w Warszawie. Była/jest 2 lata młodsza - studiowała tak jak ja na UW. Pamiętam jak musiałam odkręcać przez nią swoje sprawy - np. miałam w systemie wpisane niezaliczone przedmioty z I roku fizyki (nienawidzę fizyki całym sercem - nawet nie próbowałabym studiować) bo system był głupi i to mi przypisał a nie jej (a przecież różne pesele, różni rodzice itd). Potem musiałam to odkręcać, najpierw na jednym wydziale, potem na drugim. Ale wtedy na nią psioczyłam. A szczytem zbieżności był już fakt jak okazało się że wzięła tak jak ja kredyt studencki i to słuchajcie w tym samym oddziale banku co ja (na tyyyyle oddziałów i banków w Warszawie). I kiedyś Pani do mnie dzwoni w kwestii chyba nie zapłaconej raty czy coś? Oczywiście szybko się wyjaśniło że to nie o mnie chodzi (nikt nie podejrzewał takiego zbiegu okoliczności).

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Myslisz ? no mam nadzieje ze te skurcze to nie na marne ..
Też mam nadzieję że moje skurcze (co prawda nie tak masakryczne jak u DeKajki) nie pójdą na marne i tzn. że się przygotowuje tam co trzeba.

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaaaa ja tez sie chce polozyc tylko co mam z dzieckiem zrobic
Możesz mi podrzucić - chętnie się zajmę

Dziewczyny umrę normalnie - nie dość że mamy w bloku robioną windę (a mam mieszkanko obok windy - i jak rozwalali ten beton któregoś dnia to po 6 godzinach tego "dłutowania" myślałam że pozabijam - a ostatnio przeczytałam że do świąt będą robić - jeszcze jedna winda im została) to do tego sąsiedzi szykują gruntowny remont - jakaś ekipa od rana się kręci i cement nosi czy gips.... i mówią o remoncie
Czuję ze wszyscy będą hałasować jak się Mały urodzi
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:34   #4237
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Halwaya w naszej czesci Angli u rodaczek kroluje Olivia i Lena a May zadnej nie znam (). Fakt spotkalam jedna Polke z Maja ale przez "j" oni raczej nie zmieniaja tu pisowni.
A wsrod chlopcow oczywiscie Olivier, Alan.
Co do imion typu Brajan (i to przez "j"), Rayan, Lily, Chloe, Ruby to juz padam jak tak mozna.
Fkt nasza Maya bedzie pisana przez "y" tylko dlatego zeby oszczedzic jej przewstretnego przekrecania jej imienia bo oni kompletnie inaczej czytaja tu "j" matoly

Co do torby to ja tez mam jedna duuuuuuza i reklamowke dodatkowa z woda i gazetami. Tylko ja po 6 godzinach bede wychodizc do domu
No znajoma w przedszkolu ma trzy Maye - córka znajomych też Maya - więc jest coś na rzeczy.

Ja też planowałam wyjść najszybciej jak się da.. ale jak będzie to pod wieczór to może jeszcze nockę zostanę w szpitalu.. niech mnie nauczą obsługi niemowlaka - bo ja pierworódka to może będę pewniej się czuła jak mi ktoś pokaże co i jak.. koleżanka rodziła w Holandii - ją po 3 godzinach wypuścili.

Cytat:
no wezmę jakąs wyborcza w przerwach miedzy skurczami poczytam se o obradach sejmu albo wezme super express i poczytam o czyms w stylu ze porwali go kosmici albo coś ..pelen relaks

wogole kupilam sobie wczoraj tą ksiązke Język nimowląt, bardzo fajna zaczelam czytać polecam, w empiku za 30 zł
Ja musiałam piratować - ściągnęłam sobie tę książkę z chomika
A co do gazet to też spakowałam - lepiej mieć niż nie a nuż będę chciała czymś głowe zająć

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:36   #4238
agrafka85
Rozeznanie

a mi się dziś tak dobrze spało z soboty na niedzielę też, już dawno tak się nie wyspałam, nawet mimo wstawania na siku 3-4 razy. I tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie cisza przed burzą
Stary 2012-10-29, 10:36   #4239
lena3012
Przyczajenie

"Ja też zaczerpne troche przyjemności. Widzę, że Ty tez z Kielc Do którego lekarza chodzisz? Gdzie bedziesz rodzic?[/QUOTE]

Mój lekarz pracuje jeszcze na Kościuszki ale 1 listopada przechodzi na Czarnów i tam podobno przejmuje ordynaturę. a ponieważ termin mam na grudzień to rodzę na Czarnowie. Powiem szczerze, że niestety nie znam nikogo kto by tam rodził. Znajome wybierały albo Prostą albo Kościuszki. Ale wydaje mi się że na obecną chwilę szpital na Czarnowie to teraz najlepszy wybór. Oddział położniczy jest świeżo po remoncie, każdy pokój ma łazienkę, nowe mebelki.... A gdzie ty zamierzasz rodzić?
lena3012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:38   #4240
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się dziś tak dobrze spało z soboty na niedzielę też, już dawno tak się nie wyspałam, nawet mimo wstawania na siku 3-4 razy. I tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie cisza przed burzą
Może organizm przygotowuje się już na baaaaaaaaaardzo duży wysiłek

Stary 2012-10-29, 10:39   #4241
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Moje imię z moim panieńskim nazwiskiem było wręcz niespotykane dopóki nie okazało się że istnieje w Polsce jeszcze jedna dziewczyna o tym samym imieniu i nazwisku co ja. Do tego mieszka/mieszkała w Warszawie. Była/jest 2 lata młodsza - studiowała tak jak ja na UW. Pamiętam jak musiałam odkręcać przez nią swoje sprawy - np. miałam w systemie wpisane niezaliczone przedmioty z I roku fizyki (nienawidzę fizyki całym sercem - nawet nie próbowałabym studiować) bo system był głupi i to mi przypisał a nie jej (a przecież różne pesele, różni rodzice itd). Potem musiałam to odkręcać, najpierw na jednym wydziale, potem na drugim. Ale wtedy na nią psioczyłam. A szczytem zbieżności był już fakt jak okazało się że wzięła tak jak ja kredyt studencki i to słuchajcie w tym samym oddziale banku co ja (na tyyyyle oddziałów i banków w Warszawie). I kiedyś Pani do mnie dzwoni w kwestii chyba nie zapłaconej raty czy coś? Oczywiście szybko się wyjaśniło że to nie o mnie chodzi (nikt nie podejrzewał takiego zbiegu okoliczności).
To ja Ci powiem.. pracowałam kiedyś w pewnej inspekcji i pewnego dnia dzwoni pani w sprawie kontroli, która miała dokładnie tak samo na imię i nazwisko jak nasza pani inspektor (a pani inspektor miała na imię Roma!) w pierwszej chwili zgłupiałam i myślałam, że pani inspektor sobie żarty robi.. byłam wtedy mało profesjonalna no ale jak się wyjaśniło to przeprosiłam panią petentkę i wytłumaczyłam w czym rzecz

Stary 2012-10-29, 10:40   #4242
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja nie wykupuję położnej. Wybrałam opcję hardcorową.
Yeeeee!!! I o to chodzi! będzie krew sikać Lubię tak na ostro

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Tysiąc dwieście złotych to ja mogę zapłacić położnej, ale jak urodzi za mnie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

aaaa jak Wam sie podoba imie Judyta?
Mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Zapuszczam dzisiaj pranie ciuszkowe no i start 35 tydzien

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A jakie to sa dobre do karmienia?
Serio chce wiedziec..
Chodzi głównie o brodawki, lepsze są większe i wystające (nie płaskie czy wklęsłe)

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Oj to kciukasy trzymam, ale uda sie na stówęJa jestem wrednego zdania ze jak mama chce karmić cycem to będzie karmić. A te wszystkie teksty miałam słaby pokarm etc to wymówki mamusiek w 99%.
Oczywiście inna sprawa ze wcześniakami
Jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mamusie lipcowo - sierpniowe sie pojawily . Czas sie rozpakowywac dziewczyny !!!
No właśnie zauważyłam, i tak sobie pomyślałam że jak nie weźmiecie się w końcu do roboty to zastaną nas tutaj mamucie XI-XII 2013!!!!

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej. Witam się w 37 tygodniu
Dziś mam wizytę u gina, za wszystkie wizytujące dziś trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
U Aerien wstępnie cc na jutro

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
witam się w 39tyg
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:41   #4243
karolla12
Rozeznanie

Cytat:

....................

Ostatnie chwile z brzuszkiem

Witam mamusie

Widzę,że dalej posucha...dobrze,że jutro jakieś cięcia,może w końcu się sezon rozpocznie

U nas śnieżek prószy,jest tak świątecznie Wczoraj byłam na zakupach z mężem w galerii,a potem w tesco.Co się działo, to szok!!! Dzikie tłumy jak przed gwiazdką,w każdymm sklepie gigantyczne kolejki,chciałam kupić buty,ale oczywiści nie było mojego rozmiaru

Te ostatnie tygodnie,dnie przed porodem to istna psychiczna tortura...tyle miesięcy spokojnie wytrzymałam,a teraz ostatnie dwa tygodnie,a ja nie wiem jak to przetrwać,o niczym innym nie potrafię myśleć...mam nadzieję,że szybko zlec

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:41   #4244
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

Karolka- pytałas o wielkośc torby Moja jest dośc spora, ale to właśnie te ręczniki i podkłady ją tak wypchały

Halwaya- w którymś z postów pisałaś abym pokazała łóżeczko ! Zrobię Wam fotkę w tygodniu jak założę ochraniacz, bo jeszcze jest do wyprania.

....................

: love:

kamilka ciuszki sa juz zapakowane od tygodnia w paczke i do jutra na pewno beda wyslane, nie wysylałam przez chorobe
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:41   #4245
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

ja nie wycinałam z żadnego, nie mam takich sztywnych. Jak zobaczę, że małemu przeszkadzają, to wtedy się tym zajmę
Mi chodziło o metki z cena sklepowe , tych w środku nie ruszam, przynajmniej na razie dopóki nie uslysze narzekania

Kaaamila jaki mały zgrabny brzusio

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-10-29 o 10:43
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:43   #4246
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
: love:

kamilka ciuszki sa juz zapakowane od tygodnia w paczke i do jutra na pewno beda wyslane, nie wysylałam przez chorobe
Dzieki Kochana Jak tylko będziesz sie dobrze czuła i będziesz na siłach to wysyłaj! Bez spinki

Stary 2012-10-29, 10:44   #4247
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do mojego imienia to wiele razy jak np ktos mnie nie znał, tylko z maila np w pracy i nagle mnie spotykał to było zaskoczenie ze ja jestem młoda, imie aniela niektórym chyba sie kojarzy ze starą babcią, taką zakonnica jakąś..
Stary 2012-10-29, 10:44   #4248
agrafka85
Rozeznanie

znikam na godzinę, bo muszę uprać ręcznie kocyk dla małego który dostaliśmy od znajomej, bo on jest biały a wszystkie białe rzeczy już poprałam i muszę obejrzeć najnowszy odcinek "Walking dead"
Stary 2012-10-29, 10:44   #4249
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Kochana Jak tylko będziesz sie dobrze czuła i będziesz na siłach to wysyłaj! Bez spinki
wiem ale juz mi8 aż glupio
Stary 2012-10-29, 10:44   #4250
aniamotylek
Rozeznanie

Witam sie poniedzialkowo.

U mnie weekend nieprzespany, i na dodatek moja mala sie przekrecila, teraz jest w pozycji poprzecznej!!!! Jest tak to niewygodna pozycja ze nie moge normalnie funkcjonowac, zwlaszcza lezec, bo jak sie siedzi to jest ok. Mam nadzieje ze ta moja kochana wiercipieta zdazy sie przekrecic. W sumie to nie wiem jak ona to zrobila brzuszek mam maly, przeciez ona tez juz swoje musi wazyc, a jeszcze takie wygibasy robi. Mi zostalo jeszcze 1.5 tyg do konca pracy. Moj organizm zaczal gromadzic strasznie wode, w ciagu 3 tygodni przytylam 3 kg, ale wg waszych wskazuwek zaczelam pic herbate z pokrzywy i widze juz pierwsze rezultaty, w ciagu 3 dni na wadze 1.2 kg mniej, Bardzo dziekuje za wskazowki. Juz nie moge doczekac sie nastepnych dzieciaczkow, sciskam was wszystkie
Stary 2012-10-29, 10:45   #4251
DeKajka
Zakorzenienie

Kamilka - sliczny masz brzuszek .. bardzo zgrabny ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:45   #4252
agasobo
Zadomowienie

cześć dziewczynki ,
chociaż w sumie ja już w dniu dzisiejszym 00:09 byłam na posterunku, to nie powinnam się witać teraz :p

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
aaaa jak Wam sie podoba imie Judyta?
Judka

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Czytam sobie co jeszcze wczoraj sie wydarzyło a Wam w głowie bobry 14 dni nieeeee dla mnie jakaś masakra, nikt mnie nie zmusi.
Co do cen położnych, no cennik wawy mocno zawyżony, moja koleżanka która rodzi w Zofii potwierdzam 1600 zł, ja będę Mswia i 800 i to chyba najniższa cena jaka słyszałam u nas, ale nie polozna ma wszystkie zeby mój brat sie mnie o to pytał czy ona jakaś bezzebna i garbata ze tyle

Zapuszczam dzisiaj pranie ciuszkowe no i start 35 tydzien
za nowy tydzień

kurcze, te położne to sobie nieźle dorabiają w tej Wawie....

Cytat:
Morning..
Chyba odpukac lepiej sie czuje.. w nocy znow glupie sny.. snilo mi sie, ze samolotem wracalam z Polski z urlopu a ten sie w Lodzi zatrzymal, bo jakis problem techniczny i ja dostalam skurczy no to ja w ryk, bo nie chcialam w Lodzi rodzic (bardzo, ale to barzo zle mi sie to miasto kojarzy.. przepraszam wszystkie lodzianki). Na szczescie udalo sie odleciec stamtad i tak sie dziwie, ze mnie w tym snie rodzaca do samolotu wzieli
no Kochana, ja też się dziwię, że Cię rodzącą wzięli, trzeba było wysiadać i do mnie dzwonić

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:47   #4253
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
znikam na godzinę, bo muszę uprać ręcznie kocyk dla małego który dostaliśmy od znajomej, bo on jest biały a wszystkie białe rzeczy już poprałam i muszę obejrzeć najnowszy odcinek "Walking dead"
wogole mi sie dzis snilo, ze juz urodzilam i małego ubieralam, był taki chudziutki, fajniutki achhh

i ze aniamotylek urodzila a dojotka urodzila dziewczynke
Stary 2012-10-29, 10:48   #4254
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ale juz mi8 aż glupio
Anielko..Proszę Cię..Dobra duszyczka jesteś, że chcesz mi przesłac te ciuszki ! Ja jestem Ci bardzo wdzięczna i nie ważne czy to zrobisz dzisiaj, jutro czy pojutrze ! Liczą się chęci

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość

U mnie weekend nieprzespany, i na dodatek moja mala sie przekrecila, teraz jest w pozycji poprzecznej!!!! Jest tak to niewygodna pozycja ze nie moge normalnie funkcjonowac, zwlaszcza lezec, bo jak sie siedzi to jest ok. Mam nadzieje ze ta moja kochana wiercipieta zdazy sie przekrecic. W sumie to nie wiem jak ona to zrobila brzuszek mam maly, przeciez ona tez juz swoje musi wazyc, a jeszcze takie wygibasy robi. Mi zostalo jeszcze 1.5 tyg do konca pracy. Moj organizm zaczal gromadzic strasznie wode, w ciagu 3 tygodni przytylam 3 kg, ale wg waszych wskazuwek zaczelam pic herbate z pokrzywy i widze juz pierwsze rezultaty, w ciagu 3 dni na wadze 1.2 kg mniej, Bardzo dziekuje za wskazowki. Juz nie moge doczekac sie nastepnych dzieciaczkow, sciskam was wszystkie
A to mała akrobatka !!! Szok, że jeszcze była w stanie się przekręcic

Dobrze, ż pokrzywka pomaga

Stary 2012-10-29, 10:48   #4255
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość

własnie o tobie napisalam, ze mi sie snilas a tu widze Cię wywołałam
Stary 2012-10-29, 10:48   #4256
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Ja widziałam kilka pierwszych i jakoś mnie nie wciagnelo, za to dzisiaj obejrze dextera

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:50   #4257
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
wogole mi sie dzis snilo, ze juz urodzilam i małego ubieralam, był taki chudziutki, fajniutki achhh

i ze aniamotylek urodzila a dojotka urodzila dziewczynke
Mnie moje dziecko zawsze sie sni pucate wrecz tłuste .. ciekawe czy sie sprawdzi . Oby tylko nie dobil do 4 kg ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:52   #4258
kaaamila1
Zakorzenienie

Mi śniło się, że Aerien napisała post, że już ma Izę przy sobie i urodziła ją siłami natury

Zaraz uciekam, bo mąż już wraca do domku

P.S. Dzięki za pochwały dla brzuszka

Stary 2012-10-29, 10:52   #4259
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
no Kochana, ja też się dziwię, że Cię rodzącą wzięli, trzeba było wysiadać i do mnie dzwonić
Aga, z Łodzi jesteś? hehehe.. wybacz

Stary 2012-10-29, 10:52   #4260
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ja chciałam opłacić, ale u nas w szpitalu połozne i lekarze maja zakaz przychodzenia na odział jeśli są po dyżurze. Może to i dobrze bo wszystkie będziemy traktowane na równi. Jedna koleżanka jak rodziła (w innym szpitalu) to położna ją zostawiła i poszła do "swojej" rodzącej...
U nas położne mają narzucony jakiś limit ze szpitala, w ramach którego mogą przyjmować indywidualne pacjentki. Umowę podpisuje się nie tyle z położną a z szpitalem, a teraz jakąś fundacją, bo coś się pozmieniało. Więc z tego 1600 do położnej trafia jakiś ułamek kasy. Ale przynajmniej w umowie mam zagwarantowane, że jak ona akurat nie może to jest kilka innych, które mają obowiązek ją zastąpić.

Cytat:
Tutaj w Anglii zauważyłam 4 takie imiona, które się powtarzają namiętnie wśród dzieci naszych rodaków: Jakub, Maya, Olivia i Victoria
Moja koleżanka z małżonkiem, obydwoje Polacy mieszkający w Warszawie, bez żadnych 'naleciałości' rodzinnych z zagramanicy, wszystko Polsza od dziada pradziada, dali synkowi na imię Olivier. Przez V od kors. Do kompletnie polskiego nazwiska. Takich cyrków zupełnie nie ogarniam, dla mnie to jest po prostu pretensjonalne i już. Czasem żartuję z tżta, że nasza córa będzie Eva, a co

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczyny piszecie o wycinaniu metek... czy to konieczne? Ja wyciełam tylko te sztywne, które mogą uwierać maluszka. Jakbym miała wyciąć z każdego ubranka to chyba bym się załamała...
Ja mam większość ubranek z lumpków i w większości metki są nie wycięte. Więc wychodzę z założenia, że jak jakiegoś innego dziecka nie drapało, to może i mojego nie będzie drapać. Póki co nie wycinam.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
to do tego sąsiedzi szykują gruntowny remont - jakaś ekipa od rana się kręci i cement nosi czy gips.... i mówią o remoncie
Czuję ze wszyscy będą hałasować jak się Mały urodzi
Współczuję My ogarnęliśmy generalny remont mieszkania 95 m. w 2 miesiące. A naprawdę była rozpierdziucha wszystkiego i stawianie wszystkiego od nowa. Czerwiec/lipiec i po sprawie. Za to dokładnie pod nami w identycznym rozmiarowo mieszkaniu remont trwa od lipca. I końca chyba nie widać

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości