|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
hej... chcialam jechać na cytologie i badania... no to,,pojechałam"... chyba się rozpieprzyła skrzynia biegów... A ja sie popłakałam, bo kuźwa mamy już dość wydatków;(
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
b_p, santi współczuje wam najserdeczniej i ściskam najmocniej. ja się co dzień modlę, żeby tym razem z Maleństwem wszystko było OK
i dzień dobry po weekendzie Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-10-29 o 08:58 |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Niby po weekendzie...a na forum jakby dalej weekend...
za wizyty (weekendowei za dzisiejsze...
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
i niech tak zostanie! potem nie jestem w stanie was nadrobić, bo z pracy wracam wieczorem
![]() a tak w ogóle to wydaje mi się, że dziewczyny nie-weekendowe nadrabiają jeszcze weekend i pisanie zacznie się zaraz jak skończą
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
Nam przeleciał bardzo szybko, ale też miło ![]() Mój mąż w sobotę pojechał po ciasto i %%%, a potem spotkaliśmy się w 6 (my, jedni i drudzy rodzice) i w końcu dowiedzieli się o wnuku/wnuczce Wszyscy ucieszyli się na swój sposób (najbardziej to chyba było widać po teściowej ) i zaczęło się oblewanie . W międzyczasie telefonicznie dowiedzieli się przyszli pradziadkowie, czyli moi kochani dziadkowie i babcia od str taty (+ pewnie już wie siostra ojca i jej rodzina, bo mieszkają razem. Babcia chyba była w szoku, bo pierwsze co się zapytała to, że nie było po mnie widać i co się urodziło A wczoraj najpierw pojechaliśmy do dziadka męża - też się ucieszył i powiedział, że w końcu doczeka się prawnuka/-czki i spotkaliśmy się z siostrą męża i T.Nie wie jeszcze mój brat, ale czekamy aż w końcu wróci do domu ![]() Szczerze powiedziawszy to myślałam, że będzie gorzej, ale miło nas wszyscy zaskoczyli No to się rozpisałam, wybaczcie
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-29 o 09:18 |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Też witam wszystkich z rana
Kojarzy mnie ktoś w ogóle? Podczytuję Was cały czas, ale lęk nie pozwala mi się udzielać, tym bardziej że jutro mam wizytę i już schizuję ![]() Sharp, gratulę IDEALNEJ wizyty!
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jako, że nie posiadam zbyt dużej liczby ciążowych objawów (jedyne co to piersi mam bardziej wrażliwe, lekko pobolewają [ale naprawdę lekko]) A wczoraj kompletnie nic... Dziś mi trochę lepiej bo przynajmniej je znów czuję więc teraz już nie schizuję tylko się martwię ![]() Do wizyty jeszcze tydzień i jeden dzień... Ta ciąża to najbardziej obciążająca jest dla psychiki
|
||
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to IDEALNIE za wizytę z II trymestr Cytat:
![]() Może ja też powinnam porzucić słodycze ![]() Cytat:
może nie jest aż tak źle.. Ajj jak pech to pech ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki kochane
![]() Jakiz piękny dzien nastal Znowu poniedzialek... I jak pomysle, co ja znowu bede robic caly tydzien w domu, to az mnie złość bierze Bo ilez mozna ksiazki czytac czy tv ogladac? Tudzież internet ![]() Ale mniejsza o wiekszosc, najważniejsze ze dobrze sie czuje ![]() Cytat:
![]() Przesylam fluidki pozytywnego myslenia. Pamietaj, jak sie stresujesz, to malenstwo tez sie denerwuje. Cytat:
Ja mam tak samo ostatnio, prawie zadnych.. Tylko troche te piersi i czasami mdlosci.. Poza tym wszechogarniający glod, ssanie w brzuchu hahah ![]() Wiekszosc moich kolezanek z rl nie ma zadnych objawow, podobnie jak my. Moja mama np tez wcale nie miala objawow. Jedynym byl brak miesiaczki. Nie ma wiec co schizowac. Bo to ze wiekszosc dziewczyn na forum wymiotuje non stop, nie znaczy ze wszystkie muszą. Ja jestem przeszczesliwa, ze ktos na gorze oszczedza mi tej wątpliwej przyjemnosci
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za Twoją jutrzejszą wizytę też trzymam na pewno wszystko będzie dobrze. Do mojej najważniejszej na razie wizyty (badania genetyczne) jeszcze 2 tygodnie i 2 dni ![]() Jenny super, że rodzice zaskoczyli Was tak pozytywnie |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę uspokajające jest to co piszesz Nie przejmowałam się tak tym bardzo do ostatnich wiadomości na wątku... Stwierdziłam, że do póki nie ma krwawienia musi być dobrze... a tu się okazało, ze nie zawsze... Ale staram się być dobrej myśli i dlatego spokojnie poczekam jeszcze ten tydzień do wizyty Uspokaja mnie, że i ciąże mamy wiekowo podobną bo ja mam wg om 7t 2d Wierzę, że jest dobrze |
|
|
|
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane po weekendzie
![]() Nie nadrobilam nic,bo dziś Tz w domu i nie mam dostępu do kompa:/ Kochane trzymajcie dziś bardzo,bardzo mocno kciuki,mamy dziś wielki dzień,bo zaczynamy 12tydzień,i o 12mamy pierwsze usg,na dodatek prenatalne,mam mega stresa i wielką nadzieję że zobacze cudowne rączki i i nóżki,i pięknie bijace duże serduszko! Do uslyszonka później
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do objawów.. tak się przechwalałam, że prawie nie mam mdłości i.... od soboty czuję się fatalnie...
Pocieszam się jeszcze, że może to przez imprezy rodzinne.. Troszkę się tam objadałam i może moj żołądek, jelita nie wytrzymały tempa ziś wstałam rano żeby zrobić Tż śniadanko i musiałam wrócić do łóżka tak się źle czułam. Dobrze, że mam dziś wolne od pracy ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami jej tego zazdroszcze.Zreszta moj lekarz powiedzial, ze baby ktore za duzo siedza w necie, i za duzo czytaja roznych historii to sie same nakrecaja i potem tylko maja niepotrzebnego stresa. Czasami mysle ze gosc ma racje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dziewuszki, ide sie polozyc spac, bo cos dzis śnięta jestem jakas.. Milego dnia |
|||
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już dziś dowiem się czy wszystko jest dobrze,a też po ostatnich wiadomościach mam mega stresa
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty czekam na relacje.
Mnie męczą mdlości... wczoraj nawet do kosciola nie poszlam bo jeszcze biegunki dostałąm(mleko i ogórki kiszone). dzis ledwo dobiegłam do wc.
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się teraz staram jak najmniej czytać po necie, dość się naczytałam na samym początku ![]() Dzień dobry Kolejny bury dzień
|
|
|
|
|
#3682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na szczęście wszystko ok. trzeba uważać z tymi łobuzami ![]() Cytat:
Cytat:
u nas też wszyscy się ucieszyli(znaczy moi wszyscy, tż nie ma nikogo prócz mamy ) a babcie będą młodymi prababciami i już się doczekać nie mogą ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
i gratuluję 12 tygodnia!Dawaj znaki(i foty) po wizycie, wszystkie są takie urocze ![]() Ja zaczynam dziś 13sty tydzień Jak to tż podsumował "gratulacje dla mamy która przebiegła z bejbikiem 1/3drogi " Ciekawe o jakie bieganie chodzi chyba o to na początku: trasa pokój-wc ![]() jak ten czas leci.. w ogóle mimo mrozu, szronu, ogólnie złego samopoczucia mam mega humor Miłego dnia!!!! AA! w biedronie o 8rano kupiłam moje ukochane herbaty kwitnące przy parzeniu i dzbanuszek też dokupiłam, teraz czekam na filiżanko-dzbanki .Pyszności
|
|||||
|
|
|
#3683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna możesz krwawić po cytologii. Mnie wczoraj też wymęczył, bolało przy badaniu i po. A co krwawisz? nie strasz! A to na pewno skrzynia biegów? bo osttanio też tak myśleliśmy, została naprawiona a się okazało że to nie to. No samochód to jest cholerna skarbonka. adunia pewnie że Cię kojarzymy. Za wizytę trzymamy nasze magiczne kciuki ![]() Cytat:
Rodzina mojego TŻta to ciągle gada że ja to nie przytyłam i gdzie w ogóle mam ten brzuch Margosia ja tam mam że 4 dni ŻADNYCH objawów po czym kilka dni mnie to boli to coś tam itd. Inna trzymam mocno kciuki!!! Cytat:
Teraz sobie zdałam sprawę że dalej nie słyszałam bicia serduszka malucha. I w ogóle zapomniałam zapytać czy już widać płeć po prostu jak usłyszałam kolejne IDEALNIE że dzidzia jest ok serduszko bije to kamień spadł mi z serca i chyba się trochę wyłączyłam.Ogólnie lekarz bardzo dużo mi tłumaczył, dlaczego mnie boli jak na okres, dlaczego w inny sposób itd ale mimo że jak on mówił wszystko rozumiałam to nie jestem w stanie tego powtórzyć. Rozwiał moje wszelkie wątpliwości i jestem spokojna. Wczoraj nie mogłam spać. Tak sobie leżałam i myślałam. Najchętniej to z tego szczęścia chciałabym ucałować i uściskać moją kruszynkę ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- gratulacje A ja postanowiłam pić codziennie: 1 szkl. soku marchewkowego 1 szkl. naparu z nagietka 2 szkl. wody z cytryną 2 szkl. soku pomidorowego 1 szkl. herbatki z miodem i cytryną (zawsze pijemy z TŻtem na wieczór) tylko jeszcze nie wiem gdzie ja to pomieszczę ![]() no i jeść codziennie na kolacje lub śniadanie nabiał i 2 razy dziennie jakieś owoce. W ogóle przeczytałam gdzieś wczoraj że jak kobieta się źle czuje w ciąży to powinna pić 10 litrów płynów dziennie!!! I widziałam już oczami wyobraźni jak siedzę cały dzień na wc- piję i od razy sikam |
|||
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jak mieli zareagować? ![]() za 13 tydzień A co to za herbaty kwitnące?? Cytat:
![]() Musisz pamiętać aby na kolejnej wizycie poprosić o włączenie dźwięku Nam gin od razu włączył ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Ja bym to bez problemu wypiła 10litrów? Nie ma szans
|
|||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam jeszcze na cyto. Dziś chciałam jechać, to sie samochód spierniczył. Ale boje się, że zaczne krwawić czy co...
to ten samochód
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Mi cyto robi lekarz w ramach wizyty. |
||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest do kitu... boli mnie brzuch a był spokój, zwymiotowalam, czuje gardło...
|
#3688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!Ja też czekam na te filiżanko-dzbanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym wypróżnianiem, to u mnie też teraz trochę gorzej. Próbuję to poprawić jabłkami, owsianką na śniadanie itp. |
|||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
justi to takie kulki herbatki ,ktore po wrzuceniu do dzbanuszka i zalaniu kwitną(rozkładają się). Można je z 2-3 razy parzyć
![]() tak to wygląda: http://www.vexatus.net/wp-content/up...styczna-01.jpg Ostatnio zakochałam się w zielonej z jaśminem i miodem |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam dziś od Tż śliczne 3 gerbery. Jeden to ja, drugi On, a trzeci nasza Kruszynka
i tak teraz sobie myślę, że przydałby się inny wazonik, taki wysoki i wąski. Zaraz chyba wyskoczę z piżamki i pójdę na miasto poszukać. Czuję się beznadziejnie, ale może jak się ruszę z łóżka to mi się poprawi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

za wizyty (weekendowe
za dzisiejsze...

może nie jest aż tak źle.. Ajj jak pech to pech 

I jak pomysle, co ja znowu bede robic caly tydzien w domu, to az mnie złość bierze 

, więc idę się jeszcze położyć i do usłyszenia później
chyba o to na początku: trasa pokój-wc
a coś tak bardziej konkretnie mówił?