Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 17:07   #3481
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Do mnie przyszło zamówienie z Avonu: krem do stóp Porzeczka vel. Jagody i Wanilia I to już prawdopodobnie ostatnie zamówienie, przynajmniej tymczasowo, bo mama teraz jeździ autobusem i nie chce się jej jeździć do koleżanki po zamówienia i wozić ze sobą Z YR chciałabym jutro zamówić z oferty za zaproszenie przyjaciółki (czyli TŻ-a albo brata ) Vanille Noire, ale nie wiem, czy przejdzie, bo nie mam jej w Cenniku Urody Do tego wezmę tylko coś za +/- 20 zł (i dopłacę 10 zł za przesyłkę, ale darmowa jest od 70 zł, a ja w zasadzie nic nie potrzebuję). A Ty co chcesz zamówić?
A to jest oferta z klubu orchidei? Czy któraś z ofert z zegarkiem? Czy jeszcze jakaś inna?

Mnie kusi oferta świąteczna z kubeczkami, mama by wzięła sobie 2 kremy dla siebie i dostała serum omega, a ja chyba osobne zamówienie zrobiłabym to z Claudii dla nowych klientów żeby mieć Evidence i błyszczyk
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 17:33   #3482
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
A to jest oferta z klubu orchidei? Czy któraś z ofert z zegarkiem? Czy jeszcze jakaś inna?

Mnie kusi oferta świąteczna z kubeczkami, mama by wzięła sobie 2 kremy dla siebie i dostała serum omega, a ja chyba osobne zamówienie zrobiłabym to z Claudii dla nowych klientów żeby mieć Evidence i błyszczyk
Zaproszenie przyjaciółki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4885
Też się zastanawiałam nad tą ofertą z błyszczykiem i Evidence Ale na razie odpuszczam. Z Evidence oferty dla nowych klientów są cały czas, więc na wiosnę złożę zamówienie.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 17:47   #3483
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Zaproszenie przyjaciółki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4885
Też się zastanawiałam nad tą ofertą z błyszczykiem i Evidence Ale na razie odpuszczam. Z Evidence oferty dla nowych klientów są cały czas, więc na wiosnę złożę zamówienie.

Ok, dziękuje Też ją chyba gdzieś mam
Ja ostatnio nie widziałam od dłuższego czasu ofert z Evidence, jedynie Naturelle i So Elixir.
Hm, muszę się zastanowić co z tym YR

A i brawo za bilans!
Stary 2012-10-28, 22:03   #3484
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w szoku. Podliczyłam moje wydatki, które skrupulatnie wpisywałam w excelowski plik i na dzień dzisiejszy wyszło mi że na ciuchy w tym miesiącu poszło prawie 460 zł Kurcze kiedy ja tyle nakupiłam? Ale prawda jest taka, że zrobiłam kilka razy zakupy ciuchowe na allegro i raz byłam w Top Secret. Ale sumy mi się nazbierały, o jaaa!!

Na kosmetyki 290, 67, na książki i gazety prawie 140 zł (ale kupowałam też 2 ksiażki obcojęzyczne a one nie kosztują mało).

Podoba mi się ten sposób kontrolowania wydatków, bo to uświadamia ile i na co wydaję. Normalnie tego się nie widzi. W listopadzie też przedłużam spisywanie wydatków!
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 22:39   #3485
Aniusia1408
Zadomowienie

weekendowe zużycia: maseczka Bielendy i woda toaletowa Avon

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 22:51   #3486
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
weekendowe zużycia: maseczka Bielendy i woda toaletowa Avon
Link w podpisie masz zły

U mnie masa końcówek, ale pewnie nic więcej nie zdążę zużyć w październiku. Na razie tylko do zużyć dopisuję maseczkę saszetkową FlosLek
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 22:58   #3487
KonikGarbusek
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37307245]Link w podpisie masz zły

U mnie masa końcówek, ale pewnie nic więcej nie zdążę zużyć w październiku. Na razie tylko do zużyć dopisuję maseczkę saszetkową FlosLek [/QUOTE]

Trzymaj już na listopad, zeby zacząc nowy miesiąc pełną parą!
Stary 2012-10-28, 23:02   #3488
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w szoku. Podliczyłam moje wydatki, które skrupulatnie wpisywałam w excelowski plik i na dzień dzisiejszy wyszło mi że na ciuchy w tym miesiącu poszło prawie 460 zł Kurcze kiedy ja tyle nakupiłam? Ale prawda jest taka, że zrobiłam kilka razy zakupy ciuchowe na allegro i raz byłam w Top Secret. Ale sumy mi się nazbierały, o jaaa!!

Na kosmetyki 290, 67, na książki i gazety prawie 140 zł (ale kupowałam też 2 ksiażki obcojęzyczne a one nie kosztują mało).

Podoba mi się ten sposób kontrolowania wydatków, bo to uświadamia ile i na co wydaję. Normalnie tego się nie widzi. W listopadzie też przedłużam spisywanie wydatków!

Matko, to bardzo dużo
Widzę, że siedzenie w domu Ci nie służy
Stary 2012-10-28, 23:24   #3489
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, to bardzo dużo
Widzę, że siedzenie w domu Ci nie służy
Tak, myślę dokładnie tak samo. Zakupy ciuchowe w sumie po części potrzebne, bo kupiłam marynarkę, sukienkę i spodnie, 3 sweterki rozpinane, spódnicę, 2 bluzki i torbę. Tylko że nie zdawałam sobie sprawy, że te zakupy po zsumowaniu dadzą taką kwotę. Czy któraś z was podlicza wydatki tak jak ja?
Stary 2012-10-29, 07:27   #3490
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

No niestety tak to wygląda jak się zaczyna spisywać. Aż z ciekawości weszłam na swój "budżet" Na ciuchy wydałam: 168 zł (2 pary butów+ rajstopy), na kosmetyki 243 zł A ten miesiąc nie wydawał mi się aż taki zły. Na książki wydałam 153. ech
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 08:58   #3491
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Tak, myślę dokładnie tak samo. Zakupy ciuchowe w sumie po części potrzebne, bo kupiłam marynarkę, sukienkę i spodnie, 3 sweterki rozpinane, spódnicę, 2 bluzki i torbę. Tylko że nie zdawałam sobie sprawy, że te zakupy po zsumowaniu dadzą taką kwotę. Czy któraś z was podlicza wydatki tak jak ja?
Koniku ja kiedyś robiłam takie zapiski i czasami też doznawałam szoku teraz już robię zakupy rozsądniej, w ogóle mniej wydaję bo zmieniły mi się trochę priorytety, tłumaczę sobie ze zawsze znajdzie się coś ważniejszego do kupienia
P.S. moja Księżniczka się do Was uśmiecha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020184 (1425 x 1069).jpg (117,9 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-10-29, 09:04   #3492
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

A propos: Czy któraś z Was wie, co się dzieje z naszą Księżniczką .

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:08   #3493
Hosenka*
Zakorzenienie

Nynka: sliczna

Ja też mało kosmetyków kupuje - jednak dziecko to najlepszy odwyk od zakupów kosmetycznych
Ubrań w ogóle nie kupuję, jak już to w lumpkach jakiś sweterek dłuższy i w większym rozmiarze, żeby się brzuchol zmieścił.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-29 o 09:12
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:43   #3494
aaaania1989
Zakorzenienie

Hej ! widze szalejecie z YR cały czas,co zajrzę na wątek to przewija się ten temat ;-) jakbyście widziały jakas ofertę z so elixir w jakiejs gazecie,dajcie znac .ja ostatnio uzbierałam pieczatki 1 poziom co daje 15 zł i nie wiem czy coś się opłaca wziać czy lepiej zbierać 2 poziom?
a propo so elixir to ta fioletowa wersja jest dla mnie identyczna....

nynka-śliczną masz córeczkę!

Edytowane przez aaaania1989
Czas edycji: 2012-10-29 o 09:44
aaaania1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:45   #3495
Aniusia1408
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37307245]Link w podpisie masz zły

U mnie masa końcówek, ale pewnie nic więcej nie zdążę zużyć w październiku. Na razie tylko do zużyć dopisuję maseczkę saszetkową FlosLek [/QUOTE]

dzięki za informację

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:09   #3496
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość

też o niej ostatnio myślałam...
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nynka: sliczna

Ja też mało kosmetyków kupuje - jednak dziecko to najlepszy odwyk od zakupów kosmetycznych
Ubrań w ogóle nie kupuję, jak już to w lumpkach jakiś sweterek dłuższy i w większym rozmiarze, żeby się brzuchol zmieścił.
nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Twojego przystojniaka, ciekawe do kogo będzie podobny
zobaczysz co będzie jak się urodzi i będą pampersy chusteczki i inne pierdoły, wtedy to dopiero będzie odwyk
nie dziwię się że kupujesz ubrania w lumpkach, ja ciążowych prawie nie kupowałam bo po co
Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość

nynka-śliczną masz córeczkę!
dziękuję sama nie mogę się na nią napatrzeć
Stary 2012-10-29, 11:18   #3497
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

też o niej ostatnio myślałam...

nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Twojego przystojniaka, ciekawe do kogo będzie podobny
zobaczysz co będzie jak się urodzi i będą pampersy chusteczki i inne pierdoły, wtedy to dopiero będzie odwyk
nie dziwię się że kupujesz ubrania w lumpkach, ja ciążowych prawie nie kupowałam bo po co

dziękuję sama nie mogę się na nią napatrzeć
Kupiłam na okres jesienno-zimowy, ale gdybym nie pracowała, w domu siedziała, to by się obyło bez zakupów, jedynie spodnie z panelem i tyle, a tak to musiałam kupić parę rzeczy.

My sukcesywnie kupujemy rzeczy dla dziecka - w grudniu/styczniu będę miała spokój.
Ostatnio kupiłam proszek Dzidziuś bo jest w promocji w Realu, kocyk i okrycie kąpielowe w Biedronce, kosmetyki mam, chusteczek 3 paczki. Jak bedzie gdzieś fajna oferta na pampersy to tez już kupię 1-2 paczki.
Drobnicę typu butelki, smoczki, szczoteczkę, obcinaczki, aspirator do nosa, podkład do materacyka i do przewijania tez mam.

Teraz jestem na kupnie wanienki - zdecydujemy się na taki zestaw: http://allegro.pl/zestaw-prima-baby-...html?source=oo .

Do kupienia mam jeszcze laktator (ale to juz raczej po porodzie) i art. higieniczne dla siebie + biustonosze do karmienia.

Ubranek mam całą szufladę metrową, nie potrzebuję juz nic, chyba, że w "praniu" wyjdzie, że jednak czegoś brak.

Instagram

Stary 2012-10-29, 12:39   #3498
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziękuje Też ją chyba gdzieś mam
Ja ostatnio nie widziałam od dłuższego czasu ofert z Evidence, jedynie Naturelle i So Elixir.
Hm, muszę się zastanowić co z tym YR

A i brawo za bilans!
Dzwoniłam dziś, ale nie przeszła Vanille Noire i zrezygnowałam z zamówienia Może zrobię zamówienie na świąteczną ofertę i wezmę VN na -50%. Lepszej opcji chyba nie mam...
Na wątku YR są 2 oferty z Evidence
Dzięki

Cytat:

Brak mi słów...

Cytat:
Słodziutka jest, do schrupania normalnie

Cytat:
Właśnie ostatnio się tu na wątku nad tym zastanawiałam. Widziałam, że na fb jest aktywna, nie wiem czemu tu nic nie pisze...

Hosenko, widzę że już jesteś zwarta i gotowa na przyjście malucha A jak samopoczucie psychiczne? Lepiej już, czy wciąż "nie chcesz" chłopczyka?
Stary 2012-10-29, 13:36   #3499
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: oswajanie trwało ok 4 tyg, ale nadal gdzieś tam głęboko w głowie kołacze mi się myśl o dziewczynce i nie wiem czy raz-2 powiedziałam o dziecku "syn"/"synek", a używam pojęcia "dziecko", "dla dziecka" itp. W każdym razie ten pierwszy szok minął

Co do przygotowań, to może niektórym wydawać się, że to wcześnie, ale wolimy sukcesywnie wydawać mniejsze kwoty. Mniejszy uszczerbek dla budżetu, poza tym nie kupując teraz nie ma gwarancji, że pieniądze nie rozeszły by się na coś innego.

No i wole tez spokojnie szukać, wybierać, skreślać z listy potrzebnych rzeczy niż później w środku zimy wpaść w popłoch, że czegoś jeszcze brakuje.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-29 o 13:39
Stary 2012-10-29, 14:28   #3500
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia: oswajanie trwało ok 4 tyg, ale nadal gdzieś tam głęboko w głowie kołacze mi się myśl o dziewczynce i nie wiem czy raz-2 powiedziałam o dziecku "syn"/"synek", a używam pojęcia "dziecko", "dla dziecka" itp. W każdym razie ten pierwszy szok minął

Co do przygotowań, to może niektórym wydawać się, że to wcześnie, ale wolimy sukcesywnie wydawać mniejsze kwoty. Mniejszy uszczerbek dla budżetu, poza tym nie kupując teraz nie ma gwarancji, że pieniądze nie rozeszły by się na coś innego.

No i wole tez spokojnie szukać, wybierać, skreślać z listy potrzebnych rzeczy niż później w środku zimy wpaść w popłoch, że czegoś jeszcze brakuje.
No to bardzo się cieszę, że już lepiej
Ja tam się z Tobą zgadzam i popieram. Lepiej kupić zawczasu, niż potem na głupa latać po wszystko. No i właśnie nie wydaje się na raz tyle kasy, tylko po trochę
Stary 2012-10-29, 15:13   #3501
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Hej ! widze szalejecie z YR cały czas,co zajrzę na wątek to przewija się ten temat ;-) jakbyście widziały jakas ofertę z so elixir w jakiejs gazecie,dajcie znac
no przecież mnóstwo tego jest:
Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
DLA NOWYCH KLIENTÓW
pyb9pp02 So Elixir edt + pow 39 torba tweedowa wysyłka gratis od 59 skany (październikowe Dobre Rady)

DLA WSZYSTKICH Z NR KLIENTA
pyb7ra10 So Elixir pow. 49 i kosmetyczka za 9,90 pow. 80 skany
pybaba03 pow. 49 gratis do wyboru EVIDENCE/NATURELLE/SO ELIXIR + do 7 niespodzianek za zamówienie 14 produktów: 2 kupione produkty =1 prezent aż do 7 niespodzianek
pybaba05 pow. 49 gratis do wyboru EVIDENCE/NATURELLE/SO ELIXIR + do 7 niespodzianek za zamówienie 14 produktów: 2 kupione produkty =1 prezent aż do 7 niespodzianek wysyłka gratis od 70
PYB9RA12 So Elixir edp 50ml od 49, parasolka od 80
pyb1ac03 pow. 49 So Elixir edt, pow. 80 niespodzianka
Stary 2012-10-29, 17:27   #3502
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
no przecież mnóstwo tego jest:
no tak to widziałam,nr klienta nie mam a w tym październikowym jest woda toaletowa,chyba ze perfumowanej już nie dają?
Stary 2012-10-29, 18:08   #3503
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

perfumowaną dają w ofertach pyb7ra10 i PYB9RA12, przy czym ta pierwsza mi nie wchodzi, może już jest nieaktualna w każdym razie z tej drugiej na bank możesz zamówić ale to oferty dla tych, co już mają nr klienta. Jeśli nie masz a chcesz zamówić z tej oferty, to ja na Twoim miejscu bym zadzwoniła i złożyła zamówienie telefonicznie.

edit: może ona mi nie wchodzi, bo ja już zamawiałam z tej oferty po prostu? musisz popróbować

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2012-10-29 o 18:10
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 18:36   #3504
Lynn
Zakorzenienie

Nusia wydaje mi się, że się bardzo opłaca VN ze świątecznej oferty
Stary 2012-10-29, 18:54   #3505
Konto usunięte

Dostałam dziś ulotkę z YR stacjonarnego, że do dowolnego zakupy gratis jest krem do rąk cytryna-wanilia. Wiecie coś o nim?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 18:56   #3506
Lynn
Zakorzenienie

Orlica to jest nowa, świąteczna seria. Pachnie jak miśki Haribo
Stary 2012-10-29, 18:58   #3507
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Orlica to jest nowa, świąteczna seria. Pachnie jak miśki Haribo
Haha, brzmi dobrze
Może się na coś drobnego skuszę, ale nic konkretnego teraz mnie nie woła.
Stary 2012-10-29, 19:20   #3508
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam dziś, ale nie przeszła Vanille Noire i zrezygnowałam z zamówienia Może zrobię zamówienie na świąteczną ofertę i wezmę VN na -50%. Lepszej opcji chyba nie mam...
Na wątku YR są 2 oferty z Evidence
Dzięki
Faktycznie. Chyba się wstrzymam póki co

Cytat:
No to bardzo się cieszę, że już lepiej
Ja tam się z Tobą zgadzam i popieram. Lepiej kupić zawczasu, niż potem na głupa latać po wszystko. No i właśnie nie wydaje się na raz tyle kasy, tylko po trochę
Też tak uważam

Byłam z mamą w Rossmannie i kupiłam maseczkę z glinką Dermaglin (idą one u mnie jak szalone, muszę zainwestować w sypką glinkę chyba), peeling enzymatyczny w saszetce, żel do golenia Isana, krem do depilacji Bielenda i krem do rąk pomarańczowy Isana, wszystko potrzebne
Stary 2012-10-29, 21:09   #3509
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Też się zastanawiam co tam u księżniczki!

Nynka, mała jest prześliczna!

A u mnie pewne zmiany - poszłam na studia podyplomowe - na Administrację państwową i samorządową.Właściwie w piątek sie ostatecznie zdecydowałam i pojechałam w sobotę już na 1 zjazd. W ten weekend mam kolejny, ale bardzo mi się spodobało, bo mam rewelacyjnego wykładowcę, znającego się chyba na każdej dziedzinie! Uczelnia nowoczesna i prywatna, muszę powiedzieć że ogromna różnica między moim biednym uniwersytetem.

Kupiłam też wczoraj ciepłą puchową kurtkę firmy Promod wreszcie mi ciepło! Kozaki na razie odpuszczam, bo muszę zaoszczędzić na te studia...
Zużycia idą mi nieźle, zużyłam ostatnio piankę do mycia twarzy Bioderma Hydrabio - strasznie wydajna! Wyjęłam żel Cleanance. Poza tym dałam babci na urodziny krem naturals miód i mleko i roletkę Perceive.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:23   #3510
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
No niestety tak to wygląda jak się zaczyna spisywać. Aż z ciekawości weszłam na swój "budżet" Na ciuchy wydałam: 168 zł (2 pary butów+ rajstopy), na kosmetyki 243 zł A ten miesiąc nie wydawał mi się aż taki zły. Na książki wydałam 153. ech
Tak, bo jak się tego nie zapisuje to pieniądze uciekają nie wiadomo kiedy i gdzie a jak spiszesz to masz wszystko pod kontrolą. Ja niestety będę miała w listopadzie niezapowiedziany wydatek na kwotę 700 zł. Dziś dowiedziałam się, że tyle kosztuje zastrzyk, który muszę mieć w kolano... Humor odszedł od razu na bok...

Cytat:
Koniku ja kiedyś robiłam takie zapiski i czasami też doznawałam szoku teraz już robię zakupy rozsądniej, w ogóle mniej wydaję bo zmieniły mi się trochę priorytety, tłumaczę sobie ze zawsze znajdzie się coś ważniejszego do kupienia
Mam nadzieję, ze doczekam tej pięknej chwili kiedy to przerzucę się na zakupy dzieciowo - rodzinne a kosmetyki będą na dalszym planie.

Cytat:

Też już o to pytałam kiedys. Może już nie chce nas znać, bo my ciągle nakręcamy zakupy zamiast zużywać

Cytat:

Super pomysł. Teraz zawsze można coś upolować taniej i przede wszystkim na spokojnie, a nie na ostatnią chwilę na wariata.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37320370]Dostałam dziś ulotkę z YR stacjonarnego, że do dowolnego zakupy gratis jest krem do rąk cytryna-wanilia. Wiecie coś o nim?[/QUOTE]

Też mam tą ulotkę, ale raczej nie zamówie nic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości