|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Za duza wilgotnosc powietrzw s rodku, ja miałąm rok temu to samo w pokoju i od tego robił sie grzyb na scianie i na oknach;/ masakra , ale znalezlismy sposob pochłaniacz wilgoci zakupic musisz i musicie zrobicw pokoju kratke wentylacyjna zeby ta wilgoc sobie uchodziła, my zrobilismy i rosy na oknach od wewnatrz nie ma tylko taka odrobink sie zbiera przy dolnej futrynce aale to jest nic wporownaniu do tego co mielismy w tamtym roku całe zaroszone okna od wewnatrz;/ i ten paskudny smierdzacy grzyb;/ kup sobie tez stacje prognostyczna tam bedzie wyswietlac cis ie wulgotnosc powietrza wewnatrz która musi wynosic miedzy 50-70% jesli jest wiecej to jest zaduza i grzyb gwarantoany
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
odmeldowuje sie i lece sie szykowac do miasta
moze ubiore ta tunike co ja kupilam to trzasne Wam jakas fotke-zapomnialam Wam powiedziec ze jes nowa bo miala metki w srodku i musze malej buty kupic bo kuzwa u nas w nocy chyba z 10 na minusiecaluje i lece ![]() obym o sloneczniku nie zapomniala-dzis pelnia
|
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Mam taką ochotę na domowe ruskie pierogi,że chyba się poświęcę i zrobię
Idę wstawić ziemniaczki.
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 33 tydzień i za wizytę
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wolałabym, żeby córka była Ewa, bo przez v to trochę pretensjonalne, ale nigdy nie wiem cczy tu na długo zostaniemy.. czy dziecko nie ułoży sobie tutaj życia.. a my w PL wiemy jak v przeczytać..
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane
może by pomógł ten metylan stop wilgoci co?? pierwszy raz się z tym spotykam... a teraz zmykam papa kochane
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki!
Dawno mnie nie było. Tzn byłam, podglądałam i musiałam uciekać nie pisząc ani słowa, bo tyle ględzicie, że po lekturze nie miałam czasu już się odezwać ![]() Mam taki nastrój świąteccczny! Najchętniej przystroiłabym już choinkę Za oknem biało i jeszcze mam szyby zaparowane tak zimowo cudnie! A jak obieram mandarynki to już w ogóle szaleństwo prawie śpiewam kolędy hehehe Byłam u lekarza, spadła mi hemoglobina co dziwne bo biorę żelazo... no ale najważniejsze, że Malutka siedzi jeszcze na swoim miejscu. Pani dr powiedziała, że jeszcze jestem pozamykana, ale Mała już leży główką do dołu i tylko czeka na sygnał żeby się wydostać więc mam rozważnie spędzać czas żeby jej nie pospieszać Zwolnienie na 2 tygodnie, za tydzień USG, 12.11 na badania do szpitala i jeśli wyjdzie skrócona szyjka, albo jakiekolwiek skurcze na KTG to możliwe że już wtedy będę "rozkręcana" a jeśli nie, to 17.11 Pani dr mnie rozkręci i finał Dla Małej już mam wszystko gotowe. Łóżeczko stoi i czeka, wózek też, torba spakowana, ciuchy poprane, wyprasowane. Nic tylko rodzić ![]() Widzę, że rozmawiacie od rana o imionach i powiem Wam, że my też mamy z mężem problem. Zdecydowaliśmy się na imię MILANA, ale aktualnie wszyscy nas denerwują, bo tylko słyszmy "milena, tak?" więc się zaczyna tłumaczenie, a potem komentarze typu "eeeee, zniszczycie dziecku życieee, wieczny problem w dokumentach, wszyscy się będą mylić, co to za imię" No ku.... staropolskie takie. I odechciało mi się, bo mnie denerwuje ta paplanina, a jak sobie pomyślę, że Małej też tak będą ludzie pierniczyć to jestem całkowicie zniechęcona. Chyba będzie Emilia i finał. Ech.... wyżaliłam się Co u Was? podczytałam, że porodów brak a liczyłam na to, że jak wpadnę po weekendzie to zastanę jakąś forumkową niespodziankę
|
|
|
|
#4299 | ||||
|
Zadomowienie
|
moja znajoma mieszka w UK i jej dzieciaczki nazywają się Hannah i Joseph, czyli po naszemu Hania i Józuś
![]() Cytat:
Cytat:
za tydzień i za wizytę ![]() ![]() Cytat:
spoko, nie pochodzę stąd, ale mieszkam tu już z 8 lat.... miałam się przenosić w kwietniu do UK, ale w marcu się dowiedziałam, że jestem w ciąży i nic z tego nie wyszło za tydzień i za wizytę ![]() Cytat:
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Bry Kobietki!!!
ImmortalWoman my tez borykamy sie z wiecznie zaparowanymi oknami ;( od rana latanie ze szmata pochlaniacz wilgoci mamy, ale chyba musimy kupic inny bo ten sobie nie radzi
|
#4301 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i kciuki za wizyte zaciśnięteCytat:
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() Wy to normalnie jesteście szalone Co przeczytam i mam ochotę coś napisać to musze dalej nadrabiać...Ja mam teraz strasznie dużo roboty. Mama pojechała do sanatorium więc wszystko spadło na mnie. Po śniadaniu umyłam naczynia, teraz piorę już 3 pranie- jeszcze 2 zostały, a żeby powiesić to musze zdjąć poprzednie to co suche bo nie ma już miejsca. Muszę jeszcze obiad ugotować- chyba pomidorową z makaronem na wczorajszym rosole...nic innego mi się nie chce a wszyscy domownicy mają w dupie robienie czegokolwiek...Potem mycie naczyn po obiedzie i jadę z siostrą do miasta do dermatologa....Może przynajmniej pójdę do biblioteki i pożyczę coś do czytania....
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki plastikowy i wkłady tam sie wkłada z takim jakby proszkiem który pochłania ta wilgoc i woda sie zbiera pod spodem w zbiorniczku a potem sie to wylewa jak sie napełni i dokupuje sie wkłady jakos 20pare zł kosztowało to![]() Cytat:
![]() ![]() Aj z tymi imionami to jest wiecznie problem wam powiem, a wkoncu ajk sie da to imie dziecku to kazdy sie przyzwyczai i nie bedzie zadnego gadania. U nas bedzie Marcelina (chyba) bo tż cos mnie wkurza ze jemu sie Marcelinka podoba ale Marcyska jak beda na nia wołac to strasznie mu sie nie podoba i on by chciał Maja , no mnie Maja tez sie podoba bardzo tylko ze pełno Mai jest wszedzie, ale wnaszej rodzinie nie ma Mai i Marceliny. Nam znajomi i rodzina sugeruja Marceline, ale Maja tez im sie podoba take ja juz stawiam na mojego pojdzie zapisac mała to niech daje:P jak da tak bedzie;p
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że z tymi imionami dla dzieci to nie taka prosta sprawa
Lepiej dać proste, polskie imię. Jest tyle pięknych imion, po co wydziwiać
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat nie jadłam ruskich pierogówAnnaEf, hej. To u Ciebie też bliżej niż dalej Fajnie. tż wrócił, lecę do tego sklepu, bo od rana nie zrobiłam nic, a roboty przede mną kupa.
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojego też jakoś niespecjalnie lubię, ale nie zmieniłabym, bo nie wiedziałabym na jakie
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- :d |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My już dawno z mężem zdaliśmy sobie sprawę z tego, że nie ma co się przejmować komentarzami innych. Na początku na każdą naszą propozycję reagowali głupimi tekstami, mimo że imiona moim zdaniem nie były wcale wymyślne np. Roma (i się śmiali, że Roma to jest od cyganów ). Jak zdecydowaliśmy się na imię Blanka to postanowiliśmy nikomu nie mówić o naszym wyborze przez dłuższy czas. Jak już wyjawiłam imię, to np. moja dobra koleżanka mocno się skrzywiła. Ale jak jej powtórzyłam imię razem z nazwiskiem (w naszym przypadku idealnie się komponuje) to widziałam, że od razu zmieniła nastawienie. Teraz wszystkim się podoba. I sama zobaczysz nawet jeżeli teraz coś mówią o imieniu Milana, to jak mała się urodzi przyzwyczają się do tego imienia i nawet się nie będą nad nim głębiej zastanawiać
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Imię dla dziecka ma przede wszystkim podobać sie rodzicom a nie dziadkom, ciotce czy sasiadce
najwazniejsze zeby nie było jakieś mega dziwne zeby pózniej z dzieciaka sie nie śmiali. Ja ostatnio słyszałam o pani co ma na imię Blandyna
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-10-29 o 11:38 |
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama przymierzam się, by kupić coś takiego - odwilżacz? Znajomi maja i są zadowoleni - ładnie wodę pochłania..
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyznać się
Która to ![]() http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać. - Walt Disney Antek 18.11.2012 Edytowane przez agasobo Czas edycji: 2012-10-29 o 11:44 |
|||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak ma syna 18-letniego to mloda nie jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

*
i musze malej buty kupic bo kuzwa u nas w nocy chyba z 10 na minusie

Idę wstawić ziemniaczki.

za 33 tydzień i
za wizytę

a liczyłam na to, że jak wpadnę po weekendzie to zastanę jakąś forumkową niespodziankę
miala byc Ala .. Strasznie mi sie to imie podoba .. no ale sie okazalo ze jednak Adas
pochlaniacz wilgoci mamy, ale chyba musimy kupic inny bo ten sobie nie radzi
28.08 2010 Nasz Dzień

100 lat nie jadłam ruskich pierogów
). Jak zdecydowaliśmy się na imię Blanka to postanowiliśmy nikomu nie mówić o naszym wyborze przez dłuższy czas. Jak już wyjawiłam imię, to np. moja dobra koleżanka mocno się skrzywiła. Ale jak jej powtórzyłam imię razem z nazwiskiem (w naszym przypadku idealnie się komponuje) to widziałam, że od razu zmieniła nastawienie. Teraz wszystkim się podoba. I sama zobaczysz nawet jeżeli teraz coś mówią o imieniu Milana, to jak mała się urodzi przyzwyczają się do tego imienia i nawet się nie będą nad nim głębiej zastanawiać
Która to