Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 12:04   #691
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
O jest nasz szpieg z kraniny deszczowców
PATIK niestety stara dupa ze mnie Faktycznie los jest przewrotny
Niech cie wreszcie wypuszcza z tego zamkniecia...

W pracy nie mam zamiaru na razie nic oznajmiac. Nie chce, zeby wpadali w panike bo u nas w ciagu roku były 3 w cazy w ksiegowosci i 1 z GZM Ja byłam prawie cała ciaze na L4 (mimo, ze nie było wskazań ) ale to ze strachu,z ęby kolejne poronienei mi sie nie przytrafiło. teraz nie chce im juz tego robic. Wykalkulowąłam, ze akurat zrobie jeden bilans i sobie pójde i wróce na kolejny

Ja tu snuje takie plany a nie wiadomo czy cos a raczej kogos dzisiaj zobacze...
Cytat:
Zapomniałam sie przywityac z nowa koleżnka...ELA witaj i dzieki za kibicowanie
spoko, masz wybaczone a to dziś idziesz potwierdzić? pewnie pisałaś, ale umknęło mi... zniecierpliwienie mi się udzieliło, więc dawaj znać od razu
Stary 2012-10-29, 12:08   #692
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Tak Ela ide dziisaj potwierdzic. najwyższy czas bo wg moich obliczen to 8 tydzień

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:10   #693
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A i nie wiem ilu kilogramowe lalki producent wózka zaleca w maksie, ale 11kg spokojnie uwiezie
Cudna laleczka

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A to tak dla przypomnienia
Madziu super, że się odezwałaś. Powodzenia z pracą!
Dominik

Cytat:
Dziewczyny bardzo byłam zaszokowana bo ja ciagle zwalałąm to na zaburzenia hormonalne po karmieniu. Miałam tylko jedna @.
test zrobiłam tylko po to,z eby to potwierdzic. Zmsiły mnie dziewczyny z innego watku
Mało nie zemdlałam w kibelki jak zovbaczyłam ta deuga gruba kreche...
Wychodzi na to, ze to 8 tydzień
nie planowalismy póki co drugiego dziecka...ale tez sie nie zabezpieczaliśmy. nie sadziłałm,że tak szybko zaskocze bo przeciez o Martyne staralismy sie 4 lata i lekarze tez dawali nam marne szanse...

Nie mam w zasadzie żadnych objawów. Nawet brzuch mnie nie boli. moze to przez to, ze wszytsko jest porozciagana po poprzedniej ciazy...

ma zstwierdził, ze jak nie teraz to kiedy? Mamy 30 i 34 lata wiec może faktycznie czas...Poza tym ominie mnie sprawdzanie dni płodnych i ta cąła nerwówka z palnowaniem ciazy...

mam nadzieje, ze dzisiaj lekarz potwierdzi,z e jednak to ciaza a nic innego...

ja sie poczatkowo przeraziłam bo boje sie o sprawy fnansowe...
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
To Ty cały dzień sama jesteś?
ale już przywykłam. Poniedziałek-sobota 5-21 ( czasami 20 ) no i co któraś niedziela.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a my wróciliśmy z kontroli i Jaś jest ZDROWY jeszcze pokasłuje, ale tylko syropek mam dawać, ale oskrzela już czyste dziś ostatnia dawka antybiotyku nareszcie tylko musimy kiblować w domu do końca tygodnia rozniesie mi mieszkanie no, ale co zrobić... w pt albo w sobotę spacer, włączam odliczanie!
Super, że Jaś ( ) już zdrowy!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:12   #694
JustPi
Rozeznanie

a mnie @ dopadła, druga w tym miesiącu
miałam nadzieję, że mi się cykl wydłuży po Hani, a tu

ela_86 witaj zapomniałam wcześniej
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:15   #695
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Ela ide dziisaj potwierdzic. najwyższy czas bo wg moich obliczen to 8 tydzień
wracaj z szybko z nowinami

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Super, że Jaś ( ) już zdrowy!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
a mnie @ dopadła, druga w tym miesiącu
miałam nadzieję, że mi się cykl wydłuży po Hani, a tu

ela_86 witaj zapomniałam wcześniej
witam
uuu ale ja mam nie lepiej. Zawsze miałam jak w zegarku i "normalnie", a teraz coś mi się pomieszało, przed każdą @ plamienie tydzień, potem prawie tydzień @ bez sensu, ale jakoś nie mogę się zebrać do gina
Stary 2012-10-29, 12:17   #696
zanetaa88
Zakorzenienie

Myha gratuluję

Marzena niestety zatrucie, u mnie jedna dup.na kreska

Marina
doszła paczka, drugi raz chyba pytam,boję się że gdzieś się zawieruszyła

A ja poszłam do lumpa
Znalazłam fajne szlafroczki dla damy,
kurteczkę sztruksową i sweterki itd itp w idealnym stanie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:24   #697
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
O jest nasz szpieg z kraniny deszczowców
PATIK niestety stara dupa ze mnie Faktycznie los jest przewrotny
Niech cie wreszcie wypuszcza z tego zamkniecia...

..
Ja wiem, że kobiet w ciąży się nie bije, ale najwyżej mnie myszy zjedzą ---> a masz Ja Ci dam starą dupę, ja mam tyle samo

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:25   #698
Kolina
Zadomowienie

hej

Myha gratulacje!!!
ogromnie się cieszę
wiesz że u was było/jest prawie tak samo jak u nas? długie staranie o pierwsze, przy planowaniu drugiego obawy że znowu będzie problem, a tu od razu się udało, no i dłuuuugie nie robienie testu, no bo jak cykle wiecznie rozjechane to na pewno to zwykłe opóznienie, test robiłam w 8 tyg ciąży
na pewno sobie poradzicie (sobie tez to ciągle powtarzam)

agulaaaaa, oby szybko wam przeszło, Tobie brzuch, tz'owi oko

eve, znowu katar? ech...
Twoj tz ma super dowcip

Marina za badanie

tyle pamiętam..

ja siedzę na kubkiem kawy, z naturalnym termoforem w postaci kota na kolanach, bo jakaś taka nie do życia dzisiaj jestem
śniegiem za oknem tak sypie, że zrezygnowałam z wyjazdu na zakupy, a tu mleka mam dla Dawida conajwyżej do jutra rana ale mam letnie opony i boję się dziecko brać na taką eskapadę
w nocy Dawid się obudzil i bardzo płakał, dlugo go tuliłam, zasnął może na kwadrans po czym znowu się z płaszczem obudził
żadnej gorackzi czy coś
po prostu płacz
może ząbki?
teraz śpi, bo też dzisiaj jakiś taki zmęczony
a nam się pobudki w zasadzie nie zdażają więc coś mu musiało dolegać, mam nadzieję że to jednorazowy incydent

no i dzisiaj mija 2tyg od szczepienia, nie mieliśmy żadnych sensacji, to już chyba nie będzie? co?
Stary 2012-10-29, 12:28   #699
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A ja poszłam do lumpa
Ja tez się chyba do lumpa muszę wybrać ..

A propos szlafroczków, to kupiłam Amelce tutaj w Niemczech, czerwony Wpadł mi w oko taki tygryskowy, pomarańczowy, ale za drogi był

Agulaaaa, dla Ciebie też zdrówka Oby to nic poważnego z tym brzuchem

I zapomniałam przywitać się z Elą

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:29
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:29   #700
ela_86
Wtajemniczenie

to już mamy 2 ciężarówki tak?

przypomniało mi się , Johny dziś podrywał dziewczynkę w poczekalni do lekarza tzn. najpierw chciał ją ubić, ale jak mu powiedziałam, ze nie wolno to obrał inną taktykę dawał jej ulotkę i coś z sensem tłumaczył i to bardzo dosadnie uwielbiam te jego monologi

swoją drogą to agawoo masz zajefajny tekst w podpisie sama prawda

robię małemu budyń, zaraz się pewno obudzi. Sama tez mam ochotę

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:31
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:32   #701
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Myha gratuluję

Marzena niestety zatrucie, u mnie jedna dup.na kreska

Marina doszła paczka, drugi raz chyba pytam,boję się że gdzieś się zawieruszyła

A ja poszłam do lumpa
A Tobie przypadkiem tez sie nie spóźniała @?

KOLINA no to zrobiłas test tak jak ja. Przed ciaza miaął w miare regularne. teraz miałąm tylko jedna @ wiec nie wiem...
A u Ciebie który to tydzień?

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-29, 12:35   #702
Marina1
Zakorzenienie

zanetko jak pytałaś 1 raz to nie doszła jeszcze, ( poza tym to przychodzi do domu rodzinnego, a nie tu- na wynajem, bo tu i tak wszystko stoi na właściciela, nie mamy kluczy do skrzynki ani nic ). Wczoraj byłam w domu rodzinnym, ale mama nic nie mówiła, zadzwonię za chwilę i spytam.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Elu kochana 4 mamy!

A jaś faktycznie słodki, buty b. w moim stylu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:35   #703
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Tż coś sobie ze stopą w nocy z piątku na sobotę zrobił i chodzić nie może, więc pół soboty spędziliśmy w szpitalu co by złamanie wykluczyć. Gipsu nie ma ale uziemiony jest, więc żadna z niego pomoc, tylko jeszcze więcej roboty dla mnie wiem okropna jestem
O masz, co za pech Jakoś źle stanął czy coś?

Cytat:
Napisane przez aania_20;37311404[B
][/B]Brumeczku, no co zrobić, palant jakich mało, choć dużo tam miesza jego żona. (mój tata ją raz widział, ocenił że strasznie jędzowato wygląda, a on raczej kobiety zwykle komplementuje )
I od Adasia
Mnie zawsze dziwi, jak rodzeństwo między sobą sie może różnić... Niby tak samo wychowywani, a jeden fajny i normalny, a drugi gbur.

Cytat:
a my wróciliśmy z kontroli i Jaś jest ZDROWY jeszcze pokasłuje, ale tylko syropek mam dawać, ale oskrzela już czyste dziś ostatnia dawka antybiotyku nareszcie tylko musimy kiblować w domu do końca tygodnia rozniesie mi mieszkanie no, ale co zrobić... w pt albo w sobotę spacer, włączam odliczanie!
Super

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja wiem, że kobiet w ciąży się nie bije, ale najwyżej mnie myszy zjedzą ---> a masz Ja Ci dam starą dupę, ja mam tyle samo
Dołączam się do batów dla ciężarnej Za takie teksty jej się należy

Cytat:
Brumeczku, w styczniu kończymy roczek A za rączki to już od września chodzimy Chuligan mały zasuwa jak samochodzik Nawet myślałam, że nie będzie raczkować (po mamusi ), ale się nauczyła i lata po mieszkaniu jak torpeda

To ja tak nieśmiało powiem, że moja Amelka (przypominam, że młodsza od większości wątkowych dzieciaczków o ok. pół roku) ma już prawie 20 Po tatusiu ... TZ się smieje, że dziecko będzie boso po wodzie chodzić .. Ale mnie to nie śmieszy wcale
A bo mi się cały czas wydaje, że Amelka to takie maleństwo jeszcze Zawsze będzie miała pół roczku
A noga - niezła z niej drobinka Mój też ma 20

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wiecie ze moja Marysia bedzie leworecznamazak trzyma w lewje, lyzke i widelec tez i butelkepodobno leworeczni to zdolni ludzie
Myślisz? Bo mówią, że do 3-4 roku życia ustala się leworęczność...

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
no i dzisiaj mija 2tyg od szczepienia, nie mieliśmy żadnych sensacji, to już chyba nie będzie? co?
No to super, że tak bezproblemowo poszło
Stary 2012-10-29, 12:38   #704
myha82
Wtajemniczenie

KOLINA martwie sie czy wszystko bedzie w porzadku bo szczerze nie prowadziąłm zdrowego trybu życia. Pofolgowałam sobei nie raz z alkoholem, brałam dosc silne leki pzreciwbólowe na bark No i nie brałąm kwasu foliowego. oczywiscie teraz faszeruje sie ale czy nie za późno?

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-29, 12:44   #705
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
...
a nie, JUŻ są 4
w kolejnośći porodów: Oliweczka, ja, aania_20 i Myha

Cytat:
A Tobie przypadkiem tez sie nie spóźniała @?

KOLINA no to zrobiłas test tak jak ja. Przed ciaza miaął w miare regularne. teraz miałąm tylko jedna @ wiec nie wiem...
A u Ciebie który to tydzień?
a ja caaaałe życie nie regularne, przed pierwszą ciążą, jakoś bardziej były (tzn z paroma dniami różnicy)
jutro kończę 19tc

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to super, że tak bezproblemowo poszło
tez się cieszę
zwlekałam strasznie z tym szczepieniem bo się bałam, a jednak jakoś bezobjawowo przeszło

patrze na all za bluzami dla tz, chcę dla niego na gwaizdkę, taką grubszą, z zamek i z kapturem, nie umiem wybrac

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
KOLINA martwie sie czy wszystko bedzie w porzadku bo szczerze nie prowadziąłm zdrowego trybu życia. Pofolgowałam sobei nie raz z alkoholem, brałam dosc silne leki pzreciwbólowe na bark No i nie brałąm kwasu foliowego. oczywiscie teraz faszeruje sie ale czy nie za późno?
ja przy pierwszej w okresie swiatecznym też pilam alkohol, nie domyslalam sie ze moge byc w ciazy
w tej tez, na samym poczatku bylismy na wczasach, codziennie lampka winka, jakies piwko...
odsuwam mysl ze cos moglam tym zaszkodzic
no i z witaminami tez bylo roznie, jak mi sie przypomnialo
nie zamartwiaj się na zapas
Stary 2012-10-29, 12:46   #706
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja siedzę na kubkiem kawy, z naturalnym termoforem w postaci kota na kolanach, bo jakaś taka nie do życia dzisiaj jestem
śniegiem za oknem tak sypie, że zrezygnowałam z wyjazdu na zakupy, a tu mleka mam dla Dawida conajwyżej do jutra rana ale mam letnie opony i boję się dziecko brać na taką eskapadę
w nocy Dawid się obudzil i bardzo płakał, dlugo go tuliłam, zasnął może na kwadrans po czym znowu się z płaszczem obudził
żadnej gorackzi czy coś
po prostu płacz
może ząbki?
teraz śpi, bo też dzisiaj jakiś taki zmęczony
a nam się pobudki w zasadzie nie zdażają więc coś mu musiało dolegać, mam nadzieję że to jednorazowy incydent

w taką pogodę kot jak znalazł nocka plus Twoje pewnie niesamowiecie "wysokie" ciśnienie się skumulowały :przytu: a Dawida pewnie zębole męczą
po 2 tygodniach to już nic nie powinno być

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.O masz, co za pech Jakoś źle stanął czy coś?
2. Mnie zawsze dziwi, jak rodzeństwo między sobą sie może różnić... Niby tak samo wychowywani, a jeden fajny i normalny, a drugi gbur.
3.Dołączam się do batów dla ciężarnej Za takie teksty jej się należy
1. wracał z zakrapianych kręgli z kumplami i "noga z krawężnika mu spadła"
2. mnie też, skąd się to bierze...
3. ja tym bardziej
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:49   #707
zanetaa88
Zakorzenienie

Myha mi się spóźnia zawsze @,więc nie przykuwam do niej uwagi szczerze powiedziawszy. Regularna była tylko przy anty,których nie biorę już chyba z 4 miesiące.Nic muszę czekać

Marina
ok

Stary 2012-10-29, 12:50   #708
Lili 83
Zakorzenienie

Patik nie było mnie jeszcze z Wami wtedy Ale już mnie Brumek wprowadziła w temat Eli i zrolowanych majtek. Ja myślałam, że jej się majtki rolowały

Ja dziś jestem bardzo pracowita; posprzątane, ugotowane

Anka piękną kurteczkę kupiłaś Rafałowi

Kolina już raczej nic nie powinno się po szczepieniu dziać

Agawooo Radzio ma taki boski szlafroczek tygrysek Z kuzyna

Aga pokaż nam Amelkę, dawno jej nie było

Ela mamy już 4 ciężarówki na wątku
Ja dzisiaj swojemu tez budyń zrobiłam. Za słodki wyszedł Wylądował w koszu.

Brumek mój mąż ma takie rodzeństwo, że szkoda gadać. Zawsze mówiłam, że jego w kapuście znaleźli
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:51   #709
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
myha ja tak miałam jak btyłam w ciąży z Hanią
o ciąży dowiedziałam się właśnie w 8 tygodniu, a zanim się dowiedziałam to też zdarzyło mi się pofolgować z alkoholem, brać leki, a na dodatek - ja wtedy nałogowo paliłam! kwas foliowy tez zaczęłam łykać dopiero wtedy...
ale cała ciąże miałam super bezproblemową
a na wadę Hani to podobno takie wybryki wpływu nie mają (tak mówiła mi lekarka, że to nie jest od tego..)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:51   #710
Lili 83
Zakorzenienie

[QUOTE=zanetaa88;37313360]Myha mi się spóźnia zawsze @,więc nie przykuwam do niej uwagi szczerze powiedziawszy. Regularna była tylko przy anty,których nie biorę już chyba z 4 miesiące.Nic muszę czekać
[B]
QUOTE]

Żaneta dlaczego nie bierzesz anty?
Staracie się o dzidzia czy zmieniłaś środek antykoncepcji?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:54
Stary 2012-10-29, 12:54   #711
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Ja na szybko bo Jul wstał
Myha gratulacje!
Mam nadzieję że za jakis czas i ja podzielę się z Wami taką nowiną

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:55   #712
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bij

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-29, 12:59   #713
Kolina
Zadomowienie

zapomnialam napisać, że wczoraj zniosłam sanki ze strychu (może tym śnieżycę przywołałam )
ale był szał, jeżdzenie po wykładzinie, przechodzenie po nich tam i z powrotem, badanie wszystkich połączeń śrub etc

sanki mamy zwykłe drewniane z oparciem
są od kuzynki Dawida, więc nie musimy kupować
Stary 2012-10-29, 12:59   #714
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool pamiętam, że Ty kiedyś pisałaś o herbacie Rooibos, powiedz mi ona ma takie same działanie jak herbata czerwona ? czy o jest ina herbata? wiem,że nie ma kofeiny.

Stary 2012-10-29, 13:02   #715
alibany
Rozeznanie

Kolina w jakim regionie kraju Ty mieszkasz, że masz taką pogodę???

brumku mąż z kilkuosobową ekipą wynajmuje dom w łomiankach
Dziękuję za streszczenie Usmiałam się z tekstu, że od brzucha majtasy się rolują Ale tak faktycznie byłoooo Ale tak jak napisałaś.....Tolerancja. ...

agula no pecha ma strasznego ten Twój tż tam! Niech szybko wzrok wraca do normalności, no i żeby u Ciebie to też nie było nic powaznego!

Patik praca w firmie brokerskiej ubezp. Będę pracować w dziale rozliczeń, rozliczanie polis, wystawianie faktur do towarzystw ubezpieczeiowych i wszystko co z tym związane-raporty etc.
Byliście w kinie??
Siuśki łapiecie bo podejrzewasz, że cos nie tak, że taka niemrawa, czy zalecona kontrola?

2 pytania

1. Mamuśki pracujące:
jak się organizujecie z rana przed pracą...macie jakieś triki by się ze wszystkim wyrobić....pewnie nie ma problemu gdy dziec jeszcze śpi gdy wy już wychodzicie. Ale u mnie podejrzewam tak dobrze nie będzie i już się boje, że nie będę się wyrabiać. Najpierw ogarniacie siebie, czy dziecia, dzieci pod opieka niańki - ubieracie już maluchy, dajecie sniadanie, czy to robi opiekunka jak przyjdzie (zrozumiałe, że pamper po nocy od razu wymieniamy). pamiętam, że jak w kweitniu jeździłam na ten kurs z UP to notorycznie się spóźniałam, a wpracy chciałabym tego uniknąć

2. Ma któraś z Was doświadczenie w przelewie pieniążków do USA? Chodzi mi o najlepszy, sprawdzony bank do takiego przelewu pod kątem opłat. Gdzie nie dzwonię to dostaje takie kosmiczne odpowiedzi....Albo padają konkretne kwoty i ostrzeżenie, żę wraz z dodatkowymi wybranymi usługami naliczają się kolejne sumy = duuuża kwota finalnie, innym razem nie umieją powiedzieć konrketnie, bo to zalezy ile prowizji wezmą sobie pośrednie banki przez które przelew będzie szedł, albo początkowo coś może ksoztować 50zl ale kolene opłaty mogą przez rok do nas spływac I bądź tu mądry człowieku......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:04   #716
Kajool
Zadomowienie

ZANETKO ROOIBOS I CZERWONA TO INNE.
soory za caps
Stary 2012-10-29, 13:05   #717
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili bo się źle po nich czuła to raz, dwa miałam wrażenie że przytyłam przez nie, trzy jak bobas będzie to będzie. Nic nie używam, żadnych anty. Wychodzę z założenia, że jak będzie kolejne dziecko tzn, że tak ma być z mężem oboje tego chce,ale podchodzimy do tego na spokojnie, bo zazwyczaj jak się coś chce to nie wychodzi więc wiesz pełen luz

Stary 2012-10-29, 13:07   #718
Lili 83
Zakorzenienie

Aktualna pogoda u mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA290450.jpg (124,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-10-29, 13:08   #719
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Kolina w jakim regionie kraju Ty mieszkasz, że masz taką pogodę???
w Beskidach, rzut beretem do granicy słowackiej
Stary 2012-10-29, 13:08   #720
zanetaa88
Zakorzenienie

Alibany z kasiorą do USA nie pomogę, a z organizacją to Ja mam tak.Dama wstaje i siedzi w łóżeczku Ja idę za potrzebą do wc, bo zawsze z rana muszę przychodzę i ubieram Emilie, i puszczam po pokoju w między czasie Ja się ubieram, potem idę myć głowę ,suszę prostuję maluję się a Emilie zazwyczaj wtedy zęby myje,albo robi sobie coś sama.Robię śniadanie do pracy, dama wtedy zazwyczaj podjada. Nie daje jej śniadania, bo zaraz wychodzimy do żłobka i tam je.NO i ubieramy się i wychodzimy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości