|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72781 | ||
|
EDUkator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
To ja Cię bardzo serdecznie zapraszam ![]() I na warkoczyk, i podcięcie, a i na koncert jakbyś chciała. Ba, kota jednego mogę oddać jakbyś chciała za tego warkoczyka Ino nie mojego ![]() Cytat:
Jak często myjesz włosy? Bardzo ładnie fale przetrwały noc
|
|
#72782 | |
|
Rozeznanie
|
heloł
![]() już komentowałam na blogu więc napiszę tylko - miodzio ![]() ![]() Cytat:
dawno to było ale dziękuję |
|
|
|
|
#72783 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, znalazłam z Aldim dwie odżywki. Nadadzą się do czegoś w takim składem?
Przepraszam za odwrócenie zdjęć. |
|
|
|
#72784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jestem za:-) Cytat:
Cytat:
Czołem loczki! Ja dziś nasmarowałam kremem z biedry i zrobiłam warkocza. Kto ma grzywkę jeszcze?
|
|
|
#72785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co 2-3 dni, wiadomo, że więcej włosów zostaje na głowie, bo się nie czesze i żel utrzymuje te wypadnięte, które umykają z głowy dopiero przy myciu... ale zdecydowanie wypadają mi bardziej niż wcześniej ![]() Cytat:
ja nie mam, ale co jakiś czas mnie bierze, żeby sobie obciąć tylko troszkę się boję sama
|
|
|
#72786 | |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka śliczne włoski i jaki kolorek
Cytat:
trochę za krótka jest, a do tego kręci się niesamowicie teraz muszę poczekać, aż odrośnie do przyzwoitej długości
|
|
|
#72787 |
|
Zadomowienie
|
witam,postanowiłam się przyłączyć,przygarniecie mnie?
też mam grzywkę i chyba ją zapuszczę... bo problem co z nią zrobić,jak wgniatam sobie żel lniany,generalnie zaraz po umyciu włosów muszę ją "ułożyć" żeby jakoś to wyglądało,bo jak mi wyschnie np. podpięta do góry to nic już nie zrobię... Ale wracając do loków i loczków... przez całe 20 lat,żyłam w przekonaniu,że moje włosy są nijakie,ni to proste ni falowane(przez jakieś 4 lata katowałam je prostownicą) aż znalazłam ten wątek(o dzięki Ci wizażu) i stwierdziłam,że spróbuję Póki co moja przygoda z CG trwa jakieś 20 dni,po 2 tygodniach oczyszczałam włosy szamponem z SLSem. Stosuję takie produkty : BD ten uniwersalny do mycia lub odżywka garnier AiK,jako odżywka Alterra z granetem,mam też olej z alterry i ostatnio zakupiłam maskę Bingo shea i 5 alg. Od 2 myć używam też żelu lnianego i efekt jest nieporównywalny <love>. Jak będę mieć dostęp do aparatu to wstawię wam zdjęcia ![]() Czytam sobie powoli wątek i co chwilę coś odkrywam ... jednak mam 2 pytania,które mnie nurtują: 1.jak to jest z tym rozczesywaniem... czy powinnam kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i nim spróbować? bo mam tangle teezer,ale boję się że całkowicie mnie loczków pozbawi... 2.czy myjąc włosy odżywką zmyję z nich olej? czy np. lepiej wtedy je umyć BD?
|
|
#72788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi chodziło o taką grzywkę 'w użyciu" faktycznym, w opasce się nie liczy Cytat:
Do rozpuszczonych miałam na bok, a dzis do warkocza zrobiłam sobie na prosto, tylko musiałam psiknąć na nią lakieru. Ps. - po lakierze musze użyć szamponu??? ![]() Cytat:
bez niego moje włosy były strączkowate... na 3 ci dzień zrobiłam sposobem Ag-rafki i rozczesałam szerokim grzebieniem, a potem dopiero je wysmarowłam i dopiero zrobiły się ładne takie prawdziwe fale a do tego włosy były puszyste. Tangle lepiej odstaw chyba... ja sie boje teraz używać skoro curlitanki zakazują... ![]() 2. odżywka zmywa olej
|
|
|
#72789 |
|
Raczkowanie
|
bo mnie wkurza jak mi coś tak bokiem gdzieś sterczy jak są zaplecione
![]() moją pierwszą reanimację uznaję za totalną klapę, moje włosy nie nadają się chyba do ślimaczków poddałam się i je związałam w mini koczek, następne próby reanimacji podejmę, przy następnym wczesnym wstawaniu, bo nie widzi mi się myć głowy o 6 rano w taką pogodę, jak za godzinę muszę wyjść na dwór
|
#72790 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, laseczki zakrecone.
Malina, znów się ślinię, zwłaszcza na lokasy, choć "proste" w codzienniku też fajne. Majka, jaki koncer i jakie żeberko? :ciekawska: Widziałam zdjęcie cudnego norweskiego!!!(ale przepraszam, nie pamiętam czyjego...) Już dawno stwierdziłysmy, ze wśród zakreconych przewaga kociar jest! Cytat:
Ad. 2 Zależy jaki. Kokosowy z reguły zmywa się odżywką, bo leciutki. Ale są i takie dziewczyny, które oliwę z oliwek zmyją odżywką. Często zależy to od włosów, jeśli masz czas na eksperymenty, warto spróbować najpierw odżywką. Jednak czy się domyło widać z reguły dopiero, gdy wyschna. Jeśłi nei chcesz ryzykować-cięższe lepiej myc szamponem, choćby BD.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-10-29 o 11:36 |
|
|
|
|
#72791 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny. Dojrzałam do pogodzenia sie z myslą że nie jestem prostowłosa. Ponad miesiąc temu odłożyłam prostownice (prostowałam 10 lat). Pielęgnacja zgodnie z cg stosuje już czas jakiś i tak jak robię wszystko pięknie ładnie do etapu ręcznikowania. Zawijam sie w ręcznik, czekam godzinkę, ściągam, wgniatam zel i właśnie.... ugniatanie. Ugniatam i ugniatam ale nie bardzo mi się to udaje.... wyglądam jak rozczochrana... pomóżcie mi dziewczyny!!!!
Edytowane przez efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 Czas edycji: 2012-10-29 o 11:45 |
|
|
|
#72792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sezamowy to jaki jest? Bo dzis chcę próbowac...
|
|
|
#72793 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi tampony z aplikatorem wycofali. no bez przesady
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37311817]dziewczyny. Dojrzałam do pogodzenia sie z myslą że nie jestem prostowłosa. [/QUOTE] Cytat:
a próbowałaś 5 minut, 15?na początku bez napinki - zdejmij ręcznik, wgnieć kilkoma ruchami b/s (albo nie jak juz byla) i daj im dojść spokojnie samym |
|
|
|
|
#72794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72795 |
|
Zakorzenienie
|
Malina pięknie
|
|
|
|
#72796 |
|
Raczkowanie
|
Dzieczyny mam ogromną prośbę mianowice czy mogłybyście doradzić mi odżywkę b/s
Wiem że pewnie takich pytań jest tysiąc ale... Przeczytałam wątek z analizami kosmetyków, ale stojąc już w Sp zgłupiałam ... Chodzi mi o coś co nie ma w składzie alkoholu ... a dostępne by bylo w superpharmie ( albo aptece zwykłej bądź rosmannie) i było odpowiednie na zimę Włosy ogólnie z typu suchych - reanimowane obecnie.
Edytowane przez KarlaN Czas edycji: 2012-10-29 o 12:14 |
|
|
|
#72797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kultowe Joaśki zawierają homeopatyczne ilości IPA ale to nie szkodzi o ile nie masz włosów w bardzo tragicznym stanie albo nadwrażliwej skóry Joasiek w SP ani Ross nie ma :/ może krem do rąk z Biedronki? ze starej edycji, zielony |
|
|
|
|
#72799 |
|
Raczkowanie
|
witajcie lokaski. Zapomniałam sobie cytaty zaznaczyć, ale napiszę tak, może kto przeczyta
Dzisiaj była prba reanimacji, ale mam wrażenie, że włosy wyglądały lepiej przed niż po :/ muszę jeszcze poćwiczyć, bo teraz zima i niezbyt tak myć głowę na godzinę przed wyjściem na zewnątrz....ja mam grzywkę, wiem, że wiele osób mówi że kręconym nie pasuje ale nic nie poradzę, że mam wieelkie czoło i delikatne włoski na zakolach. Najlepiej wygląda wysuszona w miarę prosta, nie wyprostowana na bok. Często obcinam ją sama jak się nie układa już...jak widać w moim avku ja jestem psiara....ale chyba mnie nie odrzucicie?! moja Bajka lubi koty
|
#72800 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetne masz sprężynki! ![]() heeej! dzięki Cytat:
Cytat:
przez 2 miesiące nosiłam ciągle związane w koczek, a potem rozpuściłam i się zdziwiłam jakie już długie - akurat zdążyły dorosnąć z długości "prawie do warkocza" na "do warkocza"![]() mi się prawa strona gorzej kręci ![]() Cytat:
dziękować ja z kolei nie wyobrażam sobie mycia włosów w inny sposób - zawsze pochylona nad wanną, albo obecnie brodzikiem nie cierpię tego uczucia jak cały szampon odżywka i co tam jeszcze spływa mi po plecach w czasie mycia pod prysznicem, brrr ![]() u mnie prawa strona
|
||||
|
|
|
#72801 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ponieważ ratuję włosy po dekoloryzacjach ( jest już trochę lepiej ale przede mną długa droga) i bardzo zależy mi na tym by już ich nie dobijać , kremu z biedronki nie mam ale wizażanki na "przyspieszeniu wzrostu włosów" poleciły mi oliwkowy z isany i ten udało mi się dostać. W niewielkich ilościach jest świetny na końcówki .Tyle że chciałabym jakąś odżywkę b/s do całych kudełków . Joanne jedyną którą znalazłam w Sp była do przetłuszczających i miała alkohol . Jak zaczęłam czytać opakowania to mam wrażenie że wszystko ma alko w składzie Odżywka mogłaby nawet delikatnie dociążać włosy ( nie przesadnie ale odrobinę) w moim przypatku to nie problem . Próbowałam z odrobinką babydream fur mama olejku... ale czy on zabezpiecza ???
|
|
|
#72802 |
|
Raczkowanie
|
Hej ho :P
Maliniarka, jak pięknie *-* Majka1503, ja jak bym zrobiła sobie takie drobne sucharki, to lepiej żebym z domu nie wychodziła... muszę pilnować, żeby były jak najgrubsze, nieporozdzielane, takie strąki, bo inaczej mam miotłę na głowie ;( I wczoraj zaszalałam, spodobała mi się odżywka z Shaumy, czy jak to się pisze, taka czarno złota, chyba z olejkiem arganowym... więc powędrowała ze mną do domu ^^ nie wiem, ile silikonów ma, ale dla takich efektów jestem w stanie ścierpieć ten smrodek, i już widzę, że zagości u mnie na dłuuugo |
|
|
|
#72803 |
|
Raczkowanie
|
bosz....
co to w codzienniku!!!xMissix ile włosów!!! pati_bc jaki gruby skręt l.o.v.e Maliniarka pięęęękny kolor, też taki chcę! i jak się błyszczą ![]() no nie! weźcie idźcie! ![]()
|
#72804 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Mogę się dołączyć? Niestety, nie jestem posiadaczką loków, ale mam falowane włosy- dopiero dziś, przeglądając forum na innym temacie, dowiedziałam się o metodzie CG i o tym, że reprezentuję typ 2 a!! Przez całe życie nie potrafiłam zapanować nad moimi włosami- najlepsza była długość do ramion, chociaż i wtedy lubiły się moje "eski" wywijać na różne strony, ale przy cięciu trochę niżej niż brody było najgorzej, bo się najśmiejsznej wywijały, wyglądałam jak jakiś XIX- wieczny romantyk... Mam gęste ,ale cienkie włosy, które mają tendencję do oklapywania- z czym ciagle walczę. Uwielbiam długie włosy, w takich czuję się najlepiej, jednak wraz z długością coraz bardziej się oklapują, co doprowadza mnie do rozpaczy... Obecnie zapuszczam naturalne, bo niedawno zrobiłam sobie trwałą, aby nie były tak przylizane, jednak typ skrętu nie pasuje do mnie i zapuszczam swoje naturalne (fakturą i kolorem, bo mam niestety też pofarbowane, przez co są jeszcze bardziej obciążone). Stąd rodzą się moje pytania: chciałabym używać metody CG do zapuszczania naprawdę zdrowych i mocnych włosów, tylko nie wiem za bardzo, od czego zacząć, tych informacji na temat tej metody jest tak dużo... Poleciłybyście mi jakieś w miarę tanie i delikatne kosmetyki? Od czego mogę zacząć? Jakie szampony i odżywki? Czy któraś z Was też ma problem z cienkimi włosami, jak temu można zaradzić, by "odbić" je od skóry głowy(mam wrażenie, że najlepsze metody to jakies upinanie do góry, podczas gdy są wilgotne i po myciu, nie lubię metody "suszarką", bo włosy za szybko się niszczą)? Bardzo proszę o pomoc, na pewno od tej pory będę tutaj gościć częściej ![]() W załączniku dodaję moją naturalną falkę, którą już nieco zapuściłam
|
|
|
|
#72805 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
ale Wy płodzicie te posty... już się zabieram za nadrabianie chciałam tylko po tych kilku tygodniach pielęgnacji CG (żeby wyhodować falki) pokazać Wam co się zmieniło.Otóż nie zmieniło się nic.. Miały Bad Hair Week (okres, rozumiecie Jeszczę ratuję włosy po myciu FC nivei i to włosom nadaje jakikolwiek kształt. Puszyły się, było siano niesamowite (po tygodniu!! kryzys może tak szybko być?) ale teraz już się ogarnęły trochę i pojawia się niezdecydowany skręt Liczę na to, że się wzmocni Co polecacie na zjawisko pojawiania się strąków? Straszny mam z tym problem i czuję się z tym tak niezręcznie, że w połowie dnia muszę włosy przeczesać (grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, bo palcami nic nie daje... to takie cieniutkie strąki)
|
#72806 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() współczuję ![]() Cytat:
i ten akcent ![]() ![]() Cytat:
)nie ma reguł z tymi włosami no
|
|||
|
|
|
#72807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ani kociara ani psiara :P rybki miałam i żółwia :P Cytat:
Hegron Spoeling / Voeding (nie jest zbyt bogaty ale zawsze coś ) Nivea Flexible Curls balsam stylizujący (jw) Fitomed, odżywki do włosów - te do koloryzowanych pewnie będą lepsze, nie pamietam czy jest do suchych Cytat:
z tego co pamiętam jest ładna ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Idź do pierwszego posta i przeczytaj Pigułkę, FAQ i listę Must Try ![]() jak ogarniesz albo powstaną pytania - wracaj i pytaj |
||||
|
|
|
#72808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#72809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam grzywkę, prostą, obcięłam dwa dni przed obroną, nie wiem, co mnie podkusiło - lubię sie w grzywce, ale za każdym ścięciem obiecuję sobie, że zapuszczę - tym razem przy ścięciu miałam do brody, obecnie odrosła już do nosa albo ją upinam pod górę, albo zostawiam wyprostowaną na czole ;] jest prosta, ale chyba znów zapuszczam, tym bardziej, że hoduję skręt ![]() odnośnie reanimacji - wyszło super, dodatkowo się na tym śniegu popodkręcały normalnie będę wam za wskazówki dziękować chyba w każdym poście! DZIĘKUJĘ ![]() ![]()
|
|
|
#72810 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witaj
Cytat:
), zwłaszcza na czarnych ciuchach (które uwielbiampowinnaś użyć szamponu ![]() )[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37311817]Zawijam sie w ręcznik, czekam godzinkę, ściągam, wgniatam zel i właśnie.... ugniatanie. Ugniatam i ugniatam ale nie bardzo mi się to udaje.... wyglądam jak rozczochrana... pomóżcie mi dziewczyny!!!![/QUOTE] zawijasz w ręcznik? jeśli tak dosłownie to na początek zastąp ręcznik bawełnianym Tshirtem i zrób plunking na krótszą chwilę (godzina też jest ok, ale pod warunkiem, że Twoje włosy po tej godzinie nie są suchawe, tylko cały czas mokre), daj stylizator na właśnie mokre włosy w hojnej ilości, ugnieć i zostaw (albo wysusz dyfuzorem) - za długo ugniatać nie ma co, bo się właśnie dziwy robią ![]() Cytat:
![]() o właśnie do tego się muszę dołączyć - Malina ten kolor jest cud-malina! ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-29 o 13:41 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

trochę za krótka jest, a do tego kręci się niesamowicie teraz

a próbowałaś 5 minut, 15?
Włosy ogólnie z typu suchych - reanimowane obecnie.
ile ich masz i jakie długie