|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
A ja kominka nie mam za to mam swieczki ![]() Cytat:
oooooo! to jest cus! ;D
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie wymiary mają wasze torby do szpitala???? Kurcze, własnie zdałam sobie sprawy że nie mam takiej małej, wszystkie wielgachne.
|
|
|
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
ja mam niby normalne imię a szczerze go nienawidzę!!! jak byłam młodsza to wstydziłam się przedstawiać!
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
kochana brawooooo bo aj nie nawidze matematyki i fizyki ic hyba bym pisala po 100 razy zeby zaliczyc
kochana mnie nacinali nawet nie poczula bopzzzzze ale mam dzis podly dzien szoook |
|
|
|
#4355 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
za nowe tygodnieAle mam w nocy schizy, że mi wody odchodzą Budzę się, a tu mi mokro! Za każdym razem okazuje się, że się aż tak pocę Co mnie dziwi i zastanawia, bo nigdy tak nie miałam, należę raczej do "zmarźlaków" ![]() Cytat:
![]() 3 cesarki jednego dnia! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poucinało mi cytaty ![]() Była dyskusja o imionach - powiem Wam, że my unikamy odpowiedzi na pytanie jakie imię wybraliśmy. Mówimy, że jeszcze nie jesteśmy pewni, więc nie będziemy mówić. Chociaż na 99,9% będzie Tymon Ale ostatnio się przełamaliśmy i powiedzieliśmy rodzicom. I oczywiście moim już coś nie pasowało. Ja nie wiem, może jestem dziwna, ale moim zdaniem nie powinno się mówić przyszłym rodzicom: "Ee nie podoba mi się to imię, może jeszcze je przemyślcie". Kurde, przykrość człowiekowi się tym sprawia
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
kurde moj to jakis nadpobudliwy pisze tesciowi raport i nomalnie nie wiem jak mam sziedziec
|
|
|
|
#4357 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie co do imienia dla synka
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewnoi nei dalabym dziecku imienia typu Roger, Jessica, Nicola, jakkolwiek pisane, po prostu dla mnie te imiona sa nieładne -nie urażajacv nikogo ale tak ejst, nawet Wiktoria mi sie nie podoba moja kumpela dala corce na iumię Konstancja ..tez niefajne |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie mamy wybranego konkretnego imienia dla naszej Niespodzianki
Dla chłopca podoba nam się Kacper i Piotr a dla dziewczynki Liliana i Maja tak że nic wymyślnego...Tylko z tym Kacprem to tak mi się trochę dziwnie komponuje imię z nazwiskiem- imię się kończy na -per a nazwisko się tak zaczyna
|
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mistrzynią! ![]() Ja też planuje wybrać się na taki kurs, tylko nie wiem ktory wybrać i gdzie uczą w miarę fachowo. I to w okolicach Krakowa. Pewnie klientek masz full Ja sama chętnie bym skorzystała
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Anielka a ja jestem w twoim imieniem zachwycona strasznie sie mi podoba
a nicoli nie obrazajac nikogo nie cierpie od razu slyssze ciotke ni to cola ni to pepspi jessici tez nie sara kojarzy sie mi z psem tymon bardzo sie mi podoba aaaaa ja swojego tez nie cierpialam zwlaszcza jak niektoryczy mowili wera wercia weronka a u mnie w domu zawsze albo weronika albo niśka pamietam ze jak mi wychowawczyni mowila weronka to poskarzylam sie tacie i zwrocil jej uwage ze jakby chcial weronke to by nie dal weronika |
|
|
|
#4364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
brawa !
i trzymam ![]() Cytat:
Ja chce urodzic 4.11 a pewnie na ''chceniu '' sie skonczy .. ![]() Cytat:
zrobilam sie baaardzo glodna .. ![]() Cytat:
Ahh . te początki .. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mina bezcenna![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- a zawsze chciałam mieć synysia Bartusia albo tymka no ale tż nieprzejednany!
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu a Nikos to Nikodem tak ???
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Fasolko w Krakowie jest Ania Gembala - Papież do której możesz iść śmiało na szkolenie i nie będziesz żałować żadnej wydanej złotówki. A klientek faktycznie miałam wiele, najfajniejsze jest jednak to, że właściwie z większością się zaprzyjaźniłam i nasze spotkania pazurkowe raczej przypominały pogaduszki przy kawce
fajna praca tylko trzeba zainwestować w masażystę, bo plecy bolą masakrycznie. No i można sobie klientki umawiać tak jak nam się podoba i tak jak nam pasuje. Przy dziecku to bardzo duży plus |
|
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie obrażając Wacków
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
MadziuEf a Ty studiowałaś na USiu filologię polską? Bo widziałam na fejsbuku
Zrezygnowałaś? Gratuluję zdanej fizyki
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------------- A wracając do imion to mnie też wiele imion się nie podoba. To jest wszystko rzecz gustu. Nie będę ich wymieniać, bo po co mam komuś robić przykrość. Jednym się podoba, a innym nie. Ja uważam, że takie komentowanie wyboru rodziców jest po prostu niegrzeczne. Jedynie w przypadku kiedy sami rodzice o to proszą lub kiedy imię jest naprawdę odjechane - takie które mogłoby skrzywdzić dziecko np. wspominana kiedyś Mrówka pozwoliłabym sobie na komentarz. |
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam takie przypadki. Chodzi o to że nie każdy ma pokarm od razu po porodzie i w wystarczających ilościach. Czasem trzeba się trochę pomęczyć. A niektórym się po prostu nie chce albo nie wiedzą jak to działa Ja zaczęłam karmić syna dopiero ok 10 dni po porodzie i karmiłam do 9 miesiąca więc wiem co mówię. Wcześniej nic, ani kropelki. Ja nie oceniam kobiet które nie chcą karmić, ich sprawa, widocznie mają swoje powody, ale gadanie że nie karmią bo nie ma pokarmu to pier**** za przeproszeniem! Jest może szansa 1/10000 że pokarmu nie ma ze względu na jakieś schorzenia.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Czopa wcale nie musisz mieć |
||
|
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na sprzątanie mnie wzięło
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywaliłabym takie koleżanki na zbity ...---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4377 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
osz Ty, niezla jesteś ![]() Cytat:
Zawsze chcialam też sobie tak wpisywać Ja pracowałam ponad dwa lata w banku i od już nie chce tam dalej pracować, tak że planuję się przebranżowić ![]() A Ty masz jakiś swój gabinecik, czy w domciu przyjmujesz? I w ogóle powiedz mi, ciężko jest się nauczyć żeby ładnie wychodziły paznokietki? Bo ja albo mam słaby sprzęt, albo poprostu nie umiem ich robić. |
||
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja teściowa to bije Wasze na łeb!! Przez miesiąc do mojego syna mówiła "Piotruś", przez gardło nie mogło jej przejść Damian. |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Ja raczej też. |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

taki plastikowy i wkłady tam sie wkłada z takim jakby proszkiem który pochłania ta wilgoc i woda sie zbiera pod spodem w zbiorniczku a potem sie to wylewa jak sie napełni i dokupuje sie wkłady
za to mam swieczki 

za nowe tygodnie
Budzę się, a tu mi mokro! Za każdym razem okazuje się, że się aż tak pocę
Co mnie dziwi i zastanawia, bo nigdy tak nie miałam, należę raczej do "zmarźlaków" 

źle mi się siedzi z takim byncem, przede wszystkim dlatego, że Mała uwielbia się przeciągać i rozpychać... po tatusiu :P Na początku pazury robiłam mamie, siostrze i sobie bez kursu, ale kiedy ludzie zaczęli się interesować tym co nosimy na łapkach postanowiłam iść na kurs żeby nie brać się za obcych ludzi bez podstawowej wiedzy o higienie i chorobach skórnych. Poszłam na pierwszy, drugi, czwarty dziesiąty kurs. Już nawet nie pamiętam na ilu szkoleniach byłam, ale skończyłam wiele. Najfajniejszy chyba u Pepyna Borrela, czyli mistrza świata z Holandii. Dlatego właśnie rozumiem, że dobrze zrobione paznokcie kosztują nieco więcej niż 50zł bo za szkolenia i dobre produkty niestety troszkę trzeba zapłacić 
Idę wstawić ziemniaczki.
zrobilam sie baaardzo glodna ..