Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 11:15   #1981
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16

Przy zmianie pasa ruchu przerysowałam facetowi samochód. Spisał sobie moje dane z OC i pojechał. Nie spisaliśmy nic takiego jak orzeczenie sprawcy, nie ma mojego podpisu, tylko nr polisy i adres. Co teraz? Ja byłam dość zdenerwowana i w ogóle o tym nie pomyślałam. Dopiero teraz sobie to analizuje. Nie mam żadnych namiarów na tego pana. Ściągną mi to po prostu z OC czy bedą z tym jakieś cyrki?
Stary 2012-10-29, 11:23   #1982
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
popieram w 100000% Odkąd zaczęłam używać tej diamentowej odżywki z eveline, mam bardzo twarde paznokcie, i też słyszę komentarze, że chyba nic w domu nie robię Ale normalnie zmywam, sprzątam, gotuję, i jakoś mi pazurki się nie łamią, a mam takiepaznokcie jak Khloe
I fakt, lakier przestał też się odpryskiwać, u mnie się trzyma nawet 5 dni dlatego będę tę odżywkę polecać zawsze i wszędzie
moja mama też mi ją polecała, i teraz Wy ... przekonałyście mnie czy dostanę ją w Rossmannie?

co do wspólnego prania majtasów i skarpet, to ja segreguję kolorami i temperaturą prania na metce, więc delikatniejsze majtasy piorę oddzielnie, a mniej delikatne - razem

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:53   #1983
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
moja mama też mi ją polecała, i teraz Wy ... przekonałyście mnie czy dostanę ją w Rossmannie?

odżywki eveline są bez problemu dostępne w Rossmannie, Naturze itp.

Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć.
Używam tych odzywek już ponad 1,5 roku bez przerwy (zmieniam tylko rodzaje), i tak:
a) ta z diamentami- ekstremalnie utwardza paznokcie ale ma jeden wielki minus- zażółca paznokcie, więc po 1 opakowaniu warto zmienić na inną, by uniknąć tego efektu
b) ta 8 w 1- też rewelacyjnie utwardza płytkę i baaaaaaardzo przyspiesza wzrost paznokcia- swego czasu chciałam mieć paznokcie jednej długości, a ta odżywka stymulowała bardzo ich wzrost i musiałam obcinać paznokcie co tydzień, co było bardzo irytujące- paznokcie rosły tak szybko
c) S.O.S dla kruchych paznokci- również rewelacja- plusem jest to, że nie zażółca paznokcia i można ją stosować jako lakier nawierzchniowy

Ogólnie te odżywki są super, lecz mają jedną wielką wadę. Pomimo ekstremalnego utwardzenia i odżywienia jednak w pewnym stopniu uszkadzają płytkę- po długotrwałym uzywaniu paznokcie w kącikach- przy skórkach zaczynają się łuszczyć- trzeba to polerować. To tak jakby wierzchnia warstwa paznokcia się złuszczała

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:55   #1984
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
popieram w 100000% Odkąd zaczęłam używać tej diamentowej odżywki z eveline, mam bardzo twarde paznokcie, i też słyszę komentarze, że chyba nic w domu nie robię Ale normalnie zmywam, sprzątam, gotuję, i jakoś mi pazurki się nie łamią, a mam takiepaznokcie jak Khloe
I fakt, lakier przestał też się odpryskiwać, u mnie się trzyma nawet 5 dni dlatego będę tę odżywkę polecać zawsze i wszędzie
Używałam innej odżywki z tej serii, 8w1. Rzeczywiście bardzo wzmacnia paznokcie, jednak zawiera formaldehyd, którego trzeba się wystrzegać, jeśli ma się problem z onycholizą. Niestety u mnie się pogłębiła

Pytanie do posiadaczek płyt indukcyjnych: czym je czyścicie?
Stary 2012-10-29, 11:58   #1985
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A jakich odżywek używasz/ używałaś?
Zrobiłam sobie kurację odżywkami z Eveline - diamentową i 8w1. Wiem jaka jest ich zasada działania i jaką masakrę robią niektórym na paznokciach ale mi bardzo pomogły. Teraz używam (też z Eveline) odzywki "maksymalny wzrost paznokcia", którą nakładam cienką warstwą w ramach bazy raz na trzy malowania paznokci. A zazwyczaj w roli bazy używam Bazy z essence (takiej, która wysycha na matowo).

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ja mam zazwyczaj długie paznokcie. (takie jak na zdjęciu)
Odkąd używam odżywek eveline to w zasadzie moje paznokcie się nie łamią wcale. Funkcjonuję jak najbardziej normalnie. Tyle, ze długie paznokcie są czasem dla mnie irytujące, ponieważ:
a) jak długo stukam w klawiaturę, to bolą mnie 'paznokcie'.
b)bazy pod cienie, podkłady muszę wydłubywać patyczkiem, bo inaczej miałabym wszystko pod paznokciem
c)mam problem z założeniem sobie kolczyków- nie mogę założyć sobie tej 'zatyczki'.
Ja aż tak długich nie mam, bo am bardzo krótką plytkę paznokciową, ale wystają mi jakieś 4 mm za opuszek. Dla mnie najbardziej irytujące są wygibasy, które muszę robić przy ściąganiu szkieł z oczu. Jak mam krótkie paznokcie to nie ma problemu, ale jak mam dłuższe to sobie osobną technikę musiałam wypracować, żeby oka sobie nie wydlubać.

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
W Rossmanie zazwyczaj odżywki z Eveline są (stoją tam, gdzie zmywacze do paznokci, pędzle, cążki, polerki, itp.)), z tym, że nie zawsze akurat 8w1 albo diamentowa są.
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:03   #1986
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Wiem jaka jest ich zasada działania i jaką masakrę robią niektórym na paznokciach ale mi bardzo pomogły.

ooooooooooooooooooo! Powiedz coś o tym więcej!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:09   #1987
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Przy zmianie pasa ruchu przerysowałam facetowi samochód. Spisał sobie moje dane z OC i pojechał. Nie spisaliśmy nic takiego jak orzeczenie sprawcy, nie ma mojego podpisu, tylko nr polisy i adres. Co teraz? Ja byłam dość zdenerwowana i w ogóle o tym nie pomyślałam. Dopiero teraz sobie to analizuje. Nie mam żadnych namiarów na tego pana. Ściągną mi to po prostu z OC czy bedą z tym jakieś cyrki?
Dostaniesz pismo z ubezpieczalni gdzie będziesz musiała wypełnić/potwierdzić co się stało. Odsyłasz i wtedy poszkodowany dostanie odszkodowanie z Twojego OC.
Stary 2012-10-29, 12:10   #1988
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
ooooooooooooooooooo! Powiedz coś o tym więcej!
Tutaj masz linki do postów dziewczyn, których paznokcie zareagowały na odżywkę bardzo źle - ja się w opisywanie bawić nie będę, bo u mnie odżywka się sprawdza:
http://joannapanna.blogspot.com/2012...trzezenie.html
http://grzee.blogspot.com/2012/08/o-...zywce-8w1.html
http://no-to-pieknie.blogspot.com/20...sze-czasy.html
http://scoobyciasteczka.blogspot.com...yam-sobie.html

A, i tu masz jeszcze link do analizy całego składu tej "odżywki" ------> http://kolakao.pinger.pl/m/13535292

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:14
Stary 2012-10-29, 12:49   #1989
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
ty też słyszysz często tekst:Ty chyba nic w domu nie robisz, że masz takie długie paznokcie! ?
ależ oczywiście
Do tego jeszcze na pewno nie umiem gotować, prać i sprzątać, bo przecież jak, skoro cały czas mam długie paznokcie
Jak byłam w ciąży to wszyscy mi mówili, że już sobie długich paznokci nie wyhoduję, bo przy dziecku to nie można... I tak mam długie, miałam długie i będę mieć dlugie

Cytat:
ja mam zazwyczaj długie paznokcie. (takie jak na zdjęciu)
Odkąd używam odżywek eveline to w zasadzie moje paznokcie się nie łamią wcale. Funkcjonuję jak najbardziej normalnie. Tyle, ze długie paznokcie są czasem dla mnie irytujące, ponieważ:
a) jak długo stukam w klawiaturę, to bolą mnie 'paznokcie'.
b)bazy pod cienie, podkłady muszę wydłubywać patyczkiem, bo inaczej miałabym wszystko pod paznokciem
c)mam problem z założeniem sobie kolczyków- nie mogę założyć sobie tej 'zatyczki'.

Poza tym jak mam długie paznokcie to maluję je tylko jasnymi, 'frenchowymi' kolorami. Wydaje mi się, że takie długie kolorowe paznokcie wyglądają tandetnie- jak sztuczne, przyklejone tipsy.

I odkąd używam odżywek i mam ekstremalnie twarde paznokcie, to w ogóle mi nie odpryskują lakiery kolorowe. Nawet te za 2 zł więc między bajki można sobie włożyć pogląd, ze drogie lakiery są bardziej trwałe. Jak ktoś ma miękkie paznokcie to nawet po 1 dniu mu najdroższy lakier odpadnie, bo paznokcie się 'wyginają'

wczoraj właśnie musiałam obciąć bo jakimś cudem mi się jeden złąmał. A jak się ma długie paznokcie i jeden się złamie, to reszta wygląda badziewnie. Jeden krótki, reszta długa

także wiecie, ja nawet prace fizyczne w długich paznokciach wykonywałam bez problemu
zgadzam się. teraz mam długość paznokci mniej więcej taką jak Ty. Z tą różnicą, że nie używam i nie używałam żadnych odżywek
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:49   #1990
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym założyć sobie konto i samodzielnie mniej więcej co miesiąc wpłacać 100-150 złotych, ot na czarną godzinę żeby mi w domu nie wyparowały i od czasu do czasu jakieś inne sumki. Gdzie najlepiej założyć? Dobrze żeby było bez zbędnych, wygórowanych opłat, bo to jednak małe sumy będę miała.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:57   #1991
linka_12
Zadomowienie

Może mi ktoś polecić jakiś program do obróbki (darmowy albo wersja próbna), w którym dalo by się zmienić/pojaśnić/przyciemnić kolor wlosów osoby na danym zdjęciu? Próbowalam sciągnąć 30-dniową wersję Photoshopa, ale nie chce zakladać konta na Adobe, żeby używać ten program, a z tego co zauważyłam bez stworzenia konta się nie obejdzie. Chyba, że ktoś wie, jak to ominąć?
Stary 2012-10-29, 13:15   #1992
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Dostaniesz pismo z ubezpieczalni gdzie będziesz musiała wypełnić/potwierdzić co się stało. Odsyłasz i wtedy poszkodowany dostanie odszkodowanie z Twojego OC.
Aha. A co w sytuacji jakbym się nie przyznała?. Nie ma monitoringu, świadków i widocznych śladów na moim samochodzie? (pytam czysto teoretycznie)
Stary 2012-10-29, 13:40   #1993
liven
Zakorzenienie

Gdzie można przefaksować dokumenty nie posiadając faksu? Czy jest taka usługa np. w punkcie ksero lub drukarni?
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:41   #1994
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Aha. A co w sytuacji jakbym się nie przyznała?. Nie ma monitoringu, świadków i widocznych śladów na moim samochodzie? (pytam czysto teoretycznie)
Facet ma pecha
Stary 2012-10-29, 13:47   #1995
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym założyć sobie konto i samodzielnie mniej więcej co miesiąc wpłacać 100-150 złotych, ot na czarną godzinę żeby mi w domu nie wyparowały i od czasu do czasu jakieś inne sumki. Gdzie najlepiej założyć? Dobrze żeby było bez zbędnych, wygórowanych opłat, bo to jednak małe sumy będę miała.
W MBanku jest wszystko darmowe:
-prowadzemnie konta
- przelewy
- wyplaty z bankomatow euronet i millenium chyba - to tata mbanku

w Millenium natomiast:
- bezplatne jest prowadzenie konta jak przeleje sie 1000 zl na konto chyba tak?
- i wyplaty z bankomatow za free pod warunkiem ze wyplacisz 300 zl? gotowka
--- > jakos tak. zalozylam tez w millenium bo tam jest tak ze czasem zwracaja iles % gotowki za zrobione zakupy
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:57   #1996
agison
Zakorzenienie

Cytat:
odżywki eveline są bez problemu dostępne w Rossmannie, Naturze itp.
dziękuję

to jeszcze pytanko - czy znacie może jakiś sposób na przyspieszenie gojenia głęboko startego kolana? z wiadomych powodów nie jestem w stanie trzymać go "na powietrzu", a pod plastrem paskudnie się sączy i boli ... to, co zasklepiło się przez weekend, dziś znów wróciło do stanu pierwotnego mam wrażenie że nigdy się to nie zagoi ...

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:57   #1997
mon_mon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Gdzie można przefaksować dokumenty nie posiadając faksu? Czy jest taka usługa np. w punkcie ksero lub drukarni?
Kiedyś musiałam coś przefaksować i poszłam na pocztę, pani zrobiła to bez żadnego problemu. Niestety nie pamiętam ile kosztuje taka usługa.

Edytowane przez mon_mon
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:00
mon_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:58   #1998
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Facet ma pecha
Tak myślałam. No nic będę czekać na list z ubezpieczalni
Stary 2012-10-29, 13:59   #1999
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon_mon Pokaż wiadomość
Kiedyś musiałam coś przefaksować i poszłam na pocztę, pani zrobiła to bez żadnego problemu. Niestety nie pamiętam ile kosztuje taka usługa.
Problem w tym, że na poczcie nie ma już takiej możliwości. http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?...e&DC=Biurofaks
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:03   #2000
mon_mon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Problem w tym, że na poczcie nie ma już takiej możliwości. http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?...e&DC=Biurofaks
Ojej, nie wiedziałam, że to już nieaktualne W takim razie nie pomogę
mon_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:05   #2001
Friese
Zakorzenienie

pierwszy raz bede farbowala sama wlosy profesjonalnymi farbami (majiblond).

moje pytanie:

czy OXYDANT a Oxydant - woda utleniona w kremie 3%, 6%, 9%, 12% TO TO SAMO ?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:06
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:05   #2002
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
W MBanku jest wszystko darmowe:
-prowadzemnie konta
- przelewy
- wyplaty z bankomatow euronet i millenium chyba - to tata mbanku
MBank pobiera opłatę rzędu 2-3 złotych, jeśli suma wydatków z karty w ciągu miesiąca nie przekroczy 100zł.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:22   #2003
tekila901
Zakorzenienie

jak skutecznie odkazić deskę do krojenia?
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:37   #2004
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Może mi ktoś polecić jakiś program do obróbki (darmowy albo wersja próbna), w którym dalo by się zmienić/pojaśnić/przyciemnić kolor wlosów osoby na danym zdjęciu? Próbowalam sciągnąć 30-dniową wersję Photoshopa, ale nie chce zakladać konta na Adobe, żeby używać ten program, a z tego co zauważyłam bez stworzenia konta się nie obejdzie. Chyba, że ktoś wie, jak to ominąć?
PhotoFiltre?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:43   #2005
Stace
Zakorzenienie

Dziewczyny kupiłam sobie jasnobrązową torbę, wzięłam dzisiaj pierwszy raz i oczywiście zafarbowały mi ją granatowe rurki . Da się to jakoś wyczyścić ? Spodnie oczywiście lądują na śmietniku (farbują mi nawet ręce jak je dotknę )

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:59   #2006
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam sobie jasnobrązową torbę, wzięłam dzisiaj pierwszy raz i oczywiście zafarbowały mi ją granatowe rurki . Da się to jakoś wyczyścić ? Spodnie oczywiście lądują na śmietniku (farbują mi nawet ręce jak je dotknę )
nie znam magicznego sposoby na wyczyszczenie torby ale farbujące spodnie ponoć działa pranie w occie
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:05   #2007
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
nie znam magicznego sposoby na wyczyszczenie torby ale farbujące spodnie ponoć działa pranie w occie
oo i wtedy przestaną farbować ? Bo to jest na prawdę hardcore poziom farbowania

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2012-10-29, 15:30   #2008
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
ja z mamą, swoje torby czyścimy bezbarwną pastą do butów (taką w słoiczku, maziastą, bo te pasty instant są be i niszczą skóre). wszystko schodzi, maźnięcia od długopisu, pofarbowanie od spodni i tego typu sprawy.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:32   #2009
_matryoshka_
Raczkowanie

Dziewczyny, znacie może jakieś sposoby na to, aby włosy się mniej przetłuszczały? Już mam dość codziennego mycia
_matryoshka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:33   #2010
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
ja z mamą, swoje torby czyścimy bezbarwną pastą do butów (taką w słoiczku, maziastą, bo te pasty instant są be i niszczą skóre). wszystko schodzi, maźnięcia od długopisu, pofarbowanie od spodni i tego typu sprawy.
oo a mogłabyś podać jakąś konkretną ?

Cytat:
No tengas miedo a volar
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości