|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
..
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
justi zamieniłyśmy się-Ty jadłaś cebulę,ja nigdy.
teraz ja jem, Ty nie ![]() oddaj mi moją niechęć do tego warzywa, śmierdzi! marchewka dobry i dzbanek ![]() herbaciaka gdzieś dorwiesz jeszcze ![]() ze zwykłych herbat polecam zieloną z jaśminem+miód.. chyba się w niej zakochałam, tż będzie zazdrosny
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-29 o 14:09 |
|
|
|
#3723 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
poleżysz kilka dni a potem na pewno L4 dostaniesz. i pewnie luteinę. będzie dobrze ![]() u mnie przed chwilą zrobiła się zamieć śnieżna fajnie z okna to wygląda, ale żal mi ludzi na ulicy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3724 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam..
Ogólnie gorzej się czuję, mdłości wróciły i taaaka głodna ciągle jestem. Nic mi się nie chce. Dziś mam urlop, bo musiałam badania zrobić. Miałam też USG, nasz maluszek rośnie jak na drożdżach, ma już 6,2 cm
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak ale chyba lepsze od tych soków jednak
Cytat:
Mogę oddać Ostatnio mężu dostał ochrzan bo mi zrobił tosta bez cebuli to powiedział, żebym wzięła jednego od niego bo on ma z no i myślałam, że Cytat:
a gołąbki bym zjadłaaaa
|
||
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W zimie pewnie będzie cieplej a'la wiosennieU nas też ślicznie prószy od rana... bożonarodzeniowo a nie pierwszo-listopadowo ;p |
||
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że kilka z Was ma podobnie jak ja. Pocieszające, że nie tylko ja cierpię ![]() Cytat:
![]() co do herbatki, wiem że to oferta tematyczna, ale trwa już chyba od 24.10 a ja ostatnio przeglądałam herbaty w biedronce i kupiłam min. owocowe piramidki liptona, a tych kwiatowych nie widziałam |
||
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas syyypieeee
a mój biedny mąż właśnie wyszedł z pracy ![]() dobrze, że ja już nigdzie nie wychodzę dziś ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześc adusia ja Ciebie pamiętam, bo bardzo intensywnie przeglądałam wątek mamuś wrześniowo-październikowych, ale niestety nie zdążyłam się w nim poudzielać. dlatego teraz cieszę się każdym dniem dopóki Dzieciątko jest z nami. i bardzo dobrze rozumiem Twój strachi trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. plus dodatkowo za pracę Innej. |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
lonely tez myslalam,że od 24- cała akcja kawy/herbaty jest od 24go, a przy tych kwitnących i dzbanuszkach był mikro dopisek,że akcja od 29.10
![]() Pani mi to w biedrze tłumaczyła, bo byłam 24go wściekła,że nie ma |
|
|
|
#3731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż też poszedł do pracy... pojechał busem a o 23 trzeba po niego jechać... a ja się boję jeździć bo tate dziś wyślizgało, jakiś facet wjechał do rzeki
Poprosze chyba, żeby pojechał tata... szkoda moich stresów...
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna pewnie, że poproś tatę i sama nie ryzykuj takiego stresu..
Justi ja już zjadłam 2x tyle co Ty. Mój kochany też uwielbia tę czekoladę, ale nie wiem czy dla niego zostanie ![]() Muszę iść zrobić te naleśniki i pozmywać naczynia.. a nie mam siły zwlec się z łóżka ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Mój kochany skakałby z radości jeśli miałabym mieć synka
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mówiąc o pierwszej ja na początku ciąży postanowiłam rzucić białe pieczywo ale nie smakuje mi ciemne teraz i tak mało tego jem, więc biedy pół
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
no mi słodycze nie sprawiają przyjemności jak przed ciążą
Jadłam ciemne pieczywo- teraz wolę białe smierdzzi mi moja ulubiona margaryna i na samą myśl mi nie dobrze, za to wcinam cytryne, pomarańcze, mandarynki, ogórki kiszone...
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam, ze ja w ogole nie mam mdlosci i jem wiecej niz zazwyczaj ale staram sie zdrowo jakies owocki czy jogurty, a moge jesc co 2h ale jak sie zwazylam to okazalo sie ze schudlam wiec nie martwcie sie tylko jedzcie tyle ile maluszek wola
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Osiągnęłam kolejne apogeum...
Jestem wykończona z tej bezsilności, że nie mogę sobie ulżyć... Jedyne co mnie trzyma przy jakimkolwiek funkcjonowaniu to jutrzejsza wizyta... Czy ja muszę mieć kuźwa wszystkie dolegliwości ciążowe, jakie istnieją? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zwariuję i oszaleję, a jeszcze nikt nie jest w stanie mi pomóc, najbardziej szkoda mi TŻ bo patrzenie, jak się meczę, też jest męczące ![]() Musiałam się wypisać ![]() anoxee trzymam kciuki by Was szybciutko wypuścili do domku
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Poruszę jeszcze wątek porodu/lekarza/szpitala. Jestem powiem Wam w kropce. Mam abonament w Medicoverze w Wawie(w ramach benefitów pracowych) i chodzę sobie do babki, która nie pracuje w żadnym innym szpitalu. W ramach tego abonamentu mam za free wszystkie badania, usg, wizyty itp.
Teraz jednak boje się co z porodem?? Czy powinnam szukać jakiegos innego lekarza i do niego zaczać chodzić?? Tylko nie dosć ze opłacam zus, mam prywatną opiekę zdrowotną to jeszcze płacić po raz trzeci jeszcze prywatnie za wizyty, badania??? Czy może szukać jakiejś położnej? Może poszukać jakiegoś prywatnego szpitala??Akurat w Medicoverze odpada bo za poród z położna chcą 6 tys. Chyba to troche przesada... Na jakiej w ogole zasadzie przyjmują do szpitala mam tam jakoś się zapisać?? Sory za takie głupie pytania, ale pochodzę z malej miejscowosci i tam był zawsze jeden szpital. Tutaj w Wawie jestem od 6 lat i nigdy nie bylam w państwowej słuzbie zdrowia i nie mam pojecia gdzie i co?? |
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma tyle pacjentek, że powinien 24/7 siedzieć na porodówce ![]() A jeśli chodzi o porody to z tego co wiem nie ma regionalizacji i po prostu przyjeżdżasz i rodzisz Ew. jeśli nie będzie miejsca akurat (ale to myślę rzadkość) to skierują Cię do innego szpitala Lepiej kasę wydać na prywatną położną niż na siłę szukać lekarza pracującego w szpitalu wg mnie Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 15:28 |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jak wygląda z tym rodzeniem. Przyjeżdzam z rumuą do szpitala w trakcie akcji porodowej i krzyczę, że rodzę zeby mnie przyjeli?? I oni mnie przyjmują czy jakos wcześniej trzeba o zalatwic? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-29 o 15:32 |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy załatwiać? Nie wiem, ze 2-3 miesiące przed ![]() Przyjeżdżasz na IP ginekologiczno-położniczą i wołasz, że rodzisz wpuszczają Cię bez kolejki, wywiad, badanie, ew. lewatywa i na porodówkę Tak mi się wydaje ![]() Wcześniej chyba nic nie trzeba załatwiać ale zawsze można zadzwonić do szpitala chociażby zapytać o to, co należy mieć ze sobą. No i myślę, że warto chodzić do SR szpitala, w którym chce się rodzić a tam już wszystkiego się dowiesz
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 15:36 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się dowiedzieć jak to jest u nas. Dopytam mamy, bo ona przy mnie i przy bracie miała tą samą położną i oby dwoje mamy piękne pępki, bo niektóre wiążą tak, że szkoda gadać i te pępki u dorosłych ludzi w większości są bleeee.
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci, moja przyjaciolka chodzila do ginekologa prywatnie w medycynie chyba i rodzila panstwowo gdzie lekarz nie przyjmowal i tak smao wybrala polozna do niej tel. i byla bardzo zadowolona bo porodzie dali poloznej 500 w kopercie
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-10-30 o 08:27 |
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ładny pępek ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
ja bym wolała nie ryzykować... mój lekarz kiedyś przyjeżdżał do pacjentek nawet, jak nie miał dyżuru ale teraz nie może
|
||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
ja z mojego pępuszka tez zadowolona:P
Ja wybrałam gina, który pracuje w szpitalu w którym będe rodzić, bo wiem, że jak kobieta rodzi(jego pacjentka) to jak nie da rady przyjechać to dzwoni, pyta jak z nią, mowi co i jak i jak tylko przychodzi, to od razu odwiedza. Prywatna położna u nas ok. 500 zł
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Wam, że jak ktoś ogląda mój pępek to mówi oooo jaki ładny , ja mam brzydki i patrzę i rzeczywiście jakieś brzydkie. Niektóre wyglądają jak guziki, inne wystające, inne wogóle takie jakieś, dziura i nic
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-29 o 15:44 |
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-10-30 o 08:27 |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki piszę na szybko do was, bo chcę się pochwalić troszeczkę
właśnie wróciłam z prenatalnego i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest ok no i jeszcze jedna wspaniała wiadomość: będzie chłopiec!!!! jestem w szoku, że już w 13 tc było widać!widzę, że piszecie o porodach, u mnie w mieście nie ma takiej opcji, żeby lekarz przyjechał specjalnie na poród pacjentki. Jest taka opcja w prywatnej klinice, ale to oczywiście kosztuje i to niemało. |
|
|
|
#3749 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Gratuluję Kurde to może u mnie też będzie widać co nieco jak będę na następnej wizycie
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

..

fajnie z okna to wygląda, ale żal mi ludzi na ulicy
no i myślałam, że
a gołąbki bym zjadłaaaa

wracaj szybko do zdrówka 

i tak mało tego jem, więc biedy pół