|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
* Pomysł z zabraniem dziecka do przychodni genialny! Sądzę jednak, że po prostu nie pomyślał, że t dla dziecka groźne. Mój to akurat rozumie i jak chciałam, to przyjechał. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Zakładam, bo po pierwsze lepiej chroni plecki, a po drugie trzyma pieluchę. Jak kilka razy zdarzyło mi się nie założyć, to mała bezwstydnica odkrywała brzuszek i klatę. |
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
u nas dziś dzień marudy, tata był w domu kilka dni i dzieć już się nauczył żeby go nosić i tak usypiać, twarda mama wygrała i nie nosiła przed spaniem ale nie było łatwo, teraz śpi już 2 h a ja zrobiłam obiad i kilka słoiczków z jabłuszkami dla malucha, szkoda że miałam tak mało jabłek zamierzam jeszcze zamrozić dynie, w kawałkachciesze się że pomysł z podziałem kosztów się podoba specjalista do spraw tworzenia i druku kalendarza to nie są tanie rzeczy![]() śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze rośnie nam konkurencja![]() oj tak tak, chce tylko nie wiem co narzeczona na to Zosiu czy wyjdziesz... tzn będziesz z synem na kalendarzu![]() wiesz Maciejko czasem zadziwia mnie Twoja pamięć, tak pozytywnie oczywiście ![]() za szczepione dzieciaczki, za pediatrę Rozi i innych dziecięce wizyty
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-29 o 13:54 |
||
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
też jestem zmarzluch ale jednak wole troszkę zmarznąć niż gotować się w upale
![]() Cytat:
|
|
#3784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też mam taką nadzieję, no ale nic nie wskazuje, że u Luśki coś jest nie tak ze słuchem, nawet na mój szept głowę odwraca. Ale ponieważ mamy takie zalecenie, to skontrolujemy. Nawet dzisiaj z tamtej przychodni dzwonili pytać, czy się stawimy na pewno (bo ja się tam nie umawiałam, umawiał nas jeszcze szpital, ja tylko dostałam informację, że dnia tego a tego mam się stawić ze skierowaniem od pediatry) Ach Ci chłopi, porażkowi są. Cytat:
staram się na ile Luśka mi daje
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zawsze zakładam body |
|
|
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba przez 7 dni stosowac dodatkowa anty kciuki!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
biore ostercal wapń i nic nie pomaga, a to trwa już dobre 3 miesiące jak Jaś się urodził, myslisz ze branie żelaza kilka dni coś poprawi? może tez bym musiała bo nie wiem czy wyszłam na dobre z anemii, musze się zbadaćprzyszedł materacyk dla Jasia |
|||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam zawsze body, jakoś bez niego dziwnie jak nie założe :P
|
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3790 | |||||
|
Zadomowienie
|
2 dni wiadomo, dlaczego mnie nie było. Ale co robiłam dnia poprzedniego, to sama nie wiem
Cytat:
![]() To zaraz zrobisz tak , bo moja kicia w zeszłym roku miała ten kalendarz. Identyczny ![]() W tym roku dla odmiany zamawiam ten - Cosma, bo głównie to je i lubi, więc snacki tej firmy też jej się pewnie spodobają ![]() Cytat:
czegoś nie doczytałam? ![]() Mój też ciągle opowiada jak się cieszy na wspólne wyprawy na basen, sanki czy do zoo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z kamerą doświadczeń nie mam, ale aparatem udało mi się złapać dwa "pierwsze razy": pierwszy uśmiech do mnie był akurat w chwili, gdy ją fotografowałam, więc mam go na zdjęciu ![]() I pierwsze ssanie kciuka - aparat leżał na kanapie, więc chwyciłam i też udało mi się złapać ![]() Cytat:
Ale teraz zmieniłam zdanie - chcę ten kalendarz jako pamiątkę po tym roku - roku nowych doświadczeń, niesamowitej atmosfery, panującej na naszym forum, tego, jak się zżyłyśmy, choć na żywo (w większości przypadków) się nie znamy i jakim jesteśmy dla siebie jednocześnie wsparciem i rozrywką ![]() A że Zosia będzie obok narzeczonego - to się rozumie samo przez się! ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
aha - obiecane fotki "złotej jesieni" w drodze do Pragi
:1 - widok z samochodu 2 - przerwa na kupienie winiety/papierosa/siku - w tle śnieg 3 - widok na samochód, drogę na parkingu i ośnieżony pagórek w tle |
|
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no pogoda zaje,bista. |
|
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
dep co to za fajek
|
|
|
|
#3795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
Zasypało nas strasznie, a my w taki śnieg z drugiego końca miasta Zapisałam Was do Fabisia na styczeń, jeśli chcecie Jak wolicie inny miesiąc to pisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale śmieszek Cytat:
![]() Zaraz zmykam na kursy, więc piszę jak wygląda sprawa kalendarza. Jeśli ktoś jest jeszcze chętny, to pisać (jeszcze KarolinaPW do kogoś dołączy )Styczeń - Soleilka i Nicki Luty - Kasik Marzec - Mrówka Kwiecień - Wanilka i Depoison Maj - Phdwao i Chmielinka Czerwiec - Agunia i Hania Lipiec - Ciastek Sierpień - Anna i Karolka Wrzesień - Mamcia i Irmusia Październik - Nitka Listopad - Lipus Grudzień - Nadalka I mała prośba. Zamiast zrzutki za "moją pracę" to wolałabym żebyśmy zrzuciły się na kalendarz dla Branzoletki, która bardzo go chce, a zły TŻ się nie zgadza ( ) Co Wy na to?
|
|||
|
|
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wszyscy chcą kalendarz to i my chcemy
będzie drugi w takim razie my chcemy być z Rozalką |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu powiedziałam o kalendarzu, jeszcze nie informując, że się dołączyłam do akcji to od razu powiedział "nie". Na co ja mu odparłam, że "tak" Jeszcze kilka razy powtórzył to nie, ale potem dał za wygraną - przecież jak ja się na coś uprę to nie ma przeproś A dlaczego nie? Bo stwierdził, że wtedy to już w ogóle tylko o dzieciach będziemy ze sobą gadać...
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
czy ta osoba wygląda jak ja?
przecież ja mam na jesień/zimę wyłącznie brązowe okrycia! ![]() to koleżanka - wybraliśmy się do tej Pragi w czwórkę - ja jestem za obiektywem aparatu ![]() Ale przyznam się - wiedząc, że odciągany przez ten weekend pokarm i tak będę wylewać - po sobotniej kolacji wzięłam parę buchów
|
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez strasznie ciagnie do fajek ale sie powstrzymuje.. |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Mamcia a jak Ci idzie odsawianie malej od cyca? Ja karmie teraz tylko w nocy i jeden raz w ciągu dnia. A reszta mm.
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To najlepsze życzonka! Dla Joasi i Hani też ![]() Cytat:
W takim razie do zobaczenia za 12 lat (Pani ładna?)Tak albo pajacyka. |
||
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam do ciekawej dyskusji jaka wlasnie nawiazala sie na moim blogu
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- no juz praktycznie resztki pokarmu,wczoraj tylko raz podalam malej piers, wieczorem rozmasowalam piersi pod prysznicem i dzis rano to samo. |
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie doczytałam o co chodzi z kalendarzem, ale na pewno też chcę
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
nastepna co w ciemno bierze :P
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie mówiłam, że Martynka zaczęła sama siadać... Powiedzcie, co robicie, jak dzieci chcą siadać i się drą, jak im się nie pozwoli ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Muszę doczytać - intensywnie nad tym pracuję
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak to w sekcie ![]() blu ja zmieniam pozycje żeby zapomniał, najczęściej kładę na brzuszku |
||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy od lekarza. Morfologia dobra. kreatynina w normie a mocz do powtórki. mowi ze moze przez nieczystoc wyszły. Ze moze nie dokladnie podmyłam. Zobaczymy. W srode mam zaniesc drugi raz. A w przyszły wtorek cce niunie zobaczyc by Jej zmierzyc cisnienie . (dzis bylam bez niej tz czekał z Nią na dworze bo dzis dzieci chore )
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

u nas dziś dzień marudy, tata był w domu kilka dni i dzieć już się nauczył żeby go nosić i tak usypiać, twarda mama wygrała i nie nosiła przed spaniem ale nie było łatwo, teraz śpi już 2 h a ja zrobiłam obiad i kilka słoiczków z jabłuszkami dla malucha, szkoda że miałam tak mało jabłek
zamierzam jeszcze zamrozić dynie, w kawałkach
specjalista do spraw tworzenia i druku kalendarza
to nie są tanie rzeczy
zamówiłam mojej niuni motyla
Dawno go nie prezentowałam więc skorzystam z okazji 
za szczepione dzieciaczki, za pediatrę Rozi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) Co Wy na to?