|
|
#2311 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szczęśliwie zakochane od 2007 roku!
Cytat:
niestety jeśli nie będziesz mieć umowy na papierze to nie wiem co będzie - papier to podstawa. Mam jednak nadzieję że jakąś umowę miałaś na ten wrzesień?Cytat:
![]() A ja dziś od 8-20 w recepcji hotelu gdzie mam staż siedzę - na szczęście jakoś ten czas leci i w miarę się nie nudzę i obiadek mi TŻ przywiózł
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Kochany tż
![]() A mi sie dziś nic nie chceeeee...
|
|
#2313 |
|
na przekór do celu
|
A mnie się roz***ał weekend. Miałam być wczoraj o 20:00 w domu. Jednak autobus mnie nie zabrał, bo brakło miejsc
Zostałam więc na jeszcze jedną noc we Wrocławiu, TŻ o 12:00 miał wrócić z Krakowa i zjechalibyśmy razem do naszej miejscowości. Jak widzicie, jest 16:00 a ja piszę do was będąc ciągle we Wrocławiu... A jestem potrzebna w domu do choinki
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę tak jutro nic nie robić i w poniedziałek i wtorek bo mam wolne za dziś
![]() viva91 - ja zrozumiałam że jesteś potrzebna w domu do choinki - i tak się zastanawiam co Wy już z choinką robicie eh... szkoda weekendu
Edytowane przez ruda1984m Czas edycji: 2012-10-13 o 16:11 |
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie miałam i nie mam dostałam tylko umowę o dzieło jak się przyjęłam, czyli w marcu 2011...Cytat:
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2012-10-13 o 20:39 |
||
|
|
|
|
#2316 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, skoro mnie zmuszacie to następnym razem bez ogródek napiszę "do cholery" tylko nie pomyślcie wtedy, że jadę pomagać przy chorych
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2318 |
|
na przekór do celu
|
Aż mi humor poprawiłyście, dziękuję
![]() Jestem już w domu ale co, posiedzę chwilę, pójdę się kąpać i spać, tyle z dnia mi zostało...
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze do usług Doba jest zdecydowanie za krótka...
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że napisałam ok. 13 smsa do mojego byłego ''szefa'' o treści ''Ja caly czas czekam na Twoją odpowiedź na mojego piątkowego maila i pieniądze''. Oczywiście nie odpisywał więc pół godziny temu zadzwoniłam do niego (nie odebrał jak zwykle), a teraz napisał ''Nie miałem jeszcze czasu zeby Ci odpowiedzieć. Mail doszedl i go przyjąłem do wiadomości''
Kur** co za człowiek!! Na szczęście żadne odsetki mi nie lecą, tak tylko napisałam
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Żeby tylko w tym czasie nie uciekł
żartuje i trzymam kciuki żeby wszystko się udało i żeby kasę Ci oddał. Może poczytaj co w takich wypadkach robić, jak się bronić bo mam nadzieję że nie jest taki podły żeby np. powiedzieć Ci że kasy nie dostaniesz bo nie masz umowy, żadnego papierka na to że pracowałaś itp itd
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów. Nadal nic nie odpisał na smsa i na tego piątkowego maila...
|
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i weź tu pracuj z takimi ... |
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wszedł na gg, odezwał się do mnie i trochę pogadaliśmy. Na samym początku wysłał mi taki plik z obliczeniami ile NIBY powinnam dostać pieniędzy i wiecie ile wyszło? O 1000zł niż mi się należy!! Zaczęłam się z nim o to kłócić, powiedziałam, że nie dam się oszukać. Powiedziałam, żebym pozmieniała w pliku to co uważam i mu wysłała. Na razie przelał mi 500zł zaliczki...
Ja się przede wszystkim pytam czy nie można było już dawno pogadać na tym gg, a nie dopiero teraz?! Przeszło miesiąc po wypłacie za sierpień!! A i na dodatek mówił, że nie wie jak ja sobie liczę urlop (który miałam na początku sierpnia!!). Napisałam mu, że jeśli się coś zmieniło to trzeba było mówić PRZED urlopem a nie DWA MIESIĄCE PO!!
|
|
#2325 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Choć i tak dobrze, że całkiem Cię nie olał, bo skoro nie miałaś umowy to w zasadzie mógłby...
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
właśnie dlatego umowa prace o powinna zawierać m.in. informacje o wynagrodzeniu + sposobie obliczania tej kasy w przypadku urlopu, chorobowego itp.
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od poniedziałku nie rozmawiałam z nim...Ja właśnie nie miałam umowy o prace... dostałam w marcu 2011, czyli jak się przyjmowałam, umowę o dzieło i tyle...
|
|
|
#2328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem...
wczoraj napisał mi smsa, że resztę zapłaci mi jak najszybciej i że jemu też zalezy, aby zamknąć nasze sprawy
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2331 |
|
na przekór do celu
|
Oj, we Wrocławiu też śniegu dużo. A ja mam jesienną kurtkę. Miałam jechać z mamą na zakupy ale w piątek miała operację, więc teraz nie mam kompana, a nie lubie sama kupować...
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie jestem przygotowana na zimę. Jeszcze nie wyciągnęłam zimowych kurtek. Jak na razie chodzę w jesiennym płaszczyku.
Ale kupiłam sobie na grouponie buty trekkingowe Regatta. Mam nadzieję, że nadadzą się na zimę W tamtym roku kupiłam sobie grubą kurtkę, w sumie to kupiłam na stok, ale na mroźnie dni będzie w sam raz.
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i jest mi jeszcze winien kolejne 1000zł. Ale zwolniłam się dwa tygodnie temu. Kontakt z nim jest strasznie trudny... nie odbiera, nie odpisuje ![]() A co do śniegu to u mnie też jest eh... ja chcę lato. Lubię zimę ale tylko w święta i sylwestra A co do zakupów to też nienawidze chodzic sama
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dziś w szoku byłam gdy rano zbierając się do pracy zobaczyłam wszystko w śniegu
![]() Kurtkę i buty już wcześniej przygotowałam - właśnie na takie zaskoczenie jak dziś
|
|
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śnieg w Krakowie oczywiście też mocno pada i to od wczoraj, ciepłej kurtki też nie mam, same płaszcze, niby ciepłe, ale ja jestem taki zmarzluch, że ja bym chyba musiała mieć futro, kożuch, nie wiem! i buty takie same, jakieś super ciepłe, zwłaszcza na tą naszą polską zimę, jak przyjdzie - 15 stopni i jeszcze więcej na minusie
|
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta
Chyba mam TŻ-a ![]() Już wam się melduję ![]() Przyjechał wczoraj. Dostał prezent na urodziny, które miał kilka dni temu( fotka niżej - beczka 5l. piwa w decoupage Ręcznie zrobiona przeze mnie ) - ucieszył się przeokropnie (powiedział, że to najmilszy prezent jaki dostał ), ba nawet fotki wysyłał do brata Gadaliśmy cały czas praktycznie, jest jedyną osobą, która tak mnie potrafiła rozbawić Wypiliśmy moooorze herbaty, potem zrobiłam kolację - zachwycił go placek, który zrobiłam (cytuję "Zaj***sty w smaku" ), chleb z przepisu jego Mamy i sałatka, która w sumie powstała z rozpędu wcześniej do chleba - zwykła jarzynowa ) Poznał moją Mamę - od razu zagadali sobie o pracy itp. Widać było, że po 21:00 nie chciało mu sie odjeżdżać - pojechał jakby z przyzwoitości, bo jak na pierwszy w sumie raz to długo A przy drzwiach powiedziałam mu, że w sumie nie wiem jak mam sie z nim pożegnać - On, że też nie, więc ja mu na to "No to chodź tu do mnie" i go przytuliłam I tak jakoś powietrze chyba z nas zeszło i już tak naturalnie wyszło, że mnie pocałował ![]() Zaraz po powrocie do domu się zameldował i pisaliśmy do wpół do 3 w nocy ![]() Oficjalna deklaracja nie padła, no ale cóż to było przy drzwiach, jak nie deklaracja Jest cudownie nieśmiały w kontakcie oczno-dotykowym, za to w sms-owym już bardziej Motyle w brzuchu mam wielkości dinozaurów
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeeee, ale super!
Szprycha trzymam kciuki za następne spotkania, oby Wam się ułożyło kiedy następna randka? ![]() a beczka świetna! motyw na beczce mi się bardzo podoba, ale z drugiej strony kto by się nie ucieszył z 5 l piwa (oprócz tych, którzy nie lubią ;p)
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi telefon przywiezie - kupił mi na All, bo mój stary się sypie, a ja się nie znam na takim sprzęcie No właśnie - szczególnie facet
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie mgła
A było nawet ładniutkie słoneczko przez pół dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

od miesiąca czekam na wypłatę za sierpień, we wtorek mój ''szef'' napisał mi, że zaraz zrobi przelew i oczywiście nadal go nie mam. Mało tego, pisałam do niego, wydzwaniałam wczoraj i dzisiaj. Oczywiście nie odebrał, odpisał jedynie wczoraj ''pogadamy jutro ok. 8-9'' i nie odezwał się. Dlatego znowu pisałam, dzwoniłam. 

niestety jeśli nie będziesz mieć umowy na papierze to nie wiem co będzie - papier to podstawa. Mam jednak nadzieję że jakąś umowę miałaś na ten wrzesień?
także jak masz do niej dostęp, przeczytaj ją dokładnie. a nie, że ci facet nagle opowiada, że ty coś źle liczysz. kombinuje gościu
biorę udział w projekcie UE na okres 3 miesięcy - nauczanie angielskiego młodzieży i dorosłych, którzy mają trudności w domu. grupa 7 osób, bardzo fajni ludzie, chcą się przede wszystkim czegoś nauczyć
i obiadek mi TŻ przywiózł 

Zostałam więc na jeszcze jedną noc we Wrocławiu, TŻ o 12:00 miał wrócić z Krakowa i zjechalibyśmy razem do naszej miejscowości. Jak widzicie, jest 16:00 a ja piszę do was będąc ciągle we Wrocławiu... A jestem potrzebna w domu do choinki