Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 17:02   #2371
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
To miałaś nerwy.Ale dobrze że wszystko okPowiedzieli skąd to plamienie?
nie wiadomo
ale nad ranem mialam zboczony sen i poczulam skurcz i sie obudzilam wiec chyba mialam orgazm i moze przez to ale nie opowiadalam tego w szpitalu

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Lunka Ty osiwiejszez a ja razem z Toba....

Denerwuje sie o Ciebie jak głupek....aaaaa

Dobrze, ze jest ok
dlatego napisalam dzis jak juz po emocjach

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:03   #2372
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
bylismy wczoraj w szpitalu...
mielismy isc na obiad do tesciowej i juz bylam w butach tylko chcialam siku i zobaczylam na papierze plamienie z krwi...
no wiec taxi i na IP.
Ale bo zbadaniu okazalo sie ze czysto, maly na usg szalał i wszystko ok tylko mam skurcze i musze polezec, tak jakbym do tej pory nie lezala
3x2 nospy i w srode jade do lekarza na kontrole
dziewczyny osiwieje w tej ciazy

u mnie pelno sniegu, widze przez okno...

myslalam ze "napisz na priv"
moim zdaniem taka metoda moze byc skuteczna ale wtedy zostaje tylko pare dni w miesiacu na przytulanie
bo z normalnej kalendarzykowej metody to ja jestem, nieplanowana

widac! gratulacje

nie mamy silnej psychiki... poprostu nie mamy wyjscia.

Kocurku bardzo sie ciesze ze znalazlas takiego dobrego lekarza
ja po # mialam dwie opryszczki i bardzo ostra angine

dokladnie, my tez wiemy ze TEN najlepszy
tez meslalam ostatnio o zupie dyniowej chociaz nigdy dyni w rekach nie mialam

aa i obiad po slubny robimy u mojej mamy i kupujemy srebrne obraczki
w piatek mielismy isc ustalic termin ale chyba TZ pojdzie sam...

Miejmy nadzieje,że już więcej nie będzie takich sytuacji...
Ty kochana masz wiecznie jakieś przeboje z tą ciążą,biedulka
No i oczywiście zdawaj Nam na bieżąco relację z przygotowań do ślubu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:46   #2373
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Witam Kochane!
Ja tylko daję znak, że żyję! Mam ostatnio kiepski czas... więc mało się będę pojawiać. Ale podczytuję i jestem z Wami. Tesknię, ale wybaczie, troche mnie życie przytłoczyło...
Buziaki
Nie ma czego wybaczać Kochana, jak tylko będziesz na siłach to wracaj do Nas na całego

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
siedzę sobie na kompie i gram gry z alawara W szukanie obiektów... Wiem dziecinada ale się relaksuje;/
Wstałam z krzesl poszłam na łóżku się oprzeć i nie wiedziałam, czy rzucić lapka czy na niego.... Ale dobiegłam
przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać. Ale tak poza tym to współczuję tych nudności.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się na teściową, bo byliśmy u niej w sob i był tam też szwagier ze swoim miesięcznym synkiem. Teściowa jakby specjalnie cały czas go nosiła mi przed samym nosem, jak chciałam gdzieś przejść to zachodziła mi drogę. Najpierw myślałam, że może jestem przewrażliwiona i sobie wmawiam ale Tż też to zauważył. Wredna baba. Nie dość, że jak się z nią widzę to non stop gada o tym dziecku to jeszcze takie cyrki odstawia. Nie rozumiem jak tak można...
no, wygadałam się
Co za baba....

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, właśnie wróciłam do domu od lekarzy, byłam u jednego mowie mu co i jak ze mam brak okresu i dwa testy pozytywne zbadał mnie i mówi że on nic nie widzi że to za szybko że mam czekać, i nie jestem i mam za dwa tygodnie badania zrobić, wyszłam z łzami, wiec się wkurzyłam i poszłam do innego mówie mu to samo, i mówi ze jest pani w ciąży, nawet mnie nie badał bo powiedzialam ze byłam przed chwila u innego i tyle, pytał czy mnie piersi bola ja ze tak i czuje sie jak z okresem to mowi ze ciaza i że testy sie nie myla, mam p0rzyjsc za 10dni, teraz sama nie wiem co myśleć;(
Ja iwm, że łatwo pisać, ale pcozekać musisz.Lekarz nie jest w stanie teraz niczego zaobserwować, to zbyt wczesna ciąża. Tak jak pisały dziewczyny, idź na betę, będziesz spokojniejsza. A jak narazie dla spokojności

Linka lekarka niesamowita!

Wracam do nadrabiania.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Jak siedzialam w poczekalni tyle godzin czekając na wyniki Panie mowiły ze przyjechały tu z Białego Stoku a druga z Gdańska. Ponoć Pani W ma taką rzeszę fanów ze czekają do niej miesiącami i jeżdzą po 400 km. Jak dzwonilam zapisać sie na wizytę kazała czekać 5 miesięcy po zrobieniu wywiadu przez telefon inaczej gdyby nie była sprawa pilna nie przyjełaby mnie w tym roku w ogóle. Jest droga ale nie naciąga na kasę,tj. jak wie ze jest niepotrzebna mowi " bez sensu wywalać na mnie kasę tym niech sie akurat zajmie już Pani ginekolog".
Białegostoku (przepraszam, musiałam)

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
zaskakujesz mnie czasem...kocurowa napisała ze od wczoraj może być w ciąży ale Ty rozwalilas mnie na łopatki
przypomniał mi sie film lejdis jak I.Kuna powiedziała przez telefon ze jest od 5 min w ciązy

Cytat:
no przepraszam, ale ja co miesiąc licze na jakąś dzidziulinkę i szczęśliwą mamę:P czy to źle??
Nie, to bardzo dobrze. Ale skoro Ty "tak wyrywasz do przodu" z tymi przypuszczeniami, to musi być też ktoś kto będzie troszkę je wyhamowywał. Tak dla równowagi.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jeśli to prawda, to będziesz musiała psa pożyczać każdej starającej się wizażance, by wiedziały na drugi dzień po riki tiki i nie musiały czekać

Cytat:
Czesc dziewczyny
mielismy isc na obiad do tesciowej i juz bylam w butach tylko chcialam siku i zobaczylam na papierze plamienie z krwi...
no wiec taxi i na IP.
Ale bo zbadaniu okazalo sie ze czysto, maly na usg szalał i wszystko ok tylko mam skurcze i musze polezec, tak jakbym do tej pory nie lezala
A ja razem z Tobą. Jak zaczęłam to czytać to aż przestałam oddychać na chwilkę, ale skoro odesłali Cię do domu to musi być całkiem ok. A ponieważ jesteś wprawiona w boju (czytaj leżeniu) to dasz radę.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-29 o 17:48
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:52   #2374
nuna2
Zakorzenienie

Luna kurde ależ sie wystraszyłam... Chyba jednak musisz uważać do końca już;* Dbaj mi o siebie;*
Stary 2012-10-29, 17:52   #2375
Sophia_1
Zadomowienie

Witam się wieczorową porą z rosołkiem,który niedawno ugotowałam. Tż w pracy do 22, więc mam sporo wolnego czasu. Ale mam nadzieję, że go za bardzo nie zmęczą w tej pracy, bo mam parcie na szkło (przytulanki).
A zimno dziś u Nas! No, ale w końcu do zimy idzie, a nie do lata to nie ma się czemu dziwić.

Stary 2012-10-29, 18:38   #2376
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ale jaja..mój pies jak byłam w ciąży od samego początku kład mi sie na brzuchu- wtedy wiedziałam, ze cos się święci.

I dziś pierwszy raz od miesiecy znowu tak sie polożył....

Jeśli jestem w ciąży to od wczoraj...
hehe... a kto wie... wto wie Jeśli to się sprawdzi, to notowania Twojego pieska bardzo skoczą Będziesz go wypożyczać staraczkom
Cytat:

Ja po pracy.Mam dziś wyjątkowo zły dzieńDotarłam do domu prawie godzine pózniej,bo takie korki były.Pokłóciłam sie ostro z tżtem i wszystkiego mam dosyć
ojej... a co sie stało? Mam nadzieję, że nic powaznego i szybciutko się dogadacie
Cytat:
Czesc dziewczyny
no wiec taxi i na IP.

u mnie pelno sniegu, widze przez okno...

myslalam ze "napisz na priv"
aa i obiad po slubny robimy u mojej mamy i kupujemy srebrne obraczki
w piatek mielismy isc ustalic termin ale chyba TZ pojdzie sam...
kurcze Już miałam nadzieje, że po tych przejściach z łożyskiem wszystko teraz będzie już dobrze... A tu kurcze takie numery Najbardziej wkurzajace jest to, że nie wiadomo skąd to Oby się już nie powtórzyło

A z tego "napisz na priv" to jeszcze sie śmieję

Super, że z mamą się dogadaliście w kwestii obiadu Lunka, ale chyba nie masz leżeć cały czas znowu? Może jednak w piatek będziesz mogła się wybrać chociaż na chwilę razem z Tztem żeby ustalić te datę ślubu W końcu to dość ważna kwestia i fajnie by było razem to ustalic
Cytat:
nie wiadomo
ale nad ranem mialam zboczony sen i poczulam skurcz i sie obudzilam wiec chyba mialam orgazm i moze przez to ale nie opowiadalam tego w szpitalu
Jeśli to plamienie od tego snu... to chyba jeszcze nie tak źle - bo przynajmniej jest to jakiś powód Najgorzej jak coś sie dzieje bez powodu
Stary 2012-10-29, 18:44   #2377
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Dziewczyny mam 2 pytania.Lh,fsh i estradiol robi sie w 3-5 dnia cyklu?I ile mniej wiecej po dupku czeka sie na @?
Tak, ale raczej w 3 niż 5.
A po Dupku nigdy nie wiadomo, ja kiedyś czekałam 9 dni, po lutku 15, inne dostają już po 2-3 dniach.

Luna - uff, już się wystraszyłam czytając, dobrze, że jest ok
Kocur - jakby co będziemy do Ciebie urządzać pielgrzymki, kilka dni po owu do Kocura na test ciążowy
Stary 2012-10-29, 19:05   #2378
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki ja tak troche ze śmiechem, ale serio wtedy jak zaskoczyłam tez kłąd sie na brzuchu..i już Tż sie śmiał, ze czuje. Sprawdziło się!

Teraz pierwszy raz tak sie połozył od kiedy poroniłam...

Nie sądze, zeby to był znak, ale jednak trzeba szukac nadziei

Ja po kolacji, czekam na męża trzeba popracować troche...pewnie zmeczony wróci po 12 h pracy..zrobie kapiel jakaś...macie jakies jeszcze pomysły??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:05   #2379
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej moje Zabcie!!!

Lunka alez Ty emocje tutaj wprowadzasz!! ani mi sie waz robic tego wiecej pod grozba srogiej kary!!!

bylam dzis na kontroli u lekarza. krwawie juz mniej, obmacala mnie, dostalam kolejne skierowanie na morfologie, poprzednia hemoglobina byla w normie, ale wtedy jeszcze nie mialam takiego ubytku krwi. przez weekend chyba z 3l zlecialy kolejna kontrole mam za tydzien, w razie dalszego krwawienia jade do szpitala, ale mysle, ze chyba moj organizm sam sobie poradzi, bo juz juz w sumie mam bardziej plamienie niz krwawienie i brzuch dzis mnie juz nie bolal. porozmawialysmy tez i mnie uspokoila: mnostwo kobiet ta pierwsza ciaze roni, jest to niemalze fizjologiczny stan. wiem tez, ze w kolejnej ciazy nie musze sie bac i prosic o usg, bo babka mowila, ze robia wczesne skany. w razie gdyby syt nie daj Boże sie powtorzyla zaczna wtedy tez drazyc czemu sie tak dzieje. wiec chyba jestem w miare uspokojona i hmm... jeslo mozna tak powiedziec... pogodzona... trzeba zyc dalej, ale pamiec o naszej malutkiej kropeczce nie zaginie...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:23   #2380
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hehe... a kto wie... wto wie Jeśli to się sprawdzi, to notowania Twojego pieska bardzo skoczą Będziesz go wypożyczać staraczkom

ojej... a co sie stało? Mam nadzieję, że nic powaznego i szybciutko się dogadacie

kurcze Już miałam nadzieje, że po tych przejściach z łożyskiem wszystko teraz będzie już dobrze... A tu kurcze takie numery Najbardziej wkurzajace jest to, że nie wiadomo skąd to Oby się już nie powtórzyło

A z tego "napisz na priv" to jeszcze sie śmieję

Super, że z mamą się dogadaliście w kwestii obiadu Lunka, ale chyba nie masz leżeć cały czas znowu? Może jednak w piatek będziesz mogła się wybrać chociaż na chwilę razem z Tztem żeby ustalić te datę ślubu W końcu to dość ważna kwestia i fajnie by było razem to ustalic

Jeśli to plamienie od tego snu... to chyba jeszcze nie tak źle - bo przynajmniej jest to jakiś powód Najgorzej jak coś sie dzieje bez powodu
tez mialam nadzieje ze to juz koniec... a tu znowu, to taki przykry zawod.
co do chodzenia to niby nie musze ciagle lezec ale jak wstaje to czuje ucisk chociaz dzis juz nie boli, a z takim czyms ciezko gdzies wyjsc bo to chyba skurcz a nie chcialabym zeby sie rozkrecilo.. zobacze jak mi ta nospa do srody pomoze to pojde, mysle ze moje chodzenie musze uzaleznic od tego czucia/stawiania sie brzucha
a sen to moje podejrzenie bo pierwsze co to zapytaly mnie o wspolzycie bo najczesciej sie wtedy takie zdarzaja.. mi sie wydaje ze moze przez ten skurcz macicy jakies naczynko peklo bo tak to wygladalo na papierze a 15 minut pozniej na IP gin miala czysciutkie rekawiczki mimo ze tam grzebala

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej moje Zabcie!!!

Lunka alez Ty emocje tutaj wprowadzasz!! ani mi sie waz robic tego wiecej pod grozba srogiej kary!!!
kochana

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:33   #2381
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Pożaliłam sie w klubie.

Cytat:
Dziewczynki ja tak troche ze śmiechem, ale serio wtedy jak zaskoczyłam tez kłąd sie na brzuchu..i już Tż sie śmiał, ze czuje. Sprawdziło się!

Teraz pierwszy raz tak sie połozył od kiedy poroniłam...

Nie sądze, zeby to był znak, ale jednak trzeba szukac nadziei

Ja po kolacji, czekam na męża trzeba popracować troche...pewnie zmeczony wróci po 12 h pracy..zrobie kapiel jakaś...macie jakies jeszcze pomysły??
Kocurku ja trzymam kciuki żeby to było toZwierzęta potrafią takie rzeczy wyczuć
Cytat:
hej moje Zabcie!!!

bylam dzis na kontroli u lekarza. krwawie juz mniej, obmacala mnie, dostalam kolejne skierowanie na morfologie, poprzednia hemoglobina byla w normie, ale wtedy jeszcze nie mialam takiego ubytku krwi. przez weekend chyba z 3l zlecialy kolejna kontrole mam za tydzien, w razie dalszego krwawienia jade do szpitala, ale mysle, ze chyba moj organizm sam sobie poradzi, bo juz juz w sumie mam bardziej plamienie niz krwawienie i brzuch dzis mnie juz nie bolal. porozmawialysmy tez i mnie uspokoila: mnostwo kobiet ta pierwsza ciaze roni, jest to niemalze fizjologiczny stan. wiem tez, ze w kolejnej ciazy nie musze sie bac i prosic o usg, bo babka mowila, ze robia wczesne skany. w razie gdyby syt nie daj Boże sie powtorzyla zaczna wtedy tez drazyc czemu sie tak dzieje. wiec chyba jestem w miare uspokojona i hmm... jeslo mozna tak powiedziec... pogodzona... trzeba zyc dalej, ale pamiec o naszej malutkiej kropeczce nie zaginie...
Dobrze,że czujesz sie lepiej i wszystko jest ok
Cytat:
tez mialam nadzieje ze to juz koniec... a tu znowu, to taki przykry zawod.
co do chodzenia to niby nie musze ciagle lezec ale jak wstaje to czuje ucisk chociaz dzis juz nie boli, a z takim czyms ciezko gdzies wyjsc bo to chyba skurcz a nie chcialabym zeby sie rozkrecilo.. zobacze jak mi ta nospa do srody pomoze to pojde, mysle ze moje chodzenie musze uzaleznic od tego czucia/stawiania sie brzucha
a sen to moje podejrzenie bo pierwsze co to zapytaly mnie o wspolzycie bo najczesciej sie wtedy takie zdarzaja.. mi sie wydaje ze moze przez ten skurcz macicy jakies naczynko peklo bo tak to wygladalo na papierze a 15 minut pozniej na IP gin miala czysciutkie rekawiczki mimo ze tam grzebala

kochana
Mam nadzieje że będzie już wszystko ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:39   #2382
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Kocur - jakby co będziemy do Ciebie urządzać pielgrzymki, kilka dni po owu do Kocura na test ciążowy

Cytat:

Stary 2012-10-29, 20:12   #2383
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
hej moje Zabcie!!!

hehe... jak zaczęlam Cię czytać to od razu pomyślałam o moim Tżcie Zawsze jak wraca z pracy to wita mnie pytaniem: "jak tam moje żabki?"
Santom, fajnie że trafiłas pod dobrą opiekę i wiesz że w razie czego na tą lekarkę będziesz mogła liczyć Dbaj o siebie Kochana
Stary 2012-10-29, 20:15   #2384
Sophia_1
Zadomowienie

Miłego wieczorku Kochane. A raczej jego reszty.Uciekam

Stary 2012-10-29, 20:17   #2385
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
To było chwilami okropne do tego wymioty i znowu krew dzisiaj lepiej chociaż ciągle czuje ból ale nie mogę sobie wziąć wolnego przecież dopiero wracam z urlopu masakra jakaś. A ja mam z ty żyć??? Tylko jak
ojojoj, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Aha i zmieniłam avatarka :P
Widziałam, widziałam

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Witam Kochane!
Ja tylko daję znak, że żyję! Mam ostatnio kiepski czas... więc mało się będę pojawiać. Ale podczytuję i jestem z Wami. Tesknię, ale wybaczie, troche mnie życie przytłoczyło...
Buziaki
Trzymaj się i zaglądaj do nas

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
To jak masz DOZ w pobliżu to najpierw zamawiaj, czasem ładnych parę zł taniej wychodzą leki. A jak kupujesz kilka to da się odczuć.
Chociaż nie wszystkie są dużo tańsze, ale Castagnus akurat tak
I znowu mi ratujesz tyłek
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Wkurzyłam się na teściową, bo byliśmy u niej w sob i był tam też szwagier ze swoim miesięcznym synkiem. Teściowa jakby specjalnie cały czas go nosiła mi przed samym nosem, jak chciałam gdzieś przejść to zachodziła mi drogę. Najpierw myślałam, że może jestem przewrażliwiona i sobie wmawiam ale Tż też to zauważył. Wredna baba. Nie dość, że jak się z nią widzę to non stop gada o tym dziecku to jeszcze takie cyrki odstawia. Nie rozumiem jak tak można...
no, wygadałam się
Babsko okropne
a ona wie o #?

Cytat:
Ona uważa ze jeśli przez 4-6 miesięcy nic nie wyjdzie trzeba pilnie męza na badanie nasienia kierować , zanim sie zrobi hsg .. jakoś mnie to zdołowało.Znowu mi sie odechciało....

Cytat:
Jak siedzialam w poczekalni tyle godzin czekając na wyniki Panie mowiły ze przyjechały tu z Białego Stoku a druga z Gdańska. Ponoć Pani W ma taką rzeszę fanów ze czekają do niej miesiącami i jeżdzą po 400 km. Jak dzwonilam zapisać sie na wizytę kazała czekać 5 miesięcy po zrobieniu wywiadu przez telefon inaczej gdyby nie była sprawa pilna nie przyjełaby mnie w tym roku w ogóle. Jest droga ale nie naciąga na kasę,tj. jak wie ze jest niepotrzebna mowi " bez sensu wywalać na mnie kasę tym niech sie akurat zajmie już Pani ginekolog".
Fajna doktorka

Cytat:
Dziewczyny ale jaja..mój pies jak byłam w ciąży od samego początku kład mi sie na brzuchu- wtedy wiedziałam, ze cos się święci.

On by wiedział pierwszy niż TY Mokka ma rację, jego akcje wzrosną

Cytat:
Ja po pracy.Mam dziś wyjątkowo zły dzieńDotarłam do domu prawie godzine pózniej,bo takie korki były.Pokłóciłam sie ostro z tżtem i wszystkiego mam dosyć
Ja też jechałam do domu 2 razy dłuzej niż zwykle
Na pewno się pogodzicie z TŻ tylko trzeba przetrzymać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:20   #2386
kooocur
Zakorzenienie

Teraz pytanie do specjalistek..mam wodnisty sluz i jest go mega duzo czy to jest objaw płodnosci czy raczej nie?

Synuś
Stary 2012-10-29, 20:49   #2387
IsiaG
Zadomowienie

Witam się raz jeszcze.
Nie dokończyłam, bo zabrali mnie na działkę. Strasznie zmarzłam, mimo, że u nas nie ma nawet śladu śniegu i nawet nie padało, ale to północ kraju i zimno strasznie. Jutro już sobie odpuszczę. Zostanę w domku.

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
5dni się spóźnia ale zawsze jak w zegarku był, spaliśmy bez zabezpieczenia także wszystko wskazuje na ciąże, no i te testy
Koleżanki dobrze radzą - zrób sobie bete hcg z krwi. Ja na wizytę wzięłam wynik i wtedy nie było wątpliwości, że jestem. A byłam wtedy w 5 tyg.
Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Właśnie zaczęłam zbierać się na autobus, bo jadę na moje cholernie nudne zebranie, spojrzałam przez okno, a tu u mnie śnieżyca. No nic, ubieram się ciepło i znikam. Może mnie nie zasypie na przystanku jak będę czekała na autobus. Ostatnio spóźnił się aż 20 minut, a przy takiej śnieżycy spokojnie mogłabym w tym czasie zamienić się w bałwanka
Jaki śnieg? Wszystko u Was zrzuciło i do nas nic nie dotarło.

Cytat:

Życzę Ci z całego serca tej ciąży. A pies zrobi furorę, możesz go wypożyczać. Mi kot cały czas leży na brzuchu, jak ma tylko okazję.

Cytat:
Dziewczyny mam 2 pytania.Lh,fsh i estradiol robi sie w 3-5 dnia cyklu?I ile mniej wiecej po dupku czeka sie na @?
Wiem, że estradiol robi się w 3 dniu cyklu. Reszty nie wiem.

Cytat:
Teraz pytanie do specjalistek..mam wodnisty sluz i jest go mega duzo czy to jest objaw płodnosci czy raczej nie?
Z tego co wiem, to płodny śluz jest jak białko z jajka kurzego. Przeźroczysty, rozciągliwy.
Wodnisty raczej nie jest płodnym.
Ale Ty przecież od wczoraj w ciąży

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:55   #2388
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to płodny śluz jest jak białko z jajka kurzego. Przeźroczysty, rozciągliwy.
Wodnisty raczej nie jest płodnym.
Ale Ty przecież od wczoraj w ciąży

Taki jajka kurzego miałam 2 dni temu. Rozciagła sie jak ta lala a od dzis płynie wodnisty i biały...

Dlatego nie wiem co to znaczy już sie pogubiłam w tym

Synuś
Stary 2012-10-29, 21:02   #2389
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Wodnisty też może być płodny, nie tylko jajowy
Stary 2012-10-29, 21:15   #2390
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Taki jajka kurzego miałam 2 dni temu. Rozciagła sie jak ta lala a od dzis płynie wodnisty i biały...

Dlatego nie wiem co to znaczy już sie pogubiłam w tym
Tak czy siak, biorąc pod uwagę również Twojego psa, to ja trzymam kciuki. Okaże się za 2 tygodnie.
Pisz nam jak Twój pies, czy wciąż Cię dosiada?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 23:53   #2391
margot_2012
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki, ale trudno nadrobic cały dzień . Dziekuje za ciepłe przyjęcie i powitania .
Isiu - kim jestes? Młodą mamą! Zartowałam z tym antykiem, ja tam sie czuje jak nastolatka
Kocoor, wszystkie trzymamy kciuki za intuicje twojego psa, czy to kobieta (suczka) jest, zeby miec kobiecą intuicję? Ja mam koty, ciekawe czy sie sprawdzą jako test ciążowy .
Wiesiołek rewelacja, raz zjadłam i mam kurze jajo
Dobranoc i miłego dnia jutro!
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 07:40   #2392
magbes
Zadomowienie

czesc Dziewczynki
wtorek,,,jeszcze dzis i jutro i weekend piatek biore wolny..a co :P
wczoraj zrobilam testa z ciekawosci...ale w 9dc :P :brzyda l: oczywiscie negatywny bo za wczesnie,,no ale ja taka jestem :P licze jednak, ze zdarzy sie ten moj mały cud
kocurku, wypozycz mi psa trzymam kciuki, aby okazal sie propoczy i zwiastowal fasolke
milego dnia
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 07:42   #2393
monini2507
Zakorzenienie

Hej witam z ranka

Ale u nas wczoraj padał śnieg to masakra jak wracaliśmy z Tż ze sklepu to dosłownie 10 na godz się jechało nie mogę po prostu uwierzyć jak patrzę przez okno że to już zima kurcze
Koocurek no to teraz czekają Cię wydatki będziesz jeździć po Polsce i nie tylko że swoim zwierzaczkiem i kłaść na brzuchu tym które mają testować. Ale zobacz ile nowych znajomości zawrzesz i świata zwiedzisz a my nie będziemy musiały wydawać na testy ciążowe
Lunao dobrze że wszystko ok u Ciebie bo już się wystraszyłam kochana
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 07:43   #2394
nuna2
Zakorzenienie

hejo. Jak pogoda??? u mnie zimno ale słonko jest.
Stary 2012-10-30, 07:50   #2395
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ależ u mnie świeci pięknie słoneczko. Aż chce się żyć tylko pracować dziś już nieco mniej
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:04   #2396
magbes
Zadomowienie

a wlasnie Lunka, mam nadzieje, ze dobrze sie kochana czujesz?
u mnie pogoda brzydka pochmurno i cos mrzy... a zapowiadali snieg z deszczem na dzisiaj wiec nic tylko po pracy kocyk i grzane winko z mezusiem
Stary 2012-10-30, 08:31   #2397
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ależ u mnie świeci pięknie słoneczko. Aż chce się żyć tylko pracować dziś już nieco mniej
jak tam mamusiu?? Tryskasz radością??
Stary 2012-10-30, 08:48   #2398
magbes
Zadomowienie

łoojaaaaa ale snieg u mnie zaczal syyyyyyypac... to juz mi sie chce choinki i mandarynek, zapachu piernika i świąąąt ... i z dzidziolkiem pod serduszkiem,,,jeeeeju to byloby najpiekniejszym darem....,
Stary 2012-10-30, 08:51   #2399
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
jak tam mamusiu?? Tryskasz radością??
Ciesze się i stresuję jednocześnie. Chciałabym przetransportować się w czasie i zacząć już II trymestr. Chyba byłabym spokojniejsza.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:56   #2400
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze się i stresuję jednocześnie. Chciałabym przetransportować się w czasie i zacząć już II trymestr. Chyba byłabym spokojniejsza.
wiadome, że każda by tak chciała... ale to nie tak łatwo;* Trzeba liczyć na to, że będzie ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości