Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2428 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 13:50   #72811
KarlaN
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

całkiem bez alk:
Hegron Spoeling / Voeding (nie jest zbyt bogaty ale zawsze coś )
Nivea Flexible Curls balsam stylizujący (jw)
Fitomed, odżywki do włosów - te do koloryzowanych pewnie będą lepsze, nie pamietam czy jest do suchych
Serdeczne dzięki ,
przeczytałam KWC i wszystkie trzy zapowiadają się dobrze, zacznę od Nivei bo pewnie będzie ją najłatwiej dostać ale jak trafię na Fitomet albo Hegron to zaopatrzę się jeszcze w którąś z nich.

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:00   #72812
pina258
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam pytanie - co robicie z lokami na noc żeby rano wyglądały w miarę normalnie? Bo ja je zawsze wiązałam na czubku głowy, ale po wizicie u fryzjera ( normalnie koszmar - żałuję i to bardzo ) już to tak dobrze nie wygląda Będę ogromnie wdzięczna
Stary 2012-10-29, 14:10   #72813
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usunięte

Cytat:
Mi tampony z aplikatorem wycofali. no bez przesady

godzinę? a próbowałaś 5 minut, 15?

na początku bez napinki - zdejmij ręcznik, wgnieć kilkoma ruchami b/s (albo nie jak juz byla) i daj im dojść spokojnie samym
b/s nakładam sporo zaraz po spłukaniu d/s. Schną naturalnie, ale zbytnio kręcić się nie chca. Wieczorkiem postaram się wam wrzucić zdjęcie jak to wygląda po naturalnym schnięciu. Nie potrafię ich ugniatać. Jak wy to robicie?
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:13   #72814
AjriszMarta
Zakorzenienie

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37314921]b/s nakładam sporo zaraz po spłukaniu d/s. Schną naturalnie, ale zbytnio kręcić się nie chca. Wieczorkiem postaram się wam wrzucić zdjęcie jak to wygląda po naturalnym schnięciu. Nie potrafię ich ugniatać. Jak wy to robicie?[/QUOTE]
mi rok zeszło zanim znalazłam sposób - ugniatam (właściwie odciskam z wody) całkowicie mokre, ociekające wodą włosy
inaczej jest krzywe coś i tyle

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:44   #72815
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
u mnie na głowie jedno wielkie poplątanie się stało.. jako, że mam długie włosy to postanowiłam przetestować myk z podniesieniem włosów tak by nie zwisały swobodnie, a na wysokości ramion się zatrzymywały
cel był taki, żeby sprawdzić czy długość i ciężar włosów przeszkadzają im w kręceniu się, a raczej czy skręt byłby bardziej kręcony niż falowany
wynik uzyskałam pozytywny, a mianowicie gdzieniegdzie zrobiły się locze na typ niemalże 3a, lecz co z tego jak moje włosy mają schemat loczek, loczek, kołtun, loczek, loczek, kołtun, kołtun
Muszę wypróbować - tracę skręt, może to własnie ze względu na długość . Kołtuny też rozumiem - mi się robi jeden wielki, z tyłu głowy. Nie mam pojęcia skąd się tam wziął, nigdy nie miałam tego problemu.
Cytat:
bo już nie wspomnę o tym jak oglądałam seriał Grimm odc. 8 2 serii bodajże i jest tam scena z lasencją Nicka, gdzie ona wchodzi pod prysznic, myje się, pluska czy co tam sobie czyni, wychodzi z mokrymi włosami, a że ma proste to je tak zostawi, wyschną jej i wszyscy będą zadowoleni.. wtedy to właśnie zrozumiałam, że jeśli dalej będę chciała pielęgnować włosy tak jak to robię teraz to nigdy nie będę mogła tak po prostu iść pod prysznic, zmoczyć włosy, wyjść z niego i je tak zostawić :P wizja straszna.. od początku pielęgnacji włosy w wannie myłam dwa razy, tak to zawsze nad wanną..
TO JEST NAPRAWDĘ SMUTNA WIZJA
ale mnie jesień dopada ! nie lubię jesieni !
nie mów mi tak, bo mam podobnie :beczy: :beczy: :beczy:

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Od miesiąca pielęgnuje włosy zgodnie z CG i już widze poprawę kondycji moich włosów. Od niedawna zaczęłam się bawić ze stylizacją i mam jedno pytanie.
Nakładam żel na mokre włosy i potem jak mi wyschną to są takie sztywne . Jak mam je odgnieść? Tak po prostu ugniatać ręką?
Sorki że zawracam gitare takimi głupotami.
Ale wole się Was o wszystko pytać, niż potem coś źle robić.
Dokładnie tak jak piszesz

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
moja czerwień porządnie się już spłukała
I jest coraz piękniejsza
Cytat:
w piątek przyszedł tonik i szampon Novoxidyl (do testów) i zaczęłam wcieranie i mycie, oby coś pomogło, bo zostanę łysa
tonik na alkoholu, a szampon z SLES, z mieszanką innych myjadeł
I ja zaczynam widzieć swoje włosy wszędzie... na ubraniach, na podłodze, w pościeli .

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Kto ma grzywkę jeszcze? [/I]
Ja :P

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam z Aldim dwie odżywki. Nadadzą się do czegoś w takim składem?
Przepraszam za odwrócenie zdjęć.
Według mnie nic ciekawego, ale niech wypowie się może któraś, która bardziej to ogarnia .

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
witam,postanowiłam się przyłączyć,przygarniecie mnie?
Hej
Cytat:
też mam grzywkę i chyba ją zapuszczę... bo problem co z nią zrobić,jak wgniatam sobie żel lniany,generalnie zaraz po umyciu włosów muszę ją "ułożyć" żeby jakoś to wyglądało,bo jak mi wyschnie np. podpięta do góry to nic już nie zrobię...
grzywka też może pasować do lokasów
Cytat:
Ale wracając do loków i loczków... przez całe 20 lat,żyłam w przekonaniu,że moje włosy są nijakie,ni to proste ni falowane(przez jakieś 4 lata katowałam je prostownicą) aż znalazłam ten wątek(o dzięki Ci wizażu) i stwierdziłam,że spróbuję Póki co moja przygoda z CG trwa jakieś 20 dni,po 2 tygodniach oczyszczałam włosy szamponem z SLSem. Stosuję takie produkty : BD ten uniwersalny do mycia lub odżywka garnier AiK,jako odżywka Alterra z granetem,mam też olej z alterry i ostatnio zakupiłam maskę Bingo shea i 5 alg. Od 2 myć używam też żelu lnianego i efekt jest nieporównywalny <love>. Jak będę mieć dostęp do aparatu to wstawię wam zdjęcia
No pokaż się koniecznie? Kryzysu jeszcze nie było?
Cytat:
Czytam sobie powoli wątek i co chwilę coś odkrywam ... jednak mam 2 pytania,które mnie nurtują:
1.jak to jest z tym rozczesywaniem... czy powinnam kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i nim spróbować? bo mam tangle teezer,ale boję się że całkowicie mnie loczków pozbawi...
2.czy myjąc włosy odżywką zmyję z nich olej? czy np. lepiej wtedy je umyć BD?
1. Nie wiem, jak działa i rozczesuje TT, ale wydaje mi się, że grzebieniem będzie podobnie - i tak rozczesujesz. Chodzi o to, by rozczesać włosy możliwie delikatnie (pamiętaj, żeby nie czesać suchych ani schnących! tylko zabezpieczone odżywką). Ponadto nie musisz czesać wcale jeżeli nie czujesz takiej potrzeby albo użyć paluszków .
2. odżywką zmyjesz olej przy odrobinie wprawy - ja nie jestem specem, dziewczyny lepiej Ci podpowiedzą.

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37311817]dziewczyny. Dojrzałam do pogodzenia sie z myslą że nie jestem prostowłosa. Ponad miesiąc temu odłożyłam prostownice (prostowałam 10 lat). Pielęgnacja zgodnie z cg stosuje już czas jakiś i tak jak robię wszystko pięknie ładnie do etapu ręcznikowania. Zawijam sie w ręcznik, czekam godzinkę, ściągam, wgniatam zel i właśnie.... ugniatanie. Ugniatam i ugniatam ale nie bardzo mi się to udaje.... wyglądam jak rozczochrana... pomóżcie mi dziewczyny!!!![/QUOTE]
A jaki żel?

Cytat:
Napisane przez imaginacja93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Mogę się dołączyć? Niestety, nie jestem posiadaczką loków, ale mam falowane włosy- dopiero dziś, przeglądając forum na innym temacie, dowiedziałam się o metodzie CG i o tym, że reprezentuję typ 2 a!!
Jakie niestety? Przecież fale są najlepsze
Cytat:
Stąd rodzą się moje pytania: chciałabym używać metody CG do zapuszczania naprawdę zdrowych i mocnych włosów, tylko nie wiem za bardzo, od czego zacząć, tych informacji na temat tej metody jest tak dużo... Poleciłybyście mi jakieś w miarę tanie i delikatne kosmetyki? Od czego mogę zacząć? Jakie szampony i odżywki? Czy któraś z Was też ma problem z cienkimi włosami, jak temu można zaradzić, by "odbić" je od skóry głowy(mam wrażenie, że najlepsze metody to jakies upinanie do góry, podczas gdy są wilgotne i po myciu, nie lubię metody "suszarką", bo włosy za szybko się niszczą)? Bardzo proszę o pomoc, na pewno od tej pory będę tutaj gościć częściej

W załączniku dodaję moją naturalną falkę, którą już nieco zapuściłam
Koniecznie poczytaj to co jest podwieszone na stronie głównej zakreconego forum, bez tego ani rusz. Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania. Falka piękna

Witajcie . Zima się rozszalała - w Bydgoszczy śniegu nie ma, ale mróz paskudny. Ogrzewanie wystartowało, więc włosy będą miały wycisk. Trzeba czapki poszukać. Kupiłam dziś balsam Alberto do testowania.

Odkryłam zestaw idealny do gładkich stylizacji I stąd też moje pytanie - Dziewczyny, co Wam daje plunking? Ja myślałam, ze to jest po to, żeby wycisnąć z włosów jeszcze więcej skrętu, chwycić go wyżej, utrwalić. A co mi wczoraj zrobił? Zebrał włosy w grube, romantyczne fale, jak spod lokówki. Puszku nie mam nic a nic a wilgotność ponad 90%. Nie mogę się dziś napatrzeć i namacać .

Edytowane przez Riddim
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:46
Riddim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:14   #72816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

zawijasz w ręcznik? jeśli tak dosłownie to na początek zastąp ręcznik bawełnianym Tshirtem i zrób plunking na krótszą chwilę (godzina też jest ok, ale pod warunkiem, że Twoje włosy po tej godzinie nie są suchawe, tylko cały czas mokre), daj stylizator na właśnie mokre włosy w hojnej ilości, ugnieć i zostaw (albo wysusz dyfuzorem) - za długo ugniatać nie ma co, bo się właśnie dziwy robią
Zawijam w pieluchę tetrową mojego syna i robię ten cały plunking. Jak ściągm tetrę to włosy są mokre, nawet nie to ze wilgotne tylko mokre. Układam je palcami, żeby nadać im kształt po bokach głowy (ogólny kształt fruzury) i schną naturalnie.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

A jaki żel?

z tafta czarny, męski. Ale myśle że to nie wina żelu tylko mojego nieumiejętnego ugniatania...
Mam w planach na dniach popróbować z żelem lnianym, tylko musze nieco zgłębić wiedzę ;-P

Edytowane przez efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Czas edycji: 2012-10-29 o 15:17
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:19   #72817
Riddim
Zadomowienie

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37316035]
z tafta czarny, męski. Ale myśle że to nie wina żelu tylko mojego nieumiejętnego ugniatania...[/QUOTE]
Ugniatanie chyba nie ma techniki jakiejś szczególnej . A co robisz konkretnie po kolei? W którym momencie nakładasz żel? Rozumiem, że przygodę z lnianym już przerabiałaś?
Kiedyś miałam kupny żel z Joanny, rzepowy - totalnie nie umiałam go obsługiwać i przez to na długo porzuciłam stylizację. Dziewczyny z forum cały czas mówiły mi o lnianym - spróbowałam i wyszło od razu super . Ostatnio kupiłam znów gotowy żel sklepowy - Joannę mrożącą i mam powtórkę z rozrywki - nie umiem go okiełznać. Mam włosy pogniecione a nie wydobyty skręt.
Stary 2012-10-29, 15:50   #72818
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarlaN Pokaż wiadomość
Próbowałam z odrobinką babydream fur mama olejku... ale czy on zabezpiecza ???
Zabezpiecza

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość

I wczoraj zaszalałam, spodobała mi się odżywka z Shaumy, czy jak to się pisze, taka czarno złota, chyba z olejkiem arganowym... więc powędrowała ze mną do domu ^^ nie wiem, ile silikonów ma, ale dla takich efektów jestem w stanie ścierpieć ten smrodek, i już widzę, że zagości u mnie na dłuuugo
Też mi się podobała. Kupiłam nawet, ale okazało się że się pomyliłam i wzięłam szampon . Odsprzedałam szybko koleżance.

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam pytanie - co robicie z lokami na noc żeby rano wyglądały w miarę normalnie? Bo ja je zawsze wiązałam na czubku głowy, ale po wizicie u fryzjera ( normalnie koszmar - żałuję i to bardzo ) już to tak dobrze nie wygląda Będę ogromnie wdzięczna
Ja nic. Idę spać w rozpuszczonych, rano przeczesuję, ugniatam mokrymi rękoma i wgniatam kapeczkę kremu z biedry. Dogniatam wszystko koszulką i daję wyschnąć.
Stary 2012-10-29, 16:19   #72819
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ugniatanie chyba nie ma techniki jakiejś szczególnej . A co robisz konkretnie po kolei? W którym momencie nakładasz żel? Rozumiem, że przygodę z lnianym już przerabiałaś?
Kiedyś miałam kupny żel z Joanny, rzepowy - totalnie nie umiałam go obsługiwać i przez to na długo porzuciłam stylizację. Dziewczyny z forum cały czas mówiły mi o lnianym - spróbowałam i wyszło od razu super . Ostatnio kupiłam znów gotowy żel sklepowy - Joannę mrożącą i mam powtórkę z rozrywki - nie umiem go okiełznać. Mam włosy pogniecione a nie wydobyty skręt.
a może spróbuj używać oprócz mrożącego jeszcze lnianego przed nim. Ja używam lnianego w celu wydobycia fal/skrętu, a mrożącego już później trochę żeby to utrwalić. Nie wyobrażam sobie nie użycia lnianego wcale
Stary 2012-10-29, 16:27   #72820
Konto usunięte

ja robie tak:
olej na noc
mycie BD głowy (nie końcówek, myje je spływająca piana)
odżywka d/s altera granat i aloes
odżywka b/s joanna z apteczki babuni miód i mleko
plunking- zawijam w tetrę
po ok.40min-1h ściągam tetrę
palcami nadaje kształt fryzurze
wcieram żel i ugniatam
zostawiam same sobie

Kurde teraz tak patrze, moze coś przeoczyłam... może żel nakłada się przed ręcznikowaniem? Doczytam.

Miałam parę podejść do CG. Po prostu nienawidziłam sie w falach. Jakoś ak od paru dni pałam miłością nieodwzajemnioną do moich włosów ;-) i o dziwo się sobie podobam ;-D Jeszcze parę miesięcy temu nie wyszłabym z domu z włosami wyschnietymi na powietrzu a dziś... ;-)))

Edytowane przez efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Czas edycji: 2012-10-29 o 16:29
Stary 2012-10-29, 16:36   #72821
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość

[/COLOR][/SIZE]
Ojejku
Trzeba swoje odcierpieć niestety
Mój kot też już 7 latek ma, więc też się martwię o niego coraz bardziej.
Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
przykro mi bardzo, też ostatnio jednego pochowałam, wredna kocica byłą, ale jaka kochana
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Przykro mi Naprawdę
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Od 2 miesięcy myślę nad kociakiem.. Muszę to poważnie rozważyć

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To ten, który spadł z balkonu?
Cytat:

współczuję ja w tym roku pochowałam moją ukochaną sunię
dzięki wam za wsparcie
moja kotka miała 5 lat i nie ma jej przez moją głupotę i tego sobie nigdy nie wybaczę ;(
i tak to ta która spadła z czwartego piętra..

Cytat:
witam,postanowiłam się przyłączyć,przygarniecie mnie?
też mam grzywkę i chyba ją zapuszczę... bo problem co z nią zrobić,jak wgniatam sobie żel lniany,generalnie zaraz po umyciu włosów muszę ją "ułożyć" żeby jakoś to wyglądało,bo jak mi wyschnie np. podpięta do góry to nic już nie zrobię...
Ale wracając do loków i loczków... przez całe 20 lat,żyłam w przekonaniu,że moje włosy są nijakie,ni to proste ni falowane(przez jakieś 4 lata katowałam je prostownicą) aż znalazłam ten wątek(o dzięki Ci wizażu) i stwierdziłam,że spróbuję Póki co moja przygoda z CG trwa jakieś 20 dni,po 2 tygodniach oczyszczałam włosy szamponem z SLSem. Stosuję takie produkty : BD ten uniwersalny do mycia lub odżywka garnier AiK,jako odżywka Alterra z granetem,mam też olej z alterry i ostatnio zakupiłam maskę Bingo shea i 5 alg. Od 2 myć używam też żelu lnianego i efekt jest nieporównywalny <love>. Jak będę mieć dostęp do aparatu to wstawię wam zdjęcia
Czytam sobie powoli wątek i co chwilę coś odkrywam ... jednak mam 2 pytania,które mnie nurtują:
1.jak to jest z tym rozczesywaniem... czy powinnam kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i nim spróbować? bo mam tangle teezer,ale boję się że całkowicie mnie loczków pozbawi...
2.czy myjąc włosy odżywką zmyję z nich olej? czy np. lepiej wtedy je umyć BD?
witaj na zdjęcia czekam z niecierpliwością ostatnio miałam takie kołtuny, że złamałam swój jedyny grzebień z szerokim rozstawem zębów i teraz czeszę zwykłym i mi się kołtunią i podejrzewam, że ten grzebień ma w tym swój udział.. ;P

Cytat:
a spróbuj zmieszać Pottersa z odrobiną emolientu i BD - mi sam nie służy, a zmieszany już tak - z Garnierem AiK i Babydream (który sam mi też nie służy)

dziękować

ja z kolei nie wyobrażam sobie mycia włosów w inny sposób - zawsze pochylona nad wanną, albo obecnie brodzikiem
nie cierpię tego uczucia jak cały szampon odżywka i co tam jeszcze spływa mi po plecach w czasie mycia pod prysznicem, brrr

u mnie prawa strona
coś pokombinuję
ja lubię siedzieć w wannie godzinami a teraz za bardzo nie mam jak.. ;P

Cytat:
podetnie mi któraś końcówki?

ostatnio naoglądałam się warkoczy i innych upięć, ale nie umiem zrobić nic poza zwykłym warkoczykiem lub bałaganiarskim kokiem
ja mogę podciąć

co do ufności to ja mam siostrę uczącą się na fryzjerkę (która z resztą wróciła do prostowania włosów) i jej bym swoich włosów nie powierzyła, za to koleżankom bliższym jak najbardziej

ja warkoczę umiem robić, a nie robię bo nie mam czasu i dodatkowo wolę się w rozpuszczonych
ale... ostatnio zobaczyłam się w sklepie (pracuję teraz w Pepco) w koszulce polówce i w takich długich (60 cm pewnie) włosach kręconych/falowanych i doszłam do wniosku, że nie wygląda to dobrze
jakie ja mam rozkminy ostatnio to głowa mała.. :P

idę myć włosy - nie ma co rozkminiać trza myć, bo jakieś niewyraźne są.. :P

melduję - moje włosy przeciążyć już łatwiej! czyżby to był znak, że się do nawilżyły ?

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:53   #72822
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
coś pokombinuję
ja lubię siedzieć w wannie godzinami a teraz za bardzo nie mam jak.. ;P
no jak nie jak tak? czepek wodoodporny i jechana
Stary 2012-10-29, 17:03   #72823
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Żeberko? Ale o co chodzi?
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Majka
, jaki koncer i jakie żeberko? :ciekawska:

Widziałam zdjęcie cudnego norweskiego!!!(ale przepraszam, nie pamiętam czyjego...)
Już dawno stwierdziłysmy, ze wśród zakreconych przewaga kociar jest!
Żeberko takie jak w załączniku
Do skrzypiec, nowe mam i pomimo tego, że wygodnie, to strasznie te gumowe końcówki łapią włosy.
A koncert taki mały, sami rodzice uczniów Szkoły Muzycznej.

Cytat:
co 2-3 dni, wiadomo, że więcej włosów zostaje na głowie, bo się nie czesze i żel utrzymuje te wypadnięte, które umykają z głowy dopiero przy myciu... ale zdecydowanie wypadają mi bardziej niż wcześniej
Też myję co 2 dni.
Nic innego nie pozostaje, tylko walczyć z tym wypadaniem...

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37311817]dziewczyny. Dojrzałam do pogodzenia sie z myslą że nie jestem prostowłosa. Ponad miesiąc temu odłożyłam prostownice (prostowałam 10 lat). Pielęgnacja zgodnie z cg stosuje już czas jakiś i tak jak robię wszystko pięknie ładnie do etapu ręcznikowania. Zawijam sie w ręcznik, czekam godzinkę, ściągam, wgniatam zel i właśnie.... ugniatanie. Ugniatam i ugniatam ale nie bardzo mi się to udaje.... wyglądam jak rozczochrana... pomóżcie mi dziewczyny!!!![/QUOTE]

A czym ugniatasz? Ręką, materiałem?
Co nakładasz na włosy.
Poza tym to ćwicz, ćwicz i ćwicz

Cytat:
Mi tampony z aplikatorem wycofali. no bez przesady
Ja kupiłam w promocji Facelle.
Pierwszy, który wyciągnęłam był jakiś 'niedorobiony'. Wata mu odstawała.
Z drugim też coś nie tak było, nie pamiętam w sumie nawet co.
A trzeci... Nie dałam rady go włożyć Używałam innych firm w podobnym rozmiarze, ale jakieś może gładsze były?

Cytat:
ale fajowy szkoda, że mam alergię
Dziękuję

Mój brat też ma. Alergie wszelkie, astmę. Ale skoro on może przy tym palić to co ja nie mogę kota mieć? W sumie to 3 koty
Ciekawe czemu się wyprowadził...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wolf34.jpg (13,5 KB, 17 załadowań)

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2012-10-29 o 17:12
Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:18   #72824
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dzień dobry

Zaspałam dziś i dnia mi brakuje

Ale widzę, że Pati dała nowe zdjęcia włosów Jakie zdefiniowane, pięknie
Stary 2012-10-29, 17:20   #72825
yarrowia
Zadomowienie

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37317451]
Kurde teraz tak patrze, moze coś przeoczyłam... może żel nakłada się przed ręcznikowaniem? Doczytam.
[/QUOTE]
Oj zdecydowanie. Spróbuj nałożyć żel zaraz po b/s i ręcznikować krócej
Stary 2012-10-29, 17:31   #72826
JudytaKas
Zakorzenienie

ta dam i ja ukręciłam swojego pierwszego glutka właśnie odstawiłam
teraz jeszcze muszę przymierzyć się do jego nałożenia (taki dziwny jest)
a na noc w planach jakaś dobra maska z dodatkami

dziuwlenka tak z innej beczki - masz cytat z mojej ukochanej książki

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-10-29 o 17:34
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:34   #72827
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
ja mam niby bardzo gęste włosy, a na skroniach też mam prześwity (od zawsze - cała gęstość pochodzi z pasa od czoła przez środek głowy do karku... i skręt też mi się tak układa - tam mam wavy, a boki głowy idą pod cherub)
nie ma reguł z tymi włosami no
Widzę, że mamy więcej wspólnego niż myślałam U mnie gęstość rozłożona jest tak samo. Tylko skręt trochę ma inaczej, z tyłu bardziej fale, z przodu przy dobrych wiatrach podchodzi pod sprężyny. Tłumaczę to sobie tak, że z tyłu włosów jest tak dużo, że nie mają miejsca na kręcenie.

Ale kto ich tam wie, rozkapryszone kudły i tyle
Stary 2012-10-29, 17:44   #72828
pina258
Raczkowanie

Martek_a idziesz spac z zelem na wlosach?
Stary 2012-10-29, 17:46   #72829
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
no jak nie jak tak? czepek wodoodporny i jechana
taaa.. jeszcze tylko gogle i płetwy i mogłabym w wannie praktykować żabkę

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ta dam i ja ukręciłam swojego pierwszego glutka właśnie odstawiłam
teraz jeszcze muszę przymierzyć się do jego nałożenia (taki dziwny jest)
a na noc w planach jakaś dobra maska z dodatkami

dziuwlenka tak z innej beczki - masz cytat z mojej ukochanej książki
cytat : noo, książka interesująca moją ulubioną nie jest, ale skłania do głębokich przemyśleń

Ćwiczę od 08.11.2012

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-10-29 o 19:32
Stary 2012-10-29, 17:57   #72830
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

koleżanka po fachu RM czynna zawdowo?

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 18:55   #72831
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Oj zdecydowanie. Spróbuj nałożyć żel zaraz po b/s i ręcznikować krócej
a niekoniecznie prawda - można tak i tak zależnie co włosom pasuje
ja wolę b/s plunkingi dopiero żel
Stary 2012-10-29, 19:08   #72832
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Widzę, że mamy więcej wspólnego niż myślałam U mnie gęstość rozłożona jest tak samo. Tylko skręt trochę ma inaczej, z tyłu bardziej fale, z przodu przy dobrych wiatrach podchodzi pod sprężyny. Tłumaczę to sobie tak, że z tyłu włosów jest tak dużo, że nie mają miejsca na kręcenie.

Ale kto ich tam wie, rozkapryszone kudły i tyle
no z przodu przy dobrych wiatrach wygląda to tak, to w sumie nie wiem, trwałość bez mocnego utrwalenia to to ma jak cherub
z tym miejscem to ja się ręcami i nogami podpisuję pod tą teorią

rozkapryszone - jak to fale

Cytat:
taaa.. jeszcze tylko gogle i płetwy i mogłabym w wannie praktykować żabkę
ja poważnie mówię
jak małża nie ma - albo jak mam w nosie to, czy się przejmie moim pociągającym wyglądem
to ładuję włosy w czepek nr1 z siateczki (bo łatwiej-ma regulację) i czepek nr2 wodoodprony i tak uzbrojona idę pod prysznic - czuję się wtedy piękna niczym nimfa błotna ale efekt mi to wynagradza - bo nieraz dzięki temu odpada potrzeba jakiejkolwiek reanimacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cherub.jpg (38,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-29 o 19:13
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:10   #72833
katie100
Wtajemniczenie

dubel

matko jedna co mi tak dubluje te posty - że zdjęcia to jeszcze rozumiem, że tu się zdublowało, ale tam wyżej?! wtf?

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-29 o 19:12
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:14   #72834
olkka16
Rozeznanie

wczoraj byłam zmuszona umyć głowę wieczorem , zastanawiałam się z czym na głowie rano wstanę i miło się zaskoczyłam mycie: szampon lniany FARMONA, odżywka Garnier AiK pomieszana z maską Gloria d/s, joanna z apteczki babuni b/s, żel lniany (pod koszulkę), potem trochę mrożącego, poczekałam aż wyschną i z sucharkami poszłam spać, rano tylko odgniotłam. Niestety na zdj tego nie widać, ale porobiły mi się takie śmieszne ruloniki i wreszcie skręt utrzymał się cały dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolejny.jpg (158,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolejny2.jpg (174,0 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-10-29, 19:30   #72835
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
no z przodu przy dobrych wiatrach wygląda to tak, to w sumie nie wiem, trwałość bez mocnego utrwalenia to to ma jak cherub
z tym miejscem to ja się ręcami i nogami podpisuję pod tą teorią

rozkapryszone - jak to fale

ja poważnie mówię
jak małża nie ma - albo jak mam w nosie to, czy się przejmie moim pociągającym wyglądem
to ładuję włosy w czepek nr1 z siateczki (bo łatwiej-ma regulację) i czepek nr2 wodoodprony i tak uzbrojona idę pod prysznic - czuję się wtedy piękna niczym nimfa błotna ale efekt mi to wynagradza - bo nieraz dzięki temu odpada potrzeba jakiejkolwiek reanimacji
pomyślę w takim razie nad kupnem dobrego czepka woodoodpornego dobrze, że nie mam ani TŻ'a ani męża, bo bym się nie odważyła chyba na takie ekperymenta.. ;P

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-10-29, 19:49   #72836
krolowa zurawin
Zadomowienie

dzięki za miłe przyjęcie
zdjęcia się pojawią jak uda mi się aparat naładować
moja dociekliwość mnie zabija,a póki co odpowiedzi nie znalazłam : dlaczego odgniatacie sucharki przez koszulkę?
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:03   #72837
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Kot dziękuje
Co do rozwoju fal też jestem ciekawa.
A kota polecam, super zwierzątko, szczególnie takiej rasy - Norweski leśny.

Nie pomyślałabym, bo byłam po 6 latach prostowania i chemicznym do tego Że się tutaj spotkamy też bym nie pomyślała
A co do fryzury - muszę z jednej strony mieć 'łyso'. Może tak jak na dołączonym zdjęciu.
Koncert mały jest, a nowe żeberko mi koszmarnie szarpie włosy. Nie chce w czasie grania myśleć o tym, że mnie coś ciągnie i boli

Udanego dyżuru, nie wiem czego się powinno życzyć

Skad ja znam ten problem mnie w zeberko zwykle wplatuje sie sporo wlosow a pozniej mi je wyrywa... nienawidze jak moj instrument a w zasadzie samo zeberko mi to robi

Cytat:
bry dobry

moja czerwień porządnie się już spłukała
w piątek przyszedł tonik i szampon Novoxidyl (do testów) i zaczęłam wcieranie i mycie, oby coś pomogło, bo zostanę łysa
tonik na alkoholu, a szampon z SLES, z mieszanką innych myjadeł

zaczesałam się (znaczy się przerzuciłam kudły) na drugą stronę, ale widać, gdzie się przedziałek zawsze robi

podetnie mi któraś końcówki?

ostatnio naoglądałam się warkoczy i innych upięć, ale nie umiem zrobić nic poza zwykłym warkoczykiem lub bałaganiarskim kokiem

Mam nadzieje ze Ci pomoze cos na wypadanie bo ja tez mam problem i walcze i zycze Ci zebys sie szybko uporala z tym problemem i na pewnoe nie zostaniesz lysa

Sliczne wloski

Cytat:
Wystarczyło, że napisałam do Was i włosy same się dziś posłuchały bardziej niż w ostatnim czasie

Suchary.
Tył po wiecznym wyproście coś ruszył, a ja po prostu nie umiem sobie tam włosów ugnieść żelem
Nie ma się czym chwalić, wiem, ale to zawsze jakaś motywacja

Poza tym oglądacie Killera? Kocham ten film od dziecka

+ w bonusie też Wam wrzucę mojego kota Ma ogłupioną minę, bo w miejscu, gdzie siedzi, zawsze stoi szafka z kosmetykami, która akurat się myła

Slodki ten kociak no sliczne wloski i bardzo ladny kolor
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:05   #72838
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
moja dociekliwość mnie zabija,a póki co odpowiedzi nie znalazłam : dlaczego odgniatacie sucharki przez koszulkę?
włosy mniej się puszą. i wg mnie odgniatają się dokładniej.
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:11   #72839
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Skad ja znam ten problem mnie w zeberko zwykle wplatuje sie sporo wlosow a pozniej mi je wyrywa... nienawidze jak moj instrument a w zasadzie samo zeberko mi to robi

Slodki ten kociak no sliczne wloski i bardzo ladny kolor
Jaki instrument?
Kolor był kiedyś dużo ładniejszy, prawie czarny Ale rumianek mi go bardzo rozjaśnił...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:16   #72840
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

co do ufności to ja mam siostrę uczącą się na fryzjerkę (która z resztą wróciła do prostowania włosów) i jej bym swoich włosów nie powierzyła, za to koleżankom bliższym jak najbardziej
Serio? Pamiętam jak o niej opowiadałaś..
Zresztą zauważyłam że fryzjerki najczęściej najbardziej kombinują z włosami i mają je w najgorszym stanie, szczególnie te młode, dopiero się uczące (sama mam taką koleżankę).

Cytat:
Mój brat też ma. Alergie wszelkie, astmę. Ale skoro on może przy tym palić to co ja nie mogę kota mieć? W sumie to 3 koty
Ciekawe czemu się wyprowadził...

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Martek_a idziesz spac z zelem na wlosach?

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Niestety na zdj tego nie widać, ale porobiły mi się takie śmieszne ruloniki i wreszcie skręt utrzymał się cały dzień.
Pierdzielnikowato. Bardzo mi się podoba

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-10-29 o 20:24
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości