|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
a mnie ZNOWU boli ... qrcze, w ciągu tygodnia nie pobolewało może z 1,5 dnia tylko. może teraz to już tak będzie, bo Maluszek rośnie szybciej?
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak chodzicie do gina prywatnie, np. co miesiąc, ale jak coś się dzieje to między wizytami, to płacicie tyle co za normalną wizytę? zastanawiam się nad zmianą ginekologa, na takiego, który przyjmuje w szpitalu (słyszałam o fajnej babce, przyjmującej niedaleko mojego domu, którą poznałam w szpitalu, więc 2w1) ale bierze za wizytę 170-200 zł - normalne chyba na Śląsku. a np. w październiku miałam trzy wizyty u gina bo ciągle coś się działo - a tak za każdą miałabym płacić?
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli ktoś nie ma dostępu do klubu i pewnie go nie będzie miał? nie chcę być pokrzywdzona
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Ja płacę 120zł i to już jest sporo
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
mi też obojetne co będzie. Pragnę tego dziecka i czekam. Czy będzie chłopiec czy dziewczynka nie ważne. Dam mu/jej tyle miłości ile tylko mogę.
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- ale ja w tym blogu tak tylko sobie przynudzam:P:P Chciałabym zrobić z tego coś fajnego ale brak weny:P Tak tylko opisuje co u mnie
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Justi - wyślesz mi namiary na priv? ja tutaj w Katowicach i okolicy nie znam lekarzy, od niedawna tu mieszkam, do Gliwic na wizyty mi za daleko jeździć - a sprawdzałam kilku lekarzy, i wszyscy chcą za wizytę ok. 200 zł. no chyba że w ciąży się płaci mniej za częste wizyty?
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak jutro będę robiła mocz krew itd to o której mogę zjeść ostatni posiłek??
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna wszystko jedno, byle nie o 1,2 w nocy
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 19:08 |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katherine i dobrze zrobiłaś bo dzieci trzeba hartować a nie przegrzewać. Ja pamiętam jak moja siostra chrzciła synka (gorący chłopak) to w końcu tak go rozebrała w kościele że był w samym pampersie i kaftaniku (był lipiec) a dziecko przed nami- rajstopy, spodnie, bluzka, czapeczka. Szkoda mi było dziecka bo jak na zimną jesień ubrane. vil jak ja miałam częste wizyty u gina to nie za każdym razem brał kasę. nuna ja pisałam że prowadzisz blog. Prześlę Ci jutro moje wypociny na temat masażu niemowlaków. A o której idziesz na badania? Myślę że tak do 21 możesz jeść
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moja babcia tak pięknie załatwiła, że byłam chrzczona na szybko bo miałam straszne zapalenie płuc. Urodziłam się w kwietniu, były upały a ona ubierała mnie jak na mrozy ![]() My mamy mieszkanie chłodne, więc nasz dzieciaczek będzie hartowany
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też boli
![]() Justi my właśnie mamy ciepłe mieszkanie. W zimie bez ogrzewania jest 20 stopni (w poprzednim mieszkaniu 13 ). Dlatego ciesze się że dzidzia urodzi się w lato
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna możesz jeść do późnego wieczora.. nawet do 22. Tylko rano nic nie ruszaj
a co do bloga to dawaj namiary i nie gadaj :P zawsze jakaś kolajna lektura do poczytania i okazja do lepszego poznania
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
badania bede miala tak kolo 7.30
![]() kochane ale nasi mężczyźni mają racje-czytamy stresujemy sie i bardziej my szkodzimy dziecku jak wszystko inne:P Tak więc pozytywne myślenie.
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam na filmik z TŻtem. Jedziemy z TŻten do jego rodzinki na WŚ i muszę zrobić jakąś sałatkę. Nie mam pomysłu. Nie wiecie czy jak płaci zus to przesyła kasę tego samego dnia co wcześniej pracodawca? bo powinnam już dostać a dalej nic;/ |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc w sumie powinnaś już mieć. Ja mam rentę na 5. a zawsze mam wcześniej.
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
adres bloga zostawiony na klubie
lece też
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
musi być 12 godzin od ostatniego posiłku
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki dziękuję za gratulacje, jesteście kochane!
inna uk, gratuluję ci również vil, cieszę się że dobrze wyszły ci te badania! elizabarbara, przykre to co piszesz.... pewnie czujesz się okropnie w tej sytuacji zwłaszcza teraz w ciąży... ![]() gwizdak, witaj! ja też mam w domu dwulatkę i DWA koty, więc u mnie to jest dopiero dom wariatów ![]() dziewczyny, naprawdę sorry, że nie zdołam wszystkiego doczytać ale jesteście szalone z tym pisaniem, naprawdę! |
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bardzo lubię koty, moja kicia u rodziców. Sama niestety już nie mogę mieć kociaka, bo mam alergię
|
|
|
|
#3831 |
|
siedzę i myślę
|
Uuu... ja płacę tylko 60zł za wizytę
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się boję, że będziemy musieli nasza oddać jak się dziecko urodzi mam jednak nadzieję, że będzie dobrze USG w cenie? Zazdroszczę u nas poniżej 100zł chyba nie ma szans
|
|
|
|
|
#3833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Kolej na moją relację z wizyty ![]() Wszystko jest dobrze, pomiary w normie, znów słuchaliśmy serduszka )Tak więc, jak sobie wyobrażacie jestem bardzo szczęśliwa. A mój mąż to przechodzi samego siebie, w myślach już kupuje zabawki, którymi się będą wspólnie bawić Jak okaże się, że jednak będzie dziewczynka to będę miała z niego ubaw ![]() Wkleję Wam jutro zdjęcie jak mi się uda. No to teraz czas na narabianie: Cytat:
Ja zanim poznałam mojego męża, a tylko znałam go z opowieści znajomych to byłam przekonana, że jest czarnoskóry. A on jest bieluśki blondasek. Jego rodzina ma niemieckie korzenie, a prababcia mieszkała za młodu na Mazurach. Tak czasem historia płata nam figle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Metropolitan Z jakiegoś powodu nie zacytowało mi Twojego posta! Gratuluję chłopczynka! Przybij piątkę! Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-29 o 21:03 |
||||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że rozmowa o zwierzakach
![]() My mamy żółwia Karolka od 16 lat ![]() i od roku (będzie w listopadzie) kameleona Stefanka , który jest moim dzielnym modelem ; kiedyś planujemy kupić sobie jeszcze jednego kameleona, ale to prosto od hodowcy - najlepiej, żeby był taki malutki => http://www.youtube.com/watch?v=xVu0O4f3sUI, bo nasz jak go kupiliśmy to był już ciut większy
|
|
|
|
#3836 |
|
siedzę i myślę
|
Dokładnie
USG w cenie
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę futrzaki ale na kameleony lubię popatrzeć.. z daleka zazdroszczę
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie poniżej 100 zł nie ma szans. A mieszkam w małej mieścinie.
Ashysqua ale było widać na USG że to chłopiec? gratuluję pomyślnej wizyty
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

pierwszy raz..

gorzej jak dzieci.. Widać, że panikuje. Może chce Cię wziąć na litość? Kiepski ma pomysł jeśli tak...
oby szybko się opamiętał i zaczął walczyć zanim Was straci...

ja się boję, że będziemy musieli nasza oddać jak się dziecko urodzi
i od roku (będzie w listopadzie) kameleona Stefanka