|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Nie wiem jak jest przy dolnych dwójkach, bo one prędko się nie pojawią, nie widzę, aby kiełkowały w dziąśle. Co do Stanów Zjednoczonych. Mój szef w przyszłym tygodniu leci na zachodnie wybrzeże (podjarany jest jak nie wiem) i wymyślił, że będzie nas "pilnował" przez Skype Tak więc w sumie nie ma tego złego, bo mi, jako handlowcowi też może się to przydać
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie najgorsze ze niewiadomo co sie wydarzy,bo moze sie jakos rozejsc a moze huragan byc jeszcze grozniejszy niz przewiduja ![]() Zeby jednak bylo jak najmniej szkod!
|
|
#3604 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak wlasnie muffka to to co wkleila Nikki. Tak sobie ogladalam i wlasnie mnie naszlo ,czy by się nie zaopatrzyc. Zastanawiam się, czy bylaby cieplejsza niz moje rekawice. Dzis po 1,5h chodzenia nie bylam w stanie wyjac kluczy z kieszeni
![]() Cytat:
Cytat:
Emigra dokladnie to ta mata . Zgadza sie cena jest niefajna...ale to jedna z niewielu ktora nie ma tych szkodliwych substancji i przyznam szczerze,ze sprawuje się super. Do tego jest wielka i "amortyzuje" ew.upadki przy kanapie. Kiedyś robilam "dochodzenie" nt mat i ta mi sie spodobala najbardziej z tych "dozwolonych".Monia wlasciwie to jesli chodzi o mieszkanie w USA to mnie tam wlasnie te trzesienia ziemi/huragany przerazaja. To musi byc cos okropnego stracic dorobek calego zycia,a przeciez masa ludzi się tam z tym zmaga. Zycze,aby wszystko i nich przebieglo bez szkod i zdrowo "przeszli" to najscie. Co do zasypiania "niecycowego"..moja kolezanka teraz oducza swojego Synka. On ma wprawdzie 3mc, ale "objawy" podobne jak Hania. W nocy to w ogole co godzine się "przystawia" na jedzenie i moja kolezanka juz stwierdzila,ze ma dosc. Tez wlasnie się czuje "dojona" bezgranicznie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I po spotkanku z Karo bardzo fajna miła dziewczyna ![]() Chłopcy chwilkę marudni - jeden przestał popłakiwać to drugi zaczął ![]() Piotruś musiał się zaaklimatyzować ale dał radę i się pobawili ale nie wspólnie każdy wziął zabawkę i bawił się na swoim podwórku, ale co jakiś czas zerkali na siebie ![]() Muszę napisać że bardzo fajny chłopaczek z Piotrusia ma duże oczka i bardzo długie paluszki i wygląda na żywo przesłodko z tymi blond włoskami A Karo dzięki za ciasteczka i proszę o przepis bardzo dobre TŻ też smakują no i dziadek też się załapał . Na meila posyłam 2 zdjęcia więcej ma Karo mi niestety aparat się rozładował choć ładowałam wczoraj ;/ |
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
o rany co za dzien!
wyszlam z malym do lekarza o 13 a wrocilismy o 18 pediatra powiedziala ze gardlo czerwone ale juz jak by nie tak tragicznie ale maly zaczal kaslac :/ i powiedziala ze mozna spacerowac przy dobrej pogodzie i generalnie mozna wychodzic do -10 spokojnie pozazdroscilam dziewczyna i chce spotkania w Warszawie Mravka i Lena co wy na to
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Hania zasnęła dopiero przed chwilą
No i jest masakra przy zasypianiu, nawet przy piersi nie chce spać...nie mam pojęcia co się dzieje... |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tz usypia malego wieczorami u mnie nie chce jakos, na szczescie juz spi i mam nadzieje ze na cala noc
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas Oskar też się rozregulował i o 18 zasnął na noc ;/ a zawsze zasypiał między 19-20 |
||
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY!!! Jest pomysł żeby zrobić nowy baner na górę grupy i podpisać imionami dzieciaczków wszystkie fotki. Podejmę się tego zadania. Wyślijcie mi proszę fotki Waszych dzieciaczków na mojego maila: adres na FB czekam
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Zacznę od marudzenia...nie cierpię zimna!!!! W tamtym roku było fajnie..zimno na dworze a ja na krótki spacerek i z powrotem do domku a teraz perspektywa pracy za niecały miesiąc i kwitnienia na przystankach..brrr.. Sweet ![]() Gosia biedny Eryczek w nocy.. Karinio świetna bluza i słodki reniferek ![]() Zia u mojego w miejscu górnej prawej jedynki jest właśnie biała kropka i też się zastanawiam czy to ząb Nikki super, ze spotkanko z Karo i Piotrusiem udane.. Cytrynka jak spotkanko w Wawie to jeszcze ja się piszę Tylko jeśli w tygodniu to tylko do 26 listopada dostępna jestem..potem tylko w weekendy.. |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Flower ja sie dostosuje
moge nawet zaprosic do siebie do domu
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka a bardzo ci kaszle?Ma jakieś objawy typu temp?
Moja pokaszluje ale nie wiem czy to dlatego że jej ślina spłynie bo palce wkłada czy coś nie tak. W przychodni tyle chorych że strach się wybierać |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
kaszle wieczorami glownie a w srode mial temp i lekarz stwierdzil wirusowe zapalenie gardla
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Flower,fajnie że się podoba bluza i reniferek,mam nadzieje że synuś też ;-)
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Która spotka się ze mną
|
#3617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moze daj na meila albo w klubie? Bo nie kazdy ma fb... |
||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
nie poznaje cie po nowym avatarku swoja droga bardzo ladny
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-29 o 22:22 |
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Cudne! I obaj jak juz ladnie siedza.
Mravka, nie moge sie napatrzec na Robsonka - ma cos w sobie twoj synus, cos czuje ze bedzie mial branie w przyszlosci ![]() Mama d, Zofii sie chyba podoba na spacerku sadzac po minie ![]() Dobranoc, uciekam do mojego serialu wojennego, 4 seria fajna, ciut sie fabula zmienila i znow mnie wciaga... |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Już Was wypatruję
![]() Bo zawsze byłam kolorowa, różowa a teraz ślicznie czarno-biała moja mała poważna księżniczka
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Dziś jak już wiecie spotkałyśmy się z Nikii ![]() Udało się bardzo Nikii to fajna dziewczyna a Oskarek ![]() Piotruś się na początku bał ale potem już się oswoił i było ok! Cytat:
super! mój Piottruś cały czas mówi tata...budzi się i od razu tatuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Z kablem kombinowała
Wczoraj wstała przy stoliku od telewizora, zrobiła na wzmacniaczu głos na max i nawet się nie przestraszyła.Zaskoczona spojrzała na mnie wielkimi oczami, i dawaj od nowa to samo Dziś w szafie oderwała kawałek klejonego filcu zabezpieczającego drzwi przed mocnym otwarciem. Wczoraj wyskubała kilka frędzli z mojej wełnianej spódnicy. I je żuła
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Karinio oczywiście, że syncio Twój mi się podoba...
Mraveczka Robcio nie mogę się napatrzeć jaki Robcio już dorosły...to już nie niemowlaczek tylko prawdziwy mały chłopiec Kurcze dziś ten mój gałganek przeszedł sam siebie i praktycznie każde jedzonko wróciło...wymioty to nie były...tylko takie mocne ulewanie..nie wiem co mu się porobiło.. |
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Eweliny około tydzień temu zaczęło się ulewanie po kazdym posiłu. Większe, mniejsze ale było. Podobnie było przed pierwszym zębem. Był też lekki katarek. I wyszedł ząbek (bo drugi jeszcze się przebija)
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Karolca kurcze lekki katarek też jest..na gorze jest ta biała twarda kropka w miejscu jedynki, a na dole nie wiem bo nie da sobie zajrzeć..czyżby mój bezzębniak miał się doczekać pierwszego ząbka
|
|
|
|
#3630 | |
|
Gang Iren
|
Nie wiem juz sama.Kolejna noc zanosi sie,ze bedziemy spac razem.Wlasnie bardzo plakal,dalam mu syrop.Teraz spi,ale u nas w lozku z Radkiem.Moze ten lek,bo przeciez on nigdy nie byl az tak,zeby byc na rekach.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

a druga drzemka to 0,5-1godz
więc go jej wyjęła to się zaczął płacz, tzn krzyk i darcie bo nie było tak jak ona chce. Zaczęła sie przekręcać na brzuch i płakała że się przekręciła, jak ją odwróciłam to się darła że ją odwróciłam
więc stwierdziłam że ją do łóżeczka położę, już traciłam cierpliwość. Mąż wkroczył do akcji ale nie mógł jej uspokoić, w końcu ja wkroczyłam, udało się ją uspokoić i położyć do łóżeczka, mąż jeszcze 2 raz wstawał do niej bo się po chwili przebudzała. No i ok 4 wreszcie usnęła. Spała do 6:30 u siebie-pierwszy raz spała w łóżeczku do rana 

pediatra powiedziala ze gardlo czerwone ale juz jak by nie tak tragicznie ale maly zaczal kaslac :/ i powiedziala ze mozna spacerowac przy dobrej pogodzie i generalnie mozna wychodzic do -10 spokojnie