Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 21:44   #151
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

witam was KOCHANIUTKIE W III cz,

wiedzialam ze moge na was liczyc - godzine same nadrabianie mi zajelo.
lecz wybaczcie odpisze ogolnikowo, bom spiaca jak olera

wiec

- STRIPII moze i powinnam sie cieszyc, ale jakos z ta waga nie jest mi do smiechu, sama nie wiem co sadzic
- MEGI-MEG to nie tajemica, zawsze waze sie w niedziele z rana co tydzien, testa robialam w pon, wiec bylo 88,7. a mialam juz 81,5 potem troche przybralam i teraz znowu spadlam

jakas jeszcze dziewczyna o wannie pisala, chyna monica - testnie za nia, mam juz dosyc prysznica, no ale juz niedlugo sobie wyleze w domku u rodzicow

a tak poza tym jak sie juz tatto chwalicie , dodam i swojego, na lewej lopatce, 8 DLUGICH lat zbieralam mysli co chce miec i gdzie, i w koncu udalo sie go zrobic - i to nie jest ''zwyczajny'' motylek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tatto.jpg (70,9 KB, 20 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 22:19   #152
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmm... jak na plecach ten tatuaz to nie sadzę by jakos brzydko się rozciągnął wiadomo, troszkę tłuszczyku się moze i na pleckach odłozy - ale nie sadzę by aż tyle żeby tatuaż źle wyglądał Gorzej by bylo gdyby byl na brzuchu Kiedyś widziałam u dziewczyny sloneczko wokół pępka... Ciekawe jak to w ciąży wyglądało
Witam.Przepraszam,że wtrące swoje 3grosze...bodajże jutro w "Rozmowach w toku" ma być o kobietach po ciąży i w zapowiedzi widziałam,jedna opowiadała o swoim tatuażu(chyba jaszczurce)na brzuchu jak się jej rozciągał i co przypominał.Jak nie zapomne to obejrzęmoże znajdę w sobie samozaparcie do zbicia reszty kg z przed ciąży
Fajnie tak Was chwilkę podczytałam,aż mi łezka się zakręciła,nie tak dawno sama to przeżywałam.Właśnie dziś na naszym wątku wspominałyśmy...
Moja przyjaciółka chciała do Was dołączyć i jej szukam,ale chyba nie znalazła jeszcze czasu na wizaż.
Zdrówka życzę wszystkim Mamusiom,dbajcie o siebie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-29 o 22:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 04:28   #153
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Wczoraj już nie dałam rady nadrobić. Doszłam do drugiej strony i znowu strasznie zaczął boleć ten dół pleców strippi a jak Twój kręgosłup?

odpiszę tak, bo ciągle ucina mi cytaty:
krecha- ja póki co nie mam (odpukać) ale mam gorszy problem w tym miejscu, przez cały środek wzdłuż brzucha strasznie ściemniały mi włoski i mam wrażenie że się wydłużyły. No wcześniej też miałam włoski na brzuchu, z resztą każdy ma ale nie były one widoczne a teraz jak u chłopa nawet nie mogę spokojnie pokazać tż bębenka bo się wstydzę i nie wiem co z tym zrobić. Na pocieszenie znalazłam w necie, że trochę kobiet też tak miało ale po ciąży wszystko wróciło do normy... ale i tak mnie to dołuje. dobrze, że lekarz ma przyciemnione światło w pomieszczeniu z usg, trochę wstydu mniej. to się wyżaliłam...

badania- u mnie z tym różnie, od początku krew miałam tylko raz (wczoraj drugi-ale to sama dla siebie robiłam, nie z zalecenia lekarza) a mocz 2 razy...
pojemników na mocz nakupiłam na całą ciążę, bo koleżanka, która chodzi do tego samego gina ma i krew i mocz przed każdą wizytą, więc nie wiem w sumie czemu ja nie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Szukam prezentu dla chłopca 1,5roku i wpadło mi w oko coś takiego co o tym myślicie?

http://allegro.pl/odpychacz-motor-mo...728190648.html

lub

http://allegro.pl/kolorowe-klocki-bl...730403558.html
odpychacz fajny, kupiłam taki jak na zdjęciu chrześniakowi na pierwsze urodziny, tyle że to było 4 lata temu i w biedronce kosztowało 50zł. Mały strasznie to lubił i posłużyło mu jeszcze ponad 2 lata a potem już dupka przestała się mieścić i jeździk przejął jego braciszek. Bawi się nim do dziś

Agateczka* bardzo Ci współczuję trzymaj się
i za 5 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej witam sie po weekendzie w nie najlepszym stanie nie nadrobie was teraz przyszłam pomarudzić mogę mam anginę ropną i to podobno bardzo poważną eh wczoraj złapało mnie 39 st temperatura i przespałam cały dzień dziś poszłam rano do lekarza, najgorsze ze nic nie mogę łykać nawet śliny eh powiem wam że taka chora to ja chyba nigdy w życiu nie byłam. Dopiero sie obudziłam znów mam temp i spróbuje choć troche zupy pomidorowej przełknąć bo od wczorej nic nie jadłam

nawet nie zauwazyłam ze juz nowy wątek
ojej biedna Ty czemu te choróbska tak się nas czepiają trzymam kciuki za szybkie rozprawienie się z anginą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jdkdjkd.jpg (55,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-10-30, 05:04   #154
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ehh te komputery załaczniki
Sliczne
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
oooo zarejestrowałam się tam właśnie
wysłałam jeszcze swoje dane po te próbki z johnson & johnos, ale nie dostałam nic

a tak więcej to nic, macie jeszcze jakieś linki??

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

super ubranka! a rajtageny z kotkiem świetne
u j&j czekałam okoló 3 tygodni do 4 maja czas ale jak przyszły to byłam mile zaskoczona bo nie w torebeczkach lecz sa w butelce lub tubce dla wygody

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Moje zdobycze. Coś po synku, coś od koleżanki
ale słodziaki
tak tu cały czas pokazujecie i pokazujecie az mnie ochota na zakupy naszła dla malucha
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witam was KOCHANIUTKIE W III cz,

wiedzialam ze moge na was liczyc - godzine same nadrabianie mi zajelo.
lecz wybaczcie odpisze ogolnikowo, bom spiaca jak olera

wiec

- STRIPII moze i powinnam sie cieszyc, ale jakos z ta waga nie jest mi do smiechu, sama nie wiem co sadzic
- MEGI-MEG to nie tajemica, zawsze waze sie w niedziele z rana co tydzien, testa robialam w pon, wiec bylo 88,7. a mialam juz 81,5 potem troche przybralam i teraz znowu spadlam

jakas jeszcze dziewczyna o wannie pisala, chyna monica - testnie za nia, mam juz dosyc prysznica, no ale juz niedlugo sobie wyleze w domku u rodzicow

a tak poza tym jak sie juz tatto chwalicie , dodam i swojego, na lewej lopatce, 8 DLUGICH lat zbieralam mysli co chce miec i gdzie, i w koncu udalo sie go zrobic - i to nie jest ''zwyczajny'' motylek
a ja uwielbiam długie kompiele z naprawde goraca woda i w ciazy z nich nie zrezygnowałam poki co nic sie nie dziej wiec korzystam

a wogole to dzień dobry mąz juz pojechał a ja siedze z tropikalna herbatka i was nadrabiam ale mam lenia...
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 05:45   #155
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nie prawda mój chłop w brzuszku uwielbia kole po mamusi
mój też uwielbia ale staram się nie pić a nie jest to łatwe bo cola to mój nałóg od zawsze

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
witam
w nowej części zimowo u nas na tarasie bałwan już stoi... dzieci jak wracały ze szkoły zaczeły kolendy śpiewać..
ja nadal czekam do 5 listopada dziś bylam na pobraniu krwi i znów mi łapa zpuchła chyba coś nie tak z moimi żyłami...widzę 3:1 dla chłopców na forum... pozdrawiam i miłego popołudnia
hehe dzieci już poczuły świąteczną atmosferę
też wczoraj byłam na pobraniu i aż mnie zmroziło. pielęgniarce coś poszło nie tak... szczerze to nawet nie chcę wiedzieć co i nie miałam odwagi spojrzeć (zawsze odwracam się w drugą stronę i cała się napinam żeby nie czuć), ale jak pobierała to wykrzyknęła: oj przepraszam i coś tam dalej mówiła ale do mnie już nie docierało siniaka nie mam więc nie wiem o co chodziło

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mam 100 pytań do, które chyba spisze na kartce i w środe zrobie kartkówke mojemu ginowi
hehe mój też będzie dziś odpytywany, śmiałam się do męża, że chyba sobie spiszę na kartkę wszystkie pytania, żeby nie zapomnieć

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
dziewczzyny po 18 tyg was tez tak bola plecy na dole mnie dopada wieczorami poki jakos sie ruszam to jeszcze jako tako ale jak sie położe to juz z bolu nie moge wstac
oj tak ale u mnie niestety nie tylko wieczorem nawet teraz zaczęłam odpisywać i taki nagły ból mnie złapał, że aż się poryczałam, żadna zmiana pozycji nie pomaga ani nic. U mnie to wygląda tak, że dostaje nagłych ataków, przez parę albo parenaście minut strasznie boli, że aż dół brzucha zaczyna ćmić jak przed okresem a potem stopniowo przechodzi.
W sobotę mi się to zaczęło w ogóle mam wrażenie, że odkad zaczęła się druga połowa ciąży nagle różnorakie dolegliwości mi się przypałętały a było tak pięknie

Cytat:
ech ache te bable no cóz takie uroki ciazy ciekawie czy cos na to jest jakas masc musze sie spytac
ja się dzisiaj spytam, bo jak mi nie da nic na ten ból to chyba wykorkuję

Cytat:
ja używam maści końskiej, polecam!
strippi a to jest bezpieczne?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moja matka by powiedzila: Ty odlecialas ... (jak bylam mala i prosilam zeby mi namalowala konika to malowala stajenke i mowila ze konik jest w srodku. teraz twierdzi, ze rozwijala moja wyobraznie, jakby bylo grzechem sie przyznac do braku zdolnosci manualnych )
pomysłową masz mamę

Ptaszysko i bmma świetne zdobycze

kasia86bgo motylek

co do kąpieli to ja mam wannę, ale biorę w niej tylko bardzo ciepły prysznic. Jak studiowałam, miałam na stancji wannę i kiedyś zrobiłam sobie taka gorącą kąpiel i mało nie zemdlałam ciężko mi było oddychać, w głowie zaczęło się kręcić i serducho waliło jak szalone

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

a gdzie na stronie bebilona zamawia się próbki? nie mogę znaleźć
Stary 2012-10-30, 05:57   #156
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mój też uwielbia ale staram się nie pić a nie jest to łatwe bo cola to mój nałóg od zawsze

hehe dzieci już poczuły świąteczną atmosferę
też wczoraj byłam na pobraniu i aż mnie zmroziło. pielęgniarce coś poszło nie tak... szczerze to nawet nie chcę wiedzieć co i nie miałam odwagi spojrzeć (zawsze odwracam się w drugą stronę i cała się napinam żeby nie czuć), ale jak pobierała to wykrzyknęła: oj przepraszam i coś tam dalej mówiła ale do mnie już nie docierało siniaka nie mam więc nie wiem o co chodziło

hehe mój też będzie dziś odpytywany, śmiałam się do męża, że chyba sobie spiszę na kartkę wszystkie pytania, żeby nie zapomnieć

oj tak ale u mnie niestety nie tylko wieczorem nawet teraz zaczęłam odpisywać i taki nagły ból mnie złapał, że aż się poryczałam, żadna zmiana pozycji nie pomaga ani nic. U mnie to wygląda tak, że dostaje nagłych ataków, przez parę albo parenaście minut strasznie boli, że aż dół brzucha zaczyna ćmić jak przed okresem a potem stopniowo przechodzi.
W sobotę mi się to zaczęło w ogóle mam wrażenie, że odkad zaczęła się druga połowa ciąży nagle różnorakie dolegliwości mi się przypałętały a było tak pięknie

ja się dzisiaj spytam, bo jak mi nie da nic na ten ból to chyba wykorkuję

strippi a to jest bezpieczne?

pomysłową masz mamę

Ptaszysko i bmma świetne zdobycze

kasia86bgo motylek

co do kąpieli to ja mam wannę, ale biorę w niej tylko bardzo ciepły prysznic. Jak studiowałam, miałam na stancji wannę i kiedyś zrobiłam sobie taka gorącą kąpiel i mało nie zemdlałam ciężko mi było oddychać, w głowie zaczęło się kręcić i serducho waliło jak szalone

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

a gdzie na stronie bebilona zamawia się próbki? nie mogę znaleźć
jak sie rejestrujesz na stronie to odrazu pytaja o adres do wysyłki

Stary 2012-10-30, 06:04   #157
Agnjeska
Zadomowienie

Ptaszysko. bmma świetne ciuszki

Kasia fajny tatuaż Ja w sumie żałuję że mój nie jest mniejszy, bo jest wieeelki oO No ale wiecie jak to jest kiedy się ma hm mniej lat :P

Za godzinkę połówkowe, po pracy napisze Wam czy wszystko okej... (stresuję się jak ho- hoo)
Aaa i dzisiaj równo 20 tydzień! To już połowa (:

A. i mój telefon przyszedł... w skrzynce go znalazłam nie wiem czy poczta leci sobie w kulki i podpisali za mnie, czy w serwisie byli aż tacy idioci że no cóż tak drogi telefon wysłali zwykłą paczką a jakby nie doszedł? Jak oni by mi to udowodnili? Albo ja im?
Na szczęście działa...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 06:13   #158
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Super ciuchy Ptaszysko w niezłej cenie )

Agnjeska: za usg i za 20

Co do rożka to chyba po prostu zależy od dziecka wszystko, heh jak zwykle, dzieci moich znajomych uwielbiały, ponoć taki ściśnięty maluszek czuje się bezpieczniej bo mu się to z brzuchem mamy kojarzy :P

A poza tym bryyyy
Stary 2012-10-30, 06:26   #159
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie u mnie jeszcze pogoda śniegowa ale właśnie oglądałam prognozę dwutygodniową i uwaga, uwaga na przyszły wtorek zapowiadają u mnie 17 st oczywiście na plusie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:33   #160
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
trzymamy kciuki
no ja też mam na plecach oba i robiłam je tam z myślą tam nic im nie będzie

https://www.bebilon.pl/
musisz sie zarejestrowac.
tak marudzilam ze ja nie mam i dzis przyszedł misio
O dzieki Faktycznie przy rejestracji od razu
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:35   #161
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie u mnie jeszcze pogoda śniegowa ale właśnie oglądałam prognozę dwutygodniową i uwaga, uwaga na przyszły wtorek zapowiadają u mnie 17 st oczywiście na plusie
U mnie też zanosi się na jakieś opady - śniegu najpewniej.
Jej - gdzie Ty mieszkasz, że ma być +17C?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:40   #162
booziaczek
Zadomowienie

dziewczyny co do pezpłatynych próbek to z musteli trzeba zapisac sie do klubu tak?? i to tylko wystarczy czy trzeba do nich napisac o próbki czy sami przysla???

Stary 2012-10-30, 07:13   #163
czarny flamaster
Zadomowienie

Wstałam rano z myślą, że pójdę na mężem i maluchem na zwykłe USG prywatnie. Cieszę się, że decyzja została w końcu podjęta

Oglądam sobie Perfekcyjną Panią Domu i planuję jak zacznę ogarniać mieszkanie gdy w końcu wygrzebiemy się z kuchni. Ach, tyle do roboty i wszystko dla mnie! Za zrobienie kuchni do końca przyszłego tygodnia obiecałam mężowi, że zrobię mu steka. A co! W końcu Master Chefa też oglądamy, to się znamy, nie ?

Byłam wczoraj w pracy w spodniach jeansowych. Ciężko mi sie do nich przyzwyczaic, bo same jeansy są dość niskie i mam wrażenie, że spadną mi z tyłka, ale jakoś dałam radę )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:21   #164
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, można się dołączyć?? termin mam na 31 marca
Witaj

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
U nas właśnie nie ma zbytnio kasy na takie wydatki. Już cierpiałam, bo spodnie kupiłam i boli mnie wydanie 1/4 wypłaty by mieć ładne zdjęcie. Nic więcej to przecież nie da. Chyba zdecydujemy się na zwykłe, bo i tak pokaże co trzeba.
Idz na zwykłe, mój lekarz mimo że byłam na 3d to często przełączał na zwykłe i tam mierzył i zaznaczał wszystko a na 3d to tylko mi pokazywał jak różnica w cenie znacząca to bym się nie zastanawiała moja znajoma za zwykłe 85zł zapłaciła za połówkowe, nie mogłam uwierzyć.

Ptaszysko super zakupy

Cytat:
a tak więcej to nic, macie jeszcze jakieś linki??
Możesz zapisać się do klubu Musteli na ich stronie i poprosić e-mailem o próbki ja dostałam 4 takie większe w mini buteleczkach i tubkach zapakowane w kosmetyczkę.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.Przepraszam,że wtrące swoje 3grosze...bodajże jutro w "Rozmowach w toku" ma być o kobietach po ciąży i w zapowiedzi widziałam,jedna opowiadała o swoim tatuażu(chyba jaszczurce)na brzuchu jak się jej rozciągał i co przypominał.Jak nie zapomne to obejrzęmoże znajdę w sobie samozaparcie do zbicia reszty kg z przed ciąży
Fajnie tak Was chwilkę podczytałam,aż mi łezka się zakręciła,nie tak dawno sama to przeżywałam.Właśnie dziś na naszym wątku wspominałyśmy...
Moja przyjaciółka chciała do Was dołączyć i jej szukam,ale chyba nie znalazła jeszcze czasu na wizaż.
Zdrówka życzę wszystkim Mamusiom,dbajcie o siebie
Właśnie też widziałam tą zapowiesz tylko nie mogłam sobie przypomnieć gdzie to widziałam. To dzisiaj trzeba oglądać "Rozmowy w toku"

Cytat:
odpychacz fajny, kupiłam taki jak na zdjęciu chrześniakowi na pierwsze urodziny, tyle że to było 4 lata temu i w biedronce kosztowało 50zł. Mały strasznie to lubił i posłużyło mu jeszcze ponad 2 lata a potem już dupka przestała się mieścić i jeździk przejął jego braciszek. Bawi się nim do dziś
Łał cena niezła, za taką nawet bym się nie zastanawiała

A jeszcze co do włosków na brzuchu mam ten sam problem przed ciąża miałam ale tylko od pępka w dół i takie nie widzialne prawie a teraz ciemniejsze i dłuższe i nad pępkiem też są

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
U mnie też zanosi się na jakieś opady - śniegu najpewniej.
Jej - gdzie Ty mieszkasz, że ma być +17C?
podkarpacie
Stary 2012-10-30, 07:24   #165
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
my tez, my tez! I Monika!!!
szok. od jutra z gorki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:25   #166
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

Możesz zapisać się do klubu Musteli na ich stronie i poprosić e-mailem o próbki ja dostałam 4 takie większe w mini buteleczkach i tubkach zapakowane w kosmetyczkę.

a w mailu podawalas które chcesz dla siebie czy dziecka?? i czy pisłas jakie masz problemy skórne czy poprostu przysyłaja to co uwazaja??

Stary 2012-10-30, 07:29   #167
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a co tzn nie zwyczajny
Cytat:
Za godzinkę połówkowe, po pracy napisze Wam czy wszystko okej... (stresuję się jak ho- hoo)
za 20 tydz i trzymamy kciuki za połówkowe

a ja sie witam z rana obudzona przez małego rozpychacza w brzuchu. tak się rozpychał że mnie obudził a jak już obudził to poszedł spać
złośnik mały rośnie.
trzeba się szykować i lecieć na badania. ale standardowo nie chce mi sie tyłka ruszyć z domu

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:38   #168
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co do pezpłatynych próbek to z musteli trzeba zapisac sie do klubu tak?? i to tylko wystarczy czy trzeba do nich napisac o próbki czy sami przysla???
Trzeba napisać do nich prośbę o próbki

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
a w mailu podawalas które chcesz dla siebie czy dziecka?? i czy pisłas jakie masz problemy skórne czy poprostu przysyłaja to co uwazaja??
Napisałam, że chciałabym wypróbować ich produkty przed zakupem ponieważ są bardzo drogie i chciałabym się zdecydować na 1 czy 2 i przysłali mi 3 dla dziecka i 1 na rozstępy dla mnie.
Stary 2012-10-30, 07:47   #169
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba napisać do nich prośbę o próbki

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Napisałam, że chciałabym wypróbować ich produkty przed zakupem ponieważ są bardzo drogie i chciałabym się zdecydować na 1 czy 2 i przysłali mi 3 dla dziecka i 1 na rozstępy dla mnie.
wielkie dzięki juz do nich pisze te próbki mnie wciągaja:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 07:55   #170
Malpka
Zakorzenienie

witam sie z rana
kiedy w koncu przestanie to gardło bolec na tyle zebym mogła coś zjeść albo chociaż przełknąć ślinę a nie ciągle wypluwac eh podobno po 3 dniach miała być poprawa więc czekam do jutra.
A wszystkie mięśnie tak mnie bolą że nie mam siły się zwlec z łóżka
No to wam pomarudziłam z rana

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ahhh i dostalam termin u poloznej na 19 listopada
teraz tylko musze zapisac sie na kurs przygotowujacy do porodu.. tylko nie wiem, czy mam sama chodzic, czy maz tez bedzie chcial (sa tez wlasnie takie dla par)
jak mąż będzie chciał chodzić to idźcie razem my chodziliśmy razem

Cytat:
zdrowiej kochana!! mam nadzieję, że malutka się nie zarazi
Nie wiem czy w ciąży można, ale mi na gardło pomagają płukanki z wody utlenionej. Kilka kuracji i gardło nie boli. Ale chyba woda utleniona nie jest szkodliwa w ciąży??
musze spróbować tylko nie wiem czy na angine pomogą płukanki narazie szłwią płukam tak mi lekarka polecała

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
bylismy wczoraj w szpitalu...
mielismy isc na obiad do tesciowej i juz bylam w butach tylko chcialam siku i zobaczylam na papierze plamienie z krwi...
no wiec taxi i na IP.
Ale bo zbadaniu okazalo sie ze czysto, maly na usg szalał i wszystko ok tylko mam skurcze i musze polezec, tak jakbym do tej pory nie lezala
3x2 nospy i w srode jade do lekarza na kontrole
dziewczyny osiwieje w tej ciazy

u mnie pelno sniegu, widze przez okno...
trzymaj sie kochana

Cytat:
ile trzeba rożków bo znalazlam fajne za 16zł http://allegro.pl/rozek-becik-rozki-...751060601.html
i jeszcze kocyk znalazłam milusi za 19,90 u tego sprzedawcy. http://allegro.pl/kocyk-kocyki-mikro...720653371.html
Dragusia rożek 1 wystarczy Przynajmniej u nas wystarczył. Na początku było mi dobrze karmić Julke w rożku bo taką kruszynke lepiej sie trzymało a jak usypiała to też ją zawijałam w rozek

Cytat:
witaj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:14   #171
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Odebrałam wyniki i wpadłam pochwalić się swoją głupotą robiłam krew głównie, żeby sprawdzić żelazo i co? i w wynikach nie ma nic o żelazie pewnie żelazo robi się oddzielnie, bo jak widać morfologia tego nie obejmuję. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym żelazem, bo sprawdziłam poprzednie wyniki i ja tego nigdy nie miałam badanego...
Zaczynam mieć wątpliwości co do tego mojego ginekologa

Poza tym wyszło mi parę rzeczy niemieszczących się w normie:
- Leukocyty - 11,2 (norma 4-10)
- Hematokryt- 36 (norma 37-47)
- Neutrofile-za wysokie
- eozynyfoile- za niskie
- limfocyty - za niskie
Ktoś wie co to oznacza? Jest się czym przejmować?

dziś wizyta i połówkowe trzymajcie kciuki

Cytat:
jak sie rejestrujesz na stronie to odrazu pytaja o adres do wysyłki
dziękuję wychodzi na to, że już się tam rejestrowałam i zapomniałam póki co nic do mnie nie przyszło

Cytat:
A jeszcze co do włosków na brzuchu mam ten sam problem przed ciąża miałam ale tylko od pępka w dół i takie nie widzialne prawie a teraz ciemniejsze i dłuższe i nad pępkiem też są
to mnie pocieszyłaś, bo myślałam, że tylko ja mam taki problem. zastanawiałam się nad ich rozjaśnieniem rozjaśniaczem sally hansen ale tam jest amoniak czy jakieś inne świństwo i lepiej nie ryzykować. Pozostaje mieć nadzieję, że po ciąży znikną ale wkurzające to jest strasznie
Stary 2012-10-30, 08:16   #172
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

A. i mój telefon przyszedł... w skrzynce go znalazłam nie wiem czy poczta leci sobie w kulki i podpisali za mnie, czy w serwisie byli aż tacy idioci że no cóż tak drogi telefon wysłali zwykłą paczką a jakby nie doszedł? Jak oni by mi to udowodnili? Albo ja im?
Na szczęście działa...
kciuki za badania
a z tym telefonem to nieźle

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Co do rożka to chyba po prostu zależy od dziecka wszystko, heh jak zwykle, dzieci moich znajomych uwielbiały, ponoć taki ściśnięty maluszek czuje się bezpieczniej bo mu się to z brzuchem mamy kojarzy :P
u mnie Julka tez lubiła w nim spać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:22   #173
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

- Neutrofile-za wysokie
- eozynyfoile- za niskie
- limfocyty - za niskie
Wypowiem sie co do leukocytow i hemat. - mialam zblizone wyniki ostatnio i nie ma powodu do niepokoju. normy dla ciezarnych sa inne.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 08:24   #174
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
bylismy wczoraj w szpitalu...
mielismy isc na obiad do tesciowej i juz bylam w butach tylko chcialam siku i zobaczylam na papierze plamienie z krwi...
no wiec taxi i na IP.
Ale bo zbadaniu okazalo sie ze czysto, maly na usg szalał i wszystko ok tylko mam skurcze i musze polezec, tak jakbym do tej pory nie lezala
3x2 nospy i w srode jade do lekarza na kontrole
dziewczyny osiwieje w tej ciazy
Współczuję Ci przeżyć, ale całe szczęście, że z maluszkiem wszystko w porządku.

Cytat:
Witaj

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:25   #175
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
- Neutrofile-za wysokie
- eozynyfoile- za niskie
- limfocyty - za niskie
Tu masz normy w ciąży sprawdź sobie, z tego co widzę wszystko masz w normie, tyle że ciążowej (strippi może sobie to zapiszemy gdzieś na 1 czy coś? to się może przydać ! :

NORMY DLA CIĘŻARNYCH
Erytrocyty (E,RBC) -
Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr

Hemoglobina (Hb,HGB) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl
Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl

Leukocyty (L,WBC) -
Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!)

Trombocyty- płytki krwi (PLT) -
Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr

Hematokryt (HCT) -
Norma dla kobiet: 37 - 47%
Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7%

Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) -
Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl
Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl

Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) -
Norma dla kobiet: 27 - 31 pg
Norma dla kobiet w ciąży: brak normy

Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) -
Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl

Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5%

Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15

Zapomniałam jeszcze Luna0 żeby wszystko skończyło się dobrze, rzeczywiście chyba osiwiejesz przez te przygody !

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-10-30 o 08:26
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:32   #176
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam wyniki i wpadłam pochwalić się swoją głupotą robiłam krew głównie, żeby sprawdzić żelazo i co? i w wynikach nie ma nic o żelazie pewnie żelazo robi się oddzielnie, bo jak widać morfologia tego nie obejmuję. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym żelazem, bo sprawdziłam poprzednie wyniki i ja tego nigdy nie miałam badanego...
Zaczynam mieć wątpliwości co do tego mojego ginekologa

- Neutrofile-za wysokie
- eozynyfoile- za niskie
- limfocyty - za niskie

dziś wizyta i połówkowe trzymajcie kciuki

dziękuję wychodzi na to, że już się tam rejestrowałam i zapomniałam póki co nic do mnie nie przyszło

to mnie pocieszyłaś, bo myślałam, że tylko ja mam taki problem. zastanawiałam się nad ich rozjaśnieniem rozjaśniaczem sally hansen ale tam jest amoniak czy jakieś inne świństwo i lepiej nie ryzykować. Pozostaje mieć nadzieję, że po ciąży znikną ale wkurzające to jest strasznie
Co do żelaza to sprawdź hemoglobinę ile wynosi?
Około 70% żelaza jest związane w krwi, głównie w postaci hemoglobiny
Stary 2012-10-30, 08:33   #177
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wypowiem sie co do leukocytow i hemat. - mialam zblizone wyniki ostatnio i nie ma powodu do niepokoju. normy dla ciezarnych sa inne.
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Tu masz normy w ciąży sprawdź sobie, z tego co widzę wszystko masz w normie, tyle że ciążowej (strippi może sobie to zapiszemy gdzieś na 1 czy coś? to się może przydać ! :

NORMY DLA CIĘŻARNYCH
Erytrocyty (E,RBC) -
Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr

Hemoglobina (Hb,HGB) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl
Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl

Leukocyty (L,WBC) -
Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!)

Trombocyty- płytki krwi (PLT) -
Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr

Hematokryt (HCT) -
Norma dla kobiet: 37 - 47%
Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7%

Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) -
Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl
Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl

Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) -
Norma dla kobiet: 27 - 31 pg

Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) -
Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl

Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5%

Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15
dzięki Dziewczyny czyli nie mam się o co martwić mogliby pisać na tej karteczce z wynikami normy dla ciężarnych, łatwiej by było
Stary 2012-10-30, 08:35   #178
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
a co tzn nie zwyczajny
za 20 tydz i trzymamy kciuki za połówkowe
aaa i musze zaraz do prqacy wychodzic bleeee, a tak mi sie nie chce,

yhmmm Dragusia jak sie dobrze przyzrzysz to zobaczysz, ja sie urodzilam 04.04. i naprawde jestem 100 '% baranem z opisow jakie towarzysza temu znakowi, wiec sam srodeczek jakby 'kregoslupik' motylka jaest wlasnie znakiem zodiaku

eh lece do juz sisotra krzyczy WSTAJESZ JUZ CZY NIE !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:35   #179
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Co do żelaza to sprawdź hemoglobinę ile wynosi?
Około 70% żelaza jest związane w krwi, głównie w postaci hemoglobiny
hemoglobina 12,6 czyli mieści się w normie i dla "normalnych" i dla ciężarnych. Co prawda troszkę mi spadła, bo ostatnio (czyli 2,5 miesiąca temu) miałam 13,5
Stary 2012-10-30, 08:39   #180
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

I tak forumowe doktorki houski rozwiązały kolejną zagadkę medyczną

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości