|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
ej ale ja nie mam okresu od X lat! Jutro robie test ciazowy jak nic... |
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kurza dupa poważnie nigdy nic nie wiadomo we wt byłam u ginekologa i znowu usłyszałam - "patrząc obiektywnie nie ma szans na dzień dzisiejszy ale Pani sobie nie zdaje sprawy ile takich "niespodzianek" miałem".
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Ja walcze o okres,ale nie chca mi dac tabletek narazie..
Moje przyjaciolka schudla 8kg w niecaly miesiac,teraz przy moim wzrosnie 176 wazy 52 kg,czemu nikt jej nie oskarza o ane? jeszcze mi prawi morały. Żałosne. |
|
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze niemasz okresu nie znaczy ze nie produkujesz komorek jajowych tylko ze sie nie zluszczaja... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
z kim przystajesz takim sie stajesz...
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od X lat nie mam okresu, miałam nie raz wywołany hormonami ALE to może rozj**ać całą gospodarkę hormonalną bo "mądra" pani gniekolog dawała mi dawki jak dla konia. Tylko tak jak pisałam - nagle może być suprajs...Niby nie możesz zajść w ciążę a tu nagle...Znam takie osoby. Oczywiście może być odwrotnie - chcesz a nie możesz...
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
twierdisz,ze to moja wina,ze sie odchudzila?
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze oczywistych rzeczy nie rozumiesz a w innych doszukujesz sie czegos czego nie ma..
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
To wyglada troszke inaczej. Szkoda czasu.
Pierwszy raz od dawna zjadlam mc wrappa,hamburgera 4 kurczaczki i male frytki w mc donaldzie. Wiem,wiem to swinstwo. |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy bić brawa?
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy,ze brawo bili mi najblizsi
|
|
|
|
#2592 |
|
BAN stały
|
nie wiem ze ja muzse chciec... tylko ja juz sama nie wiem czego chce... boje sie wszystkiego.. jakichkolwiek zmian... boje sie isc do pracy... boje sie zrobic cos innego niz moje przyzwyczajenia... boje sie ze nie przestane tyc... boje sie ze nigdy nie znajde pracy... bo ja jestem do niczego przeciez... jezeli nie curyło to kto? podobno oni tam najlepiej lecza właśnie psychike
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
#2594 |
|
BAN stały
|
chcialam iść do psychologa dochodzonego to ten powiedział, że jestem za chuda i muszę iść do szpitala... no wiec zapisalam się do Curyło... a on dopiero na styczeń.. i powiedzial ze u niego wskaźnik BMI min. 15;/ no ale mam 15
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
na dietetyce uczą że 5 posiłków obowiązkowo dzieci i młodzież szkolna (aczkolwiek starsza młodzież może jeść 4)
a dorosłym wystarcza 3-4 posiłki (oczywiście w zależności jaką ma pracę i aktywność) ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- aaa i mnie po anoreksji ośrodek głodu i sytości regenerował się.. hmmm.. zaczęłam chorować w wieku 13 lat tak do 18... teraz mam 20 i jest w miarę normalnie z tym wiec tak 2 lata conajmniej
|
|
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
To byla kolacja,siostra zgarnęła mnie na wypad za miasto.
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem w ciąży
a na kolacje zjadlam rolade ( taka wielkosci dłoni) z lososia ze szpinakiem i pomidora i zyje. blagam, niech ten stan bez zatrucia sie utrzyma! |
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Jak dzis? Psycholog mnie poprosila zebym jej policzyla ile jem kalorii na dzien na moje oko,ja nie umiem tego liczyc. Ktos jest w stanie zaokraglic?Ktos kto sie zna?
sniadanie 400ml mleka 1,5%+90g kukurydzianych corn flakes kromka gruba razowca z 2 lyzeczkami dzemu niskoslodzonego i maslem kromka gruba z plastrem sera zoltego gouda z maslem i pomidorkiem 5 orzechow wloskich II jogurt naturalny bakoma+garsc migdalow i 2 jablka obiad 2 golabki (kapusta,mieso wieprzowe mielone,ryz,przyprawy duszone na margarynie) zasnelam i obudzilm sie o 19(choroba) kolacja jakies 15 wloskich pochrupalam ;p salatka jarzynowa miska(jajko,marchewka,jab lko,kukurydza,zimniaki,po r,ogorki konserwowe,seler,2lyzki jogurtu naturalnego,sol,pieprz) kromka razowego z 3 grubymi plastrami maminej pieczeni(mieso mielone z indyka,jajko,bulka tarta,przyprawy,maslo i zapieczona w piekarniku) kromka razowca z serem babcinym twarogiem kromka razowca z 2 plastrami szynki,serem,ogorkiem,pom idorem jabłko |
|
|
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak postęp jest, nie da się nie zauważyć i pochwała się należy
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Nie liczyłam kalorii od x lat ale na oko to jest od właśnie 2400-2700. Wiadomo, nie znamy dokładnych danych, można zjeść kromkę razowca 2cm a ktoś innym zrobi z niej jeszcze dwie.
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
panie boziu ratuj. zaczelam puchnac! Nie nie chodzi mi o tycie, puhna mi dlonie, stopy i twarz!
Mam dopiero co robione wyniki, potas, elektrolity itp. w normie. Przeraza mnie to. Demotywuje do jedzenia... 1.1 mala grahamka z maslem salata serem zoltym pomidorem z serkiem szynkowym i papryka herbata z miodem i cytryna 2. 4 wafle ryzowe z serkiem szynkowym, serek wiejski z pomidorem 3. mleko muller, banan 4. udko z kurczaka i skrzydelko z kurczaka, pieczone na oliwie z oliwek z jablkami 2 ziemniaki czy to jest U? Wiem, ze nie po kolei. Nie zawsze tryb zycia pozwala na jedzenie jak nalezy. |
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolo U to nawet nie stalo
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
Zaczelam ustalac menu wczesniej bynajmniej sie tego trzymam i nic nie odejmujesniadanie 500ml mleka+4 lychy manny 2 jajka+jogurt naturalny180g+jablko+lyzk a maki i na patele ![]() 5 wloskich 2 sn banan+garsc migdalow+sok z grejfruta obiad 6 srednich ziemniakow udko z curry i palka buraczki kolacja 15wloskich 200g wiejskiego kanapka z pieczenia jakies 3 plastry kanapka z tlustym babcinym serem jakies 4 plastry kanapka z 2 plastrami szynki,zoltym,salata,ogor em jablko |
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Bibianno jezeli realnie tak jesz to wydaje mi sie, ze zmierzasz w dobrym kierunku nawet.
Skutki chorowania sa potworne. Bylam dzis tak spuchnieta, ze mialam wrazenie, ze kolana mi popekaja... cos potwornego. Demotywacja absolutna, aczkolwiek przyjaciele obok, na szczescie... 1. kawa z mlekiem tost pszenny z camembertem, maslem, pomidorem 2. zupa pomidorowa z makaronem (300ml) 3. kielbaska z ognicha z musztarda, surowka z pekinki, 3 pieczone ziemniaki 4. wlasnie szamie... 3 kawalek pizzy ze szpinakiem, papryczkami pepperonni i salami. tzw. niedziela w akcji Tu ognicho, tu babcia, tu brat... jestem pod wrazeniem samej siebie! aaa no i wlasnie otworzylismy przeobrzydliwie pyszne i mocne nalewki...
|
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
nie daję sobie rady. jak ja mam ułożyć sobie jadłospis, by nic nie odejmować, zjadać odpowiednio dużo, bez napadów i głupich myśli na swój temat. Czy tak się w ogóle da?
mam jakiś cholerny zastój w motywacji i działaniu.
|
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
Ja zauwazylam to czego chce,czyli brak lanugo,okres u wieksza pupa! I do tego bede dazyla. Dzisiaj mialam zjesc jedno jablko wieczorem,ale zjdlam dwa. Staram sie przelamywac. I wpadlo 7 ziemniakow a nie 6.
![]() czy jedzenie az tylko orzechow wloskich przy normalnych obiadach ktore zawieraja tluszcz jest niezdrowe? |
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
a przed tym jak zachorowalas ustalalas sobie codziennie jadlospisy i zjadalas odpowiednio duzo? zastanow sie kochana, czym jest zdrowie. pakujac w siebie zarcie nie dojdziesz do ładu. najpierw glowa, potem cialo, bo inaczej nie da rady.
|
|
|
|
#2608 |
|
BAN stały
|
moim zdaniem jeżeli musi przytyć to teraz musi jeść jak najwięcej włąśnie.. bo podobno z bardzo niskim BMI głowa nie pracuje jak trzeba.. i na terapiach i psycholodzy zawsze mi mówili.. na początku trzba wyleczyć ciało dopiero głowę
|
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
To jest własnie coś, co ustaliłam z moją psycholog.Bez zaplanowania jadłospisu nie jestem w stanie zjeść odpowiednio dużo, nie wyrzucając tego z siebie, po uprzednim dopchaniu do granic możliwości. Moje mysli nie kręca się tylko wokół jedzenia, nie jestem w samym środku wiru choroby i wiem, że robię wszystko, by polepszyć moją sytuację. Chcę wyjśc z moich problemow, i, muszę powiedzieć, jestem zadowolona ze swoich postępów
Bo postępy są, i to duże. Ale czas n a kolejny krok do przodu, tylko nie umiem się odważyć go zrobić.
|
|
#2610 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki , nie masz nic do stracenia
ze mna natomiast niedobrze. konsekwencje wieloletniego chorowania sa tragiczne w skutkach. Pomimo normalizacji wagi, co chwile wychodzi cos nowego. Jestem wykonczona, zawalam uczelnie, nie wychodze z lozka... mam ciagle stany lekowe. Jestem pod opieka psychiatryczna, ale jest coraz gorzej ostatnio. Co nie zmienia faktu, ze sie nie poddam... chyba. Szkoda tylko, ze rodzina mnie gnebi zamiast wspierac. U/ P : 1. 2 nalesniki - z camembertem, pomidorem i oliwkami / z serem zoltym i pomidorem jogurt naturalny z ziolami prowansalskimi 2. jablko, 1 nalesnik polany jogurtem naturalnym i doprawiony 3. piers z kurczaka, 1 ziemniak spory, smazona papryka i pomidory 4. zupa cebulowa zapiekana z serem i kawalkiem bagietki kawa z mlekiem gdziestam pomiedzy... ehh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

ale kurza dupa poważnie nigdy nic nie wiadomo
we wt byłam u ginekologa i znowu usłyszałam - "patrząc obiektywnie nie ma szans na dzień dzisiejszy ale Pani sobie nie zdaje sprawy ile takich "niespodzianek" miałem".

mam jakiś cholerny zastój w motywacji i działaniu.