|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Śliczne kociaki
choc ja to lubie koty u kogos,za to kocham psiaki,i mialam w PL Cocer Spaniela,ale niestety musialam ja oddac jak sie okazalo ze wyjezdzamy do UK ![]() Ohh przezylam to strasznie bo byla dla mnie jak dziecko,i do tej pory jak widze spanielki to lezka kreci sie w oku,i stwierdzilam ze juz nie chce zadnego zwierzaka,bo za bardzo sie przywiazuje,a pozniej serce mi peka ;( Justi Gratulacje ![]() Jenny smacznego
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny piesek ![]() Ja wolę psy, zawsze wolałam i nigdy nie miałam kota, nie wiem co mnie naszło
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam Was, ale tak na raty, bo w przerwach między pracą Także nie cytuję.Jenny naleśniki już zjedzone ale zawsze można zrobić nowe, nie wymagają większego kunsztu ![]() Inna faktycznie troszkę słabej jakości te zdjęcia, ale jak się przyjrzy to widać całego maluszka ![]() Mysia bardzo ładne kotki, zwłaszcza ten pierwszy w moim stylu. I te wbrew pozorom uczulają mnie najmniej. Kiedyś miałam biszkoptowego persa, a wszystkie te z długą sierścią wylizują się mniej bo dławią się kłaczkami. A te alergeny mają właśnie w ślinie, nie w sierści. Co do tokso, to nie byłabym taka pewna, że ciężko się zarazić. Dziewczyna (teraz już żona) mojego dalszego kuzyna zaraziła się tokso. Nie miała zbyt wielkich kontaktów z kotami, kiedyś pojechali na wieś do znajomych i tam bawiła się z jakimś dachowcem. Strasznie cierpiała.... leżała w szpitalu, miała paraliż... okropność ! Po długoletnim i bardzo kosztownym leczeniu doszła do siebie. Ale dalej ma problemy zdrowotne, teraz już dłuższy czas starają się o dzieci i też jest problem. A do kotów ma wstręt. Jak widzi z daleko to zaraz panikuje...
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
to jestem w szoku
Cytat:
Powiedzieli jej, że to przez toxo? przecież zazwyczaj bezobjawowo się to przechodzi, groźne jest jedynie w ciąży....
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaś jak było w Krakowie ? opowiadaj
Jenny ładnie nadrabiała wczoraj wieczorem, chyba właśnie weekend, więc możesz podpatrzeć ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała pecha okropnego, ja czytałam trochę o toxo i wszędzie pisali, że objawy podobne są do lekkiego przeziębienia... a niektórzy w ogóle nie zauważają, że coś jest nie tak...
|
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ba! ja nasze polskie widziałam raz w życiu. Na Polskie mnie nie ciągnie (wolę góry) a za granicą byłam tylko we Francji i Słowacji. Aż wstyd się przyznać. Mieliśmy jechać po ślubie gdzieś za granicę, ale nasz urlop przechorowałam no i w końcu kasa poszła na remont mieszkania. Ale mam nadzieję że sobie to kiedyś odbijemy ![]() cloche współczuję wymiotowania loney ale np jeśli któreś z Twoich rodziców ma niebieskie oczy to już jest gem progresywny ![]() Mojego brata córeczka ma ciemną karnację, niebieskie oczy i burzę blond loków (3 latka) ale jej roczny braciszek ma już cerę bladą jak mąka ![]() Justi jaki oglądasz serial bo już nie mamy co oglądać z TŻtem ![]() vil Twoja kotka też śliczna ![]() Jenny robisz sobie sesję ciążową? ![]() A po wizycie to jestem o niebo spokojniejsza ![]() Inna cudowne fotki Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Justii brawa za 11 tc ![]() ![]() Ja już po śniadanku. Nuna co Ty robisz że tak wcześnie wstajesz? ja to sobie nastawiam budzik na 8, leże jeszcze z 40 min, później dzwoni mama-gadam z nią kolejne 40 min i dopiero wstaje i jest 9:30 Ale u mnie biało za oknem ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Też jestem w szoku, przecież nie raz się okazuję w ciąży że ktoś już przechodził toxo i nawet o tym nie wiedział |
||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż był jeszcze na Lazurowym kiedyś ![]() Oglądam Gotowe na wszystko od początku Dziękujemy za brawa A co do toxo to właśnie, myślałam, że zawsze to się tak przechodzi....
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry rano
![]() Ja już w pracy i zostanę tu do 21 Jutro/pojutrze remont nowego mieszkania, kochana firma ze względu na to,że 1wszy to święto-pół wypłaty wyśle na jutro,pół drugiego moge kupić droższe tapetki ![]() Zaraz Was nadrobię,ale najpierw herbatka.. |
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam tylko na Węgrzech, w Anglii i w Niemczech, nad bałtykiem byłam co roku, ale to nie to. Ostatnimi laty ciągle coś mi przeszkadzało w wyjeździe na fajne zagraniczne wakacje a w tym roku pojechaliśmy z Tż na objazdówkę po lazurowym wybrzeżu. Pierwszy raz zobaczyłam ciepłe morze Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-30 o 10:32 |
||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dowiedziałam się, ze 50 m2 mieszkanie nie jest dobre dla kotów bo jest za małe i Pani mi nie da kota! Wcześniej byliśmy z mężem w schronisku... ale też porażka czekaliśmy na kogoś kto by nam kotki pokazał 45 minut po czym zrezygnowaliśmy... bo ile można czekać... Dostałam kota od Pani za wsi, która była szczęśliwa, że kotek znalazł trochę miłości ![]() Cytat:
A teraz mamy kundelkaInna widać to Twoje wspaniałe Maleństwo ![]() ![]() za dzisiejsze wizyty... czekamy na radosne wieści ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ja miałam takie same informacje jak Ty... pewnie czytałyśmy te same strony |
||
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak dajesz tak radę
![]() Margosia Ci z reala to wymyślają czasami dziwne rzeczy. Mojemu bratu nie chcieli dać kotka bo już jednego miał;/ Ale i tka od kogoś tam dostali
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Kraków był boski! śnieg nas co prawda zasypał równo ale to nic
bylismy na wawelu i innych standardowych miejscach w sobotę poimprezowaliśmy (do 3 rano ![]() ale słuchajcie jaka historia. wracamy sobie autobusem na dworzec i ja sobie siedze, nie wadzę nikomu i nagle jakaś babka do mnie z jakąś legitymacją wyskakuje, że mam wstać bo to jest miejsce dla potrzebujących a nie dla dzieci matko jak ona mnie zaczęła wyzywać. że jej to nie interesuję, że jestem nie wychowana i mam wstawać natychmiast. no wyobrażacie to sobie? ktoś tam jej ustąpił ale ta nadal swoje. no pół autobusu na nią wsiadło żeby się uspokoiła itp. a ta nadal ludzi od buraków wyzywała. i uwaga. najciekawsze rzecz. jechała cały 1 (tak tak, słownie :jeden: ) przystanek. Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2012-10-30 o 10:47 |
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego kociaka wzięłam z ulicy. No chyba czytałyśmy to samo Cytat:
A ta baba to jakaś wariatka
|
||
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jechałam kiedyś tramwajkiem w sumie może było nas z 5 osób... więc zdecydowanie bardzo dużo wolnych miejsc było! Wsiadła taka starsza Pani i mówi do chłopaczka: "Idź stąd! To moje miejsce!" Ludziom się poprzewracało w głowach...
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się wziąć za coś pożytecznego ![]()
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
sharp no muszę dac radę, inaczej będę bez pracy. ale 31/1 istne szaleństwo DWA dni wolnego
Aaś a to baba jak ja nie znoszę takich ludzi :/Ja kiedyś ustąpiłam Pani z siatami miejsca, opieprzyła mnie, że stara nie jest i postać może Właśnie ostatnio w tramwaju było mi duszno i chciałam usiąść, znalazłam miejsce na końcu,a gdyby nie było to chyba bym poprosiła.. Niewiem czy wspominać, żem w ciąży prosząc kogoś o ustąpienie.. I nawet nie wiem kogo prosić? faceta, kobietę, młodą, starszą? ![]() Przez te dylematy póki co wcinam się na chama ![]() A busem jeżdżę dzień w dzień.. |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie raz stare babki się kłóciły o to konkretne miejsce (to nic że pół autobusu jest pusta). W ogóle zawsze mnie ciekawiło gdzie te wszystkie dziadki i babki jadą o 7 rano!ale grunt że wyjazd się udał, nic co krakowskiego Cię nie ominęło
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
ja już później miałam swój patent. Z racji że wsiadałam na 1 przystanku i wysiadałam na ostatnim (jechałam od 50 min- 1,5h) to siadałam na samych przodzie
babki tam nie dochodziły
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kurde z prośbą a nie z pretensją jak on może siedzieć a ja stać a tamta babka naprawdę stara nie była. nie pomyślałabym żeby wstac nawet jakbym nie była w ciąży
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bracia moi mają po 2 koty w mieszkaniach![]() ja bym chciała mieć psa, ale TŻ nie chce się zgodzić bo mówi że ja to nie chce psa tylko wielkiego psiura no i też jest problem bo tu w okolicy nie ma nawet gdzie wyjść na trawkę z takim psem
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-30 o 10:59 |
|
|
|
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze, że na takie trafiłaś, nie ma co się stresować negatywnymi wiadomościami
![]() Cytat:
remonty są fajne, o ile nie trwają zbyt długo i mamy fajne lokum zastępcze ![]() podziwiam Cię za tą pracę, nie wiem jak Ty wytrzymujesz. Ja ledwo 8 godzin wysiedzę ![]() Cytat:
Zastanawiam się, czy ze względu na ciążę bliźniaczą masz już większy brzuch od nas ? ![]() a co do babki, to jak się jeździ regularnie komunikacją miejską- często można zaobserwować podobne przypadki. Pamiętam kilka takich z czasów studenckich. Kiedyś wsiadła babeczka- taka ok 40-50 lat, i stanęło chamsko przy mnie, więc zacisnęłam zęby i jej ustąpiłam miejsca- a ona na mnie z mordą że jeszcze nie jest taka stara itp. Za tydzień, podobna sytuacja w roli głównej ta sama Pani. Nikt nie ustępuje miejsca, ja (doświadczona sytuacją sprzed tygodnia) też się nie ruszam.. Minęła chwilka.. a babka z mordą.. jaka ta młodzież teraz niewychowana.. nawet miejsca nie ustąpią itp. Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-30 o 11:05 |
||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia MYSZ zajmuje się kotami..dlatego Cię tak lubią
Też miałam tymczas.. Koty,psy,szczurki.. Zostały mi dwie kotki i chwilowo się tym nie zajmuję.. Dwa szczurki mi zostały i za cholerę nie wiem co z nimi ![]() Dwa samczyki, mieszkają razem, poza klatką są przekochane, do noszenia i głaskania.. Ale w klatce.. Są w stanie odgryźć palec.. A to się cholernie nieładnie i długo goi.. Więc nie chce ich nikt.. Bo większość chciałaby mieć szczurki dla dzieci A dorośli chcieliby mieć je dla węży, a na to nigdy się nie zgodzę ![]() Jak ja uwielbiam zwierzaczki
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tak wczoraj stanęłam przed lustrem i własnie się nad tym zastanawiałam. myślałam że ten mój bebech to pozostałości po oponce tłuszczowej ale tak się podotykałam i chyba jednak nie |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam swoje 3 + pannę na wydaniu i starczy :P
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
axella aż do 21? współczuję i życzę sił, i żeby czas zawrotnie szybko minął. masz już wybrane tapety? jaki kolor planujesz?
co do morza, to my w tym roku pojechaliśmy nad Bałtyk. ostatni raz widziałam nasze morze jak byłam dzieckiem, i jakiś taki mam sentyment do fal i zachodów słońca. jak kiedyś z mamą szłyśmy brzegiem morza na plaży w Bułgarii, to ratownik krzyczał za nami dupy, dupy i jak się potem okazało to było ostrzeżenie przed dużymi falami (oni chyba nie widzieli fal na Bałtyku) sharpnowaja na pewno sobie odbijecie, i to nie w 2 a w 3 conajmniej. radości będzie co niemiara, choć jak obserwowałam w tym roku to dzieciakom zimna woda nieszczególnie przeszkadza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

przeleciałam Was, ale tak na raty, bo w przerwach między pracą 
Powiedzieli jej, że to przez toxo?

A to się cholernie nieładnie i długo goi.. Więc nie chce ich nikt.. Bo większość chciałaby mieć szczurki dla dzieci