![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
dzień dobry dziewczyny z rana i w nowym wątku
![]() ja dziś pospałam do 9 ![]() ![]() byłam wczoraj u endokrynologa, na szczęście wszystkie tarczycowe wskaźniki mam w normie i mogę przyjść za 2 miesiące dopiero ![]() co do zmieniającego się ciała - wczoraj miałam taką megazałamkę, pojawiają mi się wstydliwe dolegliwości, których pewnie nie ma nawet moja 84-letnia babcia ![]() ![]() ![]() ![]() mam ochotę coś dzisiaj upiec, ale nie mogę za dużo czasu spędzić nad tym ciastem, bo kurcze od razu mnie brzuch pobolewa... macie jakiś pomysł? ![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Aha, i tak piszecie o tych kosmetykach dla dzidzi, to może ja napiszę Wam co ja będę kupować :
http://www.biomania.pl/kremy-do-rak-...la-150-ml.html http://www.drogerianaturalna.pl/kosm...bio-300ml.html http://www.mustela.net.pl/p/1569/MUS...-i-dzieci.html Sade używała też organicznych kosmetyków i bynajmniej w jej przypadku się sprawdziły. nie uczulały.. wydaje mi się, że warto troszkę więcej wydać kasy dla takiego małego delikatnego ciałka.. Babydream niby też mają dobry skład, ale zupełnie się nie sprawdziły...balsam nie nawilżał, szampon nie mył dostatecznie dobrze włosów (ale u nas to trzeba wziąć poprawkę, bo Szadka ma w końcu afro ![]() Kosmetyki hippa za to uczulały, więc odstawiłam i dopiero spróbowałam jak mała była większa, ale zapach mi nie odpowiadał i nic dobrego dla skóry nie robiły.. No..to tyle z mojej strony jeśli chodzi o kosmetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedno, czy przewijaki sa wszystkie w jednym rozmiarze? bo ten mój jakiś taki wielki sie wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Anulka 2.02.2013 ![]() Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-10-30 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przewijaków to nie pomogę, bo nie kupuję i nie orientuję się w ogóle.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html na wierzch najlepiej smakuje z owocami i kruszonką- w niedzielę robiłam z truskawkami z biedronki no ale teraz masz jabłka, sliwki,nawet budyń możesz dac ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi np. o kremik do smarowania buźki dziecka jak wychodzimy na wiatr czy mróz to w wielu źródłach czytałam że najlepszy jest Nivea - krem na każdą pogodę, bo w przeciwieństwie do innych nie ma na początku listy w składzie wody, co jest ważne zwłaszcza zimą.
![]() |
#69 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja sobie u męża zamowiłam już perfumki albo książkę, zobaczymy na co się zdecyduje ![]() O dużo mi to wyjaśniło ![]() Siedze na tablicy i dalej kupuję a tyle tego już mam, no ale nie moge się powstrzymać ![]() Kupujecie taka foczke do kąpania malucha?? bo ja się poważnei nad nią zastanawiam.
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
![]() ![]() Dziewczyny, które rodziły SN - jak przebiegał Wasz powrót do siebie po takim porodzie? Tzn gojenie się itp itd - jak długo to trwało i czy przeszkadzało w czymś później? Ifwka, no niestety, ja mam "alergię" na takie sytuacje, że się tak wyrażę, zwłaszcza, że jest tak duuużo imion na świecie... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-30 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marsi, fajnie wyglada to ciacho, no i rzeczywiście szybko i latwo sie je robi. Już zapisane w zakladkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
co to jest foczka do kąpania????
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
u mnie niestety długo bo miałam bardzo dużo szwów w domu siedziałam na dmuchanym kółku do płwania a najgorsze jest to,że idioci w szpitalu nie ściągnęłi mi szwów i jak ten debil 6 tygodni w tyłku z nimi chodzilam- lekarka na kontroli jak to zobaczyła to się za głowę złapala więc liczę że książkowo 6 tygodni dochodziłam do siebie myślę,że dziewczyny które miały tylko kilka szwów szybciej do siebie dochodzą, sama na sali widziałam laski co siedział z założoną nogą na nogę zaraz po porodzie hehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Witam się z rańca.
Ale ten tydzień lajtowy..od czwartku wolne, więc będzie długi weekend ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry no ja po śniadaniu, Mała mnie obudziła bo wierciła się pewnie głodna była, bo ssanie miałam niesamowite.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O tak auto to skarbonka my 2 miesiące temu wymienialiśmy całe zawieszenie kupe kasy poszło a w grudniu przegląd i ubezpieczenie, no ale cóż poradzić jak bez auta to jak bez ręki. Dobrze że opony mieliśmy dobre z zeszłego roku i nie trzeba było kupować. Napisz jak się dowiesz czegoś ciekawego od stomatologa ![]() Ja też kupiłam hippa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kombinezonów na pewno wystarczy ja mam 2 ciepłe i 1 większy tak na początek wiosny trochę cieńszy. A może macie jakiś patent na czyszczenie piekarnika? Nie cierpię tego robić. Z tymi Julkami naprawdę tak jest i to już od jakiegoś czasu. U mnie w bloku jak z dwóch klatek się dzieci zbiorą to jest 5 Julek i 6 urodziła się jakoś pół roku temu. Co więcej jak pracowałam w zerówce 2 lata temu to też mieliśmy w klasie 3 Julki i 2 Wiktorie. Współczuję ja cały zeszły tydzień chorowałam.
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. U mnie kolejny pochmurny dzień. Śnieg wciąż leży - normalnie zima w pełni
![]() Cytat:
![]() ![]() Przepis na ciasto od marsi też zapisałam. Takie proste przepisy są idealne dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie czytam opis 31 tygodnia ciązy i zobaczcie na co natrafilam
Jeśli w szpitalu opłacasz „cegiełkę” za poród rodzinny, nie zapomnij wziąć rachunku. Będziesz potem mogła tę sumę odliczyć od podatku. to prawda? dla zainteresowanych podaje stronke gdzie mozna obliczyc wage dzidziusia. mi sie sprawdzila ![]() https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
witam się w kolejnej części ... i na razie tyle
syn mnie zaraził jelitówką i wymiotuję non stop, nie mam sił na nic miłego Wam życze dzieczęta ![]()
#79 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie. Ja dzis troche pospalam bo w nocy żołądek mnie bolał jak cholera. Jestem wlasnie po sniadaniu bo moje maleństwo sie upominalo.
Alez ladnie dzis słońce święci brakuje tylko białego puchu ![]()
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Hosenko nie odwrotnie? Kurczę wszędzie czytam że najpierw dziecko śpi na kokosie a jak się przewracać zaczyna i wstawać to się na grykę przerzuca, coby dziecię masowało. Jak to w końcu jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to sie wczoraj troche wkurzyłam. jak odbieralismy te mebelki to zapytalam sie jeszcze o ten foteliki ktore maja pasowac do isofixa.
i co? i ![]() pani powiedziala ze jak chcemy ten fotelik 0-13 do iso fixa to trzeba dokupic baze do tego bo inaczej bez bazy nie da rady ![]() ![]() i teraz nie wiem czy kupic sam fotelik na pasy czy jednak odlozyc troche kasy i kupic ta baze ![]() i jak cos to polecala foteliki maxicosi bo te sa najbardziej uniwersalne, tzn pasuje do wiekszosci wozków |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to chciałabym uniknąć wielkiej ilości tych smarowideł , najchętniej kupiłabym jedną uniwersalną rzecz, bo nie lubię dużych ilości kosmetyków ani dla siebie i dla dziecka też bym nie chciała. Jeśli chodzi o babydream to niby ma najmniej tych chemikalii i sztucznych składników ale nie przemawia do mnie , chusteczek kiedyś używałam dla siebie to wydawały mi się za suche i zapach mi nie podchodzi. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() dziekuje za odpowiedzi co do glukozy ![]() ![]() co do dochodzenia po porodzie Sn to ja przez miesiac nie moglam usiedziec na tylku tak mnie bolala rana (bylam nacinana) szwy mialam rozpuszczalne wiec same odpadaly po jakims tam czasie.... ogolnie to pilnowalam tej rany tzn. nie kucalam za bardzo nie rozciagalam sie itd bo balam sie zeby mi sie szwy nie rozeszly.. Pierwszy seks po tez nie byl zbyt przyjemny ale pozniej juz ok.. No i ogolnie jak juz przestala bolec rana to w niczym mi to nie przeszkadzalo i ze tak powiem zle to tez nie wyglada ![]()
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie łudź się kochana, że załapie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też troszkę dziąsła krwawią, ale biorę rutinoscorbin. Jak odstawiłam to była masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.