Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 15:49   #4021
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Hej!

Nadrobiłam, ale bardzo po łebkach, tak więc wybaczcie!

pawie_oczko- za magistra

Wszystkim pozostałym za wizyty, poznanie płci, skończone tygodnie i inne pozytywne aspekty ciążowe!

Przede mną wizyta. Odchodzę już od zmysłów, bo miałam masakryczny dzień... Rano obudziłam się z mniej władną lewą ręką, bolała mnie lewa strona i miałam podrętwiałe palce u lewej ręki... No i dość wysokie jak na mnie ciśnienie. Potem okazało się w ogóle, że mamy kontrolę z NFZ więc z całego stresu zaczął boleć mnie brzuch. Wyszłam wcześniej do domu żeby poleżeć i dopóki leżałam było ok. Teraz trochę wstałam i brzuch boli... W dodatku jestem cholernie głodna, ale nie mam na nic smaka...

Niech już szybciej będzie ta 20!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:58   #4022
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam Was już oficjalnie jako Pani magister!
i dziękuję wszystkim za kciuki - na pewno pomogły

Biorę się za nadrabianko

Elizabarbara 3mam za Was kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli
GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Tak jak Ci lonely napisała, mieścisz się w normie dla kobiet w ciąży. Ja mam hemoglobinę 14,2 czyli w normie normalnej, ale już za wyskoka jak na ciąże. Na początku pomyślałam,że to super, chociaż anemii nie będzie, ale z drugiej strony taka krew jest gęstsza i jest większe ryzyko zakrzepicy. Moja lekarka uważa, że jest wszystko w porządku, więc się nie martwie. Ale wiadomo, najlepiej byłoby być w obu normach

Zrobiłam sobie na obiad białą kiełbaskę zapiekaną pod ziemniaczkami z marchewką z groszkiem. Zabieram się za pałaszowanie

Kochane, udało mi się zrobić zdjęcia zdjęć naszego maluszka. Oto one:
Ja mam hemoglobine ponad 14 i biore codziennie zastrzyki clexane w dawce 0,4 wlasnie profilaktycznie, zeby zakrzepicy nie bylo. Zapytaj swojego lekarza o nie. Wiem ze duzo dziewczyn je bierze przez wlasnie za gęstą krew

Sliczne zdjecia

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Akurat tak się do zdjęcia ułożył Przecież dziecko sobie pływa i zmienia położenie

Pawie oczko, ja nie mam pojęcia jak to lekarz wypatrzył poza tym powiedział nam, że trzeba to przyjąć z dystansem bo pomyłka na tym etapie jest bardzo możliwa. I tak też na to patrzę.
Moj gin powiedzial, ze z plcia to jest tak, ze jak juz zobacza jajeczka (w sensie chlopak) to pomylki raczej prawie w 100% nie ma. Co innego jezeli powiedza, ze dziewczynka - tu sa duze granice bledu. Tak wiec raczej na 100% powinien byc facecik

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaa przypomniało mi się. Któraś pytała o szkołę rodzenia. Dziś sprawdziłam jak to wygląda u nas. Można w niej uczestniczyć od 21 tygodnia ciąży, po uprzednim wypełnieniu deklaracji i wyborze położnej środowiskowej. Ps. Przecież położne środowiskowe, rodzinne są za free z NFZ więc czemu chcecie za nie płacić ?
A jak ktos ma wskazanie na cc to jest sens chodzic do szkoly rodzenia?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Chodzi o położną, która przyjedzie specjalnie do Ciebie na poród, będzie tylko dla Ciebie i ciągle przy Tobie. Jeśli nie zdecydujesz się to oczywiście za darmo są położne w szpitalu ale nie masz pewności na kogo trafisz, czy nie będą miały przypadkiem wielu porodów itd.

A środowiskowa przychodzi kilka razy po porodzie
Jak myslicie, jest sens zebym oplacala prywatna polozna, skoro mam skierowanie na cc??

Ja wlasnie wcinam fryty z kurczakiem - aviko z piekarnika MIODZIO

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:59   #4023
humpback
Zakorzenienie

no to papa wszystkim mykam do domku, a po drodze do kfc i może jeszcze jakieś zakupy bo słoik nutelli też bym zjadła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:06   #4024
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Moj gin powiedzial, ze z plcia to jest tak, ze jak juz zobacza jajeczka (w sensie chlopak) to pomylki raczej prawie w 100% nie ma. Co innego jezeli powiedza, ze dziewczynka - tu sa duze granice bledu. Tak wiec raczej na 100% powinien byc facecik

A jak ktos ma wskazanie na cc to jest sens chodzic do szkoly rodzenia?

Jak myslicie, jest sens zebym oplacala prywatna polozna, skoro mam skierowanie na cc??

Ja wlasnie wcinam fryty z kurczakiem - aviko z piekarnika MIODZIO
Co do płci to mi się też tak wydaje

Szkoła rodzenia ma sens ale wybierz się tylko na z niektóre zajęcia, np.

1. Ciąża czas oczekiwania
fizjologia ciąży
higiena, dieta
najczęstsze dolegliwości
mit

4. Połóg
zmiany ogólnoustrojowe, powrót płodności
pielęgnacja ran krocza
najczęstsze dolegliwości w połogu
dieta

5. Karmienie piersią
fizjologia laktacji
zalety karmienia naturalnego
jak radzić sobie z problemami podczas laktacji
techniki karmienia piersią

6. Noworodek - pierwsze dni życia
przygotowanie mieszkania, wyprawki dla noworodka skala Apgar
najczęstsze niepokoje okresu noworodkowego
stany przejściowe noworodka
szczepienia

7. Kąpiel noworodka pokaz i nauka
przewijanie i ubieranie (jak trzymać i nosić dziecko)
pielęgnacja skóry i pępka

Prywatna położna jest bez sensu wg mnie

Kocham te fryty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:10   #4025
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Co do płci to mi się też tak wydaje

Szkoła rodzenia ma sens ale wybierz się tylko na z niektóre zajęcia, np.

1. Ciąża czas oczekiwania
fizjologia ciąży
higiena, dieta
najczęstsze dolegliwości
mit

4. Połóg
zmiany ogólnoustrojowe, powrót płodności
pielęgnacja ran krocza
najczęstsze dolegliwości w połogu
dieta

5. Karmienie piersią
fizjologia laktacji
zalety karmienia naturalnego
jak radzić sobie z problemami podczas laktacji
techniki karmienia piersią

6. Noworodek - pierwsze dni życia
przygotowanie mieszkania, wyprawki dla noworodka skala Apgar
najczęstsze niepokoje okresu noworodkowego
stany przejściowe noworodka
szczepienia

7. Kąpiel noworodka pokaz i nauka
przewijanie i ubieranie (jak trzymać i nosić dziecko)
pielęgnacja skóry i pępka

Prywatna położna jest bez sensu wg mnie

Kocham te fryty
Dzieki za rade Jeszcze tylko musze sie zastanowic, ktory szpital wybrac i bede chciala zapisac sie do SR wlasnie tam.
A o poloznej myslalam, zeby po cesarce pomogla mi zajac sie dzieckiem. Bo jak mam lezec 12 godzin unieruchomiona, to kto dzieckiem sie zajmie??

Jak moje kolezanki rodzily w jednym ze szpitali, mowie o tych co mialy cc, to potem byly na zamknietym oddziale, gdzie nikt nie mogl do nich wejsc.
Lezaly 12 godzin bez ruchu, dzieci sie wrecz darly, szlochaly, zanosily od placzu i NIKT im nie pomogl przez kilka godzin. A polozne od dzieci mowily ze maja za duzo roboty i nic nie moga poradzic. Np dziecko mojej przyjaciolki zostalo jej polozone do cyca, cyc wypadl, mlody sie darl przez 2 godziny, a moja przyjaciolka nie mogla sie nawet ruszyc zeby mu piers wlozyc w buzie.
Wszystkie dziewczyny wspominaja ten oddzial jak koszmar

Dodam, ze to najlepszy szpital kliniczy w lublinie :/

Dlatego chcialam tą polozna, zeby mi pomogla :p

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-30 o 16:13
Stary 2012-10-30, 16:14   #4026
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za rade Jeszcze tylko musze sie zastanowic, ktory szpital wybrac i bede chciala zapisac sie do SR wlasnie tam.
A o poloznej myslalam, zeby po cesarce pomogla mi zajac sie dzieckiem. Bo jak mam lezec 12 godzin unieruchomiona, to kto dzieckiem sie zajmie??
Pielęgniarki na oddziale noworodkowym Przynajmniej w naszym szpitalu zajmują się dzieciaczkami, biorą je na noc jeśli mama chce się wyspać, przywożą mamie na karmienie także nie masz się raczej co martwić a może w Twoim szpitalu możliwe są odwiedziny na sali to wtedy ktoś z bliskich może pomóc

Teraz doczytałam resztę i jestem w szoku A nie wiem czy da się położną wynająć do opieki nad dzieckiem Musisz się zorientować

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-30 o 16:15
Stary 2012-10-30, 16:14   #4027
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jaki już duży bobo Ashyshqa

Pawie oczko
gratulacje

kurde dziewczyny tak mnie czasem zaboli @ brzuch na jakies pare sekund mega mocno i przechodzi
poza tym wszystko mi śmierdzi tak, że to jakieś nieporozumienie
akceptuje tylko cytrusy reszte jem ale mi śmierdzi
mój brzuch zachowuje się podobnie, też mam takie skurcze. Dzisiaj konsultowałam to z lekarzem na początku stwierdził, że może być to niepokojące i konieczne jest badanie, ale po badaniu okazało się że wszystko jest ok

Pawie oczko cieszę się razem z Tobą, ja dzisiaj odebrałam dyplom. Teraz jak najwięcej korzystaj z "wolności"

po dzisiejszej wizycie mam jednak małą wątpliwość:
to mój 7tc na usg nie było jeszcze serduszka za to maluszek mierzy już 35mm... czy któraś z Was miała usg w 7tygodniu i pamięta czy było widać maluszka, pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:17   #4028
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Pielęgniarki na oddziale noworodkowym Przynajmniej w naszym szpitalu zajmują się dzieciaczkami, biorą je na noc jeśli mama chce się wyspać, przywożą mamie na karmienie także nie masz się raczej co martwić a może w Twoim szpitalu możliwe są odwiedziny na sali to wtedy ktoś z bliskich może pomóc
To fajnie masz
Ja napisalam wyzej co sie dzieje w najlepszym szpitalu w lublinie na zamknietym oddziale po cc. Nie wiem jak wyglada opieka po porodzie sn, ale po cesarce to jest koszmar jakis. Nikt nie poleca

Bede musiala poszukac szpitala, gdzie mi zrobia porządnie cc i ktos sie zajmie dzieckiem po porodzie. Poza tym potrzebuje takiego oddzialu, który nie bedzie o. zamknietym

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
to mój 7tc na usg nie było jeszcze serduszka za to maluszek mierzy już 35mm... czy któraś z Was miała usg w 7tygodniu i pamięta czy było widać maluszka, pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź
Ja mialam usg pod koniec 7tc. Malenstwo mierzylo 9mm i bilo mu serduszko 140 / min . Jestes pewna ze 35mm? Wg tej strony http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kal...ach-ciazy.html w 7 tygodniu maly ma od 5 - 13 mm a wazy ok 0,8g

WYMIANKA

Czas edycji: 2012-10-30 o 16:21
Stary 2012-10-30, 16:19   #4029
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
35mm? Jakoś strasznie dużo, ja miałam dokładnie w 8tc 17mm
a co lekarz na to?? bo serduszko wg mnie powinno już być...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
To fajnie masz
Ja napisalam wyzej co sie dzieje w najlepszym szpitalu w lublinie na zamknietym oddziale po cc. Nie wiem jak wyglada opieka po porodzie sn, ale po cesarce to jest koszmar jakis. Nikt nie poleca

Bede musiala poszukac szpitala, gdzie mi zrobia porządnie cc i ktos sie zajmie dzieckiem po porodzie. Poza tym potrzebuje takiego oddzialu, który nie bedzie o. zamknietym
No właśnie doczytałam i dopisałam, że jestem w szoku
Pogadaj z lekarzem, może doradzi Ci jakiś szpital.

U nas jedynym plusem jest to, że w miarę się dziećmi zajmują

Stary 2012-10-30, 16:22   #4030
acha131321
Raczkowanie

stwierdził ze na serduszko za szybko i jakoś mnie to nie zdziwiło ale wróciłam do domu i sprawdziłam ile powinno mierzyć maleństwo w 7 tc i tez jestem zaskoczona, o długości nic nie wspomniał... na początku pomyslałam że może to nie 7 a już 11tc (bo ostatnia miesiaczka była podejrzana i staraliśmy się 6 cykli) ale byłoby widac serduszko sama już nie wiem co o tym myslec

Edytowane przez acha131321
Czas edycji: 2012-10-30 o 16:24
Stary 2012-10-30, 16:25   #4031
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
35mm? Jakoś strasznie dużo, ja miałam dokładnie w 8tc 17mm
a co lekarz na to?? bo serduszko wg mnie powinno już być...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

No właśnie doczytałam i dopisałam, że jestem w szoku
Pogadaj z lekarzem, może doradzi Ci jakiś szpital.

U nas jedynym plusem jest to, że w miarę się dziećmi zajmują
Ja mam lekarza ktory nie pracuje w zadnym szpitalu, ma swoja klinike, ktora zajmuje sie problemami z zajsciem w ciaze. Kiedys pracowal w 2 szpitalach w Lublinie i te wlasnie mi poradzil. Ja teraz zastanawiam sie ktory z tych 2 wybrac. Na szczescie zaden z nich nie jest tym o ktorym wspomnialam, czyli PSK4 na Jaczewskiego.
Ciekawostka jest, ze jak w jakimkolwiek szpitalu jest jakas ciezka sytuacja z matka lub dzieckiem to wlasnie wioza na sygnale do tego koszmarnego pks4
Opieka straszna i koszmarna, istny horror, ale jednak w razie komplikacji są najlepsi ...

WYMIANKA
Stary 2012-10-30, 16:27   #4032
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
stwierdził ze na serduszko za szybko i jakoś mnie to nie zdziwiło ale wróciłam do domu i sprawdziłam ile powinno mierzyć maleństwo w 7 tc i tez jestem zaskoczona, o długości nic nie wspomniał... na początku pomyslałam że może to nie 7 a może już 11tc ale byłoby widac serduszko sama już nie wiem co o tym myslec
dziwne 35mm to stanowczo za dużo no a co do serca to może miałaś mega późną owulację no ale Maluch nie mógłby tyle mierzyć.. Masz fotkę z usg?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Ja mam lekarza ktory nie pracuje w zadnym szpitalu, ma swoja klinike, ktora zajmuje sie problemami z zajsciem w ciaze. Kiedys pracowal w 2 szpitalach w Lublinie i te wlasnie mi poradzil. Ja teraz zastanawiam sie ktory z tych 2 wybrac. Na szczescie zaden z nich nie jest tym o ktorym wspomnialam, czyli PSK4 na Jaczewskiego.
Ciekawostka jest, ze jak w jakimkolwiek szpitalu jest jakas ciezka sytuacja z matka lub dzieckiem to wlasnie wioza na sygnale do tego koszmarnego pks4
Opieka straszna i koszmarna, istny horror, ale jednak w razie komplikacji są najlepsi ...
Aha no to dobrze
Często tak jest, że szpital ma kiepskie opinie ale jednak sprzęt dobry

Stary 2012-10-30, 16:28   #4033
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

35mm pasuje mi na jakis 10tc... ale kazda ciaza przebiega inaczej, lekarz powinien dokladnie CI powiedziec. Moze zadzwon do niego i dopytaj?

Cytat:

Aha no to dobrze
Często tak jest, że szpital ma kiepskie opinie ale jednak sprzęt dobry
Ano tak. Sprzet maja niezly. Ale zeby tam rodzic trzeba miec lekarza prowadzacego od nich. Jednak ja tam sie nie wybieram Za duzo sie nasluchalam i naogladalam.

WYMIANKA

Czas edycji: 2012-10-30 o 16:29
Stary 2012-10-30, 16:29   #4034
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
35mm pasuje mi na jakis 10tc... ale kazda ciaza przebiega inaczej, lekarz powinien dokladnie CI powiedziec. Moze zadzwon do niego i dopytaj?
Tak będzie najlepiej

Stary 2012-10-30, 16:30   #4035
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
stwierdził ze na serduszko za szybko i jakoś mnie to nie zdziwiło ale wróciłam do domu i sprawdziłam ile powinno mierzyć maleństwo w 7 tc i tez jestem zaskoczona, o długości nic nie wspomniał... na początku pomyslałam że może to nie 7 a już 11tc (bo ostatnia miesiaczka była podejrzana i staraliśmy się 6 cykli) ale byłoby widac serduszko sama już nie wiem co o tym myslec
w 7tc mój bejbik miał 11mm i było serducho
polecam innego lekarza,bo może zmierzył nie wielkość bejbika (crl) a to drugie?
serducho powinno być,nie super widoczne ale powinno.
Nie martw się tylko, a na spokojnie zobacz te literowy skróty z usg albo idź do innego gina, może ten coś spartolił po prostu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:31   #4036
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Kurcze, męczą mnie mikro skurcze, takie krociotkie... Chyba macica mi sie rozciaga

WYMIANKA
Stary 2012-10-30, 16:31   #4037
Katate
Raczkowanie

Hejka
pawie_oczko gratuluję magistra
Ashyshqa, Inna śłiczne bobaski
Eliza ja myślę, że szkoła rodzenia jak najbardziej ma sens bo o cc też mówią, a poza tym jest dużo o pielęgnacji noworodka itp. A z tą prywatną położną co Ci pisałam to jest ona przy porodzie, a jak już się dziecko urodzi to zajmują się nim połóżne od noworodków więc ja nie wiem czy w ogóle jest taka opcja, żeby połóżna prywatna zajmowała się dzieckiem w szpitalu, nie słyszałam o tym. Nie wiem jak na Kraśnickich, ale na Lubartowskiej rodzisz na innym piętrze niż leżysz z dzieckiem i masz inne położne, pielęgniarki, co więcej inne położne są dla Ciebie inne dla dziecka

Ja dziś byłam u gina, ale zwykła wizyta, bez usg. Wszystko jest w porządku
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:35   #4038
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hejka
pawie_oczko gratuluję magistra
Ashyshqa, Inna śłiczne bobaski
Eliza ja myślę, że szkoła rodzenia jak najbardziej ma sens bo o cc też mówią, a poza tym jest dużo o pielęgnacji noworodka itp. A z tą prywatną położną co Ci pisałam to jest ona przy porodzie, a jak już się dziecko urodzi to zajmują się nim połóżne od noworodków więc ja nie wiem czy w ogóle jest taka opcja, żeby połóżna prywatna zajmowała się dzieckiem w szpitalu, nie słyszałam o tym. Nie wiem jak na Kraśnickich, ale na Lubartowskiej rodzisz na innym piętrze niż leżysz z dzieckiem i masz inne położne, pielęgniarki, co więcej inne położne są dla Ciebie inne dla dziecka

Ja dziś byłam u gina, ale zwykła wizyta, bez usg. Wszystko jest w porządku
Gratuluje udanej wizyty
Masz racje, zapisze sie do SR, ale jeszcze nie teraz Poczekam az dziewczyny sie beda zapisywaly
Czyli jednak musze wybrac szpital gdzie : po 1 zrobia mi porzadne cc, a po 2 bedzie idealna opieka nad dziecmi i nie bedzie o. zamknietego jak w psk4

acha131321 A co do tego usg, to moze gin zmierzyl Ci pecherzyk ciązowy a nie maluszka??
Ja w 7tc mialam jak juz pisalam 9mm maluszka i 2,5cm pecherzyk.. Wiec to jest moze to?

WYMIANKA
Stary 2012-10-30, 16:35   #4039
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, męczą mnie mikro skurcze, takie krociotkie... Chyba macica mi sie rozciaga
Spróbuj pogłaskać wtedy brzuszek. Może pomaga bo dłoń jest ciepła, ale ja się śmieję, że nam mały pieszczoch rośnie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:38   #4040
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w 7tc mialam jak juz pisalam 9mm maluszka i 2,5cm pecherzyk.. Wiec to jest moze to?
też mi to przyszło do głowy

Stary 2012-10-30, 16:39   #4041
acha131321
Raczkowanie

wynik usg został podpięty pod kartę ciąży i nie dostałam kopi a fasolkę mierzył przy mnie i w 100% to był tylko zarodek a nie całe ciałko żółte, ogolnie usg zrobił mi dość szybko i na początku chciał "odnaleźć" serduszko ale za chwile stwierdził że to za wcześnie...i zapomniałam dodać ze sprzęt nie jest pierwszej młodości...

nie chce się nakręcać bo jeżeli nawet coś się nie uda to przeżyję to o wiele gorzej... i w życiu kieruje się myślą że czas jest najlepszym lekarstwem na wszystko...

o cholera a jednak się nakręcam! pewnie długo nie wytrzymam i pójdę do innego lekarza bo się nie uspokoję... serdecznie dzięki za odpowiedzi i wsparcie
Stary 2012-10-30, 16:40   #4042
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spróbuj pogłaskać wtedy brzuszek. Może pomaga bo dłoń jest ciepła, ale ja się śmieję, że nam mały pieszczoch rośnie
Oj glasiam glasiam, troszke sie uspokaja wtedy

Cytat:
też mi to przyszło do głowy
Moze cos w tym jest

Jak juz pisalam, mialam dzis niekontrolowany wybuch placzu
Mama akurat przyszla i stwierdzila ze płaksiwa mama=płaksiwe dziecko

Mam nadzieje ze przepowiednia sie nie spelni.. Choc mowie Wam dziewczyny, koncze 8tc, a humory mam ostatnio ciągle takie, ze raz sie smieje a raz rycze

WYMIANKA

Czas edycji: 2012-10-30 o 16:42
Stary 2012-10-30, 16:41   #4043
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wynik usg został podpięty pod kartę ciąży i nie dostałam kopi a fasolkę mierzył przy mnie i w 100% to był tylko zarodek a nie całe ciałko żółte, ogolnie usg zrobił mi dość szybko i na początku chciał "odnaleźć" serduszko ale za chwile stwierdził że to za wcześnie...i zapomniałam dodać ze sprzęt nie jest pierwszej młodości...

nie chce się nakręcać bo jeżeli nawet coś się nie uda to przeżyję to o wiele gorzej... i w życiu kieruje się myślą że czas jest najlepszym lekarstwem na wszystko...

o cholera a jednak się nakręcam! pewnie długo nie wytrzymam i pójdę do innego lekarza bo się nie uspokoję... serdecznie dzięki za odpowiedzi i wsparcie
na pewno będzie dobrze nic się nie martw

Stary 2012-10-30, 16:43   #4044
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

Na pewno wszystko jest ok. Nie nakrecaj sie. A jezeli masz sie denerwowac i stresowac to idz najlepiej jutro czy w piatek do innego lekarza, ktory Cie uspokoi
Trzymam kciuki

WYMIANKA
Stary 2012-10-30, 16:43   #4045
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Choc mowie Wam dziewczyny, ze niby koncze 8tc, a humory mam takie ostatnio, ze raz sie smieje a raz rycze
Też mam coś z emocjami, bo nie mogę oglądać "horrorów" bo się najnormalniej w świecie boję i stresuję, a ją są jakieś romantyczne czy smutne momenty to ledwo powstrzymuję płacz.
To są chyba hormony.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:44   #4046
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

bęęęęędzie dobrze!
jeśli Cię to uspokoi to tak-idź do innego lekarza.. Ja pisałam o mojej jednej stresującej wizycie-poszłam do następnego i cudnie mnie uspokoił
Więc no stress i na spokojnie się umów gdzie indziej lub zadzwoń dopytaj czemu taki wielkolud

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:46   #4047
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też mam coś z emocjami, bo nie mogę oglądać "horrorów" bo się najnormalniej w świecie boję i stresuję, a ją są jakieś romantyczne czy smutne momenty to ledwo powstrzymuję płacz.
To są chyba hormony.
Na pewno hormony
Ja z kolei sie rozczulam na smutnych filmach i rycze jak bóbr.

Dzis bylam na zastrzyku i mnie bolal jak nigdy. Podejrzewam, ze moj wybuch placzu byl scisle powiazany z tzw użalaniem sie nad soba. Jaka to elizka jest biedna i nieszczesliwa. Przyszlam do domu z tej przychodni i ryczalam i ryczalam. Przeszlo mi nagle Zrobilam sie glodna i placz sie skonczyl

WYMIANKA
Stary 2012-10-30, 16:54   #4048
acha131321
Raczkowanie

jutro zrobię betę i podejdę do lekarza dopytać, teraz przychodzi mi jeszcze jedna myśl do głowy może to bliźnięta jednojajowe uciekam odpocząć bo jestem dzisiaj wykończona

jeszcze raz dzięki za wsparcie i jak będę wiedziała coś więcej to na pewno się odezwę
Stary 2012-10-30, 16:54   #4049
katherine271
Raczkowanie

odnośnie płci i jajeczek, które jak juz widać to prawie na 100 % tak będzie to ja bym się nie nakręcała, mówię z doświadczenia, u mnie były na wydruku usg narysowane jajeczka, kilka razy gadka że chłopak i co? leżę 2 tyg przed porodem w szpitalu, lekarka robi mi usg, ja sobie leżę i milczę i nagle słyszę "ale fajne dziewczę" a ja zonk, wstałam jak oparzona i się pytam jakie dziewczę a pani mi na to "no jak, nie widzi pani ziarenka kawy tu", przyznam że byłam w szoku, pół dnia dochodziłam do siebie, jakbym normalnie syna straciła, trudno to wyrazić. Oczywiście jak się urodziła córa nawet przez sekundę nie pomyślałam że miała być chłopcem ale teraz już bym się nie nakręciła za nic w świecie na płeć, no chyba że po usg 3 d bo to chyba lepiej widać

a dziewczynki kochane, czy któraś z Was umie robić tradycyjne krokieciki z mięsem? ja jeszcze nie robiłam choć robiłam różne inne naleśniki z mięsem tez ale marzą mi się od 2 tyg takie tradycyjne krokieciki i chciałabym jak najlepszy ten farsz, największy mam dylemat jakie mięsko kupić
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 17:00   #4050
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
mój brzuch zachowuje się podobnie, też mam takie skurcze. Dzisiaj konsultowałam to z lekarzem na początku stwierdził, że może być to niepokojące i konieczne jest badanie, ale po badaniu okazało się że wszystko jest ok

Pawie oczko cieszę się razem z Tobą, ja dzisiaj odebrałam dyplom. Teraz jak najwięcej korzystaj z "wolności"

kurde... coś mi tu nie Pasi bo ja byłam w 5t i 6 dniu i dziecku biło serduszko a zarodek miał 4 mm... i patrzyłam na necie i gin mówił, że jest prawidłowo...
a 35 mm to strasznie dużo... może to pęcherzyk a źle zrozumiałaś?? może zadzwon do gin??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości