|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Hej!
Nadrobiłam, ale bardzo po łebkach, tak więc wybaczcie! pawie_oczko- za magistraWszystkim pozostałym za wizyty, poznanie płci, skończone tygodnie i inne pozytywne aspekty ciążowe!Przede mną wizyta. Odchodzę już od zmysłów, bo miałam masakryczny dzień... Rano obudziłam się z mniej władną lewą ręką, bolała mnie lewa strona i miałam podrętwiałe palce u lewej ręki... No i dość wysokie jak na mnie ciśnienie. Potem okazało się w ogóle, że mamy kontrolę z NFZ więc z całego stresu zaczął boleć mnie brzuch. Wyszłam wcześniej do domu żeby poleżeć i dopóki leżałam było ok. Teraz trochę wstałam i brzuch boli... W dodatku jestem cholernie głodna, ale nie mam na nic smaka... Niech już szybciej będzie ta 20!
|
#4022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sliczne zdjecia Cytat:
Tak wiec raczej na 100% powinien byc facecik ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie wcinam fryty z kurczakiem - aviko z piekarnika MIODZIO |
|||||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
no to papa wszystkim
mykam do domku, a po drodze do kfc i może jeszcze jakieś zakupy bo słoik nutelli też bym zjadła |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoła rodzenia ma sens ale wybierz się tylko na z niektóre zajęcia, np. 1. Ciąża czas oczekiwania fizjologia ciąży higiena, dieta najczęstsze dolegliwości mit4. Połóg zmiany ogólnoustrojowe, powrót płodności pielęgnacja ran krocza najczęstsze dolegliwości w połogu dieta 5. Karmienie piersią fizjologia laktacji zalety karmienia naturalnego jak radzić sobie z problemami podczas laktacji techniki karmienia piersią 6. Noworodek - pierwsze dni życia przygotowanie mieszkania, wyprawki dla noworodka skala Apgar najczęstsze niepokoje okresu noworodkowego stany przejściowe noworodka szczepienia 7. Kąpiel noworodka pokaz i nauka przewijanie i ubieranie (jak trzymać i nosić dziecko) pielęgnacja skóry i pępka Prywatna położna jest bez sensu wg mnie Kocham te fryty
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko musze sie zastanowic, ktory szpital wybrac i bede chciala zapisac sie do SR wlasnie tam.A o poloznej myslalam, zeby po cesarce pomogla mi zajac sie dzieckiem. Bo jak mam lezec 12 godzin unieruchomiona, to kto dzieckiem sie zajmie?? Jak moje kolezanki rodzily w jednym ze szpitali, mowie o tych co mialy cc, to potem byly na zamknietym oddziale, gdzie nikt nie mogl do nich wejsc. Lezaly 12 godzin bez ruchu, dzieci sie wrecz darly, szlochaly, zanosily od placzu i NIKT im nie pomogl przez kilka godzin. A polozne od dzieci mowily ze maja za duzo roboty i nic nie moga poradzic. Np dziecko mojej przyjaciolki zostalo jej polozone do cyca, cyc wypadl, mlody sie darl przez 2 godziny, a moja przyjaciolka nie mogla sie nawet ruszyc zeby mu piers wlozyc w buzie. Wszystkie dziewczyny wspominaja ten oddzial jak koszmar Dodam, ze to najlepszy szpital kliniczy w lublinie :/ Dlatego chcialam tą polozna, zeby mi pomogla :p Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-30 o 16:13 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej w naszym szpitalu zajmują się dzieciaczkami, biorą je na noc jeśli mama chce się wyspać, przywożą mamie na karmienie także nie masz się raczej co martwić a może w Twoim szpitalu możliwe są odwiedziny na sali to wtedy ktoś z bliskich może pomóc ![]() Teraz doczytałam resztę i jestem w szoku A nie wiem czy da się położną wynająć do opieki nad dzieckiem Musisz się zorientować
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-30 o 16:15 |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pawie oczko cieszę się razem z Tobą, ja dzisiaj odebrałam dyplom. Teraz jak najwięcej korzystaj z "wolności"![]() po dzisiejszej wizycie mam jednak małą wątpliwość: to mój 7tc na usg nie było jeszcze serduszka za to maluszek mierzy już 35mm... czy któraś z Was miała usg w 7tygodniu i pamięta czy było widać maluszka, pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja napisalam wyzej co sie dzieje w najlepszym szpitalu w lublinie na zamknietym oddziale po cc. Nie wiem jak wyglada opieka po porodzie sn, ale po cesarce to jest koszmar jakis. Nikt nie poleca Bede musiala poszukac szpitala, gdzie mi zrobia porządnie cc i ktos sie zajmie dzieckiem po porodzie. Poza tym potrzebuje takiego oddzialu, który nie bedzie o. zamknietym ![]() Cytat:
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-30 o 16:21 |
||
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co lekarz na to?? bo serduszko wg mnie powinno już być... ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Pogadaj z lekarzem, może doradzi Ci jakiś szpital. U nas jedynym plusem jest to, że w miarę się dziećmi zajmują
|
||
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
stwierdził ze na serduszko za szybko i jakoś mnie to nie zdziwiło ale wróciłam do domu i sprawdziłam ile powinno mierzyć maleństwo w 7 tc i tez jestem zaskoczona, o długości nic nie wspomniał... na początku pomyslałam że może to nie 7 a już 11tc (bo ostatnia miesiaczka była podejrzana i staraliśmy się 6 cykli) ale byłoby widac serduszko sama już nie wiem co o tym myslec
Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2012-10-30 o 16:24 |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawostka jest, ze jak w jakimkolwiek szpitalu jest jakas ciezka sytuacja z matka lub dzieckiem to wlasnie wioza na sygnale do tego koszmarnego pks4 Opieka straszna i koszmarna, istny horror, ale jednak w razie komplikacji są najlepsi ...
|
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
35mm to stanowczo za dużo no a co do serca to może miałaś mega późną owulację no ale Maluch nie mógłby tyle mierzyć.. Masz fotkę z usg?---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Często tak jest, że szpital ma kiepskie opinie ale jednak sprzęt dobry
|
||
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
35mm pasuje mi na jakis 10tc... ale kazda ciaza przebiega inaczej, lekarz powinien dokladnie CI powiedziec. Moze zadzwon do niego i dopytaj?
Cytat:
Za duzo sie nasluchalam i naogladalam.
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-30 o 16:29 |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam innego lekarza,bo może zmierzył nie wielkość bejbika (crl) a to drugie? serducho powinno być,nie super widoczne ale powinno. Nie martw się tylko, a na spokojnie zobacz te literowy skróty z usg albo idź do innego gina, może ten coś spartolił po prostu
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, męczą mnie mikro skurcze, takie krociotkie... Chyba macica mi sie rozciaga
|
|
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
pawie_oczko gratuluję magistra Ashyshqa, Inna śłiczne bobaski ![]() Eliza ja myślę, że szkoła rodzenia jak najbardziej ma sens bo o cc też mówią, a poza tym jest dużo o pielęgnacji noworodka itp. A z tą prywatną położną co Ci pisałam to jest ona przy porodzie, a jak już się dziecko urodzi to zajmują się nim połóżne od noworodków więc ja nie wiem czy w ogóle jest taka opcja, żeby połóżna prywatna zajmowała się dzieckiem w szpitalu, nie słyszałam o tym. Nie wiem jak na Kraśnickich, ale na Lubartowskiej rodzisz na innym piętrze niż leżysz z dzieckiem i masz inne położne, pielęgniarki, co więcej inne położne są dla Ciebie inne dla dziecka ![]() Ja dziś byłam u gina, ale zwykła wizyta, bez usg. Wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz racje, zapisze sie do SR, ale jeszcze nie teraz Poczekam az dziewczyny sie beda zapisywaly Czyli jednak musze wybrac szpital gdzie : po 1 zrobia mi porzadne cc, a po 2 bedzie idealna opieka nad dziecmi i nie bedzie o. zamknietego jak w psk4 acha131321 A co do tego usg, to moze gin zmierzyl Ci pecherzyk ciązowy a nie maluszka?? Ja w 7tc mialam jak juz pisalam 9mm maluszka i 2,5cm pecherzyk.. Wiec to jest moze to? |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
wynik usg został podpięty pod kartę ciąży i nie dostałam kopi a fasolkę mierzył przy mnie i w 100% to był tylko zarodek a nie całe ciałko żółte, ogolnie usg zrobił mi dość szybko i na początku chciał "odnaleźć" serduszko ale za chwile stwierdził że to za wcześnie...i zapomniałam dodać ze sprzęt nie jest pierwszej młodości...
nie chce się nakręcać bo jeżeli nawet coś się nie uda to przeżyję to o wiele gorzej... i w życiu kieruje się myślą że czas jest najlepszym lekarstwem na wszystko... o cholera a jednak się nakręcam! pewnie długo nie wytrzymam i pójdę do innego lekarza bo się nie uspokoję... serdecznie dzięki za odpowiedzi i wsparcie |
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze cos w tym jest Jak juz pisalam, mialam dzis niekontrolowany wybuch placzu ![]() ![]() Mama akurat przyszla i stwierdzila ze płaksiwa mama=płaksiwe dziecko ![]() Mam nadzieje ze przepowiednia sie nie spelni.. Choc mowie Wam dziewczyny, koncze 8tc, a humory mam ostatnio ciągle takie, ze raz sie smieje a raz rycze
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-30 o 16:42 |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są chyba hormony.
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli Cię to uspokoi to tak-idź do innego lekarza.. Ja pisałam o mojej jednej stresującej wizycie-poszłam do następnego i cudnie mnie uspokoił ![]() Więc no stress i na spokojnie się umów gdzie indziej lub zadzwoń dopytaj czemu taki wielkolud
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei sie rozczulam na smutnych filmach i rycze jak bóbr. Dzis bylam na zastrzyku i mnie bolal jak nigdy. Podejrzewam, ze moj wybuch placzu byl scisle powiazany z tzw użalaniem sie nad soba. Jaka to elizka jest biedna i nieszczesliwa. Przyszlam do domu z tej przychodni i ryczalam i ryczalam. Przeszlo mi nagle Zrobilam sie glodna i placz sie skonczyl
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
jutro zrobię betę i podejdę do lekarza dopytać, teraz przychodzi mi jeszcze jedna myśl do głowy może to bliźnięta jednojajowe
jeszcze raz dzięki za wsparcie |
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
odnośnie płci i jajeczek, które jak juz widać to prawie na 100 % tak będzie to ja bym się nie nakręcała, mówię z doświadczenia, u mnie były na wydruku usg narysowane jajeczka, kilka razy gadka że chłopak i co? leżę 2 tyg przed porodem w szpitalu, lekarka robi mi usg, ja sobie leżę i milczę i nagle słyszę "ale fajne dziewczę"
a ja zonk, wstałam jak oparzona i się pytam jakie dziewczę a pani mi na to "no jak, nie widzi pani ziarenka kawy tu", przyznam że byłam w szoku, pół dnia dochodziłam do siebie, jakbym normalnie syna straciła, trudno to wyrazić. Oczywiście jak się urodziła córa nawet przez sekundę nie pomyślałam że miała być chłopcem ale teraz już bym się nie nakręciła za nic w świecie na płeć, no chyba że po usg 3 d bo to chyba lepiej widaća dziewczynki kochane, czy któraś z Was umie robić tradycyjne krokieciki z mięsem? ja jeszcze nie robiłam choć robiłam różne inne naleśniki z mięsem tez ale marzą mi się od 2 tyg takie tradycyjne krokieciki i chciałabym jak najlepszy ten farsz, największy mam dylemat jakie mięsko kupić |
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja byłam w 5t i 6 dniu i dziecku biło serduszko a zarodek miał 4 mm... i patrzyłam na necie i gin mówił, że jest prawidłowo... a 35 mm to strasznie dużo... może to pęcherzyk a źle zrozumiałaś?? może zadzwon do gin??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

za magistra

Przecież dziecko sobie pływa i zmienia położenie

A nie wiem czy da się położną wynająć do opieki nad dzieckiem
Musisz się zorientować