Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 15:34   #2131
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
To fajnie, że wesele się udało
Kochana przygotuj się długą walkę...-Zosia miała katar 1,5 miesiąca, a kaszel miesiąc

lekarka powiedziala ze za dlugo to trwa i mamy antybiotyk, gardlo znowu czerwone ale oskrzela czyste, mysle ze 4-5dni i bedzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ile stopni macie w domu?
A przy ilu wlaczacie kaloryfery?

Czeko, ciesze sie, ze wesele udane

Dla wszystkich Chorowitkow
u mnie rano 20 st. ale palimy juz w piecu to teraz ponad 22st. jest
ja lubie ciepelko wiec dla mnie 24st. jest w sam raz- chodze w krotkim rekawku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:55   #2132
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

a, zapomniałam wczoraj napisac
dzięki za wszystkie opinie co do zmywarki i płyty
weźmiemy 60

i Wojtusiu, co do odkurzacza to ja mam Zelmera Jupitera, póki co ok

Zuza tez nie mówi nadal k,g,f,w,ł...

Cytat:

Maja, a na kiedy planujecie przeprowadzkę?

U nas dziś rano -4, samej mi było zimno Potem pewnie cieplej będzie, ale ja biorę jeszcze pod uwagę to, że będą na spacerze, więc dłużej niż kilka minut.

chcemy w marcu, a co wyjdzie to się zobaczy
dziś dwa zestawy podtynkowe WC kupiłam (potrzebuje 3) i wannę wybrałam
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
My po weselu- super było
Idę z Werką do lekarza dzisiaj bo minął tydzien i nie ma poprawy, dalej katar(juz 2 tydzien) i kaszel
zdrówka dla Werki

my już ponad m-c katar mamy
spodziewam się że do wiosny to potrwa
na szczęście kaszel minął prawie całkiem
Stary 2012-10-29, 18:01   #2133
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

potrzebuje prawnika albo kogoś kto by mi sprawdził umowę z bankiem
Stary 2012-10-29, 18:58   #2134
Wojtusia
Zakorzenienie

hej

dziękuję wszystkim za podanie jakie macie odkurzacze. Na szczeście, udało się naprawić nasz stary, na szczęście, bo nie uśmiechało mi się kupować i pralkę i odkurzacz.
Pralka kupiona, dzisiaj będę miała w domu, ale kiedy doczeka sie podłączenia to nie wiem. Brak czasu totalny u nas.

Dzisiaj jezdziłam na badania, potem zadzwonili do mnie ze jeszcze raz musze przyjechac zrobic. Z tego zamieszania całego zapomniałam zapytac czy to dlatego ze coś nie tak z wynikami, czy coś się z próbkami stało. No wiec jeszcze jutro na te badania musze jechać i na wizyte tez do ginekologa, a zeby sie zarejestrować, musze wyjechać o 6 rano z domu.
a mi się tak ostatnio źle jezdzi (jako pasażer nawet) kręci mi się w głowie i mdli mnie podczas jazdy. Z Oliwką też tak miałam w ciąży.

Teżet tez zapracowany, nie ma go w domu codziennie od 6-20.

ponarzekałam ponarzekałam i spadam (nie lubię narzekać )

--------

Śnieg sypie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 23:11   #2135
mariolasl
Zakorzenienie

Dzieki za odp na temat temperatury

Lubie miec okolo 18-19 stopni w sypialni, ale w innych pomieszczeniach 22-23 dla mnie to mus, inaczej marzne , dlatego tez juz grzeje w zimniejsze dni. U Antosia na noc skrecamy kaloryfery, powietrze nie jest suche, mamy przewaznie 70-80% wilgotnosci, czasami nawet wiecej, ale to taki urok wyspy.

Antos polubil kolejke , mial taka jedna z ikei, ktora dostal od mojej kolezanki z pracy na roczek, potem mu jeszcze dokupila szyny i wagoniki. Zawsze tym rzucal, a teraz od ponad tygodnia bawi sie nia dzien w dzien. Ostatnio u znajomych zobaczyl taka wielka elektryczna i byl zafascynowany. Chyba mu kupie na Gwiazdke. Sa okropnie drogie, ale widzialam jedna przeceniona o 95GBP, czyli kosztowala 65 GBP (normalna cena 160 GBP ), a ja ma bon do tego sklepu na znizke o 30 GBP . Jak myslicie - brac? Kolejka nie jest dzieciowa, na takie z Tomkiem nawet nie spojrzal
Mysle, ze mu jakis laptop tez kupie, bo w sklepie stal jak przymurowany do laptopa z Piratami z Nibylandii . Chce tez koniecznie ksiazeczki z malpka George'm
Stary 2012-10-30, 07:30   #2136
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Angy to się pokrzaczyło w tej Twojej pracy, ale przynajmniej pocieszysz się tatuażem. J a też czekam na efekt końcowy
Nooo, przynajmniej to

Cytat:
Jak odkręcę kaloryfer, to mam od razu za suche powietrze. Poza tym, ja mam 22 stopnie z wyłączonym kaloryferem
22 stopnie to akurat, ale gdybym miała mniej wolałabym mieć ciepło przy suchym powietrzu (z którym na marginesie można walczyć).

Cytat:
lekarka powiedziala ze za dlugo to trwa i mamy antybiotyk, gardlo znowu czerwone ale oskrzela czyste, mysle ze 4-5dni i bedzie lepiej

Coś mi się zdaje, że ta Wasza lekarka lubi dawać antybiotyki Oczywiście lekarzem nie jestem, być może Werka ich potrzebowała, ale to, że za długo to trwało to dla mnie żaden argument Ale jestem trochę skrzywiona na punkcie podawania antybiotyków i w ogóle leków/witamin niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a, zapomniałam wczoraj napisac
dzięki za wszystkie opinie co do zmywarki i płyty
weźmiemy 60

my już ponad m-c katar mamy
spodziewam się że do wiosny to potrwa
na szczęście kaszel minął prawie całkiem
Good girl

Idziesz jak burza

U nas kaszlu nie było 4 dni, od wczoraj znowu się zaczął

Cytat:

Lubie miec okolo 18-19 stopni w sypialni, ale w innych pomieszczeniach 22-23 dla mnie to mus, inaczej marzne , dlatego tez juz grzeje w zimniejsze dni. U Antosia na noc skrecamy kaloryfery, powietrze nie jest suche, mamy przewaznie 70-80% wilgotnosci, czasami nawet wiecej, ale to taki urok wyspy.

Antos polubil kolejke , mial taka jedna z ikei, ktora dostal od mojej kolezanki z pracy na roczek, potem mu jeszcze dokupila szyny i wagoniki. Zawsze tym rzucal, a teraz od ponad tygodnia bawi sie nia dzien w dzien. Ostatnio u znajomych zobaczyl taka wielka elektryczna i byl zafascynowany. Chyba mu kupie na Gwiazdke. Sa okropnie drogie, ale widzialam jedna przeceniona o 95GBP, czyli kosztowala 65 GBP (normalna cena 160 GBP ), a ja ma bon do tego sklepu na znizke o 30 GBP . Jak myslicie - brac? Kolejka nie jest dzieciowa, na takie z Tomkiem nawet nie spojrzal
Mysle, ze mu jakis laptop tez kupie, bo w sklepie stal jak przymurowany do laptopa z Piratami z Nibylandii . Chce tez koniecznie ksiazeczki z malpka George'm

Ja u Zosi nie skręcam, bo lubi się czasem rozkopywać.

Brać brać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:55   #2137
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

u mnie teraz jest 20 w sypialni, w nocy z 2 stopnie mniej, w salonie mam troszke cieplej

Zuza tez ma ta kolejkę z Ikei, do dziś się bawi
i pewnie też by chciała laptopa z piratami

póki co, od babci dostanie TAKĄ książke, od nas na razie TAKIE czuczu
Zreszta ona uwielbia czuczu, ma kilka, ost najczęściej TYM się bawi
Cytat:
Coś mi się zdaje, że ta Wasza lekarka lubi dawać antybiotyki Oczywiście lekarzem nie jestem, być może Werka ich potrzebowała, ale to, że za długo to trwało to dla mnie żaden argument Ale jestem trochę skrzywiona na punkcie podawania antybiotyków i w ogóle leków/witamin niepotrzebnie

Good girl

Idziesz jak burza

U nas kaszlu nie było 4 dni, od wczoraj znowu się zaczął
ja też wolę unikac antybiotyków, no ale...
lekarz powinien się znac
Zuza już całkiem nieźle się czuje, póki co
za to ja mam gardło zawalone, zaflegmiona cała jestem
i głowa mnie zaczyna bolec
więc uciekam na razie od kompa

wczoraj znów nerwa miałam, nie wiem chyba to przedszkole tak na Zuzę wpływa, taka się niegrzeczna zrobiła, nie słucha wcale...
juz niewiem co mam z nią robic...
Stary 2012-10-30, 09:01   #2138
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

wydaje ci sie bo przeciez ostatnimi razy antybiotyk musial byc bo zapalenie oskrzeli miala( 3x na wiosnę) a teraz bylam u niej juz 3 raz bo nie bylo poprawy to widocznie byla taka potrzeba

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-10-30, 09:26   #2139
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Heeello
ale mnie nie byłoooo Dopiero sie ogarnełam. Mąż w domu siedzi i nie po drodze mi do komputera.

Cytat:

Cytat:
Zuza tez nie mówi nadal k,g,f,w,ł...

A była jakaś konsultacja logopedyczna w przedszkolu?

Kochana, idziesz, jak burza

Cytat:

Antonio nadal śpi w śpiworku?

Pewnie, że brać

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
wczoraj znów nerwa miałam, nie wiem chyba to przedszkole tak na Zuzę wpływa, taka się niegrzeczna zrobiła, nie słucha wcale...
Maja, Kuba też wszystko na nie, na wszystko ma odpowiedź, on się nie zgadza, on sam chce zdecydować itd. itp.

Cytat:
wydaje ci sie bo przeciez ostatnimi razy antybiotyk musial byc bo zapalenie oskrzeli miala( 3x na wiosnę) a teraz bylam u niej juz 3 raz bo nie bylo poprawy to widocznie byla taka potrzeba
Ja tak tylko wtrącę, że nie każde zapalenie oskrzeli trzeba leczyć antybiotykiem, można wziewnie lekami przeciwzapalnymi

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 09:37   #2140
angy
Zakorzenienie

Cytat:

ja też wolę unikac antybiotyków, no ale...
lekarz powinien się znac
Zuza już całkiem nieźle się czuje, póki co
za to ja mam gardło zawalone, zaflegmiona cała jestem
i głowa mnie zaczyna bolec
więc uciekam na razie od kompa

Teoretycznie tak, oczywiście nie mamy instrumentów, żeby z nimi dyskutować

Cytat:
Widocznie tak.

Cytat:

Maja, Kuba też wszystko na nie, na wszystko ma odpowiedź, on się nie zgadza, on sam chce zdecydować itd. itp.

Ja tak tylko wtrącę, że nie każde zapalenie oskrzeli trzeba leczyć antybiotykiem, można wziewnie lekami przeciwzapalnymi
U nas to samo.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-30, 09:59   #2141
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie tak, oczywiście nie mamy instrumentów, żeby z nimi dyskutować
Zawsze można poprosić o zrobienie wymazu

Słyszałyście o "ojcu", który pobił 16-dniowe dziecko? ☠☠☠☠a mać, co się z tymi ludźmi dzieje

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Edyta, ja już kupiłam Kubie buty, wzięłam te Snowride, musiałam na dziś mieć, bo u nas na minusie, a Kuba ma wycieczkę do lasu. Zobaczymy, sama się przekonam jakie są zimowe Ecco , to ocieplenie wygląda dobrze na pierwszy rzut oka

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-30, 10:05   #2142
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Antonio nadal śpi w śpiworku?

Pewnie, że brać
Angy, Miramej no to biore

Nie, Antos ostatnio spal w spiworku jak mial prawie 2 lata. Nawyk mu chyba pozostal, bo nigdy sie nie odkopuje, niewazne lato czy zima . Zmieniamy mu tylko grubosc przykrycia.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Te rysuj z czuczu chyba podobaloby sie Antosiowi
Stary 2012-10-30, 11:10   #2143
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
A była jakaś konsultacja logopedyczna w przedszkolu?

Kochana, idziesz, jak burza

miała byc, ale chyba jeszcze nie doszła do skutku

idę, ide a co mam robic, póki jeszcze chodze to działam
dziś umowę studiuję dalej, jeszcze muszę te ch....lerne płytki i podłogi policzyc i wybrac ostatecznie
bo za tydzień, półtora gosc do płytek przychodzi a my nadal umowy nie mamy podpisanej
dziś mąż tam szaleje....

Jola, ale Zuza nigdy taka nie była
np. każe jej buty założyc bo smarka, to ona nimi rzuca, mało tego wczoraj się do majtek rozebrała i nie miała zamiaru się ubrac, na nic moje przekonywania, że znów będzie chora
inny przykład, maluje kredkami, mąż do niej podszedł i niewiedział że nie może nic dotknąc, wział kredkę to ta w ryk i rzuciła nią
moja reakcja jest od jakiegoś czasu jedna, czym rzuci to chowam, na spokojnie, ost wszystkie puzzle i gry powyciągała z szafki, prosze ją żeby pochowała i zostawiła sobie jedną a ona w nosie mnie ma, po jakimś czasie wzięłam i schowałam wszystkie, oczywiście bek był, nawet przerwałam chowanie i mówie jej że jak reszte pochowa to nie schowam jej ale ona ani myślała... itp itd
dużo takich sytuacji jest, a ja czasem mam dośc, nie mam siły, prawie nie odpoczywam, a czeka mnie jeszcze gorszy czas...
ale się wyżaliłam

Cytat:
Słyszałyście o "ojcu", który pobił 16-dniowe dziecko? ☠☠☠☠a mać, co się z tymi ludźmi dzieje
nawet nie chce czytac...
Cytat:
Nie, Antos ostatnio spal w spiworku jak mial prawie 2 lata. Nawyk mu chyba pozostal, bo nigdy sie nie odkopuje, niewazne lato czy zima . Zmieniamy mu tylko grubosc przykrycia.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Te rysuj z czuczu chyba podobaloby sie Antosiowi
a Zuza nigdy się nie przekonała :/

super sa te czuczu
te karty obrazkowe czuczu zresztą też
Stary 2012-10-30, 11:32   #2144
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę

Cytat:
miała byc, ale chyba jeszcze nie doszła do skutku

idę, ide a co mam robic, póki jeszcze chodze to działam
dziś umowę studiuję dalej, jeszcze muszę te ch....lerne płytki i podłogi policzyc i wybrac ostatecznie
bo za tydzień, półtora gosc do płytek przychodzi a my nadal umowy nie mamy podpisanej
dziś mąż tam szaleje....

Jola, ale Zuza nigdy taka nie była
np. każe jej buty założyc bo smarka, to ona nimi rzuca, mało tego wczoraj się do majtek rozebrała i nie miała zamiaru się ubrac, na nic moje przekonywania, że znów będzie chora
inny przykład, maluje kredkami, mąż do niej podszedł i niewiedział że nie może nic dotknąc, wział kredkę to ta w ryk i rzuciła nią
moja reakcja jest od jakiegoś czasu jedna, czym rzuci to chowam, na spokojnie, ost wszystkie puzzle i gry powyciągała z szafki, prosze ją żeby pochowała i zostawiła sobie jedną a ona w nosie mnie ma, po jakimś czasie wzięłam i schowałam wszystkie, oczywiście bek był, nawet przerwałam chowanie i mówie jej że jak reszte pochowa to nie schowam jej ale ona ani myślała... itp itd
dużo takich sytuacji jest, a ja czasem mam dośc, nie mam siły, prawie nie odpoczywam, a czeka mnie jeszcze gorszy czas...
ale się wyżaliłam
Jest jeszcze czas, bardziej czas goni 4-latków

, szkoda, że to się tak zbiegło, będzie maluszek do opieki i przeprowadzka, no ale co zrobić

Maja, a Ty myślisz, że mój Kuba tak od zawsze? Jak nasze dziecko zaśnie (całe szczęście po 19-ej już ), to siadamy z małżem na kanapie i siedzimy przez co najmniej 15 minut i delektujemy się ciszą i spokojem
Kuba kapci też nie chce zakładać, a podłoga u nas zimna, ja mu wtedy daję wybór - albo kapcie albo drugie skarpety i nie ma zabawy, póki się nie zdecyduje. Podkreślam, że to nie temat do dyskusji.
Też nic nie możemy dotykać, bo to Jaśnie Pana jest i też czasem rzuca ze złości, ale ja ostro reaguję (dobitnie mówię, że nie zgadzam się na rzucanie), co rzucone musi być podniesione i odłożone na miejsce, a potem mówię, że jak jest zły, to może to powiedzieć, jak chce, to mogę go mocno go przytulić i wycisnę tę złość , w przedszkolu panie uczą ich wyrażać złość np. przez zaciśnięcie mocno pięści. Coś tam zawsze łapie z tego.
Generalnie mamy to samo, co Ty, nie wiem, czy tak odreagowuje przedszkole, czy co, ale nasze dnie to kłótnie, płacze, gleby i co tam jeszcze. Nie dość, że wykłóca się o swoje, to jeszcze nami próbuje dyrygować, a z tym nie jedz, tam nie siadaj, tym nie smaruj itd. itp , tylko, że w takich rzeczach go nie słucham, mówię mu, że nie będzie mi takich rzeczy mówił i robię swoje.

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-30, 12:19   #2145
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dodałam fotki z wesela- chetnych zapraszam

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-10-30, 12:34   #2146
angy
Zakorzenienie

Czeko śliczne fotki

I zapomniałam wcześniej-Kasiu Wasze też piękne, a jesienna sesja z córami

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-30, 13:15   #2147
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Jest jeszcze czas, bardziej czas goni 4-latków

, szkoda, że to się tak zbiegło, będzie maluszek do opieki i przeprowadzka, no ale co zrobić

Maja, a Ty myślisz, że mój Kuba tak od zawsze? Jak nasze dziecko zaśnie (całe szczęście po 19-ej już ), to siadamy z małżem na kanapie i siedzimy przez co najmniej 15 minut i delektujemy się ciszą i spokojem
Kuba kapci też nie chce zakładać, a podłoga u nas zimna, ja mu wtedy daję wybór - albo kapcie albo drugie skarpety i nie ma zabawy, póki się nie zdecyduje. Podkreślam, że to nie temat do dyskusji.
Też nic nie możemy dotykać, bo to Jaśnie Pana jest i też czasem rzuca ze złości, ale ja ostro reaguję (dobitnie mówię, że nie zgadzam się na rzucanie), co rzucone musi być podniesione i odłożone na miejsce, a potem mówię, że jak jest zły, to może to powiedzieć, jak chce, to mogę go mocno go przytulić i wycisnę tę złość , w przedszkolu panie uczą ich wyrażać złość np. przez zaciśnięcie mocno pięści. Coś tam zawsze łapie z tego.
Generalnie mamy to samo, co Ty, nie wiem, czy tak odreagowuje przedszkole, czy co, ale nasze dnie to kłótnie, płacze, gleby i co tam jeszcze. Nie dość, że wykłóca się o swoje, to jeszcze nami próbuje dyrygować, a z tym nie jedz, tam nie siadaj, tym nie smaruj itd. itp , tylko, że w takich rzeczach go nie słucham, mówię mu, że nie będzie mi takich rzeczy mówił i robię swoje.
niby tak, ale np kiedyś mówiła l a ost nie

nie wiem jak to pogodzę jeszcze, ale jakoś będę musiała
oby Maciuś był ugodowy

Zuza chodzi spac ok 20:30/21:00 ale przed zmianą czasu chodziła juz i ok 20:00, musze ją znów przestawic

ja też z Zuzą próbuje takich metod jak Ty, że jak np nie założy butów to nie obiadu, albo nie będzie mogła się bawic albo nie będę jej czytac ale też to średnio działa, wtedy jest krzyk że ona przecież jest głodna i że mam jej dac jeśc, tłumacze jej że jak założy kapcie dostanie, jak nie założy nie dostanie, jak ona mnie posłucha to i ja ja posłucham i dam ten obiad... nie zawsze działa...
może minie...
jeszcze mnie teściowa wkurzyła, bo dzwoniła (rozmawiała z mężem i Zuzą na głośnomówiącym) i mówi do Zuzy, że ma dla niej lalkę. Mąż jej powiedział, że Zuza źle się zachowuje, że nie słucha i na razie nie zasługuje na lalkę (wtedy uderzyłal mnie w brzuch, lekko bo lekko ale jednak) a ona na to, że to nieładnie ale przecież jak jest u niej to jest grzeczna (nie pamiętam kiedy ost była) więc i tak jej da. Zuza całą rozmowę słyszała więc wiadomo jak bardzo wychowawcze to było...
Stary 2012-10-30, 13:31   #2148
morska
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy Ty takie spodnie zakładasz? Ja kupiłam Kubie jedne w KappAhlu i nie wiem, na kiedy się nadają, szczerze mówiąc

To te 27 Huscy jaką długą mają wkładkę?

Kurczę, no mądrze piszesz, chociaż nam się śniegowce przydały, dopiero w grudniu kupowałam Bartki przecenione i miałam je właśnie na cieplejsze dni. Tylko w ubiegłym roku zimy dłuuugo nie było, więc Kuba długo w Ecco Mimic chodził.

A widziałaś, że one też mają niezłe to futerko?

Tak, takie na późną jesień bardziej. Z tym, że one mają Gore-Tex, ja nigdy takich butów zimowych nie miałam, więc może tak ma być
Bardzo często. A Kuba codziennie zimą chodzi w takich kombinezonowych? Tymek nosi kombinezon do zabaw na śniegu itp. lub jak jest już naprawdę bardzo zimno, a tak na co dzień, a zwłaszcza jak śniegu nie ma to tylko kurtkę i takie ocieplane spodnie. U nas teraz jest tak -1/0 stopni C i też nosi takie spodnie do podkolanówek.

Doczytałam, że już nieaktualne, ale wychodzi, że 17,8 cm

Podejrzewam, że u mnie cieplejszy region jest i dlatego nam się nie przydały - no poza kilkoma razami.

No właśnie obawiam się, że mogą być zbyt ciepłe Poza tym jednak za wysokie. Ale gdyby miała być porządna zima, to pewnie właśnie je kupiłabym.

Może tak ma być, bo tyle pozytywnych opinii było, że

Cytat:
Nie

A wkładka w Emelach się wyciąga
Już doczytałam, że muszę czekać na gotowy efekt

Cytat:
Edyta, ja już kupiłam Kubie buty, wzięłam te Snowride, musiałam na dziś mieć, bo u nas na minusie, a Kuba ma wycieczkę do lasu. Zobaczymy, sama się przekonam jakie są zimowe Ecco , to ocieplenie wygląda dobrze na pierwszy rzut oka
Te niebieskie?
Zmierzyłabyś mi od wewnątrz wysokość z tyłu?
Już dowiedziałam się, że Snowboardery mają tam 9 cm, a te Superfity Husky 10,5.
Wczoraj byłam w naszym Ecco, sprzedawczyni mówiła, że w weekend mieli taki nalot klientów, że w naszym rozmiarze była tylko jedna para butów I to były Snow Rush. A Snowride nawet w żadnym rozmiarze nie było, bo chciałam obejrzeć

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
ja też z Zuzą próbuje takich metod jak Ty, że jak np nie założy butów to nie obiadu, albo nie będzie mogła się bawic albo nie będę jej czytac ale też to średnio działa, wtedy jest krzyk że ona przecież jest głodna i że mam jej dac jeśc, tłumacze jej że jak założy kapcie dostanie, jak nie założy nie dostanie, jak ona mnie posłucha to i ja ja posłucham i dam ten obiad... nie zawsze działa...
może minie...
jeszcze mnie teściowa wkurzyła, bo dzwoniła (rozmawiała z mężem i Zuzą na głośnomówiącym) i mówi do Zuzy, że ma dla niej lalkę. Mąż jej powiedział, że Zuza źle się zachowuje, że nie słucha i na razie nie zasługuje na lalkę (wtedy uderzyłal mnie w brzuch, lekko bo lekko ale jednak) a ona na to, że to nieładnie ale przecież jak jest u niej to jest grzeczna (nie pamiętam kiedy ost była) więc i tak jej da. Zuza całą rozmowę słyszała więc wiadomo jak bardzo wychowawcze to było...
Obiadem szantażujesz? No Maya

.
Stary 2012-10-30, 13:36   #2149
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

L też uwielbia piartów.Co to za laptop?

Też chciałam doradzić żeby brać kolejkę

U nas jest jakieś 22-23stopnie.
Cytat:

I zapomniałam wcześniej-Kasiu Wasze też piękne, a jesienna sesja z córami
thx
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:42   #2150
morska
Zadomowienie

Cytat:
może minie...
Jeszcze dopiszę, że ja takie rzeczy uważam za normalny element dnia małego dziecka, a nie jakąś nagrodę, więc czemu mam tego dziecku odmawiać? Na Tymka działa tylko jedna metoda - "założysz kapcie sam czy mam założyć na siłę?" Niech zdejmuje, niech rzuca, niech ryczy - a ja jak machina sto razy to samo - po kilku razach woli założyć sam. I dotyczy to wszystkich rzeczy, nie tylko kapci, także wyjmowania korka z wanny itp. Oczywiście też mamy różne wychowawcze problemy, ale wolę, aby zachowywał się właściwie sam z siebie, a nie z obawy, że nie dam Mu obiadu
Nie gniewaj się Maya, ale takie szantażowanie i tak nic nie da, ba - nie działa nawet na dzieci w starszym wieku, no może na chwilę, ale chyba nie o to chodzi.

.
Stary 2012-10-30, 14:21   #2151
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zuza chodzi spac ok 20:30/21:00 ale przed zmianą czasu chodziła juz i ok 20:00, musze ją znów przestawic

może minie...
Ale Zuza jeszcze śpi w przedszkolu, prawda?

Trochę mnie źle zrozumiałaś, albo ja źle napisałam Nie mówię, że jak nie założy kapci, to nie będzie się bawił, tylko, że im szybciej założy, tym więcej czasu na zabawę będzie miał. Niby to samo, ale w innej formie trochę Chcę, żeby wiedział, że założyć musi i tyle. Nigdy nie używam jako argumentu posiłku czy czytania, bo mam takie samo zdanie w tym temacie, jak Edyta. No bo co? Jak się uprze i nie założy, to nie dasz jej tego obiadu? A potem kolacji? I tak dalej? Stosujesz groźbę, której nie jesteś w stanie spełnić, ona to już pewnie wie.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Bardzo często. A Kuba codziennie zimą chodzi w takich kombinezonowych? Tymek nosi kombinezon do zabaw na śniegu itp. lub jak jest już naprawdę bardzo zimno, a tak na co dzień, a zwłaszcza jak śniegu nie ma to tylko kurtkę i takie ocieplane spodnie. U nas teraz jest tak -1/0 stopni C i też nosi takie spodnie do podkolanówek.

Doczytałam, że już nieaktualne, ale wychodzi, że 17,8 cm
(...)
Te niebieskie?
Zmierzyłabyś mi od wewnątrz wysokość z tyłu?
Już dowiedziałam się, że Snowboardery mają tam 9 cm, a te Superfity Husky 10,5.
Wczoraj byłam w naszym Ecco, sprzedawczyni mówiła, że w weekend mieli taki nalot klientów, że w naszym rozmiarze była tylko jedna para butów I to były Snow Rush. A Snowride nawet w żadnym rozmiarze nie było, bo chciałam obejrzeć
Kombinezonowe spodnie są na śnieg u nas , bez śniegu są rajstopy + zwykłe spodnie.

Tak , te mają 11,5 cm, u nas w ogóle nie było niskich Snowboarderów, tylko takie wyższe, jak te nasze.

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-30, 14:58   #2152
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Jola, Edyta, macie rację...

Jola, Zuza nie zawsze śpi w przedszkolu, przeważnie odpoczywa

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2012-10-30 o 15:00
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:26   #2153
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jola, Edyta, macie rację...

Jola, Zuza nie zawsze śpi w przedszkolu, przeważnie odpoczywa
Maja, tylko się nie dołuj , generalnie chodzi o to, że to już teraz z wiekiem lepiej nie będzie, a gorzej, nie ma się co nakręcać, jakoś trzeba sobie radzić, żeby nikt nie zwariował

A w weekendy w domu śpi?

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-30, 17:32   #2154
agga19851985
Wtajemniczenie

cześć.

Koleżanka u nas była i dopiero pojechali. alan miał koleżankę do zabawy, na koniec już mieli siebie dosyć i zaczynali się kłócić.

Majuś z humorami dziecka nie Jesteś sama. Alan wkroczył w jakis dziwny etap rozwoju. Wogóle nie można z Nim dojść do porozumienia. Jak tylko coś Mu nie podpasuje (a zdaża sie to meeega często) to odrazu są krzyki, rzucanie sie na podłoge a nawet potrafi uderzyc. Prosić Go mogę przez pół dnia, a On i tak zareaguje dopiero jak do Niego podejdę i powiem Mu "dobitnie" np. robię cos w kuchni a on jest w swoim pokoju i słyszę że rozwala kredki, więc prosze "Alan proszę schowaj kredki któe wyrzuciłes", zero reakcji, więc mówię drugi raz, za chwilę trzeci i czwarty i dopiero jak podejdę do Niego wezmę za rękę i zaprowadzę do tych kredek i powiem prośbę po raz n-ty to wykona polecenie. Tak jest za każdym razem. Nie pomagają groźby, ze schowam kredki i nie będzie miał czym rysowac. Wręcz często jest tak że sam przynosi mi daną rzecz i mówi proszę możesz wyrzucić. A ostatnio są awantury nawet o to że pierwsza weszłam w drzwi, a przecież to On miał wejść pierwszy (niestety nie mam mocy czytania w Jego myślach).

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 17:50   #2155
mariolasl
Zakorzenienie

Nie wiem, czy znacie, zagladalyscie, ale ja jej wiernie kibicowalam od dluzszego czasu
http://chustka.blogspot.com
Stary 2012-10-30, 17:54   #2156
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

tak czytam Wasze perypetie z dzieciakami i stwierdzam, że to chyba taki wiek
u nas jest dokładnie to samo...
właśnie niedawno była akcja jedna z miliona...

po powrocie z podwórka padł jak długi na kanapie więc pozwoliłam mu pospać tą godzinkę... oczywiście jak się obudził o absolutnie wszystko było na nieeeee...

pytam go co zje na podwieczorek... czy mam mu zrobić kanapkę z szynką, serem żółtym (pominę fakt, że nigdy nie chce tego jeść ale proponuje z nadzieją, że w końcu powie, że chce) czy chce danio...
najpierw płacz, że chce danio z czekoladą, później że chce monte z bananem, płacz przerodził się w bicie i próby gryzienia mnie i Szymona, potem rzucił fotelikiem Szymona... w końcu wyszłam z pokoju i powiedziałam mu, że jak się uspokoi to niech do mnie przyjdzie... "uspokoił się" i przyszedł, przeprosił mnie i Szymona, zaczęłam z nim rozmawiać, chciał, żebym podgrzała mu to danio więc wlałam gorącą wode do talerza i włożyłam danio na co on znowu płacz i znowu mnie uderzył bo "będzie gorące"...
doszłam już do tego, że zawsze przy takich akcjach zachowuje stoicki spokój, jak nie mam Szymona na rękach to jak ma taki atak to go biorę, delikatnie krępuje i przytulam, wtedy najszybciej się uspokaja... ostatnio właśnie się zastanawiałam co mogę mu pokazać, żeby mógł odreagować swoją złość, w jaki sposób może to zrobić bez szkody dla otoczenia...

ciężkie czasy z nim mamy
więc mogę powiedzieć, że łączę się z Wami w bólu
Stary 2012-10-31, 07:35   #2157
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej
Tak wpadłam z rana.
Odprowadziam o 7 Bartka, teraz Antosia na 8 niedługo, ale sie nie kładłam na te 30 min, bo stwierdziłam, ze Małżowi ziemniaki ugotuję, żeby miał do pracy do gołąbków, które w nocy robiłam

Wczoraj muswo Antoś został w przedszkolu do 15 na drzemkę (klientka i nie miałam go jak odebrać). Planowo było od listopada (od poniedziałku), ale jak wypadło wczoraj, to już dzisiaj idzie z kołderką i bedzie lulał. Podpisałam aneks i nie będe musiała płacić wczorajszych karnych dwóch godzin po 5 zł , tylko po 2,20 jak normalnie.

Około 11 lecę do Rodziców oddać paczkę kurierowi dla Mai.

Buziaki, miłego dnia
Stary 2012-10-31, 08:10   #2158
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Maja, tylko się nie dołuj , generalnie chodzi o to, że to już teraz z wiekiem lepiej nie będzie, a gorzej, nie ma się co nakręcać, jakoś trzeba sobie radzić, żeby nikt nie zwariował

A w weekendy w domu śpi?
nie zdołowałam się
dałyście mi do myślenia, i im dłużej myślałam tym bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że tak bylo, że ja to wiedziałam, tylko te nerwy, te stresy, dodatkowo jej zachowanie, to wszytsko sie skumulowało i ja sobie z tym nie radzę czasami...
wczoraj było ok

ze spaniem się popsuło, ostatnio w week nie zawsze śpi, jak pójdę z nią do łóżka to jeszcze uśnie, choc nie zawsze od razu, ale przeważnie już nie śpi...
Cytat:

Majuś z humorami dziecka nie Jesteś sama. Alan wkroczył w jakis dziwny etap rozwoju. Wogóle nie można z Nim dojść do porozumienia. Jak tylko coś Mu nie podpasuje (a zdaża sie to meeega często) to odrazu są krzyki, rzucanie sie na podłoge a nawet potrafi uderzyc. Prosić Go mogę przez pół dnia, a On i tak zareaguje dopiero jak do Niego podejdę i powiem Mu "dobitnie" np. robię cos w kuchni a on jest w swoim pokoju i słyszę że rozwala kredki, więc prosze "Alan proszę schowaj kredki któe wyrzuciłes", zero reakcji, więc mówię drugi raz, za chwilę trzeci i czwarty i dopiero jak podejdę do Niego wezmę za rękę i zaprowadzę do tych kredek i powiem prośbę po raz n-ty to wykona polecenie. Tak jest za każdym razem. Nie pomagają groźby, ze schowam kredki i nie będzie miał czym rysowac. Wręcz często jest tak że sam przynosi mi daną rzecz i mówi proszę możesz wyrzucić. A ostatnio są awantury nawet o to że pierwsza weszłam w drzwi, a przecież to On miał wejść pierwszy (niestety nie mam mocy czytania w Jego myślach).
jednym słowem bunt trzylatka
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej
Tak wpadłam z rana.
Odprowadziam o 7 Bartka, teraz Antosia na 8 niedługo, ale sie nie kładłam na te 30 min, bo stwierdziłam, ze Małżowi ziemniaki ugotuję, żeby miał do pracy do gołąbków, które w nocy robiłam

Wczoraj muswo Antoś został w przedszkolu do 15 na drzemkę (klientka i nie miałam go jak odebrać). Planowo było od listopada (od poniedziałku), ale jak wypadło wczoraj, to już dzisiaj idzie z kołderką i bedzie lulał. Podpisałam aneks i nie będe musiała płacić wczorajszych karnych dwóch godzin po 5 zł , tylko po 2,20 jak normalnie.

Około 11 lecę do Rodziców oddać paczkę kurierowi dla Mai.

Buziaki, miłego dnia
Ola, strasznie Cię mało
jak u Was? lepiej?

Stary 2012-10-31, 09:24   #2159
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie zdołowałam się
dałyście mi do myślenia, i im dłużej myślałam tym bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że tak bylo, że ja to wiedziałam, tylko te nerwy, te stresy, dodatkowo jej zachowanie, to wszytsko sie skumulowało i ja sobie z tym nie radzę czasami...
wczoraj było ok

ze spaniem się popsuło, ostatnio w week nie zawsze śpi, jak pójdę z nią do łóżka to jeszcze uśnie, choc nie zawsze od razu, ale przeważnie już nie śpi...
Ja też sobie często nie radzę, czasem naprawdę chce mi się płakać z tej bezsilności, mamy ostatnio ciągle jakieś stresowe sprawy i sama widzę, jak to wszystko się kumuluje. No ale to zawsze coś jest, damy radę

Mój Kuba już w ogóle nie śpi, nawet mowy nie ma, żeby się położył , a jak się położy, żeby odpocząć, to po 3 sekundach jest już ponoć zregenerowany

Ale mi się nawarstwiło kłopotów, chcę zasnąć i obudzić się, jak już wszystko będzie dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-31, 10:13   #2160
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Ja też sobie często nie radzę, czasem naprawdę chce mi się płakać z tej bezsilności, mamy ostatnio ciągle jakieś stresowe sprawy i sama widzę, jak to wszystko się kumuluje. No ale to zawsze coś jest, damy radę

Mój Kuba już w ogóle nie śpi, nawet mowy nie ma, żeby się położył , a jak się położy, żeby odpocząć, to po 3 sekundach jest już ponoć zregenerowany

Ale mi się nawarstwiło kłopotów, chcę zasnąć i obudzić się, jak już wszystko będzie dobrze

Zuza podobnie, idzie się położyc a pochwili wraca i mówi że się wyspała

mogę pospac z Tobą /bez podtekstów

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości