|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mdłości a testy negatywne .
A ja zawsze myślałam, że jak kogoś mdli, to się z reguły struł...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
Kiedyś też podejrzewałam ciążę właśnie ze względu na mdłości. Jak się potem okazało, owe problemy były przyczyną zażywania tabletek na zapalenie pęcherza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Przyczajenie
|
cóż możliwe że przez stres.. nie byłabym gotowa zbytnio na dziecko ale bardzo bym się cieszyła jakby miało przyjść na świat . Dzięki za otuchę, jeśli mi nie przejdzie udam się do lekarza
![]() Edytowane przez darys13 Czas edycji: 2012-10-30 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W piątek mam wizytę u ginekolog. Nie wiem czy jej o tym mówić, czy nie, zwłaszcza że za drzwiami będzie siedział TŻ (wiele razy jestem kiedy nie ma innych pacjentek i mówi, że przez drzwi wszystko słychać). A jeśli jej nie powiem to czy coś wyczuje podczas badania zanim pobierze próbkę do cytologii...
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybym go nie zrobiła to ginekolog będzie w stanie powiedzieć?
![]() |
#2978 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Zamiast do ginekologa proponuję lekarza zgoła odmiennej specjalności... ![]() "mdłości, zawroty głowy i czasami bóle brzucha ." to są objawy silnego stresu!!!!! Naprawdę chcesz koontynuować współżycie???? A co na to wszystko Twój partner? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Zrób test. Nawet jesli pójdziesz do ginekologa to on zapyta on TEST!!!!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czy ginekolog podczas zwykłego badania potrafi stwierdzić wczesną ciążę bez wcześniejszych spekulacji pacjentki?
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, test wykryje prędzej niż zwykłe usg.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chciałabym uzyskać od was pomocy. Więc dnia 29.09 dostałam okres i od tego dnia zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, w czwartek 04.10 skończył mi się okres a 06.10 współżyłam z chłopakiem, ale był to stosunek przerywany i nie skończył we mnie. Dnia 23.10 dostałam okres, który trwał tylko 4 dni i nie był zbyt obfity. W dodatku w drugim tygodniu brania tabletek czyli po stosunku poczułam kłucie w jajnikach i do tej pory odczuwam w dodatku od 3 dni czuję jakby bąbelki w podbrzuszu, mam niechęć do jedzenie.. Zapomniałam dodać, że 23.10 zrobiłam test i wyszedł negatywny i zrobiłam też 29.10 tyle, że wieczorem i również był negatywny. Nie daje mi tylko spokoju to, że okres był krótki i to, że teraz czuję te bąbelki w podbrzuszu.. Czy to może być ciąża? Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
a to co czujesz... mogą to być skutki ropoczęcia brania tabletek. organizm musi się przyzwyczai, unormować- potrzebuje czasu. przez pierwsze 3 opak. mogą się dziać rózne rzeczy, ale powinny się potem uregulować. poza tym- nie stresuj się, bo przez to możesz mieć te problemy z jedzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
Witam,
Czy jeżeli zwymiotowałam tabletkę antykoncepcyjną pierwszą po 7dniowej przerwie ale przyjęłam zapasową z 2h opóźnieniem to stosunki z 7dniowej przerwy mogę uznać za niezabezpieczone czy są w pełni zabezpieczone? Jak długo stosować zabezpieczenia mechaniczne w tym miesiącu? I takie pytanie z innej beczki ostatnio na moim osiedlu pojawiła się młoda ciężarna która zażarcie twierdzi że zaszła w ciąże poprzez petting ... zaczęłam się zastanawiać czy to możliwe... i czy musieli by się mocno postarać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
awsze znajdzie się ktoś kto w cudowny sposób zaszedł w ciążę. trzeba miec dystans do takich wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie jest to możliwe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Ostatnią brałam we wtorek około godziny 11, wczoraj nie wzięłam i 2x uprawiałam seks (w odstępie ok.10 minut). Nie wzięłam dziś tej pominiętej bo przeczytałam w internecie, że po prostu brać dalej normalnie ale się zabezpieczać. Mój tż skończył we mnie te dwa razy. Jeśli to istotne podczas przerwy także sporo się kochaliśmy.
Ta pominięta to miała być moja 5 tabletka. Co sądzicie? Aha a poprzedni okres dostałam 20.10 i skończył się 24 Nie wiem czy dobrze obliczyłam, ale w piątek minie 48 godzin czyli mam jeszcze szansę na tabletkę, po, powinnam z niej skorzystać? W sumie teraz to już nic nie wiem, powiedzcie czy załapię się w piątek czy już nie bo wszystko mi się myli ze stresu ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2012-11-01 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Przyczajenie
|
Ciąża, czy nadchodzi okres?
Witam!
A więc, z 2 tygodnie temu odbyłem z moją dziewczyną stosunek. Oczywiście zabezpieczenie było, prezerwatywa wyglądała na cała, po stosunku jeszcze ją sprawdziłem. Wyglądała ok. 2 dni po stosunku dziewczyna poinformowała mnie, że ma jakieś dziwne krwawienie, plamienie. Które po 2 dniach ustało. Tydzień później nastąpił śluz, taki jak w dni płodne. Dziś mówiła, iż powinna dostać okres. A tu nadal nic. O co tu chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Od kilku miesięcy łykam tabletki antykoncepcyjne ( dodam, że regularnie, zero wymiotów, biegunek, antybiotyków, dziurawca itd. ) wcześniej nie miałam takiej schizy jaką mam dzisiaj.... Niedawno kochałam się z moim chłopakiem, nie doszło do wytrysku we mnie ale mimo to obawiam się ciąży... czy myślicie, że to w ogóle możliwe? wydaje mi się, że od paru dni dziwnie się czuję, mam jakieś hmm... nie wiem jak to nazwać dziwne uczucie w pochwie, ogólnie teraz jak coś mnie zakłuje w jajniku lub w piersi to czytam to jako ZNAK... paranoja wiem o tym ale z natury jestem mega panikarą. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
amor vincit omnia
|
Dot.: czy mogę być w ciąży? proszę o pomoc.
Cytat:
bierzesz tabletki według ulotki- nie ma szansy na ciążę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Przyczajenie
|
Tak sobie to właśnie tłumaczę ale mój ginekolog powtarza mi przy każdej wizycie, że czasami może się zdarzyć wpadka przy regularnym stosowaniu bo nie znamy dokładnie swojego "organizmu". Jestem wściekła na siebie, ze tak panikuje ale to jest silniejsze ode mnie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
amor vincit omnia
|
po to bierzemy tabletki żeby własnie nie panikować co chwilę.
jakbyśmy miała brać tabsy i się stresować to by się to mijało z celem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Przyczajenie
|
dzięki za Twoją opinię
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że istnieje spore prawdopodobieństwo ciąży, biegnij szybciutko po tabletkę PO.
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża, czy nadchodzi okres?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
dokładnie!! ja nie wiem jak można informacji o tak ważnych tabletkach szukać w internecie. nie mówiąc o tym ze w internecie jest stek bzdur. wszystko jest zawarte w ULOTCE! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem wiem, już tego nie napisałam, później przeczytałam ulotkę i postąpiłam zgodnie z nią.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że tak późno to zrobiłaś, już teraz pozostaje ci tabletka PO i nie czekaj na jutro tylko pędź na pogotowie, gdziekolwiek bo moim zdaniem nie skończy się to dobrze, niestety.
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
nie zrobiłam tego późno, tylko 10 min od napisania posta, że szukałam w necie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.