Wszystko o Avonie - Część II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-18, 19:06   #4441
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Każda konsultantka dostaje te dodatkowe 3%, kwota zamówienia jest tu bez znaczenia.
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Pewnie chodziło o to żeby być aktywną w tej kampanii lub złożyć zamówienie na 150 zł, zatem pewnie spokojnie się załapiesz
Dzięki za odpowiedzi
No to jestem już spokojna
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 20:01   #4442
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
No pewnie masz racje Bo nie chce zamawiac calego podkladu bo mi na rok starczy jak nie dluzej .. ja 1 probke mam na 2 dni. WIec 5 bym miala na 10 dni to juz 2 tygodnie bo maluje sie 5 dni w tygodniu
Szkoda a tak chcialam probki
5 sztuk jednego odcienia sie nie da Sa tylko w pakietach po jednej kazdego koloru (czyli 5 czy 6 probek)
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 20:31   #4443
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
A czy Wasze konsultantki w ogóle dają Wam próbki?? Bo ja zawsze daję klientkom, zwykle jedną na jeden produkt, czasem więcej . Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie dawać nic. Gdybym była klientką, jak miałabym zamówić np. podkład bez próbki?
ja zawsze staram się dawać klientkom jakieś próbki w sumie dość częśto jak im próbka przypasuje, to zamawiają daną rzecz tak miałam teraz z TTA in Bloom , więc warto jak najbardziej dawać. poza tym zawsze zamawiam klientkom próbki a to perfum a to podkładów, jeśli mnie o to proszą, wole uniknąć ewentualnych zwrotów, jak jakiś kosmetyk jednak nie będzie ok. tylko teraz bez sensu, że nie da się zamówić pakietu próbek jednego odcienia...
Stary 2007-02-18, 20:47   #4444
*lotte*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja mam pytanko odnośnie serii Oddech Amazonii Spa..w ofercie netto jest teraz możliwość kupna żelu pod prysznic i mgiełki...żel kupuje na 100% ale o mgiełkę chciałabym się Was spytać,miała któraś z was ją..coś działa..czy tylko ot tak taki bajer pachnący I czy nie pozostawia jakiejś tłustej bądź innej nieprzyjemnej warstwy? O żelu tez możecie napisać
Z góry dziękuję za odpowiedzi
mialam kiedys mgielke Oddech Amazonii...dawno temu..ale bylam z niej zadowolona. jak dla mnie, nie byla zbyt pachnaca, tzn. zapach byl delikatny, rzeski. nie pozostawiala tlustej wartewki. z tego co pamietam, to nie czuc bylo alkoholu, tak jak w pierwszej chwili, gdy sie psika mgielkami naturals. ale nie wiem, czy alkohol zawierala.
*lotte* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 21:28   #4445
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
5 sztuk jednego odcienia sie nie da Sa tylko w pakietach po jednej kazdego koloru (czyli 5 czy 6 probek)
ja ostatnio zamawiałam próbki płynnego podkładu matującego (dostałam warmest beige i nude po 1 szt,zaś golden caramel i cream po 2szt.)oraz perfect wear (jeszcze przed zmianą opakowań) -ivory,golden caramel,warmest beige,cream ,almond,nude po 1szt.
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 05:18   #4446
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Witam z rana
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 06:44   #4447
Basienka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Witam z rana
Witam życzę wszystkim avonmaniaczkom miłego dnia!!!
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-19, 06:48   #4448
gosus
Rozeznanie

Witam w dniu dzisiejszym
Nikt jednak nie widział nugatu na zywo, a szkoda
gosus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 07:29   #4449
Vrenth
Zadomowienie

co do próbek to ja sobie nie wyobrażam jak można ich nie dawać. chociaż jak nie byłam konsultantką to rzeczywiście rzadko dostawałam, a zamawiałyśmy razem z mamą. tylko kilka razy coś, bo miałyśmy naprawdę spore zamówienie. a sama daję zawsze jakąś próbkę, przy większym zamówieniu dwie. i tak mi się opłaca, bo zawsze zamawiam nowe zapachy i najczęściej te próbki które są przecenione. No i zarobię te nawet 70 gr mniej to się nic nie stanie (i tak największe zamówienia ma mama, która chce próbki zapachów czasem i tyle. ale za to dostaje ofertę netto).
a co do zaokrąglania, to się dziwię. jeżeli klientka chce to sama stwierdzi, żeby jej tych 20-30 gr nie wydawać, ale inaczej to nie wyobrażam sobie.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 07:45   #4450
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez gosus Pokaż wiadomość
Witam w dniu dzisiejszym
Ano szkoda, bo ja go dzisiaj chyba zamówię
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 07:58   #4451
isole
Raczkowanie

Ojej ale stron do przeczytania po weekendzie
dziś rano moja mama otworzyła wodę In bloom rano się psikała i ubytek minimalny tzn jest pełna równa z górną krawędzią buteleczki tak wiec nie wiem kto kogo próbuje zrobić w balona
isole jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-19, 08:24   #4452
aniatko
Raczkowanie

cześć WSZYSTKIM po weekendziei pozdrowionka dla tych co wracają po sesejii dziś na uczelniebędzie mniej czasu na avonikowe forum
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 08:27   #4453
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Witam wszystkie avomaniaczki - jestem tu nowa, ale forum przeglądam już od kilku dni. Przy zamówieniu z kat. 03 skorzystałam z informacji o zamianie zdjęć szminki Glass Reflections (odcienie Whisper i Nectar). Podobno Nectar miał byc lekko morelowy a nie rózowy jak w katalogu, więc go zamówiłam. Dziś dostałam szminkę, no i ...kolor Nectar zgadza się z katalogiem! To transparentny, delikatny róz, prawie niewidoczny na ustach poza ładnym połyskiem. Nie wiem skąd to nieporozumienie , może pojedyncze szminki miały "pomylone" odcienie, ale ja dostałam ten właściwy aczkolwiek niezgodny z moim zamiarem. Na szczęście Nectar jest całkiem twarzowy, więc może nie będę robić zwrotu, ale przy okazji informuję inne forumowiczki, że może je spotkać podobne zaskoczenie.
Pozdrawiam
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 08:45   #4454
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Musze powiedziec,ze te nowe szminki perfect wear sa potwornie trwale!
Wczoraj, gdy robilam zdjecia pomalowalam nia nadgarstek i postanowilam,ze ja przetestuje - wytrzymala wieczorny prysznic w stanie praktycznie nienaruszonym (jedynie troszke mniej sie blyszczala). Cala noc mialam ja na rece-dzis rano sie budze,a ona dalej jestdo tej pory mam ja na nadgarstku a rece kilkakrotnie mylam - oczywiscie nie jest tak bardzo intensywna jak wczoraj,ale nadal ma wyrazisty kolor pokrywajacy skore-naprawde nie do wiarya dodam jeszcze,ze w ogole nie nakladalam na nia tej warstwy utrwalajacej, ktora dodatkowo ja utrwala
Mam nadzieje,ze tak samo bedzie zachowywac sie na ustachAle jestem pod wrazeniem.

A moze ktoras z was zamawiala te szminke w odcieniu Always Mocha ?Bo w katalogu slicznie wyglada i ciekawa jestem czy w rzeczywistosci tak samo.
skoro tak zachwalasz to chyba się skuszę na taką szmineczkę...

Cytat:
Napisane przez gosus Pokaż wiadomość
Witam w dniu dzisiejszym
ja będę zamawiała, w piątek dostane paczuszkę, więc jak nikt inny do tego czasu nie zamieści fotki, to ja to zrobię!!

a co do próbek to ja zawsze zamawiam próbki perfum i szminek - mam wszystkie, jakie Avon produkuje... i opłaca się taki zakup, bo klientki często pytają o jakiś zapach albo odcień szminki i po obejrzeniu próbek prawie zawsze się decydują. jest to o tyle dobre, że kolory szminek pokazywane w katalogach bardzo często różnią się od rzeczywistych kolorów, a dzięki próbkom mam mniej zwrotów lub niezadowolonych klientów... no i sama dla siebie mogę łatwiej wybrać jakiś produkt...
a jeśli np. zostają mi jakieś próbki produktów, któych już nie ma w ofercie, to po prostu je sobie zużywam wspólnie z Mamą, więc dużej straty nie ma...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:02   #4455
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

witam

Znalazłam wczoraj na internecie fotke w realu biżuteri Delphi i chyba te oczka faktycznie są celowo zamienione, bo wydaje mnie się, że chyba na tej fotce też różnią się te oczka w kolczykach, więc chyba nie będe mieniała, w czwartek i tak będe w krakowie, więc najwyżej podejde do Coku i zobacze jak tam kolczyki się prezentują i się upewnie

a moja konsultantka nie realizuje zamówień z minikatalogujak jej się pytałam o minikatalog mówiła że nic nie wie, a jak paczke odbierałam, nic o nim nie wspomniala

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:04   #4456
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

zapomniałam fotki tej w realu dorzucić skleroza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 856523001167332299109980_0_0.jpg (24,6 KB, 51 załadowań)

Mój BLOG
Stary 2007-02-19, 09:13   #4457
off-wietrzka
Rozeznanie

aha, czy jeszcze któś mógłby się wypowiedzieć n/t tego peelingu w płatkach Anew?? chodzi mi oczywiście o ten nowy, jednostopniowy...
Stary 2007-02-19, 09:18   #4458
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
aha, czy jeszcze któś mógłby się wypowiedzieć n/t tego peelingu w płatkach Anew?? chodzi mi oczywiście o ten nowy, jednostopniowy...
ja ani nikt z mojej rodziny go nie używał, ale w K02 kupiła go jedna klientka i potem przy zamawianiu z K03 rzuciła się na mnie dosłownie, żebym szybko sprawdziła, czy ten peeling jest w tym katalogu, bo, cytuję "to jest najlepszy peeeling, najlepszy kosmetyk, jaki do tej pory używałam, jest fannnntastyczny" no i kupiła go w K03 po raz drugi razem z programem liftingujacym okolice oczu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:19   #4459
aniatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
zapomniałam fotki tej w realu dorzucić skleroza
rzeczywiście wyglądaja tak jakby były dwa kolory tych oczek...swoja drogą jeśli tak jest to trochę lipa,bo zakładając same kolczyki bez naszyjnika będzie to dziwnie wyglądać..jak dwa różne kolczyki.....
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-19, 09:20   #4460
Hosenka*
Zakorzenienie

Kalex gratuluje zaręczyn

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:28   #4461
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez aniatko Pokaż wiadomość
rzeczywiście wyglądaja tak jakby były dwa kolory tych oczek...swoja drogą jeśli tak jest to trochę lipa,bo zakładając same kolczyki bez naszyjnika będzie to dziwnie wyglądać..jak dwa różne kolczyki.....
tak masz race bez naszyjnika, troche głupio to wygląda, wczoraj mierzyłam kilka razy te kolczyki, naszczęście mam lekko falowane włosy więc jak upinam je np w kucyk, to część krótszych loków wypada mi z kucyka i zasłania mi te oczka przy uchu, więc musiał by się ktoś bardzo wptrywać by to zobaczyć, ale świadomość tego, że są różne troszke mnie szczerze rozczarowała, nic zobacze w coku jak tam wyglądają jak się też różnią, to postaram się zakceptować, ich pewną odmiane, a jak będą identyczne oczka, to poprosze konsultantke o wymiane

Mój BLOG
Stary 2007-02-19, 09:34   #4462
agness86
Zakorzenienie

Ja zawszę daję próbki, nawet jak zamówienie jest niewielkie. A jak jest duże to nawet jakiś gratis zamówiony z of. internetowej lub netto

Kalex gratulacje

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:41   #4463
kwiatuszek_23
Raczkowanie

GG do kwiatuszek_23

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
tzn, że też dostałaś kolczyki z delphi w których jeden kolczyk to pojedyncze oczko miał fioletowe, a drugi złote????-bo nie jestem pewna czy dobrze Cię zrozumiałam???? I, że ta różnica z oczkami, jest celowa?????
Zgadza się i raczej tak ma być, taka różnica. Koleżanka nawet była zachwycona że to tak super zrobili
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200710060926.png
Nasze weselicho
http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39055.png
kwiatuszek_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 09:50   #4464
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek_23 Pokaż wiadomość
Zgadza się i raczej tak ma być, taka różnica. Koleżanka nawet była zachwycona że to tak super zrobili
dziękuje za odpowiedz, mnie szczerze nie zachwyca ta różnica, ale ogólnie z biżu zadowolona jestem, myśle, że do tej różnicy z czasem przywykne i nie będzie mnie drażnić. Wobec tego nie zawracam głowy konsultantce, skoro zamiana oczek w kolczykach jest celowa

Mój BLOG
Stary 2007-02-19, 10:11   #4465
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ja ani nikt z mojej rodziny go nie używał, ale w K02 kupiła go jedna klientka i potem przy zamawianiu z K03 rzuciła się na mnie dosłownie, żebym szybko sprawdziła, czy ten peeling jest w tym katalogu, bo, cytuję "to jest najlepszy peeeling, najlepszy kosmetyk, jaki do tej pory używałam, jest fannnntastyczny" no i kupiła go w K03 po raz drugi razem z programem liftingujacym okolice oczu
dziękuję Ci serdecznie za wypowiedź!! chyba się na niego skuszę, bo ostatnio stan mojej cery się pogorszył, więc może ten peeling cos pomoże... a są do niego jakieś ograniczenia wiekowe???
Stary 2007-02-19, 10:12   #4466
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kalex gratuluje zaręczyn
Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Ja zawszę daję próbki, nawet jak zamówienie jest niewielkie. A jak jest duże to nawet jakiś gratis zamówiony z of. internetowej lub netto

Kalex gratulacje
dziękuję

a co do próbek, zawsze daję każdemu jakąś próbeczkę zapachu i to działa, bo kobietkom spodoba się jakiś zapaszek i go biorą później poza tym zawsze mam w domu próbki podkładów, a to dość dobra rzecz, bo później łatwiej klientkom dobrać odpowiedni odcień
poza tym do większych zamówień zawsze dołączam coś "większego" - np. jakąs kosmetyczkę, odżywkę do włosów, żel pod prysznic, krem do rąk, zawieszkę do tel. komórkowego (była taka fajna za 2,90 ze starej oferty logo w ofercie netto w K02) itp. zamówione z netto lub internetowej albo, jak ostatnio (ponieważ internetowa była do kitu, a netto do K03 nie było) atomizerek/podstawkę pod tel. komórkowy

teraz zamówiłam na 2 termin z K03 próbeczki Far Away oraz próbki podkładu Perfect Wear - tylko nie wiem czy ja dostanę je już z tym odcieniem Honey? Nie orientujecie się?wydaje mi się, że tak, bo jest napisane że to pakiet 6 odcieni, a te nowe PW mają 6 odcieni, a stare miały 5 odcieni
Stary 2007-02-19, 10:14   #4467
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
dziękuję Ci serdecznie za wypowiedź!! chyba się na niego skuszę, bo ostatnio stan mojej cery się pogorszył, więc może ten peeling cos pomoże... a są do niego jakieś ograniczenia wiekowe???
on jest z serii Clinical w której nie ma ograniczeń wiekowych

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 10:16   #4468
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
ubiegłaś mnie z odpowiedzią
Stary 2007-02-19, 10:27   #4469
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:

dziękuję bardzo... w takim razie chyba go kupię, bo najlepiej wypróbowac na sobie... a jutro już składam zamówionko na 2 termin z k03. niezła sumka mi się uzbierała, może nawet dobiję do 30 % ...
Stary 2007-02-19, 10:30   #4470
szauotek
Przyczajenie

GG do szauotek

Hej dziewczyny!
Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz sie odzywam.
Ktoś już tu pisał o biużuterii Alsace.. Naprawde jest taka beznadziejna? Mam nadzieje, ze nie. Zamowilam ją dla siebie - zobacze jak wyglada w czwartek.
A co do próbek to też daje klientkom, szczególnie przy wiekszych zamowieniach albo jak są jakieś nowości.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
A i jeszcze mam pytanko do tego nowego kremu z Solutions zielonego z pompką - czy on bardzo matuje?

A i jeszcze móglby ktos napisac jakie są promocje na próbki w formularzu 04 i co jest w kaciku wspomnien. Z góry dzięki
szauotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości