|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
moja juz ponad 2 tyg. w szynie ortopedycznej jest fałdki tez równiutkie ma a jednak... dobrze,ze dzielnie to znosi
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Ale dla takiego maluszka wystarczy kupic wkladke i mozna nosic. |
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fabiana przywyczajałam do butli trzy dni. Pierwszy raz jak mu podałam butle ze swoim mlekiem bo z bólu sutka nie byłam w stanie karmić to darł sie w niebogłosy
dopier o na drugi dzień troszke wypił ale i tak nie wszystko bo po chwili przestało mu pasować a teraz jak mu ściągne czasami to pije bez problemu i zasypia![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- No własnie ja wczoraj kupiłam sobie jabłkowy to myślałam,że mi brzuch rozsadzi,taką rewolucje mi zrobił więc chyba pozostaje mi woda z sokiem![]() Cytat:
ja kupiłam sobie dzisiaj cherbatke z Hipp na laktacje. Piła któraś??? Jest jakaś różnica po niej? Bo na darmo nie będę tego ochydztwa piła jak nic nie daje No własnie Gracjanek nie cierpiał leżaczka i nigdy nie chciał z niego korzystać,ale przy Fabianku też spróbuje ![]() Cytat:
![]() to jak nie zejdą te potóweczki to też w oliatum małego wykąpie
|
||
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin szok normalnie.. mój eks to już mnie pytał czy złożyłam pozew bo jak nie to on to zrobi
a ztymi alimentami to koleś chyba nie wie co to oznacza.. jeżeli sprawy się będą przeciągać do 6msc zycia Matiego to stary jest udupiony. do 18stki będze musiał płacić i nic wtedy z tym nie zrobi.. (ostatnio było w trudnych sprawach właśnie że koleś się spóźnił z zaprzeczeniem ojcostwa i musiał płacić
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tylko se zobaczyłam film na YT i sie zawiązałam w kangurka i jak narazie tylko to umiem a udało sie za pierwszym razem a za drugim to juz sie zawiazałam w trymiga
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin a to dupek jeden
oby sie wstawił na drugą sprawe |
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja, słodko wyglądacie!
Cytat:
![]() moja 5kilogramowa kluseczka
|
|
|
#1539 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
i jak ma dużo włosków !---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- powiedzcie mi, kąpiecie maluszki samodzielnie, czy zawsze Wam ktos pomaga? |
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sojka - Skonsultuj lepiej. Przynajmniej pewność będziesz mieć.
Jakie ma? Płaskie, jamiste? Cytat:
![]() Cytat:
Ten na plecach się zmienia coś? maggie - To Twoja Lalunia wkłada rączki do buzi? Ogólnie ponoć to normalne i nie powinno się dzieciom tych rączek wyciągać, zastępować smoczkiem.. W ten sposób poznają swoje ciało. |
||
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziemy się właśnie kąpać
|
|
|
|
|
#1542 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwię się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najbardziej jej się przypodobał fifol i ciągle próbuje dotykać ![]() ja ostatnio to nawet nie mam was kiedy czytać az dziwne ze udaje mi się was nadrabiać. [pisałyście o viburcolu to u Zuzi czesto stosowałam i pomagały. Jasiu egzemplarz bezprobelmowy wiec nic nie stosujemy. co do marudzenia jesli sie zdarza sciagam skarpetki i nie to dziecko
|
||||||||
|
|
|
#1543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, no co za dupek... z drugiej strony to jakiś idiotyzm ze strony sądu/ Ty masz się postarać o to, żeby on się stawił? no chore...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja piję jeszcze sok jabłkowy i marchwiowo-bananowo-jabłkowy od kilku dni smoczek praktycznie w odstawkę poszedł a jego miejsce zajął kciuk i cała piąstka. Nie zabieram, nie oduczam, bo tak stara się koordynować własne ruchu, poznawać. No i kto wie, czy to też nie początek ząbków
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
My już po kąpieli
jemy cyca i idziemy spać![]() prosiłabym o linki do leżaczków,które macie bo oglądałam na allegro i nie wiem który będzie wygodny,żeby mały nie siedział w nim powyginany![]() dobranoc
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie do mam co wozki znosza na spacer, macie jakis opracowany system jak to okielzac? bylam u tesciow i oni mieszkaja w domku to nie bylo problemu a teraz mieszkamy w bloku i mysle jak to zrobic.
najpierw znosicie stelaż a pozniej gondole z dzieckiem czy caly wozek z dzieckiem tak schodek po schodku? musze sie jutro zebrac i isc na spacer bo ocipiec w domu mozna. tz w pracy a ja sama i nawet nie mam tu znajomych. ![]() co do kapieli to mi kapala tesciow pierwsze 3 razy a teraz sama. a jak czesto kapiecie swoje pociechy, codziennie ?
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
nie nadrobię was dzisiaj, bo padam na twarz taki dziś miałam ciekawy dzień jutro może mi się uda opisać co się u nas działo (na szczęście to tylko w pracy - z nami wskio ok), ale pewnie nie dam rady poczytać, bo mała coraz bardziej aktywna się robi i w dodatku muszę w końcu ten mój syfnik mieszkaniowy ogarnąć, bo zaczynam się dołować jak patrzę na ten rozgardiasz dookoła zmykam się myć dobranoc |
|
|
|
#1547 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji skończonych 2 miesięcy ![]() Aha i ja bym była chętna na te czopki jeśli Wam niepotrzebne. słodziutka kluseczka Cytat:
Ja przeważnie kąpię sama a jak mąż ma wolne to on kąpie,sam się do tego rwie. Cytat:
Ja najpierw znosiłam stelaż a potem gondolę,teraz na szczęście mam przypięty na parterze i nie muszę nosić.
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin a tego goscia to normalnie bym rozszarpała
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę się myć. Jutro pogrzeb dziadka... |
|||
|
|
|
#1552 |
|
potworkowa
|
my kąpiemy co drugi dzień i tak też ważymy małą
pierwszy raz kąpałam dzisiaj sama i całkiem sprawnie mi poszło
|
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
aa, my kapiemy sie co dzien
chyba ze 2 razy opuscilismy mycie, bylismy z tzem zmeczeni. Miki uwielbia wode, moglby sie w niej moczyc i z godzine, a moze i spac
|
#1554 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za Pole aby wyniki były lepsze i za Ciebie abyś już w spokoju mogła cieszyć się macierzyństwem Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bratanica rzeczywiście super!!! ![]() Moja Lenka za to wymyśliła sobie, że Maja to przez pępek mamusi wyszła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratula cje!! Przyzwyczajajcie się do siebie, odpoczywajcie po porodzie i jak najmniej stresów życzę na przyszłość!!!Cytat:
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta nie potrzebuje Viburcolu. Podaj adres to Ci wysle.
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kąpie mąż, a ja asystuje trochę
![]() Ale trzy razy kąpałam sama i nie było problemu. Dziewczyny. do kiedy jest ta wkładka dla noworodka w foteliku??? Bo małemu już tak z nią ciasno! |
|
|
|
#1557 | |||
|
Raczkowanie
|
Katiem
![]() Gratulacje!!!Tamlim Na takiego gada tylko jeden sposób ![]() A według sądu to jak masz dopilnować żeby się stawił na rozprawę? Za nogę przyciągnąć, czy co!? Cytat:
Oczywiście jeśli nie jesteś pewna diagnozy zawsze możesz spróbować u innego ortopedy, ale ja pamiętam jak było z Lenką.. Już w drugiej dobie wiedziałam, że mamy problem z bioderkami i do preliksacyjnej miałam się zgłosić już po 2 tyg. no i oczywiście dostała "poduszkę Frejki" między nogi... Dwu i pół tygodniowe maleństwo... Oj wyłam jak jej to zakładałam, ale z drugiej strony im wcześniej zacznie się leczenie tym szybciej maleństwo z tego wyjdzie. Trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak jest mąż to kąpiemy na zmianę, a teraz kiedy ma drugą zmianę, to przychodzi moja mam, ale głównie żeby pomóc w technicznych sprawach... Nalać żelu na łapkę, ręcznik przełożyć... A no i żeby siać panikę... UWAGA NA USZY!!!!! To jej ulubione hasło ![]() Jestem jakaś zamotana dziś... W każdym możliwym wyrazie z literką "ż" robię byka i piszę "rz"... Rzeby
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiekujemy bardzo
![]() Aneczka - uszy skad ja to znam. ![]() Tamlin no co za dupek
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę, bo od paru dni mam sajgon z małym i jak wpadam na wizaż to po to by na bieżąco podczytywać, niestety jak zaczynam odp.na posty to znowu mamy ryk i nigdy nie dokończę myśli :/
A pisałam wczoraj do Dearlie i mam trochę info od nich....odpisała mi dziś że: po 10h w końcu zrobili jej CC, przez to że tyle zwlekali Antoś ma obrzęk dróg oddechowych ale z każdym dniem podobno się zmniejsza. Ma nadzieje że w pt już wyjdą. Przesyła pozdrowienia dla Wizażanek
|
#1560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dość,że najpierw długo ta żółtaczka,zastój moczu w nerce i jeszcze coś z prawym bioderkiem do kontroli za tydzień,zrobi usg biodrek.Czekaliśmy 1,5godziny,ludzi różnych wiekowo prychających,nikt nie przepuści,bo przecież każdy czeka tak.Schodzą się i inni rodzice z maluszkami,każdy się niecierpliwi,bo doktor ciągle wychodzi,bo coś mu się rtg psuło i oczywiście od razu zapalić ![]() Nie cierpie takich przychodni,pełno tam zarazków!A doktor robi też usg i rtg,stąd takie kolejki. W ogóle to było tak. Weszliśmy do gabinetu,kazał rozebrać dziecko od pasa w dół,zostawiając pampersa.I idzie do badania a ja go zapytałam,czy może umyć ręce przed badaniem dziecka?(on mnie zmierzył wzrokiem,mąż mi powiedział potem,bo ja rozbierałam Kubusia)z tekstem,że ja też wchodząc tu przyniosłam bakterie,ale przemilczałam to.No kurcze!bada też starsze osoby,co chwile wychodził na dwór,palił peta i kto wie,gdzie jeszcze te ręce wsadzał od parady wisi mydło i środek dezynfekujący???się zbulwersowałam po cichu![]() I nie mam do niego zaufania,umawiam Kubę do innego,ale do niego za tydzień też pójdziemy.Boje się.........zaczyna mnie to wszystko dobijać....... Cytat:
![]() katiem buziaczki dla Kubusia,niech się zdrowo chowa! ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
następni mądrzy lekarze.Wracajcie do zdrowia i czekamy na Was![]() I dobranoc wszystkim
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-30 o 23:14 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

tylko ja mam straszne bóle kręgosłupa i nie wiem czy zda to egzamin.

dopier o na drugi dzień troszke wypił ale i tak nie wszystko bo po chwili przestało mu pasować a teraz jak mu ściągne czasami to pije bez problemu i zasypia
a ja ja pije codziennie i wszystko ok.
oby sie wstawił na drugą sprawe

bo oglądałam na allegro i nie wiem który będzie wygodny,żeby mały nie siedział w nim powyginany

klask i:
2 sierpnia 2018
Oj wyłam jak jej to zakładałam, ale z drugiej strony im wcześniej zacznie się leczenie tym szybciej maleństwo z tego wyjdzie.