|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
gratuluje mamusiom tego cudu co w nich sie rozwija
![]() mama lipcowa 2012 ps. Natalia ale czemu za wczesnie?
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim i życzę Wam spokojnych 9 miesięcy
![]() Mamusia listopadowa 2012
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
I mi się łezka w oku zakręciła...
Jakoś tak rok temu zmajstrowaliśmy z TŻ naszego synka ![]() Życzę Wam spokojnych ciąż, samych radości i wzruszeń! Mama lipcowa 2012
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierz TŻ w obroty to lipiec-sierpień będzie jak znalazł |
|
|
|
|
#36 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć to i ja się melduje
![]() Kilka słów o mnie 24.10 wyszły II po 6 cs ![]() Beta dzisiaj wyszła 466,85 no i od razu wybrałam się do mojego gina. Szczerze mówiąc trochę się bałam tej wizyty, bo nie wiedziałam czy lekarz nie powie, że przyszłam za wcześnie. Jak zobaczył betę to się spytał czy czuję się ciążowo. Powiedziałam mu, że w ogóle. I tu trochę się zaczęłam bać, że coś jest nie tak. Przeszłam na usg (ale przez brzuch) i długo szukał i szukał (znowu miałam strach w oczach ). Aż w końcu zauważył ciążę ale mówi, że to jest baaaardzo wczesna ciąża. Dopiero 3 tydzień i teraz następuje zagnieżdżenie. Także kazał mi brać luteinę i mam przyjść w przyszłym tygodniu na kontrolę. Chyba, żeby sie cokolwiek działo jakieś silniejsze bóle bądź plamienia.Termin wg. OM to początek lipca ale coś mi sie wydaje, że jednak w rzeczywistości tp będzie później. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać co lekarz powiedział. Cytat:
Cytat:
![]() My jesteśmy 2 lata po ślubie i razem 8 lat
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-10-30 o 07:45 |
|||||
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
tomalinka gratulacje!
ja też myślałam, że za wcześnie idę do lekarza, bo w 1 ciązy byłam w 3 tygodniu i faktycznie widział pęcherzyk i za dużo się nie dowiedziałam, ale myślę że jednak lepiej iśc od razu przynajmniej wiadomo czy ciąża jest prawidłowo ulokowana i zawsze rozmowa z lekarzem (teoretycznie ) uspokaja...czy któraś z Was będzie prowadzic ciążę w Warszawie? szukam lekarza godnego polecenia, niby mam swojego ale nie jestem w 100% zadowolona, z poprzedniego szpitala też ja czuję że jestem w ciązy jeszcze na szczęście nie bardzo ale obawiam się, że się "rozkręcę" |
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja wlasnie nie czuję się w ciązy, nie mam zadnych objawow i dlatego chyba nie dowierzam, że się udało
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Nadalka przeciez Iga jest grzeczniutka, nie wiem co sie dziecka tak czepiasz
![]() Widze ze nas coraz wiecej sie tu robi, super )) Co do objawow to mnie boli czasami podbrzusze jak na @ a czasami kuje cos w jajnikach... oczywiscie piersi tez bola no i jestem jakas bezplciowa i mam mdlosci ale nie poranne, potrafi mnie zemdlic np wieczorem...
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() ![]() Piękne dziś u mnie słoneczko świeci Az chce się żyć ![]()
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2012-10-30 o 07:56 |
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla wszystkich mam
ja jak dobrze pojdzie to dolacze za pare dni a jak nie to w nastepnym miesiacu miejmy nadzieje. ps. korci mnie aby zrobic test ale ostatnio mialam cykl 34 dniowy wiec jeszcze poczekam
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś który to dzień cyklu?
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
28 ale mialam ostarni cykl 34 dniowy i ten tez raczej taki bo owulke mialam 19 -20 (bardziej 20 ) 19 wyszedl mi test owulacyjny pozytywny .
Temperatur utrzymuje sie okolo 36.9 a 37.1
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2012-10-30 o 11:53 |
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może być rzeczywiście za wcześnie skoro owulacja była dopiero w 20 dc. Trzymam oczywiście kciuki, żeby @ nie przyszła i żebyś mogła już w listopadzie do nas dołączyć chwaląc się dwiema kreskami na teście ![]()
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
kochane- życzę Wam spokojnych 9 miesięcy i bardzo gratuluję
dbajcie o siebie i o brzuszki |
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny życzę Wam spokojnych 9 miesięcy, i zdrowych maluchów i dobrego samopoczucia! |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
napisałam ci wiadomosc, sorry przeoczylam że Ty już po
![]() a dla ciekawosci podam, że na żelaznej do końca roku nie można się zapisac do przychodni!
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Na początku Wam gratuluję magicznych dwóch kreseczek!!! I życzę bezproblemowej, nudnej ciąży . Chciałabym być w Waszym gronie...![]() Sierpniowa mama 2012 i starająca się o kolejna pociechę |
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
No to i ja dołączę
Wizytę mam za tydzień ale wstępnie wyliczyłam termin na 5 lipca... boli trochę podbrzusze i sutki;/ I właśnie obudziłam się z 3godzinnej drzemki jestem trochę zła na siebie, ze do tej pory łykałam kwas foliowy jak mi się przypomniało - mogę powiedzieć że trochę to zaniedbałam
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to do roboty. Postarajcie się jak trzeba żebyśmy mogły razem czekać na narodziny pociech ![]() Cytat:
Łykam kwas zaledwie od miesiąca, od momentu kiedy zaczęliśmy się starać (udało nam się w 1cs), ale za to regularnie, codziennie grzecznie biorę
|
||
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Wow! w 1 cs to dopiero strzał
Dziewczyny a mówicie już o swojej ciąży znajomym czy jeszcze się wstrzymujecie...?
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy i nie wiem jak długo uda nam się to ukryć. Chciałam jeszcze z ogłoszeniem tego poczekać, przynajmniej do wizyty u lekarza, ale w piątek widziałam się ze znajomymi. Odmówiłam piwka tłumacząc się chorobom. Jutro widzimy się ponownie i nie wiem już co wymyślić. Nie mogę być nadal chora, bo przecież już w piątek czułam się lepiej Nie mogłam przecież kaszleć i kichać na siłę. Byłoby dziwnym gdybym nadal się nie doleczyła. Znajomi mnie, nas bardzo dobrze znają, domyślą się...Chyba, że coś extra wymyślę ![]()
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
jej to już rok odkąd wiem o istnieniu mojej kruszynki! aktualnie zasypia baaaaardzo głośno gadając
aż mi się nie chce wierzyć jak to zleciało, dopiero na nasz wątek wchodziły mamusie lipcowe 2011 i nam gratulowały... gratuluje Wam i ja cieszcie się tym czasem bo straaaaasznie szybko mija, i nie czytajcie głupot w necie! :Pmama czerwcowa 2012 (miałam być lipcowa) Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-30 o 20:06 |
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
heh ja też bym jeszcze poczekała z tą informacją przynajmniej do wizyty ale ciężko jest... jestem podekscytowana
Ale wiem też, że te poczatki to czasem jest tak niepewny czas....może jeszcze nie zapeszać. Póki co powiedziałam tylko siostrze no i oczywiście mężowi![]() Anulka, powiedz może, że jakiś lek musiałaś wziąć co z alkoholem nie bardzo się komponuje Vanilka - dziękujemy za miłe słowa też mi się zdaje, ze ten czas może bardzo szybko minąć, oby wszystkim nam bez żadnych przeszkód!
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym zapeszać. Boję się, że coś może pójść nie tak i wolałabym nie mówić jeszcze nikomu. Nawet rodzice nie wiedzą. Gdyby nie okazja do spotkania (ślub naszych przyjaciół), to uniknęłabym w ogóle tego spotkania, a tak, to niemożliwe. |
|
|
|
|
#58 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ps też miałam OM 28 września
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości, ale jakoś tak boję się, że jeśli ogłoszę, to światu, to coś może pójść nie tak, że zapeszę. Wiem, że to głupie, ale jak nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony i przedziwne mity, to teraz wierzę tak, po prostu na wszelki wypadek. Zupełnie nieracjonalne, bo co ma przekazanie szczęśliwej nowiny do komplikacji, ale jakoś tak mi się od zrobienia testu urodziło w głowie.
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane przyszłe Mamuśki!
Ja o mojej ciąży dowiedziałam się w zeszłą sobotę (tj. 27.10) a dzisiaj byłam u ginekologa ponieważ wizyte miałam wyznaczoną już jakiś miesiąc temu więc akurat fajnie się złożyło Ginekolog potwierdził moją 5-6 tygodniową ciążę Niestety na USG było widać tylko małą kropeczkę. Ale kolejną wizytę mam wyznaczoną na 20.11 i wtedy już usłyszymy serduszko naszej Kruszynki Mimo swojego młodego wieku (20 lat) i studiów bardzo się cieszę że na początku lipca zostanę mamą Nam udało się w pierwszym cyklu z owulacją ( u mnie niestety owulacja nie występowała co miesiąc) a niby miały być takie problemy z zajściem;p A jeśli chodzi o objawy to mam wstręt do słodyczy, duszności i dziwne uczucie w brzuszku czuje po prostu że coś tam się zmienia i bardzo często odczuwam bulgotanie;p Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę Wam i Waszym Maleństwom duuużo zdrówka!
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-10-30 o 22:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

Bierz TŻ w obroty to lipiec-sierpień będzie jak znalazł
W związku z tym otwieram wątek lipcowo-sierpniowych mam!

i mam mdlosci ale nie poranne, potrafi mnie zemdlic np wieczorem...

Ja o mojej ciąży dowiedziałam się w zeszłą sobotę (tj. 27.10) a dzisiaj byłam u ginekologa ponieważ wizyte miałam wyznaczoną już jakiś miesiąc temu więc akurat fajnie się złożyło