|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
podobno bardzo dobra, ja mam do czynienia tylko z męskimi rzeczami i te polecam
![]() tworzę powoli wyprzedażowy (dokładnie to styczniowy - powypłatowy zobaczymy czy uda mi się kupić chociaż połowę rzeczy
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
na mniejsze mrozy mam starą, wysłużoną beretkę
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, w Mohito 30% na wszystko
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oczywiście, nie mówię tu o wszystkich (są przypadki bardzo zadbane) ale jestem typem obserwatora i ostatnio przeraziłam się wręcz, o co niektórych powiedziałabym że zaczynają gimnazjum a nie kończą studia III stopnia
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zauważyłam, że wielu studentów nie potrafi ubrać się odpowiednio do okazji Na egzaminach spotykam rówieśników w zwykłych codziennych ciuchach, za grosz eleganckich
|
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Do tego jeszcze plecak campusa i botki na obcasie . Noszą je do wszystkiego przez 3/4 roku. Rozumiem, że pewnie nie jestem obiektywna, bo sama za nimi nie przepadam, ale większość wygląda w nich zdecydowanie gorzej niż wyglądałaby w czółenkach, balerinkach czy kozakachCytat:
. Wolę widzieć jakiś wysiłek włożony w swój wygląd![]() Cytat:
Byłam w Mohito i mam problem . Kupiłam sweter z załącznika, ale sama nie wiem czy do mnie pasuje . Taki trochę mało elegancki jest przez to włosie ?
|
|||
|
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
LadyI, koniecznie się w nim pokaż .
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobra, zdecydowanie polecam
|
|
#1482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczytem wszystkiego wydało mi się jak na obronę licencjatu mojego tż jego promotor przyszedł w zwykłych dżinsach i koszulce polo |
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37341766]faaaajny ![]() pokażesz się w nim? [/QUOTE]Jutro postaram się zrobić zdjęcie ![]() Cytat:
Ale i tak najgorsi są faceci . Chociaż powiem Wam, że mam na roku tak wyglądającego faceta , ale po co mi męski? |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieelegancki ale bardzo ciepły |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przed każdymi zajęciami zastanawiam sie co założyc zeby dobrze wyglądać na tle tych wszystkich dobrze ubranych ludzi Oczywiscie są też osoby beznadziejnie lub zwyczajnie wyglądające ale są w absolutnej mniejszości
Edytowane przez AsikL Czas edycji: 2012-10-30 o 22:03 |
|
|
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pracuje min w szkole plastycznej - tam dopiero można się przyjrzeć artystycznym duszom w niechlujnych ubraniach...
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
PaulinaMigotka, skopiowałam Twój płaszcz, mam nadzieję że sie nie gniewasz. Nie mogłam się zdecydować, kupiłam trzy - w Mohito, w Camaieu i P&B i czaiłam w domu, jak je ogarnąć z resztą garderoby
Wypadło na ten, bo ma najlepszą długość, nie wyglądam w nim jak Lord Vader no i kolorystycznie ciekawy.W tym, co mówicie jest sporo racji, pracuję na codzień z ludźmi i niekiedy takich cudów się naoglądam że..... zadziwiła mnie ostatnio młoda dziewczyna, ogólnie dosyć atrakcyjna, fajnie ubrana ale jej make-up powalił mnie na kolana. Otóż na powiekach miała trzy odcienie granatu, ostatni kończył się pod brwiami, a w kącikach połyskująca biel i konturówka bez pomadki oczywiści e w ciemnym bordo o godzinie 11.Często też widuję dziewczyny z zaniedbanymi zębami czy skórą usmażoną na solarce, nie potrafiące chodzić w wysokich obcasach czy wbijające się w rozm.34 mając 38. Można na ten temat długo dyskutować. W sumie to chyba każdy w życiu zaliczył jakąś wpadkę modową czy makijażową, ważne tylko żeby na tym potknięciu czegoś się nauczyć. Ja dziś kupiłam szarą sukienkę w Mohito, asymetryczną, ale nie mam jak jej wam pokazać, bo katalog internetowy nie hula a na sobie się wstydzę ![]() W ogóle mam jakiś ostatnio kryzys, na 10 rzeczy kupionych 7 oddaję, nie umiem się zdecydować albo coś mi w danej rzeczy nie pasuje. Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2012-10-30 o 22:59 |
|
|
|
#1489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to też tak mam i ciężko mi się zdecydować, burgundowych spodni ostatnio kupionych również się pozbywam
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Nie mówię, że dobry wygląd ma być podstawą zdania egzaminu, ale jako wykładowca, gdyby do mnie przyszła szara, zaniedbana byle jak ubrana mysz obkuta na blachę i zadbana dziewczyna znająca temat dobrze ale nie perfekcyjnie, możliwe że dałabym taką samą ocenę. Bo ta druga przynajmniej postarała się wyglądać dobrze dla mnie. No ale to ja ![]() Faceci też nie lepsi, usiądę koło takiego na zajęciach i ani pogadać ani w grupie pracować, bo z pyska wali że ptaki w locie padają. Albo żałoba za pazurami, bluza widziana czwarty tydzień z rzędu a buty uśmiechają się do wszystkich. Ciekawe przy tym jest, że lubią do tego obgadać dziewczyny- co ona na sobie ma, ale paskudne, brudne buty, co se na łbie głupia zrobiła, oni to naprawdę widzą. Dobrze, jak sami o siebie dbają, ale jak nie... ![]() Ostatnio zgromiłam dalszego znajomego, ten opowiada: -no i słuchaj Ty, takiego paszteta po pijaku wyrywałem, no taka paskudna baba że szok! No i dalej w ten deseń, a ja tak patrzę na niego i się pytam, a Ty co, Adonis? Kurdupel jesteś, figura żadna, ani roboty ani wykształcenia i myslisz że z Ciebie takie bóstwo? Zamknął się radykalnie. Według nich każdy to Apollo Belwederski, tylko my musimy ciągle pracować nad sobą
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że wymagania w stosunku do kobiet są wyższe, to swoją drogą. |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam na szybko zdjęcia w swetrze
. Chyba jednak pójdzie do zwrotu, ale jest taki ciepły .P.S. Wybaczcie jeszcze nie ułożone włosy ![]() P.S. 2 Nie miałam innych 'ciepłych' butów, stąd botki .
Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-10-31 o 08:35 |
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady , bardzo fajnie wyglądasz w obydwu zestawach.
Skąd botki? Przez Ciebie zainteresowałam się czarnym swetrem. Sweterek zostaw, jest uniwersalny i ładnie w nim wyglądasz choć mógłby być troszkę mniejszy. W jakiej jest cenie? Zastanawiam się co zrobić z tym z H&M. Cena bardzo atrakcyjna, ale do końca nie jestem przekonana
|
|
|
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tylko dziwi i męczy jedna rzecz... ze wzgl. na to iż bardzo lubie sukinki i spódnice - w dzisiejszych czasach to chyba dziwne - wszyscy pytają "A ty co się tak wystroiłaś"? A mam np. zwykłą ciemnozieloną sukienkę "tulipanek" czarne rajtki, kozaki i kardigan Nawet w sklepie jak robie zakupy po pracy gapią się dziwnie... ;/ Osobiście wolę wyglądac ładnie i prosto niż wiecznie chodzić w rozciągnietych portkach, bluzie i adidasach... przeżyłam już ten etap mając 15-17 lat ![]() Zawsze faceci myślą że są Bóg jakim cudem... i dziewczyna/kobieta powinna być największą szczęściarą na świecie że na nią zwrócili uwagę ;/ Cytat:
Ładnie wyglądasz... tę spódniczkę też mam (z H&M?) Cytat:
Edytowane przez _Kari_ Czas edycji: 2012-10-31 o 10:44 |
|||
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę podjąć decyzję biorę czy oddaję. W moim H&M już zostały wykupione. |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę mięciutkie dzianiny... ta taka niestety nie jest ;/U mnie w H&M chyba jeszcze są te sweterki... |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z racji tego, że od kilku lat robię dr i pracuje na uczelni wypowiem się w kwestii strojów. Powiem Wam, że do kompletnego niechlujstwa typu tłuste włosy, przybrudzone ciuchy/buty, niezadbane paznokcie zdążyłam przywyknąć, ale najgorsze co może być to ŚMIERDZIELE a uwierzcie jest ich mnóstwo. W głowie mi się nie mieści, że szanowany prof potrafi tak śmierdzieć potem, że mam odruchy wymiotne i wierzcie mi, takie osoby to nie rzadkość. Poza tym na podstawie własnych obserwacji powiem Wam, że np. studenci UJ chodzą dużo lepiej ubrani niż studenci AGH. Poza widać jednak, że studenci uczelni prywatnych są bardziej zadbani i chodzą lepiej ubrani niż uczelni państwowych.
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę.![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

zobaczymy czy uda mi się kupić chociaż połowę rzeczy

Na egzaminach spotykam rówieśników w zwykłych codziennych ciuchach, za grosz eleganckich 

.

, ale po co mi męski?