|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
No to jeszcze ja się wypoiem kwestii kalendarza
![]() ad1. Zdjęcia dzieciaczków te co w środku ewentualnie same portreciki żeby bylo lepiej widać buziaki ![]() ad2. kolorowe lub bw , ale takie same na jednej stronie tzn. kwestia dogadania miedzy "parami" ad3. 2 ad4. same imiona Co ja tu chciałam... jeszcze... Haniu jadłam pomarańcze, Sara zniosła to bez sensacji (nawet sama polizała, ale jej buzie wykrecało, ale dalej chciała Nadalka mąż na terapie na pewno się nie zgodzi, bo nie widzi na pewno problemu... wieź kochana przeprowadź się do Giżycka, będziemy razem na spacerki chodzić ![]() Phadwao, co do atrakcji dziewczyny napisały Ci już prawie wszystko, ale jeśli chcesz poleniuchować na totalnym zadupiu to polecam wieś Bogacko, nic tam nie ma, za to jezioro jest najczystszym mazurskim w jakim się kąpałam, sama zobacz http://www.mazury.pc.pl/images/domki...elewicz/26.jpg to jest jakieś 9km od giżycka Dla wiekszych dzieci tu jest więcej atrakcji, mój mąż tylko jak coś usłyszy to sobie zapisuje na przyszłość, a to wioska indiańska, a to jakiś park zwierząt, a to jakaś osada wikingów itp. ale z tam maluchem nie ma co się pchać w takie miejsca. A na Twierdzy to mój mąż pracuje ![]() Co do rozszerzania diety to ja też studiuje blw i jak na razie jestem za, ale nie wiem jak sara to wytrzyma, bo teraz jak coś jem to jak Zosia patrzy się na mnie jakbym była wyrodna matka i jej jeść nie dawała.. myślę że na pewno niejadkiem nie będzie. Co do tej stworzonej listy też jeszcze nic z niej nie zakupiłam. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- oj tam oj tam, trzeba szukać pozytywów... czyż nie fajnie zakopać się pod takim grubym cieplutkim kocykiem z kubeczkiem goracej czekolady, najlepiej z ksiazka i przyjemna muzyczka w tle wtedy gdy za oknem deszcz ciapie? a z reszta masz takiego uroczego, kochanego Patrysia, tulisz go i juz powinno się lepiej robić
|
|
|
|
#4142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za
. Z bioderkami nadal wszystko w porządku. , chociaż on do niej wcale nie. Pokazałam niepkojące mnie niesymetryczne fałdki na udach. Powiedział, że skoro USG niczego złego nie wykazuje, a mała rozkłada nóżki szeroko i symetrycznie, to jest ok.Cytat:
Moja czasem gada jak najęta i patrzy na tego, do kogo mówi, czyli najczęściej na mnie i wybrane maskotki. Cytat:
Cytat:
Co prawda w końcu zasnęła, ale coś jej nie pasowało, więc ostatnio chodzę z wózkiem. Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Depoison, Nicki - Róża też od jakiegoś czasu ożywia się, jak niosę pachnące jedzenie, czyli na pewno chętnie wszystkiego zechce spróbować, ale nie wiem, czy zje więcej. Ostatnio nauczyła się tak zaciskać dziąsełka, że nie mogę jej podać Infacolu, a to, co podam stara się wypluć! ŁOBUZIARA! Dodam, że ja jedzonko przygotowywane przez mamę jadłam chętne, a gotowymi papkami plułam. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-30 o 23:14 |
||||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam ledwo oczy otwarte... o 5 nie mogłam w ogóle ich otworzyć i bawić się z małą.. a o 2 to karmiłam z zamkniętymi oczami. Coś czuję że dzisiaj będzie dzień marudy bo cały czas jęczy. A wczoraj tak mnie wymęczyła tym jej usypianiem że jak się położyłam tak padłam. Maciejka , my - ja - w ogóle nie jemy przy Idze, bo jest histeria na pół miasta :/ |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko rozgadalo mi się na dobre, a matka chętnie by sobie pospala jeszcze
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-10-31 o 07:51 |
|
|
|
#4145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Nocka bdb - jedna pobudka o 3.50, a o 4.10 już spał Później się obudził o 6.30 i tuż po 7 znowu zasnął. Mam tylko jeden problem - od wczoraj Kuba zrobił chyba z 8 kupek. Idą lekko bo nawet nie wiem kiedy (ich obecność zdradza zapach). Ale są ze śluzem. I jakby tego było mało to dziś rano jedna była z dwoma niteczkami śluzu zabarwionego krwią. Chyba się wybiorę do lekarza... zaczynam panikować... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby pomogłoCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie miałam czasu wczoraj, nie wiem jak będzie dziś. Fabi daje ostro popalić.Nadalka, Ciastek i Maciejka - zgodnie z prośbą wypisałam Was z listy. Przelecę szybko wątek czy mam coś poprawić, bo zaraz wychodzimy. Mamy zabieg na oczka, więc prosimy o kciuki
|
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zabieg |
|
|
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w czasie jak będe pracowac TŻ będzie z małym więc lepiej być nie może![]() TŻa kuzyn mając 3 miesiące dostawał schabowe, powaga! Cytat:
![]() ech trzeba na małym ćwiczyć, tylko ze jak jemu będzie nie wygodnie to stopery nie pomogą ![]() Cytat:
hej! Ja wczoraj poszłam spac o 21 myslałam że się wyspię ale o 22 sie przebudziłam i TZ powiedział mi cos co mnei bardzo wkurzyło Mały obudził się o 6 i bardzo się cieszył jak go wyjelismy z łożeczka i no i dopiero o 8 zasnał znowu
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-31 o 08:38 |
|||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Blue zamawiam przez neta. Na miejscu cena kalendarza to 50 zł
A zamawiać jeden na allegro, to podobna cena, bo wysyłka droga Ach, jeszcze zalecenie mojego lekarza jeśli chcecie wybrać się na cmentarz z maluszkami, to dopiero w zaduszki. We wszystkich świętych jest dużo dymu znad zniczy i lepiej żeby dzieciaczki tego nie wąchały |
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja z zapytaniem czy wasze dzieci też maja często kaszel suchy? Wiem ze to może być od śliny ale od wczoraj mala jakoś częściej kaszle częściej kicha ale gorączki nie ma
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Przyszłam tylko się przywitać - mój komp strasznie muli, nie zawsze mogę go uruchomić więc będę musiała oddać go do naprawy. A to oznacza, że będę miała bardzo ograniczony dostęp do wizażu. Jak ja to wytrzymam Nawet jak nie piszę to przynajmniej sobie poczytam, a bez kompa to doopa.Poza tym w nocy spała super, a nad ranem obsrała się po pachy i nawet nie poskarżyła się, że leży w kupie Zostawiłam ją na chwilę w sypialni i kręciłam się po mieszkaniu, ona w tym czasie gadała do swoich czarno-białych obrazków. Jak wróciłam do niej to pogadałyśmy, chwilę ją podrzucałam (wtedy rozkosznie się śmieje), a potem położyłam ją sobie na brzuch i dotknęłam jej pleców. Calutkie obsrane, a on nic ![]() Nie chwaliłam się Wam, że w dzień kiedy mała kończyła 3 miesiące puściliśmy totka, używając liczb związanych z Amelką - data urodzenia itp. No i wygraliśmy 3 ![]() Co do wątkowej listy zakupowej też z niej nic nie mam - ale dopiszcie do niej książkę BLW, to wtedy będę coś miała ![]() Soleika trzymam kciuki ![]() Miłego weekendu, jak tylko będę mogła to zajrzę do Was ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Prince moja ma od dłuższego czasu ma katar i kaszel - cały czas jest pod kontrolą lekarza. Praktycznie co tydzień chodzę z nią do przychodni - za każdym razem z nadzieją, że uda się ją zaszczepić. Gorączki nie ma, a jak skończyła 3 miesiące dostała poważniejsze leki - jakieś dwa syropki. Wcześniej tylko calcium i witaminę C. Poobserwuj Rozi, jak kaszel będzie się nasilał, albo będzie dużo kaszleć w nocy to idź z nią do lekarza. |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy nie kaszle bynajmniej nie słyszę a śpi obok w łóżeczku. W dzien tylko. Moja niby kataru nie ma a dziś miała cały nie zapchany tyle glu rów wyciągnęłam ze masakra.
Dziś bym z nią poszła do lekarza ale są dzieci chore nie chce by się zaraziła jeśli jest zdrowa a na to licze
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, macie jakiś godny polecenia poradnik dla rodziców? |
||
|
|
|
#4157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() nie wiem, może to i za dużo bodźców, a może tak bardzo lubi kontakt wzrokowy ![]() Luśka tak na samym początku zaciskała dziąsełka. Ciężko było jej butlę wsadzić... Dlatego jej się nie dało karmić na siłę i często musiałam odpuszczać (choć miałam nakaz karmić co 2h), bo paszczy za nic w świecie nie chciała otworzyć i koniec kropka, rób co chcesz nooo od początku wiedziałaś co dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Taki katar i kaszel jak dla mnie nie kwalifikuje się na dzieci chore. Ja z czymś takim nawet u lekarza nie byłam i po tygodniu przeszło Cytat:
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
To nie dla mnie
Ja działam instynktownie, lub po ewentualnej konsultacji z Wami i póki co, ten system świetnie się sprawdza
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja mialam na mysli nasz watek jako najlepszy poradnik :P
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Za nami fajna noc. Muszę przyznać, że jak wstałam o 8 karmić Małego to byłam nieprzytomna ale minęło 10 min i wstąpiły we mnie jakieś duże siły Później jak już usiedliśmy z Pawełkiem do jedzenia to tak się do mnie chichrał, że nie mógł dokończyć jeść Dziś wieczorkiem idę z przyjaciółką na zumbę ![]() U nas dokładnie tak samo. A jak marudzi ze zmęczenia, to wystarczy go przytulić lub pogłaskać po główce i już odpływa. Całe usypianie trwa wtedy z 30 sec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Co za noc, już odwykłam ![]() Najpierw pobudka o 3:08, potem o 6 - i koniec spania. Stękanie, wiercenie, wypluwanie smoczka i popłakiwanie. Ledwo żyję ![]() Cytat:
TERA mam Krokodyla na kolanach, ale jak odłożę, to chętnie pokażę! ![]() moim też nie A Maxa Raabe uwielbiam )oj, Ty! ![]() Ja myślałam o pionowym, bo zdaje się, że wygra układ nr 2 - gdzie najlepiej wejdą chyba dwa pionowe. Gdyby wygrała jedynka - też dobiorę coś poziomego wizaz.pl
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnej podróży prince, moja też sporo kicha i czasem pokasłuje, kataru nie ma, ale ja to wiążę z tym, że mam za suche powietrze w domu muszę jakiś nawilżacz kupić sol trzymam kciuki za Fabisia ja wstałam dziś jakaś nieprzytomna, ale wypiłam kawkę i mogę funkcjonować dalej , tym bardziej że mała usnęła
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
za Fabisia za udaną podróż Mamki i Ami
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
aa dzieki dziewczyny!
Wlasnie sie wykapalam, mala spi wiec mam czas zeby sie ogarnac bo stary poszedl do lekarza. Zabieram sie za prasowanie wlosow i doprowadzenie sie do porzadku, dopakuje reszte rzeczy i zrobie obiad
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja też bym sobie jeszcze pospała... długo nie mogłam zasnąć w nocy Marysię jeszcze bym uśpiła w łóżku, ale z Dorotką nie jest tak łatwo Rano znalazłam ją w łóżeczku tylko w pieluszce ![]() Nie wiem czy któraś z Was używa pieluszek Huggies, ale ponoć mają zniknąć z rynku: http://dzieciowo.pl/2012/10/pieluszk...ieluchach.html Spokojnej podróży wszystkim podróżującym-Mamce przede wszystkim i tym, którzy wyjeżdżają na święta I oczywiście kciuki za Fabiego
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() Ściskam mocno!!Cytat:
A nosek też czyszczę codziennie, czasem nawet dwa razy i zawsze coś tam wyciągnę ale to chyba z ulewania raczej.Cytat:
podobnie jest z niechęcią do patrzenia w oczy![]() nie wiem, na ile coś takiego można traktować poważnie, ale zawsze to jakaś teoria |
||
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie mi jakoś, bo zawsze na 1.11 tam byłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

. Z bioderkami nadal wszystko w porządku.
Moja czasem gada jak najęta i patrzy na tego, do kogo mówi, czyli najczęściej na mnie i wybrane maskotki. 

Wczoraj pytałam innego pediatry o to mleko, kazał kupić mleko HA, a jak po tym również będzie miał jakieś objawy niepożądane, to przyjść, wypisze receptę na specjalne. Zakupiłam więc Bebilon HA, zrobiłam 30ml mm, zmieszałam z 30ml mojego, wypił wszystko, odbiło mu się i póki co nic się nie dzieje, a jadł 2 godz temu. Oby było już dobrze!

Mały obudził się o 6 i bardzo się cieszył jak go wyjelismy z łożeczka i no i dopiero o 8 zasnał znowu
A zamawiać jeden na allegro, to podobna cena, bo wysyłka droga 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Marysię jeszcze bym uśpiła w łóżku, ale z Dorotką nie jest tak łatwo