|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
![]() My też już jesteśmy gotowe na Twój poród ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Hehe.. np ja
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A moze to cisza przed burza ![]()
![]() |
#723 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dzięki za wsparcie, panika przynajmniej poszła won ![]() I jak tu rozpoznać poród echhhh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Może włóż sobie narazie jakąś chusteczkę w bieliznę i poobserwuj czy przypadkiem wody Ci nie wyciekają. Jak będzie mokra to z tą chusteczką jedź na IP i tam Ci sprawdzą czy to wody. Dużo tej wody było wcześniej? Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-30 o 22:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Zadnych nocnych wart
![]() Spijcie poki mozna ![]()
#726 |
Zakorzenienie
|
Kładę się spać, bo jestem padnięta. Dobranoc
![]() Mam nadzieję, że mmm12345 - będziesz nas informować na bieżąco jak coś się zacznie dziać i masz do którejś dziewczyny numer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
11.11 to też mój termin ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Zagladam do Was noca. Moja cudna kruszynka spi obok. Uczymy sie zasysania piersi bo nie umie sobie biedactwo z tym poradzic.
Jest przecudowna i najbardziej rozczula mnie to ze przy mnie sie natychmiast uspokaja. Generalnie cc to bardzo dziwne przezycie - tak jakby czesc ciala nie nalezala do nas po znieczuleniu. Opieka w szpitalu jak do tej pory rewelacyjna - do rana zostaje na sali pooperacyjnej gdzie lezy jeszcze jedna mamusia po cc i mamy do dyspozycji tylko dla nas polozna. Polozne pomagaja przystawiac do piersi, przewijaja, kapia, pokazuja tatusiom jak pielegnowac malucha. Jestem bardzo dumna z mojego meza, bo pierwszy przewijal malutka, pierwszy bral na raczki, pomagal w kapieli i totalnie oszalal na punkcie swojej corci. Na koniec napisze tym wszystkim nierozpakowanym ze cudowne chwile przed Wami , moze i jest bol i zmeczenie ale ta krucha, bezbronna istotka wynagradza wszystko. Zycze Wam powodzenia
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka miłość bije z tych słów ![]() ![]() Jeszcze raz wielkie gratulacje od nas ![]() Masakra jaką mam beznadziejną noc ![]() Boli mnie podwozie i promieniuje tak na nogi... A do tego mąż będzie dopiero jutro wieczorem, więc nie mogę się mazać bo rano syna do szkoły trzeba zawieźć...ehhh...może przejdzie ![]() Spróbuje jeszcze zasnąć...
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
My już od 5 na nogach, o 7 wyjeżdżam elką do Bydg Wczoraj fatalnie się czułam takich bóli jeszcze nie miałam, wzięłam no spę w końcu usnęłam Wydaje mi się na 99 % że czop mi odchodzi... trochę za wcześnie jak na mnie...
#734 |
Rozeznanie
|
Hej, widzę, że nie tylko ja nie śpię. Nic mnie nie boli tylko TŻ właśnie pojechał w delegację :-(
Kamalika wzruszyłam się jak to przeczytałam. To musi być rzeczywiście cudowne uczucie mieć już przy sobie swoje maleństwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolamankowa ![]() Pokrzywka19 chyba za wcześnie :-/ Widzę, że masz termin bliski mojego... Trzymaj się ![]()
#735 |
Zakorzenienie
|
heloł dziewczyny, ja coś czuję, że urodzę jak odstawię leki, bo zmniejszyłam już dawkę i skurcze są mega upierdliwe
![]()
#736 | |
Zakorzenienie
|
Hej kochane .. ja juz od 7 nie spie .. o 8 KTG ..
Dzisiaj ostatni dzien kiedy mozemy sobie mowic '' jeszcze jest czas ... jeszcze jest pazdziernik .. '' ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kamalika - jak pieknie napisane ![]() ![]() ![]() ![]() .. pa ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Kamalika piękny i wzruszajacy opis
Wczoraj wieczorem moja koleżanka tez urodziła ale naturalnie, jej córeczka dostała 10 ![]() Musso współczuje skurczy, ja na razie nawet nie wiem co to jest bo nie miałam ani jednego Nie śpię juz od przed 6... Jakiś okropny katar mi sie przyplatal
#738 |
Raczkowanie
|
Kamalika - cos pieknego
![]() Dzien dobry ![]() A ja spac moglam - ba, nawet dobrze mi bylo i nic nie bolalo, ale chlopina wychodzil do pracy tak cicho, ze postawil mnie na nogi o 6 i to w pelnej gotowosci ![]() Niby swieci slonce, a tak zimno... Nie nadazam zupelnie za pogoda - juz nie wiem, czy powinnam wychodzac zalozyc wyzsze i cieplejsze buty, czy nie ma potrzeby. O ciuchach nie wspomne ![]() Mocno zacisniete kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() ![]()
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w 33tc!
Kamalika - piękne słowa ![]() Jagna - witaj ![]() Pokrzywka - na czop chyba za wcześnie? Mi znów śnił się poród, wizyta u gina i karmienie piersią - to ostatnio główne tematy moich snów. Obudziłam sie na prawym boku i nie mogłam sie przekręcic ani wstać, bo dostałam tak bolesnego kłucia, jak przy wyrostku ![]() To chyba te zaparcia po zelazie + surówka z kapusty kiszonej (tylko podjadana). Upiekłam wczoraj chleb ![]() ![]() P.S. Ja też 30-tka ![]()
razem od 2003 poślubieni 12.08.2006 aniołek 18.11.2010 aniołek 14.02.2015 Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2012-10-31 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja znow po nie przespanej nocy brzuch sie napinal i nawet cos bolala ale z porodu ni huhuuuuu ja cos czuje ze znow bede w 42 ale oby nie teraz musimy sie jakos zebrac grubo i isc kupic znicze bo jeszcze nie mamy boszzz ale sie guzdramy kamalika ehhhh az sie lezka kreci jak sie czyta dawac ktora przepis na chleb coooo |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() zapomnialam wam powiedziec wczoraj. Gin powiedzial ze mam przyjsc za 2 tygodnie na wizyte "jeśli zdarzymy i jeszcze pani nie urodzi" ![]() aLe mialam noc.;/ chyba w dzien bede musiala odespac. tż poszedł sie kąpać a ja już do łóżeczka,zasnełam , śpie a tu raptem dzwonek drzwi i sie ktoś dobija. TŻ spał jak zabity wiec ja nie wstawalam a juz sie domyslilam kto to. Ale po 15min dobijania sie obudzil sie tż,,no i kto stal za drzwiami ? Jego MAMUSIA ;/ a powiem tlyko ze byla 12 w nocy. No i tż zrobił jej awanture ze hjest nienormalna zeby o tej godzinie przychodzic itd. No i poszla spac. Zdenerwowałą mnie i przez to nie spalam potem gdzies do 3, po 5 wstalam z tż no is ie poklocilismy zas o ta jego mame.;/ Ale na szczescie mial ubrania w tym pokoju i ona sie obudzila i zadzwonila do kolegi zeby po nia przyjechal. A przyszla bo sie wkurzyla,bo tż jej nie odbierał , a byłą u nas w miescie i ludzie jej gadali ze niewiadomo co sie z TZ dzieje ,ze my nie jestesmy razem,ze tż niby nie pracuje itd. No i przed 7 mi pojechala,ale jak nigdy mądrze gadała nawet. wKurza mnie tylko że tż nie potafi jej powiedzieć wprost co myśli ! Ale z tż też już dobrze.A mi sie odechcialo juz spac totalnie... I wiecie co ? w takich sytuacjach wiem jak kocham moich rodziców i jacy są dobrzy i normalni ![]() Melcia od czasu do czasu sie rozepcha i dalej ciśnie na pęcherz.
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
jagnna witaj
![]() ![]() kamalika piękne to co napisałaś ![]() ![]() ![]() u nas noc spokojna, tylko nad ranem podbrzusze bolało jak na okres ale póki co przeszło ![]() ![]() jakoś nas mało z rana? chyba dziewczyny jeszcze śpią ![]()
Nasz ślub 1.08.2009 ![]() Nasz skarb 2.11.2012 ![]() Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-31 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Kamalika-Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Chleb piekłam z podwójnej porcji z tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...szy-z-prostych Dalam zamiast 4g drożdzy dałam 40g....wyszły mi duuuże dziury i kwaskowaty smak, dodałam jeszcze otręby do mąki - polecam. Następnym razem - dziś wieczorem dam więcej otrąb i 10g drożdży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ja niestety dziś nie dałam rady wstać z łóżka o własnych siłach. Nie dość że po nocnych skurczach łydek stanąć na lewą nogę nie dam rady, do tego brzuch mnie boli to jeszcze załapałam anginę... idę dziś do lekarza i zapewne dostanę antybiotyk... bo sama tego na 100% nie zwalczę ![]() mój tata nie chodzi, jest z godziny na godzinę coraz gorzej, ketonal w zastrzykach nie pomaga ![]() ![]() no i gratuluję oczywiście dzieciaczków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
No to widzę że nie tylko ja miałam ciekawą nockę
![]() Ausente ![]() Ale były również szczesciary ![]() Rosslinka, a TŻ na długo pojechał? ![]() Weronika, Oluś chce Cię zaskoczyć a Ty sie nie dajesz i jesteś czujna ![]() ![]() Neipys, To tak może być ze Ci jakiś przesuwajacy sie w jelicie "element" tak dał popalić... Dyltharra, No i jeszcze trzeba mieć w co się ubrać, jak już się wymyśli ![]() Gabi, Polecam ten prenalen na katar i przeziebienie ![]() DeKajka, Czekamy na relacje z KTG ![]() Musso, Nooooo a kiedy do gina teraz idziesz żeby sprawdzić czy rozwieraja Cię te skurcze czy nie? ![]()
#747 |
Zakorzenienie
|
heyka
![]() Marti- cudowny brzuszek ![]() DeKAjka ![]() ![]() Ja dzisiaj nie do życia... nie dość że młodego bolał ząb- co 2 godziny się budził ![]() ![]() gratuluję nowych tygodni i ![]() ![]()
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Landi biedactwo
![]() Muszę pojechać dzisiaj do urzędu odebrać dowód i wymienić prawko, po ostatnich przygodach miałam zadzwonić i podobno mozna sie umówić zeby nie stać w kolejce i co i ....&€@ nikt o niczym takim nie słyszał, jak dzisiaj pojadę i bedą mnie znowu prawie juzw 9 miesiacu odsyłać jedna baba do drugiej to taki burdel tam zrobię ze hej. Ostatnio była kolejka chyba na lekka ręka 3 godziny. Ale jestem nabuzowana przez ten telefon i juz dziamgoczace baby.
#750 |
Zakorzenienie
|
ja dzwonilam na nfz do gin prowadzacej mi ciaze zeby sie dostac na piatek bo konczy sie mi zwolnienie i pani z recepcji mnie poznala byla bardzo mila i mimo iz nie przyjmuja juz bez rejestracji to powiedziala ze zalatwi mi raniutko w piatek wizyte i zobaczymy jak po niedz nieruszy to zacznie sie 42 tydz to beda tak czy siak wywolywac wieccc juz niedlugooooo
aaaa babcia kupila wczoraj niuni zelazko i pieron chodzi bierze mi ciuskzi dzidzi i ptrasuje zglupieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.