|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
masakra, ma rentę ale ma tez zaświadczenie że nie może sama funkcjonowac itp ze wzgledu na alzheimera. Ale naprawdę jest traktowana jako osobna rodzina???No ale Młodą i nowe dziecko liczymy, czyli w moim wypadku dochód dzielony na 4??? Cytat:
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy owulacji więc organizm " nie wodzi samca na pokuszenie" ![]() do tego dużo się myśli o maleństwie nie bój się po porodzie wszystko wróci do normy tylko potrzeba czasu przeszłam to osobiście po porodzie i wiem,że TZ ciężko przeżywał odrzucenie tyle,że jedni potrafią o tym mówić inni nie i szukają pocieszenia ja dziękuję Bogu,że w porę TZ zaalarmował bo kto wie jakby to było dalej Cytat:
poza tym: nie kupuję teraz szpilek ;-) na urodziny dostałam talon do sephory więc zapas kosmetków mam no i ostatnio jakimś dziwnym trafem dostaje jakieś zniżki a potem na koncie miła niespodzianka,że jednak można oszczędzać
|
||
|
|
|
#213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jest przeziębiony, kaszle, smarka, wiec bezpieczniej, żeby mnie przez noc nie zaraził. Teoretyczny rozdział pokoi mamy: sypialnia jest "moim" pokojem a salon TŻta i często łapiemy się właśnie na takich określeniach. TŻ więcej czsau spędza w salonie przed TŻ, a ja w sypialni czytając. Cytat:
Na dokładkę jeszcze go zamknęłam w sypialni - niech wdycha te opary ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Też sie stale zastanawiam, czy "nowe" dziecko jest wliczane, ale tutaj chyba dziewczyny pisały, ze nie, bo zarobki bierze się za poprzedni rok, a tedy tego dziecka jeszcze nie było. Wolałabym, żeby ta pierwsza wersja była, bo wtedy załapiemy się na becikowe. A przydałoby się, bo chcemy docelową, dużą szafę do sypilani zamówić, wiec już by połowa była.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-31 o 08:55 |
|||
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np moja mama skladała teraz o rodzinne dla brata i ja się wliczałam do rodziny, natomiast w styczniu mamy się zglosić ze mama i brat a ja i dziecko to juz osobne jednostki i juz sie nie będę wliczac do dochodu matuli. Natomiast do funduszu alimentacyjnego sie wlicza wszystkie osoby. Mysle ze do becikowego bedzie sie liczyć tylko mama tata i dziecko. mysle ze z becikowym jest tak jak z rodzinnym. Ale warto zadzwonić.
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ifwka na Twoim miejscu wliczyłabym teściową do wspólnego gospodarstwa domowego, czyli wasze dochody + dochody teściowej + alimenty (jeśli córka TŻ ma zasądzone) podzieliłabym przez 5. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-10-31 o 08:51 |
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ja tylko na chwilkę - jestem po okropnej nocy, prawie w ogóle nie spałam, jestem przeziębiona, a klatka piersiowa mnie boli jak przy zapaleniu płuc więc leżę i się nie ruszam. A na biało moje biadolenie ja wiem, że w moim brzuchu rozwija się moje cudeńko najukochańsze chciałabym już, żeby był styczeń, żebym ją urodziła i mogła już wrócić do swojego ciała i samopoczucia. Ciągle coś mi jest w tej ciąży - jak nei nudności i wymioty przez 3 miesiące albo i lepiej, to bóle głowy niewiadomo skąd, pogorszenie wzroku, pobolewanie w brzuchu, pobyt w szpitalu... co ciągle coś czuję się jak 80-letnia babcia, a nie jak młoda kobieta, która teoretycznie powinna przeżywać najpiękniejszy okres w swoim życiu siedzę sama w domu, znam wszystkie programy telewizyjne na pamięć i siedzę na necie - całe moje życie No to się wyżaliłamw ogóle to śliczne macie brzuszki! mój jest jakiś taki rozlazły na boki ![]() Wracam do łóżka, buziaczki dziewczyny!
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc brzuchatki
Ładne brzusie. Ja dzis o 7 wyszlam z łóżka bo im pozniej wstaje tym bardziej potem mam skopany humor :p DZIS ZACZĘLIŚMY Z MAŁYM 28 TYDZIEN Poza tym to nudze sie jak mops,nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien. Mój syn niesamowicie sie prezy pod żebrami,oh jakie to bolesne
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pojawiły się głosy, że jednak tak nie jest.---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tak samo rozliczałam sie i będę rozliczać w pracy jeśli chodzi o jakieś dopłaty, wczasy pod gruszą itd.
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ulga na dziecko dopiero przy rozliczaniu się za 2013? Niby oczywiste, ze tak, ale wolę się upewnic
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą ogoliłam dziada i powiem Wam,że takich akrobacji to w cyrku nie widziałam
![]() zajęło mi to chyba z 20 minut a zawsze z 2-3 min na 15 mam wizytę u gina więc bardzo proszę trzymać kciuki Cytat:
ja też mam deprechę przedporodową i czasem mam dość do tego otoczenie nie jest sprzyjające (teściowa tydz czas się nie odzywa ani do mnie ani do TZ) jest mi ciężko i nie ma mi kto pomóc pojechała przed chwilą na zakupy nawet krowa nie zapytała czy mi coś kupić bo przecież lekarz nie pozwolił mi dzwigać TZ wraca dopiero w nocy a mi naprawdę ciężko z tym wielkim brzuchem, w nocy prawie nie spie, ech...... ratuku bo zwariuje suzi a jak jest przy rozdzielności majątkowej? liczę tylko siebie i dwoje dzieci bez TZ? |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zjadlam juz troszke winogrona z córą i zaraz biore sie za sniadanko bo dalej glodna jestem ![]() co do brzucha to mnie pocieszylyscie bo serio czulam sie wielka zmierzylam go z ciekawosci i mam 87-88 cm takze tez juz od dluzszego czasu tyle samo... ale pewnie nie dlugo znow wyskoczy co do tego rozliczania to nam chyba wyjdzie czy z 1 dzieckiem czy z 2 tak ze dostaniemy becikowe tak mi sie przynajmniej wydaje...
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny apropo proszku lovella siostra ostatnio używała i nie poleca, nie dopiera, zostawia plamy po kupce.
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną lutową mamusię??Podczytuję Was od jakiegoś czasu (mam nadzieję, że się nie gniewacie... ) Ale jakoś nie było czasu i weny, żeby się ujawnić. A teraz jestem pierwszy dzień na zwolnieniu, więc myslę, że bedzie więcej czasu
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niedaleko do rozwiązania, niedługo znów będziesz się cieszyć dobrym samopoczuciem. Myślę, że każda z nas ma powoli dość tego brzuchola (tzn ogólnie ciąży) i nie ma w tym niczego złego ani samolubnego...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napisz cos wiecej o sobie ![]() na kiedy masz termin ? i czy znacie plec?
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj no pewnie![]() napisz cos o sobie wiecej ![]() ewulka glowa do góry, kochana Coraz blizej swieta a po swietach wielkie rozpakowywanie !!!!!!!! czy Wy tez tak macie, jak mówicie "coraz blizej swieta" to Wam sie przypomina reklama coca coli ? ![]()
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wywalam małża jak jest zalkoholizowany bo wtedy strasznie chrapie, a ja przecież nie bede sie na kanapie całą noc męczyc i jak ostatnio był mega przeziębiony to też spaliśmy osobno, zeby mnie nie zaraził ![]() Cytat:
![]() Marsi, teściową sie nie przejmuj, już niedługo bedziecie ja tylko odwiedzac a nie znosic na co dzien nie wiem czemu, ale jak sama sobie radzilam to zawsze jakies krosty i stany zapalne mi sie robiły a jak on sie za to bierze to nic a nic nie mam
|
||
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewulka ja mam to samo. Wczoraj przyglądałam się sobie w lustrze przed kąpielą i o ile brzusio, mimo że już ogromny, jeszcze mi się podoba (ale to chyba tylko dlatego, że wiem, że Ola w nim siedzi), o tyle cycki masakra: wielkie jak wymiona u krowy, sutki na pół cycka, tragedia normalnie
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeeee nauczysz mnie ? mnie się kasa też totalnie nie trzyma... i najgorsze jest to, że męża też nie jak idziemy do jakiegoś CH to wracamy z mnóstwem toreb...bo zawsze COŚ fajnego się znajdzie
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozpakowywanie już całkiem niedługooo
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie będzie...nie bój się jak moje wróciło, to Twoje też... już teraz nie mogę się doczekać romantycznych, dzikich nocy...z dobrym winkiem, muzyczką itp itd... hehehehhe
|
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() Termin porodu wg okresu to 23.02, a z usg w 12 tyg - 18.02. Także mamy ukończony 23 tydzień i spodziewamy się najprawdopodobniej synka. Mam 26 lat. Z ciekawości zmierzyłam sobie obwod brzuszka i mam już 88 cm.. a jestem drobną osobą, każdy mówi, że mam już duży brzuch jak na ten tydz ciąży. A co to bedzie pod koniec? ale czego się nie robi dla naszych maluchów
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
mnie najbardziej przeszkadzają rozstępy, nienawidze ich
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha DELI mam dokładnie to samo
jak padają słowa - coraz bliżej święta to widzę automatycznie ciężarówkę coca coli i z tylu ten puszczający oczko Mikołaj uuuuuuuwielbiam ją Witamy nową mame napisz cos wiecej o sobie i czuj sie jak u siebie Alez mnie naszło na... Ziemniaczki w plasterkach takie złote krążki... Mmm zaraz bedzie szamanko
|
#236 |
|
BAN stały
|
scotasia witaj
![]() Dzisiaj ostatni dzień w pracy w dłuuugi weekend Od dwóch dni mój mąż ma jakiś dziwny wkręt na mój brzuch Co wieczór chce go głaskać, bo mówi, że musi głaskać Emilkę. Więc ja się rozkładam na kanapie przed tv, oglądam a on głaszcze i co chwilę pyta "co mała robi?" A rano drze się do brzucha na powitanie "Em ilka" i mówi, że w ten sposób wita nas obie, i Emilkę i mnie (bo na mnie wołają wszyscy ilka ) Dopiero niedawno się kapnęłam, że tak się złożyło fajnie z tym imieniem Emilka Do tego co chwilę głaszcze brzuch, pyta czy córka go słyszy i że nie może teraz gadać już głupot bo co sobie dziecko o tacie pomyśli ![]() No w każdym razie miłe te wszystkie jego zabiegi są
|
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marsi, Ty jak coś pieprzniesz, to jak jeleń w paśnik Kocham Cię ![]() Mi się wczoraj samej udało kilka minut ![]() Cytat:
ale może chłopisko w środku wielkie
|
|||
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi wczoraj mama powiedziała..... Kaśka (grrrr tak w ogóle nienawidzę jak ktoś tak do mnie mówi) ty się opanuj........gruba jesteś!!!!!!!!!! nosz....przecież jestem na plusie 9 kg...a nie 19...mogę przytyć jeszcze ok 5kg.... w 1szej ciąży miałam taką samą wagę i jakoś nikt mi nie mówił, że jestem gruba załamka...
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lenova, coś mi chyba umknęło, gdzie się przeprowadziłaś? ;> |
|
|
|
|
#240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja miałam przepisaną nospę zwykłą 3 razy dziennie. Potem bóle brzucha mi przeszły i teraz biorę tylko w razie mocniejszych skurczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne brzuszki Cytat:
Dziewczynki, mam pytanko. Od jakiegoś czasu mam straszne bóle w łydkach, tak jakby mięśnie bolały, nawet po nocy. Od czasu do czasu mam też skurcze tych łydek. Staram się brać sporo magnezu z potasem, w dodatku jak leżę, to mam w górze nogi (nawet podczas snu). Póki co to średnio mi to pomaga. Ma ktoś jakieś inne sposoby na to, bo już nie wyrabiam
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

masakra, ma rentę ale ma tez zaświadczenie że nie może sama funkcjonowac itp ze wzgledu na alzheimera. Ale naprawdę jest traktowana jako osobna rodzina???
22.05.2008
14.08.2011

więc leżę i się nie ruszam. A na biało moje biadolenie
czuję się jak 80-letnia babcia, a nie jak młoda kobieta, która teoretycznie powinna przeżywać najpiękniejszy okres w swoim życiu

) Ale jakoś nie było czasu i weny, żeby się ujawnić. A teraz jestem pierwszy dzień na zwolnieniu, więc myslę, że bedzie więcej czasu
Już niedaleko do rozwiązania, niedługo znów będziesz się cieszyć dobrym samopoczuciem.
nie wiem czemu, ale jak sama sobie radzilam to zawsze jakies krosty i stany zapalne mi sie robiły a jak on sie za to bierze to nic a nic nie mam
jak idziemy do jakiegoś CH to wracamy z mnóstwem toreb...bo zawsze COŚ fajnego się znajdzie