Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 07:16   #361
booziaczek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja już po połówkowym dzięki za kciuki
wszystko jest dobrze, maluszek zdrowy, waży ok 400g - chyba sporo nogi ma długaśne- odpowiadają 22t3d hehe obwód głowy 187mm a w niej 20mm móżdżku
no i mam trzecie potwierdzenie chłopaka, więc nie ma bata żeby się zmieniło
poza tym gin popatrzył na moje wyniki i stwierdził, że są idealne i powiedział, żeby na te normy nie patrzeć bo dla ciężarnych są inne, ale to już wiemy
co do bólu pleców, pytał czy nie jest to związane z sikaniem, czy nie bolą jak chce mi się siusiu. powiedziałam, że nie. Zaprosił na fotel, zrobił badanie ręczne, przyjemnie nie było ale na dole na szczęście też wszystko gra. Później na usg przy okazji obejrzał mi nerki ale nie widział żadnych zmian. choć mam wrażenie, że uważa że to od tego ten ból, że niby w ciąży coś tam na coś uciska zwłaszcza po prawej stronie (wiem, że tłumaczę jak potłuczona ale ten mój gin strasznie niewyraźnie mówi i czasem mało co rozumiem a głupio mi się po pare razy ciągle dopytywać). W każdym razie to raczej nie kręgosłup bo kazał brać nospę 3x1 przez 2-3 dni, potem 2x1 i odstawić

miałam też po wizycie powiedzieć ile przytyłam a więc od początku ciąży 1,2 kg. chyba nie dużo, bo gin pytał o apetyt (3 razy powtarzał bo nie rozumiałam o co mu chodzi)

to ja będę trzymać, bo raczej nie będę miała nic do roboty

siedź, udawaj że coś robisz i pisz tutaj

u mnie też na przedniej, dziś się dopatrzyłam hehe pewnie niedługo poczujesz bo ja jakoś tak miałam, że 18-19 tydz.
A dziś lekarz pytał mnie o dokładną datę kiedy poczułam ruchy chyba go pokręciło jak myśli, że pamiętam którego to dokładnie dnia było, mógł uprzedzić, że będzie trzeba podać dzień to bym zwróciła na to uwagę a tak to nie wiem

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A no i miałam powiedzieć, że czuję niedosyt po wizycie. mało było widać na tym usg a tż był pierwszy raz, więc chciałam żeby zobaczył ładnego bobaska a tu nic z tego, nawet zdjęcia nie dostaliśmy...

ale przynajmniej tż słyszał serduszko i widziałam że był z tego bardzo zadowolony. lekarz sie go pytał jak wrażenia to właśnie mówił że był zaskoczony tym serduszkiem, że tak mocno bije i ja mówię, że na usg pewnie mało co widział na co lekarz że trzeba było powiedzieć to by potłumaczył troszkę. no ale mężuś w końcu stwierdził, że on woli na żywo zobaczyć to sobie jeszcze troszkę poczeka

następna wizyta dopiero za 4 tygodnie a po niej test na glukozę
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Napiszę Wam co tam po połówkowym i lecę czytać co dzisiaj napisałyście...
A więc pani położna wszytskie organy 'przeskanowała' serce jest w porządku, 4 komory, wszystkie zastawki, nerki ok, kręgosłup nie jest 'otwarty' jak to u nas mówią i że zajęczej wargi nie ma (; Ogólnie wszystko pracuje jak powinno no i oficjalnie potwierdziło się że naszej Jasmince nic nie urosło między nogami (;
Jednynie to położna powiedziała że Mała jest poniżej średniej jeżeli chodzi o wzorst.
Mówiła że cięższa niż 3kg nie będzie. Tż się trochę martwił ale jak to położna powiedziała my oboje duzi nie jesteśmy... (ja jak się urodziłam ważyłam 2950)
Za to nogi ma duże (;
I wyjątkowo giętka jest bo stopy w okolicach głowy kładła
Poza tym wiem czemu prawie wcale nie czuję ruchów, łożysko mam z przodu i podobno 'porządne' ruchy około 25 tygodnia mogą być.
Aaa i zrobią mi jeszcze usg w 30 i 34 tygodniu Super bo to już niestandardowo jest.
Mam parę zdjęć, jedno z super odbiciem stopy (;
Następna wizyta 19 listopada ale zwykła kontorola
A teraz idę zobaczyć co napisałyście przez cały dzień (:
brawa za wizyty i ze wszystko oki

a ja mam od wczoraj migrene ech.... dzis mia ło byc slonko ale nic go narazie nie zapowiada a musze udac sie na zakupy bo jutro wszstko zamknięte a w piatek maz do pracy idzie.... trzymam kciuki za dzisjejsze wizyty ja mam 14 usg połówkowe a 16 do lekarza jeszcze do drugiego chce sie umówic ale jak narazie nie ma grafiku na listopad zmiana ordynatora u nas na położnictwie bo otworzyli własnie nowy odział gin-położniczy
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:17   #362
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
bardzo fajna stronka właśnie sobie sprawdziłam ile powinnam ważyć w poszczególnych tygodniach
za wizytę
też sobie sprawdzałam ale nie wiem czy to jest jakoś sensnie ułożone, bo wzrost wagi zaczyna się już od samego początku... no i wg nich powinnam ważyć ponad 4 kg więcej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak zwykle od 6 plącze się po domu i Was nadrabiam. A obudziłam się o 3:40 i byłam wyspana mogłam wstawać, nawet zapytałam TŻ czy się wyspał, żeby ze mną pogadał bo mi się nudzi ale tylko coś mruknął więc chyba nie chciał gadać
ja nie wiem co się dzieje z tymi facetami mój też nie jest skory do rozmów o 4 rano dziwna sprawa jak oni mogą spać kiedy my się nudzimy
Stary 2012-10-31, 07:24   #363
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
otworzyli własnie nowy odział gin-położniczy
specjalnie dla was taki swiezutki

Cytat:
dziwna sprawa jak oni mogą spać kiedy my się nudzimy
nie pojete :P

Musze zaraz wyjsc do sklepu. rzadko wychodze, ale musze, bo stanikow niet. zawsze mialam cyce ale teraz mam cycory

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:28   #364
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

klask i: Super, że mała zdrowiuśka

O rety, a nasz maluszek miał 289g. w piątek czyli równo w 18tc. Coś czuję, że kolosik po tatusiu będzie :P Tż może nie gruby, ale wysoki... No ale nie ukrywajmy, że wzrost dla chłopaczków wskazany
Dzięki (;
No widzisz a moja Mała nie ma po kim być wielka
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze
Cytat:

Dziękować

a na pierwszej stronie masz wpisane 13.03 no pewnie, że najważniejsze żeby zdrowe były
To pewnie mały błąd się wdał (:

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

za wizytę i za zdrową córcię !
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Agnjeska

za wizytę
Dziekować

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Ja już włosy zafarbowałam ufff ufff
na święta ktoś mi będzie farbował, bo jak mam sama farbować swoje włosy (a są prawie do pasa) to oszaleję.
Jutro zrobię fotkę i pokażę kolor
Czekamy na zdjęcie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Agnjeska, gratuluję udanego połówkowego

Cytat:

za wizyty, super, że wszystko w porządku
Dziękujemy, dziękujemy
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo ide dziś do lekarza, może bede mogla wstawać dzis mamy 19tc skonczony
Trzymamy kciuki i za Ciebie i za inne dziewczyny które dzisiaj się wizytują

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:34   #365
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

ja nie wiem co się dzieje z tymi facetami mój też nie jest skory do rozmów o 4 rano dziwna sprawa jak oni mogą spać kiedy my się nudzimy
no moj tez nie chce sobie pogadac, raz sie rozbudzil, byl bardzo zdrazniony, ale ja tak sie zmeczylam jego marudzeniem, ze od razu zasnelam
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:40   #366
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
hehe tez tego nie lubie, najbardziej mnie rozwalilo, jak moja tesciowa napadla na mnie za picie odgazowanej wody gazowanej (wiecie, tak zeby tylko lekki posmak miec) - bo niezdrowo a sama w calej ciazy palila fajki no masakra jakas, albo babcia mojego TZ, ze jem orzechy, tragedia, ludzie maja takie teorie, ze az strach :brzyda l:
O matko! A mnie mama zmusza do orzechów, żeby maluszek był mądry!
W sobotę na weselu też miałam ciekawą rozmowę: piję sobie kawusię około 1 w nocy z TŻ i znajomy przerażony: Ty kawę pijesz? Nie powinnaś! Na co ja: no tak, piję. Smakuje mi i to takie placebo, żebym nie usnęła. Dodatkowo mam ciśnienie rzedu 100/60 i kawusia mi pomaga żyć. Na co ów znajomy: a to na niskie ciśnienie chyba lepiej się napić lampkę czerwonego wina... Mniej syfu w winie niż w kawie!

Ale się wkurzyłam! Ale wewnętrznie... tak się składa, że osoby, które mi zwracaą uwagę nie moga mieć dzieci, albo straciły ciążę... więc staram się nie pyskować...

Dzisiaj obiecała TŻ wizytę w IKEI Trzymajcie kciuki, żebym nie padła łażąc i powłóczając nóżkami... I żebym tylko nic nie kupiła - bo na starym mieszkaniu już mam składowisko zbędnych rzeczy a nowe dopiero za min. 2 m-ce

Joanna, brawcia za 21!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:48   #367
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
specjalnie dla was taki swiezutki

nie pojete :P

Musze zaraz wyjsc do sklepu. rzadko wychodze, ale musze, bo stanikow niet. zawsze mialam cyce ale teraz mam cycory

nom nawet nie wiedziałam ze go remontują a tu taka niespodzianka ale dobrze bo i tak chciałam tam rodzic

moje to samo a szwagierka pocieszyła mnie ze teraz to nic dopiero po urodzeniu dzidzi podskoczą:/
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 07:49   #368
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
W sobotę na weselu też miałam ciekawą rozmowę: piję sobie kawusię około 1 w nocy z TŻ i znajomy przerażony: Ty kawę pijesz? Nie powinnaś! Na co ja: no tak, piję. Smakuje mi i to takie placebo, żebym nie usnęła. Dodatkowo mam ciśnienie rzedu 100/60 i kawusia mi pomaga żyć. Na co ów znajomy: a to na niskie ciśnienie chyba lepiej się napić lampkę czerwonego wina... Mniej syfu w winie niż w kawie!

Ale się wkurzyłam! Ale wewnętrznie... tak się składa, że osoby, które mi zwracaą uwagę nie moga mieć dzieci, albo straciły ciążę... więc staram się nie pyskować...

Dzisiaj obiecała TŻ wizytę w IKEI Trzymajcie kciuki, żebym nie padła łażąc i powłóczając nóżkami... I żebym tylko nic nie kupiła - bo na starym mieszkaniu już mam składowisko zbędnych rzeczy a nowe dopiero za min. 2 m-ce

Joanna, brawcia za 21!
no bo orzechy powinno sie jesc, stad jeszcze bardziej wkurzajace jest takie gadanie, bo bezmyslne. Albo to co napisalas - alkohol lepszy od kawy niesamowite i najsmieszniejsze jest, ze wszyscy czuja sie upowaznieni do pouczania, tragedia, mnie to osobiscie wkurza, wlasnie najbardziej u osob, ktore same w ciazy robily kardynalne bledy, nie znaja sie i jeszcze mnie pouczaja hehe az mi cisnienie skoczylo na sama mysl kawy nie potrzebuje

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2012-10-31 o 07:50
Stary 2012-10-31, 07:49   #369
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
za 21 tc
Cytat:

Joanna, brawcia za 21!
dzięki wam..

co do ciśnienia.. też mam takie niskie.. i jedną kawkę dziennie wypijam z mleczkiem..
no z tym winem to nieźle dowalił..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:51   #370
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Takie rady mnie rozwalają
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:57   #371
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Lenikowahej dziewczyny ja już też nie śpię muszę zaraz wskoczyć pod prysznic i zrobić depilację na 9 wizyta a potem skok na szmateks

trzymam kciuki bo zaraz wchodzisz,

ja wlasnie zaraz koncze sie mejkapowac i tez zawijam kiece (spodnie) i lece, siostra taka mapke mi zrobila ze jak nie trafie na czas to chyba sie zabije hahaha. po temu jade wczesniej
a potem wprosilam sie do znajomego na OBIAD no po co sie chwalil ze bedzie mial schobowe z mizeria a na 17 na kurs aaaaa jeszcze tylko 3 razy i w koncu KONIEC.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-10-31 o 08:03
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:58   #372
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jesli spacerowka jest rozkladana na plasko to zadnych problemow z kregoslupem miec nie bedzie... pozatym dziecko juz wczesniej sie podnosi i czasami nie lubi lezec w gondoli bo chce juz zobaczyc swiat. Przecież spacerówka nie jest tylko i wyłącznie siedząca pod kontem 90 stopni, po to są regulacje. Wszystko zależy od wózka i od dziecka kiedy będzie się podnosić bo niektore dzieci na pol roku to juz porządnie siedzą...
pewnie. niektórych dzieci nie da się utrzymać pół roku w gondoli. jak zacznie podnosić się, siadać to może nie uleżeć już tyle i co, na siłę jeździć gondolą z wrzeszczącym dzieckiem, któremu jest niewygodnie? inna sprawa to wielkość dziecka, nie wszystkie mając pół roku zmieszczą się, zwłaszcza zimą. mamy w rodzinie "maleństwo", ma 2,5 miesiąca, ciuszki rozmiar 68 nosi, ciepło opatulony już się ledwo mieści w gondoli, a na oko gondola stosunkowo duża.

Cytat:

popijam właśnie kawę i dobrze mi z tym. wolałabym wypić 2 kawy niż jedną lampkę wina w ciąży. a takich mądrych doradców to tylko

lubię ikeę, ale daleko mamy, więc zajeżdżamy tylko przy okazji, jak gdzieś wyjeżdżamy i przejeżdżamy przez Wawę albo odwiedzamy kogoś. gdyby nie zagrożona ciąża to chętnie bym pojechała a tak się boję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:00   #373
Mi6ka
Rozeznanie

[QUOTE=kasia86bgo;37346469]
Cytat:
hej dziewczyny ja już też nie śpię muszę zaraz wskoczyć pod prysznic i zrobić depilację na 9 wizyta a potem skok na szmateks

trzymam kciuki bo zaraz wchodzisz,

ja wlasnie zaraz koncze sie mejkapowac i tez zawijam kiece (spodnie) i lece, siostra taka mapke mi zrobila ze jak nie trafie na czas to chyba sie zabije hahaha. po temu jade wczesniej
a potem wprosilam sie do znajomego na OBIAD no po co sie chwalil ze bedzie mial schobowe z mizeria a na 17 na kurs aaaaa jeszcze tylko 3 razy i w koncu KONIEC.
wow mizeria.... ale nabralam ochoty
Stary 2012-10-31, 08:01   #374
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Takie rady mnie rozwalają
A mnie już chyba generalnie wkurza, że ludzie raptem z okazji mojego brzucha czują się uprawnieni do udzielania mi tysiąca rad - jak się ubierać, co jeść, co robić a co nie. W końcu komuś się dostanie - no trudno... ciężarne nie panują nad emocjami.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:06   #375
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej mamusie
Ja tak samo jak niektóre z Was nie mogę się doczekać ruchów maleństwa

Cieszę się ogromnie z tej ciąży, ale dobijają mnie już te moje nastroje, potrafię bez powodu rozryczeć się, dla przykładu wczoraj wieczorem beczałam z 2 godziny W dodatku nie mogę pić mojego ukochanego grzańca. Muszę iść do dentysty, bo mi się ząb kruszy. Smutno mi, że muszę czekać tydzień na kolejną wizytę. To sobie ponarzekałam.

No nic, trzeba zabierać tyłek w troki i jechać na cmentarz.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 08:10   #376
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A mnie już chyba generalnie wkurza, że ludzie raptem z okazji mojego brzucha czują się uprawnieni do udzielania mi tysiąca rad - jak się ubierać, co jeść, co robić a co nie. W końcu komuś się dostanie - no trudno... ciężarne nie panują nad emocjami.
Dokładnie
Jeszcze żeby były to naprawdę mądre i wartościowe rady a nie takie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:12   #377
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Jeszcze żeby były to naprawdę mądre i wartościowe rady a nie takie
najgorsze ze w opinii tych ludzi sa to najmadrzejsze i najbardziej wartosciowe rady. jedyne i objawione

Stary 2012-10-31, 08:14   #378
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
popijam właśnie kawę i dobrze mi z tym. wolałabym wypić 2 kawy niż jedną lampkę wina w ciąży. a takich mądrych doradców to tylko

lubię ikeę, ale daleko mamy, więc zajeżdżamy tylko przy okazji, jak gdzieś wyjeżdżamy i przejeżdżamy przez Wawę albo odwiedzamy kogoś. gdyby nie zagrożona ciąża to chętnie bym pojechała a tak się boję.
ja wyznaję teorię zero tolerancji dla ALKOHOLU! Nie można, to nie piję i już... a za kołnierz nigdy nie wylewałam... jeszcze przed ciążą wpadłam w cug picia piw pszenicznych
Mnie rady irytują, ale wiem, że ludzie robią to w dobrej mierze. Przykro mi bo czuję się wtedy winna, że noszę w sobie cud, a nie dbam o niego należycie...

Za kilka miesięcy będziecie już w trójkę maszerować po IKEI

Terry Pratchett
Stary 2012-10-31, 08:20   #379
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Cieszę się ogromnie z tej ciąży, ale dobijają mnie już te moje nastroje, potrafię bez powodu rozryczeć się, dla przykładu wczoraj wieczorem beczałam z 2 godziny
Ze mną też nie najlepiej. Popłakałam się wczoraj na "Kuchennych rewolucjach"
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 08:26   #380
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
ja wyznaję teorię zero tolerancji dla ALKOHOLU! Nie można, to nie piję i już... a za kołnierz nigdy nie wylewałam... jeszcze przed ciążą wpadłam w cug picia piw pszenicznych
Mnie rady irytują, ale wiem, że ludzie robią to w dobrej mierze. Przykro mi bo czuję się wtedy winna, że noszę w sobie cud, a nie dbam o niego należycie...

Za kilka miesięcy będziecie już w trójkę maszerować po IKEI
No ale chodzi wlasnie o to, ze czlowiek robi wszystko co moze, zeby dbac, a ludzie pouczaja w sposob bezmyslny. Bo jakby tak pozbierac wszystkie te teorie ludowe, to by wyszlo, ze mozesz jesc tylko i wylacznie pieczone ryby z warzywami, wiekszosc tych teorii to taka glupota, ze rece opadaja i to mnie wlasnie wkurza - bo jak ktos ma racje to ma, ale wiesz, skoro lekarz mowi, ze jedna mleczna kawa dziennie (ja pije taka z cykorii ) jest ok, to dlaczego jak sobie ja pije, ktos podlazi i psuje mi humor, ahhh
Stary 2012-10-31, 08:29   #381
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

będę trzymać kciuki u mnie dziś nie 22 21t a tak dokładniej to 20t6d

zaciśnięte

g
A no tak, my z tego samego okresu przecież;p To ja będe miec wtedy 22t3d

Witam mamusie 13to marcowe w 21 tygodniu

Mój maluch jakis taki ospały wczoraj i dzis słabo dokazuje, az zaczełam sie troche niepokoić... Rano leżałam i nadsłuchiwałam, czy wierzga i coś tam sie poruszyłze 2 razy, ale mizernie....MAm ndzieje, że wszystko u niego dobrze. JUż bym chciała tą wizytę, bo niepokój mnie dopadł jakiś...
MIłęgo dnia! i gratuluje udanych wizyt!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:29   #382
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Jak zwykle od 6 plącze się po domu i Was nadrabiam. A obudziłam się o 3:40 i byłam wyspana mogłam wstawać, nawet zapytałam TŻ czy się wyspał, żeby ze mną pogadał bo mi się nudzi ale tylko coś mruknął więc chyba nie chciał gadać

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

O mnie też niebawem czeka wyprawa.. powoli zaczynam wypływać z tego co mam a to nowe nabytki z zapasem, zakupione na początkach ciąży...

Cytat:
No niestety tak to już jest, każdy pełen dobrych rad a czasami człowiek ma ochotę

a poza tym bry i wróciłam właśnie po badaniu dzięki za kciuki jak zwykle byłyście boskie i mega skuteczne - dziecko zdrowe, jak to powiedział pan dr na 5 z plusem i potwierdził po raz kolejny dziedzica także na jakiś tydzień jestem spokojna

a wymiarów to mi się nie chce przepisywać ale waży już całej 237 gram :P

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-10-31 o 08:31
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:37   #383
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
dziecko zdrowe, jak to powiedział pan dr na 5 z plusem i potwierdził po raz kolejny dziedzica
Dziedzic pelna geba!!!! bardzo sie ciesze!!!!

Stary 2012-10-31, 08:37   #384
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dzień dobry lasunie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
w sumie ja tam nigdy do pasa nie mialam, ale wiem co to jest, moja mlodsza sobie zawsze 'zyczy' bym jej farobwala - wlosy do pasa to ona ma jak SA SUCHE !!!!! a zaznacze jeszcze ze ma za☠☠☠iiiiscie krecone, wiec jak namokna roszczesze to sie zaczyna jazda

a ja jutro fotke tez wstawie wszedzie gdzie sie da do nas na forum na fb na nk niech wszyscy widza jaka pieknosci mieszka u mnie, albo pieknis
czekamy czekamy ))

no ja mam co prawda proste (lekko kręcone jak pójdę z mokrymi spać), ale myślałam że wyjdę z siebie przy ich farbowaniu.

Cytat:
[/COLOR]Ulalala dużo jutro wizyt ja mam na 9
choć pewnie już po

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo ide dziś do lekarza, może bede mogla wstawać dzis mamy 19tc skonczony

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
daj spokój.. tylko ten chłopczyk nie ma 1,5 a prawie 7 lat..
ale jego rodzice pozwalali na wszystko to mają teraz czasem niezłe cyrki..

witam z rana.. wyjątkowo wyspana..
dziś kończymy 21 tc!
za 21 tydzień

a co do chłopca, to coraz więcej takich przypadków widzę

Cytat:
Czekamy na fotkę, ja mam tak do 3/4 pleców i zawsze mama mi farbuję
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Czekamy na zdjęcie
zaraz cyknę sweet focię z rąsi w lustrze

Cytat:
Hej mamusie

Cieszę się ogromnie z tej ciąży, ale dobijają mnie już te moje nastroje, potrafię bez powodu rozryczeć się, dla przykładu wczoraj wieczorem beczałam z 2 godziny W dodatku nie mogę pić mojego ukochanego grzańca. Muszę iść do dentysty, bo mi się ząb kruszy. Smutno mi, że muszę czekać tydzień na kolejną wizytę. To sobie ponarzekałam.

no niestety, takie uroki ciąży, a mówią że to taki piękny stan haha
nic dziwnego, że nazywa się ciąża, bo bardzooo ciąży

Zęby w 1 ciąży mi się posypały i teraz robię ile mogę, niestety nie mamy tyle pieniędzy i musimy rozgraniczać wizyty do wypłat. Jakbym miała dodatek gotówkowy to codziennie bym u dentysty była, byle to jak najszybciej zrobić, a tak niestety ciągnie się.

Co do płaczu, to ja też niedawno miałam taki okres, teraz jakoś spokój jest.

Dobra idę zrobić to foto :d
Stary 2012-10-31, 08:40   #385
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a poza tym bry i wróciłam właśnie po badaniu dzięki za kciuki jak zwykle byłyście boskie i mega skuteczne - dziecko zdrowe, jak to powiedział pan dr na 5 z plusem i potwierdził po raz kolejny dziedzica także na jakiś tydzień jestem spokojna

SUPER! Siusiaczek nie odpadł 237gram to teraz już wiem, że nasze dziecię jest duże ciężkie... hihih
a jaki termin z USG Ci wychodzi? Mnie się przesunął na 21.03 bo z wymiarów maluszek jest co najmniej tydzień starszy... przy czym jakoś nie patrzę na daty - jak się zacznie marzec zacznę się stresować

Terry Pratchett
Stary 2012-10-31, 08:46   #386
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hej dziewczyny.
ja mam na brodzie kratery, tyle syfków to mi chyba nigdy nie wylazło będę wyglądać jak księżyc na obronie

mnie póki co nikt nie raczy radami z tyłka sama pytam o niektóre rzeczy siostrę czy koleżanki co mają dzieci.

jedyny szok jaki przeżyłam to jak mnie bez uprzedzenia kolega po brzuchu pogłaskał. a że ja go prawie nie mam - tzn. wyglądam jak po dobrej kolacji to przeżyłam lekki szok i chyba będę bić po łapach jak ktoś zrobi atak bez uprzedzenia.

to udanego dnia Kobitki. ja sie zabieram do śniadania i do dr bo czas ucieka a w końcu jak to mi powiedzieli muszę teatrzyk zrobić.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:55   #387
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Hej mamusie

Witam, a tak sie właśnie zastanawialam ostatnio czy humoru macie jakieś?bo tyle sie nasluchalam o tych humorach ale odpukac jakoś narazie ich brak.
A co do rad innych tez mnie denerwują ale najbardziej nienawidzę jak mnie ktoś bo brzuchu głaszcze...ostatnio ciotka jedna mnie dopadła i musiałam sie powstrzymywać żeby czegoś nie planac jej...wrr
I miłego dnia życzę ja niestety dziś dalej w łóżku leze
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 09:02   #388
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już włosy zafarbowałam ufff ufff
na święta ktoś mi będzie farbował, bo jak mam sama farbować swoje włosy (a są prawie do pasa) to oszaleję.
Jutro zrobię fotkę i pokażę kolor
czekamy na fotki

Cytat:
Nie mam co robić to podam swoje wyniki usg połówkowego, może ktoś zechce później sobie porównać:
20t6d:
- BPD 51mm (21t4d)
- HC 187mm (21w0d)
- FL 39mm (22w3d)
- AC 155mm (20t4d)
- móżdżek 20mm
- EFBW 400g

patrzcie jaki fajny kalkulator znalazłam http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3
uwzględnia długość cyklu wg niego datę mam wyznaczoną wg 26-dniowego cyklu a patrząc na to, że mój trwał ok 30 dni termin wypada na 17.03 a nie 13.03 zobaczymy
ale nie polecam porownywania bo można niepotrzebnych stresów sie nabawiać
kalkulator na tej stronie pozwala mi przytyc 13,6kg
Cytat:
trzymamy i

Cytat:

Cytat:

witam się ale miałam sen śniło mi się że mój maly tak się wypinał w brzuchu że aż było widać całą jego głowe i buzie masakra jaka wielka, ale pogłaskałam i schował

dobra nadrobiłam , za godzine tż wraca i jedziemy.

a co do rożków to zadecydowaliśmy http://allegro.pl/rozek-becik-rozki-...751060601.html wzór 7-owieczki kremowe i wzór 12 - dinusie duże niebieskie
a kocyk chabrowy http://allegro.pl/kocyk-kocyki-mikro...756334547.html

a i dziś równo 23 tydzień czyli już napewno wg mnie 6 miesiąc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:02   #389
czarny flamaster
Zadomowienie

Cóż... Ja zauważyłam, że dość szybko sie irytuję/denerwuję na Klientów. Najpierw myślałam, że to tylko mi się tak wydaje, ale moja kolezanka, która też jest w ciąży, powiedziała, że ma to samo.
Tak więc, na pewno szybciej się denerwuję. No i ostatnio wieczorami dopada mnie taki 'zawias', że mąż nie raz pyta czy wszystko w porządku. Na ogół wtedy siedzę i mówię, ze jestem gruba, brzydka itd )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:04   #390
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam mamusie 13to marcowe w 21 tygodniu

Mój maluch jakis taki ospały wczoraj i dzis słabo dokazuje, az zaczełam sie troche niepokoić... Rano leżałam i nadsłuchiwałam, czy wierzga i coś tam sie poruszyłze 2 razy, ale mizernie....MAm ndzieje, że wszystko u niego dobrze. JUż bym chciała tą wizytę, bo niepokój mnie dopadł jakiś...
MIłęgo dnia! i gratuluje udanych wizyt!
za 21..
mój mały wczoraj w dzień był taki i zwaliłam to na pogodę, za to wieczorem poszalał..

Cytat:

Cytat:
za 21 tydzień
dzięki..

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a i dziś równo 23 tydzień czyli już napewno wg mnie 6 miesiąc
wooow.. brawo..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości