![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Monika_Sonia, spokojnie, ja tylko mówię, co mi powiedział handlowiec z tej firmy
![]() ![]() musiałabym poszukać jakichś innych suplementów na wątrobę, ale spokojnie, bez szaleństw, chyba nie chcesz, żeby Sonia jadła same tabletki ![]() ![]() jestem za wątkiem "pytania do Esfiry", najlepiej żeby to były smsy za 10zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Dla tego futrzaka zrobiłabym wszystko ![]() Cytat:
![]() Ja też nie, albo najpierw bym na sobie eksperymentowała. To nawet ma leczyć nowotwory ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje mało fotogeniczne dzisiejsze panienki: Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-10-30 o 17:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Raczkowanie
|
Od wczoraj mam kotka (ok.3 miesiecy) i poszukiwałam dziś w internecie co mogę mu podawać. Kupiłam suchą karmę Wishas dla małych kotków, ale z opinii tu widze, że mogę mu zrobić więcej krzywdy niż dobrego. Kotek nie chce pić wody, domaga się mleka. Ktoś tak go nauczył, lecz kotek na rzadkie kupki. Co mam mu podawac? Jaką karme mam kupić? Mieszkam w małym mieście, mam sklep zoologiczny, ale nie patrzyłam jakie tam karmy dostane.
Edytowane przez deszczowa_nimfa Czas edycji: 2012-10-30 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja tez mam od niedawna kota i chętnie poczytam opinie doświadczonych ![]() deszczowa_nimfa niestety nie pomogę bo sama zaczynam ![]() ![]() z suchej karmy to daję cat chow purina jakoś tak to się pisze ![]() może te kupki to ze stresu ? w końcu zmiana otoczenia dla takiego kotka to jest przezycie ![]()
#2497 |
Raczkowanie
|
Są specjalne mleka dla kociąt ale obawiam się ze nie w każdym sklepie można je kupić
![]()
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
Nie był, ja mam go od wczoraj więc tez nie byłam z nim. Kiedy najlepiej zaprowadzić go do weterynarza? I właśnie co z tymi karmami i mlekiem? Nie chce pic w ogóle wody. Chciałam zamówić przez internet suchą karme Bozita Feline Kitten lub Animoda Rafina Cross Kitten. Będą dobre? Ale co mam mu dawać do tego czasu? Nie wiem jakie karmy znajdę w zoologicznym, a boje sie podawać mu tego whiskasa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Nie depcze krokusów
|
Monika - otworzyłam dziś PoN zbożowego. Chrupki są podłużne i płaskie. Póki co Buras wyjadł wszystko z mieszanki starej i nowej karmy.
Cytat:
Nie podawałabym mu mleka, chyba że takie dla kotów. To już nie jest małe kociątko, by dostawał mleko z butelki. Nie umrze z pragnienia, jeśli nie wymusi mleka. Skąd go wzięłaś? Czym karmili go poprzedni właściciele?
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Raczkowanie
|
Czyli mam zrezygnować z mleka? Tylko co on będzie pił, jak wody nie rusza? Był z matką, pewnie podawano mu też mleko normalne, ale rzadko. Te kotki były takie troche niczyje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Moniko dawno nie wrzucałaś fotek albo ja przeoczyłam..Kochane koteczki ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-10-30 o 22:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Po drugiej to koty niestety jak Chińczycy mleka nie trawią, większość kotów ma po nim biegunki. Są mleka dla kotów bez laktozy. W Rossmannie dostaniesz Winston, jest też mleko z Whiskasa, z Łowicza jest Klara (polecam), w internecie możesz kupić różne Pitti i inne napoje mleczne. Jak mu się pić będzie chciało to wodę wypije, ale dobrze laisla radziła - mieszaj mleko z wodą. A te karmy, o których napisałaś, to takie średnie są ![]() ![]() ![]() Ja bym polecała te na początek (poniżej to nie reklama zoo+ tylko najszybciej tam mi się szuka ![]() http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/136782 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ijen_kot/51718 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...te_wild/177979 a mokre to już zależy jaki masz budżet i jak bardzo kot jest wybredny ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że mu smakuje. U mnie Sonia teraz jak wcina zbożówkę to z kuwety jeeeedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- ![]() Twoich też chyba dawno nie było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Konicznie idź do weterynarza, trzeba kotka odrobaczyć i zobaczyć czy wszystko inne ok. Wstaw też jakieś zdjęcia, jestem ciekawa jak wygląda ![]() Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2012-10-31 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=monika_sonia;373332 18]Gwizdi ja polecam TOTW, ok.17 zł za kg a to karma bezzbożowa.
Ile kosztuje kg Whiskasa? Za 1,5kg chyba 15zł i kotu smakuje bardziej czasami ta sucha niż mokra z kit kata ![]() W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie... Nie wiem jakie macie podejście do silikonowego żwirku, ale mi bardzo pasuje, bo wystarczy kupkę sprzątnąć, a mały duuużo pije wody i duuuużo sika, a mnie czasami nie ma cały dzień w domu, a dla TŻ nakarmienie kota to duże poświęcenie ![]() A co sądzicie o karmie royal i coś tam fit bo widziałam też w almie w są niedużo droższe od whiskasa... A i chciałam się spytać ile według was taki pół roczny kociak powinien jeść, bo jak widzę to na tydzień starczają mu 2 puszki i zawsze ma choć trochę suchej żeby np. w nocy sobie podgryzał i nie budził nas o 6 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
KOTerator
|
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]
Za 1,5kg chyba 15zł i kotu smakuje bardziej czasami ta sucha niż mokra z kit kata ![]() No to parę złotych Whiskas jest tańszy od Tasta, a nawet składu to się porównać nawet nie da ![]() [1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie...[/QUOTE] Ja nie używam, bo kocur jadł silikonowy żwirek a poza tym śmierdziało i żwirek był żółty, wcale mi nie wystarczała paka na miesiąc, jak było napisane na opakowaniu ![]() [1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]A co sądzicie o karmie royal i coś tam fit bo widziałam też w almie w są niedużo droższe od whiskasa...[/QUOTE] Ja jestem na nie. [1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]A i chciałam się spytać ile według was taki pół roczny kociak powinien jeść, bo jak widzę to na tydzień starczają mu 2 puszki i zawsze ma choć trochę suchej żeby np. w nocy sobie podgryzał i nie budził nas o 6 ![]() 2 puszki czego? Bo to jest różnica. Półroczny kociak to zje z 60g bezzbożowej karmy na dzień, albo pół jakiejś saszetki i z 40g suchego. Pi razy drzwi, bo trzeba by liczyć kalorie i brać pod uwagę wagę kota, jakbyś chciała bardzo dokładnie. A przeważnie na opakowaniach dają dobre dawkowanie, czasem zaniżają albo zawyżają specjalnie, żeby karma wydawała się bardziej atrakcyjna, a kot i tak wyprosi co mu trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Nie depcze krokusów
|
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]Przy czym zaznaczam że młody śpi praktycznie cały dzień tylko rano i wieczorem domaga się zabawy, która trwa czasem godzinę, a czami nawet 2 i wtedy jest lata z jednego końca mieszkania na drugi
![]() Ale spokojny kicior! Mój bydlak ma 1,5 roku i jak wracam z pracy po 17, to do 23 biega!
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Mój biega od 22 do północy, od 6 do 8 rano i potem o 11 znów
![]() Tak piszecie o tej mokrej karmie - nie robię źle jak nie daję puszek ani saszetek, a Iskra wcina suchą i mięso? |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
KOTerator
|
Załatwiłam Soni USG jamy brzusznej na porządnym sprzęcie w dniu wizyty u kardiologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Ślicznotki
![]() ![]() [1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie... [/QUOTE] My silikonowego nie używaliśmy. Od samego początku mieliśmy Cat's Best Nature Gold a później zrobiliśmy eksperyment, zaopatrzyliśmy się w Cat's Best Eco Plus i nie żałujemy bo tak samo go chłopaki roznoszą, zbryla się tak samo a kosztuje 10 zł mniej. Ok. 26 zł płacimy za 10 litrów. U nas powoli małe zmiany w żywieniu. Najpierw chłopaki jedli z mokrych Shebę i Miamora. Kiedy spróbowali rybnych mieszanek Miamora, zlekceważyli Shebę. Ponadto posmakował im Apllaws. Także ![]() Natomiast jeszcze bardziej chcę ich przestawić na suchą Taste of the wild bo to w zasadzie jedyna karma która jest dobra a i mogę sobie wybrać taką wagę żeby mi cenowo pasowało. Niestety TŻ jest innego zdania "Jak im smakuje to niech jedzą to co teraz mają". A teraz mają Royal Canin którą bardzo lubią... Mieli też Hills'a ale szału nie było. Poradzą sobie chłopaki z chrupkami TOTW? Bo Ilarek nasz to taka mała ciamajda ![]()
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słyszałyście może o karmie Fitmin? Monika_Sonia, rzuc na skład okiem ![]() ![]() edit: użyłam wyszukiwarki i chyba taka sobie ta karma... jak będzie ciężki koniec miesiaca, to może ją kupię, ale normalnie nie ![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-10-31 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
KOTerator
|
![]() Czternastego ![]() Cytat:
![]() Ravik nie chce jeść bezzbożówek ![]() Naprawdę ten RC drogi ![]() -------- U mnie będzie krucho w przyszłym miesiącu i obawiam się, że najbardziej ucierpi Milka, bo braknie na jej mokrą karmę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ravic trochę jadl bezzbożowych, ale potem zwykle zostaje mi pół opakowania, którego kot już nie chce skończyc ![]() ![]() ![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-10-31 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wypełniłyście ankietę zoo+? za wypełnienie dają kupon o wartości 20 zł, który można zrealizować przy okazji kolejnych zakupów
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() My 2-go z całą ferajną wybieramy się na II część odrobaczania ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- My na razie kupujemy paczki 400+400 gratis za 21 zł lub w innym sklepie za 17.50, ale wybór mocno ograniczony.
![]() |
#2515 | |
KOTerator
|
Cytat:
Wypełniłam, ale kupon pewnie będzie do wykorzystania od 200/250zł... ![]() Efira coś mnie ominęło chyba, faktycznie Orijen droższy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | |
KOTerator
|
Nie jest dobrze jak się samo suche daje, jeszcze zależy jakie suche.
Ja jestem za mokrym i suchym, poza tym kota trzeba przyzwyczajać do różnych form jedzenia, takie jest moje zdanie. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kot ma ok. 6 msc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Mięso surowe jak nie suplementujesz to tak bym powiedziała, że może raz w tygodniu w niedziele, a tak to kocia karma. Chyba, że chcesz suplementować, ale to skomplikowana sprawa. Jakie suche je? ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Są różne szkoły i każdy co innego powie. Można podawać: - samo suche - samo mokre - suche i mokre - barf - gotowe karmy + barf itp. Ja podaje suchą karmę, mokrą i suplementowane surowe mięso. Ktoś zaraz napisze, że samo suche może być, ktoś zaraz, że lepiej samo mokre, bo chodzi o nerki itp. Ja jestem za urozmaicaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.