Koty- część V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 16:25   #2491
esfira
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część V

Monika_Sonia, spokojnie, ja tylko mówię, co mi powiedział handlowiec z tej firmy a on swoje produkty musi reklamować, a może Twój wet z praktyki wie, że to co wam przepisał jest tak samo dobre
musiałabym poszukać jakichś innych suplementów na wątrobę, ale spokojnie, bez szaleństw, chyba nie chcesz, żeby Sonia jadła same tabletki słyszałam kilka razy o jakimś "grzybku tybetańskim" ale ja bym swojemu kotu takich wynalazków nie dawała

jestem za wątkiem "pytania do Esfiry", najlepiej żeby to były smsy za 10zł

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:42   #2492
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
musiałabym poszukać jakichś innych suplementów na wątrobę, ale spokojnie, bez szaleństw, chyba nie chcesz, żeby Sonia jadła same tabletki
Ja wiem, że przedstawiciel musiał zachwalać co jego i nie chcę faszerować Soni, ale jakby było coś, co by jej pomogło, coś homeopatycznego, nieszkodliwego a wspomagającego leczenie, to czemu nie , na razie szukam.

Dla tego futrzaka zrobiłabym wszystko .

Cytat:
słyszałam kilka razy o jakimś "grzybku tybetańskim" ale ja bym swojemu kotu takich wynalazków nie dawała

Ja też nie, albo najpierw bym na sobie eksperymentowała. To nawet ma leczyć nowotwory .

Cytat:

Na razie jestem w stanie za pomoc wysłać tylko to --> .

Moje mało fotogeniczne dzisiejsze panienki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1432.jpg (206,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1434.jpg (191,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1436.jpg (99,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1444.jpg (74,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1445.jpg (85,7 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-10-30 o 17:19
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 20:17   #2493
Madzik_2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
No własnie miałam pytać czy nie za dużo karmy na m-c.

Piszesz, że Twoim starcza na 2-3 m-ce? Bo może bym zamówiła moim.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A pił wcześniej? Może nagła zmiana mu zaszkodziła, tzn: że jak na pierwszy raz wypił za dużo.

Mój Cham nie pije mleka ani śmietany, czasem od święta dostaje kapkę, ale własnie kapkę.

A Cham i psy polubiły ostatnio dropsy mleczne Też dostają jako nagrodę/przysmak.
pił wcześniej raz, może dlatego że tak szybko pił je ale normalnie je, pije, bawi się
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 20:18   #2494
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Od wczoraj mam kotka (ok.3 miesiecy) i poszukiwałam dziś w internecie co mogę mu podawać. Kupiłam suchą karmę Wishas dla małych kotków, ale z opinii tu widze, że mogę mu zrobić więcej krzywdy niż dobrego. Kotek nie chce pić wody, domaga się mleka. Ktoś tak go nauczył, lecz kotek na rzadkie kupki. Co mam mu podawac? Jaką karme mam kupić? Mieszkam w małym mieście, mam sklep zoologiczny, ale nie patrzyłam jakie tam karmy dostane.

Edytowane przez deszczowa_nimfa
Czas edycji: 2012-10-30 o 20:22
deszczowa_nimfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 20:36   #2495
Avrel
Raczkowanie

Witajcie
Ja tez mam od niedawna kota i chętnie poczytam opinie doświadczonych
deszczowa_nimfa niestety nie pomogę bo sama zaczynam ale powiem Ci że mój tez za wodą nie przepada woli mleko a już najbardziej uwielbia serek wiejski
z suchej karmy to daję cat chow purina jakoś tak to się pisze

może te kupki to ze stresu ? w końcu zmiana otoczenia dla takiego kotka to jest przezycie

Avrel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 20:40   #2496
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Witaj Avrel właśnie czytałam, że to może być nietolerancja mleka. Ogólnie kotka chyba boli brzuszek.. i nie wiem jak mu pomóc.
Stary 2012-10-30, 20:49   #2497
Avrel
Raczkowanie

Są specjalne mleka dla kociąt ale obawiam się ze nie w każdym sklepie można je kupić

Avrel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 21:24   #2498
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowa_nimfa Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam kotka (ok.3 miesiecy) i poszukiwałam dziś w internecie co mogę mu podawać. Kupiłam suchą karmę Wishas dla małych kotków, ale z opinii tu widze, że mogę mu zrobić więcej krzywdy niż dobrego. Kotek nie chce pić wody, domaga się mleka. Ktoś tak go nauczył, lecz kotek na rzadkie kupki. Co mam mu podawac? Jaką karme mam kupić? Mieszkam w małym mieście, mam sklep zoologiczny, ale nie patrzyłam jakie tam karmy dostane.
a kotek był u weterynarza już? jest odrobaczony? robaki to też częsta przyczyna rzadkich kupek u maluszków

Stary 2012-10-30, 21:33   #2499
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Cytat:
a kotek był u weterynarza już? jest odrobaczony? robaki to też częsta przyczyna rzadkich kupek u maluszków
Nie był, ja mam go od wczoraj więc tez nie byłam z nim. Kiedy najlepiej zaprowadzić go do weterynarza? I właśnie co z tymi karmami i mlekiem? Nie chce pic w ogóle wody. Chciałam zamówić przez internet suchą karme Bozita Feline Kitten lub Animoda Rafina Cross Kitten. Będą dobre? Ale co mam mu dawać do tego czasu? Nie wiem jakie karmy znajdę w zoologicznym, a boje sie podawać mu tego whiskasa.
Stary 2012-10-30, 21:35   #2500
Malla
Nie depcze krokusów

Monika - otworzyłam dziś PoN zbożowego. Chrupki są podłużne i płaskie. Póki co Buras wyjadł wszystko z mieszanki starej i nowej karmy.
Cytat:
Najtaniej kupować ekonomiczne opakowania w internecie, ale zanim trafisz na karmę, którą kot zjada ze smakiem i nie ma problemów z brzuszkiem, może trochę upłynąć czasu i pieniędzy...

Nie podawałabym mu mleka, chyba że takie dla kotów. To już nie jest małe kociątko, by dostawał mleko z butelki. Nie umrze z pragnienia, jeśli nie wymusi mleka.

Skąd go wzięłaś? Czym karmili go poprzedni właściciele?
Stary 2012-10-30, 21:50   #2501
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Nie podawałabym mu mleka, chyba że takie dla kotów. To już nie jest małe kociątko, by dostawał mleko z butelki. Nie umrze z pragnienia, jeśli nie wymusi mleka.

Skąd go wzięłaś? Czym karmili go poprzedni właściciele?
Czyli mam zrezygnować z mleka? Tylko co on będzie pił, jak wody nie rusza? Był z matką, pewnie podawano mu też mleko normalne, ale rzadko. Te kotki były takie troche niczyje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 22:03   #2502
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam zrezygnować z mleka? Tylko co on będzie pił, jak wody nie rusza? Był z matką, pewnie podawano mu też mleko normalne, ale rzadko. Te kotki były takie troche niczyje.
Ja mieszałabym mleko z coraz większą ilością wody dodając stopniowo

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:

Za 5 chociaż..

Moniko dawno nie wrzucałaś fotek albo ja przeoczyłam..Kochane koteczki

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-10-30 o 22:05
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 06:06   #2503
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Nie był, ja mam go od wczoraj więc tez nie byłam z nim. Kiedy najlepiej zaprowadzić go do weterynarza? I właśnie co z tymi karmami i mlekiem? Nie chce pic w ogóle wody. Chciałam zamówić przez internet suchą karme Bozita Feline Kitten lub Animoda Rafina Cross Kitten. Będą dobre? Ale co mam mu dawać do tego czasu? Nie wiem jakie karmy znajdę w zoologicznym, a boje sie podawać mu tego whiskasa.
To tak - po pierwsze idź z nim do weta. Zostanie odrobaczony i umówicie się na szczepienie. Nie wiadomo też, czy nie ma np. świerzbu w uszach czy początków kociego kataru czy czegoś, wet musi zrobić przegląd kota , ale spokojnie, będzie dobrze. Wet pokaże Ci też pewnie jak obcinać pazurki, czy myć uszy/oczu itp, warto się przejść jak najszybciej i wypytać o to, co Cię niepokoi, czyli np. te biegunki.

Po drugiej to koty niestety jak Chińczycy mleka nie trawią, większość kotów ma po nim biegunki. Są mleka dla kotów bez laktozy. W Rossmannie dostaniesz Winston, jest też mleko z Whiskasa, z Łowicza jest Klara (polecam), w internecie możesz kupić różne Pitti i inne napoje mleczne.

Jak mu się pić będzie chciało to wodę wypije, ale dobrze laisla radziła - mieszaj mleko z wodą.

A te karmy, o których napisałaś, to takie średnie są . Daj znać co dostaniesz w zoologicznym, popatrz też w Carrefourze czy gdzieś za karmami. Powinnaś bez problemu dostać Perfect Fit, to lepsze niż Whiskas i kot przeżyje teraz ten długi weekend i doczeka przesyłki . A jak będziesz zamawiać, to zamawiaj małe paczuszki, bo koty są wybredne .

Ja bym polecała te na początek (poniżej to nie reklama zoo+ tylko najszybciej tam mi się szuka ):
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/136782
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ijen_kot/51718
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...te_wild/177979
a mokre to już zależy jaki masz budżet i jak bardzo kot jest wybredny .

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Monika - otworzyłam dziś PoN zbożowego. Chrupki są podłużne i płaskie. Póki co Buras wyjadł wszystko z mieszanki starej i nowej karmy.

Fajnie, że mu smakuje.

U mnie Sonia teraz jak wcina zbożówkę to z kuwety jeeeedzie , a Milka na wszystkie sposoby już próbowała ukraść Soni chrupka (próbuje złowić coś na widelec, czyli na pazurki) i zrobiła nawet włamanie do szafki .

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Moniko dawno nie wrzucałaś fotek albo ja przeoczyłam..Kochane koteczki

Twoich też chyba dawno nie było ?

Stary 2012-10-31, 09:11   #2504
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
hej moja kotka też ma 3 miesiące, a jest z nami od 3 tygodni. Też na początku byłam kompletnie zielona, jeśli chodzi o kocie jedzonko, ale obecne tu dziewczyny mnie wyedukowały. Dobrej karmy w zwykłym sklepie nie dostaniesz, w zoologicznych owszem są ale ceny kosmiczne. Ja zamawiałam przez internet z zoo+. Mokrą mam applaws, ma bardzo dużą zawartość mięsa. Suchą mam na razie royal canin babycat dla kotków do 4 miesiąca. Nie jest to karma bezzbożowa, ale kotka nie za bardzo chce jeść suchą więc kupiłam tą bo ma małe chrupki łatwe do pogryzienia. Jak się skończy kupię też applaws albo orijen bo mają bardzo dobry skład. Wody nie chce pić wcale, więc kupiłam mleko klara dla kotów i rozcieńczam jej z wodą, żeby się w końcu przestawiła na samą wodę. Zrób dziś szybko zamówienie to za parę dni powinna paczka dojść, a do tego czasu może coś w sklepie lepszego się znajdzie niż whiskas, nawet jak będzie trochę drożej to i tak kupisz tylko mała paczuszkę albo puszkę.
Konicznie idź do weterynarza, trzeba kotka odrobaczyć i zobaczyć czy wszystko inne ok. Wstaw też jakieś zdjęcia, jestem ciekawa jak wygląda

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:15
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:17   #2505
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30
Konto usunięte

[QUOTE=monika_sonia;373332 18]Gwizdi ja polecam TOTW, ok.17 zł za kg a to karma bezzbożowa.
Ile kosztuje kg Whiskasa?

Za 1,5kg chyba 15zł i kotu smakuje bardziej czasami ta sucha niż mokra z kit kata

W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie...
Nie wiem jakie macie podejście do silikonowego żwirku, ale mi bardzo pasuje, bo wystarczy kupkę sprzątnąć, a mały duuużo pije wody i duuuużo sika, a mnie czasami nie ma cały dzień w domu, a dla TŻ nakarmienie kota to duże poświęcenie

A co sądzicie o karmie royal i coś tam fit bo widziałam też w almie w są niedużo droższe od whiskasa...

A i chciałam się spytać ile według was taki pół roczny kociak powinien jeść, bo jak widzę to na tydzień starczają mu 2 puszki i zawsze ma choć trochę suchej żeby np. w nocy sobie podgryzał i nie budził nas o 6 Przy czym zaznaczam że młody śpi praktycznie cały dzień tylko rano i wieczorem domaga się zabawy, która trwa czasem godzinę, a czami nawet 2 i wtedy jest lata z jednego końca mieszkania na drugi
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:28   #2506
monika_sonia
KOTerator

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]
Za 1,5kg chyba 15zł i kotu smakuje bardziej czasami ta sucha niż mokra z kit kata [/QUOTE]

No to parę złotych Whiskas jest tańszy od Tasta, a nawet składu to się porównać nawet nie da .

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie...[/QUOTE]

Ja nie używam, bo kocur jadł silikonowy żwirek a poza tym śmierdziało i żwirek był żółty, wcale mi nie wystarczała paka na miesiąc, jak było napisane na opakowaniu .

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]A co sądzicie o karmie royal i coś tam fit bo widziałam też w almie w są niedużo droższe od whiskasa...[/QUOTE]

Ja jestem na nie.

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]A i chciałam się spytać ile według was taki pół roczny kociak powinien jeść, bo jak widzę to na tydzień starczają mu 2 puszki i zawsze ma choć trochę suchej żeby np. w nocy sobie podgryzał i nie budził nas o 6 [/QUOTE]

2 puszki czego? Bo to jest różnica.
Półroczny kociak to zje z 60g bezzbożowej karmy na dzień, albo pół jakiejś saszetki i z 40g suchego. Pi razy drzwi, bo trzeba by liczyć kalorie i brać pod uwagę wagę kota, jakbyś chciała bardzo dokładnie. A przeważnie na opakowaniach dają dobre dawkowanie, czasem zaniżają albo zawyżają specjalnie, żeby karma wydawała się bardziej atrakcyjna, a kot i tak wyprosi co mu trzeba .

Stary 2012-10-31, 09:32   #2507
Malla
Nie depcze krokusów

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]Przy czym zaznaczam że młody śpi praktycznie cały dzień tylko rano i wieczorem domaga się zabawy, która trwa czasem godzinę, a czami nawet 2 i wtedy jest lata z jednego końca mieszkania na drugi [/QUOTE]
Ale spokojny kicior!
Mój bydlak ma 1,5 roku i jak wracam z pracy po 17, to do 23 biega!
Stary 2012-10-31, 10:45   #2508
asiek14
Zakorzenienie

Mój biega od 22 do północy, od 6 do 8 rano i potem o 11 znów

Tak piszecie o tej mokrej karmie - nie robię źle jak nie daję puszek ani saszetek, a Iskra wcina suchą i mięso?

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:11   #2509
monika_sonia
KOTerator

Załatwiłam Soni USG jamy brzusznej na porządnym sprzęcie w dniu wizyty u kardiologa .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 12:17   #2510
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Moje mało fotogeniczne dzisiejsze panienki:
Ślicznotki Głaski
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3734772 9]W almie wypatrzyłam wczoraj bardzo tani silikonowy żwirek bo 7,2l za 33zł gdzie normalnie za 3,6l płacę 20zł a Sapowi starcza taki mały na 3 tygodnie...
[/QUOTE]
My silikonowego nie używaliśmy. Od samego początku mieliśmy Cat's Best Nature Gold a później zrobiliśmy eksperyment, zaopatrzyliśmy się w Cat's Best Eco Plus i nie żałujemy bo tak samo go chłopaki roznoszą, zbryla się tak samo a kosztuje 10 zł mniej. Ok. 26 zł płacimy za 10 litrów.

U nas powoli małe zmiany w żywieniu.
Najpierw chłopaki jedli z mokrych Shebę i Miamora. Kiedy spróbowali rybnych mieszanek Miamora, zlekceważyli Shebę. Ponadto posmakował im Apllaws. Także Jak będziemy za kilka dni robić zmówienie to i Animondy trochę weźmiemy. Mieli już jedną puszkę na spróbowanie ale im nie posmakowało. Myślę jednak że to raczej z powodu smaku bo kurczaka nie lubią za to za rybami szaleją.
Natomiast jeszcze bardziej chcę ich przestawić na suchą Taste of the wild bo to w zasadzie jedyna karma która jest dobra a i mogę sobie wybrać taką wagę żeby mi cenowo pasowało. Niestety TŻ jest innego zdania "Jak im smakuje to niech jedzą to co teraz mają". A teraz mają Royal Canin którą bardzo lubią... Mieli też Hills'a ale szału nie było. Poradzą sobie chłopaki z chrupkami TOTW? Bo Ilarek nasz to taka mała ciamajda

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:33   #2511
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Załatwiłam Soni USG jamy brzusznej na porządnym sprzęcie w dniu wizyty u kardiologa .
to super a kiedy dokładnie ta wizyta?

słyszałyście może o karmie Fitmin? Monika_Sonia, rzuc na skład okiem http://www.karmazdostawa.pl/fitmin-c...kg-p-1762.html ma zboża, ale mogę ją kupic w bardzo atrakcyjnej cenie i się zastanawiam wlasnie, wychodzi dużo taniej od RC 46zł za1,5kg

edit: użyłam wyszukiwarki i chyba taka sobie ta karma... jak będzie ciężki koniec miesiaca, to może ją kupię, ale normalnie nie

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:40
Stary 2012-10-31, 12:47   #2512
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
to super a kiedy dokładnie ta wizyta?

Czternastego , odliczam już dni.

Cytat:
słyszałyście może o karmie Fitmin? Monika_Sonia, rzuc na skład okiem http://www.karmazdostawa.pl/fitmin-c...kg-p-1762.html ma zboża, ale mogę ją kupic w bardzo atrakcyjnej cenie i się zastanawiam wlasnie, wychodzi dużo taniej od RC 46zł za1,5kg

edit: użyłam wyszukiwarki i chyba taka sobie ta karma... jak będzie ciężki koniec miesiaca, to może ją kupię, ale normalnie nie
Kiedyś tu ktoś o to pytał. Średnia i zbożówka, to się możesz domyślić, co myślę , ale od czasu do czasu to może ujdzie.

Ravik nie chce jeść bezzbożówek ?

Naprawdę ten RC drogi .

--------
U mnie będzie krucho w przyszłym miesiącu i obawiam się, że najbardziej ucierpi Milka, bo braknie na jej mokrą karmę , Orijen i co jakiś czas puszeczki z zapasu muszą wystarczyć . Chyba, że coś sprzedam, tylko nie wiem jak wystawić na all .

Stary 2012-10-31, 13:35   #2513
esfira
Zakorzenienie

Cytat:

Czternastego , odliczam już dni.

Kiedyś tu ktoś o to pytał. Średnia i zbożówka, to się możesz domyślić, co myślę , ale od czasu do czasu to może ujdzie.

Ravik nie chce jeść bezzbożówek ?

Naprawdę ten RC drogi .

--------
U mnie będzie krucho w przyszłym miesiącu i obawiam się, że najbardziej ucierpi Milka, bo braknie na jej mokrą karmę , Orijen i co jakiś czas puszeczki z zapasu muszą wystarczyć . Chyba, że coś sprzedam, tylko nie wiem jak wystawić na all .
hehe, a ta cena za RC to cena dla mnie z hurtowni wet, w animalii jest 56 z torbami można pójśc
Ravic trochę jadl bezzbożowych, ale potem zwykle zostaje mi pół opakowania, którego kot już nie chce skończyc korzysta na tym tylko kot Maciuś u rodziny na wsi, który chętnie to dojada Orijena R. lubił, ale teraz orijen ma taką cenę, że... choc ktos ze znajomych sie zajmuje dystrybucja tego, mu sie sie popytac, moze da się taniej

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-10-31 o 13:39
Stary 2012-10-31, 13:44   #2514
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

dziewczyny wypełniłyście ankietę zoo+? za wypełnienie dają kupon o wartości 20 zł, który można zrealizować przy okazji kolejnych zakupów

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
trzymam kciuki

My 2-go z całą ferajną wybieramy się na II część odrobaczania

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Naprawdę ten RC drogi
My na razie kupujemy paczki 400+400 gratis za 21 zł lub w innym sklepie za 17.50, ale wybór mocno ograniczony.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:45   #2515
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
dziewczyny wypełniłyście ankietę zoo+? za wypełnienie dają kupon o wartości 20 zł, który można zrealizować przy okazji kolejnych zakupów

Wypełniłam, ale kupon pewnie będzie do wykorzystania od 200/250zł...

Cytat:
trzymam kciuki

Efira coś mnie ominęło chyba, faktycznie Orijen droższy , nawet ten kurczakowy...

Stary 2012-10-31, 13:50   #2516
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość

Tak piszecie o tej mokrej karmie - nie robię źle jak nie daję puszek ani saszetek, a Iskra wcina suchą i mięso?
Ponawiam

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2012-10-31, 13:53   #2517
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Wypełniłam, ale kupon pewnie będzie do wykorzystania od 200/250zł...
No weź mnie nie załamuj nigdy nie robię zakupów za taką kwotę max to 150 zł

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 13:56   #2518
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Ponawiam
Nie jest dobrze jak się samo suche daje, jeszcze zależy jakie suche.

Ja jestem za mokrym i suchym, poza tym kota trzeba przyzwyczajać do różnych form jedzenia, takie jest moje zdanie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
No weź mnie nie załamuj nigdy nie robię zakupów za taką kwotę max to 150 zł
Zobaczymy, ale czuję, że będzie haczyk .

Stary 2012-10-31, 14:28   #2519
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest dobrze jak się samo suche daje, jeszcze zależy jakie suche.

Ja jestem za mokrym i suchym, poza tym kota trzeba przyzwyczajać do różnych form jedzenia, takie jest moje zdanie.[COLOR="Silver"]
Oh... wydawało mi się, że suche wystarczy, jeśli raz dziennie dostaje mięso jeszcze powinnam włączyć jakieś saszetki/puszki do tego jeszcze? To już zupełnie nie wiem jak ją powinnam karmić... weterynarz stwierdził, że suche wg potrzeb + mięso raz dziennie jest ok. Gdzie to dodatkowe mokre wcisnąć jeszcze, co drugi dzień?
Kot ma ok. 6 msc.

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2012-10-31, 15:18   #2520
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Oh... wydawało mi się, że suche wystarczy, jeśli raz dziennie dostaje mięso jeszcze powinnam włączyć jakieś saszetki/puszki do tego jeszcze? To już zupełnie nie wiem jak ją powinnam karmić... weterynarz stwierdził, że suche wg potrzeb + mięso raz dziennie jest ok. Gdzie to dodatkowe mokre wcisnąć jeszcze, co drugi dzień?
Kot ma ok. 6 msc.
Hmmm
Mięso surowe jak nie suplementujesz to tak bym powiedziała, że może raz w tygodniu w niedziele, a tak to kocia karma. Chyba, że chcesz suplementować, ale to skomplikowana sprawa.

Jakie suche je?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Są różne szkoły i każdy co innego powie. Można podawać:
- samo suche
- samo mokre
- suche i mokre
- barf
- gotowe karmy + barf
itp.

Ja podaje suchą karmę, mokrą i suplementowane surowe mięso. Ktoś zaraz napisze, że samo suche może być, ktoś zaraz, że lepiej samo mokre, bo chodzi o nerki itp. Ja jestem za urozmaicaniem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości