|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Witam
![]() Jagnna witaj. Ja też jestem w 33 tyg. i również zupełnie świeża na tym forum ![]() Landi współczuję... Radzę udać się jednak na IP, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby tam odmówiono pomocy, a woziłam kilka razy tżta z różnych powodów... |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
halwaya trzymam kciuki za szybki porod
ja tez dzis w nocy nei spałam przez zgage, a od rana mi tak neido9brze, chyba mi żołądek naciska..dolsownie nie mam siły na nic tak mnie mdli mam dosc witam nowa mamusię ![]() landi współczuje sytuacji |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za paciorka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku śnił mi się poród, ale to był dziwny sen. Poszłam do gina a on mi mówi, że jest rozwarcie na półtora cm i muszę zostać w szpitalu bo będzie poród...A ten szpital to jakiś dziwny był, bo tu niby lekarze i w ogóle a jak sie szło w głąb korytarzem to tam była szkoła i w dodatku w mojej miejscowości...no i było tam mnóstwo moich znajomych i nauczyciele z podstawówki i wykładowcy ze studiów. Jak chciało mi się siku to szłam tym korytarzem do kibelka w koszuli do porodu a tam tyle ludzi...A jak już doszłam to nie mogłam się załatwić taka była kolejka do wc...No i długo mnie nie było na porodówce i wszyscy mniie szukali bo myśleli że uciekłam a w tym czasie mój poród był jedyny...A mój gin przychodził mnie badać co 10 minut i on zauważył że mnie nie ma...No i śniło mi się że rodziłam we środę...Ale ten sen był okropny. Normalnie jakaś kompletna paranoja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Tak mi się zdarza, tak jak na początku, niedobrze i ból głowy jeszcze przy tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Anett 234- ja tez tak mam, nie jest to jakis starszny bol, przechodzi i odchodzi, takie dzwine uczucie, mi kazali to monitorowac bo to jest jeden z objawow zatrucia. Oczywiscie nie musi byc u ciebie , moze malenstawa ci gdzies uciskaja, ale jak bedziesz u lekarza wspomnij mu o tym,
Objawy zatrucia to: - Bialkomocz- - Podwyzszone cisnienie czyli wiecej niz 140/90 - Bole glowy, nudnosci - Problemy ze wzrokiem - Opuchlizna calego ciala Ja mam na razie bialkomocz, opuchlizne i od czasu do czasu boli mnie wlasnie na gorze, na razie obserwuja,
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już dwa razy leżałam w szpitalu z podejrzeniem zatrucia.ale oczywiście wszystko wykluczyli. Do poniedziałku ( o ile nie urodzę wcześniej) jakoś dam radę.Bo nie chcę znowu iść na święto i weekend tam leżec jak idiotka bo i tak żadnychj badań w święta i weekendy nie będą robić.A w poniedziałek może w końcu wywołają ![]() Ale jak poród boli tak jak to co mnie w nocy złapało albo jeszcze gorzej to ja nie wiem czy wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Juz po KTG. trwalo 20 minut . raz mialam skurcz ale nie wyszedl na wykresie . Poszlam z wynkiem na oddzial do gina , powiedzial ze zapis idealny i tyle mnie tam widzieli .
![]() ![]() ![]() Zmarzlam strasznie . ![]() Teraz zajadam pączka i bakusia .. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy z TŻetem , siostrami i malym Maksiem do domu do rodzicow ![]() ![]() Ewcia - wspolczuje anginy .. biedactwo ![]()
#790 |
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam przywitac nowe mamy
![]() ![]() anetka wytrzymasz uwierz mi ja mam takie nerwy na mala ze szooook bylam z nia na szybkich zakupach wozkiem bo auto mi zablokowali zimnoooo jak cholera moje dziecko niegerzeczne takze ze szooook myslalam ze oszalaeje albo dostanei po d..... pierwszy raz taka byla nawet nie wiem czy wszytsko kupilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Widzialam corcie Aerien .. jaka slicznotka
![]() ![]() ![]() Weroniczko - nie bij Gabi ![]() ![]()
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a jeśli chodzi o tatę, to najlepiej by było jakbyście przyjechali do serwinki, ona przyjmuje gdzies pod Parczewem. Nie wiem z której części Polski jesteś, ale jeśli lekarze nie potrafią pomóc i kuracja nie skutkuje to ona jest najlepszym rozwiązaniem. Nie wiem też czy ufasz takim ludziom, ale ja już wielokrotnie przekonałam się, że ona potrafi zdziałać cuda. Mój teść też miał kiedyś problemy z kolanem i nawet nie jeździł po lekarzach tylko od razu pojechał do serwinki (kiedyś taka "szpitalna" kuracja tylko mu zaszkodziła i pogorszyła sprawę, dopiero serwinka "naprawiła" sytuację ale co się ocierpiał to jego więc od tamtej pory jak ma jakiś poważny problem to od razu jedzie do niej) Warto przemysleć, bo ona nie jest jakimś szarlatanem co wyłudza kasę, tylko faktycznie pomaga alternatywnymi metodami czasem przepisuje leki, ale jeśli nie potrafi pomóc to od razu mówi, albo jeśli potrzebna jest operacja to też odsyła do szpitala. DeKajka ![]()
Nasz ślub 1.08.2009 ![]() Nasz skarb 2.11.2012 ![]() Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-31 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie w związku z takimi nieprzewidzianymi akcjami planuję się zorganizować prawie na miesiąc przed, a co
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobić rozpierdziuchę na izbie przyjęć i już! Płaci się te składki kuźwa horrendalne nie po to, żeby Was olewali. Mój tż kiedyś pojechał n IP z okropnym bólem głowy w ciągu dnia, bo po prostu nie dali byśmy rady doczłapać z nim do przychodni. Panie w okienku się burzyły ale jak im się powiedziało w mocnych słowach co nieco to spuściły z tonu. Po prostu twardym trza być a nie miętkim, a z tego co piszesz z tatą sytuacja lekka nie jest więc heloł obsługa się należy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
![]() witam się przy śniadaniu ![]() wczoraj poszliśmy do rodziców i już nie było jak zajrzeć więc mam kupę stron do nadrabiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wczoraj byłam u ginka, powiedział mi że narazie zamknięta jestem, i następna wizyta za tydzień, ale powiedział mi że istnieje możliwość że do tego czasu urodzę. A termin mam na 25 listopad. Mówił, że w każdej chwili mogą odejść wody i maluszek będzie chciał wychodzić ![]() Więc szybko dzisiaj z rana zamówiłam koszulki dwie do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to brawo ![]() A już myśłam że Cię zostawili na oddziale bo rodzisz ![]() ![]()
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
nie nooo nie bilam
![]() ![]() ![]() aaaa widzialam izee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- zaczynamy dzisiaj 33 tc
#799 | |
Zakorzenienie
|
a ja już po wizycie z małym u dentysty i trzeba się za obiadek zabrać
![]() no i witam nową mamusię ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
annett no wlasnie mnie cos od paru dni ...nie mam sily oczywiscie znowu caly dzien przeleże bo nie mam sily nawet wstac , mąż sie zadeklarowal ze kupi cos na obiad ......................... ..juz mu powiedzioalam ze chce rodzic, bo sie czuje cięzala jak slonica i na dodatek marudna jak nei wiem..ja pi...lę
![]() ja za tydz ide na ktg ale nie mam co liczyc bo przeciez ja zadnych skurczy nie mam zaparze sobie meliske weroniczka podziwiam i tak za cierpliwosc ![]() jeszcze ejst tyle kurzu na polkach leże i nie moge znisc tego kurzu grrrrrrr musze pościerac do jutra bo jak tesciowa przyjedzie i to zobaczy to dopiero bedzie, przeciez ona dzien przed porodem myla okna, firanki wieszala i nie wiem co jeszcze a ja jak sierota ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- gratuluje nowych tygodni!! widzialam coreczke eli-śliczna jest, a jakie ma włoski i dłuuuga |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Anielka ani mi nie mowi ja musze poprtasowac poodkurzac i wzybierac zabawki to co moje dziecko od rana narobilo w pokoju to jakas masakra dobrze ze zakupy zrobilam
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
#804 |
Rozeznanie
|
dla Tż robię flaki (bleee
![]() ![]()
#805 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba schabowczaka zrobię
![]()
#806 |
Zakorzenienie
|
Naparu z liści malin sobie zaparz
![]() A w ogóle mam pytanie, czy któraś z Was stosowała masaż krocza? Bo nam na sr położna dałą przepis na miksturę, którą należy masować boberka od 34 albo 36 tyg. (nie pamiętam ale mam zapisane) żeby go uelastycznić, że tak powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
na fejsie??
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie mam skurczy ale to nie znaczy wcale,że nas nie weźmie. Też mam syf w domu,który mnie wkur........ ale nie chcę męczyć męża jeszcze żeby po pracy sprzątał.Jak urodzę i spadnie mi to brzuszysko to się za to wezmę teraz nawet nie mam siły ani chęci. A teściowa jak taka mądra to niech przyjdzie Ci pomóc posprzątać.Dobrze,że u mnie się nikt nie wtrąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Ja się też nie czuje staro, ale człowiek powinien być niby rozsądny, poważny i jakiś taki stonowany w tym wieku
![]() [QUOTE=nini_b;37347552]Witam ![]() Jagnna witaj. Ja też jestem w 33 tyg. i również zupełnie świeża na tym forum ![]() No to ekstra że nie jestem sama ![]() Kamalika - gratulacje! Strasznie się cieszę i trochę zazdroszcze :P |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Ziemniaczki,ryba i kapustka kiszona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.