Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 08:21   #3691
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Karolca, biedny ten Twoj maz

Czesc dziewczyny, u nas w miare wczoraj mloda calusi dzien strasznie marudzila.... zaraz musze ja nakarmic i idziemy na zakupy bo jutro swieto a my mamy prawie pusta lodowke
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:08   #3692
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..

Mravka, Cytrynka umówmy się na przyszły tydzień ok? Bo ja dopiero co mocno przeziębiona byłam i w sumie nie do końca mi przeszło, a nie chce waszych chłopców zarazić...Mi w sumie do Cytrynki byłoby bliżej z tego mojego Otwocka, ale Mravkowe okolice Czerniakowskiej to też nie koniec świata

Mravka Rob to pewnie narazie ten niekapek to bardziej gryzie niż pije co?

Joanaros rozszalała się Twoja córcia z ząbkami

Nowaken biedny Antoś..taki wirus potrafi nieźle wymęczyć...

gkatarzynka ciekawe skąd ta woda u sąsiadów? Ale mąż miał robotę z tym kuciem..

Piszę z pamięci i nie pamiętam co tam miałam komu jeszcze napisać..wybaczcie...
to decyduj gdzie przyjedziesz i tam sie spotkamy ja tez wole nastepny tydzien bo maly ma czerwone gardlo caly czas
Stary 2012-10-31, 09:10   #3693
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Bryyyyyy dzien!
No to jutro zaczyna sie dluzsze wolne jak milo. T znowu bedzie w domu i bedzie mógl się zajac Robem

Na zdjeciu faktycznie ciamka ten ustnik,ale normalnie to pije ladnie Jakos pewnego dnia dałam ,sprobował kilka razy i załapał o co kaman.Takze teraz na zmiane z butla podaje. On teraz lubi sobie pomietosic chyba przez swedzace dziasla i niestety przy maltretowaniu niekapka i tak ciagnie i woda sie leje..wczoraj wygladal jakby bral prysznic

Co do miejscowki spotkania to Dziewczyny tak, aby Wam pasowalo. Ja zapraszam do siebie,ale jesli zdecydujecie inaczej to sie dostosuje .

Pracowalam z kolega ,który mieszka w Otwocku to tak na marginesie

ło ludzie..i tu sprawdza sie przyslowie "jak nie urok to sr....czka"

wlasnie,a jak tam sytuacja z potencjalnym domem...Te oferty przychodza jakas regularnie,czy to taki booom,a potem cisza jakis czas? Widzisz jakies perspektywy czasowe tej zmiany?

powodzenia! wsio bedzie na pewno dobrze

Rozumiem,ze chodzilas do apteki Elżuni

Wlasnie poluje na kombinezon dla Roba na all. Szukam jakies fajnej uzywki Zastanawiam sie tylko czy kupic rozmiar 74,czy 80. Bo jest sporawa roznica i boje sie,ze w tym 80 bedzie sie topil,a znowu 74 pewnie nie wystarczy nam do konca zimy.

Od kilku dniu Rob "mowi" nie zeby mama,baba,tata..ale "Bubu"
Jakkolwiek nie ogladalam ostatnio Misia Yogi, zeby sie nasluchal o Bubu. A ten bubuje jak tylko Mu sie oczy otworza. Wszedzie jest ten "Bubu"
A czy czasami przyjeciel Foresta Gumpa nie mial na imie Buba?
Bo to by duzo wyjasnialo
Co do spiworka to chyba bym wziela 74 jednak bo one wypadaja troszke wieksze. Viki ma 74 ze smyka i sie w nim topi, a normalnie nosi 74 teraz ubranka i sa na styk. Wiec mysle ze te 74 wystarczy nam na cala zime!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:14
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:18   #3694
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Bo to by duzo wyjasnialo
Co do spiworka to chyba bym wziela 74 jednak bo one wypadaja troszke wieksze. Viki ma 74 ze smyka i sie w nim topi, a normalnie nosi 74 teraz ubranka i sa na styk. Wiec mysle ze te 74 wystarczy nam na cala zime!
Jestes genialna!!! dokladnie tak wolali na przyjaciela Foresta BUBBA Nie no moje dziecko mnie przeraza

no wlasnie chyba wezme 74,a jak bedzie potrzeba to poprostu kupie wiekszy. Jednak patrzac na wymiary tego 74 to wlasnie dosc sporawe to wypada. Raczej nie spodziewam sie ,ze urosnie o 10cm przez 4mc.
Sporo fajnych uzywek w granicach 70-80zł wiec patrzac na ceny sklepowe nawet jak zakupie drugi to i tak zostanie sporo w kieszeni
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:32   #3695
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestes genialna!!! dokladnie tak wolali na przyjaciela Foresta BUBBA Nie no moje dziecko mnie przeraza

no wlasnie chyba wezme 74,a jak bedzie potrzeba to poprostu kupie wiekszy. Jednak patrzac na wymiary tego 74 to wlasnie dosc sporawe to wypada. Raczej nie spodziewam sie ,ze urosnie o 10cm przez 4mc.
Sporo fajnych uzywek w granicach 70-80zł wiec patrzac na ceny sklepowe nawet jak zakupie drugi to i tak zostanie sporo w kieszeni

A mialo byc nie spiworek tylko wlasnie kombinezon

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:34   #3696
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to decyduj gdzie przyjedziesz i tam sie spotkamy ja tez wole nastepny tydzien bo maly ma czerwone gardlo caly czas
Jezeli nastepny tydzien, to mozemy w inny dzien niz wtorek? Ja Wam moge zaproponowac jeszcze moje mieszkanie na Bialolece, ale chyba Wam bedzie najmniej po drodze...
Cytat:
Bo to by duzo wyjasnialo
Ja kupilam na all uzywke Coccodrillo 74, i jest po prostu olbrzymi. Choc Adas nosi ciuszki 74 to w tym kombinezonie w ogole nie widac dziecka
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:36   #3697
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Jezeli nastepny tydzien, to mozemy w inny dzien niz wtorek? Ja Wam moge zaproponowac jeszcze moje mieszkanie na Bialolece, ale chyba Wam bedzie najmniej po drodze...

Ja kupilam na all uzywke Coccodrillo 74, i jest po prostu olbrzymi. Choc Adas nosi ciuszki 74 to w tym kombinezonie w ogole nie widac dziecka
wlansie tez szukam tej firmy na all..duzo ofert jest te wymiary tez mi sie wydaja na wieksze 74. A mozesz pokazac jaki dokladnie kupilas?
Cytat:

A mialo byc nie spiworek tylko wlasnie kombinezon
hehe a nie myslalas,aby zostac detektywem? masz "nosa"!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-10-31, 09:39   #3698
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

U nas nocka całkiem ładna wczoraj Piotruś znów zasnął sam w łóżeczku więc może wraca wszystko do normy

Wczoraj musiałam pojechać do UP bo dzwonili że mają jakąś ofertę pracy...Musiałam przyjąć bo inaczej zabrali by mi zasiłek na 120 dni.
Niewiadomo czy pacodawca mnie zaprosi na rozmowę czy nie no i czy będzie chciał mnie zatrudnić. w każdym razie mam nadzieję że nie będzie chciał
masakra...jeszcze w UP mnie w błąd wprowadzili. Powiedzieli że pracodawcą jest Work Service...to jest pośrednik i specjalnie pytałam czy praca jest docelowo w tej firmie czy w jakiejś innej która przez nich szuka pracoewników...Wróciłam do domu i szukałam tej oferty na ich stronie i jak byk pisze że szukają dla swojego klienta. mam nadzieję że nie zadzwonią

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
kolejna noc do du.py
Spała do pólnocy a potem co godzinę ryk
I jeszcze rano mąz do mnie i do dziecka pretensje, że się nie wyspał.
A ja kurka jestem wypoczęta jak jasna cholera. I do tego młoda mi piszczy, bo spać jej się teraz chce. Cóż, trzeba było spać a nie budzić się przed budzikiem
współczuję nocki... a zachowanie męża pozostawię bez komentarza...bo szkoda słów
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:50   #3699
monika83
Raczkowanie

Cytat:
wlansie tez szukam tej firmy na all..duzo ofert jest te wymiary tez mi sie wydaja na wieksze 74. A mozesz pokazac jaki dokladnie kupilas?

hehe a nie myslalas,aby zostac detektywem? masz "nosa"!
Pewnie: http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...664062360.html

Zaraz w ddtvn bedzie o nocnikowaniu dzieci jesli ktos jest zainteresowany.
karo_z - pracowalam kiedys przez Work Service i byli bardzo rzetelni. Kasa zawsze na czas, dobry kontakt itp., ale oczywiscie to sie moglo zmienic, bo troche czasu juz minelo.

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:51
Stary 2012-10-31, 10:05   #3700
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

karo_z - pracowalam kiedys przez Work Service i byli bardzo rzetelni. Kasa zawsze na czas, dobry kontakt itp., ale oczywiscie to sie moglo zmienic, bo troche czasu juz minelo.
bardzo dziękuje
ja mam na oku kilka tylko się nie moge zdecydowac. Po wymiarach widze,ze ten co kupilas to faktycznie znacznie wieksze 74 bo przewaznie dlugosc calkowita to 60cm..a 6cm to naprawde sporo jak na takiego Szkraba. Cieplutki w srodku? Widze,ze tez fajna opcja z dwoma zamkami. Mniej krzyku przy ubieraniu,bo nie trzeba tak "wciskac" konczyn)

karo ja tez kiedys pracowalam przez Worka i ogolnie wiadomo,ze te wszystkie "firmy" to posrednicy i roznie moze byc. Jednak ja podobnie jak Monika sie nie nacielam. Pomijam fakt umow itp,ktore wiele pozostawialy do zyczenia,ale jak chodzi o sama kase to zawsze wsio bylo ok. Co wiecej...kiedys sie machneli o przelali dwa razy pensje (zeby nie bylo tak dobrze,trzeba bylo oddac...ale ile radosci przez moment bylo)
Stary 2012-10-31, 10:14   #3701
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witanko

Zia, Rybka, gkatarzynka i Gosia, dziekuje za dobre slowa.
a najlepsze jest to ze ja nigdy nawet nie bralam pod uwage tego ze Hania spalaby z nami w lozku, bylo to dla mnie taki oczywiste ze lozeczko jest dla niej do spania, pierwsze noce po powrocie ze szpitala spala w lozeczku. jak zasypia mala malpka przy cycku to jest wtedy najszczesliwsza na swiecie chyba w dzien naprawde na nia nie moge narzekac, ale noce to troche dla mnie meczarnia.
wczoraj popoludniu o 17 dalam jej troche owsianki i pozniej jeszcze zupki zmiksowalam bo nadal chciala -a cycka jak dawalam to puszczala po minucie, wiec pojadla i o 19 zasnela, na cycku oczywiscie , ale tej nocy spala wyjatkowo duzo bez cycucha w buzi, ale z kolei matka nie mogla spac!! bylam pewna ze jak sie zasnela o 19 to o o 20 sie obudzi - i wtedy Tz przejmie stery i ja ulula w lozeczku, ale nie spala cala noc, nawet pieluchy jej nie zmienilam, byla przewaznie do mnie przytulona. na spiocha siegala tylko po cycka.
teraz zjadla owsianke popila cycem i zaraz drzemka nr 1.

Zia pytalas czy sezon szparagowy sie skonczyl...tak skonczyl sie ..w czerwcu ale z kolei teraz jest cebula a Tz tylko obsluguje kombajn do zbierania, wczoraj skonczyli o 18:30, wiec wrocil do domu jak juz Hania prawie spala. i tak praktycznie jest odkad sie urodzila, naprawde czekam juz na Tz mame to troche odsapne....oby tylko Hania ja polubila.

Milego dnia Wam zycze

Nikki kciuki za Oskarka!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:16   #3702
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry *

Nikki trzymam kciuki za Oskarka

U nas nocka ok drugi dzien pod rzad Mateuszek zasypia okolo 17-18, śpi do 4 , pozniej godzinka na zabawe i jedzonko i spimy do 8, takze sie wysypiamy.

No i mój mały mężczyzna mnie broni i krzyczy na ojca TZ mi dokuczał i mnie łaskotał, a ja zaczelam krzyczec, Mateuszek odrazu zwrot w naszym kierunku, szybko sie przyczołgał i tak śmiesznie krzyczał,

Ja mam kombinezon ze smyka na 86 i jest ledwo ledwo, tzn na nozki na styk, a na raczki troszke przydługi ,ale da sie ładnie podwinąć.Drugie mam na 92 z tesco i jest tylko troche za duzy, mam nadzieje, ze cała zime obchodzimy w tych dwóch.

Musze kupic buciki jakies takie niemowlece, cos jak ma Andrea Tikki , bo te od kombinezonu wydaja mi sie mało ciepłe, no i jakies papucie po domu , bo w samych skarpetkach chłodno, a wy kupiliscy jakies okrycie na nozki na zime?

Karo zawsze sie mozna postarac, zeby nie chciał Cie zatrudnic))

Dziewczyny moja tesciowa nagadala męzowi ,ze do 2 lat trzeba blenderowac dziecku jedzenie na papke... przesadzila jak zwykle?

Mateuszek śpi , sam w łózeczku, zobaczymy jak długo, bo ostatnio spał w dzien w naszym lozku, a ja obok, dzis sie zbuntowalam

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:33   #3703
monika83
Raczkowanie

[QUOTE=Mravka;37347555]bardzo dziękuje
ja mam na oku kilka tylko się nie moge zdecydowac. Po wymiarach widze,ze ten co kupilas to faktycznie znacznie wieksze 74 bo przewaznie dlugosc calkowita to 60cm..a 6cm to naprawde sporo jak na takiego Szkraba. Cieplutki w srodku? Widze,ze tez fajna opcja z dwoma zamkami. Mniej krzyku przy ubieraniu,bo nie trzeba tak "wciskac" konczyn)
Cieplutki jest, jak chcesz to moge go zabrac ze soba na spotkanie) Zdecydowanie dwa zamki ulatwiaja zycie, mam dwa kombinezoniki polarowe, jeden z dwoma zamkami (tak jak ten cdrl), a drugi z jednym zamkiem. Powiem szczerze ze ten z pojedynczym jest okropny, i ja i maly sie strasznie meczymy zakladaniem. Nigdy wiecej takiego nie kupie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Witanko

Zia, Rybka, gkatarzynka i Gosia, dziekuje za dobre slowa.
a najlepsze jest to ze ja nigdy nawet nie bralam pod uwage tego ze Hania spalaby z nami w lozku, bylo to dla mnie taki oczywiste ze lozeczko jest dla niej do spania, pierwsze noce po powrocie ze szpitala spala w lozeczku. jak zasypia mala malpka przy cycku to jest wtedy najszczesliwsza na swiecie chyba w dzien naprawde na nia nie moge narzekac, ale noce to troche dla mnie meczarnia.
wczoraj popoludniu o 17 dalam jej troche owsianki i pozniej jeszcze zupki zmiksowalam bo nadal chciala -a cycka jak dawalam to puszczala po minucie, wiec pojadla i o 19 zasnela, na cycku oczywiscie , ale tej nocy spala wyjatkowo duzo bez cycucha w buzi, ale z kolei matka nie mogla spac!! bylam pewna ze jak sie zasnela o 19 to o o 20 sie obudzi - i wtedy Tz przejmie stery i ja ulula w lozeczku, ale nie spala cala noc, nawet pieluchy jej nie zmienilam, byla przewaznie do mnie przytulona. na spiocha siegala tylko po cycka.
teraz zjadla owsianke popila cycem i zaraz drzemka nr 1.
Monia, jak robisz owsianke, miksujesz ja po zrobieniu? Platki owsiane zawieraja gluten?

Nikki, kciuki za Oskarka!
Stary 2012-10-31, 10:37   #3704
karo_z
Rozeznanie

Cytat:

nie chodzi mi o to że W S jest nierzetelną firmą tylko właśnie sama praca mi nie odpowiada, a dopiero w domu jak zobaczyłam ofertę w necie okazało się że nie jest taka jak mi przedstawili w UP...nie takiej szukam
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry *

Nikki trzymam kciuki za Oskarka

U nas nocka ok drugi dzien pod rzad Mateuszek zasypia okolo 17-18, śpi do 4 , pozniej godzinka na zabawe i jedzonko i spimy do 8, takze sie wysypiamy.

No i mój mały mężczyzna mnie broni i krzyczy na ojca TZ mi dokuczał i mnie łaskotał, a ja zaczelam krzyczec, Mateuszek odrazu zwrot w naszym kierunku, szybko sie przyczołgał i tak śmiesznie krzyczał,

Ja mam kombinezon ze smyka na 86 i jest ledwo ledwo, tzn na nozki na styk, a na raczki troszke przydługi ,ale da sie ładnie podwinąć.Drugie mam na 92 z tesco i jest tylko troche za duzy, mam nadzieje, ze cała zime obchodzimy w tych dwóch.

Musze kupic buciki jakies takie niemowlece, cos jak ma Andrea Tikki , bo te od kombinezonu wydaja mi sie mało ciepłe, no i jakies papucie po domu , bo w samych skarpetkach chłodno, a wy kupiliscy jakies okrycie na nozki na zime?

Karo zawsze sie mozna postarac, zeby nie chciał Cie zatrudnic))

Dziewczyny moja tesciowa nagadala męzowi ,ze do 2 lat trzeba blenderowac dziecku jedzenie na papke... przesadzila jak zwykle?

Mateuszek śpi , sam w łózeczku, zobaczymy jak długo, bo ostatnio spał w dzien w naszym lozku, a ja obok, dzis sie zbuntowalam
no właśnie tak planuję zrobić w razie gdyby mi przyszło iść na rozmowę

Mateuszek bodyguard! prawidłowo!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:45   #3705
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=monika83;37348023]
Cytat:
bardzo dziękuje
Cieplutki jest, jak chcesz to moge go zabrac ze soba na spotkanie) Zdecydowanie dwa zamki ulatwiaja zycie, mam dwa kombinezoniki polarowe, jeden z dwoma zamkami (tak jak ten cdrl), a drugi z jednym zamkiem. Powiem szczerze ze ten z pojedynczym jest okropny, i ja i maly sie strasznie meczymy zakladaniem. Nigdy wiecej takiego nie kupie

Monia, jak robisz owsianke, miksujesz ja po zrobieniu? Platki owsiane zawieraja gluten?

Nikki, kciuki za Oskarka!
monika przepis na owsianke ktora robie jest na mailu w pliku od Natkulec (na str. 182 ''owsianka dla maluszkow'', platki owsiane zawieraja gluten tak mi sie wydaje, jest tam tez kaszka kukurydziana, miod i przyprawy, Hanka bardzo owsianke lubi, miksuje, na poczatku troche sie balam dodawac tych przypraw (cynamon, kukruma, imbir), ale nie szkodza Hani bo jada owsianke juz od jakiegos czasu.

Stary 2012-10-31, 11:01   #3706
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Monika83 strasznie daleko mieszkasz wzgledem mnie
u nas nocka fajna mlody obudzil sie o 2 ja jedzenie i zasnelam z butelka w reku i zanioslam go z powrotem o 3, 30 i pospalismy do 8
Stary 2012-10-31, 11:19   #3707
MoniaHan
Wtajemniczenie

wrocilam wlasnie z silowni...we wlasnej sypialni podejrzewam ze jutro moge miec zakwasy na rekach i brzuchu, ale to nic bo rezultat bezcenny...HANKA SPIACA W LOZECZKU!!!! moje dziecko jest hardkorowe i potrzebuje pomocy aby zasnac, wiec bawila sie w lozeczku jakies 20min a ja bylam na dole i sie ogarnialam, pozniej marudzenie (bo czas jej drzemki..i pewnie zdziwienie dlaczego nie jest jeszcze w wozku albo w hustawce?), oblozylam ja poduszkami, przykrylam kolderka, zaczelam nucic kolysanke, ale to nie dzialalalo, wiec zaczelam ruszac lozeczkiem ( a mamy masywne tak sie sklada, ze sama bym go nie przesunela)i szuszac i Hanka w 5min zasnela, postalam przy lozeczku 15min i zobaczymy czy wieczorem to sie sprawdzi

Gosia a jaki samochod kupujecie?

Karolca ja tez bylam praca siedzaca bardziej zmeczona niz fizyczna albo polfizyczna - bo mam teraz taka, i to mi wlasnie odpowiada.

aaa i zapomnialam wspomniec o nowym pomysle mojego Tz, a mianowicie wczoraj na polu pracujac zobaczyl ze sporo tam gliny i stwierdzil...ze mozna z niej cos zrobic, bedzie chyba chcial garnki gliniane lepic

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-31 o 11:21
Stary 2012-10-31, 11:39   #3708
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja mam dzisiaj lenia totalnego a moja Ania śpi już 1,5 godziny i nawet przespała mleko

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:48   #3709
Zia_
Zadomowienie

Dzindybry
Moja Anisia juz poszla na drzemke numero uno mam nadzieje ze dluga bedzie
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Proszę jutro o kciuki bo jedziemy z Oskarem na zabieg podcięcia węzidełka.
Ja się bardziej boję niż on. ( dobrze że jest malutki i nie wie co go czeka)
Trzymam
Cytat:

monika przepis na owsianke ktora robie jest na mailu w pliku od Natkulec (na str. 182 ''owsianka dla maluszkow'', platki owsiane zawieraja gluten tak mi sie wydaje, jest tam tez kaszka kukurydziana, miod i przyprawy, Hanka bardzo owsianke lubi, miksuje, na poczatku troche sie balam dodawac tych przypraw (cynamon, kukruma, imbir), ale nie szkodza Hani bo jada owsianke juz od jakiegos czasu

wrocilam wlasnie z silowni...we wlasnej sypialni podejrzewam ze jutro moge miec zakwasy na rekach i brzuchu, ale to nic bo rezultat bezcenny...HANKA SPIACA W LOZECZKU!!!! moje dziecko jest hardkorowe i potrzebuje pomocy aby zasnac, wiec bawila sie w lozeczku jakies 20min a ja bylam na dole i sie ogarnialam, pozniej marudzenie (bo czas jej drzemki..i pewnie zdziwienie dlaczego nie jest jeszcze w wozku albo w hustawce?), oblozylam ja poduszkami, przykrylam kolderka, zaczelam nucic kolysanke, ale to nie dzialalalo, wiec zaczelam ruszac lozeczkiem ( a mamy masywne tak sie sklada, ze sama bym go nie przesunela)i szuszac i Hanka w 5min zasnela, postalam przy lozeczku 15min i zobaczymy czy wieczorem to sie sprawdzi
Brawo dla Hani i mamy usypiaczki
A z tym cynamonem to tez wyprobuje, Ania tez rano je owsianke a jak kocham cynamon to i moze i jej podpasi
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:48   #3710
emigra
Zakorzenienie

Tynka no tesciowa dala czadu hehe Julka juz od miesiace wcina kawalkowe obiadki, papki to tylko zupki albo deserki

Desia, ogolnie uwazam ze rozmiary kurtek i kombinezonow, tudziez spiworkow sa zawyzone - u nas tak samo. Mam kombinezon na 56 (tzn juz kolezance oddalam) ale Jula teraz sie w niego miesci pieknie, a ma 66 cm. Mamy kombinezon tez na 62/68 i on jest akuratny. Natomiast kurtki na 68 wisza na Julce, a 62 sa idealne. W kombinezonie 74/80 by mi sie zgubila
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-31, 11:55   #3711
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzindybry
Moja Anisia juz poszla na drzemke numero uno mam nadzieje ze dluga bedzie

Trzymam

Brawo dla Hani i mamy usypiaczki
A z tym cynamonem to tez wyprobuje, Ania tez rano je owsianke a jak kocham cynamon to i moze i jej podpasi
Zia a jak Ty robisz owsianke? ..nie dziekuje, ale po kryjomu jeszcze wierze w ta moja core, ale w sumie wiadomo jak dorosly, czasem lepiej sypia, czasem gorzej..tak samo pewnie i nasze dzieciaczki.
no i kolejny raz juz jest tak (wiele z nas juz o tym pisalo) ze jak usypiam na sposob ''jak zasniesz to bedzie ok jak nie to trudno'' czyli bez presji i wtedy latwiej to wszystko idzie, oby to nie byl jednorazowy cud

Stary 2012-10-31, 12:01   #3712
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka no tesciowa dala czadu hehe Julka juz od miesiace wcina kawalkowe obiadki, papki to tylko zupki albo deserki

Desia, ogolnie uwazam ze rozmiary kurtek i kombinezonow, tudziez spiworkow sa zawyzone - u nas tak samo. Mam kombinezon na 56 (tzn juz kolezance oddalam) ale Jula teraz sie w niego miesci pieknie, a ma 66 cm. Mamy kombinezon tez na 62/68 i on jest akuratny. Natomiast kurtki na 68 wisza na Julce, a 62 sa idealne. W kombinezonie 74/80 by mi sie zgubila
Antek jak miał rok i z 2 miesiące jadał już normalne obiady. Anii już też kupuję obiadki po 6 miesiącu i one już nie są takie papkowate Jedzenie w kawałkach ma ponoć dobry wpływ na wymowę w przyszłości

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:06   #3713
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Antek jak miał rok i z 2 miesiące jadał już normalne obiady. Anii już też kupuję obiadki po 6 miesiącu i one już nie są takie papkowate Jedzenie w kawałkach ma ponoć dobry wpływ na wymowę w przyszłości
My jemy juz sloiczki od 8 mca i tam np w spaghetti sa centymetrowe mniej wiecej kawalki makaronu, marchewka jest drobno pokrojona itp Julcia sobie fajnie z tym radzi mysle ze kolo roku tez bedzie jadala to co my, tylko ze wiadomo nie smazone, ostre itp choc roczna corka moich znajomych ma juz gyrosa za soba wiec ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-31, 12:10   #3714
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan;37349499[B
]Zia a jak Ty robisz owsianke?[/B] ..nie dziekuje, ale po kryjomu jeszcze wierze w ta moja core, ale w sumie wiadomo jak dorosly, czasem lepiej sypia, czasem gorzej..tak samo pewnie i nasze dzieciaczki.
no i kolejny raz juz jest tak (wiele z nas juz o tym pisalo) ze jak usypiam na sposob ''jak zasniesz to bedzie ok jak nie to trudno'' czyli bez presji i wtedy latwiej to wszystko idzie, oby to nie byl jednorazowy cud
A ja mam swoj autorski przepis bo nie chcialam tych kupnych owsianek z cukrem dawac Ani. A wiec () biore platki owsiane, miele w mikserze (w takiej nakladce blendujacej) suche platki i przesiewam przez sitko i dla Ani uzywam tlyko ten proszek. Daje 3 lyzeczki proszku, 1-2 miarki mleka (Aptamil), zalewam woda i gotuje w mikrofali z 1-2 min az bulgocze. Wyciagam i mieszam, ma byc gesta dosc, bo potem dadaje jeszcze owoce ze sloika i/lub pociapanego widelcem 1/2 banana. Wychodzi pewnie z 200ml i Ania to cale zazwyczaj zjada 2h po porannym mleku. Aaa, mimo ze owsianka robiona z proszku to ma takie miekkie grudki /kluski, nie jest gladka. Ania sobie z tym radzi i pewnie bede jej robic coraz bardziej grudkowata czyli odchodzic od tego proszkowania z czasem. I juz kombinuje z jakiego innego zboza robic jej te sniadanka, masz moze jakis pomysl?
Cynamon mysle ze fajnie wzbogaci smak, nie uwazam ze dzieciom trzeba dawac bezsmakowe jedzienie takze chyba wlasnie zaczne dodawac ziola, koperek itp.
Stary 2012-10-31, 12:35   #3715
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam swoj autorski przepis bo nie chcialam tych kupnych owsianek z cukrem dawac Ani. A wiec () biore platki owsiane, miele w mikserze (w takiej nakladce blendujacej) suche platki i przesiewam przez sitko i dla Ani uzywam tlyko ten proszek. Daje 3 lyzeczki proszku, 1-2 miarki mleka (Aptamil), zalewam woda i gotuje w mikrofali z 1-2 min az bulgocze. Wyciagam i mieszam, ma byc gesta dosc, bo potem dadaje jeszcze owoce ze sloika i/lub pociapanego widelcem 1/2 banana. Wychodzi pewnie z 200ml i Ania to cale zazwyczaj zjada 2h po porannym mleku. Aaa, mimo ze owsianka robiona z proszku to ma takie miekkie grudki /kluski, nie jest gladka. Ania sobie z tym radzi i pewnie bede jej robic coraz bardziej grudkowata czyli odchodzic od tego proszkowania z czasem. I juz kombinuje z jakiego innego zboza robic jej te sniadanka, masz moze jakis pomysl?
Cynamon mysle ze fajnie wzbogaci smak, nie uwazam ze dzieciom trzeba dawac bezsmakowe jedzienie takze chyba wlasnie zaczne dodawac ziola, koperek itp.
jeszcze nie mam pomyslu na inne zboza, ja gotuje Hani owsianke bezmleczna, na wodzie (gotuje jakies 45min), moim zdaniem drapie ona troche w gardlo od tych przypraw (bo zmielic ich sie nie da przeciez), ale Hania bardzo ja lubi. no i Hanka je ja z miseczki lyzeczka.

Dziecku swojemu az zdjecie zrobilam ze zasnela na 1,5h w lozeczku obudzila sie i sobie gadala do misia, a ja wiele rzeczy w tym czasie w domu zrobilam, bo nie musialam bujac wozkiem non stop

Stary 2012-10-31, 12:45   #3716
monika83
Raczkowanie

[QUOTE=MoniaHan;37348262]
Cytat:

monika przepis na owsianke ktora robie jest na mailu w pliku od Natkulec (na str. 182 ''owsianka dla maluszkow'', platki owsiane zawieraja gluten tak mi sie wydaje, jest tam tez kaszka kukurydziana, miod i przyprawy, Hanka bardzo owsianke lubi, miksuje, na poczatku troche sie balam dodawac tych przypraw (cynamon, kukruma, imbir), ale nie szkodza Hani bo jada owsianke juz od jakiegos czasu.
dzieki, jak mowisz ze Hania dobrze toleruj te przyprawy to moze odwaze sie spowac. Solisz tez wg przepisu?
Cytat:
Mi pediatra juz jakis czas temu zalecil dodawanie ziol, dajemy koper, pietruzke, majeranek, bazylie. ale maly chyba ich nie trawi
Ja sie zestanawialam czy nie wymodzic sniadania z kaszka jaglana, bo Adas ja bardzo lubi w obiadkach.
A wiecie ile glutenu jest w takiej owsiance? bo tego sie troche boje, my puki co wg wskazan pediatry dajemy pol lyzeczki od heraty do obiadu.
Stary 2012-10-31, 12:57   #3717
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=monika83;37350445]
Cytat:
dzieki, jak mowisz ze Hania dobrze toleruj te przyprawy to moze odwaze sie spowac. Solisz tez wg przepisu?

Mi pediatra juz jakis czas temu zalecil dodawanie ziol, dajemy koper, pietruzke, majeranek, bazylie. ale maly chyba ich nie trawi
Ja sie zestanawialam czy nie wymodzic sniadania z kaszka jaglana, bo Adas ja bardzo lubi w obiadkach.
A wiecie ile glutenu jest w takiej owsiance? bo tego sie troche boje, my puki co wg wskazan pediatry dajemy pol lyzeczki od heraty do obiadu.
tak sole plaska lyzeczke na 2litry owsianki.nie wiem ile jest glutenu w tej owsiance

Stary 2012-10-31, 14:13   #3718
Karinio
Zakorzenienie

Bry

Na wstępie,w związku że dzisiaj Hallowen mały jest ubrany w swoje wdzianko
A wczoraj zauważyliśmy razem z mężem,że wychodzą mu górne jedynkie,widać już białe i się młody męczy. /
A będąc na zakupach oglądaliśmy wczoraj zabawki,jedną z nich laptop.Mąż chciał kupić,ja powiedziałam,żeby się wstrzymał ale jednak mu go kupimy. Nie moge go znaleść,ale chyba firmy chico.Fajny był,bo dużo przycisków.Kupiłam za to wczoraj,jeden talerzyk i miske dla młodego z tygryskiem.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Moje dziecie ostatnio w dzień nie chce spać,albo wcale nie śpi,albo po pare minut.Lecz teraz hurra zasnął bo od rana 7 mi nie spał do teraz-tej godziny 12:37

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Moniu,to sobie bicepsy wyrobisz

Tynka88,mały meżczyzna cię broni

My jemy słoiczki 7+ i są tam grudki,kawałki warzyw,makaronu bo też nasz mały jadł spaghetti,a jak mu smakowało

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

karo,ja szantaż albo przyjmiesz oferte,albo odbierzemy zasiłek. Oby Cię nie przyjeli

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Przed chwilą się mały przebudził, i pomyślałam no to sobie pospał ale dałam smoka,pieluche i dalej śpi.uff

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-31 o 13:30
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:14   #3719
Zia_
Zadomowienie

[QUOTE=monika83;37350445]
Cytat:

Monika83, ja nie wiem ile w platkach owsianych jest glutenu. Ja sie raczej (luzno) stosuje do wytycznych od mojej pielegniarki tu w Irl, oni tu nie maja takisz szczegolowych instrukcji co to ekspozycji na gluten, dawania zoltka itd. Choc jesli chodzi o zoltko to mam lek, ostatnio kolezanka podala swojej 11ms zoltko 1 raz i po godzinie gnala na pogotowie taka malutka miala silna reakcje alergiczna, puchniecie twarzy
Stary 2012-10-31, 14:26   #3720
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej

Dziękuję Karolca
Tak jak pisałaś---
zmieniłam przychodnię i lekarza Lence- prawdopodobnie skaza białkowa także wszystko co zawiera nabiał absolutnie jeść nie mogę...stąd ma przewlekły katar i kolki
TŻ jest alergikiem więc Lenka ma 30%

kupiłam Windi- bardzo pomaga usunąć gazy
dzisiaj jeszcze probiotyk jakiś -miałam BioGaia teraz Dicoflor zakupimy bo Bobotic to tragedia
Delikol podawałam -myślałam nietolerancja laktozy to mi za każdym razem wymiotowała

jest ciężko ale jakoś się trzeba trzymać

I z tym zasypianiem przy cycku...nie potrafię inaczej bo ona na siedząco nie chce jeść chyba przez ten brzuszek-a na pół śpiąca je--i wtedy nie odbija jej się może to powietrze wtedy robi takie wzdęcia

jak tu nie zwariować

Dziękuję wszystkim którzy mi odpisali

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:28
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości