|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
ta firanka to nic specjalnego, taka byle jaka do kuchni
nie inwestuję w nic droższego bo ciągle żyję nadzieją na własny domek ale jak za ą cenę jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/firana-firanka-got...691606804.html ![]() a termos mam taki zwykły i przelewam z niego picie w butelkę na spacerze, średnio to wygodne. Chciałam zamówić coś takiego ale właśnie nie wiem czy butelka wejdzie, niby średnica 10cm ale to pewnie na zewnątrz http://allegro.pl/termos-obiadowy-0-...727382375.html
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olka niby tylko firanki, a ja potrafią ucieszyć ![]() Moja malutka śpi, zabrałam jej smoka, oddychać sobie będzie lżej przez buzię jak już jej się nosek zatka. Bo odciągam i odciągam i końca nie widać ![]() Mnie gardło boli ![]() Aaaa pecha ciąg dalszy. Wczoraj tż dostał mandat za zbyt zużyte opony zimowe, zabrali dowód rejestr. Pyt policjant - a czemu takie zużyte? - tż, że kasy nie ma na nowe w tej chwili - no to mandat 100zł ![]() Jak kupi opony, zrobi przegląd to oddadzą Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-31 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też robię takie zakupy, myśląc dokładnie tak jak Ty
![]() A firanka ładna, szkoda by mi jej było do kuchni :P Ja chyba kupię jednak bidon, bo będę mieć pewność, że butla wejdzie, poza tym, w zimie nie będzie aż takich długich spacerów, więc sądzę, że ciepło które podtrzyma bidonik starczy. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Ta ... Współczuję kolejnego wydatku, czasami myśle że Ci policjanci już nie mają się czego czepić
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() znajomy dostał kiedyś mandat za zbyt brudny samochód (żeby nie było, szyby miał czyste więc widoczność ok, numery rejestracyjne tez widoczne) ![]() Od piątku w biedronce będzie taki zestaw do czekoladowego fondue, kupię bo tż się napalił a od 8.11 pojemniki na zabawki 44l za 21.99
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
szok
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Żal pl
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Rano wzięłam pierwszą tabletkę na zatrzymanie laktacji iiiii masakra straszne mam zawrotyy głowy ![]() Olka ładna firanka
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki zobaczę jak będę się czuć jutro jak gorzej to coś wymyśle
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
nettka jeśli to bromergon to normalne - chyba wszyscy sie tak po nim czują
Ja go brałam jak musiałam obniżyc poziom prolaktyny jak starałam się zajść w ciążę. Moja przyjaciółka to nawet zemdlała....Tak w ogóle dzień dobry ![]() Nocka koszmarna - ale myślę, że dlatego, że była pełnia.... Ale prawie cała nieprzespana, więc dzisiaj chodzę jak śnięta ryba ![]() Mam nadzieję, żę dzisiejsza będzie lepsza
|
|
#192 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo juz za dużo bym miała tych gratów do zabierania![]() Cytat:
ja tez juz drugą machnęłam, ale jakaś mi niedobra wyszłą;/ no masz szczeście że tż tego nie przeczyta ![]() ![]() Cytat:
co za niefart :/ale sie dziś nałaziłam;/ aż mi sie zrobił odcisk na rece od targania tego wózka 3 razy w poradni, zakupy potem cieżkie jak nie wiem..padam, ale miąłam produktywne przedpołudnie ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- nie zartuj że bromergon bierzesz???? ojj ja też dominej kiedyś brałąm na obniżenie poziomu prolaktyny...mało w psychiatryku nie wylądowałam po tym....potem brałam norprolac i juz dziaąłło na mnie ok, tylko że znacznie droższe;/ ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
No ja pierwszy raz jak wzięłam bromergon, to myślałam że umrę - słabo, nie mogłam oddychać - masakra jakaś... I w ogóle nie spodziewałam się że tak będzie - tak to bym sie przygotowała
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Powiem Wam, że ja w ogóle nie czuję, że jutro na cmentarze trzeba jechać... Zazwyczaj jakoś bardziej się przygotowywałam... Robiłam super - hiper bukiety itp. A teraz z braku czasu jnic nie zrobiłam samodzielnie... Ale w piątek mam wolne Buziaki dla wszystkich i spokoju na jutrzejsze święto....
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Tak to bromergon
i już go nie wezmę
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym czytałąm,ze takie są efekty,dlatego nie zdecydowałąm ie na takie zatrzymanie laktacji.Zakończyłamw sposób naturalny
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
zbiera się niestety
idę zaparzyć szałwie;]
Paulinka 18.11.2011 ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-10-31 o 15:23 |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez ostatnie dni coagle wspominam, nie moge uwierzyc, ze rok temu o tej porze bujalam sie z taaakim brzuchem no i dokladnie rok temu siedzialam niczego nieczego nieswiadoma, bo akurat mialam ostatnia wizyte i ginek stwierdzil, ze moje skurcze to nie skurcze i spokojnie z tydzien po terminie pochodze czyli do jakiegos 15-16 listopada, a tu zonk![]() Baha ja mam zubzanko z zubrowki, ale jeszcze nie uzywalam ''tej zimy'' nawet trzyma
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() udało mi się dzisiaj kupić dla niuni tani kombinezon i buciki ![]() sobie kupiłam balerinki
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no i oryginalne ma wasza butelka wdzianko ![]() Pokszyfko, za zakupki też sobię kupiłambalerinki w F&F 37zł - 30% ![]() Netko, olej te tabsy, to jakieś dziadostwo. Jak będą Ci się robić grudki to odciągaj delikatnie do poczucia ulgi, albo dostawiaj Paulinkę do piersi, ale tylko jak jest najedzona, tak tylko aby się napiła i Ci przejdzie. Ja tak zrobiłam i obeszło się bez komplikacji. Poza tym jak ona znosi rozstanie się z cycuchem ?? Daje rade pić z butli ? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Idę do wyrka. Dobrej nocki
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za pamięć wczoraj dumna jak paw chodzilam z tego powodu ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
ja nadal karmie... dziec nie ma opcji zeby cyca porzucił.. cyc to musi byc i koniec kropka! chociaz tez bym chciala do konca roku .... ale pogadam z lekarzem jak to zrobic... jak dziecia odzwyczajac, bo my juz tylko w nocy, ale za to 6 razy bo tyle pobudek jest średnio ![]() wczoraj w pracy starszny dzien- dzien "jestes najgorszym pracownikiem" .... na szczescie dzis juz o niebo lepiej... ale zdołowal mnie ten dzien jak dawno zaden inny .... jutro jedziemy do Puław do rodziny taty na groby wiec zmyakm spac.... bo z rana pobudeczka spokojnego jutrzejszego dnia mamusie
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Witam...
I znowu weny brak...do tego tz mnie wkurzył:-( poszedł do kolegi :-(i siedzę sama...ostatnio jakoś często się to zdarza...
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
mój tata był dziś na pogotowiu i była 11 miesięczna dziewczynka ze złamaną rączką
wypadła z łóżeczkatata zaraz do mnie zadzwonił żebym A. z oka nie spuszczała ani na sekunde Cytat:
a urodziłam 2owieczko ,mnie też mój wkurzył, jakiś obrażony nie wiadomo o co ![]() i jeszcze babcia tż mnie zdenerwowała, jechałam na zakupy a ona :"po co jedziesz?"
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
owieczko ja tez sama
a poza tym kolejny rok nie moge odwiedzic moich bliskich na grobach i mam z tego powodu mega dola |
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczytuje was czasem,ale czasu na pisanie brak. U nas ok, dziękuje za pamięć Muffinka. W tygodniu podrzucam starsza córkę do przedszkola na rano, a my z Laura spacerujemy i chodzimy na rożne dziecięce grupy w międzyczasie, bo to tylko 3h, jakoś nie opłaca się wracać do domu .4 tygodnie w lecie spędziliśmy w Polsce, przynajmniej trochę słońca zobaczyliśmy, bo w UK w tym roku lata nie było. Niedawno zostałam podwójna ciocia, moja siostra i bratowa urodziły tego samego dnia, w 12-godzinnym odstępie , leżały na tej samej sali przed i po porodzie. Niestety synek siostry urodził się 2 miesiące przed czasem i na początku było zle. Na szczęście teraz jest już ok i mały prawdopodobnie wyjdzie ze szpitalu już w następnym tygodniuLaurka raczkuje od jakichś 2 miesięcy, chodzi przy meblach, ścianach etc, ale najbardziej lubi schody ,może się po nich wdrapywac cały czas (oczywiście ja chodzę za nią krok w krok). Ogólnie niezły z niej charakterek, nie boi się nikogo i niczego, jak starsza siostra, jest bardzo energiczna, nie posiedzieć w miejscu minuty, wszędzie jej pełno. Nie lubi kiedy się ja karmi, wszystko chce jeść sama raczkami, inaczej budziła na klodke, moja kuchnia po każdym karmienia wyglada jak sajgon!Ja tez noszę soczewki, moja wada to -3.5, więc niezły ze mnie slepak. Żałuje, ze nie stać mnie na operacje laserowa, może kiedyś... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki girls
![]() Byłam twarda a nie miętka eheh i nie dałam cyca Z butli nie bardzo lubi pić ale dała radę jak zrobiła się głodna to wypiła połowę A z cycem ok piję szałwię i od czasu do czasu ręcznie odciągam a rano chcę jej dać cycocha![]() Trzymajcie kciuki żeby mi cyc wytrzymał do rana:plis:
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Nettka ponoć mieta wpływa na zanik mleka.i chyba pokrzywa,ale nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ale fatalnie zaczął mi się dzień |
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Nocka spokojna, tylko chwile po zaśnięciu płakała przez chwilę (tj.kiedyś przez sen). Byliśmy u lekarza z małą. To zapalenie gardełka. Uszka, płucka czyste. Jak nie przejdzie gorączka do soboty to po antybiotyk musimy przyjechać. Nie można za długo brać leków p/gorączkowych. Ale mała w nocy gorączki nie miała, latałam i spr czółko, także jesteśmy dobrej myśli Zapyt czy mała może być chora przez przewianie, ale stwierdziła, że to wirus droga kropelkową, ktoś kichnął zakażony. Może w autobusie? Bo dnia, kiedy zaczęła chorować jechałyśmy do wujka..Dzięki dziewczyny za polecenie Pulmexu, zapyt lekarki co sądzi i mówiła, żeby kupić. Ale tańszy odpowiednik wzięłam Depulol. Czoki,wpano, maść i 40zł poszło. Ale na dziecinie oszczędzać nie będę ![]() Tż zrobił śniadanie, herbatke, aj jak ja to lubię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

nie inwestuję w nic droższego bo ciągle żyję nadzieją na własny domek 

Ja go brałam jak musiałam obniżyc poziom prolaktyny jak starałam się zajść w ciążę. Moja przyjaciółka to nawet zemdlała....

Buziaki dla wszystkich i spokoju na jutrzejsze święto....