Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 15:10   #1621
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Może spróbuj tych z Biedronki. Moja Maja sadzi kupska jak nie wiem co a jeszcze ani razu nie przeciekły.

Dada Premium? Też ich używamy i są super jak na razie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Głowa mnie boli od ciśnienie - 132/98... a przed ciążą idealne miałam... Jest jakiś sposób, żeby obniżyć?

Ale Was postami dzisiaj zawalam:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:18   #1622
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

u mnie dziś od samego rana chodzi włączona suszarka do włosów
gdy tylko ją wyłączę Lena oczy jak 5 zł i koniec spania...

w rezultacie budzi się tylko na jedzenie i przebranie tyłka i znowu śpi...istny aniołek

a ja mam czas by zająć się psiakiem, muszę go bacznie obserwować i w razie czego pojechać ponownie do weterynarza. na szczęście mały ma się troszkę lepiej, odrobinę zjadł i wyszedł spod łóżka, teraz śpi na łóżku

tylko nadal sika z krwią ale mam nadzieję, że i to minie.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:20   #1623
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Jejku moje dziecko tak mało dziś je że aż się zaczęłam niepokoić . Normalnie to jadł cyca i 60-90 mm a dziś o 8 cyc i 30 ml mm o 11 20 ml mm i o 12 dopił jeszcze 40 .
Cyca w południe już w ogóle nie chciał , płakał, wypluwał . Pomyślałam że może ma temp no ale na szczęście nie . Tylko teraz w czym stoi przyczyna ? Może się trochę przegłodzi i jak się obudzi to już wypije więcej ?

Wczoraj Majeczka jadla tak (co prawda ilości nie powiem, bo piersią karmię):
- o 8:10 ssała 20 minut,
- o 11 ssała 10 minut,
- ok. 14 ssała 5 minut
I już zaczynałam się martwić, ale jak się o 16 obudziła to siedziała na cycu 2 godziny, a potem od 23 do 1 znowu dwie godziny:P... Więc chyba jak sie przegłodzi to będzie ok.

Jeżeli chodzi o mycie rąk to ja kiedyś miałam obsesję.... w końcu mikrobiologiem jestem:P. Samej mi to przeszkadzało... bo cokolwiek dotknęłam za chwilę leciałam do łazienki myć ręce. Musiałam się z tego trochę wyleczyć, ale ten lekarz to na prawdę przesadził... I zgadzam się z tym co Gda napisała... po przyjściu do domku, a już w ogóle do takiego malucha zawsze powinno się umyć łapki... W domu to już inna kwestia
Stary 2012-10-31, 15:20   #1624
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Apropo roztargnienia, wczoraj robiłam prasowaniem i zamiast żelazkiem prasowałam mikserem do ciasta (robotem), żeby było śmiesznie podłączyłam do prądu i tak prasuje prasuje i patrzę czemu to ubranie zagniecione

Anesh, biedulko... nie wiem, co Ci poradzić. Apap nie działa pewnie bo za słaby? wczoraj w aptece nic innego na okropne bóle głowy mi nie dali

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:25   #1625
sandra23s
Zadomowienie

colds mi lekarka poradzila,zeby tego naczyniaka co tydzien odrysowywac na pergaminie albo innym cieniutkim papierku i wtedy bede widziala jak sie powieksza lub zmniejsza

mlody w przzedszkolu na zabawie halloween a ja pieke muffinki

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:33   #1626
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo roztargnienia, wczoraj robiłam prasowaniem i zamiast żelazkiem prasowałam mikserem do ciasta (robotem), żeby było śmiesznie podłączyłam do prądu i tak prasuje prasuje i patrzę czemu to ubranie zagniecione
B oska jesteś:P

A i właśnie mi przypomniałaś, że pieluszki tetrowe muszę poprasować:P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
po odpadnięciu kikuta był całkowicie normalny. i teraz też taki jest

Anesh, Zuzana co chwilę łapie jakiś delikatny katar i w nocy przede wszystkim mi chrumka. przed odciąganiem zapuszczam po kropelce soli fizjologicznej albo wody morskiej. Pod noskiem smaruję maścią majerankową (bez recepty w aptece). Jak gluty robią się białawe a nie przezroczyste 3 razy dziennie po kropelce nasivin soft (ale to można używać do 5-7 dni tylko). Jeśli by się Wam pojawiło pokasływanie, koniecznie skonsultuj z pediatrą, bo u takiego malucha mały katar może szybko przejść w zapalenie oskrzeli.
Własnie gluty białe, ale tylko raz... teraz normalnie oddycha, cichutko i nic jej nie jest...
Stary 2012-10-31, 15:34   #1627
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
B oska jesteś:P

A i właśnie mi przypomniałaś, że pieluszki tetrowe muszę poprasować:P

chce ci sie ? ja prasowałam raz po pierwszy praniu przed porodem i tyle teraz to nie mam czasu i sil by nasze ciuchy prasowac a co dopiero malej

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:38   #1628
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Anesh, biedulko... nie wiem, co Ci poradzić. Apap nie działa pewnie bo za słaby? wczoraj w aptece nic innego na okropne bóle głowy mi nie dali
Nie działa niestety.
Tż kazał mi melise wypić, mówi, że może to ciśnienie obniży...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
chce ci sie ? ja prasowałam raz po pierwszy praniu przed porodem i tyle teraz to nie mam czasu i sil by nasze ciuchy prasowac a co dopiero malej
Nie chce mi się. Mówisz, że nie prasujesz? Hmmm....
Stary 2012-10-31, 15:39   #1629
Asiuulka89
Zakorzenienie

Prasowac pieluchy tetriwe? Niee ja tak wogole piore juz wszystko w zwyklym proszku
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:45   #1630
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Nie działa niestety.
Tż kazał mi melise wypić, mówi, że może to ciśnienie obniży...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Nie chce mi się. Mówisz, że nie prasujesz? Hmmm....

nie prasuje. na szkole rodzenia mówili ze nie trzeba czasem tylko wypiore je osobno w 60 stopniach,bo tak to wrzucam z normalnymi jej ciuszkami w 40

Stary 2012-10-31, 15:50   #1631
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
nie prasuje. na szkole rodzenia mówili ze nie trzeba czasem tylko wypiore je osobno w 60 stopniach,bo tak to wrzucam z normalnymi jej ciuszkami w 40
a ja dalej prasuje i dziecięce ubranka i pieluszki. jakieś takie delikatniejsze się robią po prasowaniu. choć nie powiem, nie chce mi się

Zapraszam
Stary 2012-10-31, 15:51   #1632
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Prasowac pieluchy tetriwe? Niee ja tak wogole piore juz wszystko w zwyklym proszku

To może też przestanę:P

A Loveli tyle nadostawałam od siostry, że chyba jeszcze na trzy miechy mam zapas. I jeszcze 3 kg Dzidziusia, którego sama kupiłam:P
Stary 2012-10-31, 15:58   #1633
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
biedny!!! zeby szybko przeszlo

i co mu dawalas na ta goraczke ? my idziemy w pon juz sie bacz zaczynam

super, ze Sonia tak przybiera

a ta woda to ma byc wrzątek ?

ja z kolei moge polecic olejek eukaliptusowy/miętowy kropelke np pieluche i położyć kolo dziecka jak spi,czy np do takiego komina czy garnka z goraca woda

\\
Ciepła woda, żeby ta sól się rozpuściła.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:00   #1634
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki. A ta maść majerankowa to w aptece dostanę, tak?

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Anusia jak dokładnie wyglądają te potówki? Bo Maja też ma jakieś krostki, delikatnie białe na czole i nosku...

A dzieciątku może kilka razy się odbić po cycu? Majka właśnie ulała i teraz nie wiem czemu... nigdy nawet jej się nie odbiło... może powietrza się nałykała?

Jejku jakie ja pytania zadaje.... Wszystkiego się uczę od początku....
Moja bez odbijania ulewa za kazdym razem. Nie miala tak od poczatku, chyba po drugim tygodniu pojawil sie ten problem. Czasami kilka razzy musi jej sie odbic. Ale to wdze po niej kiedy sie uspokaja.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Haha bravo to będziesz miała w co synka ubrać

Ja dzisiaj nakupiłam na allegro troche ubranek dla małej między innymi takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=2750778797
Te komplety są śliczne, może też ktoś jest zainteresowany http://allegro.pl/komplet-r-62-spioc...729238594.html
do tego rajstopki bo fajne są u tego sprzedawcy.

A i kupiłam te legginsy, które jedna z Was polecała. Nie pamiętam która, ale dzięki bo faktycznie fajne w tej cenie

Konczi czekamy na relacje jak już będzie lepiej i będziesz miała więcej czasu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Jaki bokser

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

To super to teraz będzie tylko lepiej, a i Ty wreszcie coś więcej zjesz.
Ja za to jak jadłam wszystko tak teraz szukam co u mojej powoduje zielone kupki.
A podaj link do leginsow, jakos przegapilam ten temat.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie dziś od samego rana chodzi włączona suszarka do włosów
gdy tylko ją wyłączę Lena oczy jak 5 zł i koniec spania...

w rezultacie budzi się tylko na jedzenie i przebranie tyłka i znowu śpi...istny aniołek

a ja mam czas by zająć się psiakiem, muszę go bacznie obserwować i w razie czego pojechać ponownie do weterynarza. na szczęście mały ma się troszkę lepiej, odrobinę zjadł i wyszedł spod łóżka, teraz śpi na łóżku

tylko nadal sika z krwią ale mam nadzieję, że i to minie.
No to cale szczescie.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:06   #1635
sandra23s
Zadomowienie

ja tez wszystko prasuje
i teraz czekam,az mi sie proszek do dzieciecych skonczy i tez bede prala w zwyklym

Stary 2012-10-31, 16:08   #1636
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość

.

http://allegro.pl/320-den-ocieplane-...741393673.html

Stary 2012-10-31, 16:11   #1637
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tak, one wszystkie mają siateczkę. A Wy jeszcze na 2 czy już na 3?

Kupiłabym inne, ale w tych dupka się przestała odparzać... Gdyby nie to przeciekanie, to są super! A te Dady są takie plastikowe jak zwykłe Pampersy???
Cytat:
Dada Premium? Też ich używamy i są super jak na razie
Ja od początku używam Dady, ale Maja robi kupki kilka razy dziennie, co nie znaczy, że są małe. W tamtym tygodniu używałam Pampersów Premium bo dostałam od koleżanek i żadnej różnicy nie zauważyłam, nawet wydawały mi się ciut gorsze.

Ja znowu mam coś z piersią, strasznie mnie boli lewa, mam lekką gorączkę i łamie mnie w kościach. Maja jest dzisiaj niespokojna, ale jak przysnęła o 12, po 1,5 godzinnym karmieniu tak śpi do teraz.
Stary 2012-10-31, 17:05   #1638
mala mysz
Raczkowanie

Dzieki :cmok
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:06   #1639
Aneczka_G
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!
My dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry. Maja przybrała 1300g Już całe 5 kg waży mały obżartek.
Dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej... Niby nic co powinno nas bardzo niepokoić, ale ziarenko niepokoju zostało zasiane.... Jeszcze w szpitalu pani doktor wysłuchała jakiś szmery, jak to ona określiła delikatne klekotanie, w serduszku, potem ordynator stwierdził, że raczej nic nie słychać, ale żeby to kontrolować... No to skontrolowaliśmy Martwię się, choć staram się nie popadać w rozpacz... A wizyta w poradni dopiero 10 stycznia 2013... i czekaj tu człowieku
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę, bo od paru dni mam sajgon z małym i jak wpadam na wizaż to po to by na bieżąco podczytywać, niestety jak zaczynam odp.na posty to znowu mamy ryk i nigdy nie dokończę myśli :/

A pisałam wczoraj do Dearlie i mam trochę info od nich....odpisała mi dziś że: po 10h w końcu zrobili jej CC, przez to że tyle zwlekali Antoś ma obrzęk dróg oddechowych ale z każdym dniem podobno się zmniejsza. Ma nadzieje że w pt już wyjdą. Przesyła pozdrowienia dla Wizażanek
Kolejna mamusia i dzieciątko wymęczone przez lekarzy... Boszesz!!! Czy to się nigdy nie zmieni. Osły!!!!
Zdrówka życzę!!!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A my od 3.15 mieliśmy kupną masakręęę. Kupa na plecach. I teraz go usypiam na cycu i właśnie kolejna leci i znowu na plecach!

Ja już nie wiem jaki jest sposób na te przecieki... Byliśmy na pampersach 2 i przeciekały, kupiliśmy 3 i jest to samo.

Aaa i chyba odkryliśmy co powodowało problemy z brzuszkiem! Nie uwierzycie. Marchewka!
Marchewka?! A niby karmiące mogą ją w każdych ilościach jeść.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

melduję, że jestem

i chciałam się pochwalić, że zaliczyliśmy już wycieczkę dwudniową z dziewczynkami w Beskidy
ZAZDRASZCZAM!!!!
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A o naszej wizycie u ortopedy nikt nie napisze,nie pocieszy

marchewka może,tak samo i ryż,położna mówiła.Pampersy masz białe?sa z siateczka?juz kiedys pytałam o to,ale nic nie napisalas...
Jeśli masz możliwość to nie zwlekaj i udajcie się do innego lekarza.
Trzeba być dobrej myśli!
Cytat:
drugie dziecko to zupełnie inny chów i jakoś mam wrażenie ze lepoiej się chowa i mniej błedów popełniam
O tak podpisuję pod tym obiema rączkami!!! Drugie to zupełnie inna historia... Ja nawet doszłam do wniosku, że stanowczo lepiej czuję się jako mama dwóch dziewczynek... Przy jednej czułam pewien niedosyt W ogóle ani specjalnie deprecha mnie nie dopadła i jakaś taka szczęsliwsza chodzę.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Kattee co za koles. przeciez mycie rak to podstawowy wymog a nie Twoja fanaberia....szkoda gadac.
Dlaczego musisz isc do niego? Ja bym nie poszla. I napisalas ze zrobi usg za tydzien. A teraz nie robil?

Dziewczyny jak wygladaja pepuszki maluszkow po odpadnieciu u Was? Bo Kuba ma 2 miesiace i ma tam jakby czerwona kulke
Majce odpadł w 9 dobie ale w środku został jeszcze mały fragmencik, taki niby strupek, który podczas czyszczenia spirytusem troszeczkę krwawił, ale po kilku kolejnych dniach i to się oczyściło.
Na Twoim miejscu skonsultowałabym to z położna albo pediatrą.

Cytat:
Ja też juz nie prasuję ciuszków, co prawda wolę wyprasowane pieluchy, jakoś tak bardziej niemowlęco mi pachną, ale nie jest to obowiązek. A piorę ciągle w "dzidziusiu", nawet ubranka Lenki, bo wszystkie inne proszki ją uczulają.
Cytat:
Witajcie dziewczyny

My po kontrolnym ważeniu, Sonia w ciągu dwóch tygodni przybrała pół kilograma pani doktor bardzo się ucieszyła, jak przestałam podawać witaminę K mała dużo lepiej je i jest spokojniejsza. Więc cieszę się niezmiernie z tych zmian.

Anesh ja też na etapie katarku i jest dokładnie tak jak mówią dziewczyny, maść majerankowa jest bez recepty kosztuje 2zl.

A i jeszcze dostałam radę, odnośnie tych katarów, które są następstwem sezonu grzewczego. 3 łyżki soli, łyżeczka sody oczyszczone i litr wody rozmieszać i kłaść na parapecie żeby parowało, jod zawarty w soli działa dobrze na noski naszych dzieci
OOOooo!!! Muszę koniecznie wypróbować bo w nocy mała strasznie chrumka. Może i na chrapanie męża pomoże

A gdzie się kupuje taki mikser z funkcją prasowania ? ??
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:17   #1640
sandra23s
Zadomowienie

sluchalam wlasnie radia i lecialo Last Chistmas

Stary 2012-10-31, 17:27   #1641
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

nam biedronkowe dady przeciekają przy olbrzymiej kupie. Choć chyba żadna pielucha by nie wytrzymała, bo moja rodzi kupy co 2-3 dni i to taki ogrom na raz, że wycieka każdą stroną
.

moj też wali co 3 dni i.nic nie przecieka a jak walnie kupe to o maaaaaatko a do dzisiaj jechaliśmy jeszcze na jedynkach i juz pierwsza pielucha w nr.2 własnie założona

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Pierdykasz... Już????
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:52   #1642
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
ło matulo.... chyba im się święta pomyliły...:hahah a:
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
moj też wali co 3 dni i.nic nie przecieka a jak walnie kupe to o maaaaaatko a do dzisiaj jechaliśmy jeszcze na jedynkach i juz pierwsza pielucha w nr.2 własnie założona
jedynki sa chyba bardziej chłonne, bo jak jeszcze je nosiła, to nic nie wyciekało. Teraz mamy dwójeczki i niestety one nie dają radę przy tym nawale

Miałam wrzucić sukienkę, którą sobie na chrzciny kupiłam. oto i ona http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/71

i jeszcze te 2 mi się podobają:
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/56
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/29

Zapraszam
Stary 2012-10-31, 17:57   #1643
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Już masz

O nie, ja też nie prasuje nie ma czasu ani chęci.
Stary 2012-10-31, 18:13   #1644
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
ło matulo.... chyba im się święta pomyliły...:hahah a:

jedynki sa chyba bardziej chłonne, bo jak jeszcze je nosiła, to nic nie wyciekało. Teraz mamy dwójeczki i niestety one nie dają radę przy tym nawale
O kuuuuurde, jednak to prawda że są "inne" te dwójki
Po 4 godzinach noszenia to już tak ciężka i zawalona sikami że jedynki takie były po 10ciu
Po cholere to zmienili zamiast tylko powiększyć
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:14   #1645
lourose
Wtajemniczenie

Kochane, dziękuję bardzo za wszystkie gratulacje
Szczerze mówiąc wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie aż tak...
Mam mały laktacyjny sukces - mała zaczęła ssać pierś! Jednak opłacało się zainwestować w butle medeli do treningu ssania:P zainwestowałam też w laktator elektryczny, kocham go, kocham, pozwala mi na przeglądanie fejsa jedną ręką albo picie

Powiedzcie mi, czy wasze maluchy chcą ssać tylko jedną pierś? Moja Zochna ma humory; teraz uwidziało się jej ssanie tylko z lewej piersi, jak przystawiam do prawej to krzyk :/ może dlatego że z prawej dostałam znów zapalenia?
Oprócz piersi mała dostaje też butelkę z moim odciągniętym mlekiem, bo po pół godzinie efektywnego ssania nagle przestaje, krzyczy i nie chce się przyssać.

I jeszcze wspomnę o porodzie - miałam podaną oksytocynę, kroplówkę podłączyli o 11, a o 17:00 córa była już na świecie. Większość czasu przesiedziałam w wannie z bąbelkami. Bóle parte to było jak przejście do innego świata - do zniesienia, ale pierwszy raz czułam TAKI ból, było mi od niego niedobrze (albo do oksy). Nacięli mnie bez ostrzeżenia na 3 szwy - samo cięcie niewyczuwalne, ale szycie potem było dość bolesne mimo znieczulenia. Acha, no i poród bez znieczulenia przeszłam i bezdzwiękowo, jak położna powiedziała
Natomiast potem pobyt w szpitalu był dla mnie traumą, chyba byłam w lekkim szoku poporodowym, co położna to inne informacje, niektóre miłe, niektóre opryskliwe... byłam wykończona. Dopiero w domu odżyłam.
Zochna wazyła 3,5 kg i 54 cm.

Niedługo będę z Wami na bieżąco
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:31   #1646
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie ten ortopeda to doktor Raganowicz- pracuje w DSK
Stary 2012-10-31, 19:02   #1647
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewcnyny!

Skonsultowalam pepuszek i musze go teraz traktowac spirytusem. Jak sie zacznie powiekszac ta kulka to niestety chirurg Ale okazalo sie ze kuzynki corka miala cos takiego i musiala isc do chirurga. Chirurg zlapal nozyczkami a mala nawet nie zaplakala.

Maggie ładna sukienka. A ja inna dla siebie znalazlam na tej stronie ale kurde chyba sobie odpuszcze bo tyle wydatkow.... wczoraj tez bylam na chwile by kupic prezent szwagierce to sobie sweter kupilam cholera i czapke......

Ja tez nie prasuje

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:38   #1648
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Swoich ciuchów nie prasuje,a Fabianka prasuje mąż
wczuł sie w role

a tak w ogóle to dzień dobry
coś dzisiaj nie miałam czasu zajrzeć
dzisiaj objeździliśmy z mężem i dziećmi groby bliskich,bo jutro z dwójką dzieci nie chce sie pchać. Jutro podjedziemy tylko na wieś,tam tłumów nie będzie.

Chwalimy się też,że odpadł Nam pępek dzisiajw końcu nie trzeba na niego uważać

a teraz zmykam kąpać Fabianka i później Gracjanka
miłego wieczorku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:48   #1649
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczęta

Gratulacje nowym mamuśkom!

Prasowanie? Zapomniałam gdzie leży deska.. Ja nie nadążam prać, a co dopiero prasować.
Moje dziecko się całkiem zepsuło, nie to że w nocy zrywa matkę co 1,5 z wyra, to dziś w dzień w ogóle nie chciało spać.... ani jeść. No już myślałam, że coś mu dolega, ale nie płakał, jedynie trochę marudził. Chwilami czuję się naprawdę wyczerpana. Podziwiam dziewczyny które jeszcze muszą walczyć z kolkami albo te które pieką ciasta i załatwiają sprawy w ciągu dnia

Maggie super kiecka. Kiedy ja będę mogła wybrać się na zakupy Mam jeszcze takiego brzuchala i 13kg balastu..

Lourose mi się też czasem wydaje że mój woli lewą pierś, a i dla mnie też jakoś wygodniej jemu tą zapodawać - więc może dlatego, ale ja notuję kiedy i którą karmię, żeby było w miarę po równo. A jak Tobie się udało nie rozpieścić tylko butlą..? U mnie właśnie przez butlę podaną na początku wystąpił problem z karmieniem prosto z cyca.

U mojego pępek trzyma się twardo, a mamy już 2,5 tyg. Na razie pryskam tylko octeniseptem, ale trzeba będzie przemyśleć sprawę spirytusu.

Aga_ton mam nadzieję, że Twój psiak wyzdrowieje, mnie strasznie boli jak zwierzęta cierpią, czasem nawet wydaje mi się że bardziej niż kiedy ludzie

Dziewczyny polećcie jakiś dobry termometr, ja mam jakieś g...no dotykowe, ale jest tak niedokładny, że chyba go wyrzucę do kosza.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:19   #1650
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
colds mi lekarka poradzila,zeby tego naczyniaka co tydzien odrysowywac na pergaminie albo innym cieniutkim papierku i wtedy bede widziala jak sie powieksza lub zmniejsza

mlody w przzedszkolu na zabawie halloween a ja pieke muffinki
za co przebrany??

u nas dzieci chodza na osiedlu i ciagle latam do drzwi jeszcze nie zdaze otworzyc a te juz krzycza cukierek albo psikus

co do karmienia piersia moja kmpela zeby karmic na zmianę to przypinała sobie spinke do stanika i sie nie mylila

Kaczka już oprzadzona, farsz wcisniety w srodek zaszyta no i czeka na spa do jutra zaraz jadę do przyjaciólki na herbatkę na mała godzinkę się rozerwę bo dzisiaj sie z domu nie ruszałąm.

Katiem oby spirytus pomogł i obyło sie bez chirurga
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości