Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 23:28   #61
hariet27
Przyczajenie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Duszności też miałam - pierwszego dnia po teście - to chyba z emocji, ciągle brakowało mi tchu. Teraz już tego nie odczuwam, ale ziewam często I teraz już się poddaję - dobranoc
hariet27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:05   #62
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Grono nam się poszerza. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie nas coraz więcej
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:10   #63
hariet27
Przyczajenie

Czy Wasza pierwsza myślą po obudzeniu też jest ta mała galaretka rozwijająca się w środku? ale to jest niesamowita sprawa
Stary 2012-10-31, 08:11   #64
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariet27 Pokaż wiadomość
Czy Wasza pierwsza myślą po obudzeniu też jest ta mała galaretka rozwijająca się w środku? ale to jest niesamowita sprawa

Ja o niczym innym nie potrafię myśleć. Skupić się na innych sprawach jest mi znacznie trudniej, bo wszystko stało się mniej ważne
Stary 2012-10-31, 08:17   #65
hariet27
Przyczajenie

No właśnie a tu praca i obowiązki...dokładnie, ja też tak mam - taka mała tajemnica w środku powoduje, że wszystko na zewnątrz jest trochę mniej ważne...
Stary 2012-10-31, 09:20   #66
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!

Na początek chciałabym Wam serdecznie pogratulować!
Podczytuję Wasz wątek od początku gdyż prawdopodobnie do Was dołączę.. Okres się spóźnia, piersi wrażliwe jak przy pierwszej ciąży, ciągnie mnie na wymioty od wczoraj... No mam nadzieję, że to ciąża

Jestem już mamą dwóch chłopców (4 i 3 latka) i bardzo chcielibyśmy z mężem trzeciego bobaska Także proszę o kciuki za pozytywny test i do usłyszenia!
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:33   #67
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Podczytuję Wasz wątek od początku gdyż prawdopodobnie do Was dołączę.. Okres się spóźnia, piersi wrażliwe jak przy pierwszej ciąży, ciągnie mnie na wymioty od wczoraj... No mam nadzieję, że to ciąża

Jestem już mamą dwóch chłopców (4 i 3 latka) i bardzo chcielibyśmy z mężem trzeciego bobaska Także proszę o kciuki za pozytywny test i do usłyszenia!

Kciuki oczywiście są A kiedy robisz test?

Dobrze, że jest mamusia z doświadczeniem. Przyda się. To moja pierwsza ciąża i cieszę się niewyobrażalnie, ale jestem też mega przerażona.
Stary 2012-10-31, 09:36   #68
strawberry162
Rozeznanie

Jej ja juz nawet zaczelam rozmawiac z moja fasolka a powiedzcie mi dziewczyny kiedy i czy w ogole wybieracie sie na zwolnienie lekarskie? Ja w pracy mam niestety bezposredni kontakt z klientem a moja ginekolog powiedziala ze mam unikac chorych jak ognia bo to moze zaszkodzic malenstwu. Tylko ze ja prace zaczelam we wrzesniu i mam umowe na dwa lata a gdybym teraz poszla na zwolnieni lekarskie a pozniej na roczny urlop macierzynski to szef umowy by mi juz na 80% nie przedluzyl i nie bardzo wiem co robic bo nie ccialabym przez glupote zaszkodzic mojemu skarbowi. Co o tym myslicie?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:41   #69
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jej ja juz nawet zaczelam rozmawiac z moja fasolka a powiedzcie mi dziewczyny kiedy i czy w ogole wybieracie sie na zwolnienie lekarskie? Ja w pracy mam niestety bezposredni kontakt z klientem a moja ginekolog powiedziala ze mam unikac chorych jak ognia bo to moze zaszkodzic malenstwu. Tylko ze ja prace zaczelam we wrzesniu i mam umowe na dwa lata a gdybym teraz poszla na zwolnieni lekarskie a pozniej na roczny urlop macierzynski to szef umowy by mi juz na 80% nie przedluzyl i nie bardzo wiem co robic bo nie ccialabym przez glupote zaszkodzic mojemu skarbowi. Co o tym myslicie?

Ja pracuję na umowę zlecenie niestety, więc ani żadne zwolnienie ani urlop nie wchodzi u mnie w grę. W swoim czasie przyznam się w pracy, że jestem w ciąży, zdeklaruję, że chcę pracować najdłużej jak to możliwe i wrócić do pracy po porodzie również najszybciej jak to możliwe i mam nadzieję, że będę mogła z moją firmą po takiej deklaracji jak najdłużej współpracować. Każdy grosz się liczy.
Na szczęście mam biurową pracę. Nie mam kontaktu z klientami tylko współpracownikami, więc jeśli nic złego się nie stanie, to chcę pracować najdłużej jak to możliwe.
Stary 2012-10-31, 09:56   #70
strawberry162
Rozeznanie

Ja oczywiscie tez chcialabym jak najdluzej pracowac ale ale gdyby byla taka koniecznosc to oczywiscie pojde na zwolnieneie tylko boje ze ze umowa nie zostanie przedluzona A pracuje w banku no i wiadomo jakie osoby czasem przychodza

Antonisia
Stary 2012-10-31, 10:23   #71
traviss
Raczkowanie

hej!! jestem troche smutna bo wczoraj na usg lekarz powiedzial ze wg niego to ciaza ale na 100% jej nie moze potwierdzic bo malo widac...
wynik bety wskazuje na ciaze, ja teraz czuje sie nawet bardziej ciazowo niz za pierwszym razem ale musze czekac tydzien i zrobic usg(

ja jeszcze nikomu nie powiedzialam oprocz najblizszej przyjaciolki i powiem wam, ze troche to klopotliwe, bo od kilku dni co chwila dostaje zaproszenie albo na drinka, albo na imprezke, ostatnio nawet na lyzwy i musze sie gesto tlumaczyc... wiadomo, nie kazdy oglasza publicznie jak tylko zobaczy 2 kreski...
a ja tak mocno chce ze szook marzylam zawsze o conajmniej dwojce i nie wyobrazalam sobie miec tylko jednego:

Wczoraj mialam wolne i spalam 5 godzin :///// tragedia .. teraz poki co czuje sie super

ja dużo myslalam na temat pracy, ale teraz chcialabym pracowac najechetniej do porodu wiem ze to rzadkie ale jesli sie uda to bylo by super. wiem ze siedzenie w ciazy w domu i myslenie to nie jest wcale najlepsze... oczywiscie jesli odpoczywa sie wystarczajaca i nie pracuje w sklepie/fabryce itd

Edytowane przez traviss
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:26
traviss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:23   #72
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No to do roboty. Postarajcie się jak trzeba żebyśmy mogły razem czekać na narodziny pociech
Staramy się . Trzymajcie kciuki!
Zajście w ciążę może być trudne, bo w sierpniu urodziłam córeczkę i karmię mm i piersią, przez co są małe szanse na zapłodnienie... Ale się staramy, bo chcemy mieć drugą dzidźkę w podobnym wieku .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:29   #73
hariet27
Przyczajenie

Ja nie będę póki co unikać ludzi bo to chyba po prostu niemożliwe, ale będę dbać o siebie - ciepło się ubierać, wysypiać, jeść itd. Nie planuję zwolnienia o ile nie będzie to konieczne. A z pracą to u mnie w ogóle wyszło trochę nie najlepiej bo właśnie podpisałam umowę na 6 miesięcy z założeniem, ze następna będzie już na stałe.... i powiem szczerze, ze kompletnie nie wiem, jak to będzie Ale próbuję się tym nie stresować bo wiem, że to ciąży nie pomaga.
Stary 2012-10-31, 12:32   #74
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traviss Pokaż wiadomość
hej!! jestem troche smutna bo wczoraj na usg lekarz powiedzial ze wg niego to ciaza ale na 100% jej nie moze potwierdzic bo malo widac...
wynik bety wskazuje na ciaze, ja teraz czuje sie nawet bardziej ciazowo niz za pierwszym razem ale musze czekac tydzien i zrobic usg(

ja jeszcze nikomu nie powiedzialam oprocz najblizszej przyjaciolki i powiem wam, ze troche to klopotliwe, bo od kilku dni co chwila dostaje zaproszenie albo na drinka, albo na imprezke, ostatnio nawet na lyzwy i musze sie gesto tlumaczyc... wiadomo, nie kazdy oglasza publicznie jak tylko zobaczy 2 kreski...
a ja tak mocno chce ze szook marzylam zawsze o conajmniej dwojce i nie wyobrazalam sobie miec tylko jednego:

Wczoraj mialam wolne i spalam 5 godzin :///// tragedia .. teraz poki co czuje sie super

ja dużo myslalam na temat pracy, ale teraz chcialabym pracowac najechetniej do porodu wiem ze to rzadkie ale jesli sie uda to bylo by super. wiem ze siedzenie w ciazy w domu i myslenie to nie jest wcale najlepsze... oczywiscie jesli odpoczywa sie wystarczajaca i nie pracuje w sklepie/fabryce itd

kochana, nie od razu widać ciąże na usg
proszę się o nic nie martwić tylko głowa do góry i dużo odpoczywaj
za jakiś czas jak zobaczysz to od razu z serduszkiem bijącym
ja po pierwszej wizycie to też doła złapałam bo ginka nawet mi karty ciaży nie założyła
dopiero jak ją dostałam to poczułam się naprawdę w ciąży
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:58   #75
strawberry162
Rozeznanie

A wlasnie a jak u Was z jedzeniem? Ja jak na razie to wszystko na sile jem:/ w ogole nie mam apetytu ale wiem ze musze sie teraz zdrowo odzywiac dlatego staram sie jesc mniej a czesciej bo od wiekszych ilosci od razu robi mi sie niedobrze

Antonisia
Stary 2012-10-31, 14:12   #76
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:

Głowa do góry wszystko będzie dobrze na następnym usg na pewno lekarz stwierdzi ciąże. U mnie też tak było na pierwszym usg nic nie było widać nawet pęcherzyka podejrzenie było że znowu mam zapalenie pęcherza ale po tygodniu zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki i już wiedziałam że to objawy ciąży. Dlatego bądź dobrej myśli a ja trzymam za ciebie mocno kciuki
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:48   #77
traviss
Raczkowanie

dzięki dzieczyny za wsparcie najgorsze, że niby to wiem, ale jednak zawsze ciężko tak "nie myślec" chociaż mam dobry humor

w 1 ciąży w podobnym czasie lekarz zauważył pęchęrzyk no ale fakt, to kwestia kilku dni może byc

ja też na razie prawie wszystko jem i nawet nie mam jakichs koszmarnych napadów głodu więc jest dobrze

a jak z kawą? są różne głosy, ale ja jednak wole unikac, więc od 3 dni nie pije ale nei powiem brakuje mi bardzo

a jak planujecie spedzic najblizsze swieta 1 listopada?
chodzicie tak dużo jak kiedys czy odpuszczacie?
traviss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:04   #78
strawberry162
Rozeznanie

Ja troche odpuszcze to moja pierwsza ciaza i wole dmuchac na zimne a za kawa nigdy jakos specjalnie nie przepadalam a jak juz pilam to zbozowa a teraz w ogole nie mam ochoty:/ jak kolezanka sobie zrobi to az mnie mdli od tego zapachu:p

Antonisia
Stary 2012-10-31, 15:19   #79
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
a jak z kawą? są różne głosy, ale ja jednak wole unikac, więc od 3 dni nie pije ale nei powiem brakuje mi bardzo

Brakuje mi jej, czasem bardzo ale tez od kilku dni nie piję. Zamieniłam ją na kawę zbożową
Prócz rezygnacji z kawy i oczywiście alkoholu, to zachowuje się normalnie. W sumie jeszcze jedno. Mój tato jest palaczem i nie podchodzę do niego kiedy bierze papierosa do ręki. Wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz wiem, że to niebezpieczne dla maleństwa i bardziej niż kiedyś drażni mnie papierosowy zapach.
Stary 2012-10-31, 15:56   #80
dżiza
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
a zapiszę się do Was, czemu nie Wprawdzie termin wychodzi mi na 30 czerwca/1 lipca, ale wolę być tu, bo w wątku maj/czerwiec dziewczyny są już dużo bardziej zaawansowane w temacie

Ja wiem o ciąży już od prawie 3 tygodni - musiałam zrobić testy beta hcg bardzo wcześnie ze względu na problemy ze zdrowiem i tym, że powinnam wziąć bardzo szkodliwe i mocne antybiotyki. Miałam przeczucie i wiedziałam, że jestem w ciąży, mimo, że lekarze nie dowierzali A ja czułam implantację bardzo wyraźnie. Niestety wciąż choruję i mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży - bardzo się martwię Miałam kilka zabiegów chirurgicznych, mnóstwo znieczuleń miejscowych, jadę na paracetamolu od 3 tygodni i stosuję miejscowo mocny, teoretycznie zabroniony w ciąży antybiotyk Ale nic nie można na to poradzić. Oby do usg - za 2 tygodnie.
dżiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:44   #81
tomalinka
Wtajemniczenie

Oj jak aktywnie się tutaj zrobiło

Cytat:
Trudno, nie martw się, skoro są to Wasi dobrzy znajomi i jak mówisz- dobrze Was znają to nic się nie stanie nawet jeśli się domyślą i w razie nawet jakiejś awarii na pewno będą umieli się zachować. A na pewno wszystko będzie dobrze!

ps też miałam OM 28 września
Gratulacje

U nas jest taka dziwna sytuacja, że teściowa wraca do polski dopiero 30 listopada i wtedy dopiero wszystkim powiemy. Bo najpierw chcemy powiedzieć najbliższej rodzinie, a potem dopiero znajomym.
Zresztą i tak byśmy czekali z chwaleniem się aż nie uslyszmy serduszka Wtedy pewnie będę trochę spokojniejsza, że wsztstko jest ok.
Przypuszczam jednak, że znajomi się domyslą o co chodzi jak przy każdym spotkaniu będę stronić od alko

A ja OM 27.09
Cytat:
Witajcie Kochane przyszłe Mamuśki! Ja o mojej ciąży dowiedziałam się w zeszłą sobotę (tj. 27.10) a dzisiaj byłam u ginekologa ponieważ wizyte miałam wyznaczoną już jakiś miesiąc temu więc akurat fajnie się złożyło Ginekolog potwierdził moją 5-6 tygodniową ciążę Niestety na USG było widać tylko małą kropeczkę. Ale kolejną wizytę mam wyznaczoną na 20.11 i wtedy już usłyszymy serduszko naszej Kruszynki Mimo swojego młodego wieku (20 lat) i studiów bardzo się cieszę że na początku lipca zostanę mamą Nam udało się w pierwszym cyklu z owulacją ( u mnie niestety owulacja nie występowała co miesiąc) a niby miały być takie problemy z zajściem;p A jeśli chodzi o objawy to mam wstręt do słodyczy, duszności i dziwne uczucie w brzuszku czuje po prostu że coś tam się zmienia i bardzo często odczuwam bulgotanie;p

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę Wam i Waszym Maleństwom duuużo zdrówka!
Gratuluję

Cytat:
W ogóle przez cały dzien myślę czy wszystko jest ok z Kruszynką

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja o niczym innym nie potrafię myśleć. Skupić się na innych sprawach jest mi znacznie trudniej, bo wszystko stało się mniej ważne
No dokładnie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Trzymam mooocno kciuki!! Daj znać

Cytat:

Wiesz co to jest taki ciężki moment przynajmniej dla mnie. Bo wiem, że ta fasolka jest ale jeszcze do końca nie wiadomo czy wszystko jest w porządku no i na usg nic nie widać. Tez byłam u lekarza i mi powiedział, że dopiero się zagnieżdża w macicy i dostałam luteine na podtrzymanie. Mam przyjść za tydzień i mam nadzieję, że wtedy będzie cos więcej widać.
Na razie boję sie bardzo, że strace Maleństwo.. To pewnie przez to moje cholerne pcos takie myślenie.
Poza tym w ogóle nie czuję się ciążowo. Wlaściwie boli mnie tylko podbrzusze i tyle Żadnych innych objawów nie mam
Także musimy jeszcze jakoś cierpliwie poczekać

A co do pracy to chcę pracować tak długo jak mi tylko lekarz pozwoli Najlepiej do porodu Bo inaczej jak będe siedzieć w domu to oszaleje
Stary 2012-10-31, 16:44   #82
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
A wlasnie a jak u Was z jedzeniem? Ja jak na razie to wszystko na sile jem:/ w ogole nie mam apetytu ale wiem ze musze sie teraz zdrowo odzywiac dlatego staram sie jesc mniej a czesciej bo od wiekszych ilosci od razu robi mi sie niedobrze
No ja normalnie wszystko jem - apetyt mam jak zwykle baardzo dobry

Cytat:
dzięki dzieczyny za wsparcie najgorsze, że niby to wiem, ale jednak zawsze ciężko tak "nie myślec" chociaż mam dobry humor

w 1 ciąży w podobnym czasie lekarz zauważył pęchęrzyk no ale fakt, to kwestia kilku dni może byc

ja też na razie prawie wszystko jem i nawet nie mam jakichs koszmarnych napadów głodu więc jest dobrze

Na pewno będzie wszystko dobrze Musi być I wiem, że nie da się "nie myśleć".. Ale wierze, że zaniedługo usłyszymy bicia serc naszych Maluszków

Ja mam tak niskie ciśnienie, że bez kawy to po prostu nie wiem o co chodzi na świecie. Także staram się pić teraz tylko 1 dziennie (choć dzis wypiłam 2, bo czułam się fatalnie jakoś tak mi słabo i potwornie chce mi się spać). Wcześniej pilam 2-3 kawy dziennie. Nie wiem czy dam radę bez kawy

No tak to odstawiłam wiadomo alko i troche ograniczylam słodycze I tyle właściwie.

Co do 1 listopada to raczej normalnie pójdę na groby.
Cytat:
Napisane przez dżiza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
a zapiszę się do Was, czemu nie Wprawdzie termin wychodzi mi na 30 czerwca/1 lipca, ale wolę być tu, bo w wątku maj/czerwiec dziewczyny są już dużo bardziej zaawansowane w temacie

Ja wiem o ciąży już od prawie 3 tygodni - musiałam zrobić testy beta hcg bardzo wcześnie ze względu na problemy ze zdrowiem i tym, że powinnam wziąć bardzo szkodliwe i mocne antybiotyki. Miałam przeczucie i wiedziałam, że jestem w ciąży, mimo, że lekarze nie dowierzali A ja czułam implantację bardzo wyraźnie. Niestety wciąż choruję i mam nadzieję, że nie odbije się to na ciąży - bardzo się martwię Miałam kilka zabiegów chirurgicznych, mnóstwo znieczuleń miejscowych, jadę na paracetamolu od 3 tygodni i stosuję miejscowo mocny, teoretycznie zabroniony w ciąży antybiotyk Ale nic nie można na to poradzić. Oby do usg - za 2 tygodnie.
Gratulacje
A teraz wciąż musisz brać te leki? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - trzymam za Ciebie kciukasy
Stary 2012-10-31, 17:46   #83
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Wiesz co to jest taki ciężki moment przynajmniej dla mnie. Bo wiem, że ta fasolka jest ale jeszcze do końca nie wiadomo czy wszystko jest w porządku no i na usg nic nie widać. Tez byłam u lekarza i mi powiedział, że dopiero się zagnieżdża w macicy i dostałam luteine na podtrzymanie. Mam przyjść za tydzień i mam nadzieję, że wtedy będzie cos więcej widać.
Na razie boję sie bardzo, że strace Maleństwo.. To pewnie przez to moje cholerne pcos takie myślenie.
Poza tym w ogóle nie czuję się ciążowo. Wlaściwie boli mnie tylko podbrzusze i tyle Żadnych innych objawów nie mam
Także musimy jeszcze jakoś cierpliwie poczekać:
Kurcze ja nie dostałam luteiny. Myślicie że na początku ciąży powinno się ją brać? Czy nie jest to takie konieczne?

Antonisia
Stary 2012-10-31, 17:51   #84
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze ja nie dostałam luteiny. Myślicie że na początku ciąży powinno się ją brać? Czy nie jest to takie konieczne?
Myślę, że to nie jest konieczne. Ja mam pcos i w związku z tym mogę mieć problemy z utrzymaniem ciąży stąd pewnie lekarz przepisał luteinę.
Stary 2012-10-31, 18:01   #85
strawberry162
Rozeznanie

Ja w zeszłym roku we wrześniu też niby miałam stwierdzone PCO moja ginekolog widziała dużo pęcherzyków (które moim zdaniem były spowodowane braniem tabletek anty) a mimo to luteiny nie dostałam. Za 3 tygodnie mam wizyte to wtedy dopytam Mam tylko nadzieję że do tego czasu wszystko będzie ok Kurczę najlepiej bym leżała cały dzień w łóżku i nic nie robiła bo boje się że Kruszynce coś się stanie. Wiem wiem schizuje ale tak bardzo się cieszę że nam się udało bo po tym jak dowiedzialam że że mam PCO miałam wizję że już nigdy nie będę mogla mieć dzieci

Antonisia
Stary 2012-10-31, 18:19   #86
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w zeszłym roku we wrześniu też niby miałam stwierdzone PCO moja ginekolog widziała dużo pęcherzyków (które moim zdaniem były spowodowane braniem tabletek anty) a mimo to luteiny nie dostałam. Za 3 tygodnie mam wizyte to wtedy dopytam Mam tylko nadzieję że do tego czasu wszystko będzie ok Kurczę najlepiej bym leżała cały dzień w łóżku i nic nie robiła bo boje się że Kruszynce coś się stanie. Wiem wiem schizuje ale tak bardzo się cieszę że nam się udało bo po tym jak dowiedzialam że że mam PCO miałam wizję że już nigdy nie będę mogla mieć dzieci
No to ja mam dokladnie tak samo . Cały czas się boję, że coś się stanie... Eh także nie jesteś jedyna, co schizuje

Wiesz co raczej to nie bylo spowodowane antykami wręcz odwrotnie
ja mam pcos stwierdzone dawno temu natomiast od razu endykrynolog kazal mi brać tabletki anty po to by nie mieć skutków tej choroby. I wszystko było dobrze do momentu jak postanowiliśmy się starać o Maluszka. Na szczęście w 6cs się udało zaraz po laparoskopii

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

A juz myślalam, że to ja jestem jakaś dziwna, że tak się martwię zamiast po prostu sie cieszyć.. Wierzę jednak, że wszystko będzie dobrze
Stary 2012-10-31, 18:29   #87
strawberry162
Rozeznanie

Musi być dobrze! Tak bardzo bym chciała usłyszeć już Jej (jestem przekonana, że to będzie dziewczynka) serduszko ale niestety muszę czekać jeszcze 3 tygodnie Wtedy też się okaże czy Maleństwo rozwija się prawidłowo

Antonisia
Stary 2012-10-31, 20:12   #88
dżiza
Raczkowanie

Nie napisałam oczywistej rzeczy - wszystkim Wam serdecznie gratuluję i trzymam kciuki aby staraczki również szybko dołączyły

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Gratulacje
A teraz wciąż musisz brać te leki? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - trzymam za Ciebie kciukasy
Dziękuję Muszę miejscowo jeszcze stosować niestety, chociaż wszyscy mówią, że nie powinno to zbytnio przenikać do krwi, chociaż oczywiście nie ma badań, więc ja się stresuję, bo nikt nie wie czy i jak to wpływa

Cytat:
Ja brałam luteinę w pierwszej ciąży ponieważ miałam spore plamienia. Teraz nie mam plamień i lekarka powiedziała, że nie ma wskazań i bez sensu jest brać - zawsze im mniej leków tym lepiej.
dżiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:49   #89
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny, gratulacje i najlepsze życzenia

no i żeby Wasz wątek był równie wspaniały jak wątek mamuś lipcowo-sierpniowych 2012

mamusia lipcowa 2012
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:35   #90
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Staramy się . Trzymajcie kciuki!
Zajście w ciążę może być trudne, bo w sierpniu urodziłam córeczkę i karmię mm i piersią, przez co są małe szanse na zapłodnienie... Ale się staramy, bo chcemy mieć drugą dzidźkę w podobnym wieku .
Ja z drugim synkiem zaszłam w ciążę podczas karmienia piersią pierwszego dziecka, uwierz mi- to wcale nie jest trudne A szanse na zapłodnienie są bardzo duże

Cytat:
Napisane przez dżiza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

U mnie nadal @ brak, wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny... Pozostaje mi czekać na @, a jak nie przyjdzie na dniach to powtórzę test, bo ten wczorajszy to nie robiłam rano, więc może nie jest wiarygodny..
No nie wiem, może się mylę, ale czuję się jakbym była w ciąży... W sumie wydaje mi się, że jest jeszcze za wcześnie na test sikany... No nic, zobaczymy

Miłego Dnia!
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości