Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 18:55   #4261
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

zwykle robi jedną przed południem. Ale wczoraj zrobił 3 i ta ostatnia była już trochę inna ale stwierdziłam, że to może z powodu ilości kup. A dziś rano od 6 do 9 zmieniłam pampersa chyba ze 6 razy i to tylko dlatego tak mało, że w tym czasie K. spał ok. 1,5h i nie chciałam go budzić. A do tej pory to było chyba z 15 kup. Z czego część to taki śluz z kuleczkami kału i niteczkami krwi. Strasznie się boję o to moje maleństwo. Ale w zasadzie to brzuch go nie bardzo boli. Kupy też robi bez wysiłku. I apetyt ma jak zawsze. Że bardziej senny to wiadomo bo zmęczony tą biegunką.

jejku biedny bąbelek

ja wlasnie skonczylam piec moją ulubioną szarlotkę, a teraz kapiel bobaska
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:57   #4262
chmielinka
Zadomowienie

uff wróciłam ze sklepu (żelazko mi się zepsuło i musiałam kupić ) Ile ludzi wszędzie jest (!!!). jeden dzień wolnego i sklepy zawalone ludźmi.

Agunia masz super listonosza Ja z moim muszę zrobić porządek, bo np. dzisiaj rzucił mi awizo do skrzynki na 2 małe listy polecone a byłam w domu i zawsze tak robi Już sobie skserowałam awizo i listy odebrałam z poczty. Napiszę skarg i w piątek zawiozę do naczelnika poczty głównej
Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale teraz muszę targać małą ze sobą na pocztę bo listonoszowi nie chce się wziąć ze sobą poleconych

Wiktoria trzymam kciuki za Kubusia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:07   #4263
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Moja M. próbuje złapać obrazki z książeczki
Dobre! Zrób zdjęcie!

Swojej założyłam dzisiaj skarpetki z grzechotką i niezbyt się nimi interesowała, ale jak jej pogrzechotałam przed nosem i dałam do rączek, to później zauważyła je również na stópkach. Próbowała usiąść, żeby się do nich przybliżyć.
Po odłożeniu do łóżeczka wolała patrzeć na karuzelkę i maskotki.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:26   #4264
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny wybywamy zaraz więc żegnam się z Wami do niedzieli

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:28   #4265
nadalka
Zakorzenienie

Mój listonosz też jest fajny
Tylko w sumie jest ich dwóch.
Jeden od tych lżejszych paczek i listów i drugi od tych cięższych przesyłek.
Nie cierpię tego drugiego, straszny gbur.

Ale ten pierwszy bardzo sympatyczny, jak ma coś dla mnie a mnie nie ma w domu to przychodzi jeszcze raz później bo np. - zauważył że stoi już moje auto więc pomyślał że jestem już w domu
Stary 2012-10-31, 19:32   #4266
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciłam i zaraz biorę się za nadrabianie

Fabi miał zabieg, jednak jest zbyt ruchliwy żeby go przeprowadzić u okulisty. Dlatego skierowanie na szpital, 40 km od nas. Do zabiegu muszą go uśpić, więc pewnie na obserwacji zostaniemy... Ciekawe na kiedy termin nam dadzą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:36   #4267
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Spokojnej drogi
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 19:57   #4268
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

U nas dzień jak codzień Leoś wstał o 6 radosny jak skowronek (po 11 godzinach snu) i generalnie w ogóle dziś nie marudził. Słodziaczek mój Teraz już słodko śpi, a ja mam czas na przyjemności

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Urodziłam się 27 sierpnia na BN dostałam karpia i podobno trochę bigosu

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dzięki za . Z bioderkami nadal wszystko w porządku. Róża leżąc z gołą pupą obok pana doktora znów się do niego uśmiechała , chociaż on do niej wcale nie. Pokazałam niepkojące mnie niesymetryczne fałdki na udach. Powiedział, że skoro USG niczego złego nie wykazuje, a mała rozkłada nóżki szeroko i symetrycznie, to jest ok.
wspaniałe wieści

Cytat:
Mam tylko jeden problem - od wczoraj Kuba zrobił chyba z 8 kupek. Idą lekko bo nawet nie wiem kiedy (ich obecność zdradza zapach). Ale są ze śluzem. I jakby tego było mało to dziś rano jedna była z dwoma niteczkami śluzu zabarwionego krwią. Chyba się wybiorę do lekarza... zaczynam panikować...
.
idź do lekarza Bratanica męża miała coś takiego. ale nie będę Cię straszyć, bo to może być zupełnie inny problem.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja w czasie jak będe pracowac TŻ będzie z małym więc lepiej być nie może
super U mnie podobnie, bo mój TŻ pracuje nocą, a jak go nie będzie, to L będzie z babcią.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja z zapytaniem czy wasze dzieci też maja często kaszel suchy? Wiem ze to może być od śliny ale od wczoraj mala jakoś częściej kaszle częściej kicha ale gorączki nie ma
Leoś czasem trochę pokasłuje.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Nie wiem czy któraś z Was używa pieluszek Huggies, ale ponoć mają zniknąć z rynku: http://dzieciowo.pl/2012/10/pieluszk...ieluchach.html
słyszałam o tym
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:08   #4269
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
jejku biedny bąbelek

ja wlasnie skonczylam piec moją ulubioną szarlotkę, a teraz kapiel bobaska
Moje skarbki kochane tak się męczą.
dziękuję za ciepłe słowa

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
uff wróciłam ze sklepu (żelazko mi się zepsuło i musiałam kupić ) Ile ludzi wszędzie jest (!!!). jeden dzień wolnego i sklepy zawalone ludźmi.

Agunia masz super listonosza Ja z moim muszę zrobić porządek, bo np. dzisiaj rzucił mi awizo do skrzynki na 2 małe listy polecone a byłam w domu i zawsze tak robi Już sobie skserowałam awizo i listy odebrałam z poczty. Napiszę skarg i w piątek zawiozę do naczelnika poczty głównej
Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale teraz muszę targać małą ze sobą na pocztę bo listonoszowi nie chce się wziąć ze sobą poleconych

Wiktoria trzymam kciuki za Kubusia
U mnie listonoszka jeździ autem. I nie wychodziła z niego tylko trąbiła i czekała... a że ja mieszkam przy skrzyżowaniu to na to trąbienie zupełnie nie zwracam uwagi. I do tego potrafiła zostawić awizo, że paczka jest na poczcie nr 2, a była na nr 1. Złożyłam skargę i jakaż odmiana... w końcu zauważyła, że mamy dzwonek przy bramce i nie trąbi i paczki też zawsze na jednej zostawia.

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dobre! Zrób zdjęcie!

Swojej założyłam dzisiaj skarpetki z grzechotką i niezbyt się nimi interesowała, ale jak jej pogrzechotałam przed nosem i dałam do rączek, to później zauważyła je również na stópkach. Próbowała usiąść, żeby się do nich przybliżyć.
Po odłożeniu do łóżeczka wolała patrzeć na karuzelkę i maskotki.
ale słodko to musiało wyglądać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Fabi miał zabieg, jednak jest zbyt ruchliwy żeby go przeprowadzić u okulisty. Dlatego skierowanie na szpital, 40 km od nas. Do zabiegu muszą go uśpić, więc pewnie na obserwacji zostaniemy... Ciekawe na kiedy termin nam dadzą
Biedne maleństwo. żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hejka

U nas dzień jak codzień Leoś wstał o 6 radosny jak skowronek (po 11 godzinach snu) i generalnie w ogóle dziś nie marudził. Słodziaczek mój Teraz już słodko śpi, a ja mam czas na przyjemności

idź do lekarza Bratanica męża miała coś takiego. ale nie będę Cię straszyć, bo to może być zupełnie inny problem.
Ale fajnie masz. Ja na K. i jego spanie nie narzekam ale jedna pobudka w nocy musi być Najczęściej ok. 3. A później to w okolicach 6. Ale w ciągu dnia też ładnie śpi więc jest dobrze.

dziękuję już byłam

Tak w ogóle to chyba coś się zmienia z kupami K. Ostatnia już była ładniejsza, z malutką ilością śluzu. Ale dzwoniła pani doktor zapytać jak młody i powiedziała, że jeśli do rana będą pojawiać się kupki z niteczkami krwi to żebym jechała z nim do szpitala. Też z powodu możliwości odwodnienia, chociaż na razie sik jest przy każdej kupie więc młody odwodniony nie jest. Ale jada mało. Często (co ok. 2,5h) ale mało (po ok. 70ml). A zwykle jadał co ok. 3,5 h i zjadał w okoliacach 120-130ml.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:11   #4270
anna99302
Zadomowienie

hey! mały zasnął. ja nadrabiam i zaraz idę w kimono. mąż dzisaj dyżuruje w nocy a ja przejmuje nad ranem gdzieś o 5:00.
I tak jak wcześniej pisałam koniec z naszym kp. Mały dzisiaj oficjalnie odrzucił cycka przy karmieniu a z butli zjadł ze smakiem Nie powiem jest mi żal i trochę przykro, ale jeżeli butla go uszczęśliwia to mnie tym bardziej.... 3 miesiące to i tak dobrze i dokładnie tyle ile sobie zakładałam.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
który ładniejszy, kremowy piesek czy brązowy mis? http://allegro.pl/misiowy-kombinezon...746565715.html
ale śliczne!!!! wszystkie!!!!!!
Cytat:
Hej, my już po. Niestety nie udrożniono kanalika w prawym oku, czeka nas szpital Dzwoniłam umówić małego na jakiś termin, ale jest remont i po niedzieli mam dzwonić...

Aga mam autobus 13.35 i do domu powrotny 15.55 bo później mam dopiero po 17
Biedny FABI ale to w ogóle byl zabieg, tylko się nei udał?
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
:

A tak w ogóle, ciotki, to
HAPPY HALLOWEEN!
(zdjęcie celowo kiepskiej jakości - długo miałam opory przed wrzucaniem tu zdjęć z twarzą, ale na tym i tak widać głównie szumy )
CUDO!!! nasz też dzisiaj miał halloweenowe ubranko! Dep, a jak twoje odstawienie piersi?
Cytat:
Byliśmy u lekarza. Młody ma rozwolnienie i robi kupę z dużą ilością śluzu i z niteczkami śluzu podbiariowymi krwią. Dostaliśmy lekarstwo i jutro rano mam dzwonić do pani doktor czy jest lepiej. Jeśli nie to skierowanie do szpitala. Ale pani doktor powiedziała, że K. jest w bardzo dobrej kondycji - nie jest odwodniony czy niedożywiony. Mam się nie dziwić, że będzie spał więcej niż zwykle bo jest to dla niego męczące. Poza tym nie ma gorączki. Jak będzie mnie coś niepokoić to mam dzwonić o każdej porze (dała mi nr komórki). I tak czy inaczej w piątek kontrolna wizyta.
K. teraz śpi (właściwie cały czas śpi dziś) ale dość niespokojnie. Kupek nadal sporo ale mam wrażenie, że coś się zmienia... Co prawda pewnie nie od lekarstwa (dostał dopiero jedną dawkę) ale zawsze. Prawdopodobnie jest to jakiś wirus.
Dziękuję Wam za kciuki. Jesteście kochane

No właśnie mnie pani doktor powiedziała żebym na siłę poiła K. jak mial problemy z kupką. Jak dla mnie to jest niewykonalne - zamyka usta i tak zaciska, że nie jestem w stanie wsadzić mu smoczka od butelki. A jak mi się udawało wsadzić smoczka w paszczę to wypychał wszystko jęzorem
Biedny maluszek żeby szybciutko wyzdrowiał!

Cytat:
Hejka
:
jak ot 11h??? bez przerwy?? a ty karmisz piersią?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:21   #4271
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
hey! mały zasnął. ja nadrabiam i zaraz idę w kimono. mąż dzisaj dyżuruje w nocy a ja przejmuje nad ranem gdzieś o 5:00.
I tak jak wcześniej pisałam koniec z naszym kp. Mały dzisiaj oficjalnie odrzucił cycka przy karmieniu a z butli zjadł ze smakiem Nie powiem jest mi żal i trochę przykro, ale jeżeli butla go uszczęśliwia to mnie tym bardziej.... 3 miesiące to i tak dobrze i dokładnie tyle ile sobie zakładałam.

CUDO!!! nasz też dzisiaj miał halloweenowe ubranko! Dep, a jak twoje odstawienie piersi?
Biedny maluszek żeby szybciutko wyzdrowiał!
Piękne!! Bardzo mi się podoba Twoje podejście

a gdzie zdjęcie tego ubranka??

dziękuję za ciepłe słowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 20:23   #4272
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ja nie Bliźniak a mam tak samo wodnik jestem
hehe, mam tak samo. I też wodnik

Cytat:
dokładnie tak

aaa i się muszę pochwalić, jak dobrze pójdzie, to w piątek spotkamy się z narzeczonym Luśki No i z Sol oczywiście
ale fajnie macie

Cytat:
Hej, my już po. Niestety nie udrożniono kanalika w prawym oku, czeka nas szpital Dzwoniłam umówić małego na jakiś termin, ale jest remont i po niedzieli mam dzwonić...
biedny Fabiś

Cytat:
(zdjęcie celowo kiepskiej jakości - długo miałam opory przed wrzucaniem tu zdjęć z twarzą, ale na tym i tak widać głównie szumy )
jaka słodka

Cytat:
Byliśmy u lekarza. Młody ma rozwolnienie i robi kupę z dużą ilością śluzu i z niteczkami śluzu podbiariowymi krwią. Dostaliśmy lekarstwo i jutro rano mam dzwonić do pani doktor czy jest lepiej. Jeśli nie to skierowanie do szpitala. Ale pani doktor powiedziała, że K. jest w bardzo dobrej kondycji - nie jest odwodniony czy niedożywiony. Mam się nie dziwić, że będzie spał więcej niż zwykle bo jest to dla niego męczące. Poza tym nie ma gorączki. Jak będzie mnie coś niepokoić to mam dzwonić o każdej porze (dała mi nr komórki). I tak czy inaczej w piątek kontrolna wizyta.
K. teraz śpi (właściwie cały czas śpi dziś) ale dość niespokojnie. Kupek nadal sporo ale mam wrażenie, że coś się zmienia... Co prawda pewnie nie od lekarstwa (dostał dopiero jedną dawkę) ale zawsze. Prawdopodobnie jest to jakiś wirus.
ojej... trzymam kciuki, zeby lekarstwo pomogło

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Ile ludzi wszędzie jest (!!!). jeden dzień wolnego i sklepy zawalone ludźmi.
też tego nie rozumiem

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

jak ot 11h??? bez przerwy?? a ty karmisz piersią?
no tak od 19 do 6 rano Karmię moim pokarmem ale z butli. Bezpośrednio z piersi tylko 1-2 karmienia dziennie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:24   #4273
karmeelek
Zadomowienie

Przepraszam, że tak na przywitanie będę smęcić ale mam dość! Kolejna nocka przesrana - dzwoniłam do lekarza i w pt mamy zajechać z mała do niego na oddział. Teraz od 4 godzin kują ściany - głowa pęka a mała jest strasznie niespokojna (tak wierzga nawet na rekach, że ciągle ulewa i przebieram ją co 30 min). Poza tym ta @! Nie skończyłam nawet pierwszego opakowania tabletek a to już druga @ przylazła! I oczywiście brzuch boli, nogi mdleją i na wymioty mnie zbiera. Jeszcze za to wszystko dostało się małżowi - jakbyśmy mieli mało kłótni ostatnio.
Sol przykro mi, że czeka Was szpital.
nadalka bo wiem, że łatwo nie masz - trzymam kciuki, żeby się poprawiło!
Wiki kciuki za Kubusia!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:26   #4274
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

super U mnie podobnie, bo mój TŻ pracuje nocą, a jak go nie będzie, to L będzie z babcią.
to tak jak Jas, wstał o 6 i nie płakał dzis wogóle
Cytat:
Moje skarbki kochane tak się męczą.
dziękuję za ciepłe słowa

nie no szczyt, chodzą halloweenowcy po domach i wyobraźcie sobie że nam klamką ruszali, chcieli wejść do domu, na szczęście mieliśmy zamknięte drzwi, a jak spojrzałam przez judasza to sie wystraszylam, takie to okropieństwo stało

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:37
Stary 2012-10-31, 20:41   #4275
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ufff jestem, w końcu. Nadrobię później bo padam na pyszczek.
Ze słuchem Luśki wszystko ok. Ale przy badaniu się umęczyliśmy... Znaczy samo badanie wcale nie jest nieprzyjemne i trwa chwilkę, ale małej coś nie spasowało i taki koncert urządziła, że spędziliśmy tam półtorej godziny!
Pierwszy ryk był jak do niej zagadała pani, która miała robić badanie. Jakoś się udało ją uspokoić, więc babka wsadza jej tą gumową końcówkę do ucha i znowu ryk. Wściekły, rozdzierający ryk. Nie dało rady zbadać. Babka wyszła na trochę, żebyśmy małą uspokoili. Uspokoiła się, kolejne podejście - i znowu ryk. No to poszła po inną babkę, bo mówi, że może na jej widok Luśka tak reaguje. Ale nic z tego. No to poszliśmy na świetlicę i mieliśmy wrócić jak Luśka się uspokoi. Był już czas jej jedzenia, więc próbowałam dać jej cycka, ale nic z tego, darła się jak oparzona że chyba w całym budynku ją było słychać i nic jej nie uspokajało. W końcu jakoś drąc się cały czas coś tam zjadła i po dłuuuuuugim noszeniu jej, bujaniu, śpiewaniu, puszczaniu suszarki z komórki jakoś się wyciszyła. Po ponad pół godzinie. I wtedy w końcu udało się jej to badanie zrobić.
Jedyne co, to ma trochę woskowiny w lewym uszku, ale to nic takiego i zdarza się często u niemowlaczków, mamy kupić taki specjalny olejek i raz w tygodniu wkraplać.
No i dowiedziałam się, że zostaliśmy tam skierowani właściwie niepotrzebnie - bo pobyt ponad 7 dni na intensywnej to wcale nie aż tak wielki powód do tych badań. Czemu mnie to nie dziwi...
no to super, że u malutkiej wszystko w porządku. niezły popis wam zrobiła swoją drogą. nasz taki popis odwalił na szczepieniu. a ostatnio jak bylismy u lekarza-dziecko anioł, a lekarka myslałam, że znowu narobi hałasu.

Cytat:
Przykładowe projekty kalendarza (wybrałam klasycznie biały, żeby każdemu pasował). Który Wam się podoba?

Minimalny rozmiar zdjęć to 1280x960 px.

Proszę o udzielenie odpowiedzi
1. Jaki kolaż na okładkę?
2. Zdjęcia kolorowe czy b&w?
3. Nr projektu, który najbardziej się podoba
4. Dodajemy imiona do zdjęć? (jeśli tak, to czy samo imię, czy dodatkowo data ur?)
ad.1. wszystkie zdjecia dzieci obok siebie
AD.2.kolorowe
ad.3 1 bo zmieszczą się elegancko oba zdjęcia
ad4. albo nasze nicki albo brak jakichkolwiek info, bo jeżeli kalendarz ma nie byc pamiątką po korzystaniu z forum, to po co jakiekolwiek info?

A swoją drogą dotarł paw LAMAZE do nas i mały jest nim zachwyconY!!!! Chyba musze więcej tych zabawek nabyć

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Piękne!! Bardzo mi się podoba Twoje podejście

a gdzie zdjęcie tego ubranka??

dziękuję za ciepłe słowa
a to będe musiała obfocic.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 20:58   #4276
Linka25
Zakorzenienie

Martynka dziś też aniołek, tak jak Leoś i Jaś Zero płaczu, zero marudzenia. Tak naprawdę ostatnimi czasy to norma A jak przypomnę sobie jak było kiedyś... masakra
I mam własną teorię nt. kolek, które mała miała od 3 tyg. życia. Otóż wydaje mi sie ze u niej wynikały one z niedojrzałości ukł. nerwowego a dokładniej rzecz biorąc z braku snu w dzień, nieumiejętności zaśnięcia, w rezultacie ze zmęczenia. Największy płacz byl wieczorami kiedy to pewnie zmęczenie było największe, a w ciągu dnia było nieustanne marudzenie. Od pewnego czasu sypia w ciągu dnia - i dokładnie od tego momentu jest innym dzieckiem. Co więcej - zauważyłam, ze ostatnio coraz łatwiej jej się zasypia, kiedyś musiałam ją usypiać godzinę by godzinę pospała w ciągu dnia. Teraz parę minut.

Cytat:

uśpić? nie wiem czy bym się zgodziła...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:59
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:00   #4277
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka dziś też aniołek, tak jak Leoś i Jaś Zero płaczu, zero marudzenia. Tak naprawdę ostatnimi czasy to norma A jak przypomnę sobie jak było kiedyś... masakra
I mam własną teorię nt. kolek, które mała miała od 3 tyg. życia. Otóż wydaje mi sie ze u niej wynikały one z niedojrzałości ukł. nerwowego a dokładniej rzecz biorąc z braku snu w dzień, nieumiejętności zaśnięcia, w rezultacie ze zmęczenia. Największy płacz byl wieczorami kiedy to pewnie zmęczenie było największe, a w ciągu dnia było nieustanne marudzenie. Od pewnego czasu sypia w ciągu dnia - i dokładnie od tego momentu jest innym dzieckiem. Co więcej - zauważyłam, ze ostatnio coraz łatwiej jej się zasypia, kiedyś musiałam ją usypiać godzinę by godzinę pospała w ciągu dnia. Teraz parę minut.
Linka mogę się pod tym podpisać w 100% dokłądie te same spostrzeżenia i te same reakcje, fajne nam już
Stary 2012-10-31, 21:01   #4278
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja M. próbuje złapać obrazki z książeczki
cudnie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dzięki za przepis One naprawdę smakowicie wyglądają
Muszę kupić świeże drożdże, bo tym suchym nie ufam i cynamon Może w weekend zrobię
No właśnie zrobiłam na suchych i nie urosły ale i tak są dobre

Cytat:

Wvictoria, mam nadzieję, że Małemu się polepszy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:06   #4279
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej... trzymam kciuki, zeby lekarstwo pomogło
dziękuję

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak na przywitanie będę smęcić ale mam dość! Kolejna nocka przesrana - dzwoniłam do lekarza i w pt mamy zajechać z mała do niego na oddział. Teraz od 4 godzin kują ściany - głowa pęka a mała jest strasznie niespokojna (tak wierzga nawet na rekach, że ciągle ulewa i przebieram ją co 30 min). Poza tym ta @! Nie skończyłam nawet pierwszego opakowania tabletek a to już druga @ przylazła! I oczywiście brzuch boli, nogi mdleją i na wymioty mnie zbiera. Jeszcze za to wszystko dostało się małżowi - jakbyśmy mieli mało kłótni ostatnio.
Sol przykro mi, że czeka Was szpital.
nadalka bo wiem, że łatwo nie masz - trzymam kciuki, żeby się poprawiło!
Wiki kciuki za Kubusia!
biedne jesteście

dziękuję

Cytat:
No to pewnie masz rację z tymi kolkami. Zresztą ja gdzieś czytałam, że to jedna z wielu możliwych przyczyn kolek. W każdym razie dobrze, że już jest to za Wami

Cytat:
Wvictoria, mam nadzieję, że Małemu się polepszy
dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 21:09   #4280
pumas
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
W końcu mam czas, by siąść z piwkiem w ręku i poczytać, co tam u was dobrego.
Mamka, zaleciałaś? Dla mnie wyprawą była jazda pociągiem, a co dopiero samolotem - choć pewnie samolotem mimo wszystko większy komfort hehe.

Była u nas cały dzień babcia, było superancko !

Byłyśmy dzisiaj u pediatry na wizycie, na szczepieniach i na usg wszystkich narządów.
B. zdrowa jak ryba. Bardzo się cieszę. Waży 6 kg i mierzy 62 cm. Została zaszczepiona na pneumokoki pierwsza dawka i rotawirusa ostatnia dawka. Zostały jeszcze meningokoki i ospa, ale ospa później.
Jestem super zadowolona z wizyty, była bardzo merytoryczna, nie to co u moich komunistów w przychodni rejonowej. Dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam. No i najważniejsze, że mała miała usg nerek, wątroby, macicy i narządów płciowych, jak również wszystkich innych narządów i bioderek. Mam zdrowe wesołe dziecko
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:15   #4281
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mamka, zaleciałaś? Dla mnie wyprawą była jazda pociągiem, a co dopiero samolotem - choć pewnie samolotem mimo wszystko większy komfort hehe.

Byłyśmy dzisiaj u pediatry na wizycie, na szczepieniach i na usg wszystkich narządów.
B. zdrowa jak ryba. Bardzo się cieszę. Waży 6 kg i mierzy 62 cm. Została zaszczepiona na pneumokoki pierwsza dawka i rotawirusa ostatnia dawka. Zostały jeszcze meningokoki i ospa, ale ospa później.
Jestem super zadowolona z wizyty, była bardzo merytoryczna, nie to co u moich komunistów w przychodni rejonowej. Dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam. No i najważniejsze, że mała miała usg nerek, wątroby, macicy i narządów płciowych, jak również wszystkich innych narządów i bioderek. Mam zdrowe wesołe dziecko
brawo dla Balnkiprzebadała s ją wzdłuż i wszerz
Stary 2012-10-31, 21:16   #4282
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

super! nie ma nic piękniejszego.
Stary 2012-10-31, 21:21   #4283
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Odpukać (zawsze jak ją pochwalę, to na następny dzień jest poracha), jest naprawdę grzecznym i wesołym, spokojnym dzieckiem, potrafi leżeć wpatrzona w karuzelę nawet przeszło godzinę, potem huśtawka, 30 min, potem mata 30 min, leżaczek 30 min i jakoś leci
Dzisiaj na szczepieniu zapłakała dopiero jak pani wyjęła igłę. a tylko dlatego, że lekarz nakleił jej plasterek z maścią znieczulająca. To naprawdę działa !

Aha, doktor poleciła mi stronę mp.pl i strefę dla pacjenta. Podobno bardzo rzetelna informacja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 21:37   #4284
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej dopiero wróciliśmy z zakupów, babcia została z małym na 6h a my z tż szaleliśmy w CH
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:39   #4285
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o rany... biedny Fabianek będziesz mogła z nim nocować?
Nie mam pojęcia. Będę po niedzieli się dowiadywać. Jak coś to hotel dla matek, albo wezmę karimatę i śpiwór. Muszę z nim być po przecież karmię cyckiem, a w nocy budzi się 3 razy na karmienie...
Cytat:
Sol
współczuję tego szpitala. Czyli poprzedni zabieg nie powiódł się?
Eh nas zabieg też na bank czeka
No właśnie za bardzo głową ruszał i okulistka się bała przeprowadzić zabieg...
Cytat:
Ojjoj, a musi to być już teraz robione? I w tym szpitalu co mają robić?
Lepiej teraz tylko udrożnianie niż sondowanie (tak słyszałam)
Cytat:
A tak w ogóle, ciotki, to
HAPPY HALLOWEEN!
Jaka ona cudowna Ustawiłabym ją sobie na tapecie na kompie, ale nie wypada zdradzać własnego dziecka
Cytat:

1 - bluzeczka bardziej dla tatusia, niż dla Zosi
2 - komplecik, zakupiony chyba w zeszłym tygodniu - nie mogłam się oprzeć!
3 - komplecik, kupiony przez tatę w Pradze (bo tu nie ma Marks&Spencer, więc przecież MUSIELIŚMY wejść )
4 i 5 - wczorajsze nabytki. Ta fioletowa podoba mi się średnio, ale ponieważ jest na niej czarny kot, i była przeceniona na 1€, to przecież nie mogłam nie wziąć - jest spora, będzie chyba na przyszłoroczne Halloween
6 i 7 - komplecik też z wczoraj. Prawda, że ma uroczy rewers?
8 - moje ciepłe kapciochy
Piękne Moje typy to 5 (lubię fiolet ), 6 i 7 oraz 8
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Proszę

Właśnie się pieką
też muszę zrobić!!
Cytat:
Bidulek Oby szybko wyzdrowiał!!
Dostaliście jakiś probiotyk? Podobno przy biegunce powinno się stosować
Cytat:
Miłej podróży!
Cytat:

uśpić? nie wiem czy bym się zgodziła...
Nie wiem co gorsze. Dać uśpić, czy mieć świadomość, że to oczka. Bo ze wzrokiem nie ma żartów...

Sama jestem już ślepa

Bloguję
Stary 2012-10-31, 21:42   #4286
pumas
Zakorzenienie

Olcia, co fajnego kupiliście ????????
Stary 2012-10-31, 21:43   #4287
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaa kupiłam ostatnio gaziki włókninowe i są rewelacyjne do dupci! Nie wrócę już nigdy do mokrych chusteczek.

Żałuję tylko, że nie mieszkamy z TŻ sami, to bym zainwestowała w pieluszki wielorazowe. Ale boska teściowa twierdzi, że za dużo i zbyt często piorę

Bloguję
Stary 2012-10-31, 21:50   #4288
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa kupiłam ostatnio gaziki włókninowe i są rewelacyjne do dupci! Nie wrócę już nigdy do mokrych chusteczek.

Żałuję tylko, że nie mieszkamy z TŻ sami, to bym zainwestowała w pieluszki wielorazowe. Ale boska teściowa twierdzi, że za dużo i zbyt często piorę
pisałam wam kiedys ze to rewelka ale wszytskie to olały ja uzywam 10x10 sa świtne i kupujemy tonami

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny Odpukać (zawsze jak ją pochwalę, to na następny dzień jest poracha), jest naprawdę grzecznym i wesołym, spokojnym dzieckiem, potrafi leżeć wpatrzona w karuzelę nawet przeszło godzinę, potem huśtawka, 30 min, potem mata 30 min, leżaczek 30 min i jakoś leci
Dzisiaj na szczepieniu zapłakała dopiero jak pani wyjęła igłę. a tylko dlatego, że lekarz nakleił jej plasterek z maścią znieczulająca. To naprawdę działa !

Aha, doktor poleciła mi stronę mp.pl i strefę dla pacjenta. Podobno bardzo rzetelna informacja.
rozpieszcza Cie ta córa, Jaś potrafi już godzinę wgapiać się w karuzelke, do tego puszczam mu nutę z pozytywki chicco i zadowolony, ale dalej potrzebuje juz zainteresowania, a potem idzie spac i zaczynamy nów maraton karuzelka itd.
Cytat:
hej dopiero wróciliśmy z zakupów, babcia została z małym na 6h a my z tż szaleliśmy w CH
pokazuj zdobycze
Stary 2012-10-31, 21:51   #4289
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Olcia, co fajnego kupiliście ????????
dla mnie cudną zimową parkę w Bershce, normalnie zakochałam się w niej,ma oggggromny futrzany kołnierz dla tż bezrękawnik i czapkę, dla Oskareczka śpiworek do spania w tkmaxxx

Sol za dużo prania przy dziecku dobre sobie ja włączam co drugi dzień pralkę ciuszków niunia no ale on dużo ulewa...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:53   #4290
Linka25
Zakorzenienie

A gdzie kupujecie te gaziki?
Ja używam wacików, takich duzych.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości