|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() ja wlasnie skonczylam piec moją ulubioną szarlotkę, a teraz kapiel bobaska
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
uff wróciłam ze sklepu (żelazko mi się zepsuło i musiałam kupić
) Ile ludzi wszędzie jest (!!!). jeden dzień wolnego i sklepy zawalone ludźmi.Agunia masz super listonosza Ja z moim muszę zrobić porządek, bo np. dzisiaj rzucił mi awizo do skrzynki na 2 małe listy polecone a byłam w domu i zawsze tak robi Już sobie skserowałam awizo i listy odebrałam z poczty. Napiszę skarg i w piątek zawiozę do naczelnika poczty głównej ![]() Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale teraz muszę targać małą ze sobą na pocztę bo listonoszowi nie chce się wziąć ze sobą poleconych ![]() Wiktoria trzymam kciuki za Kubusia
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre!
Swojej założyłam dzisiaj skarpetki z grzechotką i niezbyt się nimi interesowała, ale jak jej pogrzechotałam przed nosem i dałam do rączek, to później zauważyła je również na stópkach. Próbowała usiąść, żeby się do nich przybliżyć. ![]() Po odłożeniu do łóżeczka wolała patrzeć na karuzelkę i maskotki. |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybywamy zaraz więc żegnam się z Wami do niedzieli
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Mój listonosz też jest fajny
![]() Tylko w sumie jest ich dwóch. Jeden od tych lżejszych paczek i listów i drugi od tych cięższych przesyłek. Nie cierpię tego drugiego, straszny gbur. Ale ten pierwszy bardzo sympatyczny, jak ma coś dla mnie a mnie nie ma w domu to przychodzi jeszcze raz później bo np. - zauważył że stoi już moje auto więc pomyślał że jestem już w domu
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i zaraz biorę się za nadrabianie
![]() Fabi miał zabieg, jednak jest zbyt ruchliwy żeby go przeprowadzić u okulisty. Dlatego skierowanie na szpital, 40 km od nas. Do zabiegu muszą go uśpić, więc pewnie na obserwacji zostaniemy... Ciekawe na kiedy termin nam dadzą
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas dzień jak codzień ) i generalnie w ogóle dziś nie marudził. Słodziaczek mój![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4269 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję za ciepłe słowa Cytat:
i paczki też zawsze na jednej zostawia. dziękujemy Cytat:
Cytat:
żeby było dobrzeCytat:
Najczęściej ok. 3. A później to w okolicach 6. Ale w ciągu dnia też ładnie śpi więc jest dobrze.dziękuję ![]() Tak w ogóle to chyba coś się zmienia z kupami K. Ostatnia już była ładniejsza, z malutką ilością śluzu. Ale dzwoniła pani doktor zapytać jak młody i powiedziała, że jeśli do rana będą pojawiać się kupki z niteczkami krwi to żebym jechała z nim do szpitala. Też z powodu możliwości odwodnienia, chociaż na razie sik jest przy każdej kupie więc młody odwodniony nie jest. Ale jada mało. Często (co ok. 2,5h) ale mało (po ok. 70ml). A zwykle jadał co ok. 3,5 h i zjadał w okoliacach 120-130ml. |
|||||
|
|
|
#4270 | ||||
|
Zadomowienie
|
hey! mały zasnął. ja nadrabiam i zaraz idę w kimono. mąż dzisaj dyżuruje w nocy
a ja przejmuje nad ranem gdzieś o 5:00.I tak jak wcześniej pisałam koniec z naszym kp. Mały dzisiaj oficjalnie odrzucił cycka przy karmieniu a z butli zjadł ze smakiem Nie powiem jest mi żal i trochę przykro, ale jeżeli butla go uszczęśliwia to mnie tym bardziej.... 3 miesiące to i tak dobrze i dokładnie tyle ile sobie zakładałam. Cytat:
Cytat:
ale to w ogóle byl zabieg, tylko się nei udał? Cytat:
Cytat:
żeby szybciutko wyzdrowiał! jak ot 11h??? bez przerwy?? a ty karmisz piersią? |
||||
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gdzie zdjęcie tego ubranka?? ![]() dziękuję za ciepłe słowa |
|
|
|
|
#4272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hehe, mam tak samo. I też wodnik
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak od 19 do 6 rano Karmię moim pokarmem ale z butli. Bezpośrednio z piersi tylko 1-2 karmienia dziennie.
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że tak na przywitanie będę smęcić ale mam dość! Kolejna nocka przesrana - dzwoniłam do lekarza i w pt mamy zajechać z mała do niego na oddział. Teraz od 4 godzin kują ściany - głowa pęka a mała jest strasznie niespokojna (tak wierzga nawet na rekach, że ciągle ulewa i przebieram ją co 30 min). Poza tym ta @! Nie skończyłam nawet pierwszego opakowania tabletek a to już druga @ przylazła! I oczywiście brzuch boli, nogi mdleją i na wymioty mnie zbiera. Jeszcze za to wszystko dostało się małżowi - jakbyśmy mieli mało kłótni ostatnio.
Sol przykro mi, że czeka Was szpital. nadalka Wiki kciuki za Kubusia! |
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no szczyt, chodzą halloweenowcy po domach i wyobraźcie sobie że nam klamką ruszali, chcieli wejść do domu, na szczęście mieliśmy zamknięte drzwi, a jak spojrzałam przez judasza to sie wystraszylam, takie to okropieństwo stało Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-31 o 20:37 |
|
|
|
|
#4275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
AD.2.kolorowe ad.3 1 bo zmieszczą się elegancko oba zdjęcia ad4. albo nasze nicki albo brak jakichkolwiek info, bo jeżeli kalendarz ma nie byc pamiątką po korzystaniu z forum, to po co jakiekolwiek info? A swoją drogą dotarł paw LAMAZE do nas i mały jest nim zachwyconY!!!! Chyba musze więcej tych zabawek nabyć ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- a to będe musiała obfocic. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Martynka dziś też aniołek, tak jak Leoś i Jaś
Zero płaczu, zero marudzenia. Tak naprawdę ostatnimi czasy to norma A jak przypomnę sobie jak było kiedyś... masakra I mam własną teorię nt. kolek, które mała miała od 3 tyg. życia. Otóż wydaje mi sie ze u niej wynikały one z niedojrzałości ukł. nerwowego a dokładniej rzecz biorąc z braku snu w dzień, nieumiejętności zaśnięcia, w rezultacie ze zmęczenia. Największy płacz byl wieczorami kiedy to pewnie zmęczenie było największe, a w ciągu dnia było nieustanne marudzenie. Od pewnego czasu sypia w ciągu dnia - i dokładnie od tego momentu jest innym dzieckiem. Co więcej - zauważyłam, ze ostatnio coraz łatwiej jej się zasypia, kiedyś musiałam ją usypiać godzinę by godzinę pospała w ciągu dnia. Teraz parę minut. Cytat:
nie wiem czy bym się zgodziła...
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-31 o 20:59 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale i tak są dobre![]() Wvictoria, mam nadzieję, że Małemu się polepszy
|
|
|
|
|
#4279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
Cytat:
dziękuję Cytat:
dziękuję |
||
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() W końcu mam czas, by siąść z piwkiem w ręku i poczytać, co tam u was dobrego. Mamka, zaleciałaś? Dla mnie wyprawą była jazda pociągiem, a co dopiero samolotem - choć pewnie samolotem mimo wszystko większy komfort hehe. Była u nas cały dzień babcia, było superancko ! Byłyśmy dzisiaj u pediatry na wizycie, na szczepieniach i na usg wszystkich narządów. B. zdrowa jak ryba. Bardzo się cieszę. Waży 6 kg i mierzy 62 cm. Została zaszczepiona na pneumokoki pierwsza dawka i rotawirusa ostatnia dawka. Zostały jeszcze meningokoki i ospa, ale ospa później. Jestem super zadowolona z wizyty, była bardzo merytoryczna, nie to co u moich komunistów w przychodni rejonowej. Dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam. No i najważniejsze, że mała miała usg nerek, wątroby, macicy i narządów płciowych, jak również wszystkich innych narządów i bioderek. Mam zdrowe wesołe dziecko
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebadała s ją wzdłuż i wszerz
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Odpukać (zawsze jak ją pochwalę, to na następny dzień jest poracha), jest naprawdę grzecznym i wesołym, spokojnym dzieckiem, potrafi leżeć wpatrzona w karuzelę nawet przeszło godzinę, potem huśtawka, 30 min, potem mata 30 min, leżaczek 30 min i jakoś leci Dzisiaj na szczepieniu zapłakała dopiero jak pani wyjęła igłę. a tylko dlatego, że lekarz nakleił jej plasterek z maścią znieczulająca. To naprawdę działa ! Aha, doktor poleciła mi stronę mp.pl i strefę dla pacjenta. Podobno bardzo rzetelna informacja. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dopiero wróciliśmy z zakupów, babcia została z małym na 6h a my z tż szaleliśmy w CH
|
|
|
|
#4285 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Będę po niedzieli się dowiadywać. Jak coś to hotel dla matek, albo wezmę karimatę i śpiwór. Muszę z nim być po przecież karmię cyckiem, a w nocy budzi się 3 razy na karmienie...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), 6 i 7 oraz 8 ![]() Cytat:
też muszę zrobić!!Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał!!Dostaliście jakiś probiotyk? Podobno przy biegunce powinno się stosować Miłej podróży! Nie wiem co gorsze. Dać uśpić, czy mieć świadomość, że to oczka. Bo ze wzrokiem nie ma żartów... Sama jestem już ślepa
|
||||||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, co fajnego kupiliście ????????
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa kupiłam ostatnio gaziki włókninowe i są rewelacyjne do dupci! Nie wrócę już nigdy do mokrych chusteczek.
Żałuję tylko, że nie mieszkamy z TŻ sami, to bym zainwestowała w pieluszki wielorazowe. Ale boska teściowa twierdzi, że za dużo i zbyt często piorę
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzywam 10x10 sa świtne i kupujemy tonami---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie cudną zimową parkę w Bershce, normalnie zakochałam się w niej,ma oggggromny futrzany kołnierz
![]() Sol za dużo prania przy dziecku dobre sobie ja włączam co drugi dzień pralkę ciuszków niunia no ale on dużo ulewa...
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie kupujecie te gaziki?
Ja używam wacików, takich duzych. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

) Ile ludzi wszędzie jest (!!!). jeden dzień wolnego i sklepy zawalone ludźmi.
Ja z moim muszę zrobić porządek, bo np. dzisiaj rzucił mi awizo do skrzynki na 2 małe listy polecone a byłam w domu
i zawsze tak robi

) i generalnie w ogóle dziś nie marudził. Słodziaczek mój
i paczki też zawsze na jednej zostawia.
Nie powiem jest mi żal i trochę przykro, ale jeżeli butla go uszczęśliwia to mnie tym bardziej.... 3 miesiące to i tak dobrze i dokładnie tyle ile sobie zakładałam. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przebadała s ją wzdłuż i wszerz