Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 18:46   #331
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Marsi, to maluch idzie w slady Samiego? Tez taki duzy chce byc?

Kurcze, dzwonila do mnie mama, ze w Bielsku jest jakas prywatna klinika Eskulap w ktorej porod kosztuje 500zl slyszala ktoras? Z ciekawosci sie pytam, raczej watpie zebym sie zdecydowala tam rodzic.

Aha, czy wasi dr prowadzacy poruszaja z wami kwestie szpitala w ktorym chcecie rodzic???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:06   #332
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kurcze, dzwonila do mnie mama, ze w Bielsku jest jakas prywatna klinika Eskulap w ktorej porod kosztuje 500zl slyszala ktoras? Z ciekawosci sie pytam, raczej watpie zebym sie zdecydowala tam rodzic.

Aha, czy wasi dr prowadzacy poruszaja z wami kwestie szpitala w ktorym chcecie rodzic???
Mój gin się o to nie pyta, bo u mnie w mieście jest tylko jeden szpital...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:10   #333
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Na mamie z klasą chyba nawet wątek o tej klinice jest

Tak, tzn. wiadomo, że w jego szpitalu rodzę, w pt wizyta to dopytam o kilka rzeczy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:37   #334
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
hej przyjmiecie jeszcze jedna nowa mamusie ??
napisze odrazu w skrocie cos o sobie
termin porodu mam z ost. miesiaczki na 8luty a z usg mi zawsze wychodzi
27 styczen,
w pon bylam na wizycie i moj synek wazy juz 1kg
z imion to bym chciala leo czyli leos ale maz nie zdecydowany
przytylam 6 kg choc nie mam jakis zachcianek no moze poza mrozonymi wisniami cwicze codziennie,czuje sie dobrze ale tak jak was dopada mnie czasem dol z powodu wygladu - zawsze mialam plaski umiesniony brzuch boje sie ze juz go nie odzyskam w czym utwierdza mnie maz mowiac ze juz nigdy takiego nie bede miala (
no od pon jestem na l4 dlatego postanowilam sie ujawnic bo bede miala wiecej czasu zeby cos napisac
Witaj w naszym gronie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37353956]
Jestem, jestem nie miałam siły was nadrabiać a wciągnęłam się wczoraj w wątek z mojego zawodu bo mnie szlag trafił i tak zeszło. Poza tym, dalej mnie boli cipka, chodzę jak staruszka, każda zmiana pozycji to koszmar :/[/QUOTE]
A co znowu rozpętałaś jakąś awanturę na wizażu?
I mnie boli cipka, jakby mi ktoś z kolanka przywalił ..

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, z całego tego dzisiejszego doła wyszłam przed 5 minutami - nareszcie dodzwoniłam się na parafię, w której chcemy z mężem (cywilnym póki co ) wziąć ślub. A że chcemy go wziąć w Boże Ciało (ze względów różnych - większa dostępność sali w czwartek , tańsza sala, a przede wszystkim - rocznica naszego związku ), to trzeba było się zapytać, czy jest to możliwe -i jest tak więc 19 czerwca 2014 roku będziemy brać ślub w uroczym, małym, drewnianym kościółku salę też mamy wybraną i wstępnie zarezerwowaną - w niedzielę mamy dzwonić i umówić się na podpisanie umowy fakt - 700zł pójdzie na zaliczkę, a w tym miesiącu mamy już trochę wydatków, no ale cóż tak czy siak - już się cieszę
No to wielkie gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej
ja już po wizycie
dziecko waży 1800 g i tym samym usg pokazuje termin na 26.12 czyli skończony 33 tydzień a tak kuźwa nie jest
nie pozwolił mi brać witamin bo mały w ciągu 3 tyg przybrał 700 g
i to wg niego dość sporo

mi niestety też pokazało 5 kg od ostatniej wizyty

już teraz wiadomo dlaczego mi tak ciężko

poza tym wszystko ok

muszę lecieć bo TZ wraca a ja mu krewetki obiecałam
No kochana jak Maluch rośnie to i mama rośnie, nie martw się ja dziś stanęłam na wadze i co?... 14 kg na plusie od początku
U mnie jutro krewetki , już nie mogę się doczekać mmm

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ho ho ale nas tu dużo się robi WITAM DZIEWCZYNY

MARSI - cudny ten twój brzusio,w ogóle wszystkie macie śliczne brzuszki,już mówiłam ale powtórze

Adusia - z tego co pamiętam,o ile dobrze pamiętam to masz dziś urodziny? Wszystkiego NAJLEPSZEGO! Lekkiego porodu i zdrowego dzieciaczka

Lenova- no właśnie... Czemu tobie ta reklama kojarzy się z misiem?

Deli- jaka ty oblatana fryzjer/ kosmetyczka? Chwal się,co robiłaś ?

Ja obejrzę Pierwsza Miłość i mężulek przygotuje mi kąpiel i będzie relax ahh na samą myśl mi dobrze
Bo tam jest taki biały miś który pije colę , a ja bardzo lubię niedźwiadki

bijorka z Międzyrzeca Podl kojarzysz?

Wyszłam z męzem po zakupy, obładowaliśmy się po pachy bo jutro wszsytko zamknięte no i teraz zdycham ,brzuch twardy i ciągnie, wagina boli, ogon tak samo. Tż mówi że jestem jak lokomotywa
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:49   #335
Konto usunięte

Nie rozpętałam ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:55   #336
mitabe
Rozeznanie

Hej ja po wizycie. Dzidzia ok, leży w poprzek, machał nogami hehe i ma baaardzo długie łytki po tatusiu .
Wyniki trochę poniżej normy ale bez paniki, kazał mi tylko łykać Prenatal Dha zamiast zwykłego.

Obciążenie glukozą - wynik idealny (77 po 2 godzinach). Na razie nie muszę już robić glukozy na następne wizyty.

Pytałam się czy to ok, jak czuję takie drżenie maleństwa powiedział, że to normalne jeszcze układ nerwowy nie jest u maleństwa do końca wykształcony i mogą się zdarzyć takie niekontrolowane ruchy właśnie.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:57   #337
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Mnie dzisiaj nie było w domu cały dzień praktycznie - glukozy jednak nie zrobiłam, bo laboratorium dzisiaj strasznie oblegane (chyba przed świętami), idę w piątek, bo odkładam to już od tygodnia.
Kupiłam dzisiaj oliwkę do skóry wrażliwej BabyDream w Rossmanie - cena na do widzenia - 4,99zł, a jest świetna, szybko się wchłania i praktycznie nie pachnie (nienawidzę zapachu oliwki Bambino). Będę smarować brzuszek i piersi po kąpieli, bo już nie mogę wytrzymać tego bambinowego zapachu.

Witam nowe mamusie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 19:59   #338
mitabe
Rozeznanie

Aha jeszcze dodam, że mam 3 kg wiecej od ostatniej wizyty. W sumie przytyłam 8.

Stary 2012-10-31, 20:14   #339
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37357531]Nie rozpętałam ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.[/QUOTE]
Ech szkoda gadać z takimi ludźmi nawet ..
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie. Dzidzia ok, leży w poprzek, machał nogami hehe i ma baaardzo długie łytki po tatusiu .
Wyniki trochę poniżej normy ale bez paniki, kazał mi tylko łykać Prenatal Dha zamiast zwykłego.

Obciążenie glukozą - wynik idealny (77 po 2 godzinach). Na razie nie muszę już robić glukozy na następne wizyty.

Pytałam się czy to ok, jak czuję takie drżenie maleństwa powiedział, że to normalne jeszcze układ nerwowy nie jest u maleństwa do końca wykształcony i mogą się zdarzyć takie niekontrolowane ruchy właśnie.
O no to całe szczęście, bo już sie bałam że to coś złego.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:22   #340
olimpka85
Raczkowanie

ta prywatna klinika w bielsku nazywa sie esculap
jest bardzo fajna poczytaj na necie
ja zamierzam tam rodzic
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:37   #341
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
hej przyjmiecie jeszcze jedna nowa mamusie ??
napisze odrazu w skrocie cos o sobie
termin porodu mam z ost. miesiaczki na 8luty a z usg mi zawsze wychodzi
27 styczen,
w pon bylam na wizycie i moj synek wazy juz 1kg
z imion to bym chciala leo czyli leos ale maz nie zdecydowany
przytylam 6 kg choc nie mam jakis zachcianek no moze poza mrozonymi wisniami cwicze codziennie,czuje sie dobrze ale tak jak was dopada mnie czasem dol z powodu wygladu - zawsze mialam plaski umiesniony brzuch boje sie ze juz go nie odzyskam w czym utwierdza mnie maz mowiac ze juz nigdy takiego nie bede miala (
no od pon jestem na l4 dlatego postanowilam sie ujawnic bo bede miala wiecej czasu zeby cos napisac
witamy

Cytat:
dziewczyny, z całego tego dzisiejszego doła wyszłam przed 5 minutami - nareszcie dodzwoniłam się na parafię, w której chcemy z mężem (cywilnym póki co ) wziąć ślub. A że chcemy go wziąć w Boże Ciało (ze względów różnych - większa dostępność sali w czwartek , tańsza sala, a przede wszystkim - rocznica naszego związku ), to trzeba było się zapytać, czy jest to możliwe -i jest tak więc 19 czerwca 2014 roku będziemy brać ślub w uroczym, małym, drewnianym kościółku salę też mamy wybraną i wstępnie zarezerwowaną - w niedzielę mamy dzwonić i umówić się na podpisanie umowy fakt - 700zł pójdzie na zaliczkę, a w tym miesiącu mamy już trochę wydatków, no ale cóż tak czy siak - już się cieszę
super gratuluje udanych zalatwien i ustalenia terminu

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zagwostkę: rozmiar piersi nie świadczy chyba o posiadaniu/ilości pokarmu? Bo mi prawie nic piersi nie urosły.... Sutki tylko
nie nie, w ogole nie ma to znaczenia.

Cytat:
hej
ja już po wizycie
dziecko waży 1800 g i tym samym usg pokazuje termin na 26.12 czyli skończony 33 tydzień a tak kuźwa nie jest
i to wg niego dość sporo

poza tym wszystko ok

a ile temu bylas na wizycie ??
ale juz duzy
no to zapowiada sie porod na swieta powinnas sie cieszyc ze bedziesz miala maluszka przy sobie a nie smucic, my wszystkie na pewno bedziemy Ci zazdroscic ze Ty juz po

Cytat:

Kurcze to skoro Ty mialas taki niski i wynik idealny to ciekawe co u mnie bedzie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:39   #342
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że dzidzia zdrowo rośnie

Chyba zaraz wezmę się za jedzenie krakersów - ciągle bym coś podjadała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:46   #343
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja dzieki, znalazlam watek; najciemniej pod latarnia hehe

Olimpka - podobno juz nie ma tam porodow na nfz i sn, cc kosztuja odpowiednio 1500 - 2000zl. Ja i tak bardziej z ciekawosci pytalam - mam tam prawie 80km, na Godule - 6

Maly tak skacze, ze ja podskakuje razem z nim to normalne, ze to Malenstwo we mnie ma tyle sily?

Ewulka serdecznie gratuluje zalatwienia slubu i wesela

Stary 2012-10-31, 21:07   #344
mitabe
Rozeznanie

Ja idę po prysznic i spać, za duzo atrakcji na dzisiaj.

Na dobranoc opowiem wam co nam się dzisiaj przytrafiło. Po wizycie zajechaliśmy na zakupy. Wracamy na parking z zakupami patrzymy a tam babka sika przy naszym samochodzie!!!! TZ ją od świń wyzwał bo obsikała nam samochód poleciała rzeczka pod koła. TZ musiał odjechać - nie miałam jak wsiąść do samochodu bo taką kałużę zrobiła od strony pasażera! Najgorsze było to, że 2 miejsca dalej stało jej auto, jakby nie mogła przy swoim szczać!! Przepraszała, że niby nie mogła wytrzymać. Ciężko było skorzystać z WC w sklepie, no już ludzie to chyba wstydu nie mają. Stara nie była po 30, szok.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Dobranoc

Stary 2012-10-31, 21:14   #345
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37357531]Nie rozpętałam ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.[/QUOTE]

no nie dziwię Ci się

Cytat:
Ja idę po prysznic i spać, za duzo atrakcji na dzisiaj.

Na dobranoc opowiem wam co nam się dzisiaj przytrafiło. Po wizycie zajechaliśmy na zakupy. Wracamy na parking z zakupami patrzymy a tam babka sika przy naszym samochodzie!!!! TZ ją od świń wyzwał bo obsikała nam samochód poleciała rzeczka pod koła. TZ musiał odjechać - nie miałam jak wsiąść do samochodu bo taką kałużę zrobiła od strony pasażera! Najgorsze było to, że 2 miejsca dalej stało jej auto, jakby nie mogła przy swoim szczać!! Przepraszała, że niby nie mogła wytrzymać. Ciężko było skorzystać z WC w sklepie, no już ludzie to chyba wstydu nie mają. Stara nie była po 30, szok.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Dobranoc
zeszłam
poprawiłaś mi humor ja też mam dość atrakcji na dziś. Byłam u TŻta w domu, bo to groby trzeba było oporządzić itp i się nie obyło, żeby mnie ta krowa nie wkurzyła serio już nie mam do niej sił, a jeszcze teściowa bezczelnie non stop pyta czy zostaniemy, jak dobrze wie, że póki suka w budzie - ja nie zostanę na dłużej niż to konieczne.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:21   #346
suzi31
Raczkowanie

Dziewczyny, nie mogę dodać zdjęć do klubu, nawet jednego, pojawia się komunikat ,,Upload of file failed"
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:23   #347
olimpka85
Raczkowanie

Lady ja wybieram i tak esculap bo tylko tam w bielsku do porodu mozna dostac znieczulenie, i wypuszczaja po 20godz do domu jak wszystko ok a pewnie od nowego roku spowrotem bedzie refundacja.

a pisalyscie o zaleznosc wielkosci piersi do ilosci pokarmu, a co jak ani piersi ani sutki mi nie urosly i nawet mnie nie bolaly jak zaszlam w ciaze i jestem w 27 tyg a nawet odrobiny siary nie mialam czy bede miec problemy z pokarmem? jak myslicie bo ja jestem zielona w tych tematach
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:29   #348
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a pisalyscie o zaleznosc wielkosci piersi do ilosci pokarmu, a co jak ani piersi ani sutki mi nie urosly i nawet mnie nie bolaly jak zaszlam w ciaze i jestem w 27 tyg a nawet odrobiny siary nie mialam czy bede miec problemy z pokarmem? jak myslicie bo ja jestem zielona w tych tematach
Nie będziesz miała problemu z pokarmem, niektórym kobietom piersiątka nie wydzielają siary przed porodem i jest to całkowicie normalne.
Stary 2012-10-31, 21:33   #349
onething
Zadomowienie

Cytat:

Cześć, jestem mamą majową
Mogę Ci polecić tą klinikę, ponieważ 3 moje koleżanki tam rodziły, a 2 następne mają ustalone terminy. Sama chciałam tam rodzić, ale niestety nie udało się.

I wielkość piersi nie ma nic do ilości pokarmu
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:06   #350
Konto usunięte

Cytat:
Szaja dzieki, znalazlam watek; najciemniej pod latarnia hehe

Olimpka - podobno juz nie ma tam porodow na nfz i sn, cc kosztuja odpowiednio 1500 - 2000zl. Ja i tak bardziej z ciekawosci pytalam - mam tam prawie 80km, na Godule - 6

Maly tak skacze, ze ja podskakuje razem z nim to normalne, ze to Malenstwo we mnie ma tyle sily?

Ewulka serdecznie gratuluje zalatwienia slubu i wesela
Te, misiek, ty się nawet nie wygłupiaj, bo przecież masz randkę ze mną na porodówce

Cytat:
Lady ja wybieram i tak esculap bo tylko tam w bielsku do porodu mozna dostac znieczulenie, i wypuszczaja po 20godz do domu jak wszystko ok a pewnie od nowego roku spowrotem bedzie refundacja.

Ilość pokarmu nie zależy absolutnie od wielkości piersi ani od siary.
Stary 2012-10-31, 22:22   #351
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

wow! gratuluje!!!
Cytat:

eee, a czemu za niski cukier jest zły? ja byłam już z miesiąc temu na krzywej, przed wypiciem miałam 76, po 1h-58, po 2h-56. I lekarz powiedział: ooo, jaka piękna glukoza! I po wypiciu lepsza niż przed, no to może Pani szaleć ze słodyczami
więc jak to jest?
wiesz, ja jestem pod opieka diabetologa i to ona mi to powiedziala. Jak jest za malo cukru to organizm czerpie energie z czegos tam innego a w wyniku spalania tego czegos odklada sie w organizmie cos tam
sory ale tematy medyczne sa dla mnie obce wiec nie powtorze tego tak dokladnie poza tym cukrzyca to nie tylko za wysoki cukier ale i za niski, to tzw hipo i hiperglikemia...

ale jak doktor powiedzual ze jest ok to nic tylko sie cieszyc

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super my malujemy w długi łikend i mam zamiar odgapić od Ciebie te krawędzie białe na ścianach
Dzieki, he he a prosze bardzo, ciesze się ze Ci sie podobaja. jakos tak sama na nie wpadłam i nawet fajnie to wyszlo, tak inaczej

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Pokoik śliczny. Mam takie łóżeczko i komodę z przewijakiem jak Ty (tylko Miś z gwiazdkami) i jestem b.zadowolona.
ja sie nie znam za bardzo ale maz twierdzi ze jak na taka cene to te mebelki sa bardzo solidne, nie jakas tektura jak to nieraz bywa.... co ważne sa bardzo glebokie, duuuzo rzeczy sie zmieści.

(Maż w sklepie zauwazyl ze w komodzie pierwsza szuflada jest na gorze przytarta troche. to przytarcie spowodowane jest tym ze przewijak (ta ramka) jest ciut za nisko i ociera o szuflade jak sie ja otwiera. Moj podlożył pod ta ramke cienka uszczelke, taka do drzwi i jest git. nic o nic nie ociera sprawdzie to u siebie bo szkoda szuflady )

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
piękny
ja też chce taki!!
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Pstryczku baaardzo mi się podoba pokoik!! W ogóle ta seria z żyrafką bardzo ładna - sama taką chciałam, ale potem się okazało że mebelków dokupować nie musimy, a łóżeczko będzie zastawione po bokach więc zasłoni żyrafę więc chyba muszę odpuścić.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Śliczny pokoik
Cytat:
pstryczku - jaki piękny pokój! cudooowny!
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Śliczny pokoik Mebelki też super
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Pstryczku bardzo fajnie pokój urządziłaś.
Cytat:
Pstryczku pokoj piekny, a ten kolor scian......cudenko.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pstryczku, super wyszło
Cytat:
pstryczku, wielkie wow mebelki są przepiękne
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Pstryczek84 śliczny pokoik. Ja nie wiem, kiedy takiego etapu doczekam, niedawno się przeprowadzilismy do wlasnego mieszkania i ciagle cos jest do zrobienia i kupienia, dla Maleństwa jeszcze nic nie mamy..
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
pieknie sie pokoik prezentuje
Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Śliczne mebelki
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pstryczku, ale macie cudny ten pokoik już!
Jejku dziewczyny, ale mi milo jest dziekuje slicznie za pochwały jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
L
Ładniutki pokoik

Powiedz mi jak się spisuje lampa wisząca? Podobają mi sie tego typu jak macie, ale obawiam się o słabe światło - tzn, ze będzie skierowane tylko bezpośrednio pod lampę, a pozostała częśc pokoju będzie słabo oświetlona.

dziekuje ja tego nie zauwazylam, ale to moze zalezy od pokoju, no nie wiem... to sa jednak 3 zarowki i spokojnie daja rade, bynajmniej u nas

Witam nowe mamusie
aha, no i oczywiscie dla brzuszków!

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
hej
ja już po wizycie
i to wg niego dość sporo

poza tym wszystko ok

OOO! to nieżle... najwazniejsze ze wszystko z dzidzia dobrze. kurcze, to jak moj wazy praktycznie tyle samo ,1880g, to moze i mi sie termin przesunie nic mi nie mowila co prawda, ale jak sie pytalam kiedys to ona zasze uparcie mowi date z magicznego koleczka - 6.01

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:23   #352
mala_19kw
Zakorzenienie

O kurcze dziewczyny , wzięłam kąpiel i tak mnie zmogło że usnęłam na 2 godziny,w łóżku oczywiście ale wstałam za to w tak szampańskim nastroju że ciężko to ogarnąć no i co... zjedliśmy kolacje właśnie i chyba czas do łóżka Dobrej nocy dziewczęta mua! Do juterka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:25   #353
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny, nie wiem czy dobrze zrobilismy ale kupilismy uzywany fotelik maxi cosi juz razem z baza. nowy komplet ok ok 1200zł a nam sie udało wysnajperowac za 700zl.
tylko nie wiem czy powinnam sie cieszyc czy nie. naczytalam sie komentarzy jak to niby wszyscy przestrzegaja przed kupnem uzywanych fotelików
pocieszcie mnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:38   #354
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, spoko, pamietam
Poza tym 80km na porodowke...... jakos myslalam, ze bielsko jest blizej zostaje przy Goduli

Mala ja dzisiaj tez padlam, ale straszliwie sie czuje

Maz mial dzisiaj osemke rwana, umiera

Stary 2012-10-31, 22:39   #355
litllesweetangel
Lurker ;)

Jako, iz wczoraj poklocilam sie z TZem, dzis byla wyplata to trzeba bylo jakos sie rozweselic iii isc na zakupy

Udalo mi sie kupic cieplutki kombinezon za 30 zl! A balam sie, ze wydamy kupe kasy na niego, a mala ubierze go 3 razy....

Plus mamusia uraczyla mnie pyszna zupka z pora

Toska chyba jakos dziwnie sie ulozyla, bo co sie rusze to czuje jak wbija mi sie we wnetrznosci ogolem brzucho boli juz 3 dni ...
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:03   #356
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny ja na szybko z prosba!! Na maila przyszly mi dzisiejsze wyniki moczu i krwi.... I w moczu przy glukozie mam takie cos : > 1000mg/dl i teraz nie wiem na tescie obciazenia glukoza nie wyszla cukrzyca..... Jedyne co to jem ost wiecej slodkiego ale wieczorem nie jadlam nic slodkiego.... Wizyte mam w pon. Ale sie troche zestresowalam
Stary 2012-10-31, 23:19   #357
bishonka
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Narobiłam się dzisiaj jak dzika świnia w lesie.
Byłam po wyniki na te przeciwciała.
Wynik-nie stwierdzono wiec ok.
Potem zamieszanie,opłaty,kwiaty itd.
Wpadłam do cukierni i kupiłam sobie różne różności
Pani się śmiała bo aż ręce mi się trzęsły do rurek z bitą śmietaną.
Bałam się trochę o cukier ale zmierzyłam i było całkiem ok.

Wróciłam po 5 godzinach padnięta.
Jeszcze zrobiłam barszcz biały,sałatkę jarzynową i sernik.
Posprzątałam z lekka i padłam.
Spałam jakąś godzinkę.
Teraz też idę spać bo całkiem się przestawię a i tak ze mnie nocna ćma.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:33   #358
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Mi brzuch zaczyna sie zaraz pod piersiami, mega ciezko mi sie oddycha, w aucie musze miec bardzo odchylone oparcie bo inaczej sie niemal dusze. I dalej w obwodzie 96-97 cm, od paru tygodni w cm nie rosnie, ale widze, jak sie ksztalt zmienia.

Sarah, jakos nie mam problemu z moim imieniem jak bylam kierownikiem to pracownicy mowili do mnie pani kierownik. Mojej mamie bardzo zalezalo zebym miala Maja na imie i miala wtedy spory problem, bo ksiadz nie chcial mnie ochrzcic, a duzo osob reagowalo i pytalo czy na pewno nie Maria? Ze swojego rocznika nie znam wlasciwie zadnej Mai, teraz to jedno z popularniejszych imion

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Ah i osobiscie nie cierpie jak ktos poza moja siostra mowi do mnie Majka wszyscy znajomi uzywaja "Majek"
Przepraszam Cię bardzo, myślałam, że nie ma nikogo o tym imieniu, albo zwyczajnie zapomniałam bo w ciązy sklerozę mam straszną i kojarzenie powolne. Ja nigdy nikomu nie sprawiam przykrości, nigdy nawet nie pytam o nic kłopotliwego, przepraszam jeśli choć trochę sprawiłam Ci przykrość, ale pisałam też, że podoba mi się bardziej zdrobnienie Majka i że sama się zastanawiałam nad tym imieniem- "to na moją obronę". Sorki jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
zjadlam juz troszke winogrona z córą i zaraz biore sie za sniadanko bo dalej glodna jestem

co do brzucha to mnie pocieszylyscie bo serio czulam sie wielka
zmierzylam go z ciekawosci i mam 87-88 cm takze tez juz od dluzszego czasu tyle samo... ale pewnie nie dlugo znow wyskoczy

co do tego rozliczania to nam chyba wyjdzie czy z 1 dzieckiem czy z 2 tak ze dostaniemy becikowe tak mi sie przynajmniej wydaje...
też mnie to ciekawi jak liczyć, i ja pit dostaję zawszę pod koniec marca, czyli wcześniej nie mogę złożyć o becikowe?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wczoraj mąż wieszał firanki w pokoju młodego - co się nazemścił, co się nawkurzał, nadenerwował
a dobra zonka jeszcze do pieca - tam krzywo, tu musisz podwinąć, tu zrób zakładkę myslałam że wyjdzie z siebie
jak na pierwszy raz wyszlo bardzo ładnie. Co prawda w pokoju oprocz mebelkow nie ma nic dziecinnego, tylko same srubokrety i inne badziewia ale i tak się milutko na niego patrzy
piękny pokoik
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:51   #359
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie będziesz miała problemu z pokarmem, niektórym kobietom piersiątka nie wydzielają siary przed porodem i jest to całkowicie normalne.

Właśnie ja tak mam, przed ciążą miałam rozmiar B i nadal noszę rozmiar B, malutko sie powiększyły, ale za to kilka rozstępów wyskoczyło siary też u siebie nie zauważyłam

Lenova, kojarzę, chociaż nigdy tam nie byłam , jednak kawałek miedzy naszymi miastami jest

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-01, 00:11   #360
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Właśnie ja tak mam, przed ciążą miałam rozmiar B i nadal noszę rozmiar B, malutko sie powiększyły, ale za to kilka rozstępów wyskoczyło siary też u siebie nie zauważyłam
A czym je nawilżasz?

Moje też nie powiększyły się w dużym stopniu - może z 0,5 rozmiaru... Za to sutki mam jak krowa. A takie miałam ładne wcześniej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości