|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Marsi, to maluch idzie w slady Samiego? Tez taki duzy chce byc?
![]() Kurcze, dzwonila do mnie mama, ze w Bielsku jest jakas prywatna klinika Eskulap w ktorej porod kosztuje 500zl slyszala ktoras? Z ciekawosci sie pytam, raczej watpie zebym sie zdecydowala tam rodzic. Aha, czy wasi dr prowadzacy poruszaja z wami kwestie szpitala w ktorym chcecie rodzic???
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, tzn. wiadomo, że w jego szpitalu rodzę, w pt wizyta to dopytam o kilka rzeczy. |
|
|
|
|
#334 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37353956] Jestem, jestem nie miałam siły was nadrabiać A co znowu rozpętałaś jakąś awanturę na wizażu? I mnie boli cipka, jakby mi ktoś z kolanka przywalił .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jutro krewetki , już nie mogę się doczekać mmm Cytat:
bijorka z Międzyrzeca Podl kojarzysz?Wyszłam z męzem po zakupy, obładowaliśmy się po pachy bo jutro wszsytko zamknięte no i teraz zdycham ,brzuch twardy i ciągnie, wagina boli, ogon tak samo. Tż mówi że jestem jak lokomotywa |
||||
|
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozpętałam
ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja po wizycie. Dzidzia ok, leży w poprzek, machał nogami hehe i ma baaardzo długie łytki po tatusiu
.Wyniki trochę poniżej normy ale bez paniki, kazał mi tylko łykać Prenatal Dha zamiast zwykłego. Obciążenie glukozą - wynik idealny (77 po 2 godzinach). Na razie nie muszę już robić glukozy na następne wizyty. Pytałam się czy to ok, jak czuję takie drżenie maleństwa powiedział, że to normalne jeszcze układ nerwowy nie jest u maleństwa do końca wykształcony i mogą się zdarzyć takie niekontrolowane ruchy właśnie.
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Mnie dzisiaj nie było w domu cały dzień praktycznie - glukozy jednak nie zrobiłam, bo laboratorium dzisiaj strasznie oblegane (chyba przed świętami), idę w piątek, bo odkładam to już od tygodnia. ![]() Kupiłam dzisiaj oliwkę do skóry wrażliwej BabyDream w Rossmanie - cena na do widzenia - 4,99zł, a jest świetna, szybko się wchłania i praktycznie nie pachnie (nienawidzę zapachu oliwki Bambino). Będę smarować brzuszek i piersi po kąpieli, bo już nie mogę wytrzymać tego bambinowego zapachu. Witam nowe mamusie. |
|
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Aha jeszcze dodam, że mam 3 kg wiecej od ostatniej wizyty. W sumie przytyłam 8.
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37357531]Nie rozpętałam
ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.[/QUOTE]Ech szkoda gadać z takimi ludźmi nawet .. Cytat:
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
ta prywatna klinika w bielsku nazywa sie esculap
jest bardzo fajna poczytaj na necie ja zamierzam tam rodzic |
|
|
|
#341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale juz duzy ![]() no to zapowiada sie porod na swieta powinnas sie cieszyc ze bedziesz miala maluszka przy sobie a nie smucic, my wszystkie na pewno bedziemy Ci zazdroscic ze Ty juz po Cytat:
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zaraz wezmę się za jedzenie krakersów - ciągle bym coś podjadała
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja dzieki, znalazlam watek; najciemniej pod latarnia hehe
![]() Olimpka - podobno juz nie ma tam porodow na nfz i sn, cc kosztuja odpowiednio 1500 - 2000zl. Ja i tak bardziej z ciekawosci pytalam - mam tam prawie 80km, na Godule - 6 ![]() Maly tak skacze, ze ja podskakuje razem z nim to normalne, ze to Malenstwo we mnie ma tyle sily? ![]() Ewulka serdecznie gratuluje zalatwienia slubu i wesela
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Ja idę po prysznic i spać, za duzo atrakcji na dzisiaj.
Na dobranoc opowiem wam co nam się dzisiaj przytrafiło. Po wizycie zajechaliśmy na zakupy. Wracamy na parking z zakupami patrzymy a tam babka sika przy naszym samochodzie!!!! TZ ją od świń wyzwał bo obsikała nam samochód ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Dobranoc
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37357531]Nie rozpętałam
ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.[/QUOTE]no nie dziwię Ci się ![]() Cytat:
![]() poprawiłaś mi humor ja też mam dość atrakcji na dziś. Byłam u TŻta w domu, bo to groby trzeba było oporządzić itp i się nie obyło, żeby mnie ta krowa nie wkurzyła serio już nie mam do niej sił, a jeszcze teściowa bezczelnie non stop pyta czy zostaniemy, jak dobrze wie, że póki suka w budzie - ja nie zostanę na dłużej niż to konieczne.
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie mogę dodać zdjęć do klubu, nawet jednego, pojawia się komunikat ,,Upload of file failed"
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Lady ja wybieram i tak esculap bo tylko tam w bielsku do porodu mozna dostac znieczulenie, i wypuszczaja po 20godz do domu jak wszystko ok a pewnie od nowego roku spowrotem bedzie refundacja.
a pisalyscie o zaleznosc wielkosci piersi do ilosci pokarmu, a co jak ani piersi ani sutki mi nie urosly i nawet mnie nie bolaly jak zaszlam w ciaze i jestem w 27 tyg a nawet odrobiny siary nie mialam czy bede miec problemy z pokarmem? jak myslicie bo ja jestem zielona w tych tematach |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę Ci polecić tą klinikę, ponieważ 3 moje koleżanki tam rodziły, a 2 następne mają ustalone terminy. Sama chciałam tam rodzić, ale niestety nie udało się. I wielkość piersi nie ma nic do ilości pokarmu
|
|
|
|
|
#350 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#351 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sory ale tematy medyczne sa dla mnie obce wiec nie powtorze tego tak dokladnie poza tym cukrzyca to nie tylko za wysoki cukier ale i za niski, to tzw hipo i hiperglikemia...ale jak doktor powiedzual ze jest ok to nic tylko sie cieszyc Cytat:
![]() Cytat:
(Maż w sklepie zauwazyl ze w komodzie pierwsza szuflada jest na gorze przytarta troche. to przytarcie spowodowane jest tym ze przewijak (ta ramka) jest ciut za nisko i ociera o szuflade jak sie ja otwiera. Moj podlożył pod ta ramke cienka uszczelke, taka do drzwi i jest git. nic o nic nie ociera sprawdzie to u siebie bo szkoda szuflady )Cytat:
Cytat:
dziekuje slicznie za pochwały Cytat:
dziekuje ja tego nie zauwazylam, ale to moze zalezy od pokoju, no nie wiem... to sa jednak 3 zarowki i spokojnie daja rade, bynajmniej u nasWitam nowe mamusie aha, no i oczywiscie dla brzuszków!---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
nic mi nie mowila co prawda, ale jak sie pytalam kiedys to ona zasze uparcie mowi date z magicznego koleczka - 6.01
|
||||||||
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze dziewczyny , wzięłam kąpiel i tak mnie zmogło że usnęłam na 2 godziny,w łóżku oczywiście
ale wstałam za to w tak szampańskim nastroju że ciężko to ogarnąć no i co... zjedliśmy kolacje właśnie i chyba czas do łóżka Dobrej nocy dziewczęta mua! Do juterka
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie wiem czy dobrze zrobilismy ale kupilismy uzywany fotelik
maxi cosi juz razem z baza. nowy komplet ok ok 1200zł ![]() tylko nie wiem czy powinnam sie cieszyc czy nie. naczytalam sie komentarzy jak to niby wszyscy przestrzegaja przed kupnem uzywanych fotelików pocieszcie mnie
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, spoko, pamietam
Poza tym 80km na porodowke...... jakos myslalam, ze bielsko jest blizej zostaje przy Goduli ![]() Mala ja dzisiaj tez padlam, ale straszliwie sie czuje Maz mial dzisiaj osemke rwana, umiera
|
#355 |
|
Lurker ;)
|
Jako, iz wczoraj poklocilam sie z TZem, dzis byla wyplata to trzeba bylo jakos sie rozweselic iii isc na zakupy
![]() Udalo mi sie kupic cieplutki kombinezon za 30 zl! A balam sie, ze wydamy kupe kasy na niego, a mala ubierze go 3 razy.... Plus mamusia uraczyla mnie pyszna zupka z pora ![]() Toska chyba jakos dziwnie sie ulozyla, bo co sie rusze to czuje jak wbija mi sie we wnetrznosci ogolem brzucho boli juz 3 dni ...
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja na szybko z prosba!! Na maila przyszly mi dzisiejsze wyniki moczu i krwi.... I w moczu przy glukozie mam takie cos : > 1000mg/dl i teraz nie wiem
na tescie obciazenia glukoza nie wyszla cukrzyca..... Jedyne co to jem ost wiecej slodkiego ale wieczorem nie jadlam nic slodkiego.... Wizyte mam w pon. Ale sie troche zestresowalam
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Narobiłam się dzisiaj jak dzika świnia w lesie. Byłam po wyniki na te przeciwciała. Wynik-nie stwierdzono wiec ok. Potem zamieszanie,opłaty,kwiaty itd. Wpadłam do cukierni i kupiłam sobie różne różności ![]() Pani się śmiała bo aż ręce mi się trzęsły do rurek z bitą śmietaną. Bałam się trochę o cukier ale zmierzyłam i było całkiem ok. Wróciłam po 5 godzinach padnięta. Jeszcze zrobiłam barszcz biały,sałatkę jarzynową i sernik. Posprzątałam z lekka i padłam. Spałam jakąś godzinkę. Teraz też idę spać bo całkiem się przestawię a i tak ze mnie nocna ćma. |
|
|
|
#358 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie ja tak mam, przed ciążą miałam rozmiar B i nadal noszę rozmiar B, malutko sie powiększyły, ale za to kilka rozstępów wyskoczyło Lenova, kojarzę, chociaż nigdy tam nie byłam , jednak kawałek miedzy naszymi miastami jest
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje też nie powiększyły się w dużym stopniu - może z 0,5 rozmiaru... Za to sutki mam jak krowa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

slyszala ktoras? Z ciekawosci sie pytam, raczej watpie zebym sie zdecydowala tam rodzic. 

??
ale maz nie zdecydowany
(
tak czy siak - już się cieszę 

ale jak czytam, że ludzie są zawistni o 30 dodatkowych minut, które na pisanie sprawdzianu 6klasisty mają chore dzieciaki... No to mnie trafił szlag.
.

to normalne, ze to Malenstwo we mnie ma tyle sily? 
6 5 4 3 2 1